PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf 6 1.4 TSI 122 HP vs Yeni Astra 1.4 NET 140 HP

Hakan D.
20-03-2013, 20:08
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.Gerekli yere de taşınabilir

İkiside manuel olarak düşünün. aracı karşılaştırırsanız hangi aracı tavsiye edersiniz
Artıları ve eksileri nelerdir?
Herkesin görüşü benim için çok önemli.özellikle kullanıcıların

Özellikle Astra'da sesle ilgili problemler varmış.Doğru mudur?

Golf'te comfortline , Astra'da enjoy active donanım

cagri-35
20-03-2013, 20:50
Ben Astra 1.4 turbo kullanıyorum. Donanım olarak cosmo benımkı arada fark vardır tabı ama ben sahsen cok memnunum. Golf 6 yıda begenıyorum ancak vw nin iç dizaynı olsun dıs dızaynı olsun genelde muhafazakar yanı cok degısmıo yenılıge acık degıl tekdüze gelıyor o sebeple astrayı sectım. Astra agır olmasına ragmen gayet hızlı, malzeme kalıtesı iyi ve konforlu. Donanım olarakta doludur. Ses olarak ne kastedılıyor bılmıyorum ama yol yada ruzgar sesi ise herhangi bir japona göre gayet sessiz ama acıkcası cam fıtıllerınden zannedersem ruzgarlı havalarda yuksek suratlerde ufak bır ses oldugu dogru. Ama takıntılı degılsenız anlamazsınız bıle pıyasadakı dıger aracların bı cogunda daha beteri mevcut. Ben sahsen onerırım, yakıtı gidişi şekli şemali herseyıyle cok guzel.

İbrahim33
20-03-2013, 21:08
Motor performansı ve yakıt ekonomisi olarak golf daha önde.
Malzeme kalitesi ve konfor olarak Astra önde.
İç mekan genişliği , ferahlık olarak Golf önde.
Donanım olarakta Enjoy Astradansa , Comf. Golf daha iyi seçim olur.
Bagaj olayında ise Golf bir adım önde.
2.el olarak ise Vw daha avantajlı.
Tasarım olarakta ''bence'' Astra daha güzel bir araç.

Eğerki Astra tercih edilirse donanım seviyesi ''Sport'' olmalıdır bence.Sport çok daha güzel ve az bişey daha dolu Enjoy'dan.Arada pek bir fark yok çünkü fiyat olarak.

Hakan D.
21-03-2013, 09:46
Ben Astra 1.4 turbo kullanıyorum. Donanım olarak cosmo benımkı arada fark vardır tabı ama ben sahsen cok memnunum. Golf 6 yıda begenıyorum ancak vw nin iç dizaynı olsun dıs dızaynı olsun genelde muhafazakar yanı cok degısmıo yenılıge acık degıl tekdüze gelıyor o sebeple astrayı sectım. Astra agır olmasına ragmen gayet hızlı, malzeme kalıtesı iyi ve konforlu. Donanım olarakta doludur. Ses olarak ne kastedılıyor bılmıyorum ama yol yada ruzgar sesi ise herhangi bir japona göre gayet sessiz ama acıkcası cam fıtıllerınden zannedersem ruzgarlı havalarda yuksek suratlerde ufak bır ses oldugu dogru. Ama takıntılı degılsenız anlamazsınız bıle pıyasadakı dıger aracların bı cogunda daha beteri mevcut. Ben sahsen onerırım, yakıtı gidişi şekli şemali herseyıyle cok guzel.

Araba Golf'ten daha şık.İç mekanı zaten kokpit gibi.Golf'ü de sırf ufaktan german style yapmak için istiyorum aslında.Yoksa Astra cezbediyor şimdilik.Bilgiler için çok teşekkürler

Eğerki Astra tercih edilirse donanım seviyesi ''Sport'' olmalıdır bence.Sport çok daha güzel ve az bişey daha dolu Enjoy'dan.Arada pek bir fark yok çünkü fiyat olarak.

Opel'de şu sıra kampanya var sanırım.Active'de gayet yeterli bana göre arada 3 bin lira fark oynuyor.
2.elde Golf 6 hala fiyatı düşmedi zaten sahibinden.com dan alınmaz gibi
Yorumlarınız için çok teşekkürler
Nerdeyse araçlar kafa kafaya tercih yapmak zor olucak (:

Mpower
21-03-2013, 09:55
Bu forumda takıldığına göre modifiye ile ilgilisindir muhakkak.Golf 6 ya R tampon ve egzoz yapıyorlar mükemmel oluyor,Tasarım hakkında söylediği haricinde ibrahim33 söylediklerine katılıyorum.Bence Golf 6 daha şık bir araç

HaKo
21-03-2013, 10:03
golf astraya göre daha az yakar daha çok kaçar.

140 hp astra hep yakıyor hemde gitmiyor. Otomatik düşünülüyorsa opel alınacak son marka , dsg ise bence teknoloji harikası.

Onun dışında astranın tipi daha güzel onun dışında hiçbir artısı olamaz bence golfe karşı.

cagri-35
21-03-2013, 11:05
Herkes yakıyor yakıyor diyorda benım astram 7.8- 8.1 arası ortalamaya sahıp hıcte ekonomı ıcın kasmıyorum mılletmı abanıyor anlamadım. Benım yakaladıgım tuketım degerı sehır ıcı degerı ıle aynı yanı esasen bende karmayı yakalayabılmıs degılım ama golf te 8 den asagı yakmıyordur herhalde.

Dsg evet cok guzel ancak sıfır alınacaksa problem yok , degısım vs olurda dsg den cok fazla problem yasayn mevcut ve sadece golfte degıl dıger cogu modelde. Biz sırf o korkudan ıstemeye ıstemeye manuel caddy aldık yoksa dsg alıyorduk ama uzun sure hemde ıs ıcın kullanılacagından manuel aldık ne olur ne olmaz dıye.

Şimdi baktım tuketım degerlerı aynı gozukuyor ancak tek aradakı fark astra golften ağır belkı bu yuzden yakıtını olumsuz etkılıyordur ama dırek kullanıcısı olarak soyluyorum aracın ortalaması 8 lıtre yaklasık. Ne yaptıysam 9 cıvarlarının bıraz ustunu gorebıldım daha fazlasını hıc gormedım, fotograf vs paylasabılırım.

BARR
21-03-2013, 11:13
Astra alacaksam, GTC 1.4T alırım ki en azından kasası alımlı olsun farkı olsun. Golf motoruna ve gücüne göre daha VERİMLİ bir araç.

Onun dışında tercihim Golf olurdu bu iki araç arasından.

rebeloghy
21-03-2013, 12:36
Herkes yakıyor yakıyor diyorda benım astram 7.8- 8.1 arası ortalamaya sahıp hıcte ekonomı ıcın kasmıyorum mılletmı abanıyor anlamadım. Benım yakaladıgım tuketım degerı sehır ıcı degerı ıle aynı yanı esasen bende karmayı yakalayabılmıs degılım ama golf te 8 den asagı yakmıyordur herhalde.

Dsg evet cok guzel ancak sıfır alınacaksa problem yok , degısım vs olurda dsg den cok fazla problem yasayn mevcut ve sadece golfte degıl dıger cogu modelde. Biz sırf o korkudan ıstemeye ıstemeye manuel caddy aldık yoksa dsg alıyorduk ama uzun sure hemde ıs ıcın kullanılacagından manuel aldık ne olur ne olmaz dıye.

Şimdi baktım tuketım degerlerı aynı gozukuyor ancak tek aradakı fark astra golften ağır belkı bu yuzden yakıtını olumsuz etkılıyordur ama dırek kullanıcısı olarak soyluyorum aracın ortalaması 8 lıtre yaklasık. Ne yaptıysam 9 cıvarlarının bıraz ustunu gorebıldım daha fazlasını hıc gormedım, fotograf vs paylasabılırım.

abi şöyle bir durum var hak veririm sana izmir'de bir aracın tüketim değeri ile ankara yada istanbuldaki tüketimi uçurum oluyor. izmirde sabah işe gitmiyorsan akşam tam iş çıkışı dönmüyorsan zaten trafik yok, ki bu saydıgım iki saatte de öyle aşırı değil, ama adamların trafiği bitmiyor :) dolayısıyla izmirdeki tüketim asla tam şehir içi olmuyor :) vtec2 ile 6 7 lt yi geçmiyordu ortalamam millet inanmıyordu.

Yine de tercih yapcak arkadaşım şu var tsi motor daha başarılıdır. yakıt performans kıyası olarak, onun dışında dış görünüş iç dizayn olarak astra j cok cok daha güzel bence keske motoru tsi olsaydı diyorum :)

ilkercom
21-03-2013, 12:40
ikisi arasında tercih yapma durumunda kalsam astra derdim. uzun yıllar binilecekse geyet iyi araba. ancak 2. elde golf daha çabuk gider.

iç mekan olsun dış görüntü olsun astra çok çok ileride.

mrtsnr
21-03-2013, 12:54

İstanbul ve izmir arasında ciddi fark oluyor. Ben izmirde sakin kullanımda 6lt ve altını rahatça yakalıyordum. Aynı şartlarda istanbulda 7-7.5 ltlerde geziyorum.
2 haftadır sınavlarım dolayısıyla hep trafik saatinde çıkıyorum ve trafik saatinde dönüyorum. 20dk lık yolumu 1saat,1buçuk saatte bitiriyorum(30km yol) 8.5 litre şuan ortalamam, 2 haftalık bu :) Twincharger ile singlecharger arasında çok bir fark olmuyor, +-1lt diyebilirsiniz farka.

cagri-35
21-03-2013, 13:04
Evet İstanbul ile fark var kesınlıkle haklısınız ama bende burada en peak oldugu saatlerde kullanıyorum aracı tuketımım buna ragmen o sekılde belkı hıc trafık olmayan ortamda dahada dusecektır.

Aynı astradan arkadasımda var ıstanbulda, mesela baska bır baslıktada yazmıstım hatta yakın zamanda oda ne yaptıysa9 un altına ındırememıs. Benım dedıgım baska forumlarda 13-14 lıtre yakıyor gıbı hurafeler okunmusta o manada yanı bıldıgın ımkansız o degerler.

vanished
21-03-2013, 14:47
Astra Performans Olarak Bir Tık Önde 160 Km/s hıza kadar 1 boy önde gidiyor 160'tan sonra iyice açıyor arayı denedik bunu onu söyleyeyim baştan. Tüketim olarak ama kesinlikle golf her ikiside var araçların arkadaşlarımda. Hatta astra sırf tüketimden sahibinden de ilan verdi ilgilenen arkadaşa nosunu verebilirim. 1.4 140 enjoy araç.

Şöyle diyim:

Performans, Kokpit, Konfor ve Rahatlık Hissi, Güvenlik Hissi ve Servis (Doğuştan iyidir) ve Dayanıklılık olarak Astra (uzun km lerde)

Tüketim, Motor Verimi, Donanım (comfortline) Daha Yumuşak ve Güzel Süspansiyon, İkinci El Değeri, Fonksiyonellik, Görüş Açışı, İniş Biniş Rahatlığı Golf.

Yol tutuş, Kalite, İsim, Güvenlik Özellikleri, Sac Kalınlığı vs. falan gibi şeylerde kafa kafaya kalırlar.

atits61
21-03-2013, 15:23
golf 6 aracımı alalı 3 ay oldu 2.el 11 binde hep şehir içi kullandım soğuk motor.yol bilgisayarı şuan 7.1 gösteriyor en fazla ort.7.4 gördüm yakıtından son derece memnunum fakat memnun olmadığım tek şey vites oranları çok uzun zira 6 vites olan aracın 2. vitesi 110 km ye yaklaşıyor.nerdeyse 4.viteste son süratine ulaşıyor.6.vitesi gücü yetip çevirebilirse 305 km sürat yapacak.bu kadar uzun yani.

İbrahim33
21-03-2013, 15:30
Astralara lpg takılabiliyor mu acaba ? Eğer takılıyorsa Astra almak daha mantıklı olur.Tamam tsi az yakan bir motor ama , basayım desen 10 litreleri görmek işten bile değil.Ki öyle bir araçtada insanın basası geliyor.

bason
21-03-2013, 16:05

Malzeme kalitesi ve konfor olarak Golf önde.
İç mekan ve ferahlık olarak Astra önde.

mert_leon
21-03-2013, 16:07

İstanbul trafiği var birde izmirin. Sorsanız ikisde şehir içi yakıt tüketimi ama fark çok bence.

İbrahim33
21-03-2013, 16:07
Malzeme kalitesi ve konfor olarak Golf önde.
İç mekan ve ferahlık olarak Astra önde.

Malzeme kalitesi ve konfor hadi bir nebze görecelidir , sana daha iyi gelebilir Golf , tamam ok.

Ama iç mekan genişliği ve ferahlık olark Golf her türlü daha iyi.2 aracıda test edenler veya kullananlar bana hak verecektir.

atits61
21-03-2013, 16:13
golf ün işçilik ve malzeme kalitesinden son derece memnunum özellikle çok sessiz,rüzgar,yol sesi yok denecek kadar az.bagımsız süspansiyon olduğundan son derece rahat.

bason
21-03-2013, 16:16
Bende test edip kullandım Astra zaten çok daha büyük ve geniş belki kullanışlılık olarak o kadar iyi değildir test ederken pek bakamadım. Malzemenin göreceli olacağını sanmıyorum. konfor ise belki dediğin gibidir. Konfordan kastım sadece amortisör/süspansiyon setupları değil genel karakteristik motor, koltuk, yalıtım, sürüş pozisyonu vb...

Bunun yanı sıra Astranın direksiyonunu beğenmiyorum gerçi bu elektrik destekli bütün direksiyonlar hissiz ama golf biraz daha iyi bu konuda daha tepkili. İmkan dahilindeyse 1.6 cdti gelecek 136 hp astra yı layık olduğu yere taşıyacaktır. Astra nın ağırlığı da olumsuz etkiliyor şahsi fikrim. otoban kullanımında şeride oturtup gittiğin zaman güzel keyifli fakat ş.içi çeviklik konusunda sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Bu sınıf modelelr içinde en iyi iki tercihtir bunlar şahsi fikrim bir araç alacak olsam ilk bu ikisine bakarım.

vanished
22-03-2013, 08:58
İmkan dahilindeyse 1.6 cdti gelecek 136 hp astra yı layık olduğu yere taşıyacaktır. Astra nın ağırlığı da olumsuz etkiliyor şahsi fikrim. otoban kullanımında şeride oturtup gittiğin zaman güzel keyifli fakat ş.içi çeviklik konusunda sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Bu sınıf modelelr içinde en iyi iki tercihtir bunlar şahsi fikrim bir araç alacak olsam ilk bu ikisine bakarım.

Opel ile Alfa Romeo'nun çok verimli bir motor geliştirmek için bütün teknolojilerini paylaşıp ortak hareket ettiklerini okumuştum bir ara eğer Astra 1.6 CDTi 136 hp motor Türkiye'ye gelirse. Gece Bayi'nin kapısında yatar sabah açılmasını beklerim :) Benle gelecek 3 tane daha arkadaşım da var. Satış rekorları kırar...

Hakan D.
22-03-2013, 11:14
Herkese teşekkür ederim
Araba işi gerçekten zor :) Tercih yapmakta zorlanıyorum
Hem biraz kutu tipi olduğundan hemde benim biraz daha güzelleştirebileceğim bir tipi olduğundan sizin yorumlarınıza göre verimli motor,az yakar çok kaçar bir araç olduğundan.Hemde ikinci eli değerini hala koruyan araç olduğundan Golf 6 beyaz comfortline seçeceğim gibi..Astra'da karar kılsaydım 0 alıcaktık
Herkese tekrar teşekkürler..İlerleyen günlerde Allah nasip ederse konusunu ''otomobilleriniz'' başlığında görebilirsiniz.)

TameR
22-03-2013, 11:29
golf alıcaksan dsg şanzıman öneririm şirket aracı olarak kullanıyorum inanılmaz cabuk hızlanıyor ve ortalaması sakin kullanımda 7 nin üzerine çıkmadı cruise controlde

cagri-35
22-03-2013, 12:19
Opel ile Alfa Romeo'nun çok verimli bir motor geliştirmek için bütün teknolojilerini paylaşıp ortak hareket ettiklerini okumuştum bir ara eğer Astra 1.6 CDTi 136 hp motor Türkiye'ye gelirse. Gece Bayi'nin kapısında yatar sabah açılmasını beklerim :) Benle gelecek 3 tane daha arkadaşım da var. Satış rekorları kırar...

Opel'in söz konusu dizel motoru direk kendi motoru yanı herhangı bır sırket ıle ortak urettıgı yada aldıgı bır motor degıl ve euro normundada avrupa'da öncu olacak bır dızel motor.

vanished
22-03-2013, 13:56
Opel'in söz konusu dizel motoru direk kendi motoru yanı herhangı bır sırket ıle ortak urettıgı yada aldıgı bır motor degıl ve euro normundada avrupa'da öncu olacak bır dızel motor.

Haklısın kardeşim bu motor kendi motoru ben bunu kast etmedim zaten Alfa Romeo ile başka bir motor geliştiriyormuş Auto Motor und Sport'ta okumuştum yanlış hatırlamıyorsam daha nihayete ermedi o proje.

Bu motor hakkında detaylı bilgi Opel Haberler (http://www.opel.com.tr/deneyim-opel/opel-haberleri/2013/01/new_diesel_engine_continues_powertrain_renewal_at_ opel.html) burada.

İlk olarak Temmuz'da Zafira ile gelicekmiş. Hadi hayırlısı bakalım.

ilkercom
22-03-2013, 14:24
şimdi bişey diycem :D

2,0 litre motora göre %10 daha az yüketim diyor :D hacı abi aynı rakamları tüketseydin bari. güç ve tork iyi. ancak tüketim 1,6 motor klasmanında fazla olursa ölü doğar.

bason
22-03-2013, 14:29
Hem çok gitsin hem az yaksın, olamaz öyle bir şey. 1.6 136 hp lik motor un 1.6 105 lik golf kadar filan yakmasını beklemiyorsunuz herhalde? Ölü filan doğmaz 1.3 cdti dan sonra yıkar ortalığı. Kasa güzel, araç ortalamaya baktığınızda sınıfında en iyilerden. 136 hp köpek gibi de gidecektir. Burada tek sıkıntı fiyatlandırma olur.

ilkercom
22-03-2013, 14:39
Eğer yeni nesil motor geliştiriyorsan ilerleme kaydedeceksin. inovasyon bunu gerektirir. sen 7 senelik golf motorundan daha güçlü daha az yakan bir motor üretemezsen yaptığın günü kurtarmak olur.

en basit örnekl hondanın dizeli. karma tüketim 3,6 litre ve 118 hp 300 nm. aynı motorun daha güçlüsünü crv ye koyacaklar. veya fiatın 1,6 dizelleri. bir düşünün kaç senedir piyasada bunlar.

opel açısından günü kurtarır ancak geleceği olmaz.

SONE-R
22-03-2013, 14:42
Eğer yeni nesil motor geliştiriyorsan ilerleme kaydedeceksin. inovasyon bunu gerektirir. sen 7 senelik golf motorundan daha güçlü daha az yakan bir motor üretemezsen yaptığın günü kurtarmak olur.

en basit örnekl hondanın dizeli. karma tüketim 3,6 litre ve 118 hp 300 nm. aynı motorun daha güçlüsünü crv ye koyacaklar. veya fiatın 1,6 dizelleri. bir düşünün kaç senedir piyasada bunlar.

tr'ye ne zaman gelecek hondanın dizeli? haziranın 31'nde mi? :)

ilkercom
22-03-2013, 14:51
Senin gibi şakacı arkadaşları acunun programında görmek isteriz.

türkiyeye geldi dizeller. satışı en geç mayısta başlayacak.

SONE-R
22-03-2013, 14:53
Senin gibi şakacı arkadaşları acunun programında görmek isteriz.

türkiyeye geldi dizeller. satışı en geç mayısta başlayacak.

acundan nefret ederim.. atı alan üsküdarı geçti, honda hala dizel getirecek..
honda bayilerinde sinek avlıyorlar.. :icon13: eski bir hondacı olarak hondanın bu saçma sapan satış politikasına anlam veremiyorum..

vanished
22-03-2013, 14:54

Kardeşim yakıt tüketimi ve honda bence yan yana gelince çelişen kelimeler bunu neden diyorum honda nın benzinlilerin yakıt tüketimini bizzat biliyorum. He dizeli gelsin bakalım. Ama ben önce şunu sorarım bunca zaman neredeydin tr deki yakıta mı yoksa kendi motoruna mı güvenemedin ?

Bunun yanında Tr de opelin ölüsü honda dan çok satar. Bunu herkes biliyor zaten. Tüketim açısından 136 hp lik dizel motoru 1.7 den daha az yakıcak diyor.

1.7 nin tüketimi karma 4.5 lt biliyoruz yeni motorun karması 4 litrenin altında olursa bence gücüne göre çok iyi ayrıca honda karma 3.8 lt tüketiyor o zaman güç farkına göre tüketimleri aynı sayılır dostum. hatta opel biraz daha yüksek olsa bile 136 hp ile arada da bariz bir tüketim farkı olmadığı sürece opel her zaman tercih sebebi olur.

ilkercom
22-03-2013, 15:03
acundan nefret ederim.. atı alan üsküdarı geçti, honda hala dizel getirecek..
honda bayilerinde sinek avlıyorlar.. :icon13: eski bir hondacı olarak hondanın bu saçma sapan satış politikasına anlam veremiyorum..

Ben seyretmediğim için orayı söyledim :D

Beter olsunlar. dünyanın en beceriksiz satış organizasyonu.

Kardeşim yakıt tüketimi ve honda bence yan yana gelince çelişen kelimeler bunu neden diyorum honda nın benzinlilerin yakıt tüketimini bizzat biliyorum. He dizeli gelsin bakalım. Ama ben önce şunu sorarım bunca zaman neredeydin tr deki yakıta mı yoksa kendi motoruna mı güvenemedin ?

Bunun yanında Tr de opelin ölüsü honda dan çok satar. Bunu herkes biliyor zaten. Tüketim açısından 136 hp lik dizel motoru 1.7 den daha az yakıcak diyor.
1.7 nin tüketimi karma 4.5 lt biliyoruz yeni motorun karması 4 litrenin altında olursa bence gücüne göre çok iyi ayrıca honda karma 3.8 lt tüketiyor güç farkına göre tüketimleri aynı sayılır dostum.

Hondanın yakıt konusunda her zaman önde olduğunu düşünmüşümdür. Kendi aracım 1,8 olmasına rağmen gayet makul. 1,6 ları ise gerçekten kötü. uyarlama motor. 1,8 motorları kırpıp 1,6 yapmışlar. 5 vitesi takınca otomatik olarak çok yakar.

Konuyu hondaya getirmeyeyim ama son bir şey söyleyeceğim ki bilgi olsun.

Honda yıllardır dizel üretir. hatta 2006 dan beri dizeli var. 22000 cc motorun vergisi ağır. yoksa bişeyden korktukları yok.

opelin ölüsü dediğin ; ticari araçları olmasa dünya genelinde öldüler zaten :D komple benzinli motor ile ve 2 modelle ayda 600 tane çok bile satıyor honda beter olsun batsınlar ayrı konu :)

opelin kendi sitesinde 2,0 a göre %10 az yakacak diyor.

hondanın otoban tüketimi 3,4 litre karması 3,6 diyorlar. geldiğinde görürüz. bence mantıklı değil. 4,0 yakar en az.

şimdi fazla konuyu dağıtmadan opele hayırlı olsun diyorum. artık klima açık dik yokuşlarda yolcuları indirmeden kalkış yapabilirler inşallah.

vanished
22-03-2013, 19:20
şimdi fazla konuyu dağıtmadan opele hayırlı olsun diyorum. artık klima açık dik yokuşlarda yolcuları indirmeden kalkış yapabilirler inşallah.

http://www.ototest.tv/ocak-2013te-hangi-marka-kac-otomobil-satti-iste-turkiyedeki-otomobil-ve-hafif-ticari-arac-satis-rakamlari/3068 (2013 ocak tr satışlar) VW yıkmış geçmiş hepsini nedir bu milletteki VW sevdası ucuzda değil ki yani :)

inşallah kardeşim :) bıkımıştık 1.3 cdti dan yaw

halilcan9455
22-03-2013, 19:28
Opelin yeni 1.6 cdti motoruna ufak bir dip not vereyim Euro6 normunda.

vanished
22-03-2013, 19:34
Opelin yeni 1.6 cdti motoruna ufak bir dip not vereyim Euro6 normunda.

e6 normundaysa emisyon düşük emisyon düşükse tüketim de bayağı düşüktür ama tam kaç litre onu merak ediyorum yalnız honda 3,6 lt falan gelirse onu yakalaması yine de zor olur 4 lt altı olsun yeter ya...

Mpower
22-03-2013, 19:37
Ocak 2013 (http://www.ototest.tv/ocak-2013te-hangi-marka-kac-otomobil-satti-iste-turkiyedeki-otomobil-ve-hafif-ticari-arac-satis-rakamlari/3068) (2013 ocak tr satışlar) VW yıkmış geçmiş hepsini nedir bu milletteki VW sevdası ucuzda değil ki yani

inşallah kardeşim :) bıkımıştık 1.3 cdti dan yaw

Abi senin eski yorumlarını hatırlıyorum vw i ne kadar sevdiğinle ilgili şimdi ne oldu da

bu tarz konusuyorsun ?

vanished
22-03-2013, 19:40
Abi senin eski yorumlarını hatırlıyorum vw i ne kadar sevdiğinle ilgili şimdi ne oldu da

bu tarz konusuyorsun ?

hala seviyorum kardeşim orda ironi yaptım VW sevilmezmi ya candır can ama doğuşu sevmiyorum bak soğuttular beni

Mpower
22-03-2013, 19:44
hala seviyorum kardeşim orda ironi yaptım VW sevilmezmi ya candır can ama doğuşu sevmiyorum bak soğuttular beni

Abi doğuşu kimse sevmiyor zaten :D

Transporter aracımızın içten kapı kolu çıktı doğuş 800 tl dedi sanayide adam 100 liraya yaparım demişti

cagri-35
23-03-2013, 11:52

İnovasyon sa inovasyonun kralı var. Euro 6 bazında dünyadaki ilk dizel motor. Emisyon oranları bu kadar önemliyken bunu yenı yapılmış bir dizel motorda sağlamak. Bence bu başarıdır. Henuz acıklanan degerlerde yakıt tuketımı tam anlamıyla yokken bence biraz gereksiz olmuş bu çıkış. Kaldıki üreteceği güç aşikar, biraz fazla yaksa emin olun kimse çok yakıyor demez. Söz konusu araç dizel yarım litre fazla yaksa ne olur birçok insan tercih edecektir. Şirketler halen bu sebepten focus tercih ediyor, muhtemelen astraya bu motor geldikten sonra astra pazarda sırf dizel motorundan dolayı kaybettiği payı çok güzel kazanacaktır. Ayrıca 95 hp lik motor esasında o kadar kötü değil ancak araç çok ağır. Karşılaştırılan araçlara göre astra çok çok ağır bir araç. Karşılaştırdıgın civic'in 1300 kg oldugundan dahi şüpheliyim. Dizel astra 1600+ burdanda anlaşılır sanırsam bazı şeyler.

Ayrıca hondacıların nedir bu vw e ve opele karşı nefretı bende anlamıs degılım. Butun forum sıtelerınde sırf bu ıkı markaya karsı dırek bır satasma mevcut herhalde ıkısı bır arada olunca bu baslık daha dayanılmaz oldu :)

Bu arada baslıgı acan arkadasada benım tavsıyem sayet ıkıncı el golf 7 ıse alacagın arac tamam ancak golf 6 ıkıncı el alma derım sonucta guncel kasa degıl ve obur tarafta sıfır bır arac var. Mantıklı secımler yapmak lazım.

ilkercom
23-03-2013, 14:32
walla 2.0 dizelden %10 az yakıyor dedim benim için inovasyon dizel motorlar içinde çılgın fark yaratsa o olur. sen konuyu hondacıların bilmemnesine bağladın. dizel motor esasında kötü değil dediğin arabayla millet yokuş çıkamıyor. 1600 kilo bana mantıksız geldi. sitesinde de yazmıyor ağırlığı. ancak 1600 ise büyük başarı. bmw 5 seri kadar ağırlık var.

Opel i severim. özellikle flex fix sistemi için bile alınır. Vw ise gereksiz dercede pahalı abartı bir marka. bir çok markayla aynı özellikler 5 10 bin daha pahalı.

cagri-35
23-03-2013, 17:37
Benım aracım 1.4 turbo Astra , benım aracımın bos agırlıgı 1540 kg mesela. Dizel zaten daha agır oluyor, muhtemelen 1600 kg civarlarındadır diye tahmın edıyorum.

Arkadasımda var haftasonu bulusma durumumuz var ögrenırsem yazarım.

Motor esasen demeye calıstıgım corsada mesela yeterlı gelıyordu ancak astra h da 90 lık yetmıyordu oda agırlıktan ama ustunde 200-250 kg daha agır bır saseye sadece 5 beygır arttırınca böyle bır sonuc kacınılmaz oldu. Bu motorla ınsallah hakettıgı yere gelıcek.

bason
23-03-2013, 18:07
Millet hafifletmeye çalışıyor Opel 200-300 kg ekleyerek yeni model çıkartıyor anlamış değilim. 1600 bana çok geldi açıkçası.

halilcan9455
23-03-2013, 18:33
Millet hafifletmeye çalışıyor Opel 200-300 kg ekleyerek yeni model çıkartıyor anlamış değilim. 1600 bana çok geldi açıkçası.

Peugeot ile anlaşmaya vardılar Yeni modellerinde Peugeot platformu kullanacak opel.
yani ilerleyen yıllarda opel tüm modellerinde temiz 100-150 kilo hafifleyecektir.

ilkercom
24-03-2013, 00:30
1600 ciddi sorun. Corolla 90 hep ve 5 ileri vites le gayet yeterliyken astra 6 ileri fakat 1600 nedir ya.

levent
24-03-2013, 00:46
1428 kg Astra J HB ve Sedan 1.3 cdti ağırlıkları. İnanmayan olursa diye ahanda LİNK. (http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/02_Specsheets/yeni_astra_range_02_2013.pdf) 1600 + abartmayın, gerçi yaklaşık 1,5 ton da azımsanacak gibi değil. Bildiğin gülle, o sınıf için çok fazla bence ağırlığı.

Gerçi yeni Civic HB dizel de 1300 + sanırım ama teknik verileri, uk daki donanımı çok çekici, TR ye de aynı şartlarda gelirse ciddi düşünebileceğim bir araba.

cagri-35
24-03-2013, 00:56
Ruhsat fotolarini paylasmami istermisiniz ?

Linke bakamadim acilmadi ama zaten hb ile sedanin ayni kilo olmasi imkansiz yok oyle bi dunya

Kaldiki agir olmasinin sahsen bana kazadirdigi tek sey guven hissi olurdu fazlasi degil. Net bakarsan tam bilgi coplugu ayni arca 1220 kg yazan site var google sorgulamalardaki mumkun deil bnm corsa d aracim nerdeyse o kilolarda ,bi onceki kasa astra o kadar hafif degildi.

levent
24-03-2013, 01:51
opelin resmi sitesi, katalogu pdf olduğu için cepten girdiysen açmamış olabilir.

bu arada ruhsata ne istersen onu yazdırırsın zor değil ;) ben d4d ye 200bg 1500 kg yazsam kim inanır?

o yüzden ruhsata bağlı kalma, git yakınlarda bi hale tartıl en temizi.. 1600 kg üzerinde olsa o araba yokuş çıkamaz 1.3 motorla kusura bakma :)

cagri-35
24-03-2013, 02:15
Ceyrek depoyla kantar resmi var forumda ararsam bulurum 1.6 edition in. Ayrica yeni arabalarda dedigin mumkun deil hepsi teknik dosyadan yazilio ve ruhsatta herhangi bi guncelleme satis veya tescilde mumkun degil.yani araci tescil ederken fazla kg yada fazla hp istesende yazdiramazsib ben sase noda sifiri o ya,zdilar die defalarca dilekce yazip iki kere muayeneye grip ek1 formu doldurdum.yanimalesef ole keyfi degisiklikler yeni araclarda heleki yeni sistemdeyse imkansiz.

cagri-35
24-03-2013, 10:45
Levent masaustunden gırıp baktıgımda resmı pdf sı var ancak agırlıkların oldugu kısımda yıldız logosu var alttada acıklamalarda A.İ.T.M. mevzuatında göre bos agırlık dıyor. Muhtemelen gumruk ıle alakalı bırsey tam acılımını bılmesemde tıcaret mevzuatı zannedersem. Böyle yazılmasının sebebı olabılır. Hoş benım arac burdada 1475 kg gözukuyor.

ACTPK
24-03-2013, 11:32
Golf derdim her türlü ancak doğuşun saçma sapan satış politikası yüzünden kapısından içeri giresim gelmiyor. Adamlar satarken böyleyse servisini düşünemiyorum. Araba almaya gittiğimde beni 15 dk ayakta beklettikleri ve fiyat bile veremeyecek kadar uyuz davrandıkları için 3.20d'yi almıştım gidip. Halbuki şuan öyle davranmasalar araçlarımdan biri vw olacaktı.

Edit: aracın ağır olması daha güvenli değildir (bkz: fizik-eylemsizlik) tüm teknik özellikleri aynı 2 araç düşünürsek ancak ağırlık merkezini bozmayacak şekilde bir tanesine 200kg fazla yük konmuş olsun. Ağır araç daha zor hızlanacak, fazla yakacak, virajda fazla savrulacak ve daha zor duracaktır.

ilkercom
24-03-2013, 17:20
+ olarak sacı belirgin seviyede sert değilse daha çok hasar görecektir. ağır araba iyi bişey değildir.

levent
24-03-2013, 17:29
Levent masaustunden gırıp baktıgımda resmı pdf sı var ancak agırlıkların oldugu kısımda yıldız logosu var alttada acıklamalarda A.İ.T.M. mevzuatında göre bos agırlık dıyor. Muhtemelen gumruk ıle alakalı bırsey tam acılımını bılmesemde tıcaret mevzuatı zannedersem. Böyle yazılmasının sebebı olabılır. Hoş benım arac burdada 1475 kg gözukuyor.

15 lt civarı yakıt + sürücü dahil ağırlık oluyor boş ağırlık benim bildiğim.

+ olarak sacı belirgin seviyede sert değilse daha çok hasar görecektir. ağır araba iyi bişey değildir.

örn. eski amerikanlar, dıştan çok sağlam ama kaza anında kağıttan farksız.

ilkercom
24-03-2013, 17:35
sacı kırılgan. biraz metalurji biraz dizayn. f1 araçları gibi kağıttan hafif çelikten sağlam.

mesela yol araçları komple karbon olsa inanılmaz az yakardı. çok seri olurlardı. ek süspansiyon gerekebilirdi. esnemezlik çok olduğu için titreşimler çok hissedilirdi. aero dinamik iyiyse yol tutuşda iyi olurdu.

bizim insanımız ağır araçları bu yüzden seviyor. süratlendikçe havalanmıyor. ancak ağırlık da bi yere kadar. o gülle gibi ağır eski e200 ler 200 km üzerinde uçurtmaya dönüyor.

opelin en sevdiğim yanı malzeme kalitesi. bi astraya bakıyorum bi golfe resmen üst sınıf gibi fark var. iç kısımdan bahsediyorum.

levent
24-03-2013, 18:01
Şu bahsi geçen 1.6 dizeli gelsin de Opel'in, ondan sonra gider bi incelerim (belki) :)

atits61
24-03-2013, 19:32
malzeme kalitesi ve işçilik olarak golf 4 kadar olmazsa da sınıfının en iyilerindendir golf 6 sade ergonomik ve kullanışlı ne ararsan kolay yerde ulaşılabiliyor.2.elde avantajlı ben 2012 10 binde aldım 2.el olarak 1.4 tsi trendline 3 ay önce 37.5 a aldım şimdi 38-39 arası fiyat veriyorlar.sadece bu bile golf almaya yeterli derim.astrada çok güzel ve oturaklı araç ama 140 beygirlik motorun ağırlık dezavantajıyla 122 ile aynı performansı vermesi hayal kırıklığı veriyor ayrıca 2.eli daha ağır golf e göre orası aşikar.

rcbrs
27-03-2013, 17:28
Şartlar aynı golf dsg değilse golfün performansı daha iyi

Golf 1.4 Tsi Vs. Astra 1.4 Turbo - YouTube (http://youtu.be/nJinklQaQMs)

cagri-35
27-03-2013, 18:00
Şartlar aynı golf dsg değilse golfün performansı daha iyi

Golf 1.4 Tsi Vs. Astra 1.4 Turbo - YouTube (http://youtu.be/nJinklQaQMs)

Öncelikle yanlış anlamanı istemem ancak videonun cekıldıgı yolun egımı olsun pılotaj olsun farklı oldugundan sonuc ortaya cıkmıs olabılır. Kendım 1.4 t astra kullanıyorum videoda 100 km den sonra yanı 120 150 arası bantta ekstra yavas benım aracım mesela duz yolda bu vıdeodakı ıle karsılastırdıgımda cok daha ıyı ıvmelenıyor. Bence bu kıstas degıl.

rcbrs
27-03-2013, 19:37
Ben de aynı şeyi söylüyorum zaten
Şartlar aynı ise (pilotaj yol vs vs)
iki araç da manuelse golf
Sen bu işte birgariplik var dersen bir astra sahibi olarak ona da eyvallah

cagri-35
27-03-2013, 20:02
Yok ben öncesini karçımış olabilirim dediklerinin. Ben sadece video hakkında yorum yapmak istedim.

Golf zaten kağıt üzerinde astra'dan daha hızlı gözüküyor tabi bunda bende daha önce bahsettiğim üzere en büyük sebep ağırlık ve vites oranlarıdır.

atits61
28-03-2013, 09:55
Yok ben öncesini karçımış olabilirim dediklerinin. Ben sadece video hakkında yorum yapmak istedim.

Golf zaten kağıt üzerinde astra'dan daha hızlı gözüküyor tabi bunda bende daha önce bahsettiğim üzere en büyük sebep ağırlık ve vites oranlarıdır.

gerçi golfun vites oranları daha uzun 2.vites 105-110 km yapıyor.hesaplamalarıma göre 5.vites 260-270 km geliyor.6.vites 300 üzeri.

onur_S
30-03-2013, 10:30
teknik veriler
a3 1.4 tsi- 0-100 9.6,son hız 203
astra 0-100 ,9.9 ,son hız 205
dün denedik 2 kere 2.vites 60 km den 200 e kadar.Bir kere de 70 ten bastık
kafa baş.Bi o çıkıyor bi ben yada denk .
2 de 70 astra 3-4 boy acılıyor

ilkercom
30-03-2013, 10:46
Kiloları dezavantaj oluyor ikisininde.

cagri-35
31-03-2013, 20:42
teknik veriler
a3 1.4 tsi- 0-100 9.6,son hız 203
astra 0-100 ,9.9 ,son hız 205
dün denedik 2 kere 2.vites 60 km den 200 e kadar.Bir kere de 70 ten bastık
kafa baş.Bi o çıkıyor bi ben yada denk .
2 de 70 astra 3-4 boy acılıyor

70 ten bastıgımızda guzel vıtes attım bırde tam devrını yakaladı sanırım ondan 4 boy kadar oldu. Ağırlık dezavantaj ve tabıkı vıtes oranları. 100 den basınca 200 e kadar bır ben bır sen cıktın oda burun kadar. 200 de guıletta a3 ve astra hepımız kafa kafaya gıdıyordukkı hafıf egım vardı 6000 devırde olmama ragmen 5 e cekemedım.

Güzel denemelerdı, ama dedıgım gıbı ınanılmaz yogun bır donem ve asırı yorgun haldeydım, bagaj full, debrıyaj yukarıda kavrıyorken o yorgun ve uykusuz halım ıle denedım. Baran ıle denedıgımde daha ıyı gıdıyordu arabam ama tabı ne bagajım doluydu ne ben bu kadar yorgundum. Başka zaman bir daha çıkarız :D

S.Özeren
17-04-2013, 22:14
konuyu biraz okudumda opel'in yeni motoru 2016 'da gelicek diye biliyorum ve sadece 1.6 değil baya çeşitli motorlar gelicek

konuda ise baya sanki yarın gelcek gibi hava var . Tarih yazyıorduda ben mi kaçırdım ?

vanished
22-04-2013, 09:13
konuyu biraz okudumda opel'in yeni motoru 2016 'da gelicek diye biliyorum ve sadece 1.6 değil baya çeşitli motorlar gelicek

konuda ise baya sanki yarın gelcek gibi hava var . Tarih yazyıorduda ben mi kaçırdım ?

Opel Ataköy ile konuştum da kanka kesinlik arz etmemekle beraber Astra dizel 1.6 motorda iki seçenek olacakmış

İlk etapta 2014 Temmuz gibi 1.6 CDTI 116 hp Efficient Dynamics (BMW Motorlu) araçlar getirilcekmiş daha sonra 2016 Şubat gibi 1.6 CDTI 136 hp'ler gelicekmiş dediler. Ama tarihlerde kesinlik olmadığının da üstünü çizdiler. Bakalım bekleyelim...

ulas79
22-04-2013, 11:09
Opel Ataköy ile konuştum da kanka kesinlik arz etmemekle beraber Astra dizel 1.6 motorda iki seçenek olacakmış

İlk etapta 2014 Temmuz gibi 1.6 CDTI 116 hp Efficient Dynamics (BMW Motorlu) araçlar getirilcekmiş daha sonra 2016 Şubat gibi 1.6 CDTI 136 hp'ler gelicekmiş dediler. Ama tarihlerde kesinlik olmadığının da üstünü çizdiler. Bakalım bekleyelim...

ozaman opel ataköy sattığı araçlarla ilgili bihaber çünkü opel sadece 1.6 dizelde kendi geliştirdiği motoru koyacak ve ilk etapta sadece zafira ile 1.6 cdti 136 hp gelecek astra ile ne zaman geleceği belli değil zafira şu an avrupada 1.6 dizelle satışa çıktı ,bmw motoru kullanılmayacak kaynak

New 1.6-liter diesel engine continues powertrain renewal at Opel (http://media.opel.com/media/intl/en/opel/news.detail.html/content/Pages/news/intl/en/2013/opel/01_16_new_opel_diesel.html)
zafira için kaynak (ki kendim konfigüre ettim 1.6 cdti cosmo donanımı 33bin euro ya geldi)

Opel Nederland - Opel Zafira Tourer Configurator (http://www.opel.nl/Configurator/Zafira_Tourer/Finalize.aspx)

Kahn23
22-04-2013, 11:11
ozaman opel ataköy sattığı araçlarla ilgili bihaber çünkü opel sadece 1.6 dizelde kendi geliştirdiği motoru koyacak ve ilk etapta sadece zafira ile 1.6 cdti 136 hp gelecek astra ile ne zaman geleceği belli değil zafira şu an avrupada 1.6 dizelle satışa çıktı ,bmw motoru kullanılmayacak kaynak

New 1.6-liter diesel engine continues powertrain renewal at Opel (http://media.opel.com/media/intl/en/opel/news.detail.html/content/Pages/news/intl/en/2013/opel/01_16_new_opel_diesel.html)
zafira için kaynak (ki kendim konfigüre ettim 1.6 cdti cosmo donanımı 33bin euro ya geldi)

Opel Nederland - Opel Zafira Tourer Configurator (http://www.opel.nl/Configurator/Zafira_Tourer/Finalize.aspx)

Opel 1.6 dizeli 2016 yılında diğer modellerde kullanacağını açıklamış , suan sadece Zafira da kullanilacakmis. Yani opelciler beklemeye devam...

VtecDream
13-05-2013, 09:05
o yol biglisayarlarındaki ortalamayı hiç sallamam litre bazıda pek önemli değil. arkadaşımda var astra 140lık deli gibi yakıyor hele 180likleride çok yakıyor. Volkswagen'in parça kalitesi bence 2 tık daha üstte opele göre halen...