PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vekalette soy adı değişkliği hakkında

tylan
15-03-2013, 14:00
Öncelıkle selamlar bugun bir tanıdığın aracılığıyla bir araca baktık içimize sindi fiyatta anlaştık adam arac ablamın aslın da ablam erzuruma tayini çıkınca aracı burada bırakıp erzuruma gitti araba 4 senedir yatıyor artık satmaya karar verdi bana vekalet gondericek bana dedi biz de tamam dedik faxla vekaletı bekledık ama vekalet gelince şaşırıp kaldık cunku vekaletteki soyad ruhsattakı soyadıyla tutmuyor kadın orada evlennmiş şimdi bizim ne yapmamız lazım bu şekil de satış alamayız dimi ?

aslan
15-03-2013, 14:06
evlilik cüzdanınıda göndersin sorun olmaz

tylan
15-03-2013, 14:18
evlilik cüzdanınıda göndersin sorun olmaz

noter o sekıl de kabul edermi ?

Kahraman castle
15-03-2013, 14:29
kesinlikele eder.başka alternatif yok çünkü.

tylan
15-03-2013, 14:33
teşekkürler yarın o şekilde halederiz o zaman :icon_tup:

Dayı
15-03-2013, 14:51
Aslinda başka bir seçenek daha var ve daha olası gibi; vekalet vermeye evlenme cüzdanı ile gitmeliydi belkide.

snan1910
15-03-2013, 14:59
Ben bizzat annemin adına olan arabamızın satışını verdim, soyadı değişikliğinden dolayı noter kabul etmiyor, tc kimlik numarası felan fayda etmiyor.
Araç sahibi veya vekili emniyete gidiyor elinde soyadı değişiminin nedenini söyleyen belge ile ( bizde mahkeme karar kağıdıydı, sizde evlilik cüzdanı ) ordan sistemdeki soyadını değiştiriyorlar sizede böyle böyle soyadı değişmiştir diye yazı veriyorlar o yazı ve belgelerle notere gidip işinizi hallediyorsunuz.
Diğer türlü noter kesinlikle yapmıyor satışı