Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 için 5 cm Eibach yay mı Ta Technix coilover mı

isy
18-03-2013, 09:49
Merhaba arkadaşlar.

5cm eibach yay sipariş verdim. Ancak ta technix diyede bir coilover gördüm zamanında biraz araştırmıştım çok kötü değildi yorumlar 900 tl lik coile göre sizce
hangisi daha mantıklı?

onur_S
18-03-2013, 13:52
ta technix daha mantıklı

isy
19-03-2013, 13:30
Mk1 Golf - TA Technix coilovers ride quality - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VseWvwH6JZk)

Ta tecnixden bi video acaba bu kadar sert midir :)

pug-35
20-03-2013, 19:46
Video çok güzel hazırlanmış aslında arabasına göre değişir ta tecnix kullanan arkadaşlarım var hiç birinden şikayet duymadım orjinale göre biraz sekme var ama videodaki kadar değil

yakuza
21-03-2013, 10:03
eibach öneririm eg aracımda kullanıyorum orjinal helezondan daha konforlu

Schumi
21-03-2013, 10:20
1.6 motorlu quiksilver'ı 5cm eibach ile basamazsın. İstediğin kadar düşük olmaz mağlesef. Ta-Tecnix bile olsa o coilover almadan basamazsın.

isy
21-03-2013, 13:53
1.6 motorlu quiksilver'ı 5cm eibach ile basamazsın. İstediğin kadar düşük olmaz mağlesef. Ta-Tecnix bile olsa o coilover almadan basamazsın.

Peki ne tavsiye ediyosun? Ta technix 750 TL gibi bi rakama alabiliyorum mantıksız mı

isy
21-03-2013, 16:28
eibach öneririm eg aracımda kullanıyorum orjinal helezondan daha konforlu

Kaç cm kullanıyosun

Mr.K
21-03-2013, 16:40
Mk1 Golf - TA Technix coilovers ride quality - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VseWvwH6JZk)

Ta tecnixden bi video acaba bu kadar sert midir :)

Video çok güzel hazırlanmış aslında arabasına göre değişir ta tecnix kullanan arkadaşlarım var hiç birinden şikayet duymadım orjinale göre biraz sekme var ama videodaki kadar değil

vıdeodaki araba 8.5m düşmüş(en dusuk secenek zaten yardımcı yay cıkmadan).
bu tarz coillerde düşüklüğe göre sertlik değiştiği için,videodaki sertlikle 5-6cm arasında ki sertlik fark eder otomatikman.
+ olarak normal zamanlarda farz-ı misal 5.5 cm kullanıp ,havalı olsun vs diyip ne biliyim hsonları yada x y z w yere giderken en dibe alır gezersin.Her zaman coil'in avantajı indirip kaldırmak zaten.Daha büyük avantaj aramaya gerek yok..

Bütçeyi biraz daha çıkartırsan yukarıya sertlik ayarlı FK öneririm(gene coilover).

isy
23-03-2013, 13:50
vıdeodaki araba 8.5m düşmüş(en dusuk secenek zaten yardımcı yay cıkmadan).
bu tarz coillerde düşüklüğe göre sertlik değiştiği için,videodaki sertlikle 5-6cm arasında ki sertlik fark eder otomatikman.
+ olarak normal zamanlarda farz-ı misal 5.5 cm kullanıp ,havalı olsun vs diyip ne biliyim hsonları yada x y z w yere giderken en dibe alır gezersin.Her zaman coil'in avantajı indirip kaldırmak zaten.Daha büyük avantaj aramaya gerek yok..

Bütçeyi biraz daha çıkartırsan yukarıya sertlik ayarlı FK öneririm(gene coilover).

Peki FK'nın fiyatı nedir? Ve hiç 206 için FK coil göremedim internette