Orijinalini görmek için tıklayınız : 2013 İstanbul Oto-Drag kupası Kurallar ( İstanbul Park )
poşetçay
21-03-2013, 21:18
ankete katılanların %75 i kuralları beyenmiş kim anlamış kimsede olumlu eleştiri yapmamış
mami_makinen
21-03-2013, 21:22
Ya harbi k24 e bende kafayı taktım :) 106 gitti gibi heralde k24 beni bekliyo alayımda paslarını sökeyim
Kanka sen yazma valla baq :)) her halukarda giricekain sennn :)))
Ben arababama yuruyende dunya harcamisim traction hazirlicam diye dunya harcadim suremi gorucem :)
Gorucende baska sekilde hahahhahahhaha
Gün programi nedir.? Gun icinde pitstopda kac kisi olacak, her yarismaci kac kisi sokabilecek
Kaç araç katilcak kaç görevli var?
chiefkadir
21-03-2013, 21:34
Kadir abi hastayım örneklerine
Bir tane NA corsa göstersene draglarda 106 geçebilcek
İyiki bi K24 var bilalde sabahtan akşama K24 örnekleyip duruyorsunuz başka birşey yok tek sıkıntı K24bro corsa k24,k26 vs vs orneklemek amacliydi ,Bilal'i örnek vermedim hacimsel farki izah etmek icin yazdim,ankarada da var k24 bursada da :) kisilere indirgemek istemedim :)
Gorucende baska sekilde hahahhahahhaha
Sen giricenmi yarisa 50 psili falan :D
Gün programi nedir.? Gun icinde pitstopda kac kisi olacak, her yarismaci kac kisi sokabilecek
Kaç araç katilcak kaç görevli var?
Gün programına devamlı yeni aktiviteler (izleyiciler için ) eklendiğinden dolayı şuan saatlerle program vermem zor .
Yarışmacılar 2 şer kişi teknik ekip sokabilecek pit alanına . Ve bu 2 kişi Tulumlu olmak zorunda (mekanik adı altında eşt dost akraba arkadaş kanka kunki vb. kalabalığını pistin iç kısmında görmek istemiyoruz .)
Bunun dışında mekanik ekiplerin duracağı alan start noktası değil görevlerini yapacakları pit alanı olacak kalkış anında sürücüye talimat açısından yardımcı olabilecek 1 mekaniker güvenli alanda bekleyip start öncesi sürücünün yanına gelebilecek ancak start noktasında ve pist üzerinde teknik tamir yada müdahale yapılamayacak burdaki mekanikerin bulunma amacı kalkış öncesi aracın göz ile kontrolünü sağlamak ve pilota konuşmak sureti ile teknik bilgi verebilmek olacak .( bununda ince detaylı hali kurallara eklenecek )
Katılım sayısını 50 araç ile sınırlandırmayı düşünüyoruz ama bu daha az yada çokta olabilir bu kayıtlar açılmadan söyleyebileceğim bir netlikte değil henüz .
peki, bu mekanikerlerrin bulundugu alanda, yani kendi calisma bolgelernde hakem olacak mi?
ya o an agirlik atarlarsa caktirmadan
peki, bu mekanikerlerrin bulundugu alanda hakem yani kendi calisma bolgelernde olacak mi?
Arac basi 2 kontroler ve kameralar olucak
peki, bu mekanikerlerrin bulundugu alanda hakem yani kendi calisma bolgelernde olacak mi?
Pit alanında araçların gurup parkı olacak her gurup için ve başında hakemler olacak her gurubun sürücüsü haricinde araca müdahale diskalifiye sebebi. Bunun dışında araçta bir sorun yada mekanik bir ayar gerekiyorsa araç mekaniklerin bulunduğu teknik ekiplerin malzemelerini koyup bekledikleri alana yanaşacak bu alana gelen hakeme yarış karnelerini verecek hakem o karnede gerekli işlemi yapacak ve arac servis aldıktan sonra tekrar tartı üzerinden geçip gurup parkına gelebilecek bu yazdığım yarış esnasında olabilecek bir servis durumunda geçerli . Son kalkışını yaptıktan sonra araca tartılmadan kimse el sürmeyecek kötü niyetli olmasa bile araca herhangibir şekilde müdahale edilmesi durumunda arac diskalifiye edilecek .
İşin özü şu kontrol ust seviyede olucağından kilo ile ilgii araç tuvalete gidebilse tuvalete giderken bile tartının üzerinden geçicek (tartının ortalama ölçüm süresi 3 Saniyedir )
Birazda işin eğlence yönüne bakın. Yarışanların çoğu ilk defa İstanbul park a çıkacak benim gibi. En azından orada bulunmak bile güzel birşey olsa gerek. Ben bile 1250 - 1300 kg civarında olmama rağmen girmeyi, tecrube kazanmayı düşünüyorum. Sınıfımda hulk bazooka turbo integra gibi araçlar olmasına rağmen .
Ha işin zevk yönü değilde kazanma tarafı ağır basıyorsa Hilmininde dediği o zaman aracınızı güçlendireceksiniz. Eskidendi o 2 pleksi 3 fiber parça ile yarışmak.
Buyrun adamlar 3040 lbs ağırlık full interiorla 10.71 yapıyor...
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gZ1oJSiARH0
chiefkadir
21-03-2013, 22:37
Siniflar :
N/A FWD Sınıf 1
Önden çeker atmosferik otomobiller
0-1600cc sürücü ile birlikte alt limit 900kg
1601-1800cc sürücü ile birlikte alt limit 950kg
1801-2200cc sürücü ile birlikte alt limit 1050kg
2201-2400cc sürücü ile birlikte alt limit 1100kg
2401-2600cc sürücü ile birlikte alt limit 1150kg
2601cc ve uzeri sürücü ile birlikte alt limit 1250kg
Buğra,sınıfların daha adil olması açısından ,
Aşağıdaki Örnekteki gibi Sınıflar bölünse nasıl olur ?
1500-1600 cc arabasını çıtırdan mod.lamış birinin kendinden çok hacimli güçlü arabalarla kalkıp alakasız farklar doğmadan yarışması,zevk alması ve Draga hazırlanırken daha hevesle katılması sağlanamaz mı ?
N/A FWD Sınıf 1 A
N/A FWD Sınıf 1 B
önden çeker arabaların hepsi aynı grupta olucak neden değişiyor ne zoru var 1.8 yaptım ben ya b20 ile denicem kime neki abi sınıf mınıf bölünmez öyle birsey yok kii,
sen eşleşmeyi kurayı iyi okuyamadın sanırım abi
chiefkadir
21-03-2013, 22:48
önden çeker arabaların hepsi aynı grupta olucak neden değişiyor ne zoru var 1.8 yaptım ben ya b20 ile denicem kime neki abi sınıf mınıf bölünmez öyle birsey yok kii,
sen eşleşmeyi kurayı iyi okuyamadın sanırım abiTamam bro aynı sınıfta olsunlar 1300cc arabada 2600cc arabada aynı olsun kalksın gazlasın:)
"* Turbo emme pali billet olmayan otomobiller extra 50kg hafifletebilir." şeklinde bile bir farklılık tanınırken hacimlerdeki böyle uçurum önemsiz geliyosa ben daha hiçbişey demiyom yazmıyom geliyom yarışıyom görelim hızlıları:D:hahaha:
Burak Kasim
21-03-2013, 22:52
Gruplasmaya yonelik yazilar cok kotu, yok biz Akhisara gideriz o zaman ne demek ya?
Gercekten bole dusunen zihniyetler Akhisara gitmesin cunku oranin gelismesinide engellemekten baska bisey yapmazlar.
Bizde kalktik taaa nerelerden Akhisara geldik, bulunduk izledik, bana sorarsan Akhisarin bir al benisi gercekten yok, doruya doru ama neden gittik?
Izmirli arkadaslarimiz emek harcamislar, bu spora gonul vermisler buyuk bir hizmet yapmislar ondan gittik.
Genede gelmeye caba gostericem yarislar oldugu surece, bunuda belirtmek isterim.
Benim kafama bazi seyler yatmasa bile Bugra abinin ben burdaki cabasi ve profesyonelliginden dolayi her zaman arkasinda olucam.
Elestirilerin gelmesi cok guzel ama yapici elestiriler olsun ki elestirinin bir anlami olsun saldirma boyutuna gecmesin.
Bu yaris olur, Bugra abinin ekibi der ki ahh bak burda bunlari degistirmemiz lazimmis, degistirelim, degistirilir.
Atla deve degil yane bu kadar cok abartmayin, ben hala hacim olayina sicak bakmiyorum ama bir hacim olayina sicak bakmiyorum diye organizasyona arkami donup gelmicem diye tehdit etmem.
Bu BENCILIK'ten baska bisey degildir.
1. olma sevdasindan spora dusunen kisisi cok az bunu gordum buradan ben, ilk once kuraldan once bizim zihniyetlerimizin degilmesi lazim kesinlikle.
_muhaRRem
21-03-2013, 22:52
dünya takımlarının yarıştığı pistte yarışıcaz İSTANBUL PARK düya tanıyo ötesi var mı bunun. bence çok özel bi organizasyon o pistte kalkmak bile yeter geçme geçilme önemsiz.
Burak Kasim
21-03-2013, 22:59
Muharreme hak veriyorum.
Kurallari vs herseyi gectim.
Yaw arkadaslar bizi bu piste ALMIYORLARDI, biz suan girebiliyoruz, bunun ne kadar buyuk bir adim oldugunu gorebiliyor musunuz?
Hala gelmicem diyenlere inanamiyorum, FVD Germany ile gorusuyorum surekli diyorlarki adamlar Istanbul Park cok guzel sole bole en guzel yarislar orda oluyor.
Keske bir gun o piste cikabilsem vs.
Bizimkilerde yok ben gelmem ben etmem triplerinde, kendini dev aynasinda goren cok kisi war bu forumda.
Biraz silkelenin kendinize gelin.
enginman01
21-03-2013, 23:45
fiber yapılan parçaların bire bir orjinal ile aynı şekilde olması kuralı bence gayet iyi olmuş saçma sapan bağaj ve çamurluklarla çıkan arabalar için çözüm olmuş olur. üzerinde baya çalışılmış tebrikler.
batuozcile
22-03-2013, 02:12
istanbul parkta vht gibi bir imkan olucakmi acaba oranin asfaltina dokunulamaz heralde
akhisarin bu artisi goz ardi edilemez(bu sene tam 402 mt ve gece yarisi olabileceginden cok guzel sureler gelicek) sahsen kurallar yaris pist beni ilgilendirilmiyor hepsi yapilir arac hazirlanir yeterki asfalt ve sure olcumu dunya standartinda olsunki farkimizi gorelim
Piste VHT dökülecekmi?
Hayır tabii ki :) Asfaltın kaucuk yapısından dolayı zaten iyi tutunacak arabalar...
vht ye gerek olmadığını cüneyt abi iyi bilir :D ordaki bi org supra utanmasa sarmayacaktı :D
ulen f1 ler tutunuyo bizmi tutunamayacaz aslan :D
istanbul parkta vht gibi bir imkan olucakmi acaba oranin asfaltina dokunulamaz heralde
akhisarin bu artisi goz ardi edilemez(bu sene tam 402 mt ve gece yarisi olabileceginden cok guzel sureler gelicek) sahsen kurallar yaris pist beni ilgilendirilmiyor hepsi yapilir arac hazirlanir yeterki asfalt ve sure olcumu dunya standartinda olsunki farkimizi gorelim
9. sayfada muhabbeti geçmişti Batu, alıntı yaptım..
_muhaRRem
22-03-2013, 03:09
http://a1303.hizliresim.com/17/q/lb33l.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
f1 pistini kaç ülke draglara açıyo merak ettim ,manzarya bakınya haala ne konuşuyoruz..
Bu resmen rüyalarda olabilecek bir organizasyon veya gt5 ps3 de oyunlarda oynardık :)
f1 pistini kaç ülke draglara açıyo merak ettim ,manzarya bakınya haala ne konuşuyoruz..
Bu resmen rüyalarda olabilecek bir organizasyon veya gt5 ps3 de oyunlarda oynardık :)
muharrem kardeşim ne kadar sığ yazıyorsunuz .burda tartışmıyalımmı tartıştıkça bir şeyler ortaya çıksın .hepimiz girip ooo harika neyyyy istanbul parkmı harika bebeğimmi yazalım.adam tarışalım diye konu açmış.
mami_makinen
22-03-2013, 07:35
Heralde bu yarışa sende katılırsın ? Bu fırsatı kaçırmassın dimi ?
mami abi illaa girmemiz mi lazım parayla imanın kimde olduğu belli olmaz basarım parayı alırım mami abi :)
mami_makinen
22-03-2013, 07:41
mami abi illaa girmemiz mi lazım parayla imanın kimde olduğu belli olmaz basarım parayı alırım mami abi :)
Ben bu cümleyi bi yerden hatırlıyorum ama ?
Ben bu cümleyi bi yerden hatırlıyorum ama ?
gelir birazdan kanka güzellik uykusundan kalksın gerine gerine yazar .manavdadır ..
Buğra arac icine kendimize ait kamera koyabilecek miyiz? İkinci sorum ise arac icinde yine kendimize ait telsiz bulundurabilecek miyiz?
_muhaRRem
22-03-2013, 08:04
tabikide yani kaçmaz bu org.
mami_makinen
22-03-2013, 08:06
tabikide yani kaçmaz bu org.
Sana yakışanda bu olur :icon_tup:
KingoAtmo
22-03-2013, 08:51
Özellikle Yarış Sistemini beğendim,
En kötü süreyi yapandan başlayıp eleme yaptığımız sistemde daha eğlenceli olacak
eğlenceden dolayı adalet cok daha iyi bence
Sana yakışanda bu olur :icon_tup:
sen katılmayacamısın :) inandınmı buna ?
Çok güzel keyifli olacak kazanmak bir yana orada olmak bile yeterli.
Lastik konusunda bir kisitlama yoktu kurallarda ama pist yonetimi asfalt sagligini korumak icin bir talepte bulunacak midir? lastik isitma icin nasil bir yontem dusunuluyor?
Kendinize göre kural belirliyosunuz...
Edit :Sezon açıldı :D
dragon07
22-03-2013, 13:05
bence lastikler gelişi güzel ısıtılamaz.5 tur çevirilsin sonra bırakılsın :D
gürkan18
22-03-2013, 13:14
tam tarih bellimi hazırlıklarımıza ona göre başlayalım
tam tarih bellimi hazırlıklarımıza ona göre başlayalım
Şuan için öngördüğümüz tarih 26 mayıs 2013 Pazar ( organizasyonun 1 günden 3 ün cuma-cumartesi-pazar şeklinde genişleme durumu var o nedenle öngördüğümüz yazıyorum )
Çok komik çok güldük En iyi Ergen Esprisi kupasını Garantiledin lastik ısıtmana da gerek kalmadı ....
Şuan için öngördüğümüz tarih 26 mayıs 2013 Pazar ( organizasyonun 1 günden 3 ün cuma-cumartesi-pazar şeklinde genişleme durumu var o nedenle öngördüğümüz yazıyorum )
Buğra üç gün çadırlı madırlı F1 tadında olursa çok keyif verir
fakat Nereye sıçacaklar diye videoya maruz kalmamak adına herşeyi ince düşünmen lazım :)
fakat Nereye sıçacaklar diye videoya maruz kalmamak adına herşeyi ince düşünmen lazım :)
http://1.bp.blogspot.com/_XpmUkuOKT0g/TVAAQkS_uBI/AAAAAAAABCU/C-yo8wi09yA/s1600/mayonez.net+%25285%2529.jpg
batuozcile
22-03-2013, 13:53
yanlis hatirlamiyorsam 5 sn ile sinirli olmasi lazim
63owen63
22-03-2013, 13:59
Lastik ısıtma sorulmuş.
F1 araçlarının bile lastikleri takılmadan ısıtılıyor. Start da böyle bir şeyin olmasını pek muhtemel görmüyorum açıkçası. Hem zaten f1 pisti aslfaltı özel.
O iş kesin değil o nedenle şimdilik 1 gün üzerinden konuşalım kafamdaki organizasyon aslında bu linktekine benziyor gidip inceliylem inşallah haftaya :o
Santa Pod Raceway - Festival of Power 2013 (http://www.santapod.co.uk/e_festival_power.php)
dragon07
22-03-2013, 14:21
yarıstan sonra görcez kim daha çok gülecek.50 araçlık katılımın oldugu yarısta 30kategori var.inanmak başarmanın yarısıdır taikpciniz
Burak Kasim
22-03-2013, 14:22
muharrem kardeşim ne kadar sığ yazıyorsunuz .burda tartışmıyalımmı tartıştıkça bir şeyler ortaya çıksın .hepimiz girip ooo harika neyyyy istanbul parkmı harika bebeğimmi yazalım.adam tarışalım diye konu açmış.
Sig yazan kim abi, once burda hem fikir olalim?
Kimsenin lay lay lom yazdigi yok Muharremin yazdigi bu organizasyonun bir diger yuzu evet burda yarismak ne kosullarda olursa olsun HARIKA, ister begen ister begenme abi.
1 sene once Dunya Sampiyonu motorsikletcimiz Kenan Sofuoglunun idman yapamadigi yerde gazlicaksin, bu sana bir ayricalikmis gibi gelmiyor mu?
Agirlik vs o konulardaki tartismalarini gectim hakli haksiz bisey yazmiyorum herkesin hakli oldugu bir yer wardir kendisine gore, bunlar icin fikir veriyorsan tesekkur ederim sana simdiden katkin icin.
Ama ki senin bu kurallarin kacini uygulayabiliceksin demen daha adamin yapabilitesini gormeden olaya nokta koyman demek, ONYARGILI olman demektir.
E bu adam daha iyisini yapmaya calismassa nasil gelisicek bu spor bana soler misin?
Atiyorum 10 kuralin 8'i doru isler 2'si islemez obur yarista ona gore onlem alir, o 2sinide isletir.
Onemli olan hedeflerin buyuk olmasi!
Ha sen organizasyondan sonrada ben dememis miydim dersen buda olmaz, hersey %100 randimanli olsa, Bugra abi bizimle degil F1 ile calisirdi illaki aksakliklar olucaktir.
Oda ona gore organizasyonunu ve ekibini sekillendiricektir.
Kim neyi yapmista ilk kezde olmus bana soler misin, birazcik toleransli olun emek verenlere.
Sen Integrayi yaptin marsa bastin bindin mi yoksa hala senelerdir ugrasiyor musun?
Senin Integranin ve bizim Golfun 100'lerce benzer setubi war neden 1 ayda olmadi cunku ole ha deyince olmuyor bu isler bunu sende bende cok iyi biliyoruz.
Bu olayda ona benzer disarida buna benzer organizasyona yapilmistir ama Turkiyede yaparsin tam tutmaz sonra, birazcik degistirip burdaki duzene oturtursun ama ZAMAN ister.
Kusura bakma ama senin dusuncenle bu spor gelismez ancak amator seviyede kalir ki bunu artik benim gibi istemeyen cok insan war, 2013'teyiz artik bilinclenmemiz lazim.
Amerikada her sali gunu para verip siraya girer yanina kim gelirse onunla gazlarsin ve sureni gorursun senin istedigin organizasyon tipi bu ve bende bunu severim yalan yok.
En cokta ona gitmistim, cunku o anki aracimin durumu o yone goturmustu beni.
Ama suan tartisilan o degil, isallah bu organizasyonlar basarili olsun, Free Run Day'lerde olur birgun.
Ama burda konusulan cok ayri bir mevzu.
yarıstan sonra görcez kim daha çok gülecek.50 araçlık katılımın oldugu yarısta 30kategori var.inanmak başarmanın yarısıdır taikpciniz
Bak günleridir bi hasetle yazıyorsun baydın artık benimle bişleyin yarışına girmek için önce bir vasfın olması lazım. Burda aklın sıra Akhisarı savunduğunu falan sanarken aslında aksine o insanlara zarar veriyorsun . Sen yarışçımısın arabandan bahset Organizasyondu oydu buydu haddin olmayan işlere hadsiz hadsiz yazma bak dalgana dahada fazla germe beni ....
Low-Rider
22-03-2013, 14:35
Lastik ısıtma sorulmuş.
F1 araçlarının bile lastikleri takılmadan ısıtılıyor. Start da böyle bir şeyin olmasını pek muhtemel görmüyorum açıkçası. Hem zaten f1 pisti aslfaltı özel.
Yanlış anlamışsın.
Drag öncesi dolu dolu kalkarak lastikler ısıtılıyor, F1'de ki gibi battaniye ile değil.
Ama lastik ısıtma esnasında pist zemini belli bir zarar görüyor, buna izin verilecek mi diye sorulmuş.
Sig yazan kim abi, once burda hem fikir olalim?
Kimsenin lay lay lom yazdigi yok Muharremin yazdigi bu organizasyonun bir diger yuzu evet burda yarismak ne kosullarda olursa olsun HARIKA, ister begen ister begenme abi.
1 sene once Dunya Sampiyonu motorsikletcimiz Kenan Sofuoglunun idman yapamadigi yerde gazlicaksin, bu sana bir ayricalikmis gibi gelmiyor mu?
Agirlik vs o konulardaki tartismalarini gectim hakli haksiz bisey yazmiyorum herkesin hakli oldugu bir yer wardir kendisine gore, bunlar icin fikir veriyorsan tesekkur ederim sana simdiden katkin icin.
Ama ki senin bu kurallarin kacini uygulayabiliceksin demen daha adamin yapabilitesini gormeden olaya nokta koyman demek, ONYARGILI olman demektir.
E bu adam daha iyisini yapmaya calismassa nasil gelisicek bu spor bana soler misin?
Atiyorum 10 kuralin 8'i doru isler 2'si islemez obur yarista ona gore onlem alir, o 2sinide isletir.
Onemli olan hedeflerin buyuk olmasi!
Ha sen organizasyondan sonrada ben dememis miydim dersen buda olmaz, hersey %100 randimanli olsa, Bugra abi bizimle degil F1 ile calisirdi illaki aksakliklar olucaktir.
Oda ona gore organizasyonunu ve ekibini sekillendiricektir.
Kim neyi yapmista ilk kezde olmus bana soler misin, birazcik toleransli olun emek verenlere.
Sen Integrayi yaptin marsa bastin bindin mi yoksa hala senelerdir ugrasiyor musun?
Senin Integranin ve bizim Golfun 100'lerce benzer setubi war neden 1 ayda olmadi cunku ole ha deyince olmuyor bu isler bunu sende bende cok iyi biliyoruz.
Bu olayda ona benzer disarida buna benzer organizasyona yapilmistir ama Turkiyede yaparsin tam tutmaz sonra, birazcik degistirip burdaki duzene oturtursun ama ZAMAN ister.
Kusura bakma ama senin dusuncenle bu spor gelismez ancak amator seviyede kalir ki bunu artik benim gibi istemeyen cok insan war, 2013'teyiz artik bilinclenmemiz lazim.
Amerikada her sali gunu para verip siraya girer yanina kim gelirse onunla gazlarsin ve sureni gorursun senin istedigin organizasyon tipi bu ve bende bunu severim yalan yok.
En cokta ona gitmistim, cunku o anki aracimin durumu o yone goturmustu beni.
Ama suan tartisilan o degil, isallah bu organizasyonlar basarili olsun, Free Run Day'lerde olur birgun.
Ama burda konusulan cok ayri bir mevzu.
burak beni sende anlamamışsın benim anlatmak istediklerimi hala anlatamadım konuyuda bulandırmıyım buğrada sıkılıyor.benim demek istediğim bu konuda yazrken bir şey koyun ortaya olayı şekillendirin yazarken diyorum benim için kurallar sıkıntı yok ama yorum yaparken aaaa istanbul park harika gitmek bile yeterli demekle bu organizasyona ne kadar destek oluyorsunuz :) buğranın konunun buraya açma sebebi nedir peki eleştirlmiycekse ben zaten buğrayla bizzat görüştüm neler olursa daha iyi olucağını ama söylemek istedikleri olup söylemeyenlerde yazsın.
burak beni sende anlamamışsın benim anlatmak istediklerimi hala anlatamadım konuyuda bulandırmıyım buğrada sıkılıyor.benim demek istediğim bu konuda yazrken bir şey koyun ortaya olayı şekillendirin yazarken diyorum benim için kurallar sıkıntı yok ama yorum yaparken aaaa istanbul park harika gitmek bile yeterli demekle bu organizasyona ne kadar destek oluyorsunuz :) buğranın konunun buraya açma sebebi nedir peki eleştirlmiycekse ben zaten buğrayla bizzat görüştüm neler olursa daha iyi olucağını ama söylemek istedikleri olup söylemeyenlerde yazsın.
Aynen kimlerin dolmuşuna geldiysen dün Onlarda Yazsın
63owen63
22-03-2013, 15:25
Yanlış anlamışsın.
Drag öncesi dolu dolu kalkarak lastikler ısıtılıyor, F1'de ki gibi battaniye ile değil.
Ama lastik ısıtma esnasında pist zemini belli bir zarar görüyor, buna izin verilecek mi diye sorulmuş.
Ben de ondan bahsediyorum zaten ama sanırım çok açıklayıcı bir yazı olmadı. f1 'de bile o şekilde startta redline lastik ısıtılmıyor demek istemiştim.
En fazla şu şekilde örnekler mevcut.
82Cc6EvMmR8
arkadaşlar konuyu ara sıra takip edebiliyorum,bkz;
akhisar ayrı,konya ayrı,ankara ayrı,ist ayrı...şimdi bu yeni bir organizasyon daha önce yapılmamış bir organizasyon...olur,olmaz orasını org nu yöneten arkadaşlar düşünürler,yarış sonrası gerekli eksikleri görür diğerlerinde talafi ederler ( bunu hepimiz böyle yaptık anamızın karnından drag,ralli organizatörü olarak çıkmadık :) ) şahsi fikrim bizlere kalan işimize gelip gitmek veya işimize gelmiyorsa gitmemek...tartışalım tabikide,düşüncelerimizi yazalım ama biraz yapıcıda olalım,emek verenlerin heveslerini kırmayalım...
bazı yerlerde akhisarı beğenmeyen vs yazılar okudum,yukarıda yazdığımı yineliyorum;beğenmeyen gelmesin kardeşim !! bırakın artık orası burasını şu yapılan organizasyonları keşke her ilde gerçekleştirebilsek organizasyonları yapan arkadaşlara destek vermek gerek,bu işler dışarıdan görüldüğü gibi kolay değil ciddi zaman,emek,maddiyat içerikli uğraşlar...sonuçta amaç belli,forum olarak tt de bu işlerin yeniden canlanmasında aktif bir platform elimizdekilerin değerini bilelim arkadaşlar yarın kaybedersek cidden hepberaber üzülürüz :icon_tup:
akhisar yarışlarıyla biz drag sporuna güzel bir ivme verdik kanısındayım,inş bu ve diğer organizasyonlarda devamını görür,gönül verdiğimiz bu sporu daha ileriye,daha iyilere taşırız..
genel olarak emeği geçen herkesin yüreğine sağlık,kolay gelsin arkadaşlar :)
akhisar ayrı,konya ayrı,ankara ayrı,ist ayrı...şimdi bu yeni bir organizasyon daha önce yapılmamış bir organizasyon...olur,olmaz orasını org nu yöneten arkadaşlar düşünürler,yarış sonrası gerekli eksikleri görür diğerlerinde talafi ederler ( bunu hepimiz böyle yaptık anamızın karnından drag,ralli organizatörü olarak çıkmadık :) ) şahsi fikrim bizlere kalan işimize gelip gitmek veya işimize gelmiyorsa gitmemek...tartışalım tabikide,düşüncelerimizi yazalım ama biraz yapıcıda olalım,emek verenlerin heveslerini kırmayalım...
bazı yerlerde akhisarı beğenmeyen vs yazılar okudum,yukarıda yazdığımı yineliyorum;beğenmeyen gelmesin kardeşim !! bırakın artık orası burasını şu yapılan organizasyonları keşke her ilde gerçekleştirebilsek organizasyonları yapan arkadaşlara destek vermek gerek,bu işler dışarıdan görüldüğü gibi kolay değil ciddi zaman,emek,maddiyat içerikli uğraşlar...sonuçta amaç belli,forum olarak tt de bu işlerin yeniden canlanmasında aktif bir platform elimizdekilerin değerini bilelim arkadaşlar yarın kaybedersek cidden hepberaber üzülürüz :icon_tup:
akhisar yarışlarıyla biz drag sporuna güzel bir ivme verdik kanısındayım,inş bu ve diğer organizasyonlarda devamını görür,gönül verdiğimiz bu sporu daha ileriye,daha iyilere taşırız..
Sonunda Güzel bir yazı okudum .
Erolla telefondaydık biraz önce aynışeyleri konuştuk biz Akhisar Akhisar Biz . Ayrı değiliz çünki hepimizin amacı bu sporu ileriye taşıyabilmek .
Burada akhisarcılarla istanbullular gibi bir ayrım gayrım yok önümüzdeki sene ulusal yapar hepbirlikte her pistte yarışırız hedeflerimiz aynı . Kuralları konuşalım diye açtığım konuda Akhisara yada başka bir piste yada organizasyon ile rakip yada düşmen gibi gösterilmek istemem keza Erolda yazıcaktır yapıcağımız organizasyonu bu işten anlayan ve sporun ilerlemesini isteyen herkez tarafından desteklendiği ortada.
Ben istanbul Parkta 3 yarış 1 kupa yapıyorsa Akhisar bu seozn belki 6 belki 7 yarış yapmalidır . İnsanlar kendini geliştirmeli zamanını görmeli ve kupa savaşında ileriye adım atmalıdır . Bizler dışardan yorumlanmaya müsait olmayacak şekilde aynı hedef aynı amaç için ter akıtıyoruz .
Bu spor için bir taşı yerinden oynatan herkezin emeğine saygım sonsuz kendi aramızda bunu bilsekte okuyan insanların bunu bilmesi için bunu yazma gereği duydum .
K.Buğra YILDIRIM
yarış 3 ayaktan oluşacak diye biliyorum..diğerlerinin tarihi belli mi ? ne zaman açıklanacak ?
Burak Kasim
22-03-2013, 16:57
Begenmeyen gelmesin gibi birseyi organizasyonun icinden birinin solemesi cok kotu bence.
Ben begenmesemde destek icin gelirim daha iyi olsun diyede elestiririm ama arkami donmem.
Donen adamla isiniz olmasin ama genede ole atar gider seklide begenmesseniz gelmeyin demeyin.
Hic profesyonel bir hareket degil organizatorun agzindan duyulacak.
Akhisar guvenlik acisindan kotu, sizinde negatif elestirileri kabul edebilmeniz lazim ki ileri gidebilesiniz.
Yaglar sular fiskiran yerlere dokulen araclar gordum ben gayette yarisiyorlardi, bunlari gormemezlikten gelmeyin lutfen, cam kiriklari vs bunlar oldu olmadi degil.
Verdiginiz toleranslar her alanda cok fazlaydi, Allah'a cok sukur kotu bisey olmadi.
Gecmiste bu sporun olmesinin nedeni guvenlikti, suan bu organizasyonda guvenlige asiri onlem veriliyor, bence sizinde organizasyonlarinizda kati kurallara gecmeniz lazim yada war olan kati kurallari kullanmaniz lazim.
Gene saniye usulu olsun, ona bir lafim yok farkli olsun ne guzel, her kesime hitap etsin.
Bunun disinda benim bi elestrim yok, draglara hareket getirdiginiz asikar zaten, yoksa kalkip uzaklardan gelmezdi kimse.
Draglar olmusken biseyler yaptiginiz icinde ben kendi adima tesekkur ederim. :icon_tup:
Burak Kasim
22-03-2013, 17:20
Bundan bir onceki konuda ben yorumlarimi yapmistim, acikcasi suanki kurallar bana cok daha ilimli geldigi icin yazma geregi duymadim acik ve net.
Diger konuyu okursan orda ne kadar karsi ciktigimi gorursun ama o gunden bugune guzel bilgi alisverisleri oldu ve insanlarin fikirlerinin bosa alinmadigini gorduk.
Sen o kadar uzun yazimin icinden sadece o bolumu cekip aliyorsan bisey diyemem abi sana, istedigin gibi anliyorsun o zaman :)
Ben motorsporlarina kim biseyler yaparsa onun yaninda olucam, Bugra abide bunu biliyor.
Elimizden geldigince gerektiginde fikirde veririz, gerekirse rolde aliriz, suan yurtdisindaim hala aktif olamiyorum anca iste zamani tuturursam gelmeye calisiyorum orglara ama turkiyeye tasininca hersey farkli olucaktir.
Yane demek istiyorum ki ben ole yada bole destek oluyorum abi, ya sen ;)
Begenmeyen gelmesin gibi birseyi organizasyonun icinden birinin solemesi cok kotu bence.
Ben begenmesemde destek icin gelirim daha iyi olsun diyede elestiririm ama arkami donmem.
Donen adamla isiniz olmasin ama genede ole atar gider seklide begenmesseniz gelmeyin demeyin.
Hic profesyonel bir hareket degil organizatorun agzindan duyulacak.
Akhisar guvenlik acisindan kotu, sizinde negatif elestirileri kabul edebilmeniz lazim ki ileri gidebilesiniz.
Yaglar sular fiskiran yerlere dokulen araclar gordum ben gayette yarisiyorlardi, bunlari gormemezlikten gelmeyin lutfen, cam kiriklari vs bunlar oldu olmadi degil.
Verdiginiz toleranslar her alanda cok fazlaydi, Allah'a cok sukur kotu bisey olmadi.
Gecmiste bu sporun olmesinin nedeni guvenlikti, suan bu organizasyonda guvenlige asiri onlem veriliyor, bence sizinde organizasyonlarinizda kati kurallara gecmeniz lazim yada war olan kati kurallari kullanmaniz lazim.
Gene saniye usulu olsun, ona bir lafim yok farkli olsun ne guzel, her kesime hitap etsin.
Bunun disinda benim bi elestrim yok, draglara hareket getirdiginiz asikar zaten, yoksa kalkip uzaklardan gelmezdi kimse.
Draglar olmusken biseyler yaptiginiz icinde ben kendi adima tesekkur ederim. :icon_tup:
öncelile atar yapmak vb gibi huylarım yok çok şükür,beni tanımadığınız için böyle bir kanıya varmış olmanıza üzüldüm :)
buradaki beğenmeyen gelmesin genel olarak düşünülmüştü + eleştirilere karşı değil yalnız,ona her zaman açığız.mevzubahis '' orası şuradan güzel,a pistinin ortamı daha iyi,bir taraf toparlı diğer taraf dağınık '' vs gibi benzeri yorumlar olmasın diye yazıldı .
bunu daha iyi anlayabilmek için yarış öncesi ve sonrası bizlerin üzerindeki baskı ve o koşuşturmadaki telaşeyi yaşamak gerekir.herkese her yaptığınız beğendiremezsiniz ztn organizasyon genel anlamda kazasız belasız,olumlu yorum ve begeni kazanırsa başarılı geçmiş demektir.
Burak Kasim
22-03-2013, 17:29
öncelile atar yapmak vb gibi huylarım yok çok şükür,beni tanımadığınız için böyle bir kanıya varmış olmanıza üzüldüm :)
buradaki beğenmeyen gelmesin genel olarak düşünülmüştü + eleştirilere karşı değil yalnız,ona her zaman açığız.mevzubahis '' orası şuradan güzel,a pistinin ortamı daha iyi,bir taraf toparlı diğer taraf dağınık '' vs gibi benzeri yorumlar olmasın diye yazıldı .
bunu daha iyi anlayabilmek için yarış öncesi ve sonrası bizlerin üzerindeki baskı ve o koşuşturmadaki telaşeyi yaşamak gerekir.herkese her yaptığınız beğendiremezsiniz ztn organizasyon genel anlamda kazasız belasız,olumlu yorum ve begeni kazanırsa başarılı geçmiş demektir.
Dorudur, 3 unlemli yazmissin, walla ole anladim yalan yok, yazi dili b.ktan, insanlar cogu zaman forumda bunun yuzunden kavga ediyor zaten.
Isallah basarilarin devami gelir, ben Akhisar daha iyiye gitsin istiyorum, zamanimi ayarliyabilirsem gene gelicem ;)
Bundan bir onceki konuda ben yorumlarimi yapmistim, acikcasi suanki kurallar bana cok daha ilimli geldigi icin yazma geregi duymadim acik ve net.
Diger konuyu okursan orda ne kadar karsi ciktigimi gorursun ama o gunden bugune guzel bilgi alisverisleri oldu ve insanlarin fikirlerinin bosa alinmadigini gorduk.
Sen o kadar uzun yazimin icinden sadece o bolumu cekip aliyorsan bisey diyemem abi sana, istedigin gibi anliyorsun o zaman :)
Ben motorsporlarina kim biseyler yaparsa onun yaninda olucam, Bugra abide bunu biliyor.
Elimizden geldigince gerektiginde fikirde veririz, gerekirse rolde aliriz, suan yurtdisindaim hala aktif olamiyorum anca iste zamani tuturursam gelmeye calisiyorum orglara ama turkiyeye tasininca hersey farkli olucaktir.
Yane demek istiyorum ki ben ole yada bole destek oluyorum abi, ya sen ;)
Burakn bu kadar tribunlere oynamayin takmissiniz yasen ne yapicaksin bir halt yapmiycam piste cikip yarisicam sen ne yapican beni sorgulamaya hic kimsenin hakki yok.ben sana soruyormuyum nasil destek olucaksin diye? Herkes kendi isine baksin.ben katilimci olarak sorucam tabi ben saksakci degilim burak sorarim sorgularim.aksin bakalim dedik akti bende sozumu soyledim.beni sorgulama burak bidaha .kalpler kirilmasin .OK
Bu tartışmaların önüne geçmek zor şahsi fikrim biz Amerikan Drag yarışlarınımı örnek alıyoruz adamların kurallarını uygulamaya koy.
Benim de işime gelmeyen çok şey var ben 2.0 önden çekerlerle kalmak istiyordum ama bu işin ir kuralı varsa ona uyacaksın.
Herkes kural olsun diyor evet ama problem herkes kendi işine gelenleri öne sürüp
bu şekilde olsun derse işin içinden çıkılmaz.
Misal ben isterimki 2.0 katogori olsun swap olmasın 1100kg olsun olsun da olsun ama öyle bir dünya yok maalesef. En güzeli uluslar arası bir kural getirmek.
Saygılar,
Arkadaşlar, kesinlikle akhisar ile istanbulpark'ı kıyaslamayalım.
istanbulpark da yapılacak organizasyon çok çok nizami olmalıdırki Bugra'lada konuşduk ilerisi için hem pistin adı var hemde yapılacak organizasyon kalabalıgı,gösterişi vss. olmalı neden? ilerki yıllarda ulusal drag yapılması için ellerinde güzel bir koz olsun,tanıtımı olsun ilerde yapılacak organizasyon daha rahat şekilde yapılsın.
bunların hepsini genel olarak düşünelim..
tamam bu ilk yarış biraz zorluk çekilebilinir kimisi memnun kalır kimisi kalmaz ama bundan sonraki yarışlar daha tecrübeli şekilde yapılır.
Belki bakarsınız ilerde istanbul park ön ayak olur ve difer illerde izmir-konya dada ulusal dragların diger ayakları yapılır..
Biz akhisar organizasyonunu ne kadar eglenceli, güzel yapabiliyorsak istanbulparkda aynı güzellikde olur merak etmeyin..
kurallar katı biraz ama ilk başda dedigimi deginecegim; katı olmalıki ilerde yapılacak olan ulusal drag yarışlarına bir hazırlık niteliginde degerlendirelim.
Diger bir hususda akhisarda tosfed ,in vermiş oldugu kuralar dogrultusunda yarış yapılıyor,kimse kafasına göre kural koymuyor hee polyester kaput du bagajdı bunlara musamma gösteriliyor ama kurallarımız dogrultusunda kaput un bagajın ikişer mandal kilitli olmak kaydı ile vs.. vs... kg. avantajını kullanan ( kurallar dogrultusunda ) yarışabiliyor.
Şahsen ben de bu sene yarışıcam nasipse akhisarda aracımı sökücem, istanbulpark!a gidebilirsem toplayacagım. ( aracım süpriz :) )
yani kısaca modifiye işi ile ilgileniyorsak ayrım gayrım yapmadan ve verilen emege saygı duyarak işimizi en iyi şekilde yapmalıyız.
bakınız konya geçen sene kötüydü bu sene yarış olsa giden olmayacakmı muhakka kolacak çünkü her daim yapılan organizasyon deil bunlar
keyfini çıkaralım arkadaşlar..;)
bu arada p .tesi nasipse istanbula araç almaya geliyorum..
isteyene bir yere bırakmak kaydı ile yada buluşup elden almak kaydı ile boyoz getirebilirim..:D
pm atıp adınızı yazdırmanız yeterli.:D
Burak Kasim
22-03-2013, 18:13
Burakn bu kadar tribunlere oynamayin takmissiniz yasen ne yapicaksin bir halt yapmiycam piste cikip yarisicam sen ne yapican beni sorgulamaya hic kimsenin hakki yok.ben sana soruyormuyum nasil destek olucaksin diye? Herkes kendi isine baksin.ben katilimci olarak sorucam tabi ben saksakci degilim burak sorarim sorgularim.aksin bakalim dedik akti bende sozumu soyledim.beni sorgulama burak bidaha .kalpler kirilmasin .OK
Tribunlere oynayan kim abi, sen neden bahsediyorsun?
Laflarini tartarak konus, benim burdan nasil bir avantajim olabilir ki tribune oyniyim?
Bana lutfen bir ornek ver, cok merak ettim!
aaaa istanbul park harika gitmek bile yeterli demekle bu organizasyona ne kadar destek oluyorsunuz :)
Sen bu organizasyona ne kadar destek oluyorsun yazmissin, bende sana cewap verdim, yane bu soruyu bana ilk sen sordun kendinle celisiyorsun dunden beri.
Ben emin ol burdanda organizasyonlara kendimce destek olabiliyorum ama gelip sana abi ben organizasyona destek oldum demek icin yapmiyorum.
Sevdigim icin yapiyorum!
Saksakcilarin gazi gelip sen yaziyorsun, ben degil.
Ben sana saygida kusur etmedim, tartissak bile hala abi diyorum ve ole kalicak ondan kalplerin kirilicagi bir pozisyon goremiyorum burda ben.
İzmirde otomobilcilik adına cılız organizasyonlara imza atmış biri olarak bu çabayı gönülden takdir ve tebrik ediyorum. İzmirde pist var kısa, akhisarda pist var tribün yok tuvalet yok. Biri çıkmış noktayı koymuş İstanbul Park demiş.. Kural kanun en ince ayrıntıya kadar kafa patlatılmış. Gerçekten bu sporun gelişmesi adına büyük adımlar..
Sormak istediğim iki şey var ;
Kaç kişi Buğra Yıldırım cebini oraya yazdığı halde "abi yarış günü içerisinde görev almak isterim" diye arayıp sordu??
Diğeride Yarış günü internet üzerinden canlı yayın ihtimali varmı yada düşünülüyormu?
Şimdiden Allah muaffak etsin diyorum. M. Odabas
dj_batukaan
22-03-2013, 20:52
yüksek müsadenizle birşey sormak istiyorum yıllardır amatör olarak Dragları takip ediyorum hep katılmak istesemde hiç nasip olmadı..
Katılmak için neler gerekli.. Lisans zorunlumu...
Bi sorumda izleyici olarak var.. gerek videolardan gerek pistlerden gördüğümüz hep Start alanında yada pist yanlarında bizim rutin türk hareketleri olan piste dalmalar oluyor. ve yarışlar rezil gibi oluyor ( şahsi düşüncem ) İST parkta bu önlenecekmi yani izleyiciler sadece tribündemi olacak yoksa diğer pistler gibi strat alanı ana baba günümü olacak
Sorularıma gülmezsiniz inş.
yüksek müsadenizle birşey sormak istiyorum yıllardır amatör olarak Dragları takip ediyorum hep katılmak istesemde hiç nasip olmadı..
Katılmak için neler gerekli.. Lisans zorunlumu...
Bi sorumda izleyici olarak var.. gerek videolardan gerek pistlerden gördüğümüz hep Start alanında yada pist yanlarında bizim rutin türk hareketleri olan piste dalmalar oluyor. ve yarışlar rezil gibi oluyor ( şahsi düşüncem ) İST parkta bu önlenecekmi yani izleyiciler sadece tribündemi olacak yoksa diğer pistler gibi strat alanı ana baba günümü olacak
Sorularıma gülmezsiniz inş.
Pit alanında ve start noktasında yada cevresinde görevli dışında ve yarışmacı mekaniker dısında başıboş hiç kimse kesinlikle olmayacak, herkes tribunde olucak.. Güvenlik düzen izmitteki gibi esnek kesinlikle olmayacak..
Kayıtlar açılacagı zaman gerekli bilgiler verilecek ama söyle sölüm gecici lisans veriliyor ama sezonda istanbul akhisar izmir vs butun dragları kovalcaksan federasyondan yıllık lisans çıkarmak daha ucuz olur
istanbulparkta seyircinin yeri belli yarışçının yeri belli mekanikerin yeri belli böyle bir sorunumuz yok seyircinin starta gelmesi için 6 metrelik duvardan atlayı güvenlikleri geçip 600 metre yürüyüp ardındanda 3-4 metrelik tel örgüleri ve o bölgedeki güvenliği aşması lazım yani bir nevi hapisten kaçmak gibi bişi :D .
Sezonluk lisans ücreti sanırım 120 tl gibi birşey bu lisans ile 1 sezon boyunca tüm mahalli drag yarışlarına katılabilirsiniz lisans için ayrıca bir bilgilendirme yapacağım .
Katılmak için bir otomobilinizin olması yeterli ancak bir yarış kupası olduğundan zorlu rakipler olacaktır bu nedenle eğlenip bu havayı solumak istemek veyahut iddalı olup kupaya gitmek bunlardan birinin üzerinde yoğunlaşmak lazım .
Mis gibi tribun var ve sesler yankı yapıyor bende ne işiniz var padokda pistin içinde :)
dj_batukaan
22-03-2013, 21:21
lisans için bende şimdi Tosfed'in sayfasına bakıyodum ama ücretini görememiştim bilgi için teşekkür ederim
Sayfada bi form doldurulması isteniyor. ve banka hesap bilgileri var ancak bunun dışında alta küçük bir yazı ilede şöyle bir ibare var
**Pist için yeni lisans çıkaracak sporcuların ön koşul olarak bu branşlarda eğitim sertifikalarının olması gerekmektedir.
tam anlayamadım bunu yani drag için önce eğitim alıp sonramı lisans alabiliyoruz
Mis gibi tribun var ve sesler yankı yapıyor bende ne işiniz var padokda pistin içinde :)
g0b-lr_ci2k
Bende arada tribüne çıkarım sanırım :D ahhahaha
lisans için bende şimdi Tosfed'in sayfasına bakıyodum ama ücretini görememiştim bilgi için teşekkür ederim
Sayfada bi form doldurulması isteniyor. ve banka hesap bilgileri var ancak bunun dışında alta küçük bir yazı ilede şöyle bir ibare var
**Pist için yeni lisans çıkaracak sporcuların ön koşul olarak bu branşlarda eğitim sertifikalarının olması gerekmektedir.
tam anlayamadım bunu yani drag için önce eğitim alıp sonramı lisans alabiliyoruz
Hayır sağlık raporu alıp formu doldurup ücreti yatırmak yeterli .
Ben organizasyon öncesi tüm evrakları toplayıp birseferde lisansları çıkarttıracağım o nedenle acele etmeye gerek yok sağlık raporu da sağlık ocaklarından alınabilen standart sağlık raporu .
Buğra fikrimi sölüyorum.
Katılımcıları bi liste yap rakam belirle bi miktar ücret al, her kafadan bi ses çıkmaz. Sende katılımcıların fikrini alıp istediklerini kendi istediklerinle kıyaslarsın. Hepimiz arkadaşız kardeşiz saygı sevgi çerçevesinde kırmadan havalanmadan dinleriz birbirimizi.
Bu şekilde girmeyi sadece pistte gazlamak için istiyen arkadaşlar var diğer tarafta bundan sonraki organizasyonlarada gelicek gönül vermiş adamlar var. Aynı kefeden ben olsam bakmazdım. İllaki ticari boyutu var ama 3 yarış diyosun totalde adam 1 yarışa gelir gazlar biter. Gönül vermiş adam hepsine girer.
Senin için sölemiyorum (işinize gelmiyosa girmeyin kardeşim) kadar kırıcı bir kelime olabilirmi bu nasıl organizasyon yapmaktır bu nasıl katkıdır nasıl bi emektir. Topu topu camiada kaç kişi var kimler gönül vermiş kimler yarışmış bi ölçelim biçelim kelimelerimizi.
Benim fikrim bu eğerki adaletli bi dağılım olursa listeye yaz beni savaş abiyi uc sti vs. Uzatırız listeyi
Adaletsiz olan yer bana göre 2.0 litresin atmosferiksin 1100 kg
4 çekerim shaftım var 4 aksım var defransiyelim var ve sıvıları dolu 1150 kg
2.0 na ile 2.4 ü ayırmışsın
52 mm li turbo adamla 73 mm normalmi sence hemde hacimi katmıyorum daha
dj_batukaan
22-03-2013, 21:29
teşekkür ederim
Buğra fikrimi sölüyorum.
Katılımcıları bi liste yap rakam belirle bi miktar ücret al, her kafadan bi ses çıkmaz. Sende katılımcıların fikrini alıp istediklerini kendi istediklerinle kıyaslarsın. Hepimiz arkadaşız kardeşiz saygı sevgi çerçevesinde kırmadan havalanmadan dinleriz birbirimizi.
Bu şekilde girmeyi sadece pistte gazlamak için istiyen arkadaşlar var diğer tarafta bundan sonraki organizasyonlarada gelicek gönül vermiş adamlar var. Aynı kefeden ben olsam bakmazdım. İllaki ticari boyutu var ama 3 yarış diyosun totalde adam 1 yarışa gelir gazlar biter. Gönül vermiş adam hepsine girer.
Senin için sölemiyorum (işinize gelmiyosa girmeyin kardeşim) kadar kırıcı bir kelime olabilirmi bu nasıl organizasyon yapmaktır bu nasıl katkıdır nasıl bi emektir. Topu topu camiada kaç kişi var kimler gönül vermiş kimler yarışmış bi ölçelim biçelim kelimelerimizi.
Benim fikrim bu eğerki adaletli bi dağılım olursa listeye yaz beni savaş abiyi uc sti vs. Uzatırız listeyi
Adaletsiz olan yer bana göre 2.0 litresin atmosferiksin 1100 kg
4 çekerim shaftım var 4 aksım var defransiyelim var ve sıvıları dolu 1150 kg
2.0 na ile 2.4 ü ayırmışsın
52 mm li turbo adamla 73 mm normalmi sence hemde hacimi katmıyorum daha
Erdem aşağıya kopyaladığım guruplarda önerdiğin kiloları yanlarına çizgi - koyarak eklermisin nasıl kilolar sence herkez için uygun ve adil olur ?
N/A FWD Sınıf 1
N/A RWD Sınıf 2
4-6 silindir Arkadan itiş atmosferik otomobiller
0-2200cc sürücü ile birlikte alt limit 1100kg
2201-2800cc sürücü ile birlikte alt limit 1200kg
2801-3400cc sürücü ile birlikte alt limit 1300kg
3401-4000cc sürücü ile birlikte alt limit 1400kg
SuperSport Sınıf 2A
SuperSport Katagorisine giren atmosferik otomobiller
Bu kategoride yarisan otomobiller fabrika teknik verilerindeki agirliklari uzerinden %5 hafifletme yapabilir.
Örn;
BMW m5–m6, Porsche Gt3, Ferrari F458, F430 gibi.
* 6 silindir ve 4001cc ustu arkadan itis atmosferik swap otomobiller surucu ile birlikte alt limit 1500kg
FI FWD Sınıf 3
Önden çeker aşırı beslemeli otomobiller
58.9mm ve aşağısı sürücü ile birlikte alt limit 1000kg
(Gt28-30serisi,Precision 55-58serisi)
59mm-67.9mm arası sürücü ile birlikte alt limit 1100kg
(gt35-37-40serisi,precision 62-64-67serisi)
68mm-72.9mm arası sürücü ile birlikte alt limit 1200kg
Nos uygulaması serbest
Yakıt serbest
FI RWD Sınıf 4
Arkadan itiş aşırı beslemeli otomobiller
58.9mm ve aşağısı sürücü ile birlikte alt limit 1100kg
59mm-67.9mm arası sürücü ile birlikte alt limit 1200kg
68mm-72.9mm arası sürücü ile birlikte alt limit 1300kg
58.9mm ve asagisi Twin Turbo Otomobiller surucu ile birlikte alt limit 1700kg
Nos uygulaması serbest
Yakıt serbest
FI AWD Sınıf 5
4 çeker çekiş sistemine sahip otomobiller
58.9mm ve aşağısı sürücü ile birlikte alt limit 1050kg
59mm-67.9mm arası sürücü ile birlikte alt limit 1150kg
68mm-72.9mm arası sürücü ile birlikte alt limit 1250kg
58.9mm ve asagisi Twin Turbo Otomobiller surucu ile birlikte alt limit 1600kg
Nos uygulaması serbest
Yakıt serbest
OldSchool Amerikan Sınıf 6
Amerikan Small blok Alt limit sürücü ile birlikte 1400kg
Amerikan Big ve Stroker Small blok Alt limit sürücü ile birlikte 1600kg
(Bu sinifin kural taslaklari gelistirilmektedir .)
Outlaw Sınıf 7
Çekiş sistemi ve besleme tipi farkı olmaksızın yarışacak otomobiller
Minimum ağırlık:
4 cyl: sürücü ile birlikte alt limit 900kg
6 cyl: sürücü ile birlikte alt limit 1000kg
8 cyl: sürücü ile birlikte alt limit 1200kg
2 rotor: sürücü ile birlikte alt limit 900kg
3 rotor: sürücü ile birlikte alt limit 1100 kg
Hacı yargılamak bana düşmez sonuçta 4 5 adam emek veriyosun kafa patlatıyosun bi dünya adama fikir danışıyosun.
Beni benim yarışıcağım grup ilgilendirir onuda yazdım zaten.
Hacı yargılamak bana düşmez sonuçta 4 5 adam emek veriyosun kafa patlatıyosun bi dünya adama fikir danışıyosun.
Beni benim yarışıcağım grup ilgilendirir onuda yazdım zaten.
Yok yanlış anladın Erdem gerçekten yaz gerçekten fikrini öğrenmek istiyorum aslında bu konuyuda ondan açtım yaz abi sen yaz diğer yazsin ama örnek vererek yazın ki üzerinde düşünelim hepberaber sınıfta tek bir araç aralığını oynatınca hepsini düzenlemek gerekiyor baya çalıştık üzerinde ben daha iyisi daha güzeli olsun isterim benim yazdığım kanundur gibi bi tavrım yok .
O nedenle lütfen yukardaki tabloya bak yaz yanlarına senin gurupta herkezi en adil hangi kilolarla yarıştırırız senin fikrine göre.
Birde bişey sorucam adamın emme pali billet değilse 50 kg hafifliycek ya nerden bakıcaksın buğra yargılamıyorum sadece merak ediyorum
Turbo 67 mm içi büyüdü 69 mm oldu nerden biliceksin?
Yok yanlış anladın Erdem gerçekten yaz gerçekten fikrini öğrenmek istiyorum aslında bu konuyuda ondan açtım yaz abi sen yaz diğer yazsin ama örnek vererek yazın ki üzerinde düşünelim hepberaber sınıfta tek bir araç aralığını oynatınca hepsini düzenlemek gerekiyor baya çalıştık üzerinde ben daha iyisi daha güzeli olsun isterim benim yazdığım kanundur gibi bi tavrım yok .
O nedenle lütfen yukardaki tabloya bak yaz yanlarına senin gurupta herkezi en adil hangi kilolarla yarıştırırız senin fikrine göre.
Başkan diyorum işte beni ilgilendiren grup 1150 kg grubu turbom 64 mm
Adamın emme pali billet değil adam 1100 kg. Senin umrunda olmaz tabide emek verdiğim alın teri döktüğüm arabamı nasıl çöp ediyim.
Buğracım 1100 kg na araçla 4 çeker arasında 50 kg gibi bi fark bana garip geldi
Yürüyen farkı
Yürüyen sıvıları
Shaft ağırlığı
Turbo ağırlığı
Wasgateler v.s v.s uzar yani sinekten yağ çıkarırsın listeyle
Vts_Power
22-03-2013, 22:04
Tek post atıcam bu konu ile ilgili başkada yazmıyacam..
ilk olarak ağırlık kuralından başladınız bizim arabaları ve pejo saxo grubunun ağırlıkları ortada...
1. 11.49 veya 135 milden hızlı araçlarda flywheel shield şartı neden yok?
2.11.49 a kadar süre yapacak arabalarda rollbar 9.99 ve altında roll cage neden zorunlu değil??
(roll cage in en azından tosfed standartlarında olması gerekli bence)
3. 150 mil ve daha hızlı araçlarda paraşüt neden zorunlu değil?
4.hacime göre gruplama yapılacak dendi sadece turbo mm ne göre sınıf belirlendi .
kuralların adaletli bir şekilde yapıldığına inanmıyorum o nedenle yarışlarınıza katılmayı düşünmüyorum.
ilk olarak ağırlık kuralından başladınız bizim arabaları ve pejo saxo grubunun ağırlıkları ortada...
1. 11.49 veya 135 milden hızlı araçlarda flywheel şartı neden yok?
2.11.49 a kadar süre yapacak arabalarda rollbar 9.99 ve altında roll cage neden zorunlu değil??
4.hacime göre gruplama yapılacak dendi sadece turbo mm ne göre sınıf belirlendi .
kuralların adaletli bir şekilde yapıldığına inanmıyorum o nedenle yarışlarınıza katılmayı düşünmüyorum.
1- Güvenlik kuralları güncellenmekte bu kuralların başında da yazdığı gibi taslak olarak güncellemek üzere bu kuralları paylaştık.
2- Güvenlik kuralları güncellenmekte bu kuralların başında da yazdığı gibi taslak olarak güncellemek üzere bu kuralları paylaştık.
( Ayrıca Rollbar ve rollcage Tosfed den öte FIA şartnamesine göre yapılmak durumunda sadece kontrolu konusunda uzman ekiplerim tarafından kontrol edilecek burdafederasyona onaylatmak için ödenmesi gereken 300-400 tl lik mebla yarışmacıların cebinde kalsın diye gelen Hasan abinin önerisine kulak verdik şuan için türkiyenin en büyük ralli garajlarından biri ve sanırım türkiyede en çok rollcage ve rollbar yapmış ustasıda bu ekiptedir )
3-Güvenlik kuralları güncellenmekte bu kuralların başında da yazdığı gibi taslak olarak güncellemek üzere bu kuralları paylaştık.
4-Atmosferiklerde hacim aşırıbeslemelerde turbo pali esas alındı (biz uydurmadık Dünyada uygulanan sistem budur .)
İnancınız bu yöndeyse saygı duyuyor ilginize teşekkür ediyorum.
Birde bişey sorucam adamın emme pali billet değilse 50 kg hafifliycek ya nerden bakıcaksın buğra yargılamıyorum sadece merak ediyorum
Turbo 67 mm içi büyüdü 69 mm oldu nerden biliceksin?
http://www.myturbodiesel.com/images/turbo.gif
Turbo da emme palinin inducer ölçüsü geçerli bizim için, iç tarafı yanı exducer ölçüsü önemli değil.
Başkan diyorum işte beni ilgilendiren grup 1150 kg grubu turbom 64 mm
Adamın emme pali billet değil adam 1100 kg. Senin umrunda olmaz tabide emek verdiğim alın teri döktüğüm arabamı nasıl çöp ediyim.
Buğracım 1100 kg na araçla 4 çeker arasında 50 kg gibi bi fark bana garip geldi
Yürüyen farkı
Yürüyen sıvıları
Shaft ağırlığı
Turbo ağırlığı
Wasgateler v.s v.s uzar yani sinekten yağ çıkarırsın listeyle
Kilo konusunda haklısın zaten bu yüzden %80 hazırlanmış taslak diye belirttik, bu tarz konuları konuşup ortak bir yön bulalım diye,
awd grubunda yarışma ihtimali olacak otomobillere bakacak olursak eğer,
subaru gc8
evo 6
evo 7-8-9
evo 10
audi s3
bu tarz araçların ortalama ağırlıkları alınıp, belirli bir kilo hafifletme imtiyazı sağlanıp olması gereken bir ağırlık belirlenebilir.
Aynı işlemleri n/a rwd ve fi rwd sınıfı içinde düşünüyoruz.
1. 11.49 veya 135 milden hızlı araçlarda flywheel shield şartı neden yok?
abi bak çok güzel söylüyorsun %80 dedik SlywhellShield mantıklı mesela ama bunun düşünüldüğünü biliyorum fakat abi amerikaya göre ççok yumsadık paraşutolayı mesela 2014 kural kitapcığında olacak bir olay yada cage suanda agırlık ve hacim ile belirlendi sonra klenicek Flywhell shield mesela eklenecek Cage eklenecek suan değil ama ilerideki kurallara eklenicek bu bir taslak elimizden geldiğince düzgün hazırlamaya fikir vermeye çalıştık amerikayı inceledik avustrlayayi inceledik
mesela çamurluklardan dışarı o lastikler tasamaz ben bu kuralı eklettsem bugraya senin arabanı yeniden ypman 1 ay ama kiloyu esitlemen en masrafsız ve kolay + senin yararına (beni ilgilendirmez Sadece fikir)
anlatabildimmi açıkmıdır acaba yazım
Yarış günü internet üzerinden canlı yayın ihtimali varmı yada düşünülüyormu?
Şimdiden Allah muaffak etsin diyorum. M. Odabas
sanirim gözden kacti?
sanirim gözden kacti?
Sponsorlarımız ile görüşmelerimiz devam etmekte internet üzerinden yayın düşünmüyoruz ancak sponsorlarımızın bu tipde bir isteği olur ise değerlendirebiliriz .
Evo6ve gc8 haric
1450-1500 kg civarı mesela benim aracim 1470kg 100kg atsam 1370 ama 30tubolu arac ile 2.5lt 40lı aracla kalkmak nekadar mantikli olur Bilmiyorum? 30lular ayri bi katagori olsa daha cekismeli olur kanaatindeyim ve katilimda artar kanisindayim(ornek ve oneri istediginiz ve katilacagimicin yazdim) hee herkese gore kural koyamazsiniz oda ayri. Bide kalkistan sonra herkeste pistte tur atma gibi bi istek var bitek onun icin girerim diyenler var ama buna izin verilecegini sanmiyorum?
Peki buğra emme palinin malzemesini ve çapını kim ölçücek bizim araçları ölçmek kolay ama s3 te monifold arkada ve turbo ulaşımı zor nasıl ölçülücek pal yapısına nasıl bakılıcak. Yanlış anlama merak ediyorum.
Evo6ve gc8 haric
1450-1500 kg civarı mesela benim aracim 1470kg 100kg atsam 1370 ama 30tubolu arac ile 2.5lt 40lı aracla kalkmak nekadar mantikli olur Bilmiyorum? 30lular ayri bi katagori olsa daha cekismeli olur kanaatindeyim ve katilimda artar kanisindayim(ornek ve oneri istediginiz ve katilacagimicin yazdim) hee herkese gore kural koyamazsiniz oda ayri. Bide kalkistan sonra herkeste pistte tur atma gibi bi istek var bitek onun icin girerim diyenler var ama buna izin verilecegini sanmiyorum?
Öncelikle sizin için değil ama okuyup yazmaktan çekinenler için birkez daha yazıyım . Her tip geliştirmeye fikre açığız. Yeterki bu işi daha iyi yapabilmemize önayak olan eleştiriler gelsin .
Bu noktada direk olarak sınıf üzerinden konuşalım aşağıdaki gurupta nasıl bir kilo dengesi herkez için bundan daha dengeli olabilir direk olarak sağına bir - koyarak yazarmısınız . Fikir almamız açısından bize gerçekten bunlar gerekli .
FI AWD Sınıf 5
Nos uygulaması serbest
Yakıt serbest
Teşekkürler.
Evo6ve gc8 haric
Hacı başkan 30 lular ayrı
Ama öle bi kg inemezsin sende bizim gibi
Peki buğra emme palinin malzemesini ve çapını kim ölçücek bizim araçları ölçmek kolay ama s3 te monifold arkada ve turbo ulaşımı zor nasıl ölçülücek pal yapısına nasıl bakılıcak. Yanlış anlama merak ediyorum.
Erdem herseferinde yanlış anlama demene gerek yok yahu sorun abi yeterki bunları sorun canımı yiyin :D
şimdi öncelikle katılımcının beyanı esastır . Bu bağlamda sen ne var dersen ben onu kabul ederim ancak yarıs sonrasında aracın teknik incelemeye düşer . Aracının Malzemesini görerek muayene ettiğimizde zaten ustalarımız cevabını verecektir haa ustanan güvenmiyorum gözü yanlış gördü diyorsan bu konuda uzman minimum 10 kişiye tek tek inceletirim ordaki teknik ekipten sonuçta ne olduğunu söylerim. Aşağıdaki örnek resimlerde hangisi billet diye sorar isek sanırım cevabı herkez bulablir :D
http://ajperformance.com/wp-content/uploads/2008/12/precision_turbo_wheels.jpg
S3 te de aynışey geçerli sonuçta o emme tarafı sökülür pallere bakılır (ayna vb. ekipman ile )
induceri ölçmek için her mm de kalıplar olacak turbonun girişine oturmadığı taktirde geçmiş olsun diskalifiye edilir . Tüm mecralarda yapılan hile ifşa edilecek ve birdaha yarışa kabul edilmeyecek bu işlemi yapan kişi yada garaj.
Hacı başkan 30 lular ayrı
Ama öle bi kg inemezsin sende bizim gibi
Abi onu yazicaktim ama polemik olur biri cikar sok vs.isine gelmiyosa git kumda oyna felan Yazar boyle diyaloglara girmemek icin yazmadim zaten ben kapiyi bacayi soksem yine dusmez:)
Erdem bişi sorucam yarış sistemini anladınmı hacıabi ?
Örneğin senin sınıfın
FI AWD Sınıf 5
Nos uygulaması serbest
Yakıt serbest
Bu araçların hepsi aynı sınıf.
Birbirleri ile denkgelecek yarışıcaklar ordaki kilolar da olabilecekleri minimum kilolar .
Yani turbo ve 4 çeker ise bu araçların hacim turbo vb. özellikleri ne olursa olsun hepsi aynı sınıf ve gurupta . Aralarındaki tek fark kilo handikapı .
Bu guruptan turkiyenin en hızlı 4 çeker aracı ve pilotu çıkacak .
Erdem başkan sanırım yanlış anladığın biyerler var .Biz bundan fikir soruyoruz kilolara bakın fikirlerinizi yazın bu gurup hakkında diye ...
Abi onu yazicaktim ama polemik olur biri cikar sok vs.isine gelmiyosa git kumda oyna felan Yazar boyle diyaloglara girmemek icin yazmadim zaten ben kapiyi bacayi soksem yine dusmez:)
Yahu yazın ama kiloyla sınıfla konuşalım bukadar sayfa geçti konu daha yeni yerine geldi konuşalım yazışalım kim derse ben çizerim nickini anında sen yaz fikirlerini gerçekten merak ediyorum bu konudaki kilolar ile ilgili fikirleri.
siniflari okudum ve ufak tadilatlar ile uygun hale gelir, sinif 4 haric, bence sinif 4 hacim, turbo boyutlar, ve kg oturup tartismak gerekebilir. onun haricinde cok basarili bir calisma ulkemizin bulundugu sartlari goz onune alirsak.
tartisilmasi gereken birkac hususu belirtmek isterim;
---simdi bizim ulkemizde yaris sonrasi detayli muayene mumkun degil ve ortada bir odul olmadigi icinde pek onemli degil, bunu goz onunde bulundurursak boyle bir gruplandirmayi arac sureleri ile entegre ederek gruplar icerinsindeki araclari belirlersek daha adil olur.
---asiri beslemeli FWD and RWD gruplarinin orantilarinin iyice gozden gecirilmesi.
---guvenlik cok onemli, ama baska ulkelerin tum kurallarini uygularsak, yarismaci bulunamiyabilir. ornek: 9.9sn alti araclar icin sanzuman bahtaniyesi vsvsvs :)
Bugrayi tebrik ederim ve basarilarini dilerim :D
drahte1905
22-03-2013, 23:13
Erdem bişi sorucam yarış sistemini anladınmı hacıabi ?
Örneğin senin sınıfın
FI AWD Sınıf 5
Bu guruptan turkiyenin en hızlı 4 çeker aracı ve pilotu çıkacak .
erdem başkan sanırım yanlış anladığın biyerler var .Biz bundan fikir soruyoruz kilolara bakın fikirlerinizi yazın bu gurup hakkında diye ...
Yanlis oldu;
Bu guruptan, benim duzenledigim organizasyonda ki en hızlı 4 çeker aracı ve pilotu çıkacak .
Aslinda en dogrusu;
Bu guruptan, Outlaw classmanindan daha hizli bir 4 ceker cikmadigini dusunursek, benim duzenledigim organizasyonda ki en hızlı 4 çeker aracı ve pilotu çıkacak .
Ayrica draglarda "en hizli" araba cikmaz, "en cabuk" araba cikar...
Hizli araba 345 Km/Hr yapar, cabuk araba 9sn...
Sponsorlarımız ile görüşmelerimiz devam etmekte internet üzerinden yayın düşünmüyoruz ancak sponsorlarımızın bu tipde bir isteği olur ise değerlendirebiliriz .
Simdi ABD'de Avrupada'da boyle dediniz, Turkiye degil, Dunya standartlarina yazdiniz buraya kadar, Tamam.
Ama ozaman;
Bu "Sponsorlar" kimin sponsoru olacak ? Yarisanlar sadece "Kupa'yi" mi alacak ? Yoksa yarisanlar, en azindan podyum gorenler bu sponsorlarin verdiklerinden alabilecek mi ? Yoksa adam butun sene baskasinin billboardi olmak icin araba yapacak ustune piste girerken para mi verecek ?
- Yapmasin ! Vermesinler !.... Biz kimseyi zorla yaristirmiyoruz.
- Tamam.
Dunya standartlarini konusuyorsak. Kim ne alacak bunlarida konusmak lazim...
Seni biliyoruz, sen cebinden para koymaya razisin spor gelissin diye, ama "Profosyonel Drag" dedin mi, sponsor dedin mi, Dunya'da bu isler hep para ile oluyor 60 feet trailer'i herkez cebinden para verip almiyor...
Piste 2 tane tulumlu mekaniker aliyorum diyorsun da mekaniker tulumu kac para biliyormusun Bugra ?
Yarisa donersek;
Foto finish mi olacak yoksa zaman olculecek mi ? Zaman olculecek ise ne tur bir sistem kullanilicak ? Reaksiyon zamani ayri olarak olculecek mi yoksa sadece E.T. mi ?
402mt duzlukten sonra ne kadar daha duzluk mevcut olacak ? Her kalkistan sonra belli bir hiz limiti ile pist bir tur donulucek mi yoksa pit yolu yada benzeri bir guzergahtan mi geri mi gelinilicek ? Araba 402mt kostuktan sonra durmadan once kac metre daha surulucek ve sogutulucak ?
Öncelikle sizin için deðil ama okuyup yazmaktan çekinenler için birkez daha yazýyým . Her tip geliþtirmeye fikre açýðýz. Yeterki bu iþi daha iyi yapabilmemize önayak olan eleþtiriler gelsin .
Bu noktada direk olarak sýnýf üzerinden konuþalým aþaðýdaki gurupta nasýl bir kilo dengesi herkez için bundan daha dengeli olabilir direk olarak saðýna bir - koyarak yazarmýsýnýz . Fikir almamýz açýsýndan bize gerçekten bunlar gerekli .
FI AWD Sýnýf 5
4 çeker çekiþ sistemine sahip otomobiller
58.9mm ve aþaðýsý sürücü ile birlikte alt limit 1050kg
59mm-67.9mm arasý sürücü ile birlikte alt limit 1150kg
68mm-72.9mm arasý sürücü ile birlikte alt limit 1250kg
Nos uygulamasý serbest
Yakýt serbest
Teþekkürler.
Simdi Ben kendi katagorim icin konusayim aracim 1470kg soksem 100kg sokerim en fazla 1370+93surucu=1463 kg minimum 1050kg benim bu kg yaklasabilmesi imkansiz benim gibi aracini guncel olarak kullananlar icin. Yani bunu dusunerek girmeyecek bicok kisi olabilir.
Tabi bunlarin katilmamasi organizasyonun yapilmamasina manimi hayir:) ama katagorileri esit birbirine daha yakin tutarsak cekismeli ve finish e kadar kafakafaya giden daha heyecanli yarislar olur
Yanlis oldu;
Bu guruptan, benim duzenledigim organizasyonda ki en hızlı 4 çeker aracı ve pilotu çıkacak .
Aslinda en dogrusu;
Bu guruptan, Outlaw classmanindan daha hizli bir 4 ceker cikmadigini dusunursek, benim duzenledigim organizasyonda ki en hızlı 4 çeker aracı ve pilotu çıkacak .
Simdi ABD'de Avrupada'da boyle dediniz, Turkiye degil, Dunya standartlarina yazdiniz buraya kadar, Tamam.
Ama ozaman;
Bu "Sponsorlar" kimin sponsoru olacak ? Yarisanlar sadece "Kupa'yi" mi alacak ? Yoksa yarisanlar, en azindan podyum gorenler bu sponsorlarin verdiklerinden alabilecek mi ? Yoksa adam butun sene baskasinin billboardi olmak icin araba yapacak ustune piste girerken para mi verecek ?
Dunya standartlarini konusuyorsak. Kim ne alacak bunlarida konusmak lazim...
Seni biliyoruz, sen cebinden para koymaya razisin spor gelissin diye, ama "Profosyonel Drag" dedin mi, sponsor dedin mi, Dunya'da bu isler hep para ile oluyor 60 feet trailer'i herkez cebinden para verip almiyor...
Piste 2 tane tulumlu mekaniker aliyorum diyorsun da mekaniker tulumu kac para biliyormusun Bugra ?
Yarisa donersek;
Foto finish mi olacak yoksa zaman olculecek mi ? Zaman olculecek ise ne tur bir sistem kullanilicak ? Reaksiyon zamani ayri olarak olculecek mi yoksa sadece E.T. mi ?
402mt duzlukten sonra ne kadar daha duzluk mevcut olacak ? Her kalkistan sonra belli bir hiz limiti ile pist bir tur donulucek mi yoksa pit yolu yada benzeri bir guzergahtan mi geri mi gelinilicek ? Araba 402mt kostuktan sonra durmadan once kac metre daha surulucek ve sogutulucak ?
Muratçım Tüm sorularına cevap vereyim sıra ile
Drag Yarışı için konuştuğumuzdan rolling vb. bir konudan bahsetmediğimiz için 402 metrenin en hızlı otomobilinide zaten burada ortaya koyabiliriz bunda türkçe açısından bir sakız durumu olsada neticesinde doğru bir tespitte vardır .
Yanlis oldu;
Aslinda en dogrusu;
Öncelikle bilmen gereken Ölçümü ile kuralları ile resmi bütünlüğü (Tosfed ve neticesinde FIA ) sağlanmış bir organizasyon olarak TÜRKİYENİN en hızlı sı sözünü en itibarlı ve en olması gereken şekilde kullanabileceğimdir .Sınıf 7 yanı Outlaw kısmı konusu 4 çekerle ilgili değil direk olarak En hızlı ile ilgilidir .
Ama ozaman;
Evet şuan için bu bu şekilde 1 günde 200 bin tl ve üstünü gözden çıkartmış olan ben şuan için 0 sponsora sahibim ve organizasyon ile ilgili görüştüğüm sponsorlar ile anlaşamasamda bu yarışı yapıcağım. Anlaşmalarını imzaladığım yarış ve şuan için sadece görüşmede olduğum sponsorlar için sponsorların yarışmacılara birşey katıp katmayacaklarını bilemiyorum . Anlayacağın şuan için sponsorda benim . Ayrıca kimsenin kişisel sponsoruna karışmıyoruz isteyen istediği sponsor ile katılabilir yabi aracında belirgin noktalar (Tosfedin kural kitabında olduğu kadarı ) organizasyon sponsorları tarafından kullanılabilir .
Tulumun özelliklerini nerede gördün merak içindeyim tulum dedim homologasyona sahip tulum demedim birkez daha okumanda fayda var benim istediğim mekaniker tulumunun 100 tlden pahalı olacağını sanmıyorum .
Yarisa donersek;
Zaman ölçülecek amerikada kullanılan sistemin satın alması ile ilgileniyorum şu ara RT da buna dahil olacak FS de.
Toplam düzlük viraj öncesi uzunluğu 740 metre ve sola doğru 30 metre genişliğinde bir viraj var ardında .
Pist dönülmeyecek (5.2 km) sadece pite girilip öndeki güvenlik aracı hızında fast line dan pitte geçiş yapılıp starta gelinecek
bir drag aracının kalkış anı sonrası tekrar kalkışa gelmesi için geçiricegi mesafe aşağıdaki gibidir.
Kalkış ve yarış 402 metre
Fren ve duruş 338 metre
Duruş ile start noktası pit içi dönüş 1230 metre
Yarış dahil Toplam 1970 metre
murat gene dolduruşa gelmişssin :) glmeden yaz o yazıları cnm
Simdi Ben kendi katagorim icin konusayim aracim 1470kg soksem 100kg sokerim en fazla 1370+93surucu=1463 kg minimum 1050kg benim bu kg yaklasabilmesi imkansiz benim gibi aracini guncel olarak kullananlar icin. Yani bunu dusunerek girmeyecek bicok kisi olabilir.
Tabi bunlarin katilmamasi organizasyonun yapilmamasina manimi hayir:) ama katagorileri esit birbirine daha yakin tutarsak cekismeli ve finish e kadar kafakafaya giden daha heyecanli yarislar olur
sınıfın tablosunda her sınıfın rakamını herkez için (hızlısı yavaşı modlusu modsuzu ) daha adil bir düzenleme önerirseniz gerçekten bende çok memnun olurum fikriniz nedir bana rakam olarak onu yazın sonuçta bir araç için değil tüm araçları etkileyecek bir durum ***** . Aşağıda bulunan sizin sınıfınızın yanına olması gerektiğini düşündüğünüz kiloları yazabilirmisiniz .
Yapıcı yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim .
FI AWD Sınıf 5
Nos uygulaması serbest
Yakıt serbest
abicim koltukların tanesi 45 kilo Tlettler bakarsqn 3 kilo sadece koltuktan saten okadar kilo attın gözünün yağını iyeyim
Zaten bende 100kg dedim koltuklar jantlar zaten :)
Levent Y.
22-03-2013, 23:54
Benimde aklıma şu geldi, mesela ben launch control ile kalkarsam diğer insanlara haksızlık olmaz mı? Sonuçta ben hep aynı şekilde kalkış yapmış olucam ve hiç kaçırmıycam ama diğerlerinin her tur da ki süreleri az da olsa farklılık göstericek... Bu konuda ne düşündünüz merak ettim.
Benimde aklıma şu geldi, mesela ben launch control ile kalkarsam diğer insanlara haksızlık olmaz mı? Sonuçta ben hep aynı şekilde kalkış yapmış olucam ve hiç kaçırmıycam ama diğerlerinin her tur da ki süreleri az da olsa farklılık göstericek... Bu konuda ne düşündünüz merak ettim.
Bu bizim konumuz değil isteyen istediği gibi kalkabilir.
Teşekkürler
TURBO_S2K
23-03-2013, 00:12
öncelikle şunu söyliim, kurallar ne olursa olsun beğenmeyen çıkacak, mantıksız bulan çıkıcak çünkü herkes kendi mantığının doğru olduğuna inanıyor. yanlış demiyorum sadece herkesi memnun etmek imkansız.
Aslında bizim sorunumuz kurallar değil. normal şartlarda kural bu kardeşmi der geçersin kimse ağzını açamaz beğenmeyen girmez ama ülkemizde ölmüş olan drag sporu diriltilmeye çalışılıyor. malesef genetiğimiz bu, bizim sorun DNA larda. bi avuç insan olduğumuz için malesef katılımcı olsun spor gelişsin diye kurallar yarışmacılara sorulmak zorunda kalınıyor.
Arkadaşlar arasında roll yapılsa bile sonunda ne kadar kavga olduğunu bu forumun üyeleri iyi biliyor. Bu mantalite ile gelişmek imkansız. Gönül isterki uluslararası kurallarla yarışalım kendimizi aynı şartlar altında onlarla kıyaslayalım ama şu anda ülkemizde bu imkansız görünüyo.
USA de defalarca kez draglara gittim. Belli başlı araçlar hariç bi yarışanı bidaha görmedim. Burda böle bi durum olmadığından podyum garantisi olmayan yarışa girmek istemiyor. Şöle bi örnek veriyim, burda Dyno Shootout yapsak, allah aşkına kim gelir? USA de Real Street Performance bu ay Dyno Shootout yapıyor. Yerel bi dükkan. Florida eyaletindeki 100lerce Tuning Shop dan biri. Katılım $100. 20 araba katılıcak en yüksek hp ye $2000 ödül var ve katılım listesi doldu. Bi düşünelim ülkemize uyarlayalım, EcuFast de Dyno Shootout yapıcaz. Kim gelir? Kimse gelmez çünkü kazanamicak biliyo neden katılsın ki. 3 araba falan katılır burda. Orda durum böle diil. Adamın dükkanının 5 dk ötesinde dükkan var orda yapılan arabayı bilmiyor. Dyno Shootout günü bi geliyo bilmediğin bi ton araba 1000+ tekerde çıkarıyo. O kadar çok araba varki kimin kazanıcağı belli değil. Burda böle yapamıyosun malesef kimse kaybetmeyi göze almıyor riske girmiyo. Girsin girsin 3 araba girer
Bencede kurallara biraz tedavi gerekiyo mantıksız bulduğum yerler var. Buğra, biraraya geldiğimizde konuşuruz bunları zaten. Ama genel olarak ilk haline göre baya iyileşti.
Elimizde Drag Pisti yok, son nimet Istanbul Park, yapılabileceğin en iyisi yapılsın diye uğraşıyo Buğra. Bence nasılsa kazanamam diyip katılmamak mantıksız. Bu şekilde 10 sene önce çektiğimiz körfezdeki egzoslu yazılımlı GC8 lerin Evo 6 ların kalkışlarının videolarını izleriz. Unutmayalım ki katılım ne kadar çok olursa rekabet te o kadar fazla olur.
Bu sene ilk olucak. Sponsor bulmak zor. Katılım olursa seneye sponsor sorunu da olmaz, herşey daha güzel olur
Yazdıklarım kimsenin mesajına istinaden değil genel bir bakış açısıdır. Lütfen kimse üstüne alınmasın.
TURBO_S2K
23-03-2013, 00:16
Slick li araba daha iyi tutunucak lastiği olmayan daha çok sarıcak. Düz vites daha yavas vites atıcak DSG daha hızlı. Böle sayabileceğin 100 tane farklılık var arabalar arasında. Düz vites arabada her seferinde aynı hızda atamazsın ama DSG de atarsın. Bunun organizasyon ile hiç bir alakası yok. Katılımcının launch control ü yoksa ve bunu bi eksiklik olarak düşünüoysa arabasına beyin taksın ve launch koysun.
N/A FWD Sınıf 1
N/A FWD Sınıf 1
0-1700cc sürücü ile birlikte alt limit 900kg
1701-2200cc sürücü ile birlikte alt limit 1000kg yada 975
2201-2400cc sürücü ile birlikte alt limit 1050kg
2401-2600cc sürücü ile birlikte alt limit 1100kg
2601cc ve uzeri sürücü ile birlikte alt limit 1200kg
Sadece eleştirmek yerine beğenmedim olmamış demek yerine bence yarışmayı düşünen herkes fikrini belirtirse bir orta yol bulunabilir bence. Yapıcı olmakta her zaman fayda var. Yukarıda sizin taslak kurallarınız ile benim önerimi alt alta koydum.
Ufak rektefiye sırasındaki büyük pistondan dolayı oluşan farklar ile vede küçük stroker operasyonu ile yapılacak farklar için özellikle 106gti ve 1.7-1.9 stroker vtecler için diğer 2.0 makinalar için bence bu tarz bir liste belki düşünülebilinir.
tolga900
23-03-2013, 00:23
yaw benim anlamadığım kurallarda bir araç diğer aracın turbasundan yada başka birseyinden süphelenirse araç daha sonra kontrole alınacak yazılmış.böyle bir durumda her rakibine geçilen araç sahibi mutlaka süphelenecek ve kontrol isteyecek o zaman araçlar sahipleriyle aksam eve gidemeyecek böyle bir durumun da çözümü yargıtayın işinden de zor olacaktır :)
yaw benim anlamadığım kurallarda bir araç diğer aracın turbasundan yada başka birseyinden süphelenirse araç daha sonra kontrole alınacak yazılmış.böyle bir durumda her rakibine geçilen araç sahibi mutlaka süphelenecek ve kontrol isteyecek o zaman araçlar sahipleriyle aksam eve gidemeyecek böyle bir durumun da çözümü yargıtayın işinden de zor olacaktır :)
Dünya üzerindeki tüm yarışlarda itiraz serbesttir ancak itiraz için bir para yatırırsınız .
Örneğin bu rallide Motor itirazları için 3000 tl tamami ile otomobile itiraz ediyorsanız 10 000 tl gibi rakamlardır .
İtirazınızda haklı olmanız durumunda paranız iade edilir aksi halde bu yatırmış olduğunuz bedel yanar .
Bu nedenle yersiz itiraz edemez ederseniz ancak kendinize edersiniz :D
tolga900
23-03-2013, 00:33
diyelim adam para verdi diğeride acil eve gitmem lazım annem hasta dedi doğru yada yanlış arabayamı el koyacaksın ne yapacaksın fia kurallarımı uygulayacaksın ayrıca kimsede kolay kolay rakibinin aracına bakılması için ücret yatırmaz kurallarda teknik olarak etkisiz kalabilir bence inandırıcı gelmiyor :)
diyelim adam para verdi diğeride acil eve gitmem lazım annem hasta dedi doğru yada yanlış arabayamı el koyacaksın ne yapacaksın fia kurallarımı uygulayacaksın ayrıca kimsede kolay kolay rakibinin aracına bakılması için ücret yatırmaz kurallarda teknik olarak etkisiz kalabilir bence inandırıcı gelmiyor :)
Aracına el koymama gerek yok motorsporları ile ilgili güvenlik ve itiraz kurallarını okursanız fikir sahibi olursunuz .
Yarış alanında ölçülebilecek bir birim ise orada değil ise motor mühürlenerek cekici ile gidiceği servise cekilir .
Yarış organiztörüve direktörü ayrıca itiraz eden kişi bir araya gelir gerekli ölçümler yapılır ve sonuç ortaya çıkar .
kontrol ettirmem de diyebilir ve o halde diskalifiye olur zamanları silinir sportif lisansı ile ilgili federasyona bilgi verilir birdaha yarışa giremez bukadar basit.
Bu arada bundan seneler önce ulusal yarışlarda o ücretleri yatıran hatta bu şekilde diskalifiye edilen yarışçılarımız oldu bu gayet normal bir prosedür
tolga900
23-03-2013, 00:44
çok basit bir konu gibi konuşuyorsun ama yarıştan sonra görelim bakalım itirazlarda tamamen bu prosedür uygulanabilecekmi o kadar kolaymı uzatmaya gerek yok bence :rolleyes:
TURBO_S2K
23-03-2013, 00:47
çok basit bir konu gibi konuşuyorsun ama yarıştan sonra görelim bakalım itirazlarda tamamen bu prosedür uygulanabilecekmi o kadar kolaymı uzatmaya gerek yok bence :rolleyes:
Abi iyi güzel diyosunda peki tamam senin dediğin gibi diyelim bu çözüm yolu mantıksız
O zaman mantıklısı ne?
Yani sadece olmaz demekle bitmiyo ki. Varsa daha mantıklı bi çözümü söylensin o yapılsın. Kimse daha mantıklı bi çözümü kabul etmeyiz demicektir
Uzatalım gerek var bence ,
Öncelikle konuşuyorsun değil konuşuyorsunuz .
Bunu bir birim olması için değil bu konuda daha önceki deneyimlerinizden bilgi alabilmek için soruyorum hayatınızda hiç bir ulusal yarışa katıldınız mı ?
Ralli yada drag farketmez bunlardan birine katıldıysanız itiraz kuralları ile ilgili ne tip bir yol izlenmesi gerektiğini bizlerle de paylaşırmısınız ?
Eğer bu konuda bir deneyim yada bilginiz yok ise yukarıda Yazdığınız ''çok basit bir konu gibi konuşuyorsun ama yarıştan sonra görelim bakalım'' yazısını neye istinaden yazdınız ?
Hadi midye koko yemeye bak su telefonuna
tolga900
23-03-2013, 01:05
Abi iyi güzel diyosunda peki tamam senin dediğin gibi diyelim bu çözüm yolu mantıksız
O zaman mantıklısı ne?
Yani sadece olmaz demekle bitmiyo ki. Varsa daha mantıklı bi çözümü söylensin o yapılsın. Kimse daha mantıklı bi çözümü kabul etmeyiz demicektir
Çok doğru konuştun haklısın şunu söyleyim ben bir eğitimci olarak şunu söylebilirim; inanın kanunları kuralları yazmak çok zordur ister anayasa ister drag kuralları. Kural koyucular her zaman en ufak ayrıntıları düşünerek mükemmeliği yakalamak isterler bunda da haklıdırlar.Fakat çok geniş ve ince ayrıntılı kurallar kargaşaya ve gecikmeye sebep olabilir benim tavsiyem ilk defa böyle kapsamlı bir organizasyonda kuralları çok ayrıştırmak ve teknik kurallar aşırı ayrıntı yerine izleyici odaklı olup önceden yapılmış ve eksikliklerin olduğu draglardaki hatalara düşmemek inanın herseyden önemlisi o pistin ve zamanın hızlı ve zevkli geçmesi izleyici kitlesi arttıkca sponsorlar artar sponsor artdıkça kapital artar ve sizlerde kuralları genişletip değil 1 tane teknik ekip 10 tanesini hazır kıta bekletirsiniz
İSTANBUL PARK kelimesi dahi bu iş için ne büyük bir emek verildiğini gösteriyor ve saygıyla karşılıyoruz ama kuralları daha ayrıntılı hale daha sonraki organizasyonlara yaymanızı tavsiye ederim Selamlar
tolga900
23-03-2013, 01:08
Uzatalım gerek var bence ,
Öncelikle konuşuyorsun değil konuşuyorsunuz .
Bunu bir birim olması için değil bu konuda daha önceki deneyimlerinizden bilgi alabilmek için soruyorum hayatınızda hiç bir ulusal yarışa katıldınız mı ?
Ralli yada drag farketmez bunlardan birine katıldıysanız itiraz kuralları ile ilgili ne tip bir yol izlenmesi gerektiğini bizlerle de paylaşırmısınız ?
Eğer bu konuda bir deneyim yada bilginiz yok ise yukarıda Yazdığınız ''çok basit bir konu gibi konuşuyorsun ama yarıştan sonra görelim bakalım'' yazısını neye istinaden yazdınız ?
sana açıklama yapmam gereken hiç bir konu yok usluba göre cevap verdiğimi zaten okudun....(nuzzzzzz)
sana açıklama yapmam gereken hiç bir konu yok usluba göre cevap verdiğimi zaten okudun....(nuzzzzzz)
Uslub nuzzzzz
başarılı teşekkürler .
tolga900
23-03-2013, 01:16
rica ederim
_muhaRRem
23-03-2013, 01:52
İstanbul Park drag org. bir dava olarak görüp inanmamız lazım , geçsekte geçilsekte , sonucu
ne olursa olsun maddi manevi herkes taşın altına elini koyması gerekli,
-Bu organizasyonda seyirci ve araç katılımının yüksek olursa medyanında bi o kadar ilgisini çekebiliriz.
- Felaket tellali medya grupları mükemmel org. yapsakta açığımızı arayacak ama
Pist sahibinin büyüklüğünden dolayı büyük medya kanalları bizi olumsuz reklam yapacağına
inanmıyorum, olumlu haberler çıkarsa zamanla sponsorler artar belki ilerde para ödülleride
konulabilir ama bunların hepsi süreç bir anda olmaz.
- o tribünde izleyicilerin merakları cezbedilcek onlarda araba yapmak isteyecekler ve adres
olarak yarışan araçların garajlarına yönelicekler USA dada durumlar böyle çünkü.
- Zamanla araç hazırlayan garajların kapıları çalınıcak ve inanın sadece yılda 5-6 yarış yapmak
için araba hazırlayacak çok insan tanıyorum.
- Zaten heryer artık radar doldu rollinglerde yalan olucak bizim dragdan başka kaçışımız yok profosyonelleşmemiz lazım..
- Fırsat herzaman gelmez bu fırsatı iyi değerlendirip , herkes birlik beraberlik içinde bu yarışı icra etmeliyiz.
beyler bence USA da soyle boyle birakalim, biz hep beraber TR insanini ve sartlarini degerlendirerek guzel bir calisma cikaralim. cumhuriyeten sonra kurulan tum hukumetlerin yaptigi hataya sizde dusmeyin. burasi TURKIYE, ve kurallar buranin sartlarina gore olmali. :)
Kenidiminde katılacağı gurup baya bir zor gurup olacak bu gurubu 2 ye bölsek 2.0cc ile 3.0cc bir grup 3.0cc ile 4.0cc bu şekili ile çok fazla hacim farkı var.
Önden çekerlerin sınıfı bir nebze daha iyi kaç tane 2.0cc den fazla na araç varki.
N/A RWD Sınıf 2
KingoAtmo
23-03-2013, 19:18
Na araclar tek kategori olsun isterseniz :)
Ben isterim
cosworth
23-03-2013, 21:29
Malzemenin ne olduğunu BOROSKOP ile bakarak görebilirsin hatta istersen fotoğraf yada videosunu çekebilirsin.Palin çapınıda tornacıların kullandığı ölçü pergeliyle kolayca ölçersin.
beyler bence USA da soyle boyle birakalim, biz hep beraber TR insanini ve sartlarini degerlendirerek guzel bir calisma cikaralim. cumhuriyeten sonra kurulan tum hukumetlerin yaptigi hataya sizde dusmeyin. burasi TURKIYE, ve kurallar buranin sartlarina gore olmali. :)
evetabi ozaman sunumu diyoruz herkes 900 kilo olsun:) yada ruhsat kilosu olsun eski zamanlardaki gibi su olsun:) benimki Au modeli 200 kilo benimki EDM benimkide 900 kilo heueheheue abi türküz doğruda en büyük sahtekarlar bizde :D
sunu diybilirim bu baz bir kural çizergesi hersey hersey açık ama fikirler değerlendiriliyor ama abi kurallar diyorsunuz buyrun söyleyin degerlendirelim :)
tamam iste Ozgun, bizim insanimiz biraz sahtekarliga yoneldigi icin, buraya gore kural yapmak lazim, bak ne guzel yazmissin, ruhsatda kg olsun vsvsvsv, bunlari konusup degerlendirip bir cizelge cikarmak lazim :) baska ulkelerden kopya ile yurumez.
Buğra geçmiş postlarda kacirmis olabilirim. İstanbul Park pistinde bir sekilde surus deneyimi olan kisilerden duydugum kadari ile pistin asfalti oldukca kaliteli ve slick secimine dikkat edin derler. VHT olmayacak diye duydum dogru mudur? Lastikleri yakarak isitma isini nasil yapacagiz?
Diger sorum da arac ici kamera ve amator telsiz kullanimi serbest olacak mi idi. Dogru sekilde dogru yere sabitlenmesi sarti ile Kamera kullanabiliriz diye tahmin ediyorum. Ona da dikkat etmek lazim. Adam gidip arabanin arka bagaj kapagi ustune veya tavanina iptidai bir sekilde kamerayi yapistirip yarisa cikabilir.
Son olarak yarisan araclar olarak her arac icin yanimizda sadece 1 teknik eleman bulundurma hakkimiz mi var yoksa bu bir zorunluluk mu? Yani garaj olarak 4 araba katilan bir ekibin 1 teknik elemani olmasi yeter mi?
Tsk.
tamam iste Ozgun, bizim insanimiz biraz sahtekarliga yoneldigi icin, buraya gore kural yapmak lazim, bak ne guzel yazmissin, ruhsatda kg olsun vsvsvsv, bunlari konusup degerlendirip bir cizelge cikarmak lazim :) baska ulkelerden kopya ile yurumez.
abi zamanında geçmiş senelerde ruhsatın Kgsini bile yeniden bastırıp gelen insan vardı abi :)
şimdi bu yarışın hacme göre olduğuna emin miyiz bence sanki çekere göre :hahaha: extra ağırlık zorunluluğu gelmiş
yani ne sorulan sorunlar tutmuş (hacme göre mı süreye göre mi :D ) ne de kilolar benim gördüğüm kimsenin istediği olmamış
yeni bi sistem oluşturulmuş abd den ciddi faydalanılmış
k series için iyi 106lar için işkence hafiflik değerleri sınırlı
sanırım pistin kralları swaplı k series ve ankara swaplı e30ları olur N/A 1 ve 2 de
sistemi begendim beğenmedim demiycem çok emek verilmiş çünkü pistde görücez bakalım ne kadar uyum sağlanacak Türkiye ye
yani neye itiraz edicezki zaten hepimiz birarada yarışıcaz senin strokerın var git kendine 50 kg ekle yoksa şikayet ederim gibi şikayet şekli olur muki sanmam
kötü ihtimal bütün standart kiloda girmek zorunda kalan 106lar geri çekilir akhisarda yarışır n/a 2 de bütün s2k lar çekilir bmwler kalır gibi
iyi ihtimal arada uçurumlar olursa kiloların yeniden masaya yatırılıp değerlendirilmesi olur
bi de bunu deneyelim
ben 200 metre yarışında N/A tek kategoriye çok sıcak bakarım ama 400 durumu neye dönüştürür deneyip görücez :soru:
N/A FWD Sınıf 1
N/A FWD SINIF 1
isim hacim ağırlık S. best time S. sıralama
A 2600 1150 12,10 1
B 2600 1150 12,20 2
C 2400 1100 12,22 3
D 2600 1150 12,30 4
E 2400 1100 12,32 5
F 2000 1050 12,34 6
G 2400 1100 12,40 7
H 2000 1050 12,42 8
J 1800 950 12,44 9
K 2000 1050 12,50 10
L 1800 950 12,52 11
M 1600 900 12,54 12
N 1800 950 12,60 13
P 1600 900 12,62 14
R 1600 900 12,78 15
S 1600 900 12,80 16
zaten alayı birarada
KingoAtmo
24-03-2013, 13:05
İnsani sokuk, bagaj ve kaputu fiberli saxo 106 surucusu ile 900 kg gelir erkutum , biliosun :)
Kenidiminde katılacağı gurup baya bir zor gurup olacak bu gurubu 2 ye bölsek 2.0cc ile 3.0cc bir grup 3.0cc ile 4.0cc bu şekili ile çok fazla hacim farkı var.
Önden çekerlerin sınıfı bir nebze daha iyi kaç tane 2.0cc den fazla na araç varki.
N/A RWD Sınıf 2
e36 m3, boxter (S) ,cayma (S), Carrera (S) :) Makyajlı ve pdk'lı bi 911 S'in gelmemesi için dua etmek gerek :D
Sanırım bunlar süper sport'a girmiyor çünkü 6 silindir ve 4001cc altındalar. Gerçi gt3'de aynı ama o süper sport'a girmiş.
Genede yeni kasa boxter S veya cayman S'de azımsanamaz. genede strokerlı ve güzel yapılmış bi s2k dragta her zaman favorimdir :icon_tup:
Tabi 6 silindirliler giremiyecekse s2k king olur...
e36 m3, boxter (S) ,cayma (S), Carrera (S) :) Makyajlı ve pdk'lı bi 911 S'in gelmemesi için dua etmek gerek :D
Sanırım bunlar süper sport'a girmiyor çünkü 6 silindir ve 4001cc altındalar. Gerçi gt3'de aynı ama o süper sport'a girmiş.
Genede yeni kasa boxter S veya cayman S'de azımsanamaz. genede strokerlı ve güzel yapılmış bi s2k dragta her zaman favorimdir :icon_tup:
bi şu yazdığın araçların ağırlıklarını da yazarmısın sana zahmet
hangi porsche sökücek gelicek standart ağırlıgı ile nereye kadar 402 metreyi küçümsüyorsun
ilk 200 metre yürüyeni sayesinde S2K yı geçse sonraki 200 metre KG dezavantajı ortaya çıkıcak
Bunları hiçmi hesaba katmıyorsun
Dua edelimki cesur porscheciler esas yarışa gelsinler :)
Carrera 1460kg hadi 1500kg diyelim 400 metreye 13 saniye altında çıkıyor.
400hp bi arabayı (ki adamın full stock geliceğini varsayıyoruz) çok çok iyi hazırlanmış bi s2k hariç geçemez.
Umarım yeni kasa bi tane Carrera s pdk sport+ gelirse 200 metreden sonra dezavantajlı mı olucak görürüz.
Sonuçta s2k 1100 kg altına düşemiyor. Porsche en fazla 1400kg olabiliyor yani bir iki carbon parçadan fazla istesede sökemiyor.
Cesur porscheciler arabası biterse kesin yarışta olur kaçırmaz böle bişeyi. ;)
ghibli06
25-03-2013, 13:48
abiler hangi kural yazılsa 'XXX araç girerse YYY araç ne yapacak?' muhabbetinden başka bir şey olmamaya başladı... bırakın kimin karşısında kimin neler yaptığını yarışta görelim...
evet en güzeli bi yarış olsun aksayan kanayan belli olur. inşallah güzel olucak ....
Malzemenin ne olduğunu BOROSKOP ile bakarak görebilirsin hatta istersen fotoğraf yada videosunu çekebilirsin.Palin çapınıda tornacıların kullandığı ölçü pergeliyle kolayca ölçersin.
Bu Boroskop nedir bilmiyorum.aracım evo 10 nasıl ölçülücek. Kaç kişi evet sök bak diycek. Yarış sonu itiraza göre deniliyor. Ben geçtim geçiceğimi sonra itiraz geldi. Kupayı veririm geri adama diskalifiye olurum. Tanımadığım bilmediğim adama neden elletiyim. geçtiğimle kalırım adamları.
Usa da evo9 turbosuna 35 sığdırıyolar. Tornacı kumpası yada pergeli ile nasıl ölçüm yapılacak.
glockevo
25-03-2013, 17:19
Bu sökme işleri sıkıntı kimse ellettirmez turbosu taaaa nerelerde olan araçlar var....
Gunes G.
25-03-2013, 17:41
Bu Boroskop nedir bilmiyorum.aracım evo 10 nasıl ölçülücek. Kaç kişi evet sök bak diycek. Yarış sonu itiraza göre deniliyor. Ben geçtim geçiceğimi sonra itiraz geldi. Kupayı veririm geri adama diskalifiye olurum. Tanımadığım bilmediğim adama neden elletiyim. geçtiğimle kalırım adamları.
Usa da evo9 turbosuna 35 sığdırıyolar. Tornacı kumpası yada pergeli ile nasıl ölçüm yapılacak.
Ofsayttan gol atip, hakem ofsayt dediginde "ben golumu attigimla kaldim" mi diyosun Erdem :)
E o zamanda Honda'lar kusura bakmasın o kilolara inemiyorlarsa. Fabrika arabalarını hafif yapsaymış. Mı diyeyim bende senin gibi. Atmosferik araç motor gücü ne olursa olsun kilo avantajı ile yürür.
olmaz olurmu öyle şey hondalar aman de :cool:
gürkan18
25-03-2013, 20:39
allah yardımcımız olsun diyelim o zaman :D
Ofsayttan gol atip, hakem ofsayt dediginde "ben golumu attigimla kaldim" mi diyosun Erdem :)
Aynen öle güzel gol izlettim ama gol değilmiş. Ama gol olmadığı maç bitiminde belli olucak, maç sırasında değil.
bugra abi valla kafam karıştı cidden
şimdi benim arac 5.0 v8 piston capı sadace biraz farklı 5.1 denk gelıyor
artı nos var org kilo 1520kg
ben kaç kilo ve hangi grupta olucam çünkü kesinlikle katılacagım
drahte1905
25-03-2013, 22:09
Soyle birsey yapilabilir;
Her sinif;
Limitli Sokak
Limitsiz Yaris
olarak ikiye ayrilabilir.
Limitli Sokak sinifi;
Kayit ucreti normal
Odulsuz
Araclar ruhsat kilolarinda yada ruhsat eksi %10'a kadar indirilmis, yada yukarida ki rakamlarin %15-20 fazlasina kadar inebilir.
Sponsor ve Sticker yasak
Araci arac sahibi kullanmasi sarti ile
yarisir.
Limitsiz Yaris sinifi;
Kayit ucreti bu sinifta yarismayi tesvik edecek kadar uygun
Odullu
Araclar ruhsat - %30'ina kadar indirilmis, yada yukarida ki rakamlarin %15-20 eksigine kadar inebilir.
Sponsor ve Sticker serbest
yarisir.
Bu sekilde;
Sokakta kullandigi arabasi ile yarismak isteyenler Limitli Sokak siniflarinda yarisir
Pistlere seyirci cekecek hardcore arabalar ise rekabetin koruklendigi ve maddi - manevi motivasyonun yuksek tutuldugu bir ortamda Limitsiz Yaris sinifinda yarisma firsati bulur.
Spordan zevk alan, haftasonunda arabasini gormek isteyenler Limitli Sokak siniflarinda yarisir, eglenir belki sene yede Limitsiz Yaris sinifina cikar.
Sporu Profesyonel dusunenler Limitsiz Yaris siniflarinda yarisir, sponsor ve hayran kovalar, spordan maddi ve manevi olarak alabileceklerine daha kolay ulasir.
Soyle birsey yapilabilir;
Her sinif;
Limitli Sokak
Limitsiz Yaris
olarak ikiye ayrilabilir.
Limitli Sokak sinifi;
Kayit ucreti normal
Odulsuz
Araclar ruhsat kilolarinda yada ruhsat eksi %10'a kadar indirilmis, yada yukarida ki rakamlarin %15-20 fazlasina kadar inebilir.
Sponsor ve Sticker yasak
Araci arac sahibi kullanmasi sarti ile
yarisir.
Limitsiz Yaris sinifi;
Kayitlar ucreti tesvik edecek kadar uygun
Odullu
Araclar ruhsat - %30'ina kadar indirilmis, yada yukarida ki rakamlarin %15-20 eksigine kadar inebilir.
Sponsor ve Sticker serbest
yarisir.
Bu sekilde;
Sokakta kullandigi arabasi ile yarismak isteyenler Limitli Sokak siniflarinda yarisir
Pistlere seyirci cekecek hardcore arabalar ise rekabetin koruklendigi ve maddi - manevi motivasyonun yuksek tutuldugu bir ortamda Limitsiz Yaris sinifinda yarisma firsati bulur.
Spordan zevk alan, haftasonunda arabasini gormek isteyenler Limitli Sokak siniflarinda yarisir, eglenir belki sene yede Limitsiz Yaris sinifina cikar.
Sporu Profesyonel dusunenler Limitsiz Yaris siniflarinda yarisir, sponsor ve hayran kovalar, spordan maddi ve manevi olarak alabileceklerine daha kolay ulasir.
Murat ,
şuanda Organizsyon olarak ödül verebilme şansımız yok.
İnşallah önümüzdeki sezon bizlerde çok isteriz Aayrıca yarışın tarihini ilan etmememize ve kayıtları açmamamıza rağmen kendisine büyük firmalardan sponsor almış katılımcılarımız var bende bunu beni aradıklarında öğrendim ve çok sevindim . Bizim şuan için katılımcılara verdiğimiz en büyük ödül sponsoru teşvik edebilecekleri büyük bir organizasyon ve İstanbulpark tır .Bu sporu sponsor bulunabilen destek görülen bir hale sokmak bile bize gurur verir . Söylediğin seviyeler için öngördüğümüz ve hedeflediğimiz 3 senemiz var daha Şuan için yarışçıları ayırmak gibi bir şansımız yok ...
Teşekkürler
sınıf 5 i 2 ye ayırmak daha doğru olur. single 35 ile twin 30 bir gurup, üstü bir gurup. mevcut durumda outlaw pek çıkmayacağı için düşünülebilir. örnekleme için;
35li sti, evo, gc8, twin 30lu 911, gtr 10,5 sn yapar. hem hızlı hem de güzel bir gurup olur.
en hızlı olan msky, dp555 cgc8, ve twin 35li emre levent in 997 ler ve gtr lar 10 sn altı koşar. bunlarda tr rekoru ve en hızlı olmak için yarışır.
twin 57 mm ile girebiliyor ama twin35 skinti olur basarcım mskyda 70mm twin 35ten küçük gp de 72 olduğunu düşünürsek bunların hepsi twin 35 ten küçük kaldıki diğerlerinde hep Cage var ama :D onu napacağız :D
gtr35ler ve twin35li 997 lerin yarışa geleceğini hiç sanmıyorum :beuj:
gtr35ler ve twin35li 997 lerin yarışa geleceğini hiç sanmıyorum :beuj:
Görücez diyelim gene büyük konuşmayalım ;)
sınıf 5 i 2 ye ayırmak daha doğru olur. single 35 ile twin 30 bir gurup, üstü bir gurup. mevcut durumda outlaw pek çıkmayacağı için düşünülebilir. örnekleme için;
35li sti, evo, gc8, twin 30lu 911, gtr 10,5 sn yapar. hem hızlı hem de güzel bir gurup olur.
en hızlı olan msky, dp555 cgc8, ve twin 35li emre levent in 997 ler ve gtr lar 10 sn altı koşar. bunlarda tr rekoru ve en hızlı olmak için yarışır.
1000+porscheler 10 sn altı bence zor inebilir
GTR inebilirdi ama artık güçlü bir gtr yok bnm bildiğim
Görücez diyelim gene büyük konuşmayalım ;)
bugra bişey sordum ama cvp alamadım cvp verirsen abı ona göre hazırlık yapalım
-- SuperSport Sınıf 2A
SuperSport Katagorisine giren atmosferik otomobiller
Bu kategoride yarisan otomobiller fabrika teknik verilerindeki agirliklari uzerinden %5 hafifletme yapabilir.
Örn;
BMW m5–m6, Porsche Gt3, Ferrari F458, F430 gibi.
* 6 silindir ve 4001cc ustu arkadan itis atmosferik swap otomobiller surucu ile birlikte alt limit 1500kg
-- OldSchool Amerikan Sınıf 6
Amerikan Small blok Alt limit sürücü ile birlikte 1400kg
Amerikan Big ve Stroker Small blok Alt limit sürücü ile birlikte 1600kg
(Bu sinifin kural taslaklari gelistirilmektedir .)
Bunlardan birisine düşersiniz sanırım ama oldschool amerikanlardan kasıt - 90 model yılı ise SS Sınıf 2A sizin kategoriniz olur kurallar taslağına göre
ben mesajımı yazarken msky ve dp555 gc8 de 35 ten daha büyük bir turbo olduğunu düşünerek yazdım. eğer değil ise gurup 5 haklarıdır.
ama değil ise aynı süreyi yapan fwd, 4wd, rwd araçların yarışmasını haksız bulup bunu hak bulmak ne kadar adeletli olur?
ha bana her yol bağdat; gönül isterki uc sti ile bau wrx ile veyahut bilmediğim başka bir 35 li araç yada twin 30 lu bir araç ile yarışayım, geçeyim yada geçileyim
kurallar iyi, ama gurupların biraz daha genişletilmesi lazım
bugra abi valla kafam karıştı cidden
şimdi benim arac 5.0 v8 piston capı sadace biraz farklı 5.1 denk gelıyor
artı nos var org kilo 1520kg
ben kaç kilo ve hangi grupta olucam çünkü kesinlikle katılacagım
Kusurabakma gerçekten çok yoğunum atlamışım şimdi farkettim .
Numaranı pmlermisin arıyım seni
-- supersport sınıf 2a
supersport katagorisine giren atmosferik otomobiller
bu kategoride yarisan otomobiller fabrika teknik verilerindeki agirliklari uzerinden %5 hafifletme yapabilir.
örn;
bmw m5–m6, porsche gt3, ferrari f458, f430 gibi.
-- oldschool amerikan sınıf 6
amerikan small blok alt limit sürücü ile birlikte 1400kg
amerikan big ve stroker small blok alt limit sürücü ile birlikte 1600kg
(bu sinifin kural taslaklari gelistirilmektedir .)
bunlardan birisine düşersiniz sanırım ama oldschool amerikanlardan kasıt - 90 model yılı ise ss sınıf 2a sizin kategoriniz olur kurallar taslağına göre
2 a ise girmek güzel olur kupa zor ama zevkli olur 1400 kg düşürmek amacım 70 ben yakıt falan %3 esneme var heralde güzel olur eger o gurupta yer alacaksam
kusurabakma gerçekten çok yoğunum atlamışım şimdi farkettim .
Numaranı pmlermisin arıyım seni
.................
.................
Dediğim gibi kısa zamanda orçun :D
Bu arada arkadaşlar bilginiz olsun bu konuyu 24 saat sonra kaldırıyorum.
Sebebine gelince Kuralları birtek burada sizlerle işin özüne hakim insanlarla paylaşmak istedim ve artık süreç son aşamasına giriyor bizlerin fazla zamanı yok .
Sizlerden ilk mesajımla beraber ÖNERİ ve YAPICI eleştiri bekledim 22 sayfa yazıda aa uu haricinde yapıcı eleştiri ile gelen nadir mesajlar okudum .
Şimdi bu konu 24 saat sonra kalkıcak ve 7 gün içinde nihai karaları görecek organizasyon ilanını göreceksiniz Otomobil sporlarını Seven destekleyen bunu kendi avatajına değil gelecekte bu sporun geleceği yere hedefleyen herkeze teşekkürler.
Bizler gelecekte zamanında kötü kararlar alınıp sonucu kötü sonuçlar doğurmuş günler yerine bunu sunduk . Kural bu uy demek yerine sizlere söz hakkı sunduk bundan sonrasında sizlerin arasında yapıcı yapılan tüm eleştiri ve düzeltmeler ( ki 2 den fazla değil neyazıkki beklentim fazla idi ) hafızamızda.
Şahsım adına hepinize yorumlar için teşekkür ederim.
K.Buğra YILDIRIM
dj_batukaan
26-03-2013, 20:20
herkes için hayırlısı olsun
Benim geçmiş sayfalarda ufak bir önerim olmuştu. Matematiği yeniden icat etmedim tabi ama hararetli tartışmalar arasında kaynamamış en azından okunmuş olmasını temenni ediyorum.
Selcuk_RoL
27-03-2013, 00:11
Bu arada arkadaşlar bilginiz olsun bu konuyu 24 saat sonra kaldırıyorum.
Sebebine gelince Kuralları birtek burada sizlerle işin özüne hakim insanlarla paylaşmak istedim ve artık süreç son aşamasına giriyor bizlerin fazla zamanı yok .
Sizlerden ilk mesajımla beraber ÖNERİ ve YAPICI eleştiri bekledim 22 sayfa yazıda aa uu haricinde yapıcı eleştiri ile gelen nadir mesajlar okudum .
Şimdi bu konu 24 saat sonra kalkıcak ve 7 gün içinde nihai karaları görecek organizasyon ilanını göreceksiniz Otomobil sporlarını Seven destekleyen bunu kendi avatajına değil gelecekte bu sporun geleceği yere hedefleyen herkeze teşekkürler.
Bizler gelecekte zamanında kötü kararlar alınıp sonucu kötü sonuçlar doğurmuş günler yerine bunu sunduk . Kural bu uy demek yerine sizlere söz hakkı sunduk bundan sonrasında sizlerin arasında yapıcı yapılan tüm eleştiri ve düzeltmeler ( ki 2 den fazla değil neyazıkki beklentim fazla idi ) hafızamızda.
Şahsım adına hepinize yorumlar için teşekkür ederim.
K.Buğra YILDIRIM
abicim 1.6 sınıfı ayrı olsun bizim olsun:) olursa bunu yapmanı istiyoruz ecufast tada dediğim gibi bizim kilomuz belki avantaj ama torku düşünen yok 402 metre kısa değil abi yani bnm kendi fikrimce şansımız çok az tamam keyif almaya gelicez belki ama e sonuçta kupa almayı yada sınıfının 1. si olmayı kim istemez ama bile bile ladeste verilen emeğe yazık oluyor!
örnek olarak 1100 kg k24 yada 1000 kg k20 900 kg 106 karşında kesinlikle 1. bana göre:) ama 1.6 sınıfı ayrı olsun civata dahi sökmeden yarışalım abi kaç kg istersen bu şekilde ben hondaları daha avantajlı görüyorum he amerika kuralı fln denilicek ben anlamam abi o kadar şimdi amerikayı örnek alıcaz diye hondamı yapalım?:)
Arkadaşlar önümüzdeki hafta sizlerle uzun bir yazıyla paylaşacağım Tosfed ile alakalı nedenlerden dolayı Yarışın ilk ayağını 30 Haziran 2013 / Pazar günü olarak ilan ediyoruz .
Resmi Tarihimiz budur .
Bilginize .