Orijinalini görmek için tıklayınız : honda cvc sport (problem)
piscocuk
14-05-2008, 18:13
merhaba arkadaşlar..ben aracı sürekli alt devirlerde 3000 dd kullanan birisiyim..bu akşam işten eve gelirken biraz sıktım aracı her viteste 6000dd çevirdim evin önüne geldiğimde araba stop etti edecek o şekilde çalışmaya başladı ve stop etti..yeniden çalıştırdım gaz verince bişi yok ama rolantiye geldiğinde yine stop etti edecek..motora giden gaz telini elimle yokladım rolatideyken biraz bol gibi geldi..yani çekiyorum teli boşluk gittikten sonra işlem görüyordu..bunun nedeni nedir..acaba müşürlermi pislenmiş yada rolanti motorundamı bir arıza var..daha önce başına gelen yada sorunu anlayabilen arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum
TEŞEKKÜRLER
emreekin
14-05-2008, 18:20
biraz fazla gazladıktan sonra normaldir gibi geldi bana...
piscocuk
14-05-2008, 18:30
biraz fazla derken 1-2 dakika anca sıkmışımdır..acaba aylardır gazlamadığım içinmi oldu.onuda anlamadım
emreekin
14-05-2008, 18:46
motor biraz sogusun...takrar çalıştır..hiç gaz verme..kendi kendine ısınsın...bakalım gene yapacak mı?
piscocuk
15-05-2008, 08:35
arkadaşlar bu sabah itibarıyla aracı çalıştırdım yine aynı sorunla karşılaştım ışıklarda durunca araba stop edecekmiş gibi oluyor devir kendi kendine yükselip iniyor..işyerimle evimin arası 5 dk..işe geldim sanki biraz düzelir gibi oldu.acaba rolantisimi düşük aracın?
kimsenin bir fikri yokmu..
Kullandığınız benzinin kalitesinden olabilme ihtimali var mı ?
boğaz kelebeği kirlenince yapar vw lerde bunu bole bişi olabilir ...
ayrıcaq gaz telinde herzaman boşluk vardır boşluk normal yani çok abartı olmadıgı surece...
Sheyhzade
15-05-2008, 09:13
Gaz kelebeği kirlendiği zaman yaşarsın genelde bu sorunu ya da debimetren bozulmuş olabilir.
VteC_MaNiaC
15-05-2008, 10:18
Oksijen sensörünüde bi temizle ;) açık hava filtresi varsa oda bu sorunu doğurabilir ... ayrıca yakıt kalitesi ve gaz kelebeğindeki sorunda buna neden olabilir ... ama sensörü temizlemeni tavsiye ederim
mertacar
15-05-2008, 11:44
bendede oluyo arada bı ole senınkı gıbı sureklı degıl tabıde ıkı yuklenınce hemen devır dusuyo stop edıcekmıs gıbı oluyo arac stılo bu arada...
biraz sıkıştırdıkdan sonra yüksek devirli kullanımdan sonra 3.4 dakakika rölantide çalıştırıp öyle stop etmekde fayda var..onun haricinde filtre,o.sensörü,gaz kelebeğine bir bak.. bana oksijen sensörü gibi geldi..
piscocuk
15-05-2008, 14:34
106 Da Yapıyordu..ona Alışmıştık Oksijen Sensörüydü.bunuda Akşama Bakyırım
mechanıcer
19-05-2008, 18:10
Belkı Bı Hava Hortumu Cıktıysa Hava Alırsa Kendı Kendıne Gaz Verıp Bırakır Ve Stop Edecekmıs Gıbı Olur..
emreekin
20-05-2008, 01:13
rolanti ayarlayıcısı kontrolü lütfen.......zaten serviste bilgisayara baglandııgında belli olur..
bnm arabada da bu sorun var, benzın fazla gonderdıgınden mı yapar? gaz kelebegını ve rolantı sensorunu temızledim kesmedi, greddy den anti stall engine de yaptık ama ilk ince devr cok dusuyo anti stall sonra stop etmesini engelliyo...map sensoru gredyynin bu arada onla ilgisi var mı?