Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sifir Siyah Araca Boya Koruma Yapilir mi ?

ocean0636
19-03-2013, 06:43
Sifir araca boya koruma yapmak ne kadar mantikli yani nasil yapilir sonucta hare cizik vs olmayan tertemiz boya herhangi bi pasta cila vs ye ihtiyaci yok.
Sadece koruma amacli olarak ne yapilabilir tercihen meguiars kullaniyorum
Elimde suan sadece nxt var

mtahakorkmaz
19-03-2013, 07:14
nxt yetebilir bence

Ufuk
19-03-2013, 07:18
Sıfır araçta hare olmadığına eminmisiniz ? Düzgün bir ışıkta iyi inceleyin.Ben bugüne kadar sıfır olupta sıfır hata boya olan araba görmedim.Genelde araç size teslim edilirken yıkalamalrı sırasında ırzına geçebiliyorlar.Tabi gerçekten kusursuzsa direk basın nanoyu geçin.Bence çok hafif bir blackhole,srp tarzı ürünle geçip üstüne nano yapılmalı.Nano'nun ömrü gayet uzun.

DeNNis
19-03-2013, 07:30
hafif aşındırıcı ile birkez elden geçirip ( misal m80 ) ardından nano korumaya alırdım ( gtechnig veya aquartz )

M U R A T
19-03-2013, 07:57
ben olsam boyanın kurumasını beklerim sıcaklığa göre 2 aya kadar ondan sonra duruma göre hafif aşındırıcı kullanıp korumaya alınabilir

imprezaWRC
19-03-2013, 08:51
Sıfır araçta hare olmadığına eminmisiniz ? Düzgün bir ışıkta iyi inceleyin.Ben bugüne kadar sıfır olupta sıfır hata boya olan araba görmedim.Genelde araç size teslim edilirken yıkalamalrı sırasında ırzına geçebiliyorlar.Tabi gerçekten kusursuzsa direk basın nanoyu geçin.Bence çok hafif bir blackhole,srp tarzı ürünle geçip üstüne nano yapılmalı.Nano'nun ömrü gayet uzun.

Zooonk, yanlış cevap :(
Nano sealant öncesi yüzeyde yağlı, silikonlu, cilalı veya dolgulu ürün olmaması gerekir aksi halde nano yüzeye tutunamaz.

ocean0636
19-03-2013, 10:17
Serviste boya koruma yapalim motor korumayla birlikte dediler bende cok iyi anlamiyorum bu islerden sordum tam anlatmadilarda pasta yapilmicak bisey yapilmayacak bu boya korumanin icerigi ne yani cila surup vericekler gibi geldi bana

-Ata-
19-03-2013, 10:28
kanka serviste yapılan boya koruma işlemlerinden kimse memnun değil bence yaptırma derim. genelde sıfır olduğu için mumları filan alırlar ufak tefek çizik varsa onları halleder korumaya alırlar dışardaki işin ehli birine yaptırmak en mantıklısı

ocean0636
19-03-2013, 11:30
Aynen kanka arabanin boyasina baktim guzel durumda aslinda yani ihtiyaci yok benim tek istedigim koruma amacli ama araba agac altind falan degil garajda duracak o yuzden de cok gerek yok gibi

cgnozdmr
19-03-2013, 11:44
Benimde 1.5 ay oldu aracımı alalı havalar biraz daha netleşsin nano koruma yaptırıcağım işin ehli bi yerde.Sonuçta amaç boyayı korumak bi kuş pisliğinin 1 gün kalınca değilde 3 gün kalınca iz yapması,aracın daha geç kirlenmesi,su tutmaması vs vs. Şu anda çoğu yer kampanyada araştırdığım kadarıyla,gerçi her zaman bi kampayadalar onu da çözebilmiş değilim.:D bence işin ehli bir yere girin pazarlığınızı yapın yaptırın derim.
Not: Ankarada fiyatlar 200-250 TL arası.

-Ata-
19-03-2013, 15:50
meguiars bayisine git kanka orda halletsinler sıfır araçta uygulama fiyatı da iyi oluyor hem :)

d.berkay
19-03-2013, 15:59
Sıfır araca boya koruma yapılmalıdır. Aracınızın boyası incelenip polisaj gerekliliği ona göre belirlenebilir. Geçenlerde bayiden çıkıp gelen sıfır km bir Passat'ın boyasına 3-4 saat kadar polisaj yapmam gerekti. Bayide bile fırça ile yıkıyorlar aracı. O yüzden mutlaka az da olsa çizik veya harelenme oluşmuş olabilir.

Koruma olarakta eğer imkan varsa Nano Teknolojik ürünler kullanılarak koruma yaptırmanız/yapmanız en güzeli. Ama eğer böyle bir imkan yoksa 2-3 ayda bir NXT uygulayarakta belirli bir seviyeye kadar koruyabilirsiniz boyanızı..

Ufuk
19-03-2013, 16:24
Zooonk, yanlış cevap :(
Nano sealant öncesi yüzeyde yağlı, silikonlu, cilalı veya dolgulu ürün olmaması gerekir aksi halde nano yüzeye tutunamaz.

Tamam o zaman cg'den olsun ürünler onlar nanoya uygun :D CG'ın muadil ürünleri diyelim.

imprezaWRC
19-03-2013, 16:41
Tamam o zaman cg'den olsun ürünler onlar nanoya uygun :D CG'ın muadil ürünleri diyelim.
Chemical guys'ın da all in one tarzı pastaları hariç olması lazım.
Menzerna, gtechniq p1-p2, wolf's chemicals pastaları, chemical guys'ın all in one tarzı hariç pastaları nano öncesi gönül rahatlı ile kullanılabilir.

aslan
19-03-2013, 16:44
Hakan abi bu detailing ürünlerinde en iyi marka budur diyebilecegiz marka hangisidir abi?
Yada markalar ürettikleri ürünlere göre diğerlerinden üstün olurlarmı?

Jön Türk
19-03-2013, 16:57
expertiz yapmadan teslim alma mert aracı

imprezaWRC
19-03-2013, 17:09
Hakan abi bu detailing ürünlerinde en iyi marka budur diyebilecegiz marka hangisidir abi?

Bu hepsinden iyidir, hepsini ezer geçer diye ne yazıkki hiçbir ürünü sınıflanıramıyorsun, her birinin iyi olduğu ve eksik olduğu nokta olduğu gibi markalarında bazılarının ürün olarak eksikleri olabiliyor.

murproject
19-03-2013, 17:27

Kişisel görüşüm markadan daha çok pratik ve tekniğin üstünlüğü söz konusudur.

"Sıfır alınan araca boya korumaya ihtiyaç var mıdır ?" sorusuna gelirsek, isteğe ve görüşe bağlı olarak su zımparası bile uygulanabilir. Bu tamamiyle kullanıcının beklentisi, uygulayanın öngördüğüne bağlı.

Fakat hem işlemi, hem maddi kaybı abartmamak için; Sıfır aracın bile yolda karşılaştığı koşulları göz önünde bulundurursak güzelce kil uygular, iyi bir şampuan ile yıkar ve nano koruyu ile üst kat geçerdim. Bir sonraki detay dönemine kadar da aşındırıcı gibi maddeler ile dokunmazdım.

AEM
20-03-2013, 05:05
Başımdan geçen bir olayı özetliyim; 14 Şubat 2013 Seat bayii sinden arac teslim aldım, hiç yıkatmadım 17 Şubat 2013 boya korumaya soktum, araca ışık tutup baktığımızda aracın her yeri çizik içindeydi, çok kötü bi durum...

VW6R
04-05-2013, 20:32
Arkadaşlar konu netliğe ulaşmamış o yüzden bende fikrinizi almak istiyorum. Allah nasip ederse önümüzde ki hafta sıfır parlak kırmızı bir araç alıyorum ve boya koruma yapmak konusunda kararsızım. Daha önce ki araçlarıma fk1000p vs. amatör olarak uyguladım ama bu konuda gün geçtikce yenilikler oluyor. Siz olsanız hangi markayı tercih edersiniz

Not: Prof değilim cila makinem yok el ile sağlıklı sonuç alabileceğim ürünler tavsiye ederseniz sevinirim.. Bu arada bej döşeme sipariş verdim aracımı döşemeler içinde ürün tavsiyesinde bulunursanız çok makbule geçer