Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel Astra için YAĞ TAVSİYESİ

phoenixs
19-03-2013, 21:46
iyi akşamlar öncelikle astra f aracım var 96 model bugüne kadar hep gm koydum 7 bin km de 1 litre yağ eksiltiyor lpg+sıkıştırma dan kaynaklı diye düşünüyorum bu sefer başka bi marka koyacam tavsiyeniz ne olur ? yağ ile birlikte 4 buji hava yağ lpg filtresi de değiştirecem farkı bi anda hissetmek için şimdiden teşekkürler

kasırqa
19-03-2013, 21:57
geçenlerde serviste yağına baktık benim arabanın allaha şükür eksilme yoktu ama usta ilerde eksiltirse katkı koyarız dedi işe yarıyomuş galiba

nosturkye
19-03-2013, 22:08
iyi akşamlar öncelikle astra f aracım var 96 model bugüne kadar hep gm koydum 7 bin km de 1 litre yağ eksiltiyor lpg+sıkıştırma dan kaynaklı diye düşünüyorum bu sefer başka bi marka koyacam tavsiyeniz ne olur ? yağ ile birlikte 4 buji hava yağ lpg filtresi de değiştirecem farkı bi anda hissetmek için şimdiden teşekkürler

mobil 10w40 yağ koyun asla katkı koymayın tavsiye etmem milyar dolarlık yağ firmaları teknoloji yaratırken katkı meselesini fazlaca düşünüyor.
aracınızda 10.000 kmde 1,5 litre eksilme model lpg ve opel şartları ortada iken normaldir.
şahsıma ait eski 5.28 bmw 10000 kmde 2.5 lt eksilterek senelerce gezdi.
her motor kısmen yağ eksiltir.

aracın yağ tapasını tapa pulunu değiştirin kaçak için önlem olacaktır.

doğru buji seçimi önemlidir.fabrika tavsiyesi buji kullanın marka olarak değil ancak tırnak sayısı vs olarak buna dikkat edin.
yağ filtreniz en önemlisi belkide iyi bir marka alın.

phoenixs
19-03-2013, 22:09
hocam motor silk sipariş ettim yarın elimde olacak 3 bin km sonra yağ değişiminde koymayı düşünüyorum motor silk i yalnız yağ olarak GM kullankmak istemiyorum

cgnozdmr
19-03-2013, 22:11
boşuna bir konu daha açılmasın astra j dizel 2000 km de yağ değiştiricem.Gm in kullandığı yağı öven biri daha duymadım.Mobil1 5 30 ESP öneriyorlar.Bu yağ sizce uygun mudur ve 2000 km de yağ ile beraber filtreyi de değiştirmeli miyim ?

nosturkye
19-03-2013, 22:14
hocam motor silk sipariş ettim yarın elimde olacak 3 bin km sonra yağ değişiminde koymayı düşünüyorum motor silk i yalnız yağ olarak GM kullankmak istemiyorum
yağ olarak ben opel araçlara dahi mobil koydum tercih tabi çok ısrarcı olamam.
ancak mobil daha kaliteli bir yağdır.
katkı koyma tercihi sizin onada ısrar edemem ben sadece servis deneyim bilgisi veriyorum.ben katkı koymam.

şöyleki garanti kapsamında bir araç yağlama sıkıntısı vs gibi bişeyden servise giderse yağ testi yapılır katkı çıkarsa yağ sağlayıcı firma ve otomotiv firması zararı size yükler kabul etmezler katkıyı.bir yağ içeriğinde zaten birçok koruyucu vardır.

BlackEmperor
19-03-2013, 22:14
astra j dizel için 5 30 uygundur konuyu açan arkadaş içinde 10 40

nosturkye
19-03-2013, 22:16
boşuna bir konu daha açılmasın astra j dizel 2000 km de yağ değiştiricem.Gm in kullandığı yağı öven biri daha duymadım.Mobil1 5 30 ESP öneriyorlar.Bu yağ sizce uygun mudur ve 2000 km de yağ ile beraber filtreyi de değiştirmeli miyim ?

2000 de niçin yağ değiştiriyorsunuz.

ayrıca partikül filtresi olan tüm araçlar beladan uzak kalmak için esp özelliği gereklidir.
mobil 5w30 esp yeni tip dizellerde tercih bir yağdır.

cgnozdmr
19-03-2013, 22:25
2000 de niçin yağ değiştiriyorsunuz.

ayrıca partikül filtresi olan tüm araçlar beladan uzak kalmak için esp özelliği gereklidir.
mobil 5w30 esp yeni tip dizellerde tercih bir yağdır.
hem gm in yağından memnun değilim yaklaşık 1700 km deyim 4 kere partikül fitresi uyarısı aldım belki biliyosunuzdur 2. vites 50 km gibi sabit bir hızla (3000 devire tekabul ediiyor ) 10 dakıka sürmek çözümü bu da hem tüketimimi arttırmaya hemde sinirimi bozmaya başladı.ilk aşınmalardan doğan tortular,kalıntılar ve bu partikül filtresi olayu yüzünden değiştirmeyi düşünüyorm

nosturkye
19-03-2013, 22:48
hem gm in yağından memnun değilim yaklaşık 1700 km deyim 4 kere partikül fitresi uyarısı aldım belki biliyosunuzdur 2. vites 50 km gibi sabit bir hızla (3000 devire tekabul ediiyor ) 10 dakıka sürmek çözümü bu da hem tüketimimi arttırmaya hemde sinirimi bozmaya başladı.ilk aşınmalardan doğan tortular,kalıntılar ve bu partikül filtresi olayu yüzünden değiştirmeyi düşünüyorm

araç kaç kilometrede

phoenixs
19-03-2013, 22:50
Mobil Super 2000 X1 10W-40 4 Litre 10W-40 Benzinli Yağlar fiyatı ürün incelemesi, en uygun fiyat (http://www.turkoilmarket.com/Mobil-Super-2000-X1-10W-40-4-Litre,PR-850.html)

bu yağ uygun mudur ?

nosturkye
19-03-2013, 22:53
Mobil Super 2000 X1 10W-40 4 Litre 10W-40 Benzinli Yağlar fiyatı ürün incelemesi, en uygun fiyat (http://www.turkoilmarket.com/Mobil-Super-2000-X1-10W-40-4-Litre,PR-850.html)

bu yağ uygun mudur ?

aynen bu yağ uygundur. rakamda makul tam litresinde yağ koymaya dikkat edin 3.75 4.25 4.75 gibi küsürlü rakamlar çıkabilir kusura bakmayın volvo servisi olunca opel litresi bilemedim.

cgnozdmr
19-03-2013, 22:54
araç kaç kilometrede

1750 km de falanım.

Ranthor
19-03-2013, 22:55
Dikkat!,

konunu yeri sohbet degil teknik bolumlerdir.

nosturkye
19-03-2013, 22:59
1750 km de falanım.

araç 1750 kmde ve paf hatası aldı iseniz koşun garantiye ucuz maliyetli bir iş değil ve önemsenmeyecek bişide değil.
yağ değişimi sonra olsun bence bahane üretmesinler.

cgnozdmr
19-03-2013, 23:11
araç 1750 kmde ve paf hatası aldı iseniz koşun garantiye ucuz maliyetli bir iş değil ve önemsenmeyecek bişide değil.
yağ değişimi sonra olsun bence bahane üretmesinler.

gittim, şehir içi kullanımda bu kadar sık olmasının normal olduğunu söylediler zaten bir arıza değil sadece bir uyarı araç kendi kendini temizliyor sürmeye devam ettiğiniz sürece denildi.Bunu araştırdığım kadarıyla da diğer kullanan arkadaşlarda benim gibi bu uyarıyı bir veya birden fazla almışlar fakat benimki biraz daha fazla 4 kere :)

nosturkye
19-03-2013, 23:21
gittim, şehir içi kullanımda bu kadar sık olmasının normal olduğunu söylediler zaten bir arıza değil sadece bir uyarı araç kendi kendini temizliyor sürmeye devam ettiğiniz sürece denildi.Bunu araştırdığım kadarıyla da diğer kullanan arkadaşlarda benim gibi bu uyarıyı bir veya birden fazla almışlar fakat benimki biraz daha fazla 4 kere :)

garip bir durum volvo s40 dizel için söyliyim arıza uyarısı alınca adm katkısı adı verilen partikül katkısı azalmış demektir ve doldururuz sonuçta temizlemeyi yapıyor da belli km de motora katkı pompalıyor
sıkıntı yok dediler ve başkalarıda karşılaştı ise sanırım araca özel problem ancak hassasmolun bu konuda esp damgalı yağ kullanın

cgnozdmr
19-03-2013, 23:25
garip bir durum volvo s40 dizel için söyliyim arıza uyarısı alınca adm katkısı adı verilen partikül katkısı azalmış demektir ve doldururuz sonuçta temizlemeyi yapıyor da belli km de motora katkı pompalıyor
sıkıntı yok dediler ve başkalarıda karşılaştı ise sanırım araca özel problem ancak hassasmolun bu konuda esp damgalı yağ kullanın

Evet bu yüzden Mobil1 5 30 ESP yi tercih edicem uygun mudur diye sormuştum bir de,sorum şu ama arada kaynadı galiba yağ ile beraber yağ filtresini de değiştirmeli miyim.?

nosturkye
19-03-2013, 23:30
Evet bu yüzden Mobil1 5 30 ESP yi tercih edicem uygun mudur diye sormuştum bir de,sorum şu ama arada kaynadı galiba yağ ile beraber yağ filtresini de değiştirmeli miyim.?

kesinlikle! her yağ değişiminde filtre değiştirin kaliteli bir marka ile
yan sanyi kullanmayın oem ürün tercih edebilirsiniz.

cgnozdmr
19-03-2013, 23:34
Cevap yazp ılgılınenlere tesekkur ederm ben cevaplarımı aldım :) konuyu acan arkadasın konusunu bıraz kırlettım ama sonucta baslıga sadık kaldık ve forumda konu kırlılıgınden ıyıdr ;)

XSi
23-03-2013, 21:59
ben linea da 2000 km de yağ + filtre değiştirdim..

eski aracım opel olduğundan, tanıdık yedek parçacı olduğundan ve GM nin 5 lt ambalajlı 5-30 yağı olduğundan GM yağı aldım (1.6 mjet 4.6 lt yağ alıyor) , 10 bin km kadar kullandım

herhang bir arıza vs bende olmadı, kaldıki GM nin o yağı DPF li araçlarda kullanıma uygundu ve bütün araç üreticilerinin spec lerini karşılıyordu, türkiyede satılan YAĞ petrol ofisi üretimi, tezgah altı üretici değil sonuçta..

ben 2 ci senenin sonunda garanti bitince GM yağ kullanmaya devam ederim diye düşünüyorum.