Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel Corsa C TSI Turbosu hk.

coder
18-03-2013, 08:09
Selamun Aleykum,
Corsa 1.3 cdti arac var sevdigimiz bir abimizin.
Turbonun kanatlari egilmis oda tamir ettirmektense yeni turbo takmak istiyor.
Daha önce golf tsi vardi turbo 1500 devirde doldugu icin diyor ki corsamiza bu turboyu takabilme imkanimiz var mi? degismesi gereken parcalar olacak mi?

Simdiden tesekkurler.

onur_S
18-03-2013, 08:20
takamazsınız.

Ers
18-03-2013, 08:21
takamazsınız.

Nedenini yazarmısınız?

coder
18-03-2013, 08:29
takamazsınız.

Ben sadece egzoz manifoldunu degistirir veya flans takar diye dusunuyordum..

onur_S
18-03-2013, 08:47
Nedenini yazarmısınız?

yazarım tabiki ama forumda bir çok bilgi var araştırma yaparak ta bulunabilir.
Ben uyacağını sanmıyorum flansla filan.Birisi borgwarner diğeri mitsubishi turbo.
tsi da 1500 de dolduruyor diye corsada 1500 de dolduracak diye bir durum da yok ayrıca.
şöyle bir durum da var
tsi da watercooler var su soğutmalı.Hava basınç hattında soğutulmuyor yani turbo direkt olarak emme manifolduna havayı basıyor arada bir şey yok intercooler gibi değil, orada soğutuluyor bu sebepten dolayı turbosunda gecikme çok az.Adına aftercooler da denilebiliyor.
Corsadaki gibi cooler olsaydı tsi da daha geç dolduracaktı.
En mantıklı olan güzel bi turbocuda orjinal tamir takımıyla turboyu tamir ettirmeniz olur sonuç olarak

coder
18-03-2013, 08:51
Ben uyacağını sanmıyorum flansla filan.Birisi borgwarner diğeri mitsubishi turbo.
tsi da 1500 de dolduruyor diye corsada 1500 de dolduracak diye bir durum da yok ayrıca.
şöyle bir durum da var
tsi da watercooler var su soğutmalı.Hava basınç hattında soğutulmuyor yani turbo direkt olarak emme manifolduna havayı basıyor arada bir şey yok intercooler gibi değil, orada soğutuluyor bu sebepten dolayı turbosunda gecikme çok az.Adına aftercooler da denilebiliyor.
En mantıklı olan güzel bi turbocuda orjinal tamir takımıyla turboyu tamir ettirmeniz olur sonuç olarak

Corsa 1.3 cdti intercooler yok malesef.
edit: sonradan iptal.

Ers
18-03-2013, 08:51
şöyle bir durum da var

Teşekkürler açıklamanız için.