Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : '90 Honda Civic Ef için Lpg?

ChtArdARSL
21-03-2013, 15:10
Merhaba,

Dun hayırlısı ile Ef civic imi almıs bulunmaktayım.Arac ilk sahibi ogretmende Honda İkiler bakımlı eksiksik bir arac 280 binde bu zamana kadar bakımları aksatılmamıs,karburetoru tamir gormemiş acılmamıs bir araba.

***** benzin fiyatları ortada Diger arabamda benzinli oldugu için bu aracıma Lpg takmak ıstıyorum.İtiraz edenler olucaktır fakat haftada 350 Km rahat yol yapıyorum aracla zaten 190E benzınden yana cebımı yakıyor.

Lpgli Ef kullananlar ıllakı vardı fıkırlerını hangı marka lpg kıtını kullandıklarını araclarının ne yaktıgının ıyı kotu yorumlarını paylasmalarını rıca edıyorum.. :beuj:

halilkarakas
21-03-2013, 15:23
lpg ile çok az yaktığını biliyorum ama hangi marka taktıklarını bilmiyorum .

timucintt
21-03-2013, 17:43
Genemi lan bu konu... bozacam diyorsun yani illaki... o zaman şöyle diyim... 350 liraya takarsın o kiti... lpg kitini boğaz alacaksın ikiye ayırıp her iki karburatörün başınada flanş yaptıracaksın ben öyle yaptım huzuru buldum... benimki sedan otomaitkti şehir içinde 11 litre gaz yakıyordu hesapla artık kmde ne yapıyor şehirler arası 8 litre gaz yakıyordu.... buna göre 19-26 kuruş arası yakıyor ef gazda...

ChtArdARSL
21-03-2013, 17:52
Genemi lan bu konu... bozacam diyorsun yani illaki... o zaman şöyle diyim... 350 liraya takarsın o kiti... lpg kitini boğaz alacaksın ikiye ayırıp her iki karburatörün başınada flanş yaptıracaksın ben öyle yaptım huzuru buldum... benimki sedan otomaitkti şehir içinde 11 litre gaz yakıyordu hesapla artık kmde ne yapıyor şehirler arası 8 litre gaz yakıyordu.... buna göre 19-26 kuruş arası yakıyor ef gazda...

Timu Param yok olsa neden ıstıyım lpg takmak.. Mecburum dıyorum elımden ne gelırkı daha dun aldım suan bıle 200 km yı devırdım hem gıtmıyo hem yakıyor namuzsuz :)

Kiti ne marka alıyım onu de bana? o sekılde resmı varmı senınkınıın?

reddewill
21-03-2013, 18:03
benim arabada atiker var 25 30 kuruş ortalama şehir içinde +15 jantlar var üstünde buna rahmen ekonomik

SMTTKZ
21-03-2013, 18:15
Atiker marka , şehir içi 26-27 şehirdışı 23-24 kuruş yakıyor ama tüp kafası çabuk bozuluyormuş duyduğuma göre atikerlerin,landirenzo yu tavsiye ediyorlar.

ChtArdARSL
21-03-2013, 18:23
sabah calısmada parformansda kaybınız varmı arkadaslar?

Frid
21-03-2013, 18:32
Bende lpgsiz kullanıyorum ilk aldığım zamanlarda 180 tl dolan depo ile karma kullanımda 550 km rahat devirdim, zamlar sonrası bir fırsatla yine depo ful denemeye devam bu sefer daha ekonomik kullanıyorum

rekord2000
21-03-2013, 19:21
Tartarini tavsiye ederim, cok basarili karb. mikserleri mevcut, ayrica agrisiz sorunsuzdur ariza yapmaz akmaz kokmaz:) olay zaten sistemin ariza yapmamasi ve hepsinden onemlisi karb. mikseri, mikser kotuyse ne yapsan verim alamazsin lpg'den

MuraTeg
22-03-2013, 07:31
Hangı EF acaba yokmu resmi cismi :) Hayırlısı olsun ikilerde yatıp kalktıgım ıcın genelini biliyorum amcaların. Lpg ıcın ıse ben tavsıye etmem Ef zaten az yakan bı araba, madem bu kadar temız bozma derım. Ama illa taktırcam dıyorsan tartarini vardı benım ef'te de guzeldi çekişi gidişi yine de.

ChtArdARSL
22-03-2013, 10:55
Hangı EF acaba yokmu resmi cismi :) Hayırlısı olsun ikilerde yatıp kalktıgım ıcın genelini biliyorum amcaların. Lpg ıcın ıse ben tavsıye etmem Ef zaten az yakan bı araba, madem bu kadar temız bozma derım. Ama illa taktırcam dıyorsan tartarini vardı benım ef'te de guzeldi çekişi gidişi yine de.

İkilerde takılcak zaten Huseyin usta arabanın 20 senelik ustası baska bıryere goturmeyı dusunmuyorum aracımı. Haftaya bırakıcam tamponları fılanda boyancak Konusunu acacagım

berkay_aydin
22-03-2013, 10:59
Atiker takmışlar, 30 krş civarı yakıyor..

TameR
22-03-2013, 11:03
atiker yada lovato taktır..

ortalama 25-30 kuruş arası yakar alt takım baskı balata jant lastik durumuna göre

karbüratör bakımı ve filtreleri zamanında değiştirirsen bişey olmaz

lpg taktıktan sonra gazdan benzine benzinden gaza çok oynama gaz ayarı çok hassas hemen bozuluyor...

ilk çalıştırmada benzine oranla yaklaşık 1-2 dakika daha jiglede tutman gerekiyor rolantinin kendine gelmesi için

BurakYozgat.
22-03-2013, 11:15
Aracım enjeksiyonlu olduğu için atiker sıralı sistem lpg takılı üzerinde. Şehir içi 22 kuruş şehirler arasıda 19-20 krş yakıyorm şu günlerde. Ve çok memnunum.

orkuteren
22-03-2013, 16:55
ş.içi 22 kuruş şehir dışı 19-20 kuruş bu kadar az fark olması biraz düşündürücü hesapta bi yanlış olmasın yanlış anlama lütfen bnde accordda ş.içi 35 kuruş ş. dışı 23 kuruş yakıyorum da o yüzden sordum

c20let
22-03-2013, 17:24
Ef için lpg'den hep uzak durun diyorlar bi bildikleri vardır elber söyleyenler ef konusunda biligli kişiler ama bende öğrenciyim lpg olmazsa olmaz benim için. Üzerinde ne marka kit var bilmiyorum ama sadece sabah rolantiyi bulması uzun sürüyo sürekli lpg ile kullanıyorum kuşadasında en uzun mesafem 10 km yani araba ısınmadan duruyor ve 3. vitesi geçemiyorsun aşırı yoğun şehir içi kullanım olarak tabir edersem ayarsız bakımsız lpg ile 35 kuruş yakıyor.

ChtArdARSL
22-03-2013, 17:31
Bilgiler için tşk arkadaslar benım aracım suan 40 krs cıvarı benzınde yakıyor.Genellıkle devırsız ve sabıt 90 km kullnıyorum ara hızlanmalarım dusuk tutuyorum az yakması acısından.

Lpg benımde ıstemedıgım bırsey fakat km den dolayı mecburum. Yazanların ve tavsıyelere gore Italyan marka olanlardan taktıracagım. Ustamın en ıyı sekılde ayarlayacagını umıt edıyorum kordılenı calısacaklar cunku. Gerekırse sırf lpgde kullnırım benım ıcın sorun degıl..

boosted_pug
22-03-2013, 18:06
benim araçda akl karbüratörlü lpg var ş.içi 220 - 250 ş.arası 200 yakıyo sabah çalıştırır çalıştırmaz rölanti biraz düşük oluyo ama daha sonra herhangi bi sıkıntı yaşamıyorum hatta göstergeyi hiç kullanmıyorum tüp bittiğinde 5-10 km benzinde gazlıyorum tüp de veya benzinde ayağımı gazdan hiç çekmem 4000 5000 110-130 giderim buna rağmen yakışı inanılmaz komik bi araba

nasıl bu şekilde oluyo derseniz en önemli parça mixer, mixerin çapı montaj şekli çok önemli ostimde keihn karbüratör için iki adet mixer aldım tanesi 30 tl ( şuana kadar 500 kere kendini amorti etti ) 5-10 tl lik dandik mixerler kullanmayın ayriyettten ufak bi trick yaptım araç sürekli dip gazdaymışım gibi algılıyo ayarıda kabaca yapınca gayet düzgün oldu

ChtArdARSL
22-03-2013, 18:19
benim araçda akl karbüratörlü lpg var ş.içi 220 - 250 ş.arası 200 yakıyo sabah çalıştırır çalıştırmaz rölanti biraz düşük oluyo ama daha sonra herhangi bi sıkıntı yaşamıyorum hatta göstergeyi hiç kullanmıyorum tüp bittiğinde 5-10 km benzinde gazlıyorum tüp de veya benzinde ayağımı gazdan hiç çekmem 4000 5000 110-130 giderim buna rağmen yakışı inanılmaz komik bi araba

nasıl bu şekilde oluyo derseniz en önemli parça mixer, mixerin çapı montaj şekli çok önemli ostimde keihn karbüratör için iki adet mixer aldım tanesi 30 tl ( şuana kadar 500 kere kendini amorti etti ) 5-10 tl lik dandik mixerler kullanmayın ayriyettten ufak bi trick yaptım araç sürekli dip gazdaymışım gibi algılıyo ayarıda kabaca yapınca gayet düzgün oldu

Markası varmı mıkserın? sorun sadece benzın ve lpg gecıslerındeymıs oyle belırtıyor kullnıcılar sabah calısmam vs

serci
30-05-2013, 22:45
Konuya can gelsin

Bizde de var 1 adet ef lpg baglamak ıstıyoruz ama önemlı olan su anda mikser sanırım

Varsa istanbulda taktırıpta memnun kaldıgınız yer lütfen yazın

boosted_pug
31-05-2013, 04:20
Mikserin markasını hatırlamiyorum ama ostimde anahtarı geçince solda büyük bi dükkan var sadece lpg mixeri üretiyolar ordan aldım

Sabah çalışma evet biraz sıkıntılı bazen tek marşta çalışırken "bazen" genelde iki üç kere kontak aç kapa yapıyorum tek marşda çalışıyor benzin lpg geçişinde hiç sıkıntı yasamadım hatta şöyle yapıyorum lpg azaldığında aracın gaz pedalı hissizleşiyo yolda seyir halinde direk düğmeyi benzine çekiyorum aracı biraz yığdırıyorum birkaç saniye içinde motor depodan benzini çekiyo gazlamaya devam bu esnada yolda giderken hiç sıkıntım olmuyo ama rölanti biraz sapıtıyo sanırım lpg ile benzini karıştırdığından dolayı benzinliğe kadar bu şekilde gaza geçerkende yine aynı yolda direk gaza basıyorum hiç sıkıntı olmuyo