PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar Yeni Plaka Alırken Dikkat Edelim Mağdur Oldum Sizde Olmayın...

resatgurcuoglu61
19-03-2013, 22:24
Cümleten Selamlar Bu Mesajı Ben Mağdur Oldum Siz Olmayın Diye Yazıyorum...

Yeni Araç Aldığınızda Plaka Değişikliği İşleminizi Yaparken Çok Dikkatli Olun Emniyet

Malesef Size Çıkma yada Ellerinde Kalmış Eski Plaka Veriyor Bu Plakada Olan Bütün

Hasar Kayıtları Sizin Aracınıza Geçiyor... Şasi No Tutmuyor Zaten Araç Farklı Ama

Bunu Kime Anlatabilirsiniz Sahibinden.com Uzerinden Sattıgınız Aracın Plakasını

5664 e Gönderdiklerinde Adam Şasi Numaranı Nerden Bilsin...

Aracımın Şasi Ve Eski Plakasından Sorgulandıgında 470 TL ve 260 TL Gözüküyodu

Merak Ettim Gözüküyormu Diye Attım Bide Ne Göreyim 2008-2012 Arasında 10 Adet

Hasar Kaydı Çıkıyor Toplamı 32.000 TL Ve Silinmiyor Resmen Rezillik :ofk:

Oh Ne Güzel İş Yaa Al Pert Aracı Plakayı Sıfırla Hasar Gözükmesin Kitle Birine

Hayatını Karart Olaya Bak Yaa :ofk: Siz Siz Olun Plakayı Alırken Sorgulatın

Şimdi Yine Masraf Edip Aracı Annemin Üzerine Alıp Tekrar Plaka Değişikliği

Yapacağım...

Ellerinde Kalmış Plakaları Size Pazarlıyorlar Kısacası Sizde Bu Tuzağa Düşüp

Mağdur Olmayın Saygılarımla...

qatrio
19-03-2013, 22:28
evet arakdaşımında arabası sıfır ancak aldıgı özel plaka yüzünden 102 bin lira hasar kaydı var zaten çocuk 82 e aldı :D Geçmiş olsun önemli bi konu

Cagrii
19-03-2013, 22:28
yine şaşırtmadılar hergün bomba bıseyler bıseyler ne yapacagımızı şaşırdık artık .Bilgi için teşekkürler

Cagrii
19-03-2013, 22:30
evet arakdaşımında arabası sıfır ancak aldıgı özel plaka yüzünden 102 bin lira hasar kaydı var zaten çocuk 82 e aldı :D Geçmiş olsun önemli bi konu

plaka boştayken sorup soruşturmadımı hiç yada böyle birşey olmuyormu ? Plaka değiştirmediğim yada sıfır arac almadığım için bilmiyorum

resatgurcuoglu61
19-03-2013, 22:32
plaka boştayken sorup soruşturmadımı hiç yada böyle birşey olmuyormu ? Plaka değiştirmediğim yada sıfır arac almadığım için bilmiyorum

Sıradan Plaka Verdiler Sıfır Diye Aldım Açıkçası Aklıma Hiç Gelmedi Bu Yüzden Siz

Sorgulatın Ne Olursa Olsun Burası TÜRKİYE...

Cagrii
19-03-2013, 22:37
Sıradan Plaka Verdiler Sıfır Diye Aldım Açıkçası Aklıma Hiç Gelmedi Bu Yüzden Siz

Sorgulatın Ne Olursa Olsun Burası TÜRKİYE...

Çok büyük geçmiş olsun .Çok can sıkıcı bir durum umarım halledersiniz

Dragger
19-03-2013, 22:38
Cuma da benim yeni plakam çıkacak.

Ben emniyetten randevu alırken en düşük hasar çıkan plakayı seçiyim bari :D

onursumer
19-03-2013, 22:42
aslında bir onemi yok zaten aracın şase nosunda hasar yok

alan kişi satışta plakasını değişir olur biter bunu açıklamak çok zor değil zaten anlamıyorsa arabamı almasın

resatgurcuoglu61
19-03-2013, 22:44
Çok büyük geçmiş olsun .Çok can sıkıcı bir durum umarım halledersiniz

Büyük Bi Sıkıntı Değil 300 Lira Maliyeti Var Ama Neden Olsun Yani Uğraşlara Yazık...

Bu Olay Başka Yere Kaçarsa Sıkıntı Pert Arabaları Alıp Bu Yoldan Dolandırılan İnsanlar

Olduguna Kesin Eminim Tam Bir Saçmalık Bu Ya Akıl İşi Değil Araç Trafikten Çekildiyse

Hasarın Sıfırlanması Lazım Büyük Bir Ayıbımız Daha Bu Eee Burası Türkiye Pek Bi

Beklentim Yok Zaten Polise Bile Güvenemiyosun Daha Nolsun.

resatgurcuoglu61
19-03-2013, 22:45
Cuma da benim yeni plakam çıkacak.

Ben emniyetten randevu alırken en düşük hasar çıkan plakayı seçiyim bari :D

Aynen Yolla Plakaları Mümkünse Sıfır Plaka Almaya Bak ;)

mmtrıza
19-03-2013, 22:47
bugüne kadar bende hep ara eski plaka aldım hiç sorgulatmamıştım en son aldığım aracta arkadasım uyardı sorgulattım sıkıntı çıkmadı

resatgurcuoglu61
19-03-2013, 22:47
aslında bir onemi yok zaten aracın şase nosunda hasar yok

alan kişi satışta plakasını değişir olur biter bunu açıklamak çok zor değil zaten anlamıyorsa arabamı almasın

Biyerde Haklısın Tamam Ok Ama Şöyle Düşünsene Bi Aracı Sahibinden.com'a Koydun

Alıcı Kitlen Plakayı Yolladımı Sıkıntı Adam Nerden Bilecek Şasi Numaranı Ki Artık 5664'e

Mesaj Gondermeden Araba Alan Kalmadı ;)

Hadi Orayı Geçtim Adam Arabanı Gorur Begenir Plakayı Yolladımı Haydaaa Gene Aynı

Sıkıntı Ben Valla Değiştircem Plakamı Titizim Bu Konularda Tüketici Hakları

Mahkemesinede Vercem Pertçiler Türemesin...

nosturkye
19-03-2013, 22:49
plakayı almadan hasar kaydı sorgulamak lazım en azından

fatihcakin
19-03-2013, 22:50
Bizimde başımıza geldi ilçenın plakası 41 GA iken bize 41 E yani en eski plakalardan verdiler, ama plakada hasar kaydı yoktu o yönden şanslıydık.

resatgurcuoglu61
19-03-2013, 22:50
plakayı almadan hasar kaydı sorgulamak lazım en azından

Evet Kesinlikle...

onursumer
19-03-2013, 22:55
Biyerde Haklısın Tamam Ok Ama Şöyle Düşünsene Bi Aracı Sahibinden.com'a Koydun

Alıcı Kitlen Plakayı Yolladımı Sıkıntı Adam Nerden Bilecek Şasi Numaranı Ki Artık 5664'e

Mesaj Gondermeden Araba Alan Kalmadı ;)

Hadi Orayı Geçtim Adam Arabanı Gorur Begenir Plakayı Yolladımı Haydaaa Gene Aynı

Sıkıntı Ben Valla Değiştircem Plakamı Titizim Bu Konularda Tüketici Hakları

Mahkemesinede Vercem Pertçiler Türemesin...

oyle tabi herkes kontrol ediyorda ilana bunu yazan çok insan var artık bazen raslıyorum

birçok araçta ki başıma geldi 2012 model araçta 2008 hasar gozukuyor oda zaten çok sorun olmuyor

ama bunla ilgili kesinlikle bir çalışma yapılması gerek plaka duşunce tüm hasarlar şase nosu ile sadece devam etmeli

nosturkye
19-03-2013, 23:07
Evet Kesinlikle...

sen söyleyince cidden uyandım plaka tahsisten işlem yapmadan kesin sorgulayacağım.

Melih-Ö
19-03-2013, 23:18
Başka bir saçmalık örneği de benden olsun. Cooperın plakasını sorgulayınca 1 adet hasar görünüyor, çarpma yazıyor ama fiyat yazmıyor. Arabayı çok detaylı inceledik boya yok arabada :) Kardeşim eksper bürosunda ropörtor olarak çalışıyor. Aklına gelmiş bugün girdi baktı sisteme. Tramerdeki BEYİNSİZ! hasar olan plakanın bir rakamını eksik yazıyor bizim araca düşüyor hasarı. Şaseden sorgulayınca cooperda birşey görünmüyor ama plakada bir adet görünüyor. Bayağı araştırmış bizimki değiştirilmiyormuş çok sıkıntıymış. Bende zaten aracın plakasını dğeiştirecektim denk geldi ama bu konuda da dikkat etmek lazım. Bir hasardan kaçarken 10 hasar görünmesin harbiden. Reşatım geçmiş olsun ne diyeyim.

lethaldoze
19-03-2013, 23:21
Geçmiş olsun, hiç sorun çıkarmasa bile sinek küçük ama miğde bulandırır derler. Arabanızı sataerken; Karşı tarafa izah edicen de adamda titiz olmuyacakta, piyasa bi tek sizin aracınız olacakta ancak o zaman sorun etmeyecek.
Ne olursa olsun ben bi sıkıntı vardır diye sırf bu sebepten cayabilirm araba alırken para veriyorum sonuçta, gider başka sıkıntısız araç alırım.
Bence en temizi değiştirin, malesef olan yine size olacak.

resatgurcuoglu61
19-03-2013, 23:21
Başka bir saçmalık örneği de benden olsun. Cooperın plakasını sorgulayınca 1 adet hasar görünüyor, çarpma yazıyor ama fiyat yazmıyor. Arabayı çok detaylı inceledik boya yok arabada :) Kardeşim eksper bürosunda ropörtor olarak çalışıyor. Aklına gelmiş bugün girdi baktı sisteme. Tramerdeki BEYİNSİZ! hasar olan plakanın bir rakamını eksik yazıyor bizim araca düşüyor hasarı. Şaseden sorgulayınca cooperda birşey görünmüyor ama plakada bir adet görünüyor. Bayağı araştırmış bizimki değiştirilmiyormuş çok sıkıntıymış. Bende zaten aracın plakasını dğeiştirecektim denk geldi ama bu konuda da dikkat etmek lazım. Bir hasardan kaçarken 10 hasar görünmesin harbiden. Reşatım geçmiş olsun ne diyeyim.

Kardeşim Başımıza Geldi Yapacak Bişey Yok Bari Başka Arkadaşların Basına Gelmesin

Diye Uyardım İnsanları 300 Liraya Patlar Bana Çok Çoğu Ama Yapacak Bişey Malesef

Yok...

resatgurcuoglu61
19-03-2013, 23:23
Geçmiş olsun, hiç sorun çıkarmasa bile sinek küçük ama miğde bulandırır derler. Karşı tarafa izah edicen de adamda titiz olmuyacakta piyasa bi tek sizin aracınız olacakta ancak o zaman sorun etmeyecek.
Ne olursa olsun ben bi sıkıntı vardır diye sırf bu sebepten cayabilirm araba alırken para veriyorum sonuçta, gider başka sıkıntısız araç alırım.
Bence en temizi değiştirin, malesef olan yine size olacak.

Aynen Değiştiricem Zaten Bende Bu Konuda Çok Titizim...

Melih-Ö
19-03-2013, 23:24
Kardeşim Başımıza Geldi Yapacak Bişey Yok Bari Başka Arkadaşların Basına Gelmesin

Diye Uyardım İnsanları 300 Liraya Patlar Bana Çok Çoğu Ama Yapacak Bişey Malesef

Yok...

İyi yapmışın gerçektende kardeşim benim bile aklıma gelmezdi valla böyl birşeyin olacağı.

KGüneyli
19-03-2013, 23:35
Eski plaka alıyorsan, Ve özel olarak bir plaka istiyorsan bunun baska bi prosoduru yok. Emnietlik bi durumda yok.

resatgurcuoglu61
19-03-2013, 23:35
Eski plaka alıyorsan, Ve özel olarak bir plaka istiyorsan bunun baska bi prosoduru yok. Emnietlik bi durumda yok.

Yeni Diye Aldık Birader...

Hem Eskide Yenide Olsa Sorgulatın Burası Turkiye

Maxi
19-03-2013, 23:37
mahkemeye verilmezmi bu salak saçma olay ?

Yigit-Y
19-03-2013, 23:37
o sistem hala çalışıyorumu yeni plaka temizse araç temizmi çıkıyor 5664'de ?

KGüneyli
19-03-2013, 23:38
Senin yeni plaka dediğin, O semtin verdiği eski bi plakadır. 2013Te o semtin emnietine GJ plaka verilir 01 den baslar 99 akadar gider örnek.

Sen istediysen Farklı bir plaka butur sorun cıkar, He orası sana daha eski bi plaka veriosa ki vermez die düşünüyorum Sıfır araca Yeni seri plaka veriyorlar cünki

Bartu_evo
20-03-2013, 00:08
aynı sıkıntı bendede var plaka üzerinde ağır hasar var araçta hiç birşey yok. Bir üç brş değil çok fazla oluyor bu olaylar.

AEM
20-03-2013, 00:22
Kanka benım araba 2013 subat cıkıslı baska sehıre satılan bı plakayı vermısler bana ogs alamadım gittim hgs aldım. Ama düşünmedim hasar felan çünkü arac yeni hasarlar eskidir.

Saro-Ş
20-03-2013, 01:03
Eski İspark Borçlarını Bile Yazıyolar :) İşin Yoksa İspark Müdürlüğüne Ruhsatı Satış Belgelerini Faxla :)

umutckr
20-03-2013, 01:18
Ben sorguladım 2013 model sıfır 2aylık aracımda 2007 ve2011 de 2 hasar toplam 7500 tl hasar cıktı :)

AEAlmas
20-03-2013, 05:53
Arkadaşlar

Bov 74 ü aldıgımda 5300 liralık hasarli plaka almış bulundum
1 . olarak mail attim sigortacı tanıdık gerekli bilgileri mail at düzelticeklerini söyledi hafif sopa goster hesabi davran dedi mail gönderirken arac ruhsatları ni scan leyin ve ek olarak sigortanızı scanleyip mailinizi yazin
Attıgım mail

Sayın Yetkili

0507 690 06 34 no lu telefondan 1 ay dır kontrol ettim 10 defa yaklasık
Ve Gönderilen hasar sonucu yanlıs olup şase numarasının da son 4 hanesi tutmamaktadır .2 aydır bu sebepten düzeltilmesini istiyorum Telefonlarınızda ariyorum cevap veren yok umarım En kısa sürede düzeltilir ekte ruhsat ve sigorta bilgimide yolluyorum Plaka eski bi aractan alınıp bana verilmiştir ve onun eski bilgileri mesaj atıldıgında hala gözükmekte Ve düzeltilmesini istiyorum.Gerektiği taktirde yasal haklarımı kullanacagimi belirtmek isterim

İyi Çalışmalar Dilerim

Emir Mahmut Almas

Date: Tue, 6 Sep 2011 14:11:29 +0300

Sayın İlgili,

Sorguya girdiğiniz verilerin doğruluğunu öncelikle teyid ediniz. Hatalı plaka veya şasi no olmaması önemlidir. Eğer sorguya girdiğiniz veri doğruysa ancak hasar bilgisinde hata var ise bu durum poliçeye yansıtılan araç tescil bilgisinin hatalı olmasından kaynaklanıyor olabilir. Araç verilerini poliçenizden ve sigorta şirketinizden kontrol ediniz. Eğer tüm kontrollerinizin doğru çıkıyor fakat hala dönen hasar bilgisi hatalı diyorsanız bu durumda ruhsat bilgisi ve sorgu yaptığınız telefon no ile tarafımıza bilgi verirseniz detaylı bir inceleme yapmak mümkün olacaktır.

Bilginizi rica ederiz.

Saygılarımızla,
Sigorta Bilgi Merkezi (TRAMER)

1 hafta sonra düzeltildi
güncel olan sigorta policesi ve ruhsat bilgilerini gönderince :)

ilgili mail
bilgi@tramer.org.tr

ArMy
20-03-2013, 06:27
Bende alırken istediğim plakaların hasar kaydını görmüştüm o nedenle seri plaka almıştım.

Yanlız benim bir arkadaşım çıkma plaka aldı.Plakada hasar kaydı vardı.Hasar kaydını güç bela da olsa sildirdi.Bikaç yere bikaç başvuru yaptı biraz sertleşti sonlara doğru durum ama halledildi.Plaka temiz hale geldi.Araştırmak lazım eski hasarlar borçlar vs.. siliniyor ama meşakkatli..

Evrenoz
20-03-2013, 07:05
Düzgün yazı yazmak neden

bu kadar zor dikkat çekici mi

oluyor böyle cümleleri anlamsız yerlerden bölüp

en ufak noktalama işareti kullanmadan yazınca

ya da kolaya mı geliyor saçma sapan yerlerde 2-3 defa enter

a basmak bence ne estetiği var ne kolaylığı ne de okunurken

sürekliliği zor değil doğru düzgün 3-4 kurala uyarak Türkçe

yazmak size edebiyat hocası olun imla hatası yapmayın

demiyoruz ama en azından bir iki noktalama işareti kullanın

yazdığınız cümlelerin başı sonu belli olsun unutmayın buraya yazdığınız

herhangi bir şeyi binlerce insan okuyor ve yazdığınız yazının şekli şemali

okuyanlara duyduğunuz saygıyı ya da verdiğiniz önemi gösterir.

jr1905
20-03-2013, 11:02
aynen bende şimdi avensisin plakasını sorguladım 2012nin ilk ayı aldım aracı ikinci el olarak, 34 plakaydı yeni plaka çıkartırkende eski çıkma plaka almıştık 2011 in 9. ayında bi hasar görünüyor 1380 lira bunu nasıl sildirebiliriz peki araç halamın üzerine onun mu dilekçe vermesi gerekiyor yada ben onun adına mail atsam sorun çözülür mü ? birde nasıl bi ispat göstermemiz gerekiyor o hasarın bize ait olmadığını kanıtlamak için ?

Edit: Corsayıda sorguladım şimdi onunda 2 tane hasar kaydı vardı almadan önce 500 er liralık onlarda görünmüyor sadece tek bi hasar görünüyor 2011 yılında fiyat flnda yazmıyor

resatgurcuoglu61
23-03-2013, 17:28
Arkadaşlar Sorunu Çözdüm

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) (http://www.sbm.org.tr/) adresteki iletişim bölümüne mesaj atıyosunuz duzeltme işlemini yapıyolar...

Ama Şöylede Birşey Öğrendim Araç Alırken Dikkatlı Olalım Plaka Değiştirdiğinizde Sigorta İşlenmeden Hasar Kayıtları Çıkmıyor Yani Pertçilere Gündoğuyo Burda Dikkatli Olalım...