PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : D2 coilover tamir sorunu?

RR-V8
21-03-2013, 01:28
Herkese Merhabalar,

Elimde D2 racing coilover var.Ancak coiloverın arka amortisörlerinden biri arızalı.Bugün amortisörü bostancı sanayide aydın amortisöre götürdüm.Bana bu amortisörün tamir takımının olmadığını ve tamir edilemeyeceğini söylediler.Ben zaten coiloverı aracımın orjinal amortisör ve yaylarıyla değiştirmeyi düşünüyordum öyle de yaptım ve amortisörlerden birinin arıza çıkarması da bu aldığım kararı uygulamamı hızlandırdı.Ancak ben bu coiloverın amortisörün tamir ettirip seti uygun fiyata satmayı düşünüyordum.Alıcısına söyleyecektim tabi tamir olduğunu öyle gizleyecek saklayacak biri değilim.Ancak benim merak ettiğim bu set elimizde mi kaldı bunu tamir ettirmenin bi yolu yok mu ya da setin tek amotisörün değiştirebilir miyiz?Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?Beni aydınlatırsanız sevinirim.

elpadre
21-03-2013, 01:31
hangı araca gore coılover ?

RR-V8
21-03-2013, 01:43
Unutmuşum kusura bakmayın e46 m3

levent
21-03-2013, 03:28
şöyle bir şey aklıma geldi,

d2, ksport ve xyz farklı renklerde aynı mal diye biliyoruz. d2 hariç diğerlerinin dist. TR içerisinde mevcut. dolayısıyla tek amortisör veya yedek parça temini imkanı var, sizdeki coilover hangi seri ise diğer markalarda bu seriye denk gelen modelin eksik parçası / tek amortisörünü temin ederek problemi çözebilirsiniz sanıyorum.

RR-V8
21-03-2013, 09:35
Teşekkür ederim.Haklısınız en azından bir arayıp şansımızı denemek lazım.

Ranthor
21-03-2013, 09:49
benim d2 i nam tamir etmisti.
Ama sertlik ayari iptal olmustu, zaten bunlarin sertlik ayarlari da kolpa, hep cok sert
sertlik 100 birimse 95 den 100 e kadar farkediyor o kadar.

ghibli06
21-03-2013, 09:57
benim d2 i nam tamir etmisti.
Ama sertlik ayari iptal olmustu, zaten bunlarin sertlik ayarlari da kolpa, hep cok sert
sertlik 100 birimse 95 den 100 e kadar farkediyor o kadar.

aynen, sertlik ayarını tamir edebilmeleri mümkün olmuyor, normal amortisör ya da sertlik ayarsız coilover oluyor...

Schumi
21-03-2013, 10:27
Tamir edilebilir bir ürün ise tamir takımı isterseniz getirtirler diye düşünüyorum. Zar zor çalışan sertlik ayarıda kalır.

RR-V8
21-03-2013, 13:10
Tamir takımının bulunamayacağını söylediler.Evet gerçekten d2 iyi fakat sert bir coilover.Bana millet coilover almaya uğraşır sen orjinaline çeviriyorsun diyen arkadaşlarım da oldu ancak zaten coiloverı da tamir ettirmem gerekiyordu.Bu sebepten kafamda soru işaretleri vardı ancak aracın kendi yay ve amortisörlerini taktırdıktan sonra dünya varmış dedim.Aracın bu halini gördükten sonra coilovera dönmeyi de şu anda düşünmüyorum.Elimde dursun istemiyorum.En azından yeni sahibine güzelce tamirini yaptırıp vermek istiyorum.Nam ın yeri ve iletişim bilgilerini paylaşır mısınız?Onlarla da bir görüşeyim bu konuyu.

Işık
21-03-2013, 13:11
Namiştain Amortisör - Anasayfa (http://www.namistain.com/)

Ufuk
21-03-2013, 13:14
D2'yi bozuk yolda e46'da test ettim.Gerçekten sert.Ama tamir edilebiliyor.

RR-V8
21-03-2013, 13:59
Namiştainı aradım anadolu yakasında şubeleri varmış ancak kapatmışlar.Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz yerler var mı?Eğer yoksa sadece bunun için karşıya geçicem çünkü.