Orijinalini görmek için tıklayınız : Ticaret yapalım
ahmetuygur
21-03-2013, 13:55
Herkese merhaba
25 senedir faaliyet gösteren firmamızı 8 ay önce devrettik.. Yeni bir iş kurup ticaret yapmayı istiyorum kararsızım çok araştırıyorum okuyorum geziyorum işletmecisiyle konuşuyorum çoğu insan mutsuz kira bedellerinin yüksek olması büyük firmalarla rekabet edememe vs vs .. Gıda işini araştırdım biraz yeni bir konsept oluşturmak başlı başına intihar kahveci açsanız starbucks var ezer dönerci açsanız bir sürü marka var vs..
Otomotiv sektörünü araştırdım lastikci açalım dedik kınuştuğum lastikci abim kiran 2000 lirayı geçmesin işlek yer olsun para kazanırsın dedi öyle bir kirada işlek caddede dükkan zaten yok !
Gayrı menkul alsam en az 5 sene beklemem lazım değerini bulsun vs vs
Çok kararsızım forumda bu tarz bi konu var mı göremedim ama fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim conta yakmak üzereyim :D
Arabaci adamsin kanka, araba al sat resmi olarak yoluna bak derim
Mivec_4G63
21-03-2013, 13:58
sonax tarzı bi yer açabilirsiniz
arsenikli
21-03-2013, 13:58
playstation, playstation oyun, aksesuarları, film falan düşünürmüsünüz _?
önceden ne iş yapıyordun? ne tarz bir şey bakıyorsun bütçe kaç milyon yüro?:)
ahmetuygur
21-03-2013, 14:00
Arabaci adamsin kanka, araba al sat resmi olarak yoluna bak derim
Ya kankacım sahibinden.com a giriyorum caddede yanımıza bisikletle gelen adam galerici olmuş herkes bu işin içinde zaten ayrıca millete vergi gelmeye başladı alım satım yüzünden sıkıntılı oldu o işlerde :/
Gayrı meşru danışmanı yapalım kanka seni :D
Thug Life firmamızın adı :D bu işe girdik tamam
ahmetuygur
21-03-2013, 14:01
önceden ne iş yapıyordun? ne tarz bir şey bakıyorsun bütçe kaç milyon yüro?:)
Hisse senedi alıp satıyorduk aracı kurum
Belli bir bütce yok kafamda ama tabi milyon euroda iş açıp millet kahve içsin döner yesin diye beklemem :):D
ahmetuygur
21-03-2013, 14:02
playstation, playstation oyun, aksesuarları, film falan düşünürmüsünüz _?
Hayır öyle bir şey düşünmüyorum teşekkürler
Ya kankacım sahibinden.com a giriyorum caddede yanımıza bisikletle gelen adam galerici olmuş herkes bu işin içinde zaten ayrıca millete vergi gelmeye başladı alım satım yüzünden sıkıntılı oldu o işlerde :/
Kankacim farkindaysan resmi olarak yap dedim :) resmi olunca alistan yuzde 1 satistan yuzde 1 veriyosun vergini bitiyo sikintin kalmaz. Sen maddi durumuna gore kaliteli araba dondurursen guzel para kazanirsin benden soylemesi, suan automallda dukkan tutsan kirasi max 2 bin lira bence dusun
ahmetuygur
21-03-2013, 14:04
Gayrı meşru danışmanı yapalım kanka seni :D
Thug Life firmamızın adı :D bu işe girdik tamam
Kanka sen bize sıkıntı vermeye mi çalışıyordun hani onu bilelimde gerginliğe yol açmayalım :D
burada alacağın tüm cevapları almışsın, galeri aç , yıkama aç , playstation cafe aç , cafe aç :)
Bence bildiğin iş neyse o yolda devam et derim. En iyi iş bildiğin iş.
ahmetuygur
21-03-2013, 14:05
Kankacim farkindaysan resmi olarak yap dedim :) resmi olunca alistan yuzde 1 satistan yuzde 1 veriyosun vergini bitiyo sikintin kalmaz. Sen maddi durumuna gore kaliteli araba dondurursen guzel para kazanirsin benden soylemesi, suan automallda dukkan tutsan kirasi max 2 bin lira bence dusun
Oto kiralamam mı yapsak yav 3 4 tane fluence 1 2 tane lüks araba 1 tane vito alsak olmaz mı
ahmetuygur
21-03-2013, 14:07
burada alacağın tüm cevapları almışsın, galeri aç , yıkama aç , playstation cafe aç , cafe aç :)
Bence bildiğin iş neyse o yolda devam et derim. En iyi iş bildiğin iş.
Evet aslında ticaret forumlarına yazsamıydım diye düşünmedim değil araba işi pek sıcak bakmıyorum bildiğim işi bitirdiler artık büyüklerin elinde oyuncak oldu maalesefki bizim gibi küçük yatırımcıya ekmek yok
Oto kiralamam mı yapsak yav 3 4 tane fluence 1 2 tane lüks araba 1 tane vito alsak olmaz mı
o işe hiç hiç girme , asıl çakal çukal sürüsü o işi yapanlar. Bi arkadaşım girdi o işe bıraktı sonra şu an karakollarda sürünüyor, arabaların karışmadığı olay kalmamış. Bitanesi sahte evrakla satılmış falan fistan. Medeni insanların yapabileceği bir iş değil bence. Tabi küçük çapta demek istediğim.
Kazanc bekletine bagli kanka, kirlama isinide sirket baglarsan guzel olur gerisi bos
ahmetuygur
21-03-2013, 14:10
o işe hiç hiç girme , asıl çakal çukal sürüsü o işi yapanlar. Bi arkadaşım girdi o işe bıraktı sonra şu an karakollarda sürünüyor, arabaların karışmadığı olay kalmamış. Bitanesi sahte evrakla satılmış falan fistan. Medeni insanların yapabileceği bir iş değil bence. Tabi küçük çapta demek istediğim.
Haklısın sıkıntısı fazla birde intercity falan varken :heyoo:
kanka gel çinden ne istersen getireyim sana :)
şaka bi yana yeni iş imkanı ülkemizde kalmadı maalesef. amerikaya ya da ingiltereye gidip halen gıda sektöründe para kazanabilmek mümkün...
tekstil üzerine e ticaret yapın. en karlı iş şuan ve önümüzdeki günlerde.
Low-Rider
21-03-2013, 14:16
Franchise veren tekstil firmalarına bakılabilir, düşünürsen yardımcı olurum.
ahmetuygur
21-03-2013, 14:17
tekstil üzerine e ticaret yapın. en karlı iş şuan ve önümüzdeki günlerde.
O kadar çok firma var ki markafoni limango vs vs vs bunların %1 i kadar müşteri çekse site yeter sanırım şuan yapılabilecek en risksiz ve az masraflı iş bu !sanal ticaret
Resmen çile o iş,yakın arkadaşımın 17 araçlık bi rentacar ı var adam yaşlandı resmen.Birgün polis arıyor caravelle aracınız izmirde insan kaçakçılığında yakalandı gelin alın kira sözleşmenle gidip teslim alıyorsun,2 gün önce aradılar vatan emniyetten clio symbolu verdiği adamı terörle mücadele almış gittik arabayı ordan teslim aldık.
Yapılacak iş değil ama dersen ki aylık şirketlere veririm ya da yakın çevreme kiralarım o zaman gerçekten güzel para var.Ama günlük kiralama küçük sınıf arabada gerçekten çok sıkıcı.Adama günlük 80 tl diyorsun 2 gün için adam abi nolur 70 olmaz mı diye 1 saat kafa ütülüyor.
Sizin gibi iş kapatıp elinde nakitle bekleyen birisi vardı,ıslak mendil şeklinde oje çıkarıcı stokluyordu.Sanırım 1 nisandan itibaren asetonlar yasaklanıcak ve bunun üretimini yapan ilk etapta baya güzel para kazanır.
ahmetuygur
21-03-2013, 14:18
Kigılı yakınımız istesem ondan bi bayilik alırım normalde kimseye vermiyorlar ama o işte de sezon değişti mi mallar elinde kalıyor indirimde sattın sattın satamadın kaçtı sana :/
ahmetuygur
21-03-2013, 14:19
Resmen çile o iş,yakın arkadaşımın 17 araçlık bi rentacar ı var adam yaşlandı resmen.Birgün polis arıyor caravelle aracınız izmirde insan kaçakçılığında yakalandı gelin alın kira sözleşmenle gidip teslim alıyorsun,2 gün önce aradılar vatan emniyetten clio symbolu verdiği adamı terörle mücadele almış gittik arabayı ordan teslim aldık.
Yapılacak iş değil ama dersen ki aylık şirketlere veririm ya da yakın çevreme kiralarım o zaman gerçekten güzel para var.Ama günlük kiralama küçük sınıf arabada gerçekten çok sıkıcı.Adama günlük 80 tl diyorsun 2 gün için adam abi nolur 70 olmaz mı diye 1 saat kafa ütülüyor.
Sizin gibi iş kapatıp elinde nakitle bekleyen birisi vardı,ıslak mendil şeklinde oje çıkarıcı stokluyordu.Sanırım 1 nisandan itibaren asetonlar yasaklanıcak ve bunun üretimini yapan ilk etapta baya güzel para kazanır. Evet bu tarz şeyler olabilir kiralama işi sakat vazgeçtik :)
ahmetuygur
21-03-2013, 14:20
Hangi firmalar pm yollayabilirmisin:soru::soru:
O kadar çok firma var ki markafoni limango vs vs vs bunların %1 i kadar müşteri çekse site yeter sanırım şuan yapılabilecek en risksiz ve az masraflı iş bu !sanal ticaret
google ve facebook reklamları ile hiç müşteri çekme konusunda sıkıntı yaşamazsın. zaten kredi kartı ile alışveriş yapan kitle sadece fiyata bakıyor. :) ister komisyonlu çalış, istersen imalatçıdan mal çekip sen sat.
başlangıç olarak sahibinden sitesini kullanarak başlayabilirsin. ben şirketimi kapattığım zaman 4 ay sahibinden sitesi üzerinden satış yaparak geçindim.
ahmetuygur
21-03-2013, 14:23
google ve facebook reklamları ile hiç müşteri çekme konusunda sıkıntı yaşamazsın. zaten kredi kartı ile alışveriş yapan kitle sadece fiyata bakıyor. :) ister komisyonlu çalış, istersen imalatçıdan mal çekip sen sat.
başlangıç olarak sahibinden sitesini kullanarak başlayabilirsin. ben şirketimi kapattığım zaman 4 ay sahibinden sitesi üzerinden satış yaparak geçindim.
Sahibinden.com bi kötülüğü var komisyon kesmesi ve ürünü aldıkdan sonraki onay süreci günlerce bekliyorsun
immortalboss
21-03-2013, 14:25
Ben gıda işine bulaşmanızı önermem şahsen.Şarküteri gibi bir dükkanımız var.Balık,tavuk ve yumurta satıyoruz.Büyük olan her şirket bizi zorluyor.Kipa,migros,bim vs...derken kendinizi inanılmaz bir yarış içinde buluyorsunuz.Zevk alarak yapıyoruz.20 yıl oldu neredeyse.Ama sosyal hayat 0.Annem babam 7 gün çalışıyor.Kurban bayramında 3,Ramazan bayramında ise 2 gün tatil var.360 gün boyunca çalışma...
Benim fikrim eliniz bu işlere yatkınsa güzel bir mekan tutulur.Kaliteli bir detailing merkezi,bir kenarında ise güzel bir bekleme salonu.(Ps3,bir adet bilgisayar,kahve,çay,tv,müzik olur.)
Bir kenarına da 3-5 aksesuar koyarsınız bu işin yolunu belirler.Tek yapacağınız dürüstlük ve kalite...
100 000 kişilik bir şehirde yaşıyorum.İnsanlara kendini özel hissettiren bir yıkamacım var.Bildiğiniz randevu ile çalışıyor.Ve çok da kaliteli bir işi yoktur!
Çok kaliteli araçları olup vakitleri olmayan ama paraları çok olan insanlara kendinizi sevdirip güvenini kazanırsanız araçları evden,işyerinden alıp tekrar teslim edebilirsiniz.Bunun için kaza anında sizi yakmayan bir sözleşme imzalarsınız.İşlem tamamdır.Hayalimdeki meslek oto yıkamacılık.(Detailing daha yoğun olacak tabi.)
Her kesime hitap etmelisiniz.Dökük,üzerinde boya kalmamış bir araba da olsa,Ferrari de olsa aynı özeni disiplini bırakmamalısınız.Bir de güzel bir isim yaparsanız ekmeğiniz çıkar diye düşünüyorum.
Sahibinden.com bi kötülüğü var komisyon kesmesi ve ürünü aldıkdan sonraki onay süreci günlerce bekliyorsun
kendin site açarsanda bankalar bir süreç koyuyorlar. en azından sahibinden 3gün sonra teslim ediyor paranı. iş sirkülasyona girince o 3gün gözünde büyümez. deneme amaçlı 10 parça birşey al. mesela bayan ayakkabısı veya bayan gece giysisi. onları koy bir dene. sezonu takip etmen lazım. yaz geliyor mesela. yada sevgililer günü vs vs.
edit: bankalarda komisyon kesiyor bu arada. tek çekime 1.67% kesiyor. taksit yaparsan 3.00% den başlayıp 12.00%kesime kadar çıkıyor.
ahmetuygur
21-03-2013, 14:30
Ben gıda işine bulaşmanızı önermem şahsen.Şarküteri gibi bir dükkanımız var.Balık,tavuk ve yumurta satıyoruz.Büyük olan her şirket bizi zorluyor.Kipa,migros,bim vs...derken kendinizi inanılmaz bir yarış içinde buluyorsunuz.Zevk alarak yapıyoruz.20 yıl oldu neredeyse.Ama sosyal hayat 0.Annem babam 7 gün çalışıyor.Kurban bayramında 3,Ramazan bayramında ise 2 gün tatil var.360 gün boyunca çalışma...
Benim fikrim eliniz bu işlere yatkınsa güzel bir mekan tutulur.Kaliteli bir detailing merkezi,bir kenarında ise güzel bir bekleme salonu.(Ps3,bir adet bilgisayar,kahve,çay,tv,müzik olur.)
Bir kenarına da 3-5 aksesuar koyarsınız bu işin yolunu belirler.Tek yapacağınız dürüstlük ve kalite...
100 000 kişilik bir şehirde yaşıyorum.İnsanlara kendini özel hissettiren bir yıkamacım var.Bildiğiniz randevu ile çalışıyor.Ve çok da kaliteli bir işi yoktur!
Çok kaliteli araçları olup vakitleri olmayan ama paraları çok olan insanlara kendinizi sevdirip güvenini kazanırsanız araçları evden,işyerinden alıp tekrar teslim edebilirsiniz.Bunun için kaza anında sizi yakmayan bir sözleşme imzalarsınız.İşlem tamamdır.Hayalimdeki meslek oto yıkamacılık.(Detailing daha yoğun olacak tabi.)
Her kesime hitap etmelisiniz.Dökük,üzerinde boya kalmamış bir araba da olsa,Ferrari de olsa aynı özeni disiplini bırakmamalısınız.Bir de güzel bir isim yaparsanız ekmeğiniz çıkar diye düşünüyorum. ya dostum uzun uzun yazmışsın eline sağlık ancak ben öle yıkama detailing falan istemiyorum kaldı ki istanbulun en iyi detailingcisi arkadaşımdı devretti :) ismini vermiyim
Low-Rider
21-03-2013, 14:30
Hangi firmalar pm yollayabilirmisin:soru::soru:
Attım .
ahmetuygur
21-03-2013, 14:31
kendin site açarsanda bankalar bir süreç koyuyorlar. en azından sahibinden 3gün sonra teslim ediyor paranı. iş sirkülasyona girince o 3gün gözünde büyümez. deneme amaçlı 10 parça birşey al. mesela bayan ayakkabısı veya bayan gece giysisi. onları koy bir dene. sezonu takip etmen lazım. yaz geliyor mesela. yada sevgililer günü vs vs.
edit: bankalarda komisyon kesiyor bu arada. tek çekime 1.67tl kesiyor. taksit yaparsan 3.00tl den başlayıp 12.00tl kesime kadar çıkıyor.
Tekstilde kar çok fazla 1 3 5 lira kesintisi koymaz aslında üretici olmak lazım bu tarz işte
immortalboss
21-03-2013, 14:32
ya dostum uzun uzun yazmışsın eline sağlık ancak ben öle yıkama detailing falan istemiyorum kaldı ki istanbulun en iyi detailingcisi arkadaşımdı devretti :) ismini vermiyim
Peki hocam. :) Yeni iş kuracak birisini gördüğümde detailing geliyor dayanamıyorum. :D Yada Fast And Furious filminin 1. serisindeki gibi bir modifiye mağazası olabilir. :D
Tekstilde kar çok fazla 1 3 5 lira kesintisi koymaz aslında üretici olmak lazım bu tarz işte
Tekstilde büyük işini görürüm ama önceki postta beni kırdın kaybettin :D
Şaka bir yana tekstil yapıcak olursan beni bul
arsenikli
21-03-2013, 14:40
bi apartman kirala daireleri günlük kiraya ver artık yasallaştı bu iş bunun için ufak bi miktar para ödemesi yapılıyormuş turuzim bakanlığına galiba
pm attım hocam :D
ahmetuygur
21-03-2013, 14:51
Batıkan gibi su borusundan headers mı yapak napak :D whatsapdan yazdım papi
ahmetuygur
21-03-2013, 14:54
Gidip karate salonu açıcam 10 20 li gruplar yapıp özel olaylarınıza grup halinde eleman tahsis edilir yaralamalı şu fiyat korkutmak bu fiyT
halilkarakas
21-03-2013, 14:55
iranda air ride , modifiye v.s :)
vallahi biz toptan mutfak banyo imalaatı yapıyorum büyük firmalara o iş güzel iş ancak he diyince girilicek bir iş değil bende şuan yan gelir olarak kendi başıma bi yıkama açmayı düşünüyorum bu devirde ticaretle para kazanmak zor malesef...
yilmazcatalbas
21-03-2013, 15:01
eğer bütçe yeterli ise yap sat (ev dükkan ıvır zıvır) işine girmenizi tavsiye ederim. tabiki istanbulda değil henüz gelişmekte olan şehirlerde daha karlı bir iş ve yatırım olur.
Gidip karate salonu açıcam 10 20 li gruplar yapıp özel olaylarınıza grup halinde eleman tahsis edilir yaralamalı şu fiyat korkutmak bu fiyT
öldüm burda gülmekten:hahaha: bizim millette iyi para kazanırsın
turbo&quattro
21-03-2013, 15:16
Tr de hayalmi olur yada su an varmi bilmiyorum ama bu aralar Amerika'da mobile detailing cok populer . Yani bir kamyonet ile gidip musterilerin ev yada isyerlerine gidip arabalarini orada yikayip cilaliyorsunuz boylece insanlar yikamaciya gideyim diye zaman kaybi yasamiyorlar.
Sermaye ve çevre varsa şayet arsa kovalanıp bir müteahhit ile beraber ev yapılıp satılabilir. Kısacası inşaat sektörü.
delSol_power
21-03-2013, 15:29
İmkanınız varsa, Kuzey Irak'ta ticaret yapabilirsiniz. Hemen hemen hiç bir üretim yok orada ve neredeyse tüm gıda malzemeleri Türkiye'den gidiyor. İyi bir setup'la güzel paralar kazanılabilir.
eğer bütçe yeterli ise yap sat (ev dükkan ıvır zıvır) işine girmenizi tavsiye ederim. tabiki istanbulda değil henüz gelişmekte olan şehirlerde daha karlı bir iş ve yatırım olur.
kesinlikle katılıyorum yeni yeni gelişmekte olan şehirlerde en güzel yatırım alanları. bnce yapılacak en mantıklı işlerden birisi
CasabLanca
21-03-2013, 15:40
istanbullu arkadaşlar yakınıyordu istanbulda aspava yok diye :D o konseptde bir kebapçı açabilirsiniz
istanbullu arkadaşlar yakınıyordu istanbulda aspava yok diye :D o konseptde bir kebapçı açabilirsiniz
Her yerde yazdım bunu İstanbul'a Aspava'yı açan parayı neresine sokacağını şaşıracak :)
Şehir değiştirme lüksün varsa güneyde transfer şirketi kurup Havalimanı - Oteller arası transfer işine girebilirsin. Getirisi çok iyi, sezonun uzun olması çok büyük avantaj.
Aynı işi İstanbul'da da yaparsın ama bu trafikte işkence olur.
Low-Rider
21-03-2013, 15:52
Tr de hayalmi olur yada su an varmi bilmiyorum ama bu aralar Amerika'da mobile detailing cok populer . Yani bir kamyonet ile gidip musterilerin ev yada isyerlerine gidip arabalarini orada yikayip cilaliyorsunuz boylece insanlar yikamaciya gideyim diye zaman kaybi yasamiyorlar.
Evlerde Amerika'da ki gibi olsa burada mantıklı.
Adam giricek sokağa, önlü arkalı ya da yan yana dipdibe parketmiş arabalar.
Seninkini yıkarken benim ki kirlenicek sonra kavga çıkıcak:)
turbo&quattro
21-03-2013, 15:55
Evlerde Amerika'da ki gibi olsa burada mantıklı.
Adam giricek sokağa, önlü arkalı ya da yan yana dipdibe parketmiş arabalar.
Seninkini yıkarken benim ki kirlenicek sonra kavga çıkıcak:)
Yazarken site otoparklarini fln dusunmustum ben . Dar sokaklar vs aynen olmaz :)
Leman Kültür düşünülebilir şuan cafeleri çok revaçta
Bence eğer imkanlarımı zorlarım diyorsanız nispetiyedeki nusr-et ortak ol derim
CasabLanca
21-03-2013, 16:01
Her yerde yazdım bunu İstanbul'a Aspava'yı açan parayı neresine sokacağını şaşıracak :)
Şehir değiştirme lüksün varsa güneyde transfer şirketi kurup Havalimanı - Oteller arası transfer işine girebilirsin. Getirisi çok iyi, sezonun uzun olması çok büyük avantaj.
Aynı işi İstanbul'da da yaparsın ama bu trafikte işkence olur.
fikri sunarken aklıma gelen ilk kişiydin abi :hehe:
Bence eğer imkanlarımı zorlarım diyorsanız nispetiyedeki nusr-et ortak ol derim
Yani Doğuş Grubuna ortak ol demek istedin :D
fikri sunarken aklıma gelen ilk kişiydin abi :hehe:
Haftada en az 2 gün giderim :D
İbrahim33
21-03-2013, 16:04
Oto kiralama işinden vazgeçtiğiniz iyi olmuş.Neresinden baksanız riskli bir iş.Riskleri ve pislikleri saymayla bitmez.
Araba alıp satmak desen , herkes malın gözü olmuş , kovalarsan illaki ekmek yersin ama oda sinir harbi bir iş bu ***** site yüzünden.
Gıda işinde taco restaurantı öneririm ama oda bir risk , güzel bir bütçe , sabır ve esnek çalışma saatleri lazım o iş için , ama tutarsa harika para kazandırır.
Tantuni işine de girilebilir , dehşet para kazandırır , iyi bir ustaya ve sizin işletmeciliğinize bakar bütün iş.İstersen detayları pm.'lerim.
Topraktan daire alıp sonra satmakta iyi ve karlı bir iş , düşünülebilir.
xort +1 :D
lokantacılık yapılacaksa
1 aspava
2 zalatta nın bayiliği olabilir
zalatta özellikle iş merkezlerinin olduğu bi yerde ciddi iş yapar salata makarna üzerine menüleri çok güzel
Yada ankarada kürt böreği dükkanı açabilir bir ilke imza atmış olabilirsin
hddsheriff
21-03-2013, 16:17
Herkese merhaba
25 senedir faaliyet gösteren firmamızı 8 ay önce devrettik.. Yeni bir iş kurup ticaret yapmayı istiyorum kararsızım çok araştırıyorum okuyorum geziyorum işletmecisiyle konuşuyorum çoğu insan mutsuz kira bedellerinin yüksek olması büyük firmalarla rekabet edememe vs vs .. Gıda işini araştırdım biraz yeni bir konsept oluşturmak başlı başına intihar kahveci açsanız starbucks var ezer dönerci açsanız bir sürü marka var vs..
Otomotiv sektörünü araştırdım lastikci açalım dedik kınuştuğum lastikci abim kiran 2000 lirayı geçmesin işlek yer olsun para kazanırsın dedi öyle bir kirada işlek caddede dükkan zaten yok !
Çok kararsızım forumda bu tarz bi konu var mı göremedim ama fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim conta yakmak üzereyim :D
sağlam bir yerde dükkan bulursan lastik fabrikaları kiranı karışılıyor.
Ev al sat yapın.İyi semtlerde sokak arası ana caddeye yakın bir ev bulun içi eski yıkık dökük .Alın pimapen,kapılar,mutfak,banyo,parke,mermer dizayn hesabı yapıp aldığınızın fazlasına satın.İşi incelikleriyle yapmayı bilirseniz çok para var.Gidip xx mimarlık ofisiyle çalışırsanız tabi o evi yaptırmak yeni bir ev parasına çıkar.Ucuz ama kaliteli yaptırmayı bilirseniz o zaman çok güzel para bırakır.
ama şuda var herkes kaçıyor yeni yapılmış siteleri tercih ediyor.Buda bir dezavantaj.
Herkese merhaba
benim açmayı düşündüğüm konuyu aynı kelimelerle açmışssın ahmet.kendi konum gibi okuyucam artık:D
xort +1 :D
lokantacılık yapılacaksa
1 aspava
2 zalatta nın bayiliği olabilir
zalatta özellikle iş merkezlerinin olduğu bi yerde ciddi iş yapar salata makarna üzerine menüleri çok güzel
Ülkede makarna kültürü oturmuş olsa pilavcılar gibi makarnacı açasım var ama pilavı ekmek arasında yiyen bir millet olarak biz makarnayla doymuyoruz :D
fastchild
21-03-2013, 17:25
Yada ankarada kürt böreği dükkanı açabilir bir ilke imza atmış olabilirsin
bizim buradaki dükkanda sabahları sıraya giriyoruz börek almak için ki bizim burada 3 tane börekçi var bir cadde üzerinde
hani normalde büyük marketler yanındaki küçük dükkanı alır mağazasına katar ya bu adam tersini yaptı ufacık dükkanın yanındaki tek katlı süpermarketi satın aldı ve dükkanı hala dolu hala sıraya giriyorum
mechanic
21-03-2013, 17:31
tam zamanı. bodrum marmarise 4-5 tane vip vito ile git.
Abi biz şekerleme işi yapıyoruz ve çalıştığımız firmalar parayı hep vadeli ödüyor ve nakit sıkıntısı yaşıyoruz babamın piyasada çok tanıdığı pastane vb müşterisi var onlardan bir tanesi ile ortak Dondurma dükkanı açmaya karar verdik çeşit arttırılabilinir Eskişehir de ve Bursa da bu işi yapıcaz 3 tane yer açmayı düşünüyoruz amcam mühendis olmasına rağmen oda bizimle bu işe girmek istedi ve kendimiz üreticez dondurmayı falan.Günde 30 kg dondurma ayda 9.000 tl kar hedefimiz var bu şekilde nakit ihtiyacımızı çözücez sizde böyle bir işe yönelebilirsiniz biraz uzun oldu ama :)
temizlik şirketide olabilir. ev apartman otel fabrika temizliği vs gibi..
Abi gel Karabük'e bi öğrenci yurdu aç paraya para demezsin. :)
ahmet döşemelik kumaş sat mobilyacılara, uzakdoğudan veya avrupadan sağlam firmalardan dstribtrlük alabilirsin... tekstil sadece giyimlik değildir unutma başgan ...
10 senedir bu işteyiz alaha şükürler olsun sıkıntımız yok...
not: s forumuna yazmıyosun bayadır , özledik batıkanla atışmalarınızı
ALPER-VNS
21-03-2013, 20:34
Paran varsa koy faize bekle sahibindeni kolla öldüm bittim diyen adamın arabasını al bas yere cilala amerikan bayraklı kokunu as sat bence.. Pastane işindeyiz gün günü tutmuyo şimdiki aklımız olaydı biz de beklerdik herkesin işi durgun buara
turkerrr
21-03-2013, 22:16
en parlak fikir aspava gibi geldi banada ...
oto kiralamayı sigorta şirketlerinin çalıştığı asistans şirketlerle (İPA - TURASİST - ADAC vb) anlaşmalı çalıştırırsan abuk subuk adamlarla karşılaşma ihtimali düşer ve arabaların boş kalmaz ... aracı hasar almış kaskodan kiralık araç hizmeti alan insanlara araç vermiş olursun ... tabi kurumsal bir firma olmak gerek rent a car kaskolu geniş filo gerekir ...
bahadırtelli
21-03-2013, 22:44
Ofis işletme işi bu ara hayli revaçta. Merkezi biryerde bir veya bir kaç kat kiralayıp uygun bir dizayn sonucu odalarını faklı şirketlere kiraya verbilirsin özellikle Türkiyeye giren yabancı irketler yada yeni kurulan şirketler çok oluor. Taksim civarında oda başı kira yaklaşık €1000-€1500
Gokturk01
21-03-2013, 22:50
Aç bir göstermelik gsm bayiliği koy her bankanın post'nu sonra cırt cırt %3-5 arası komisyonuna bak.Hacmine göre belli bir nakit lazım.benim arkadaşım yapıyor paraya tekme tokat atıyor resmen.
Onurkk06
21-03-2013, 22:53
ankaraya midpoint cook shop tarzı yerler açılabilir ankara bu yönde çok geride
ankaraya midpoint cook shop tarzı yerler açılabilir ankara bu yönde çok geride
Cookshop bayilik vermiyor bildiğim kadarıyla. Ama bence mantıklı bir iş olurdu cookshop bayilik. :) :icon_tup:
onursumer
21-03-2013, 23:06
babamlar 50 yıldır imalat yapıyorlar makine vs. son 10 yıl için kesinlikle en mantıklısı
al sat vs yapmak yani aracı olmak başka turlu para kazanması mümkün olmuyor
bende gıda uzerine işyeri açmayı düşünüyorum uzun zamandır ama yatırım yapabilicek istediğim gibi bir alan birturlu bulamıyorum
ihtiyacın bitmeyeceği bir sektor bence
imprezaWRC
21-03-2013, 23:06
Ev al sat yapın.İyi semtlerde sokak arası ana caddeye yakın bir ev bulun içi eski yıkık dökük .Alın pimapen,kapılar,mutfak,banyo,parke,mermer dizayn hesabı yapıp aldığınızın fazlasına satın.İşi incelikleriyle yapmayı bilirseniz çok para var.Gidip xx mimarlık ofisiyle çalışırsanız tabi o evi yaptırmak yeni bir ev parasına çıkar.Ucuz ama kaliteli yaptırmayı bilirseniz o zaman çok güzel para bırakır.
ama şuda var herkes kaçıyor yeni yapılmış siteleri tercih ediyor.Buda bir dezavantaj.
Tabi birde kentsel dönüşüm hikayesi var, o iş cort diye saplanabilir.
akarsız kokarsız taksi plakası alıp kiraya verebilirsiniz,beyaz eşyacı acabılırsiniz veya hipermarkette olabilir mahallenin hipermarketi emin olun güzel para kazanıyor
Ev alıp satma işi mantıklı olabilir, ama nerde ne gideceğine dikkat etmek lazım. 2 Ay önce 85 liraya 3+1 daire aldım, içi atıl durumdaydı. Alçısı kartonpiyeri, parkesi, pimapeni çelik kapısı vs. kendim yaptırdım, toplasanız 10 bin gitmemiştir. Yapıldıktan sonra evi 85 liraya aldığım emlakçı geldi, o bile eğer satmayı düşünürsen 130-140 civarından veririz dedi. Tabi İstanbul'da durum nasıldır bilemiyorum, kentsel dönüşüm hikayeleri vs.
streetracer_nos
21-03-2013, 23:38
Herkese merhaba
Gayrı menkul alsam en az 5 sene beklemem lazım değerini ibulsun vs vs
niye yeni bi konsept oluşturmak ıstıyosunuz ki burger mc mado starbucks gibi açtığı şube darpaneye dönen bi sistem düşünülebilir misal burger king ,adamlar zaten iş yapamayacak lokasyona franchise vermiyor yada inşaat sektörü ilk gözdem 1 ncide kazanamazsanız bile bi inşaat yaptıktan sonra yürür gidersiniz akaryakıt-gıda-inşaat para bunlarda kanımca
Sigortadan kazalı araba alıp yaptırıp satabilirsiniz tamirci tanıdık vs çevreniz iyiyse.. Bir tanıdığım düzenli olarak yapıyor her ay 10.000 e yakın para kazanıyor.. Tabiki dürüst yaptığınız sürece pert arabayı kazasız diye satmayarak..
Mokocum şuan mevcut parayı koruma devri. Yada mütayitlik yapıcan. Saldır fikirtepeye
MrtYILDIZ
21-03-2013, 23:49
sonax tarzı bi yer açabilirsiniz
mantikli bi seçim..
Sheyhzade
21-03-2013, 23:53
güzel bir noktada tekel bayii açın, basın 200bin tl'lik malı, 200bin kuru parayı görünce iskontolar havada uçuşuyor, normal şartlarda %20 civarında gezen kar payınız otomatikman %30lara kadar çıkıyor, günlük 7bin tl ciroya karşılık aylık 210bin total paranın %30ü 70bin tl yapar ki , normal bir insanı fazlasıyla memnun eder bu gelir, giderlere gelince koyucaksın barkod sistemini , adam gibi 3 eleman bulucaksın günlük 3-5 saatini işyerinde geçirsen yeterli. eleman giderin, kiran, vergin derken totalde taş çatlasın 10bin tl giderin olur aylık. 60bin tl'de çoğu insana aylık yeter sanırım ? yalnız bu işi yapıcaksın mevki ve muhasebecin çok önemli.
bunun yanı sıra 700bin euro franchising ödenerek burger king alınabilir, aldığınız taktirde 2.lokasyona ücretsiz olarak popeyes ya da burger king açabiliyorsunuz. ödediğin bu bedele karşılık müşterinin kıçını sileceği tuvalet kağıdına kadar firma koyuyor, sen sadece yeri gösteriyorsun.
CasabLanca
22-03-2013, 10:14
kaliteli marka bir yük asansörü alınıp kirayada verilebilir (camac vs.)
yilmazcatalbas
22-03-2013, 10:19
inşaat işinde bilgi almak isteyenlere malzeme teminlerine adapazarı ve izmit civarlarında yardımcı olabilirim
babamlar 50 yıldır imalat yapıyorlar makine vs. son 10 yıl için kesinlikle en mantıklısı
al sat vs yapmak yani aracı olmak başka turlu para kazanması mümkün olmuyor
bende gıda uzerine işyeri açmayı düşünüyorum uzun zamandır ama yatırım yapabilicek istediğim gibi bir alan birturlu bulamıyorum
ihtiyacın bitmeyeceği bir sektor bence
aspava iyidir! :D
Herkese merhaba
İçi kötü durumda olan daire alınıp dekorasyonu yapılıp satılabilir :)
aspava983
22-03-2013, 12:35
Sigortadan kazalı araba alıp yaptırıp satabilirsiniz tamirci tanıdık vs çevreniz iyiyse.. Bir tanıdığım düzenli olarak yapıyor her ay 10.000 e yakın para kazanıyor.. Tabiki dürüst yaptığınız sürece pert arabayı kazasız diye satmayarak..
tanıdığınızın numarasını alabilirmiyim bu konuda fikir danışmak istiyorum ;)
Sonax'ın şartları ağırlaştı eskisi gibi değil. İyi düşünmek lazım girmeden önce. 40.000€ Franchise ücreti, yıllık da 25 bin civarı mal çekmeniz lazım. Bayiliği tek taraflı feshedebiliyor, özellikle bu durum çok sıkıntılı bence. Verdiğiniz paranın hiç bir şekilde geri ödemesi söz konusu değil.
Geçen hafta görüştüğümde bunları şart koştular. Eski bayi olmak lazım güzel para bırakması için.
butcenizi bilmiyorum ama is makinelerine yatirim yapip saatlik kiraya verebilirsiniz.
lastikçi bu aralar bnmde düşüncelerimin arasinda..
michelin continental fln..
mümkünse alim gücü yüksek semtte , lastik muhafaza edebilecegin , sezonluk belirli bir ücret karşiliginda kislik yazlik lastiklerini saklayabilecegi bir lastikçi düşünüyorum bende..
iyi fikir gibi..
highpower
23-12-2013, 12:16
Arkadaşlar herkese selam bu konunun altına uygun oldu mu bilmiyorum ama bir sorum olacaktı bir yakınımıza mantı yapıp satabilece ği küçük bir işletme kurmayı düşünüyoruz yeme içme yok sadece imalat ve kilo ile satış bunun prosedürü nedir gıda olduğu için nerelerin izni belgesi v.s gerekiyor birde bu kurumlara ne kadar masraf ister bu işlemler. mahalle araları yufkacı vebenzeri yerlerle dolu zor olmasa gerek diye tahmin ediyorum ama konuya yabancıyız hiç fikrimiz yok bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler
Tekstil işine girin derim. Özellikle Merterde kendi markanızı yaratıp, güzel tasarım yaparsanız güzel iş yaparsınız.
Bitcoin mining yap
Bi de borsasına girdin mi
mis
İbrahim Erdem
23-12-2013, 12:38
tekstil işi özellikle imalat olarak olarak kazançlı bir sektör çok hızlı büyüyebiliyorsun ama aynı şekilde bir anda çakılabilirsin de o yüzden riski var.
burkaykalyon
23-12-2013, 12:52
Bitcoin mining yap
mis
Evren Abi bu sistem ile ilgili detaylı anlatan bir döküman ve tüyo bilgisi var mı sende?
highpower
23-12-2013, 13:00
Arkadaşlar herkese selam bu konunun altına uygun oldu mu bilmiyorum ama bir sorum olacaktı bir yakınımıza mantı yapıp satabilece ği küçük bir işletme kurmayı düşünüyoruz yeme içme yok sadece imalat ve kilo ile satış bunun prosedürü nedir gıda olduğu için nerelerin izni belgesi v.s gerekiyor birde bu kurumlara ne kadar masraf ister bu işlemler. mahalle araları yufkacı vebenzeri yerlerle dolu zor olmasa gerek diye tahmin ediyorum ama konuya yabancıyız hiç fikrimiz yok bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler
benim soru kaynamış arada
rebeloghy
23-12-2013, 13:21
Abi işletme ve uluslararası tic. ve finansman çift anadal yapıyorum, ingilizce tam , rusçayı da ilerletiyorum. Gıda ihracatı yapalım mı :) ?
Taksi plakası alınıp kiraya verilebilir. aylık kira getirisi 5 bin lira
Atatürk havaalanından durak alınıp kiraya verilebilir. her araç 1 durak olarak gözükür orada tanesi 70-100 bin arasında değişiyor getirisi 500-1000 lira arasında..
Abi işletme ve uluslararası tic. ve finansman çift anadal yapıyorum, ingilizce tam , rusçayı da ilerletiyorum. Gıda ihracatı yapalım mı :) ?
şurada ki en mantıklısı bana bu geldi ,
Rusya bildiginiz bu konulara aç.biz otomobil parçası satmaya gittik; sattık üstüne de adam bizden kuru meyve istedi hemde inanılmaz şekilde yüksek meblalarda :) :icon_tup:
200m2 ortalama bir dükkan tutup karışık marka halı,yatak,baza başlık ev tekstili satılabilir.karlılık oranı iyidir.akmaz kokmaz mal.daha büyütüp risk alarak daha sonra mobilyaya geçiş yapabilirsin.ya da mobilya aksesuarı koyarak devam edebilirsin.tamamen senin zevkine kalmış..şimdiden ne iş yaparsanız yapın hayırlı uğurlu olsun,bol bereketli olsun.
Evren Abi bu sistem ile ilgili detaylı anlatan bir döküman ve tüyo bilgisi var mı sende?
Vakit bulsam araştırıcam ama bulamadım bir türlü
burkaykalyon
23-12-2013, 14:29
Vakit bulsam araştırıcam ama bulamadım bir türlü
Tamam abi. Ufak çaplı araştırdım güzel bir şeye benziyor ancak tam net anlayamadım. Haber bekliyorum.
tekstil işi özellikle imalat olarak olarak kazançlı bir sektör çok hızlı büyüyebiliyorsun ama aynı şekilde bir anda çakılabilirsin de o yüzden riski var.
Ticarette risk her zaman vardır, önemli olan riskleri en aza indirgemek bence :)
burkaykalyon
23-12-2013, 14:32
Ticarette risk her zaman vardır, önemli olan riskleri en aza indirgemek bence :)
Bah bah laflara bah... Sanki CNBC-E ekonomi profesörü. :D Esnaf adamsın olum sen :D
Thracian
23-12-2013, 15:56
Bitcoin mining yap
mis
Bitcoin şuaralar tehlikeli
tekstil işi önermiş bikaç arkadaş, ben imalat ve toptan satış yapan biri olarak söylüyorum hiç öyle dışardan gözüktüğü gibi değil. Uzun süredir işin içinde değilseniz hiç girmeyin derim
paulharris
23-12-2013, 16:29
araba tamir işine giriş..bi sanayide.... ben bu adamların bu kadar para kazandıklarını bilmiyordum... babam eski kartal aracımıza bile 2-3 milyar para saydı gidip.... böle adamlar cok :) eskimesin diye gidip en ufak bişeyini yaptırıyor genelde de kazıklanıyor..
ayrıca bende yeni aracın direksiyonunu tamir ederken kazıklandım...400 lira yarım saatlik iş icin aldılar.. adamı arayan gırla dolu... kimine senin işi 400 e senin işi 600 e falan yaparım abi diyor... ben dukkandayken 3 arac daha geldi 200 er lira aldı tanesinden.. yarım saatte bin lira rahat topladı..
highpower
23-12-2013, 17:02
benim soru kaynamış arada
arkadaşlar farkındamısınız bilmiyorum ama konu eski ilk soruya cevap yazıyorsunuz ben yeni konu açmamak için bunun devamına yazdım sorumu fakat hala ilk soruya iş önerisi geliyor
highpower
23-12-2013, 17:11
araba tamir işine giriş..bi sanayide.... ben bu adamların bu kadar para kazandıklarını bilmiyordum... babam eski kartal aracımıza bile 2-3 milyar para saydı gidip.... böle adamlar cok :) eskimesin diye gidip en ufak bişeyini yaptırıyor genelde de kazıklanıyor..
ayrıca bende yeni aracın direksiyonunu tamir ederken kazıklandım...400 lira yarım saatlik iş icin aldılar.. adamı arayan gırla dolu... kimine senin işi 400 e senin işi 600 e falan yaparım abi diyor... ben dukkandayken 3 arac daha geldi 200 er lira aldı tanesinden.. yarım saatte bin lira rahat topladı..
Kardeş Ankara da 3 personelin çalıştığı toplamda 5 kişinin geçimini sağlayan küçük ölçekli oto tamir bakım servisimiz var 150 metrekarelik aylık sadece zorunlu giderlerimiz aylık yol yemek maaş ssk kiralar vergiler vs 12 000 tl masrafımız var aylık 15000 tl iş yapsak eve 3000 tl karla döneriz senin hesapladığın şekilde bi para kazanma şekli yok yani heray 12 000 lirayı kazanma garantimizde yok bu arada
ahmet3425
23-12-2013, 17:43
Valla farklı ve turkiye de kimsenin yapmadıgı bir iş önericem.
Varsa o kadar butce
Kanyon, zorlu center, istinye park, paladium vs ust duzey avm lerden birinde profesyonel ve ust segmente hıtap eden mutfak ekıpmanları satıs magazası acabılırsın :) tamamen fantazı :D
Turkiye de boyle bır magaza yok dunyada ise bu işi yapan basta fransa da 1 firma italyada 1 firma ve belcika da 1 firma birde turkiye de 2.5 yıldır biz varız baska firma yok. Dunya piyasası cok geniş ama sektor bu 3 firmanın elinde.
Bizde onlardan suan daha iyi olma yolunda ilerlemekteyiz. Sırada ki hedefimiz bu avm lerden birinde bir magaza acmak ama suan arge ve uretım icin yaptıgımız ve yapacagamız harcamalar buna izin vermiyor.
Risk payı yuksek ancak urunlerımızın satılamama ihtimalini ben 0 olarak görüyorum.
Bilginiz olsun farklı biseyler atıyorsanız sermayeniz de var ise biz size yardımcı oluruz...
Tekstili nasıl öneriyor arkadaşlar anlamış değilim , Tekstil adamı başka bir kılığa sokar. Milyon tane tekstilci var en büyük firmalar bile sürekli sıkıntıda. Herşeyi geçtim Tekstilde nakit para dönmez bırakırsın malı çek alırsın onu alırsın bunu alırsın günü gelir ödemedimi hiçbirşey yapamazsın karşındak iflasını açıklar sende baka kalırsın bu yüzden tekstil kesinlikle hayır .
1- esenyurt bölgesi daireler 140 -160 arası bakımsızı alıp bakımlı yapıp bu fiyatlara satılır daire başı 10-25bin bırakır. Döngü fiyat ucuzlugunda hızlı oluyor.
2- Ev al-sat şuan ki dönem hızlı çunku kentsel donuşum var evlerinden çıkanlar var, kendi dairesini satıp başka almaya niyetlenenler filan hızlı bir döngü var.
3- metro- üni - sağda solda içinde yiyecek içecek olan üniteler. 10 makine için bir araç lazım düzenli kontorolunu yapıcak birileri gerekir.
4- Sağlam yıkamacı illa sonax vs. olması gerekmez güzel bi yer , ama uygulama ürünlerininde satılacağı yabancı markalar dahil kapsamlı bir detailing uygulama ve satış merkezi. Yıkama - detailing uygulama - ürün satışı - cam film - araç kaplama.
5- Bence en en güzeli AVM cafe bakıyorum sağa sola yeterki bi avm olsun içindeki markanın çok çok bir anlamı yok sürekli dolu sürekli full çekiyorlar özellilkle bakırköy- florya çevresi için konusuyorum .
6- araç alım -satımı gerçekten güzel resmi'de rahat yapabılıyorsun. 1trilyon sermaye ile ort. 15 araç alınır yılda üç kere takla atılsa 45 araç her araç 2-3bin tl bıraksa 135bin tl bırakır.
7- %8-%9 oranla faize bağla