PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : E46 3.16-3.18 Compact Hakkında Bilgi

Şahan
14-05-2008, 08:41
Selamlar, eğer olursa bi süre sonra bu araçtan düşünüyorum, 2002-2003 model aralığında genelde düşük kilometreli bir araç bakıyorum..Kullanan arkadaşlardan, kronik sorunları hakkında, bakım masrafları, yakıt durumu gibi bilgileri benimle paylaşırlarsa çok sevinirim..Şimdiden çok teşekkürler..

Dragger
14-05-2008, 08:57
2 tane degistirmis su an 3. compactını kullanan arkadasım var.

Hatta foto cekimlerimizdeki KUT plaka arac su anki aracı...

Memnun eden bir arac, sahibini hic üzmüyor diyebilirim.

Yakıtı inanılmaz düsük, kesinlikle o agırlıkta 1.6 otomobilin o kadar az yakacagını düsünmezdim. En son 300 YKR yakıyordu.

Bakımları ve parcası sorun olmuyor, BMW yedek parcası inanılmaz var piyasada...

Seni de üzmez, tavsiye ederim.

M paket tercih et, dijital klima, direksiyon da mümkünse fonksiyonel olsun. Bos araclarla fark pek yok aralarında...

Sadece su an kullandıgın otomobillere göre hantal gelebilir, ona da katlanacaksan sorun yok.

316 yerine 318 tercih etmek daha mantıklı, ama satılık 318 M paket yok denecek kadar az...

Su an 318 M paket 1 tane var, o da tiptronic oldugu icin biz düsünmedik.

Bulsak 2 arkadas almayı düsünüyoruz :)

TünayK
14-05-2008, 09:03
sahan cok guzel bı secım yapmıssın ama dırek nıkah kıyarsın arabayla demeı deme:)

Şahan
14-05-2008, 09:06
2 tane degistirmis su an 3. compactını kullanan arkadasım var.

Hatta foto cekimlerimizdeki KUT plaka arac su anki aracı...

Memnun eden bir arac, sahibini hic üzmüyor diyebilirim.

Yakıtı inanılmaz düsük, kesinlikle o agırlıkta 1.6 otomobilin o kadar az yakacagını düsünmezdim. En son 300 YKR yakıyordu.

Bakımları ve parcası sorun olmuyor, BMW yedek parcası inanılmaz var piyasada...

Seni de üzmez, tavsiye ederim.

M paket tercih et, dijital klima, direksiyon da mümkünse fonksiyonel olsun. Bos araclarla fark pek yok aralarında...

Sadece su an kullandıgın otomobillere göre hantal gelebilir, ona da katlanacaksan sorun yok.

316 yerine 318 tercih etmek daha mantıklı, ama satılık 318 M paket yok denecek kadar az...

Su an 318 M paket 1 tane var, o da tiptronic oldugu icin biz düsünmedik.

Bulsak 2 arkadas almayı düsünüyoruz :)

çok teşekkür ederim bilgiler için :) bu arada aklımdan geçen senin yazmandı :) evet kut plakayı gördüm ve gerçekten güzel bir araç hatta satılık sanırım ama benim bütçeme göre fiyatı bir miktar yüksek duruyo ne yazıkki..hantallıktan yana artık sorunum kalmadı yeterki keyifli rahat ve birazda güzel olsun :) çok saol..

Şahan
14-05-2008, 09:09
sahan cok guzel bı secım yapmıssın ama dırek nıkah kıyarsın arabayla demeı deme:)

tünaycım zaten her arabamızı nikahıyla beraber alıyoruz :) bundan önceki stilo vakasıda öyle oldu satana kadar göbeğim çatladı..ama düşük kmde bi compact bulursam 2-3 sene beni yormaz gibime geliyor..benimde tipi fiyatı donanımı filan ilgimi çekiyor bakalım ne olur bilemem tabi :)

orc
14-05-2008, 09:10
bende de vardı bir ara.. cidden cok güzel bir arac.. hatta askerden sonra tekrar düsünüyorum... bende düzü vardı ama birdaha alırsam m paket insallah :)
sanırım 106 dan sonra biniceksin ona.. bende gsi'dan inip ti'ye binmiştim.. bayagı bi yavas kalıyor ama onun kalitesine değer bence :)

Şahan
14-05-2008, 09:12
bende de vardı bir ara.. cidden cok güzel bir arac.. hatta askerden sonra tekrar düsünüyorum... bende düzü vardı ama birdaha alırsam m paket insallah :)
sanırım 106 dan sonra biniceksin ona.. bende gsi'dan inip ti'ye binmiştim.. bayagı bi yavas kalıyor ama onun kalitesine değer bence :)

walla 306gti'dan inip stiloya bindim delirdim diyebilirim :) çünkü 306nın konforu az da olsa vardı ve aynı zamanda deli gibide yürüyodu..106 dan sonra buna bineceğim için sanki onda alacağım konfor hazzı sürati aratmayacak gibime geliyor..

Dragger
14-05-2008, 09:31
Compact piyasası cok karısık...

Compactlar da karısık aslında...

Hersey extra paket oldugu icin cok abuk subuk otomobiller cıkıyor karsına...

Mesela ön tamponu m olan, arkası standart olan araclar...

Komple m olup jantı farklı olanlar...

Fonksiyonel direksiyon olup, dijital klima olmayanlar...Tam tersi vs...

Bin türlü kombinasyon var :)

Bu nedenle fiyatlar da karısık...

1 tanesini 26 liraya bulurken ötekisi 38 lira istiyor, hatta 20bin euro isteyen var :)

Şahan
14-05-2008, 10:06
Compact piyasası cok karısık...

Compactlar da karısık aslında...

Hersey extra paket oldugu icin cok abuk subuk otomobiller cıkıyor karsına...

Mesela ön tamponu m olan, arkası standart olan araclar...

Komple m olup jantı farklı olanlar...

Fonksiyonel direksiyon olup, dijital klima olmayanlar...Tam tersi vs...

Bin türlü kombinasyon var :)

Bu nedenle fiyatlar da karısık...

1 tanesini 26 liraya bulurken ötekisi 38 lira istiyor, hatta 20bin euro isteyen var :)

evet bende takipteyim :) özellikle dijital klimalı olanların sayısı çok az..benim aklımdaki ise m paket olmasa bile en azından 3 kollu direksiyonu olsun, tamponu vb diğer dış görünüş elemanlarını bi şekilde hallederim gibime geliyor..

Schumi
14-05-2008, 19:53
Fiyatları ne bilmiyorm ama sedan e46 3.18 daha mantıklı sanki. Satılmasıda kolay. 3.18 yada 3.20 ama performans olarak kesinlikle yetersiz geliceğini düşünüyorum. Ben denedim bindim bu ne dedim ya. Beni kesinlikle kesmedi. 1.6 206 dan sonra çok hantal çoook yavaş geldi.

Serkan.S
14-05-2008, 20:29
Kesinlikle 318ti tavsiye ederim otomatik filan olmasınada bakmayın.M paket olmasınada.Otomatik olsa bile çok zevkli ve gidiyor. (143bg) M pakette sonradan takmak çok rahat.

Schumi
14-05-2008, 21:48
Kesinlikle 318ti tavsiye ederim otomatik filan olmasınada bakmayın.M paket olmasınada.Otomatik olsa bile çok zevkli ve gidiyor. (143bg) M pakette sonradan takmak çok rahat.
Arkadaşım yanlış anlama muhalefet olsun diye söylemiyorum. Ben BMW uzmanı değilim. e46 sedan 3.16-3.18-3.20 ve çok kısa e36 3.23 sürdüm bunlardan sadece e36 3.23 bana performans olarak evt bu olabilir dedirtti. 3.18 ve 3.20 sadece arkadan itişli olduğu için ufak bir zevk veriyo ama performans sedanlarda oldukça yetersiz geldi ? Compactlar tabi sedandan daha hafiftir ama okadarmı fark var. :) Hemde otomatik olsa bile gidiyor demişsin ?

Dragger
14-05-2008, 22:31
Bu aksam da bir 318i baktık, kullandık :)

318i ile 316 compactlar arasında 6-8 milyar kadar fark var.

Bunu da düsünmekte fayda var.

ALPER-VNS
14-05-2008, 22:47
walla şahan çok güzel tercih yapmışsın.. biz de arıyoruz bir aydır falan arkadaşıma ama temizi zor.. gerçekten temiz olan da hakkını istiyo fiyatta.. taa akçaya giitti bizim eleman boyasız denen arabaya, boyalı çıktı geri döndü.. neler neler, iyi araştır yani :)

TünayK
14-05-2008, 23:01
walla şahan çok güzel tercih yapmışsın.. biz de arıyoruz bir aydır falan arkadaşıma ama temizi zor.. gerçekten temiz olan da hakkını istiyo fiyatta.. taa akçaya giitti bizim eleman boyasız denen arabaya, boyalı çıktı geri döndü.. neler neler, iyi araştır yani :)

kafasını gozunu yarıp gelseydı:)

Dragger
14-05-2008, 23:03
Yahu o da biseymi adam Kayseriden cıktı geldi takasa, 17bin ytl kaskodan hasar cıkmıs :D

ALPER-VNS
14-05-2008, 23:11
ağır konuşmuş baya :D

buarada böle bişi buldum fena

http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatfotos/topic.asp?TOPIC_ID=9759

ef186
14-05-2008, 23:11
e46 318 var lazım olursa aklınızda olsun satılık metalik mavi renkte modellli hazarsız ....
bayan kullanıyordu aracı otomatik boya sayılmayacak kadar ufak lokal boya yapıldı park babasına surtmeden dolayı ...

Yetkili servis bakımlı evin 5 inci arabası içi beyaz siyah tavanlı full ...
suan acil falan satılık deil ama düzgün arac arayana piyasasında satıyoruz arayan olursa benle pm atarak iletişime gecebilir boş mesaj atılmaz ise sevinirim arayan varsa ciddi manada garajdan cıkartıp getirebiliriz ....

Dragger
14-05-2008, 23:15
Ne kadar isteniyor Bugra?

Alper, o stopları ilk kez görüyorum, iyiymis compact, bbs ch cok yakısmıs.

ef186
14-05-2008, 23:17
Ne kadar isteniyor Bugra?

Alper, o stopları ilk kez görüyorum, iyiymis compact, bbs ch cok yakısmıs.

Garajda durmakta aylardır ....
isteyen olursa fiyat işi kolay ... benle iletişime gecebilirler ....

Şahan
15-05-2008, 00:16
evet walla sanırım iyi bir seçim olacak gibi ama pekde performans gözümde yok..uzun zamandır aklımdaydı ondan dolayı eğer herşey yolunda giderse edinmeyi düşünüyorum bi tane :) bu arada m paket sanırım koltuk direksiyon, ön-arka tampon, jant ve daha alçak şası olarak geliyor..bunların daha sonrada çevrilmesi kolay bi işlemmi? compact olduğu için parça acısından sıkıntı çekermiyiz en azından m pakete çevirmek için?

Dragger
15-05-2008, 00:21
Tamponları vs satanlar var.

Direksiyon da bulunur.

Ama ben öncelikli komple M bakıyorum mesela, olmadı ici komple M olsun :)

ALPER-VNS
15-05-2008, 00:25
bence de içi M olsun, dış kolay.. sonradan halledilir;)

Şahan
15-05-2008, 01:11
Tamponları vs satanlar var.

Direksiyon da bulunur.

Ama ben öncelikli komple M bakıyorum mesela, olmadı ici komple M olsun :)

evet bende içine bayıldım m paketin :) senin arkadaştaki aracı düşünmüyormusun? birde bunların 3.16 ların motoru 102 hp 8v olanlardan dimi?

Şahan
15-05-2008, 01:12
bence de içi M olsun, dış kolay.. sonradan halledilir;)

bencede öyle olsun alpercim yaa :) valla çok hevesliyim ama bakalım umarım alacağım zaman güzel bi tane 3.18 gelir umudum mevcut :)

reisse
15-05-2008, 02:36
eğer yanLamak istiyosan aLma derim..

Serkan.S
15-05-2008, 13:19
Arkadaşım yanlış anlama muhalefet olsun diye söylemiyorum. Ben BMW uzmanı değilim. e46 sedan 3.16-3.18-3.20 ve çok kısa e36 3.23 sürdüm bunlardan sadece e36 3.23 bana performans olarak evt bu olabilir dedirtti. 3.18 ve 3.20 sadece arkadan itişli olduğu için ufak bir zevk veriyo ama performans sedanlarda oldukça yetersiz geldi ? Compactlar tabi sedandan daha hafiftir ama okadarmı fark var. :) Hemde otomatik olsa bile gidiyor demişsin ?

318ti Makyajlı olduğu için motoru yeni nesil motor ve orda yazdım gibi 143 bg eskileri ise 115 onlarla karıştırıyor olabilirsin.

ALPER-VNS
15-05-2008, 20:48
eğer yanLamak istiyosan aLma derim..

walla gayet yanlıyoruz ya :) sadece biraz alışmak lazım.. e30 gibi gaza basınca hemen atmaz, işçilik lasım biraz..

Ferhat_V
15-05-2008, 21:01
alper abi aranıyor konusunda yazdığım araca baktınızmı yani aradınızmı bostancıoğlunu ??

aramadıysanız arayın aracın resimlerini isteyin ilanı yok sahibindende filan ilanla satış yapmıyolar..arabayı bi görün çok acayip temiz bişey..

konuyu açan şahan abi sende dediğim gibi kartal bostancıoğlu otomotivin telefonu adresi bul orda 2. ellerde e46 var compact bi gör o arabayı..

Dragger
15-05-2008, 22:45
Bostancıoglunun 2.el sitesinde görünmüyor compact...

ALPER-VNS
15-05-2008, 22:48
ferhatcım saolasın biz Allaha şükür bgn bulduk aradığımızı.. hatasız, siyah, sunroof, m direksyon falan olan bişi bulduk kapora werdik :)

Dragger
15-05-2008, 23:02
Hayırlı olsun, nerde buldunuz alper?

ALPER-VNS
16-05-2008, 00:02
cem abi (C-CAR) nin tanıdığı bi galeriden bulduk :) bende şaşırdım walla borusan bakımlı ilk sahibinden falan olunca

Şahan
16-05-2008, 10:14
süpermiş walla hayırlı uğurlu olsun :) dur bakalım umarım darısı benim başıma :) kafama göre bişey bulamazsam sanırım 206rc lere bakmaya başlıycam..

Ferhat_V
16-05-2008, 22:17
Bostancıoglunun 2.el sitesinde görünmüyor compact...
ilanlarda yok abi sitesinde yok alt katta kapalı yerde duruyo yanında yeni c6 lardan filan var..
satıldı belkide bilemiyorum ama showroomdaki araçların bazıları ilanlarda yok.

ferhatcım saolasın biz Allaha şükür bgn bulduk aradığımızı.. hatasız, siyah, sunroof, m direksyon falan olan bişi bulduk kapora werdik :)
hayırlı olsun alper abi..

Baran^
16-05-2008, 22:45
3.16da olsa 3.18 de olsa BMW herzaman BMW dir.Yakıt yönündende servis yönündende sıkıntı cekmezsin M paket sonradanda yapabilirsin sen temiz bulmaya bak 2.elde.şimdiden hayırlı olsun.

Symetnix
17-05-2008, 00:01
04 320d war istenırse