PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askeri bi sorun (bilgi alma)

By_HaNNibaLL
21-03-2013, 14:22
Kuzenim diyarbakir da jandarma komando bölük komutani kargo yapsinlar bende kalir telefon ailenle gorusebilirsin diye iphone 4 telefonu ailesi askeriyeye kargolamislar.Kuzenimin adina ptt kargo ile ve telefonu uzman cavusun biri kuzenim adina almis imzalamis kargoyu.bende bi ptt calisani arkadas araciligiyla sorusturduk kuzenimin yerine imza atip telefonu almis gecen gunde bizi aradi ben telefonu aldim ama nerde bulamiyorum arastirmadayim demisti.
Simdide aradi kargoyu geri gonderdim dedi ama gelem giden yok oyle bi kargo da yok sorusturduk.
Biz savcilik vs araciliyla kovalasak bu olayi kuzenime herhangi bi ceza olayi falan olur mu ?

Remon
21-03-2013, 15:07
ceza olayı yerinden yerine değişebilir komutanların insafına kalmış durum. sonuç olarak verilmek istenirse verilir çünkü kargo içeriğinde ne olduğu belli. kargoların askeri bölgelere gönderimlerinde içeri girmeleri yasak oldugundan heer gelen geçen bu uzmanda olsa alır kargoyu.. uzmanlar değişik insanlardır , hepsi değil ama telefonu geri yolladım diyip almış olabilir. bence kargoyu getiren ismi bulup sormak lazım geri iade oldu mu olmadı mı olduysa nasıl oldu gibi. zaten geri verildiyse 3-4 güne eve veya evlerinin ordaki merkez ptt ye dönmesi gerekir. bölük komutanı yollat demiş sanırım. bölük komutanı çözebilir uzmanı orayı sıçırtabilir isterse. savcılıkla uğraşmayın bence askere takarsa sorun olabilir.

Yiğit G.
21-03-2013, 15:18
http://images.hepsiburada.net/assets/Telefon/300/Telefon_1077903.jpg
http://picol.org/images/icons/files/png/64/plus_64.png
http://1.bp.blogspot.com/-7fJuFLgkme4/TfMWiL4VzMI/AAAAAAAAAL4/v0J4OBXn7xI/s1600/asker+oldum+gidiyorum+vatana+emir+dagi+havasi+afyo n.jpg

http://media.tumblr.com/tumblr_lu1gkcDQD91qju31b.jpg

luca55
21-03-2013, 15:22
bence kuzenıne bısey olmaz sonucta ortada suç üstü yok ;)

By_HaNNibaLL
21-03-2013, 15:24
Ben pek uzagim bu askerlik olaylarina :D rutberi bile pek bilmem ama komutanda kendi arkadasini savunacaktir pek sallamaz resmi yolla cozulmez mi bu olay lavuga aldiysan saglik olsun ihtiyacin vardir kullan dedik yok ben hirsizmiyim falan demis simdi bulup gonderdim diyo sallamiyo ona uyuz oldum

By_HaNNibaLL
21-03-2013, 15:25
bence kuzenıne bısey olmaz sonucta ortada suç üstü yok ;)

İsleyisi bilmedigim icin soruyorum kuzenimle alakali bisey yok ailesi gonderiyo telefon oldugunu ogrenip alan ve baskasinin yerime imza atana var

yakuza
21-03-2013, 16:53
normalde başkasına teslim edilemez kargo blk komutanına söylesin kimin teslim aldığı bellidir ztn, yalnız hangi akla hizmeten askeriyeye iphone sokarlar anlamam ucuz 50 liralık bişi göndereydi

By_HaNNibaLL
21-03-2013, 17:30
normalde başkasına teslim edilemez kargo blk komutanına söylesin kimin teslim aldığı bellidir ztn, yalnız hangi akla hizmeten askeriyeye iphone sokarlar anlamam ucuz 50 liralık bişi göndereydi

Abi telefonu alan zaten bize ulaşti uzman cavuşmuş bu rütbe ne kadar önemli bilmiyorum da biz bu telefonu savcilik vs araciliği ile bulsak bizim kuzene orda eziyet ederler mi uzman cavuşlukta öyle d.ş.k varmi

yakuza
21-03-2013, 17:43
uzman çavuş dedin erbaş, çavuş ile hemen hmn aynı kıdemde sadece sözleşmeli adamı arayın arkadaşının bölük komutanına teslim etmesini söyleyin yoksa savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı söylersiniz, ama bnm anlamadığım posta memurunun kişi haricinde teslimat yapmaması gerektiği yasak sonuçta

By_emre
21-03-2013, 17:53
İsterse eziyet eder Uzman çavuş küçümsenecek rütbe değil Subay-Astsubay-Uzman Çavuş

made ın JAPAN
21-03-2013, 18:22
bölük komutanını ara direk çözer işini gerisi yalan askerede hiçbirşey olmaz

By_HaNNibaLL
21-03-2013, 18:27
Benim korktuğum olay kuzenime ceza vermeleri askerliğinin uzamasi vs böyle şeyler olur mu ?

yakuza
21-03-2013, 18:29
İsterse eziyet eder Uzman çavuş küçümsenecek rütbe değil Subay-Astsubay-Uzman Çavuş

uzman çavuşlar kompleksli insan sınıfı olur genelde, hepsi için aynı sözü söyleyemeyeceğim güneydoğuda komando birliğinde yaptım askerliğimi üs bölgesinde orada herkes eşittir, abi kardeş gibiydik subayından tut erine kadar mesela uzman onbaşı vardı bnm astım ama orada o kurallar geçerli değil, genelde eğitim birliklerinde uzman çavuşlar bir albay gibi forsludur.

yakuza
21-03-2013, 18:31
Benim korktuğum olay kuzenime ceza vermeleri askerliğinin uzamasi vs böyle şeyler olur mu ?

blk komutanı söylediyse hiç bişey olmaz ztn adam düşünmüşte telefon göndersinler demiş, bnmde telefonum vardı üs bölgesinden inerken blk astsb. telefonlarımızı geri vermişti kullanalım diye :)

KoramiraL
21-03-2013, 18:32
bölük komutanına gidip olayı acsın bölük komutanı eğer böyle birşey dediyse o uzman ayvayı yer sonuçta kuzenıne komutan yardımcı olmak ıstemış gene ptt üzerinden sorula bilir ama komutanı ile gorüşsün

Muharrem C.80
21-03-2013, 18:34
edebilir kıl gider vs.. ama unutma en düşük rübeli uz.çvş.. türet artık:rolleyes:

Onur Fatih
21-03-2013, 18:35
İmzalayıp alan adamı bulup arayın. Durumu açıklayın. Savcılığı falan karıştırmayın ilk başta. Eğer alan kişi uzman çavuşsa yani erbaş ise savcılığa gideceğinizi falan söyleyin tabur komutanına ulacağınızı söyleyin. Eğer uzman erbaş değilde muvazzaf uzman jandarma çavuş ise. Savcılık ve üst rütbelileri karıştırmadan konuşun. Yoksa sizin kuzen çok çeker oralarda. Üstüne gider sonuçta muvazzaf. Sözleşmeli olsaydı 3-5 savunmaya bakardı meslekten atılması.
Çözülür inş.

arsenikli
21-03-2013, 18:47
askerliğim yeni bitti terhis oldum 2 ay oldu askeri kanunları iyi biliyorum kuzeniniz hiç o telefonu kullanmışmı _? arama msj vs vs resim falan çekilmişmi _? kayıtlara bakıyolar inceliyolar ! yok telefon eline hiç geçmemiş ise hiç bi sıkıntı olmaz ailesi burdan yollamıştır bilgisi yoktur kullanmanın yasak oldugunun bu şekilde erimizi yargılayamazlar
he uzman çavuşumuz erimize kafayı taktı diyelim gene bişey olmaz bu arkadaşımızın orda bı takım komutanı bı boluk komutanı bı tabur komutanı var gider şikayet eder bana bunu yapıyo eziyet ediyo diye adamı ........... yaparlar ozaman hatta isterse mahkemeye bile verebilir uzmanı
bu arada tsk da eskiden bildiğimiz disko olayı kalktı onun yerine artık direk askerliği uzuyo ve biraz fazla mesai yaptırıyolar ama sizin askerinize burda bi şey olmaz telefonu kullanmadı ise

Serkan__R
21-03-2013, 20:16
O bölgeye bakan PTT ye ulaşın ve bölge dağıtımına çıkan personeller ıle aydınlatırsınız durumu Yada dırek bölük arayarak askerın velısı olarak durumunuzu anlatın sıze fazlasıyla yardımcı olacağına ınanıyorum bende dogudaydım benzer durumlar cozersınız hayırlı tezkereler askerımıze

freelife
21-03-2013, 20:21
Bölük komutanının ve uzman çavuşun adını özelden alabilirmiyim, belki yardımım dokunabilir...( ama belki kesin demiyorum )

VW6R
21-03-2013, 20:52
Siz ne kadar telefonla uğraşırsanız uzman da askerle o kadar uğraşır burnunu yerden kaldırtmaz, nöbet ağacı olur nerede angarya iş var hepsine o sürülür vs. vs. vs. Babam asker olmasına rağmen asteğmenin birisiyle tartışma yaşadık dağın tepesinde çekmediğim kalmadı.

By_HaNNibaLL
21-03-2013, 21:02
Bölük komutanının ve uzman çavuşun adını özelden alabilirmiyim, belki yardımım dokunabilir...( ama belki kesin demiyorum )

Pm gönderdim

Canblock
21-03-2013, 21:21
Şikayet vs. bence gereksiz . Telefonu alan ve bölük komutanı bulunup , bence olay çözülebilir. Eger sonuca varılmazsa yakın bi ilde abim rütbeli çalışıyor. Belki yardımım dokunabilir.

By_HaNNibaLL
21-03-2013, 21:29
Şikayet vs. bence gereksiz . Telefonu alan ve bölük komutanı bulunup , bence olay çözülebilir. Eger sonuca varılmazsa yakın bi ilde abim rütbeli çalışıyor. Belki yardımım dokunabilir.

Ben ilk mesajdada yazdiğim gibi hiç bilgim yoktu hatta cok yanliş yapmişsiniz dedim neden askeriyeye kargo yaptiniz yaptiniz madem komutanina yapin diye ama telefon askere ulaşmadiğini kullanmadiği sürece sıkıntı olmadiği için böyle bişey düşünmeye başladik.

Canblock
21-03-2013, 21:43
Ben ilk mesajdada yazdiğim gibi hiç bilgim yoktu hatta cok yanliş yapmişsiniz dedim neden askeriyeye kargo yaptiniz yaptiniz madem komutanina yapin diye ama telefon askere ulaşmadiğini kullanmadiği sürece sıkıntı olmadiği için böyle bişey düşünmeye başladik.

olan olmus , arkadaşların dedigi gibi çocukla ugrasırlarsa o daha fena . Olay çözümlenmezse pmden bana ulaş yardımım dokunacaksa seve seve yardımcı olurum.

bkaraca
21-03-2013, 22:03
Bölük komutanı izninde telefon gelecek ve uzm. Çavuş bunu alacak, aileside telefonun peşine düştü diye cavus er'e zulüm edecek? Bence Ütopya olur bu olsa olsa... Bölük komutanı o cavusu mahfeder...Er'e hicbirsey olmaz sonucta suç bile olsa kendi insayatifi dışında olaylar.Kuzeniniz konusabilirse komutanı ile konussun bu olay en kolay bu şekilde çözülür.

burakcan
06-04-2013, 18:41
uzman çavuşlar kompleksli insan sınıfı olur genelde, hepsi için aynı sözü söyleyemeyeceğim güneydoğuda komando birliğinde yaptım askerliğimi üs bölgesinde orada herkes eşittir, abi kardeş gibiydik subayından tut erine kadar mesela uzman onbaşı vardı bnm astım ama orada o kurallar geçerli değil, genelde eğitim birliklerinde uzman çavuşlar bir albay gibi forsludur.

sen kaçtane uzman çavuşla tanıştın bende askeri personelim ve anlıyorum sende ki bu uzman aşkını kuyruk acın mı var kimsede öyle üst bölgesinde abi kardeş değildir ben hayatımın 6 yılını dagda tim komutanı olarak geçirdim kimseylede kardeş olmadım herkes rütbesini kıdemini bilir

gelelim konuya kardeşim yegeninin adını birliğini ve uzman çuvuşun adını bana pm olarak gönder ama uzman çavuşmu uzman jandarmamı iyi öğren

benim askeri bilgim yakuza kadar değildir ama uzman jandarma tim personelinin amiri konumundadır unsur komutanı olarak

daha detaylı bilgi istiyorsan yakuzaya sor adam bütün genelkurmayı çözmüş

burakcan
06-04-2013, 18:46
askeri bölgelere kargo teslimi yapılmamaktadır şubeden de ancak rütbeli personel kargoyu alabilir ayrıca siz neden telefon gönderiyorsunuz telefon kullanımı öyle tim komutanı bölük komutanının görmezden gelebileceği kadar hafif bir suç değildir

onursumer
06-04-2013, 18:54
İmei si ile calindi kayip seklinde savciliga basvurun hemen ortaya cikar baska telefonda imei degissede iphonede yapamiyorlar