PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : --vti devir saati hk.--

ENGean
19-03-2013, 15:24
Arkadaslar aracmda bazen devir saatinde bi problem oluyor.
1000 ile 3500dd arası genelde devir göstergesi çok seri şekilde hareket edıyor.
örn. arac rolantide çalısıyor, saniyelik zaman içerisinde gösterge 1500-2500 arası cok serı asagı yukarı oynuyor.
her zamn degıl ama arada oluyor. + max 3500-3700dd e kadar üst devırlerde herhangı bir problem yok.
neyden kaynaklanıyor olabılır.
inş.anlatabilmişimdir :)

Time-R
19-03-2013, 15:26
Distributor icindeki devir okuyucudandir kanka.

h22ek
19-03-2013, 15:45
kadran oynuyor, peki motor devrinde değişiklik olyor mu yoksa sadece gösterge olarak mı bu hareketlilik ?

ENGean
19-03-2013, 15:50
Distributor icindeki devir okuyucudandir kanka.

Dun ogle arasnda mustafa abiye gittim knka,kilometrrci warmis bitane ona yonlendirdi.ordaki adamda distributor dewir sinyallerini dgru yollamio filan dedi ama bnm anlatmamla soyledi.araba dukkana girmedi :) adamda dukkandan cikip arabaya bakmadi aq.bnde ciktim geldim :)

kadran oynuyor, peki motor devrinde değişiklik olyor mu yoksa sadece gösterge olarak mı bu hareketlilik ?

Ewt sadece kadran oynuo,motor devri sabit

Time-R
19-03-2013, 16:00
Dun ogle arasnda mustafa abiye gittim knka,kilometrrci warmis bitane ona yonlendirdi.ordaki adamda distributor dewir sinyallerini dgru yollamio filan dedi ama bnm anlatmamla soyledi.araba dukkana girmedi :) adamda dukkandan cikip arabaya bakmadi aq.bnde ciktim geldim :)

Oda dedigimi demis bak :)

Distributorun icindeki devir okuyucuya bir goz atilacak kardesim. Kadrandan olmasi cok dusuk ihtimal cunku kadran oyle sk bozulan bir parca degil.

ENGean
19-03-2013, 16:01
200 lira masrafi war dedi, ucret icin ne diyosun?

h22ek
19-03-2013, 16:03
aynen sinyallerle ilgili.. belkide vtec altı devirleri sevmiyo bas bas diyo sana :)

Time-R
19-03-2013, 16:05
200 lira masrafi war dedi, ucret icin ne diyosun?

Mustafa abiye sor haci, 200 bana cok gibi geldi, devir okuyucu tamiri nasil oluyor bilmiyorum teknik olarak.

BİLAL
19-03-2013, 16:07
benım vti de de vardı aynı sorun gaz kelebegınden cıktı .

ilk once acık hava fılıtresını konturol et hava alıyomu dıye .

kesın bıyerden hava alıyodur baglantıları konturol et .gerekırse soktak genelde bu sorun ayarsız hava akışından kaynaklı olabılır..

aliaslanim
19-03-2013, 16:13
Canını sıkmayayım ama ben bitane vti mi sır o yüzden sattım:)

Tuncay
19-03-2013, 16:15
Rolanti valf al bitane çıkma bi denettir bakalım valften yapması lazım

ENGean
19-03-2013, 16:16
Mustafa abiye sor haci, 200 bana cok gibi geldi, devir okuyucu tamiri nasil oluyor bilmiyorum teknik olarak.

Eyw.knka

aynen sinyallerle ilgili.. belkide vtec altı devirleri sevmiyo bas bas diyo sana :)

Aynen oyle :) gazlarken hic bi problem yok,sakin kullanmda gozume carpiyo hep :)

benım vti de de vardı aynı sorun gaz kelebegınden cıktı .

ilk once acık hava fılıtresını konturol et hava alıyomu dıye .

kesın bıyerden hava alıyodur baglantıları konturol et .gerekırse soktak genelde bu sorun ayarsız hava akışından kaynaklı olabılır..

Abi hawa filtresini gecen soktuk temzledik baktik vs.kelebekten olsydi ustam anlayip soylerdi diye dusunuyorum.ama olabilirde tabi.ilk once sanirim distrbutorle ilgilencez gibi geliyor bana.

ENGean
19-03-2013, 16:20
Canını sıkmayayım ama ben bitane vti mi sır o yüzden sattım:)

Yok abi o kadar skmam canimi bnden cok esim icin problem :) onun cok dikkati dagiliyo :D

Rolanti valf al bitane çıkma bi denettir bakalım valften yapması lazım

Bi mustfa abiye soylym tuncay abi,senle gorustgmz aksam bunun icin gelmstim mustafa abinin yanina ama sansa o aksamda normal calisiyodu problem gozukmedi :)

h22ek
19-03-2013, 16:23
bi arkadaşın si ında vardı aynı sıkıntı... emme manifoldunda sıkıntı çıkmıştı ama öle durumda motor kendi devirleniyor.. sadece ibre oynuyorsa elektrikseldir hallolur

orhan_guney
19-03-2013, 16:30
Distributor icindeki devir okuyucudandir aynısı oldu. boş yere başka birşeye para harcama.

stlegal
19-03-2013, 17:04
Atesleme unitesini degistirin yakinda yolda birakicak acele degisin