Orijinalini görmek için tıklayınız : Plaka Değişimi Hakkında
Araba alırken çok istediğim özel plakalara astronomik bağışlar istediklerinden dolayı hayal olarak kalmıştı o durum. Şimdi bir tanıdığımın aracı var istediğim plakadan. Benim aracımdaki plakayı o araca, o araçtaki plakayı benim araca değiştirme gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Eğer olursa nasıl bir yol izlemek gerekir? Kimlerle görüşmek gerekir? Ne kadar mal olur? -Ruhsat, plaka ücretleri dışında.-
Şimdiden teşekkür ederim.
bildiğim kadarı ile çok meşakkatli olur aracları şehir dışına satış yapmanız gerekiyor plakası değişiyor boşa çıkan plakayı emniyette ayırtmanız gerekiyor sonra araçları tekrar bulunduğunuz şehire satış yapmanız gerekiyor die biliyorum :(
rakamları sen hesap et
Tanıdıgınızın aracını sehır dısına satıp o ıstedıgınız plakanın boşa dusmesı gerekıyor.
Daha sonra o plakayı emnıyetten ayırıyorsunuz, plakanın baglı bulundugu ılceden bı tanıdık ayarlayıp aracın devrini veriyorsunuz, o kişide istediginiz plakanın değerinde "BAĞIŞ" yapıyor ve plakayı alıyor. Finalde aracınızı kendi üzerinize geri alıyorsunuz.
1 sene once bu sekılde yapan arkadaşım olmuştu, sistem değişmemiştir sanırım :)
Oy oy oy. O iş hayal yani. Ben plaka var hani bağış işleri ile uğraşmama umudu belki olur dedim ama bir ihtimal, tutmadı. :)
Teşekkür ederim bilgiler için.
Oy oy oy. O iş hayal yani. Ben plaka var hani bağış işleri ile uğraşmama umudu belki olur dedim ama bir ihtimal, tutmadı. :)
Teşekkür ederim bilgiler için.
ilk başta istenen parayı vermem daha zahmetsiz ve maliyette olurdu :icon_tup:
rakam ne istemişlerdi
ilk başta istenen parayı vermem daha zahmetsiz ve maliyette olurdu :icon_tup:
rakam ne istemişlerdi
34 SVN plakası için 5bin'den açtılar kapıyı. Sesimi çıkaramadım.
cemsultan
18-03-2013, 23:30
Yuh :mad:
Bursa'da ben istediğim plakayı 100 liraya aldım, İstanbul'da her yer soygun :mad:
5bin mi yuh diyorum o ne ya arabanın yarı parası kadar :mad:
eger öyleyse benim söylediklerim daha uyguna mal olur ama meşakkatli olur ve o plakayı ayırtmak için yine para ödersin :(
5bin mi yuh diyorum o ne ya arabanın yarı parası kadar :mad:
eger öyleyse benim söylediklerim daha uyguna mal olur ama meşakkatli olur ve o plakayı ayırtmak için yine para ödersin :(
Açıkçası Emniyette tanıdık olmadan bu işlere girmek boşa kürek çekmek gibi gözüküyor. Senin istediğini hissettikleri an dibine karar emme peşindeler, çoğu yer.
Yuh :mad:
Bursa'da ben istediğim plakayı 100 liraya aldım, İstanbul'da her yer soygun :mad:
Yanlış hatırlamıyorsam Ankara'daydı, internet üzerinden istediğin plakayı sorgulatıp boşta ise eğer alabiliyordun hiçbir ücret ödemeden.
Yine İzmit'te, istediğimiz plakayı çok cüzi bir ücret karşılığı almıştık.
Ama gel gör ki İstanbul olunca konu, işler değişiyor.
şehir dışına satmak gerekmiyor aracı şehiriçinde de satış yapınca plaka değişikliği istenebiliyor. geri kalan 3.postta anlatılanla aynı
kemal_koker
21-03-2013, 23:08
şehir dışına satmak gerekmiyor aracı şehiriçinde de satış yapınca plaka değişikliği istenebiliyor. geri kalan 3.postta anlatılanla aynı
tam da bunu soracaktım :) bilgi için tşk