PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MERCEKSIZ FARDA XENON ampul !

Maxi
20-03-2013, 17:14
zaten benim bir konum vardı eskiden ama üzerinden 3-5 sene geçmiş tekrar hort olmasın.

ışık önemli bir konu fakat başkasını rahatsız etmek doğru değil
merceksiz fara xenon takarsanız neden küfür yiyorsunuz? açıklaması aşağıda.

Artık yeni model bazı araçlarda mercek olmamasına rağmen fabrika çıkışı xenon olabiliyor.
fakat adam onun tedbirini, önlemini almıştır hiç kafanızı yormayın siz.

Watt = tüketilen güç demektir (yani ampülün harcadığı elektriksel güçtür)
Bu değer ne kadar yüksek olursa ampül o kadar çok ışık verecektir, xenon hariç !!!

xenon ampüller 35 watt olmalarına karşın daha fazla ışık gücüne sahiptirler,
dolayısı ile çok elektrik harcayan ampül demekki her zaman daha çok ışık verir diyemeyiz.
Harcanan gücün ışığa çevrilmesi yani "verimi" diye birşey vardır.

Araçlarımızdaki Klasik ampüller:
H1, 55 watt
H3, 55 watt
H4, 55+60 watt
H7, 55 watt tır
bunların daha güçlü olanlarıda olabilir ama avrupa yollarında yasal olanları bunlardır .

Peki yüksek wattlı ampül her zaman daha çok ışık verecek diye bir kural yoktur dedik ,
onu açıklayalım ..

Ampül veya ışık kaynağının verdiği ışık gücü "LUMEN" (lm) cinsinden bir birimle ölçülür,
lümen değeri ne kadar yüksekse ampül o kadar çok ışık veriyor demektir.

H1 55 WATT : 1550 LÜMEN
H3 55 WATT : 1450 LÜMEN
H4 55 WATT KISA : 1000 LÜMEN
H4 60 WATT UZUN : 1650 LÜMEN
H7 55 WATT : 1500 LÜMEN

5 WATTLIK LED : 240 LÜMEN
10 WATTLIK LED : 600 LÜMEN

35 WATTLIK XENON AMPÜL : 3500 LÜMEN
xenon ampüller bilindik standart H serisi ampüllerden 2 katı daha çok ışık verir.

Birde bu konuda kendini kandıranlar var, onuda açıklayalım hemen.
şekiller çok komik biliyorum, acilen öylesine çizdim,
ama anlatmak istediğimi anlatıyor..

merceksiz fara xenon taktıktan sonra
aracın önüne geçip,
yani tamponun hemen önünden farlara bakıp aaaa bak göz almıyor diyerek sevinen aslında kendini kandıranlar var .

işte böyle ;
halbuki oradaki açıdan ışığın belkide %1 bölümüne bakıyorsunuz ..
http://img27.imageshack.us/img27/6503/xenon1l.jpg

ama gerçekleri görmek istiyorsanız ,
xenonlar yanıkken şöyle bir 30-50 metre uzağa gidip tekrar bir bakın bakalım ,
gözünüzü alıyormu almıyormu ?? aynı karşıdan gelen araca bakar gibi..

işte böyle;
http://img269.imageshack.us/img269/4862/xenon2c.jpg

SOMEONESPECIAL
20-03-2013, 17:20
Hakikatten bazı Honda Civic lerde fabrika çıkışı halojen farlarda xenon kit var.
Hatta muayene de sıkıntı filan yaşanıyordu ? Acaba nasıl çözdüler gözalma işini ?

SerkanYazgan.
20-03-2013, 17:23
Paylaşımınız gerçekten güzel ve yerinde olmuş, teşekkürler. Malesef çakma xenon lu araçlarla dar yolda karşılaşınca durup bekliyorum geçsin diye, tabi içimden ne kadar saydığımı da siz düşünün. Çünkü hiçbir yeri göremiyorum, göremeyincede sinir basıyor üstüne sürüp vurasım geliyor.O yüzden uzunları açıp geçmesini bekliyorum.
Çakma xenon yoluda aydınlatmıyor ki hangi akla hizmet takılıyor bilmiyorum, sağlığınızdan önemli mi? Gidin 1000 1500 tl verin neyse yaptırın merceklisini ya da bi-xenonu. Evin önünden geçen araçlar ışığı 2. hatta 3. kata kadar yayıyor. Böyle bir mantık olmamalı, muaynede çakma xenon yasaklandı ama herkes geçiyor. Çok doluyum bu konuda kusura bakmayın uzun oldu biraz :)

darkmoon
20-03-2013, 17:27
"35 watt xenon ampül 3500 lümen" bunu açarmısın biraz benim bildiğim standart değer 4300 lümendir 3000 lümen sis farımda var oda kop koyu sarı yanıyor zaten fog light olarak geçiyor..

Tunacan
20-03-2013, 17:33
Hakikatten bazı Honda Civic lerde fabrika çıkışı halojen farlarda xenon kit var.
Hatta muayene de sıkıntı filan yaşanıyordu ? Acaba nasıl çözdüler gözalma işini ?

FD6 kasalarda merceksiz frda xenon opsiyonel olarak alınabiliyordu. Bizde xenonu tercih ettik. Fakat bu farların yapısı halojenlerinkiyle aynı değil. Dolayısıyla göz alma, aydınlatmama gibi bir dertleri yok. Hatta bu far tipleri volvolarında bazı modellerinde kullanıldı.

BARR
20-03-2013, 17:34
Şahsen çok küfür ediyorum, çok gözümü alıyor ayarsız far ve merceksiz xenonlar.

Yok benimki almıyor, yok benim farımın içi siyah vs diyenlere daha da gülüyor ve küfrediyorum çünkü hepsi göz alıyor ve benim trafikte sürüşümü tehlikeye atıyor.

Not: Laguna 2, XC90, Civic, Hacı kasa mercedeslerin bazıları gibi araçlarda merceksiz xenonlar vardır ancak farın iç yapısı halojen farlar gibi olmadığı için göz almaz, far çizgisi farklıdır onları dahil etmiyorum.

Maxi
20-03-2013, 17:36
"35 watt xenon ampül 3500 lümen" bunu açarmısın biraz benim bildiğim standart değer 4300 lümendir 3000 lümen sis farımda var oda kop koyu sarı yanıyor zaten fog light olarak geçiyor..

lümen ışık gücüdür
ben yukarıda ışık gücünden bahsediyorum.

birde K değeri var o başka, K renk

xenon ampüllerin renk değerleri K cinsinden ifade edilir
3000K xenon sarı yanar (sizin sis farlardaki bu)
6000K xenon hafif mavimsi bir rengi vardır
8000K mavi gibi yanar

neyse, K ile lümen farklı karışmasın

K değeri arttıkça lümende düşmektedir bu arada
bilirsiniz işte 12.000K xenon daha az aydınlatır vs vs

TameR
20-03-2013, 17:40
valla bendede xenon var ama yerle arasında 4,5 cm olduğu için arabanın göz alması mümkün değil :D

fakat diğer söylediklerinize katılıyorum özellikle servis minibüslerinde xenon kullanılması alçak arabalarda inanılmaz kör ediyor resmen aynadan içeriye direk gözünüze geliyor ışık karşıdan geleni söylemiyorum bile

darkmoon
20-03-2013, 17:42
lümen ışık gücüdür
ben yukarıda ışık gücünden bahsediyorum.

birde K değeri var o başka, K renk

xenon ampüllerin renk değerleri K cinsinden ifade edilir
3000K xenon sarı yanar (sizin sis farlardaki bu)
6000K xenon hafif mavimsi bir rengi vardır
8000K mavi gibi yanar

neyse, K ile lümen farklı karışmasın

K değeri arttıkça lümende düşmektedir bu arada
bilirsiniz işte 12.000K xenon daha az aydınlatır vs vs

Tamam sağolun benim sislerde bilhassa fog light diye geçen 3000K var xenon kiti burdan ampülleri ebaydan aldım türkiyede talep olmadığı için herhalde satılmıyor h11 in 3000k sı ben k yı lümenle aynı olarak biliyordum takdığım 3000k lar görsel bir şey değil tamamen sisde karanlık tozlu havada yolu aydınlatsın diye takdım işlevsel yani çok işe yarıyor tavsiye ederim..

tool
20-03-2013, 17:46
Madem konusu acildi bende yazayim:
Hakan abi sen hic fabrikasyon zenonlu megan2 sedanla karsilastinmi? Gecici körluk icin ideal..

cemsultan
20-03-2013, 17:48
Allah bu xenon farın binbir türlü belasını versin, xenon gazı gezegenden yok olsun , bir daha hiç bir xenon far yanamasın inşallah.

Hele ki sis farındaki xenonlar yüzünden Türkiye'de sis farı yasaklanır inşallah.

Bir teknoloji bu kadar hunharca nasıl kullanılır arkadaş anlamıyorum ben, ne kadar şahin,doğan,civic,renault vs. varsa hepsinde xenon, önünden hariç bütün mahalleyi aydınlatıyor. :mad:
Şu çelik bilya atan havalı silahlardan alıp geçerken farlarına sıkmayı düşünüyorum ciddi ciddi. :mad:

Sonuç olarak bu teknoloji bizim milletimize fazla, bence kökten yasaklanmalı, ama tabi ki hayal bu benim istediğim.

3rk4n
20-03-2013, 17:53
Ve bunlardan haricen dikkat ettinizmi bilmiyorum ama ilk akşam olurken ve yağmur düştüğünde merceksiz xenon lar hiç far yokmuş gibi oluyor. Czt den h7 xenon ları söküp osram night breaker plus ları taktığımda inanamamıştım bu kadar mı kötü bu xenon lar merceksiz demiştim :D Şimdi süper.

levent
20-03-2013, 17:58
valla bendede xenon var ama yerle arasında 4,5 cm olduğu için arabanın göz alması mümkün değil :D

alıyor, yerle arasındaki mesafe değil önemli olan sonuçta yerden yüksekte ve karşıdan gelirken 15 derece gibi bir açıyla karşılıklı görüşüyorsun senden 30cm daha yüksek bi araba ile bile :)

Madem konusu acildi bende yazayim:
Hakan abi sen hic fabrikasyon zenonlu megan2 sedanla karsilastinmi? Gecici körluk icin ideal..

sıfırken iyiler ancak mercekleri h7.. zamanla kararma yapıyor özelliğini yitiriyor o zaman dağıtımı da berbatlaşıyor abi, direk kör.. aynı şekil 2005 modellerdeki avensislerde de var.

civic fd6 lar gibi oem xenonlu olan merceksiz araçların reflektörleri halojen değil bu arada, xenon'a göre reflektör tasarlamış adamlar ona göre kırılıyor ışıkta içinde. veya hacı kasa mercedeslerinki gibi buzlu camın deseniyle kırılıyor oem merceksiz xenon ışığı.

bir de arka sis yakanlara tavım ki anlatamam.. sis açma oç diyorum her seferinde içimden, arka sis yakanın 10m arkasına geçer uzun yakarım affetmem..

kemal_koker
20-03-2013, 18:04
peki led ampuller de nasıl oluyor bu durum

10W lık smd led ampullerin lümeni 800

ama aydınlatmıyor.

m. ali öz
20-03-2013, 18:17
civic fd6 lar gibi oem xenonlu olan merceksiz araçların reflektörleri halojen değil bu arada, xenon'a göre reflektör tasarlamış adamlar ona göre kırılıyor ışıkta içinde.

xenon lu ve xenon suz fd6 nın farkını fotoğrafla açıklayabilecek birisi var mı ?
far yapısının farklılığından bahsediyorsunuz.

darkmoon
20-03-2013, 18:18
led yapısı itibariyle tek noktayı aydınlatır halojen ise ışığı çevresine yayar.. led yapısı itibariyle zaten arabada kısalarda yada uzunlarda ampül olarak kullanılması bana mantıksız geliyor.. zaten bildiğim kadarı ile büyük markaların kısalar yada uzun farlar için led ampülleri yok philips osram falan.

Dragger
20-03-2013, 18:21
Valla bugüne kadarki araçlarımın hiçbirinde mercek yoktu, hepsinde de xenon vardı.

Bence ayarlatmak çok önemli, ayarlı ve yüksekliği alçakta olan far göz almaz.

Bugüne kadar önümde giden kimsenin rahatsız olduğunu görmedim.

levent
20-03-2013, 18:28
xenon lu ve xenon suz fd6 nın farkını fotoğrafla açıklayabilecek birisi var mı ?
far yapısının farklılığından bahsediyorsunuz.

yakından çekilmiş halojen ve xenon far fotosunu bulursan (oem) bi nebze anlatabilirim, reflektörün içindeki kesilme çizgileriyle alakalı olay aslında.

murat86
20-03-2013, 18:28
Ayarlatmak önemli ,bende yıllardır xenon kullanıyorum biride gelip bişey demedi ayarsızlara bişey diyemem, bilinçli kullanım önemli.

mechanic
20-03-2013, 18:30
çok sövdüm çooook. uzunu yakıp arkalarına geçiyorum genelde

Berkan
20-03-2013, 18:43
merceksiz fara xenon takan hafif ticarilere yada farları yüksekte duranların taktıkları özellikle jukeların koskocaman farına takanlar ve ozellikle motora takanlara ayar oluyorm göz möz bırakmıyolar ne karşıdan ne aynadan

Seven7
20-03-2013, 18:46
Akşamları bildiğin arkada uzunları açmış gibi duruyor hep, çok rahatsız edici bir durum.
Hatta hafta sonu bir ef kasa Civic'te bundan vardı, arkasına geçip uzunlarla biraz yolculuk yapınca da ben ne yaptım ki oluyor.
Kıstas belli, kendin için istemediğin bir şeyi başkasına da yapmayacaksın.

Y.Emre
20-03-2013, 18:47
peki led ampuller de nasıl oluyor bu durum

10W lık smd led ampullerin lümeni 800

ama aydınlatmıyor.

-Kesin bir bilgi olmamakla beraber- Tahminen led ampüllerin aydınlatmama sebebi etrafında reflektör kullanılmıyor oluşu diye düşünüyorum.

Yansıtıcı yüzey, hernekadar ışık kaynağı olmasa da aydınlatma gücünü çok arttırıyor sanıyorum..

Maxi
20-03-2013, 18:59
Valla bugüne kadarki araçlarımın hiçbirinde mercek yoktu, hepsinde de xenon vardı.

Bence ayarlatmak çok önemli, ayarlı ve yüksekliği alçakta olan far göz almaz.

Bugüne kadar önümde giden kimsenin rahatsız olduğunu görmedim.

Ayarlatmak önemli ,bende yıllardır xenon kullanıyorum biride gelip bişey demedi ayarsızlara bişey diyemem, bilinçli kullanım önemli.

ne ayarı? yüksekli ayarımı ? onu aşın artık, o zaten düzgün olacak, yok artık.

kimse gelip birşey demedi, kimse rahatsız olmadı ?
arkadaşlar kendinizi kandırıyorsunuz..

ne yapmaları lazım? direk surata küfür? bilimum el kol hareketi?
camdan bacak çıkarma? üzerine kırma? korna? odunla kovalama?
hangisi sizi ikna eder?

R.I.P
20-03-2013, 19:06
Aslinda saydirarak rahatlama sebebi. Tum sIkInti stress gidiyor

dark
20-03-2013, 19:07
ne ayarı? yüksekli ayarımı ? onu aşın artık, o zaten düzgün olacak, yok artık.

kimse gelip birşey demedi, kimse rahatsız olmadı ?
arkadaşlar kendinizi kandırıyorsunuz..

ne yapmaları lazım? direk surata küfür? bilimum el kol hareketi?
camdan bacak çıkarma? üzerine kırma? korna? odunla kovalama?
hangisi sizi ikna eder?

Otomatik far yükseklik ayarı olmadığı için özellikle yokuş çıkarken kör ediyor merceksiz xenon kullananlar ne kadar ayarlı olursa olsun. Birde orjinal xenon kullanıp far yükseklik ayarından bir haber olanlar var :Deli:

Kadyr
20-03-2013, 19:11
Uzunu cakiyorum gozumu alirsa yavsaklara.
Benim aracta mercek var ama sari ampul orjinali.buna ragmen xenon takmiyorum zaten mercegide uygun degil xenona.ama millet patir patir takiyor sirf sekil olsun diye degilse bende picim

onursumer
20-03-2013, 19:15
xenonları sokup

bosh 90 plus taktım sanki daha iyi aydınlatıyor artık

Kadyr
20-03-2013, 19:16
birde nette hep night breaker plus tavsiye edilmiş

kemal_koker
20-03-2013, 19:20
birde nette hep night breaker plus tavsiye edilmiş

nightbreaker plus2 .. önünü görmek isteyen adam için gereken tek ampul modelidir.

misery1903
20-03-2013, 20:07
Şimdi bir düzgün xenon var merceklisi 1500-200 civarı normali 150-250 arası idi en son, bir de mavi yanan çakma xenon'lar var ki onu takanlar yağmur çamurda ne yapıyorlar hiç bir fikrim yok.

Ankara'da EGO otobüsünde bile görmüşlüğüm var. En fazla arka sislerimi açarım görünce fazlası için muhattap olmaya değmez bence.

Resmini çekip şikayet edebileceğimiz bir yer varsa bir arşiv hazırlıyım :)

Seven7
20-03-2013, 20:17
Aslında polisler biraz uyanıklık yapsalar da bunlar için de ceza kesseler. En azından bize yararı olan bir ceza yazmış olurlar.

Alper_
20-03-2013, 20:24
mercek olmayan farda kaynak makinası gibi..birde sis olmadığı halde arka sisleri yakıp dolaşan ergenler var.

therev
20-03-2013, 20:27
osram nightbreker plus 10 numara 5 yildiz!

HondatugraL
20-03-2013, 20:32
osram nightbreker plus 10 numara 5 yildiz!

osram dıyon usta. Ben daha osramın ustune ampul görmedım :)

darkmoon
20-03-2013, 20:34
halojende en iyisi osram night breaker ve philips extreme power.. extrem power bir tık daha iyi unutmamak lazım ama bunlar performans ampülleri olduğu için ömürleri fazla uzun olmuyor yada hor kullanıma gelmiyor. yinede bir xenonun yerini tutmuyor aydınlatmada oda ayrı mesele tabi.

HondatugraL
20-03-2013, 20:38
halojende en iyisi osram night breaker ve philips extreme power.. extrem power bir tık daha iyi unutmamak lazım ama bunlar performans ampülleri olduğu için ömürleri fazla uzun olmuyor yada hor kullanıma gelmiyor. yinede bir xenonun yerini tutmuyor aydınlatmada oda ayrı mesele tabi.

tamda bunu sorcaktım xenon kadar guzel bir beyaz rengı varmı ?

Y.Emre
20-03-2013, 20:38
Ön sisleri yakarak dolaşmakta ergen işi geliyor bana, hatta birde gece trafikte farlarını kapatıp sadece sislerini yakarak gezenler var ki en çok onlara sövüyorum.

Gerçekten sis olması dışında, ön sislerimi bile tek bir durumda kullanıyorum. Oda, trafiğin olmadığı etrafta aydınlatma direği olmayan bir yerden yavaş geçeceksem ve etrafta insanlar varsa far ışığı yüzlerine vurup rahatsız etmesin diye o bölgeden geçene kadar farları kapatıp sisleri yakıyorum bölgeyi geçer geçmez hemen normal far aydınlatmasına dönüyorum. Özellikle okulda ben ve tanıdığım kişiler böyle yapıyoruz çok ta iyi oluyor gibi..

Kaç kişiden duydum iyiki farları söndürüp sisle geliyorsunuz şuraya diye, eskiden farlar gözümüzü s..iyordu diyorlar :D

levent
20-03-2013, 20:40
bosch 90, osram nb+ ..

ben osram kullanıyorum tavsiye ederim valla tüm halojencilere

kadirsa
20-03-2013, 20:41
Yeni nesil mercekli arabalarda otomatik seviye ayarı vs. bir sürü mekanizma olmasına rağmen Türkiye'nin yolları *****, hatta eskiden muayenede ağır kusur sayılan far ayarı mu sebepten hafif kusur sayılmaya başladı, adamlar bile vazgeçtiler bu yollarda far ayarı aramaktan.

Yani özetle son teknoloji ürünü mercedes'ti bmw'ydi onların mercekli xenonu bile benim gözüme alıyor, nefret ettim.

MCN21
20-03-2013, 20:46
gercekten cok rahatsız ediyor ama bazı kullanan insanlarında sucu yok o sanayide ki gerzek tuningciler adamlara zorla xenon satıyor kac defa sayit oldum , abi daha iyi aydınlatır söyle iyi böyle güzel ... !!! onun dısnında hepsine sövüyorum arkamdaysa aynalarım zaten iptal , hicbirsey göremiyorum ! arka sis yakıyorum ama tabiki anlamıyor sıgırlar !
edit : birde yagmurda xenon sis far acanlar var allah kolaylık versin bize direk kör geziyoruz ıslak zeminde , beynime vuruyor ısıgı !
aynı sekilde gece veya gündüz ön ve arka sislerini yakan insanlarıda anlamıyorum neyin kafasındalar !!! sis farı SİS icindir !! sov yapmak icin degil !

darkmoon
20-03-2013, 20:47
tamda bunu sorcaktım xenon kadar guzel bir beyaz rengı varmı ?

bir 6000k gibi değil..

Gry
20-03-2013, 20:54
osram night breaker plus ların ömürleri ne kadar ? kısa olduğu söylenmekte hep :beuj:

cagri-35
20-03-2013, 20:55
Valla artık tahammulum yok onumde gıden arka sıslerı baglatmıs dangozlara uzunları acıp gıdıyorum karsıdan gelenede aynen ama korkmuyorumda degıl.

ANIL ERCAN
20-03-2013, 20:58
2.5 Senedir Aracımda Uzun kısa sis 8000k Xenon kit kullanıyorum. Farlarım mercekli Olduğu İçin herhangi bi göz alımı Yok. Lakin ilk Sayfada bi postta Megane 2 lerin Merceklerinin karardıgını Yazmıslar, Böyle bişey bende Yok. Allah'a sükür valeo merceklerim İlk xenon kit taktıgımda beri Isıl ısıl ve cok iyi aydınlatıyor. Sarı ampüllerle Resmen kör gibiydim Yagmurda özellikle uzun kısa sis allah ne verdiyse acıyordum.

yagmurlu ve sisli Havada Xenon göstermez Derler Bu tam bir şehir Efsanesi bana göre, Lakin Geçen Yıl Memleketim Kastamonu'ya Giderken Bolu mengen'de Gece 1 Civarında Yogun bir sise yakalandım. Sadece Far ve sislerimdeki xenonlar Acıktı. Uzunlarımı acmadım. fabrikasyon Xenonlu ve Sarı farlı sarı sisli Arabalar Sağa çekmiş 4lülerini yakmış Beklerken Ben Sadece far ve sis 8000k xenonlarımla Sisi yara yara gidiyordum ;)

Su zamana kadar Far ve sislerim acıkken 1 kere bile selektör yemedim. Ama büyük transporter gibi farları yüksekte olan araçlara Xenon takılması Beni çıldırtıyor direk suratına vuruyor ışık ve Aşırı derecede Gözleri mahvediyor.

Mavi boyalı ampül kesinlikle kullanmayın 70 tl verip Xenondan önce Philips diamond vision almıstım kısalarıma Bildiginiz mavi ısık yansıyor yere ve Kör gibi gidiyorsunuz gram aydınlatmıyor.

Son olarak 4300 Sarımsı, 6000K Beyaz, 8000k Hafif mavi & Mercekli Farda Yeşilimsi Mavi, 10000k biraz daha Mavi, 12.000K ve 15000k çok mavi yanıyor ve göstermiyor. TAVSİYEM 6000 veya 8000lik takmanız.

fdoganb
20-03-2013, 20:58
Yüksekçe bir araba arkamda çakma zenonla geliyorsa direk sis farını açarım. O tarz araçlar yüzünden aynalar devre dışı kalıyor. Trafikteysen de adamın ağzına ağzına giriyor o farlar. Daha o tarz ampul kullanıpta arkamdan gelirken göz almayanını görmedim

Onamdar
20-03-2013, 21:00
Bendede mercekli far var xenon takmıştım insanların çok gözünü aldığını düşünmüyorum ama aydınlatmasını beğenmediğim için söktüm. Yinede düZgün aydınlatan bi ampul bulamamıştım şu night breakerı deniyim bi.

darkmoon
20-03-2013, 21:11
dünyada sisi dumanı delen tek renk kırmızı ve sarıdır bu yüzden araçların sis farlarında koyu sarı renkdir.. bilimi matematiği fiziği yeniden icat etmenin manası anlamı yok..

adilhcl
20-03-2013, 21:37
bende cıvıc ve corsa artacımda xenon kullandım ama ozelıkle ayarını hep olabılecek en asagı konumda kullandım hatta dar ve sıkısık yollarda farımı bıle cogu zaman kapattım ..

bence bırazda bılınclı olmak gerek

kemal_koker
20-03-2013, 21:40
osram night breaker plus ların ömürleri ne kadar ? kısa olduğu söylenmekte hep :beuj:

13 aydır kullanıyorum sıkıntı yok h4

BarKing
20-03-2013, 22:08
Bunlardan alcam az kaldi :)

Truck-Lite LED Headlamp Kit for 07-13 Jeep® Wrangler & Wrangler Unlimited JK - Quadratec (http://www.quadratec.com/products/97009_8000.htm)

yada:

J.W. Speaker LED Headlight Conversion for 2007-12 Jeep Wrangler JK (http://ok4wd.com/j-w-speaker-led-headlight-conversion-for-jeep-wrangler-jk.html)

hakiki led , hani parkta degil direk led..

JW Speaker Model 6045 4.5" (PAR36) LED Foglight Complete Upgrade (pair) (http://www.rebeloffroad.com/product-p/6045pair.htm)

sisleride led yapmak gerek... bi-xenondan cok daha iyi led'ler. ama cok az arac icin var genelde arazi araclarina,

LED Lights | Off Road LED Light Bars | Military L E D Lighting | Defense L.E.D. Lights | Agriculture LED Lighting | Marine LED Lights | Mining LEDs | Landscape L.E.D Light | Police LED Lights | Fire Rescue LED | Rigid Industries (http://www.rigidindustries.com/Default.asp)

bide bunlara bakin derim, cok ilerlediler artik..

ANIL ERCAN
20-03-2013, 22:22
bende cıvıc ve corsa artacımda xenon kullandım ama ozelıkle ayarını hep olabılecek en asagı konumda kullandım hatta dar ve sıkısık yollarda farımı bıle cogu zaman kapattım ..

bence bırazda bılınclı olmak gerek

+1905 ps sizi tebrik ediyorum örnek bi davranıs yapıyormussunuz :icon_tup:

Bende mesela aksamları Yokustan asagı inerken Yokustan biri yukarı cıkıyorsa eğer, Mutlaka park moduna alırım farları kapatırım Nolursa olsun asagıdan gelende bi insan Gözlerinin ırzına geçmeye hakkımız yok..

Yigit-Y
20-03-2013, 22:27
eski apaçilik günlerim aklıma geldi merceksiz uzunlar kısalar sisler 6000k idi hep açık gezerdim.insanlar büyüyünce neyin doğru yanlış olduğunu öğrenip apaçilikden kurtuluyorlar...

BarKing
21-03-2013, 01:58
Bunlardan alcam az kaldi :)

Truck-Lite LED Headlamp Kit for 07-13 Jeep® Wrangler & Wrangler Unlimited JK - Quadratec (http://www.quadratec.com/products/97009_8000.htm)

yada:

J.W. Speaker LED Headlight Conversion for 2007-12 Jeep Wrangler JK (http://ok4wd.com/j-w-speaker-led-headlight-conversion-for-jeep-wrangler-jk.html)

hakiki led , hani parkta degil direk led..

JW Speaker Model 6045 4.5" (PAR36) LED Foglight Complete Upgrade (pair) (http://www.rebeloffroad.com/product-p/6045pair.htm)

sisleride led yapmak gerek... bi-xenondan cok daha iyi led'ler. ama cok az arac icin var genelde arazi araclarina,

LED Lights | Off Road LED Light Bars | Military L E D Lighting | Defense L.E.D. Lights | Agriculture LED Lighting | Marine LED Lights | Mining LEDs | Landscape L.E.D Light | Police LED Lights | Fire Rescue LED | Rigid Industries (http://www.rigidindustries.com/Default.asp)

bide bunlara bakin derim, cok ilerlediler artik..

Bu farlardan almadim henuz, su an boyle hali, ama izgaradakileri sadece uzun yolda arac yokken yakiyorum yoksa bildigin adami vampir gibi yakar bunlar, 1 km oteyi gosteriomus sozde ama aya kadar gider gibi duruo uzun yolda (55 watt hella optilux xenon spot lambalar)

https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/216684_10150567166090417_6485655_n.jpg
https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/417331_10151246478250417_1466701664_n.jpg

Su an gozunu almiyor normal farlarim kimsenin, 6000k, ve ayari yapilmis, bazi hanzolar yapmiyo, ama ya mercekli lazim bencede yada LED..

hakanguclu
21-03-2013, 03:12
yakın bir zamanda opel mokka aldık afl far sistemi mevcut manuel bır hıcbır ayarı yok ıc kısımdan cıddı anlamda karsıdan gelırken sureklı bır uzun acıp kapatır gıbı gozukuyor sadece bunla kısıtlı degıl butun otomatik sisteme sahip bütün mercekler bu sekılde bence karsıdan gelırken.arkadaşım far sıs mtec kullanıyor caddy aracında 8000 bence bu kadar abartılıcak veya sinirlenicek bir durum söz konusu degıl trafıkte olay far ayarı ve duzgun montajda.Saygılar.

Ufuk
21-03-2013, 07:23
KArşı apartmanda birinde var hem farlar hemde sislerde garajdan çıkarken direk odama vuruyor ışığı.(yerin altından çıkarken ki eğimle) Gece gece bir aydınlanma ve ardından seri küfürler.

d3n1s
21-03-2013, 07:34
arkadaşlar belki başka bir forumun reklamını yapıyor gibi olacağım ancak geceucusu.com diye bir forum var, forumun amacı araç aydınlatmaları hakkında bilgi paylaşımı. Techturkey'in aydınlatma versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Oradan çok şey öğrendim, girin bir bakın, merak ettiğiniz bütün her şeyin cevabını ve açıklamasını bulursunuz.

Ayrıca bilinen yanlışlardan bazılarını düzeltmek isterim. 6000k mavi yanar, yağmurda önünüzü göremezsiniz. Gerçekten bilinçli xenon kullanıcısıysanız, alırsınız xenon mercek kitini, takarsınız 4300k xenonları, geceniz gündüz olur, kimseyi de rahatsız etmezsiniz. Orjinalinde xenon olmayan araca sadece xenon ampul takarsanız farınız mercekli de olsa önünüzdekini ya da karşıdan geleni rahatsız edersiniz. En iyi ihtimalle istediğiniz aydınlatma performansını alamazsınız. Ayrıca ülkemizde zaten sonradan takılan xenonlar yasak da polislerimiz bu konuda ne kadar bilinçli onu bilemem.

batuu
21-03-2013, 08:01
çok güzel bir konuya değinmişsiniz.. gözümü çok fena alıyor heleki sisteki xenonlar !! Daha bilinçli kullanmak lazım xenonu

Anıl E.
21-03-2013, 08:12
Benim farlar merceksiz xenon var,arkadaşlarımın arkasından birkaç kere gittim . Kontrol amaçlı karşı yoldan da geldiler ben öyle kimseden küfür yemek istemem. Ayarı çok güzel ve tadında göz almıyor . Sis farlarında xenon falan yok yakmıyorum zaten .

Tunacan
21-03-2013, 08:13
Göz almadığı konusunda sen öyle san...

ANIL ERCAN
21-03-2013, 08:36
arkadaşlar belki başka bir forumun reklamını yapıyor gibi olacağım ancak geceucusu.com diye bir forum var, forumun amacı araç aydınlatmaları hakkında bilgi paylaşımı. Techturkey'in aydınlatma versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Oradan çok şey öğrendim, girin bir bakın, merak ettiğiniz bütün her şeyin cevabını ve açıklamasını bulursunuz.

Ayrıca bilinen yanlışlardan bazılarını düzeltmek isterim. 6000k mavi yanar, yağmurda önünüzü göremezsiniz. Gerçekten bilinçli xenon kullanıcısıysanız, alırsınız xenon mercek kitini, takarsınız 4300k xenonları, geceniz gündüz olur, kimseyi de rahatsız etmezsiniz. Orjinalinde xenon olmayan araca sadece xenon ampul takarsanız farınız mercekli de olsa önünüzdekini ya da karşıdan geleni rahatsız edersiniz. En iyi ihtimalle istediğiniz aydınlatma performansını alamazsınız. Ayrıca ülkemizde zaten sonradan takılan xenonlar yasak da polislerimiz bu konuda ne kadar bilinçli onu bilemem.

Sen önce kendinin yanlıs bildiklerini düzelt derim ;) 6000K Bembeyaz yanıyor, 8000k Hafif bi mavimsi Mercekli farda Yesilimsi Mavi yanıyor. Tam anlamıyla mavi yanan (Kerhane mavisi degil) 12000 ve 15000 kelvindir. Benim arkadasımda Tiguan Var Aracında fabrikasyon bixenon var 4300k Sarımsı yanıyor. Benim arabayla yan yana getirdik Bende actım oda actı Farları benim farlarım Hem daha iyi aydınlatıyordu hemde Görüntüsüde güzeldi. Düsünün bi tarafta 200 liralık mtec xenon takılmıs megane, diger tarafta 3 milyarlık xenon sistemi bulunan tiguan ;)

Çok biliyormuş gibi yorum yapmayın Yok sonradan takılan xenon merceklide olsa göz alır bilmem ne alır diye komik seyler söylemeyin.

metinmb407
21-03-2013, 08:57
Sen önce kendinin yanlıs bildiklerini düzelt derim ;) 6000K Bembeyaz yanıyor, 8000k Hafif bi mavimsi Mercekli farda Yesilimsi Mavi yanıyor. Tam anlamıyla mavi yanan (Kerhane mavisi degil) 12000 ve 15000 kelvindir. Benim arkadasımda Tiguan Var Aracında fabrikasyon bixenon var 4300k Sarımsı yanıyor. Benim arabayla yan yana getirdik Bende actım oda actı Farları benim farlarım Hem daha iyi aydınlatıyordu hemde Görüntüsüde güzeldi. Düsünün bi tarafta 200 liralık mtec xenon takılmıs megane, diger tarafta 3 milyarlık xenon sistemi bulunan tiguan ;)

Çok biliyormuş gibi yorum yapmayın Yok sonradan takılan xenon merceklide olsa göz alır bilmem ne alır diye komik seyler söylemeyin.

Siz öyle sanıyorsunuz desek daha doğru olur.

4300K kristal beyaz yanıyor sarımsı değil. Gün ışığı beyazı. En ideal aydınlatma 4300K duır. Fabrikasyon xenon araçların hepsinde 4300K mevcuttur.

6000K buz mavi şeklinde yanar. Beyaza yakındır ama mavidir.

8000K gök mavidir nerede ise.

Bu değerler orijinal ampül değerleridir. Adı sanı bilinmeyen markaların 6000K sı beyaz yanar, 4300K sı da sarı yanar. Hatta 4300K sı bulunmaz bile.

Birde hala karşıdan gelenin gözünü almıyor diyen arkadaşları anlamıyorum. Çok meraklı iseniz boyalı ampül alın. Hem daha ekonomik hem de kulaklar çınlamaz.

Mr.K
21-03-2013, 09:14
Siz öyle sanıyorsunuz desek daha doğru olur.

4300K kristal beyaz yanıyor sarımsı değil. Gün ışığı beyazı. En ideal aydınlatma 4300K duır. Fabrikasyon xenon araçların hepsinde 4300K mevcuttur.

6000K buz mavi şeklinde yanar. Beyaza yakındır ama mavidir.

8000K gök mavidir nerede ise.

Bu değerler orijinal ampül değerleridir. Adı sanı bilinmeyen markaların 6000K sı beyaz yanar, 4300K sı da sarı yanar. Hatta 4300K sı bulunmaz bile.

Birde hala karşıdan gelenin gözünü almıyor diyen arkadaşları anlamıyorum. Çok meraklı iseniz boyalı ampül alın. Hem daha ekonomik hem de kulaklar çınlamaz.

verdigin bilgilerin hepsi dogru + olarak fabrikasyon bir cok aracta 4100-4150-4300-5100(max) kullaniliyo.

6000K maviye donuk beyaz
8000K nerdeyse mavi(gokyuzu mavisi dogru dedigin)
ustu zaten mavilesmeye ve morlasmaya basliyo..
@ANIL_ERCAN
+ olarak yagmurda veya siste xenonlar hemde bide 8.000K iken sen onunu gorebiliyosan bence senin gozlerin cok iyi(yani bozuk degil manasinda) 8K xenon yagmurda nerdeyse hic gostermez,yer direk siyah oldugu icin kirilma oluyo ve bibok gozukmuyo..Siste masturbasyon yapmissindir ,beyaz bulut icerisinde gittigin icin.Yoksa gene siste 8K gostermez :) 4000`li xenonlar kadar. ;):icon_tup:

Maxi
21-03-2013, 09:17
evet renk farkı kalitesiz-ucuz xenon ampüllerde bir miktar olabiliyor.

bu işin orjinali 4300K dır.
onun üzerine çıktıkça minik minik mavileşme olur
5000K çok hafif mavilik vardır 6000K da biraz daha fazla
8000K resmen maviye yakındır.

Bu mavileşme arttıkça aydınlatma yani sizin önünüzü görme kalitesi düşer
özellikle yağmurlu havalarda.

ha 4300K da A4 kağıdı gibi beyaz değildir.

birde sıkıntı, merceksiz farlara xenon takmak ile ilgili
yani normal far olupta orjinalinde mercekli olanlar var onların karşıdakini rahatsız etmesi yada göz alması çok çok zor.
Mercek ışığı topluyor çünkü,
sıkıntı merceksiz fara xenon takınca 2 katı çok ışık veren ampüllerin etrafa dağılması.

bu konuya en kötü örneklerden biri tofaş şahin-kartal-doğan farıdır heralde
zaten bi acayip yanıp göz alır orjinalinde
birde xenon takarlar varya... şeytan diyor in, kafa göz dal

Maxi
21-03-2013, 09:22
Her sorumluluk sahibinin bu basit testi yapması lazım bence

Birde bu konuda kendini kandıranlar var, onuda açıklayalım hemen.
şekiller çok komik biliyorum, acilen öylesine çizdim,
ama anlatmak istediğimi anlatıyor..

merceksiz fara xenon taktıktan sonra
aracın önüne geçip,
yani tamponun hemen önünden farlara bakıp aaaa bak göz almıyor diyerek sevinen aslında kendini kandıranlar var .

işte böyle ;
halbuki oradaki açıdan ışığın belkide %1 bölümüne bakıyorsunuz ..
http://img27.imageshack.us/img27/6503/xenon1l.jpg

ama gerçekleri görmek istiyorsanız ,
xenonlar yanıkken şöyle bir 30-50 metre uzağa gidip tekrar bir bakın bakalım ,
gözünüzü alıyormu almıyormu ?? aynı karşıdan gelen araca bakar gibi..

işte böyle;
http://img269.imageshack.us/img269/4862/xenon2c.jpg

uerbas
21-03-2013, 09:23
bi buna bide arka sise ayar oluyorum

Ranthor
21-03-2013, 09:28
astigmatim var, migrenim var, arka sis farlarini acanlari cakma xenonlarla arkamdan gelenlere surekli beddua ediyorum. Isleri rast gitmesin, benim gibi baslari agrisin, insallah migren olsunlar.

Melih-Ö
21-03-2013, 09:33
Arka sise bende uyuz oluyorum böyle arkadan üstüne çıkasım geliyor. Bir de ayarsız normal sarı ampüller bile kör ediyor. Dün 2 defa çukura düştüm babamın arabayla bu yüzden arkadan kafama tokatı yedim :D

d3n1s
21-03-2013, 09:33

Müdür şu üslubunu bi düzelt hele. Dünyanın önde gelen ampul üreticilerinin üretimleri benim dediğim şekildedir, bunun böyle olmasının sebebi de K değerlerinin aslında ısı birimi olan Kelvin'in kısaltması olmasından ileri gelir. Elinin altında internet var, bi araştır bakalım kaç kelvin hangi ışık rengine denk gelir ;) bir de çok biliyomuş gibi şu ;) smiley'i kullanmamış mısın. Bravo en birinci sen geldin, sana yüz puan herkese sıfır puan ;)

HaKo
21-03-2013, 09:38

yanlış bildiklerini düzelt diye wink (;)) atıp yanlış bilgi verenlerinde hastasıyım ;)

6000k xenon bembeyazyanmaz , Daylight yani gün ışığı diye geçen xenon 4300K dır , aynı zamanda bu bir çok aracın fabrikasyon kelvinidir (Jiplerde 5000k ya kadar çıkıyor max), ve beyaz diye tabir edilen xenon dur. 4300den yukarıya çıktıkca bu ışık mavileşmeye başlar.

Konu gerçekten çok güzel olmuş özellikle gözleri benim gibi hassas olan insanların neler yaşadıklarını bilemesseniz. Ben çakma xenonlu araç görünce direk sövmeye başlıyorum neresine denk gelirse, hele bazıları sis far xenon geziyor hepten deli oluyorum , hatta daha deli edeni varki oda TİCARİ ARACA XENON TAKANLAR. Zaten hayvan gibi halojen farları var bu da ışığı iyice yayıyor ve kör etme noktasına getiriyor.

Tabi far ayarı olmayan normal sarı halojen far kullananları da unutmamak gerek.

Bende 1 seneye yakın merceksiz 6000k kullanmıştım eski aracımda, sonra rahatsız olunca sökmüştüm başkalarınıda rahatsız etmemek için. Bence bu insanlara yukarıdaki testten ziyade kör eden far sis xenon kombinasyonunuzla sexy olmuyorsunuz , kızlar size bakmaz çünkü göremiyorlar bile demek lazım ki vaz geçirelim. Maxi abi konuya bunuda yazmanı öneririm :D

HaKo
21-03-2013, 09:40
astigmatim var, migrenim var, arka sis farlarini acanlari cakma xenonlarla arkamdan gelenlere surekli beddua ediyorum. Isleri rast gitmesin, benim gibi baslari agrisin, insallah migren olsunlar.

o arka sisini açan , hatta ampulunu büyültenlerin poposuna kaçsın o ampuller açma düğmeleriyle birlikte.

Diyadin
21-03-2013, 09:44
Geçen lavuğun biri renault masteri far sis xenon yapmış arabada ailem vardı resmen arabanın içi güpegündüz oldu.

Dar sokakta önünde durdum yanına gittim inmedi şerefsiz.

Alanlardan ziyade bunları takan çakma tuning dükkanları oto aksesuarcıları bilimum oto elektrikçileri hepsine küfür ediyorum !!!

wiesmann
21-03-2013, 09:53
bi buna bide arka sise ayar oluyorum

Geçen lavuğun biri renault masteri far sis xenon yapmış arabada ailem vardı resmen arabanın içi güpegündüz oldu.

Dar sokakta önünde durdum yanına gittim inmedi şerefsiz.

Alanlardan ziyade bunları takan çakma tuning dükkanları oto aksesuarcıları bilimum oto elektrikçileri hepsine küfür ediyorum !!!

+1905 :icon_tup: arka sis lambasi yuzunden bir gun cukurambarda birinin cektim saga tam tartismaya baslayacakken arabanin icerisinde ailesi var diye sustum rahatsiz edici oldugunu izah ettim

(bende migren var ve bu tip keskin isiklar ozellikle arka sisler benim basagrimi tetikliyor)

metinmb407
21-03-2013, 09:57
verdigin bilgilerin hepsi dogru + olarak fabrikasyon bir cok aracta 4100-4150-4300-5100(max) kullaniliyo.

6000K maviye donuk beyaz
8000K nerdeyse mavi(gokyuzu mavisi dogru dedigin)
ustu zaten mavilesmeye ve morlasmaya basliyo..
@ANIL_ERCAN
+ olarak yagmurda veya siste xenonlar hemde bide 8.000K iken sen onunu gorebiliyosan bence senin gozlerin cok iyi(yani bozuk degil manasinda) 8K xenon yagmurda nerdeyse hic gostermez,yer direk siyah oldugu icin kirilma oluyo ve bibok gozukmuyo..Siste masturbasyon yapmissindir ,beyaz bulut icerisinde gittigin icin.Yoksa gene siste 8K gostermez :) 4000`li xenonlar kadar. ;):icon_tup:

Evet haklısınız :) 4000-4300K arası.

Birde ben bile yağmurda mercekli farlarımla kara asfaltta önümü zor görüyorken 8000K takan arkadaşlar nasıl görüyor anlamış değilim. Gece görüş var herhalde?

Haftasonu yapmış olduğum Bora için bixenon mercek montajında ışığın kırılma açısını gösteren foto ekleyeyim. Bu arada mercekler Hella Bixenon, ampüller de Philips 4300K. Rengi konusunda fikir edinmiş oluruz. Bu ışığı birde merceksiz düşünün bakalım. Aslında hiç akılma gelmedi keşke deneme yapsaydım mercekli ve merceksiz şekilde. Çekimler telefondan olduğu için biraz kötü olabilir.

http://i.imgur.com/JKFMKPBl.jpg

http://i.imgur.com/9G8aLavl.jpg

http://i.imgur.com/WV4zqLbl.jpg

http://i.imgur.com/KDOROfWl.jpg

http://i.imgur.com/4na4dIel.jpg

http://i.imgur.com/oMpMbRyl.jpg

http://i.imgur.com/bBFe56Tl.jpg

http://i.imgur.com/2mZm7mUl.jpg

http://i.imgur.com/KP1SSSIl.jpg

http://i.imgur.com/thWZBhBl.jpg

metinmb407
21-03-2013, 09:59
Bu arada ayarsız halojeni ayarlı merceksiz xenona tercih ederim en azından gözü kör etme konusunda daha insaflı :)

Yiğit G.
21-03-2013, 10:07
Şimdi şöyle birşey var C4 de zamanında sordugumda dışarda xenon taktırırsanız garantisi bozulur dedi servis peki siz takaranız farı değiştirecekmisiniz dedim hyr far değişmeden direk xenon takıyoruz dedi ama çok çok fazla fiyat istemişlerdi bende yaptırmadım garantisi bittikten sonra taktırdım.Hatta burdan bir arkadaştan aldım.Denemelerimde göz aldıgını gördüm ileri mesafeden bende otm. far ayarından farları iyice yere baktırdım.Şu anda öyle ahım şahım göz aldıgını sanmıyorum.Ama göz almıyor demek olmaz ışık kırılıp dagılıyor sonuçta , onumuzdeki ay şu farı sipariş edicem bende huzursuz oluyorum cunku acaba onumdeki rahatsız oluyormu diye..

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-citroen-c4-2004-siyah-zemin-angel-far-junyan-93562169/detay

Maxi
21-03-2013, 10:48
bu xenon renkleri konusunda boşuna tartışıyorsunuz
yapmanız gereken basit

google da "xenon color temp" yazıp resimlere bakın olsun bitsin
1 milyon tane resim var, sanırım yeterli olur?

https://www.google.com.tr/search?q=xenon%20color%20temp&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=tr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=JNZKUeHIDIjDswbCu4EQ&biw=1280&bih=613&sei=JtZKUfetJ8TfsgbLsYGYDA

rekord2000
21-03-2013, 10:52
bilgilendirme adına güzel paylaşım teşekkürler.

Quantum
21-03-2013, 10:53
Xenon renklerini görün bilin diye o kadar iPhone uygulaması yaptım yahu hala mı bilmiyorsunuz :)

Maxi
21-03-2013, 10:57
şu arka sis ler için size basit bir öneri vereyim.

her aracın standart fren ampülleri 21 wattır
park ampülleri 5 wattır

yada fren-park ampülleri tek tir ve 21/5 wattlıktır .
frene basarsın 21 watt yanar, parkta 5 wattlık kısım yanar.

sis ampülleride 21 wattlıktır
o yüzden göz alır, o yüzden frene basıyormuş gibi gidersiniz
YANI FRENE BASTINMI YADA SIS ACIKKEN PARKLARA GÖRE 4 KATI DAHA ÇOK YANAR.

banane!! arka sislerimi yakacaaaaam diye kendinizi yerden yere atıyorsanız
ama başkalarınıda rahatsız etmek istemiyorsanız..
yapmanız gereken şey çok basit:

sökün 21 wattlık sis ampüllerini yerine 5 wattlık park ampülü takın
ondan sonra sisleri hiç kapamasınızda olur.

RIDVAN
21-03-2013, 11:01
Alt Üst Merceksiz Olan Farlarıma Xenon Taktım Geçen Gün Arkadaşıma Vermiştim Aracımı Karşıdan Gelirken Gördüm Beni Bile Rahatsız Etti Küfür Yemeye Hiç Niyetim Kimseyide Rahatsız Etmeye Hakkım Yok Diye Üst Xenonlarımı Söktürdüm Sarı Orjinallerimi Taktım Sislerde Xenon'larım Kaldı Kafam Estiği An Müsayit Yerlerde Açıyorum..

SErhat.
21-03-2013, 11:16
Onu bunu bilmem. Sonradan halojen fara takılan xenon illâ ki aşırı şekilde dağılıyor ve insanın canını sıkıyor.

Abartmıyorum; geçen yaz bir gece 3.katta bulunan evimizin balkonunda otururken karşı yoldan gelen çakma xenonlu Logan'ın farları aynen bizim balkonun duvarlarına kadar aydınlatıyordu.

3. kat bu ya. Akıl var mantık var.

Farın yapısı müsait değil xenon için ve ışık gereksiz yere dağılıyor, sürüş performansı filan da iyileşmiyor. Sadece sis farı misali aracın 60-70 cm'lik önünü ultra güçlü aydınlatıyor, sonrası fos. Dağı taşı aydınlatıyor.

Babamda W210 kasa Mercedes var; onda mercek yok fakat xenon var; göz almıyor. Aynı kasa W210'ların mesela Classic modellerine xenon takanları da gördüm; bizimkiyle arasında ciddi anlamda fark vardı göz alma açısından. Tamamen Classic'te sunulan halojen far tası ile Avantgarde'da sunulan xenon far tasının farklı olmasından kaynaklanan bir durum.

Ayrıca xenon sevdam yüzünden angel far furyası başladığında angel almıştım xenon takabilmek için. Nasılsa mercek var diyordum; en azından halojen fara takmamış oldum. Ama o da yetmedi. Bir süre Osram Nightbreaker kullansam da gittim bi-xenon yaptırdım.

Hele hele halojen ampül için üretilen Valeo mercekli Megane'a 8000K'lık xenon takıp da; orijinal bi-xenonlu Tiguan'dan daha iyi aydınlatma sağladığını iddia eden arkadaşa ise tavsiyem; gitsin kendi aracının orijinal xenonlu farını alsın; bi tarafa onu taksın, bi tarafta da Mtec'leri dursun; hangisi daha iyi aydınlatıyor bir görsün.

Hiçbir sonradan takılan 6000'lik, 8000'lik vs. xenon orijinal 4300K'lık gün ışığı renginde ışık verip aydınlatma sağlayan OEM xenondan daha iyi aydınlatma sağlamaz.

Aydınlatır diyen de, göz almıyor diyen de kendini kandırır.

O ışık illâ ki aykırı bir şekilde dağılıp gidiyor xenona uygun olmayan far tası yüzünden..

ANIL ERCAN
21-03-2013, 11:28
Ben bu arka sise cok guzel formul buldum Arka sisi acık bi araba önüme geçtiginde Açıyorum uzunlarımı (xenon uzunlarım) Bekletiyorum söyle bi 7 8 saniye İyice ampülü ısıtıp Alıyorum parklara basıyorum selektörü şimşege dayanamayan öndeki sürücü kendini zaten direk orta seride atıyor ;) Özellikle ne hikmetse ford focus ve ford tourneo connectlerde acıyorlar bu sisleri Araba calısınca otomatikmi acılıyor napıyor bu namussuz sisler anlamadım :D

Karakuş
21-03-2013, 11:59
Sis farı sensörü icat edilsede, sisli havalarda otomatik açılsa. O tuşuda koymasalar Türkiye araçlarında. Gözü hassas olan insanlarda(misal ben), gecici bi netlik kaybı oluyor her arka sis farında ya da merceksiz xenonda. İnsanların canını tehlikeye atmaya deger mi, sözde piyasa yapmak??

cerkez_kral
21-03-2013, 12:35
mersinde özellikle şahinci arkadaşlarım hem far hem sis xenon takıp gece gündüz açıp geziyolar aşırı rahatsız ediyor

Quantum
21-03-2013, 12:41
Ben neden uyumsuz farlara hele ki sislere xenon takıldığını tespit etmiş bulunuyorum. Öyle önümü göreyim vs diye değil.. Zaten göremiyorlar..

Önermem şu şekilde..

Xenonlu araba pahalıdır. (xenon ampuller pahalıdır)
Pahalı arabayı parası olan alır.
Errrkek adamın parası vardır.
Pahalı arabaya binen en errrkek olandır.

Bu xenon sevdası ya da sis yakma sevdası hep daha da ERKEK olma sevdası yüzünden..

Oznsrl
21-03-2013, 12:54
en sinir bozanıda reno master gibi araçların zenon takması bide sıkıştık trafikte arkanda ise eyvahlar olsunn

ÜSTÜNERC
21-03-2013, 13:45
hyundai elantra marka aracım vardı ilk aldıgımda xenon taktım 8000 k mtec marka.yağmurlu havada sisli havada önünü görmek mümkün degıl.ve gercekten merceksiz farda ne kadar iyi far olursa olsun mercek olmadıgı sürece dagıtıyor ışığı ve göz alıyordu.ben rahatsız oldugum bişeyi baskasına yapamam gittim söktürdüm 1 hafta sonra xenonları.Bide şu tuhaf renklı xenonlar var mor mavi gibi onlarkör ediyor adamı hıc affetmıyorum yakıyorum uzunu alayına önüne gecip acıyorum arka sisleri.polisler milletin cam filmine ceza yazacagına şu xenon işine çare bulsaydı iyiydi

mcy
21-03-2013, 13:51
birde aracın kıç tarfındaki sis farını açanlar var. görünce ana avrat gidiyorum. gözümün içine ediyor resmen. aynı şekilde ön sisleride açanlar var. bu kadar cahillik olmaz.

d.berkay
21-03-2013, 13:53
Trafikte kesinlikle dayanamadım şeylerin başında geliyor bu durum. Her gördüğümde en içten şekilde küfür edip, selektör vs. elimden geleni yapıyorum. Ama çoğu da anlamıyor. Ben merceksiz fara xenon takanların %99'unun iyi aydınlarsın diye taktıklarını düşümüyorum. Dikkat çekmek, arabalarını daha güzel göstermeye çalışmaktan başka bir amaçları yok kesinlikle.
Ben Corsa'm da Bosch Plus 90 kullanıyorum 1.5 senedir. Çok memnunum aydınlatmasından. Bunun yanında bir arkadaşım da Philips Extreme Vision kullanıyor o sanki daha iyi aydınlatıyor gibiydi.

Başımdan geçen bu konu ile alakalı bir iki olayı da anlatmak isterim;

Geçenlerde bir taksici ile kavga ettik sırf bu yüzden. Babam evin önündeki dar park yerine geri geri girmeye çalışırken, hem sislerine hemde kısa farlarına xenon taktırmış yeni kasa bir elantra taksi geldi dayandı arkasına. Zaten zor olan park işi imkansız hale geldi bu adi adam yüzünden. Babam işaret etti farları kapat diye, taksici terslendi ne var ne diyorsun falan. Sonra utanmadan indi arabadan babamın üzerine yürüdü, istediğimi yaparım diye. Bir de üstüne küfür edince sokak ortasında meydan dayağı yemek zorunda kaldı. Ardından 3 ekip otosu düştü peşine bulup karakola getirdiler. Taksi sahibinin 20 yaşındaki oğluymuş. Bir daha taksiyi kullanmasına izin vermeyeceğini ve farlardaki xenonları sökmesi şartıyla şikayetçi olmadık. Mahallemizin taksisi olduğundan geçenlerde gördüm, dediğini yapmış orjinal ampullerine dönmüş.

Daha bu haftada park etmiş yolun kenarında bekleyen bir 206gti farları ve sisleri açık şekilde trafiğin akış yönünün tersinde bekliyordu. Uzaktan selektör yapa yapa geldim, geçtim. Sonra bir baktım peşime takılmış. Hemen aradım polisleri şikayet ettim plakasıyla. Sonra takip etmeyi bıraktığında fark ettim alkollü olduğunu. Zaten iki dk sonra tekele girip yine bişeyler alıp çıktı serseri.

RIDVAN
21-03-2013, 13:58
Trafikte kesinlikle dayanamadım şeylerin başında geliyor bu durum. Her gördüğümde en içten şekilde küfür edip, selektör vs. elimden geleni yapıyorum. Ama çoğu da anlamıyor. Ben merceksiz fara xenon takanların %99'unun iyi aydınlarsın diye taktıklarını düşümüyorum. Dikkat çekmek, arabalarını daha güzel göstermeye çalışmaktan başka bir amaçları yok kesinlikle.
Ben Corsa'm da Bosch Plus 90 kullanıyorum 1.5 senedir. Çok memnunum aydınlatmasından. Bunun yanında bir arkadaşım da Philips Extreme Vision kullanıyor o sanki daha iyi aydınlatıyor gibiydi.

Başımdan geçen bu konu ile alakalı bir iki olayı da anlatmak isterim;

Geçenlerde bir taksici ile kavga ettik sırf bu yüzden. Babam evin önündeki dar park yerine geri geri girmeye çalışırken, hem sislerine hemde kısa farlarına xenon taktırmış yeni kasa bir elantra taksi geldi dayandı arkasına. Zaten zor olan park işi imkansız hale geldi bu adi adam yüzünden. Babam işaret etti farları kapat diye, taksici terslendi ne var ne diyorsun falan. Sonra utanmadan indi arabadan babamın üzerine yürüdü, istediğimi yaparım diye. Bir de üstüne küfür edince sokak ortasında meydan dayağı yemek zorunda kaldı. Ardından 3 ekip otosu düştü peşine bulup karakola getirdiler. Taksi sahibinin 20 yaşındaki oğluymuş. Bir daha taksiyi kullanmasına izin vermeyeceğini ve farlardaki xenonları sökmesi şartıyla şikayetçi olmadık. Mahallemizin taksisi olduğundan geçenlerde gördüm, dediğini yapmış orjinal ampullerine dönmüş.

Daha bu haftada park etmiş yolun kenarında bekleyen bir 206gti farları ve sisleri açık şekilde trafiğin akış yönünün tersinde bekliyordu. Uzaktan selektör yapa yapa geldim, geçtim. Sonra bir baktım peşime takılmış. Hemen aradım polisleri şikayet ettim plakasıyla. Sonra takip etmeyi bıraktığında fark ettim alkollü olduğunu. Zaten iki dk sonra tekele girip yine bişeyler alıp çıktı serseri.

İlk Yaptığınıza Sonuna Kadar Elinize Sağlık Diyorum.

Ama Bu Kadarda Xenon'lu Araçlara Takarsanız Başınıza Çok İş Alırsınız İçinden Nasıl Bir Adam Çıkacağı Nasıl Bir Psikolojide Olduğu Belli Olmuyor Dikkat Edin Siz.

mcy
21-03-2013, 14:02
İlk Yaptığınıza Sonuna Kadar Elinize Sağlık Diyorum.

Ama Bu Kadarda Xenon'lu Araçlara Takarsanız Başınıza Çok İş Alırsınız İçinden Nasıl Bir Adam Çıkacağı Nasıl Bir Psikolojide Olduğu Belli Olmuyor Dikkat Edin Siz.

korka korka bu hale geldik zaten. aman birşey olmasın ses etme oğlum. aman boş ver görmezden oğlum. ondan sonra tepemizede çıkarlar yolumuzuda keserler küfürde yersin oturursun aşağıya.

Seven7
21-03-2013, 15:41
Renk muhabbeti için

http://f1303.hizliresim.com/17/p/l9f7g.jpg

darkmoon
21-03-2013, 17:10
fazla konuya dahil olmak istemiyorum çünkü yanlış bilgi veren genç arkadaşlar var..

işin fazla detayına inmeden kısa kısa yazıyım bu exonon üstüne çok uğraş verdiğim için tecrübeliyim..

Fabrikasyon Mercekli farda halojen mercekde olsa mercek olsun yeterlidir.. bixenon yada halojen mercek arasında ciddi bir fark yokdur sadece bazı markalarda mercekde kararma yapabilir ama orjinalden mercekli farlı araçların çoğu xenondada kaliteli verimi verir..

merceğin mantığı zaten xenondan gelen yüksek ışıma gücünü merceğin içinde toparlayıp tek noktaya vermesidir.. Yani kontrolsüz gücü kontrol altına almak gibi bir şey kabaca.. böylelikle sürücüde kaliteli bir görüş alanı elde eder.. doğru far ayarı ilede gözüde almaz normal koşullarda..

Belki Dik yokuşda falan göz alabilir ama en kral otomatik far ayarlı yada afl sistemli yada diğer isimlerde olan far sistemlerinde bile kimse dik yokuşda göz almıyor diyemez onlarında hepsi alıyor bu biraz bizim yol standartlarımızlada alakalı bir şey her şey arabalarla alakalı değil sen tek şeritli yolu kaldırımdan çalıp çift şerit yaparsan ona en kral akıllı sistem bile çözüm bulamaz farı gözünü alır..

merceksiz farda ise xenon ampüle gelen yüksek ışıma gücü far tasının içinde kontrolsüzce dağılır spot gibi düşünün her yana ışık saçar insanların "gözümüzü alıyor, kör olduk göremiyoruz" demesinin yada bir ton küfür etmesinin nedenide budur.. Ayrıca sürenede kaliteli bir görüş alanı ve sürüş sağlamaz..

renk olayına gelirsek xenonda 4300k ampül kullanırsanız 4300k içinde beyaz içinde sarımtırak hüzmeler bulunur.. 6000k tam beyazdır onun içinde mavimsi hüzmeler bulunur 8000k da tam mavidir bu böyle gider...

Arabalarda 4300k fabrikaların standart olarak belirlediği kelvin değeri kullanılır tabi bazı firmaların özel farklı sistemleri var onlarda bu değer 5000k-5500k çıkabiliyor ama görüş değeri gene 4300k standartlarını geçmiyor.. 4300k nın standart olarak belirlenmesinin nedenide insan gözünün en verimli görebildiği ışık değeri olmasıdır 4300k gündüz rengidir..

piyasadaki xenon kit satan firmaların 6000k-8000k satmasının nedeni ise tamamen görsellik talep ve insanların 4300k ya "abi normal ampül gibi yanıyor" demesinden kaynaklı 6000k-8000k takınca bmw deki mercedesdeki bixenon rengine benziyor çoğunun tercih nedeni bu işin show hava atma kısmındalar görüş kalitesi falan hikaye işin gerçeği bu.

Sis Farına gelince sis farı arabada bir ihtiyaçdır adından belli "Sis" sis duman toz gibi ortamlarda açılması gerekir hava atmak için değil.. bunun bilinciyle hareket edicek biri xenonu bu amaçla kullanırsa sis farında xenon kit gayet arabaya sürücüye çok faydalı hale gelebilir zararı sıfır olur yararı ise sıfır sise girdinizmi bilhassa araçların yüksek süratli olduğu otoban türevi yerlerde hayat bile kurtarır... daha geçen sene sis yüzünden tem otobanda onlarca araba birbirine girmişdi.. Tabi dediğim xenon 3000k xenon..

sisi yani dumanı tozu delen dünyada iki renk vardır biri kırmızı biri sarı hatta eski fransız araçlarını bilenler bilir onlarda kısalar bile koyu sarıydı fransanın meşhur sisinden ötürü.. sisi bol olan ülkelerde hala sis farı koyu sarı üretilir yada o ülkelere firmalar öyle yollarlar...

Sis de beyaz yada mavi olmaz.. niye olmaz çok basit bilimsel bir gerçek sis zaten beyaz bir duman örtüsüdür senin o aracının sisine takdığın 6000k beyaz yada 8000k mavi o dumanı delmez tam aksine daha beter eder önüne beyaz bir duvar örersin mevcut durumunu dahada kötüye dönüştürürsün...

buyrun eski aracımdaki 3000k xenon kitim sis farlarında...3000k ampül bazı yabancı satış sitelerinde Fog Light diye geçer yani Sis Farı yada Işığı ... hayatımda sis farlarımı sadece sisde yada görüşün çok daraldığı vakitler açarım çok faydasını gördüm... ayrıca sisde peşime takılıp gelen araçlarında önünü açıyorsunuz dolaylı yoldan diğer araçlarada faydalı oluyorsunuz... her sisde illa bir kaç araç peşime takılır...

http://s21.postimg.org/nnb7h3h3b/Photo_0061.jpg

Emre Ekrem
21-03-2013, 17:31
Çok güzel bir paylaşım, teşekkürler. Özellikle kuş serisi ve far camında çizgiler olan araçlar tam bir işkence haline geliyorlar, bu duruma bir önlem alınması gerekiyor, bence buda bir trafik terörü.

Kadyr
21-03-2013, 18:47
Bu arada bu merceklerin temizlenmesi falan oluyormu? Benim aracimdakiler biraz kirli gibi.fari acip tekrar silikonlamakmi gerekiyor

Maxi
21-03-2013, 19:46
Bu arada bu merceklerin temizlenmesi falan oluyormu? Benim aracimdakiler biraz kirli gibi.fari acip tekrar silikonlamakmi gerekiyor

mercek kararmışsa geçmiş olsun değişecek tek çare
içinden kararma yapıyor, mercek bozuluyor gibi düşünün

MuratCan07
21-03-2013, 19:55
İnsanın gözünü almak ne kelime mahvediyor resmen!!
heleki doblo transit tarzı araçlarda bildiğin arabamın içini aydınlatıyor..
sırf bu yüzden gece uzun yola çıkmıyorum.
arkamdan yaratık gibi gelen merceksiz xenınlu aracın geçmesini bekleyip arkasından uzunları ve sisleri yakıp bir süre takip ediyorum.
Arka sis yakanada.. sis olmayan havada sis farı yakanada.. merceksiz çakma xenon kullananları uzun uzuuunnn anıyorum, kulaklarını çınlatıyorum..

Normal halojen kullanıpta farları gökyüzünü aydınlatanlarda var onlar içinde aynı duyguları besliyorum.

Maxi
21-03-2013, 21:18
ooooo size guzel bir suprizim var.

xenon ampuller 35watt dedik
normal halojen ampullerden 2 kat isik verir dedik. Merceksiz fara takarsan ayip olur goz alir insanlari rahatsiz edersin kufur yersin dedik te dedik...

iste supriz.
100wattlik xenonlar cikmis
bunlar 8000 lumen
yani halojen ampulden tam 5.3 kat daha cok isik veriyor !!

yurdumun ucsuz bucaksiz agir amelelerine duyurulur.

Seven7
21-03-2013, 21:21
Artık 4 araba toplanıp geceleri maç yaparlar ne diyeyim, bunu araç için çıkaran zihniyeti merak ediyorum.

darkmoon
21-03-2013, 21:30
ebayda 55 wattlık xenon kitler satılıyor satıcıyla görüşdüğümde onlarında aslen 35 watt olduğunu söylemişdi

100wattlık xenon kit arabanın tesisatına ciddi açıdan zarar verebilir araçların tesisatları halojen araçlarda 55 wattlık halojen ampüle göre tasarlanıyor 100wattlık xenon kit yani normal sistemin nerdeyse iki misli üstünde bir güç çekicek sistem aracın elektrik tesisatına bence ağır kalıcı zararlar verebilir..

Chn53
21-03-2013, 21:40
mercekli merceksiz halojen xenonlu farketmez gözümü alıyorsa arkasına geçer far ayarını yukarı kaldırır birde uzunu açar arkasında epey bi süre giderim.

Y.Emre
21-03-2013, 21:42
:eek: 100 watt mı ? Kabaca nereden baksan 4500den yüksek lümen gücünde mi aydınlatıyor yani :eek:

Eğer öyleyse takan arabasına 3 4 tane taksında, mahalle düğünü falan olursa tüm sokağı aydınlatsın

Maxi
22-03-2013, 06:58
:eek: 100 watt mı ? Kabaca nereden baksan 4500den yüksek lümen gücünde mi aydınlatıyor yani :eek:

Eğer öyleyse takan arabasına 3 4 tane taksında, mahalle düğünü falan olursa tüm sokağı aydınlatsın

8000 lumen

Maxi
22-03-2013, 07:00
Bu arada motorsiklet ve xenon olayına nasıl bakıyorsunuz ?
***** bizim ülkede motorsikletlerin fark edilmesi lazım güvenlik adına

ben mesela motorunu uzay mekiği gibi mavi şerit ledlerle çevreleyen apaçilere artık hak veriyorum.
Onun amacı başka tabi
adam farkında olmadan güvenliğini arttırıyor ahahaha

Kadyr
22-03-2013, 08:30
mercek kararmışsa geçmiş olsun değişecek tek çare
içinden kararma yapıyor, mercek bozuluyor gibi düşünün

Abi peki bu mercekler bulunuyormu piyasada

d3n1s
22-03-2013, 08:55
Abi peki bu mercekler bulunuyormu piyasada

piyasada sonradan mercek montajı yapan insanlar mevcut, biraz araştırırsanız bulabilirsiniz. Eğer mercek değiştirecekseniz size tavsiyem bi-xenon mercek montajı yaptırmanız ve d1s veya d2s (taktırdığınız merceğe göre) xenon ampul almanız olur. Hem doğru düzgün yolunuzu görürsünüz, hem de verdiğiniz paraya değen bir iş yaptırmış olursunuz.

GokhanRS
22-03-2013, 09:25
ebayda 55 wattlık xenon kitler satılıyor satıcıyla görüşdüğümde onlarında aslen 35 watt olduğunu söylemişdi

100wattlık xenon kit arabanın tesisatına ciddi açıdan zarar verebilir araçların tesisatları halojen araçlarda 55 wattlık halojen ampüle göre tasarlanıyor 100wattlık xenon kit yani normal sistemin nerdeyse iki misli üstünde bir güç çekicek sistem aracın elektrik tesisatına bence ağır kalıcı zararlar verebilir..

takarsın bi 85 86 87 30 röle hiç bir zarar vermez tesisatına. zarar hep karşıdan gelene. karşıdan gelen insanın beyin devrelerine zarar verir bence :)

darkmoon
22-03-2013, 09:33
takarsın bi 85 86 87 30 röle hiç bir zarar vermez tesisatına. zarar hep karşıdan gelene. karşıdan gelen insanın beyin devrelerine zarar verir bence :)

Sadece role ile telafi edilebilicek bir mevzu değil bence çok fazla değişken var. normal 55 wattlık ampül 4.6amper akım çekse 100wattlık ampül 8.4 falan çekicek yaklaşık 4 amper fazla yük bindiricek sisteme buda ciddi bir fark..

Tunacan
22-03-2013, 09:36
100w da yetmez 200w, 200w da yetmez 300w ver allahım ver...

ilkercom
22-03-2013, 10:50
elektriksel bi sorun olmaz. neticede 1 kw amfi bağlıyoruz :D Asıl zararı far plastiğine verir. çabuk sararır kararır.

Ranthor
22-03-2013, 11:09
Turkiyeye adaleti pompali tufekle getirecegim arkadaslar.

Baska turlu bu milleti adam etmek imkansiz

cemsultan
22-03-2013, 11:11
Pompalıya gerek yok, çelik bilya atan havalı tabancalar var, sessiz sedasız mis gibi.

ÜSTÜNERC
22-03-2013, 11:17

ben mesela motorunu uzay mekiği gibi mavi şerit ledlerle çevreleyen apaçilere artık hak veriyorum.
Onun amacı başka tabi

abi yazın ayvalıkta tatildeyken önümde bir doğan marka arac durdu.gerii vitese bi taktı aman yarabbim kör oldum akıllı arkadas geri vites ışığına xenon takmıs :)

Serhat
22-03-2013, 11:29
abi yazın ayvalıkta tatildeyken önümde bir doğan marka arac durdu.gerii vitese bi taktı aman yarabbim kör oldum akıllı arkadas geri vites ışığına xenon takmıs :)

Yok artık ya. :)

darkmoon
22-03-2013, 11:30
elektriksel bi sorun olmaz. neticede 1 kw amfi bağlıyoruz :D Asıl zararı far plastiğine verir. çabuk sararır kararır.

anfi olayı çok başka o anfiye göre kablolama yapıyoruz ara kablolar çekiyoruz o anfinin gücüne göre araya sigortalar ekliyoruz capasitörler takıyoruz anfinin elektriğini tutup direk bagaj ampülünden almıyoruz :D

ilkercom
22-03-2013, 11:39
100 watt ampulu direk orjinal tesisatla yakan adama herşey müstehak

darkmoon
22-03-2013, 11:41
yakında iç aydınlatmayada xenon takarlar kesin :D adam tepe ışığını bir açıcak arka fonda bir huşu sordum sarı çiçeğe :D

ilkercom
22-03-2013, 12:25
yakında iç aydınlatmayada xenon takarlar kesin :D adam tepe ışığını bir açıcak arka fonda bir huşu sordum sarı çiçeğe :D

:D ölmekten güldüm resmen :)

HaKo
22-03-2013, 12:33

ehaueahea bi an düşündümde tavan lambamın xenon olduğunu :D Ama apaçiliğe gerek yok mercekli yaptırırım yaptırırsamda :hahaha:

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/1182582/A6889D610F88434895296829F9A24CFA.jpg

BthnKrkt
22-03-2013, 12:44

Onun amacı başka tabi

Benım ninja 250 r a takmıştım xenon. aydınlatma gerçekten güzeldi ve uzunlar yanarken karşıdan gelen bir tırı bile çılgına çevirebilecek şekilde yanıyordu.

levent
22-03-2013, 12:50

Alanya'da da bi Punto'da yapmışlar, başıma geldi görmez olaydım :D Işıklardan kalkamadım resmen dondum tavşan gibi..

Onun amacı başka tabi

Giyilen kıyafet olması gerektiği gibi olursa (montunda reflektör vs), farları düzgün yanarsa bence çokta gerekli değil.. Günümüz racing lerinde xenon ile geliyor gerçi motorsikletler, olsa da olur olmasa da yani bence

ooooo size guzel bir suprizim var.

xenon ampuller 35watt dedik
normal halojen ampullerden 2 kat isik verir dedik. Merceksiz fara takarsan ayip olur goz alir insanlari rahatsiz edersin kufur yersin dedik te dedik...

iste supriz.
100wattlik xenonlar cikmis
bunlar 8000 lumen
yani halojen ampulden tam 5.3 kat daha cok isik veriyor !!

yurdumun ucsuz bucaksiz agir amelelerine duyurulur.

elektrik tesisatları yanar inşallah..

Yiğit G.
22-03-2013, 12:58
hahaha

FiszsJ6RjE4

d.berkay
22-03-2013, 13:01

Onun amacı başka tabi

Ben geçen yaz motoruma Xenon takmıştım. Farın yarısını da siyah bir folyo ile kapatıp göz almasını engellemeye çalışmıştım.Aydınlatma ve fark edilme çok ciddi şekilde artmıştı. Ama hep kısa mesafelerde kullandığımdan ve sık sık stop edip çalıştırdığımdan belkide voltaj yetersizliğinden bir süre sonra bozuldu xenon kiti. Sonra tekrar eski halojen haline döndüm. Kısmetse bir sonraki motorumun farına bir mercek takıp o şekilde xenon takacağım..

darkmoon
22-03-2013, 13:22
Ben geçen yaz motoruma Xenon takmıştım. Farın yarısını da siyah bir folyo ile kapatıp göz almasını engellemeye çalışmıştım.Aydınlatma ve fark edilme çok ciddi şekilde artmıştı. Ama hep kısa mesafelerde kullandığımdan ve sık sık stop edip çalıştırdığımdan belkide voltaj yetersizliğinden bir süre sonra bozuldu xenon kiti. Sonra tekrar eski halojen haline döndüm. Kısmetse bir sonraki motorumun farına bir mercek takıp o şekilde xenon takacağım..

motorsiklette farın dış plastiğini değiştiriyorlar içine mercek takıyorlar birde motorsikletler için olan suya çamura karşı dayanıklı slim balast denilen ince balastlı xenonlar var onlardan takıyorlar motorsiklet forumlarında yapanlar var bir forumda zat 150 ye yapmışlardı dıy bölümünde fotoğraflarını adım adım çekip koymuşlardı güzel olmuşdu.

Y.Emre
22-03-2013, 13:23
hahaha

FiszsJ6RjE4

stad aydınlatması niyetine :D

hayır anlamıyorum bu kadar parlak ışık kendilerininde yolu görmesine engel oluyor amaç nedir ki

Maxi
22-03-2013, 14:09
hahaha

FiszsJ6RjE4

yuuuuuuhhh
aynen bunlardan takacaksın arabaya
arka sisleri yanık dolaşan görürsem vay haline

levent
22-03-2013, 14:31
yuuuuuuhhh
aynen bunlardan takacaksın arabaya
arka sisleri yanık dolaşan görürsem vay haline

içinden geçmek deyimini kullanırız artık ışıklarla :D

misery1903
22-03-2013, 14:34
Beyaz ışığa doğru ilerlemeyin!
Uzaylılar tarafından kaçırıldıklarını filan zannedebilirler demedi demeyin.

Tabi bu reklam amaçlıdır muhtemelen.

Hery
22-03-2013, 14:40
H7r diye adlandırılan xenon ampuller için ne düşünüyorsunuz. Yabancı birçok forumda göz almadığına dair ortak kanıya varılmış.

Merthan
22-03-2013, 14:47
Benim uyuz olduğum konuda amerikan parklar açık ama farlar kapalı xenon sisleri yakıp gezmek!
Ya bunu yapmayan araba yok tamamen şahin doğan civic işi oldu burdan yapanlara sesleniyorum,şu modadan kurtulun artık!
Hep şu apaçilerin aldığı heryeri macun içinde 95-2000 civicler yüzünden oluyor bunlar ve uyuz oluyorum.

ilkercom
22-03-2013, 15:07
hahaha

FiszsJ6RjE4

Arkadaşlarl bisiklet tutuna çıktığımızda arkadan takip eden öndekine XXX abi don giymedinmi sadece taytla mı çıktın diyordu. farlar açılınca öndeki araca bağırır artık xxxx abi don giymedinmi. hatta rontgen bile çekilir bu farlarla

fore
22-03-2013, 20:47

Gecen hafta muayeneye girdim gecmeyecegini dusunerek ama vakit kalmamıstı sokturmeye, yıllardır elektrikçim olan arkadasımda gerek yok bu orijinal dedi hadi lenn demistim.. Gel gor ki araba merceksiz olarak gecti muayeneden...otomatik yukseklık ve far yıkama var ama mercek yok.. Fırsat olursa ben taktırıcam artık...