PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo Acil Yardım

Red10
22-03-2013, 02:53
arkadaşlar abiler kafaya taktım benim alfaya turbo koymadan rahatlayamayacağım kaç gündür kuzenimle konuşuyoruz kimizde var gücümüzle uğraşıcaz ancak bu konuda açıkcası pek bilgi ve tecrübemiz yok. öncelikle şu konularda yardım lazım;
1-0.5-0.6 bar arası düşünüyoruz stocta (motor:1.6 120hp 150nm dohc çift egzantrik) bu barla aişağı yukarı veriler ne olur
2-hangi turboyu önerirsiniz yada standart oem turbo taksak ne olur
3-sadece turbo ve intercooler ve ekipman ne tutar
4- son olarakta düzgün bi ayar ve montaj yaptırabilecek yer önerisi olan varmı(istanbul)

şimdiden teşekkürler...:)

Günkut
22-03-2013, 02:58
Küçük bir not : Turbo yapıcaksınız motorunuzun saglıgından emın olun ve oem kolların nelere dayandıgını ogrenın yoksa bloktan parca toplayabılırsınız.Belki basmak istediginiz 0,5 bile fazla olabilir sanmıyorum ama aklınızda bulunsun.

edit:ayar içinde ecufast çözer olayınızı.

Red10
22-03-2013, 03:00
Küçük bir not : Turbo yapıcaksınız motorunuzun saglıgından emın olun ve oem kolların nelere dayandıgını ogrenın yoksa bloktan parca toplayabılırsınız.Belki basmak istediginiz 0,5 bile fazla olabilir sanmıyorum ama aklınızda bulunsun.

motor kontrolü yapıldı herhangibi sıkıntı bulunmadı kompresör testi vs. ustam çok zıplamıycağım sürece neşeli bi şekilde gezersin dedi

mehmetelt
22-03-2013, 03:06
öncelikle pistonlarının buna dayanıklımı değilmi onu öğrenmek lazım. farzedelimki motor açmadan yani piston falan değişmeden sadece turbo işine girecek olsan tahmini masraf (yaklaşık olarak) ben muhtemelen eksik parça söylemişimdir. benden çok daha bilgili arkadaşlar yanlışım varsa mutlaka düzeltirler.
1-turbo 1.000 tl
2- intercooler ve ara borular 1.000 tl
3- enjektör, yakıt pompası ve baskı balata da değişmesi gerekir diye düşünüyorum. bunlar toplam 2.000 tl bulur sanırsam
4- komple egsoz yapacaksın 1.000 tl de o
5- bu arada arabanın ecusu yani beyni ne olacak?değişmesi gerekirmi bilmiyorum
6- en son yazılım o da 1.000 tl
kesin daha bişeyler çıkar.benim çok ama çok kaba olarak yaptığım hesap bile 6.000 tl tuttuki bence dahada çıkar masraf. yani atmosferik arabayı turbolamak kolay ve ucuz bir şey değil. arabanı satıp turbo beslemeli bir araç almak daha hesaplı olur.

erdem325
22-03-2013, 03:23
sabah hemen arabayımı turbolayacaksınız?
neden acil yazdınız?

alihan_27
22-03-2013, 03:28
Öncelikle kolay gelsin.
1.0.5 barla kabaca (1+0,5)x120=180 bg civarı güçler elde edilebilir.
2.Güç/devir bandıyla değişmekle birlikte örneğin alt devirlerden gelen bir güç için vag 1.8t 150-180 bg olan modellerden çıkan k03xxx modeli kullanılabilir. Biraz daha üst devirleri dolduran turbo olarak k04xxx, megane rs'lerden çıkan td04-14t, gt2861 vb. turbolar kullanılabilir. Örnekler çoğaltılabilir. İstenen turbo için önemli olan, hangi devir aralığında basınç istiyorsun?
3.Fiyatlar markaya, sıfır/ikinci el olmasına birazda şansa bağlı olarak değişiyor. Zamanında td04-15g sorunsuz, ikinci el turboyu 250liraya almıştım. 150 lirayada intercooler almıştım örnek olacaksa. Tabii bununla bitmiyor. Hatta bunları almak daha başlangıç yapmak gibi. Baskı balatası, enjektörü, pompası, ıvırı zıvırı bir sürü şey gerekli sağlıklı bir uygulama için.
4.Üzerindeki oem ecu remap yapılabilirmi bilmiyorum. Yapılamazsa ve motor twinspark olan motorlardansa ateşleme ayarı sıkıntı olabilir. Bu işle ilginenler daha iyi bilir.

Birde konu yanlış yerde. Aşırı besleme bölümüne açsaydın iyi olurdu.

Red10
22-03-2013, 03:28
sabah hemen arabayımı turbolayacaksınız?
neden acil yazdınız?

bi acileyeti varki acil yazdım orasıda bende kalsın

erdem325
22-03-2013, 03:32
bi acileyeti varki acil yazdım orasıda bende kalsın

konu yanlış yerde, başlığa bakınca sandım ki turbonuz arıza falan yaptı onun için konu açtınız..
neyse..

Red10
22-03-2013, 03:35
konu yanlış yerde, başlığa bakınca sandım ki turbonuz arıza falan yaptı onun için konu açtınız..
neyse..

aciliyet konusu biraz derin ve uzun sadece arabayı 1 hafta içinde bitirmem gerek kişisel bi durum söz konusu. konu bölümüne gelince bilmiyodum adminler taşırsa sevinirim

Red10
22-03-2013, 03:38
Öncelikle kolay gelsin.
1.0.5 barla kabaca (1+0,5)x120=180 bg civarı güçler elde edilebilir.
2.Güç/devir bandıyla değişmekle birlikte örneğin alt devirlerden gelen bir güç için vag 1.8t 150-180 bg olan modellerden çıkan k03xxx modeli kullanılabilir. Biraz daha üst devirleri dolduran turbo olarak k04xxx, megane rs'lerden çıkan td04-14t, gt2861 vb. turbolar kullanılabilir. Örnekler çoğaltılabilir. İstenen turbo için önemli olan, hangi devir aralığında basınç istiyorsun?
3.Fiyatlar markaya, sıfır/ikinci el olmasına birazda şansa bağlı olarak değişiyor. Zamanında td04-15g sorunsuz, ikinci el turboyu 250liraya almıştım. 150 lirayada intercooler almıştım örnek olacaksa. Tabii bununla bitmiyor. Hatta bunları almak daha başlangıç yapmak gibi. Baskı balatası, enjektörü, pompası, ıvırı zıvırı bir sürü şey gerekli sağlıklı bir uygulama için.
4.Üzerindeki oem ecu remap yapılabilirmi bilmiyorum. Yapılamazsa ve motor twinspark olan motorlardansa ateşleme ayarı sıkıntı olabilir. Bu işle ilginenler daha iyi bilir.

Birde konu yanlış yerde. Aşırı besleme bölümüne açsaydın iyi olurdu.
bu turboların çıkmasını nerde bulabilirim birde dizel 1.3 1.5 araçların turboları uyumlu olurmu ? birde işçilik ne alıyor ustalar

levent
22-03-2013, 03:44
1 hafta içinde o iş imkansız, bu işi hakkıyla yapan yerlerde zaten 1 haftadan oldukça fazla süre için sıra vardır.

izo
22-03-2013, 03:47
bu isler oyle anlamadan arastirmadan bi haftada olmaz; ha soyle olur, gider birakirsin bi garaja arabani 1 haftada turbolalayip verir cok bastirirsan...

Yiğit Özgür – Hızlandırılmış İngilizce Kursu — Egonomik (http://www.egonomik.com/2010/01/yigit-ozgur-hizlandirilmis-ingilizce-kursu/)

alihan_27
22-03-2013, 03:50
bu turboların çıkmasını nerde bulabilirim birde dizel 1.3 1.5 araçların turboları uyumlu olurmu ? birde işçilik ne alıyor ustalar

Öyle küçük hacimli dizellerin turbosu ile bu iş olmaz. Hatta bu öyle 1 haftada filan hiç olmaz. Sanayiye girersin tıstıs sesleri, seni geçen elemanları geçme hayaliyle ustalar seni yolarlar kusura bakma, sana dost tavsiyesi bu işe böyle girişme. Araştır nedir, nediğildir, birsürü proje konusu var forumda, turbo yapanlar ne alıyor, ne değiştiriyor hangi ustalarla çalışıyorlar iyice öğren sonra takıldığın yerleri sor.

Yoksa daha önceden olduğu gibi benzer konularda da 10-15 bin lira maliyet çıkarıldığında vazgeçeceksin. İyi geceler.

Ranthor
22-03-2013, 08:09
Dikkat,

Konunum sohbet bölümüne açılması uygun değildir.
Lütfen bölümlere ve amaçlarına göre konu acalim

President
22-03-2013, 10:12
Motorun yapı olarak uyumlu olduğunu varsayarsak.

Adam gibi bir turbo,
Adam gibi yapılmış bir manifolt,
Tial wastegate,
intercooler ve ara borular,
BOV,
Downpipe+eksoz,
pompa+enjektör+regulatör
Ecu+mapping, duruma göre map sensörü gerekebilir.
Wideband, boost gauge,
İyi bir işçilik ve bol bol şans.

Şu anda aklıma gelen minimum gereksinimler.

Red10
22-03-2013, 13:20
sabahtan gidip parçaları aldım tek tek garett 3071 turbo +garett intercooler westgate aem wideband defi boost controller defi turbo timer manifold yapılıyor sona hks hi-power gelicek yarın diğer egsoz işleri için iskender ustaya gidicez dereceli egzantrik siparişi verildi duruma görede wisecodan piston set siparişi yapılıcak şuanlık beklediğim 3 4 parça var yarında onları alıcam gidip bi arkadaşımın vasıtasıyla çok iyi bi ustada nazımızı geçirip pazartesi bırakıcaz cumartesi alıcaz arabayı bütün işlemler bittikten sonra yaptırdığım yeri dyno verileri vs herşeyi paylaşıcaz kısmetse motoruda açarsak 200 225 hp arası bekliyoruz

VTECizm
22-03-2013, 13:31
sabahtan gidip parçaları aldım tek tek garett 3071 turbo +garett intercooler westgate aem wideband defi boost controller defi turbo timer manifold yapılıyor sona hks hi-power gelicek yarın diğer egsoz işleri için iskender ustaya gidicez dereceli egzantrik siparişi verildi duruma görede wisecodan piston set siparişi yapılıcak şuanlık beklediğim 3 4 parça var yarında onları alıcam gidip bi arkadaşımın vasıtasıyla çok iyi bi ustada nazımızı geçirip pazartesi bırakıcaz cumartesi alıcaz arabayı bütün işlemler bittikten sonra yaptırdığım yeri dyno verileri vs herşeyi paylaşıcaz kısmetse motoruda açarsak 200 225 hp arası bekliyoruz

umarım başarılı bi işlem olur ve diger Alfa (vb. Turbolanmak istemeye sıcak bakılmayan araç sürücülerine) örnek olur.

Başta basıncı düşük tutmak daha saglıklı olabilir. Böylelikle aracın kaç bara kadar dayanacagınıda ögrenirsiniz. Hayırlı olsun...

Red10
22-03-2013, 13:37
umarım başarılı bi işlem olur ve diger Alfa (vb. Turbolanmak istemeye sıcak bakılmayan araç sürücülerine) örnek olur.

Başta basıncı düşük tutmak daha saglıklı olabilir. Böylelikle aracın kaç bara kadar dayanacagınıda ögrenirsiniz. Hayırlı olsun...

teşekkürler inşallah herşey yolunda gider ilk bukadar yüklü 147 yi yapmış oluruz diğer alfacılarada cesaret olur :)

Hondafatih
22-03-2013, 13:39

Valla özgüveninize hayran kaldım inşallah hakkınızda hayırlısı olur yanlız 5 msjdan sonra bu kadar çabuk ve hızlı bir biçimde parça listesi oluştup vede almak büyük bir cesaret örneği inşallah dilediğiniz gibi olur arabanız.

Mechanix
22-03-2013, 13:40

3071 mi ? 0.6 bar için ?

Red10
22-03-2013, 13:40
Öyle küçük hacimli dizellerin turbosu ile bu iş olmaz. Hatta bu öyle 1 haftada filan hiç olmaz. Sanayiye girersin tıstıs sesleri, seni geçen elemanları geçme hayaliyle ustalar seni yolarlar kusura bakma, sana dost tavsiyesi bu işe böyle girişme. Araştır nedir, nediğildir, birsürü proje konusu var forumda, turbo yapanlar ne alıyor, ne değiştiriyor hangi ustalarla çalışıyorlar iyice öğren sonra takıldığın yerleri sor.

Yoksa daha önceden olduğu gibi benzer konularda da 10-15 bin lira maliyet çıkarıldığında vazgeçeceksin. İyi geceler.

ben yapmak istediğim hiç bi işten maliyet açısından kaçmam önemli olan hayallerim ve zevkim para herzaman kazanılır... hayırlısıylada başlamış olduk ve inanın 10 lirayı bulmıyacak şekilde hesap çıkarttık dostlarım abilerim sağolsun çok iyilikler yaptı...

Red10
22-03-2013, 13:42
3071 mi ? 0.6 bar için ?

çok uyguna geldi ayrıca dediğim gibi motorada girmeyi düşünüyoruz artık 0.6yla kalacağını pek sanmıyorum...

Red10
22-03-2013, 13:44
Valla özgüveninize hayran kaldım inşallah hakkınızda hayırlısı olur yanlız 5 msjdan sonra bu kadar çabuk ve hızlı bir biçimde parça listesi oluştup vede almak büyük bir cesaret örneği inşallah dilediğiniz gibi olur arabanız.

benim araştırmam yada parça sorgulamam tabikide burdaki msjlara göre değil işin erbabı kişiler sağolsunlar yardımcı olup güzel yerlere yönlendirdiler bizde üstümüze düşeni yapıp ödemeyi yaptık

alihan_27
22-03-2013, 13:45
ben yapmak istediğim hiç bi işten maliyet açısından kaçmam önemli olan hayallerim ve zevkim para herzaman kazanılır... hayırlısıylada başlamış olduk ve inanın 10 lirayı bulmıyacak şekilde hesap çıkarttık dostlarım abilerim sağolsun çok iyilikler yaptı...

Umarım isteğin gibi birşeyler çıkar ortaya. Yüklü alfa görmüş olurum. Uygulama fotolarıda çekersen enazından alfadan korkanlara yol göstermiş olursun.

Red10
22-03-2013, 13:46
Umarım isteğin gibi birşeyler çıkar ortaya. Yüklü alfa görmüş olurum. Uygulama fotolarıda çekersen enazından alfadan korkanlara yol göstermiş olursun.

tabiki her aşamada paylaşım yapıcaz hayırlısıyla biterse güzel video dyno vs de paylaşıcaz

levent
22-03-2013, 13:55
iskender ustada nası sıra alabildiniz hayret ;)

Mechanix
22-03-2013, 13:58
çok uyguna geldi ayrıca dediğim gibi motorada girmeyi düşünüyoruz artık 0.6yla kalacağını pek sanmıyorum...

Çok kullanışsız bir devir bandı olacak .Bu işte uygun rakama bulduğun parçalarla ilerlemen doğru değil.

izo
22-03-2013, 14:07
3071 i cok gec doldurucak, ztn araban devir cevirmiyor...bunun icin acele etme diyor insanlar, biraz daha arastirsaydin keske...
isletim sistemi ne olacak? dereceli egzantrik'e gerek yoktu mesela bu setup icin gereksiz masraf yapmissin...benzin olayini nasil cozceksin? su forumda arastirsan biraz o da yeter..

Zero
22-03-2013, 16:18
Benzin pompası,enjektör,belki bobin buji,şanzuman ne kadar dayanabilir 3071e ne kadar dayanacak o makine sadece pistonla bitiyor mu o iş vs vs.İnşallah sorunsuz güzel bir şekilde tamamlarsın.Alfadan bıkmış biri olarak başarılar diliyorum.

alperkirman
22-03-2013, 16:41
orjinalden turbolu araçlarda turbo büyütme işlemi bile taktım oldu hop 250 olmuyor :)
dikkatli davranıp aracın sağlığından ödün vermeden işlem yapmak hem maliyet olarak ( kır tekrar yap olmadan ) hemde sinir hastalıkları için daha iyi ...

ANIL ERCAN
22-03-2013, 16:59
Aracı satıp fabrikasyon turbolu bi araç almak daha mantıklı bence. İşin riskleri felan bayagı bi var. Ama tabi zevk sizin istek sizin araba sizin Yapmayı kafaya koymussanız Simdiden basarılar :)

urukain
22-03-2013, 18:47
keşke önceden şu konuyu bi okusaydın..
http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/1828-yeni-baslayanlar-icin-turbo.html

0.6 bar için 3071 mi ?? kaç binde gelicek acaba o turbo keşke ucuza buldum diye hemen almasaydın inanılmaz kullanışsız bi devir bandın olucak, neyse artık parçalar alınmaya başlamış hayırlı uğurlu olsun....:)
peki benzin pompası enjektörler beyin ve benzin hatları için ne düşünüyosun gücü yere nasıl aktarıcan debriyajın sıkıntı çıkarmaz değil mi ??

fatiii
22-03-2013, 19:06
kardeş sen o arabaya hiçbirşey takmadan direk sat.git 1.8t bi vag al hem ucuz hemde elindeki malzemelere daha uygun a3-a4 vs o parçalarıda direk ona tak..yoksa senin 10 bin olarak yaptığın hesap çarşıya çıkınca baya yükselir..

bu işte herşey para değil sadece para harcıyarak sorunlarla başa çıkamazsınız...

hayallerini suya düşürmek istemem ama senin setup ın sonu tamamiyle hüsran vede çöpe giden min. 10 bin tl şu anda

OMTech
22-03-2013, 19:44
Adam param var ben bu işi deneye yanılada olsa öğrenip yürüteceğim diyor. deneyince anlayacak. bize artık akıl yada tavsiye vermek düşmez ki danıştığı illaki başka birileri daha vardır.. ama manevi olarakta köstek olmayalım lütfen. satıp 1.8t al onu al bunu al tavsiyeleride bana garip geliyor açıkcası. hepimizin doldurduğu arabaları satıp üstüne para koyup m6ya lamboya binmesi gerekir. araba satmak, bir müddet arabasız kalmak, temiz araba bulmak, onu alıp yüklemek çok daha zor. hiç değilse sevdiği, geçmişini bildiği arabayı yüklemeyi seçmiş, hiç denenmemiş bi araç üstelik, inatta etmiş bize başarılar dilemek düşer :) İyi projeler.. detayları bekliyoruz.

fatiii
22-03-2013, 20:24
Adam param var ben bu işi deneye yanılada olsa öğrenip yürüteceğim diyor. deneyince anlayacak. bize artık akıl yada tavsiye vermek düşmez ki danıştığı illaki başka birileri daha vardır.. ama manevi olarakta köstek olmayalım lütfen. satıp 1.8t al onu al bunu al tavsiyeleride bana garip geliyor açıkcası. hepimizin doldurduğu arabaları satıp üstüne para koyup m6ya lamboya binmesi gerekir. araba satmak, bir müddet arabasız kalmak, temiz araba bulmak, onu alıp yüklemek çok daha zor. hiç değilse sevdiği, geçmişini bildiği arabayı yüklemeyi seçmiş, hiç denenmemiş bi araç üstelik, inatta etmiş bize başarılar dilemek düşer :) İyi projeler.. detayları bekliyoruz.

burda konu açıp soru soruyorsa bizde mantıklı olanı söyleriz hayal aleminde yaşamaya gerek yok sonucta o projenin sonu belli o kadar para o kadar emek boşa gidecek.burdaki çoğu kişi bunu bildiği için yazıyor burdaki insanlar o maceralardan çoktan geçtiği için yazıyor aynı sıkıntıları tekrar tekrar yaşamaya gerek yok amerika keşif meselesi..

manevi olarak köstek derken biz burda adama yazsak aslansın sen yaparsın tak turboyu bas basıncı olsun 400 hp vs vs bu adam iki gün sonra gelipte sövmezmi sizin forumunuzundaa bildiğinizindee bileceğinizindee diye.biz olacakları söyleyelimde canı ne istiyosa onu yapsın

he derseki bende para paket sıkıntı yok maksat alfa yürütmek o zaman a dan z ye alfanın herşeyini değiştirecek keyfine bakacak :)

OMTech
22-03-2013, 20:35
...he derseki bende para paket sıkıntı yok maksat alfa yürütmek o zaman a dan z ye alfanın herşeyini değiştirecek keyfine bakacak :)

Adamda bi nevi bunu söylemiş zaten. gt30 turboyla .5-.6 barda o arabanın yürümeyeceğini saçmasapan bi yerde boost gelip devir çeviremeden tükeneceğini tecrübe etmiş herkes biliyor :) Kişisel sebeplerle 1 haftada bitireceğim bu arabayı para sorunu yok deyince niyetin alfa yürütmek olduğu anlaşılıyor :) arkadaş hangi turboyla nerde basınç gelip, sıkıştırmasını, whpsini spoolunu bilmiyor bile olsa nakit 10 bini üstüne koyup yürütecek araç alınabileceğini biliyordur ama almadığına göre hedef alfa.. Buraya konu açıp sorup daha cevap bile gelmeden parçaları temin ettiği içinde şu an zaten foruma sövmesi gibi bi durum olamaz. yardım isteyen herkese yardım edilmek için bu forumun var olduğuda aşikar.. :)

MCN21
22-03-2013, 20:45
baya hızlı bir ilerleme olmus :D konunun basını okuyunca yalan olanlardan olucak sandım , ama cok hızlı yürümüssünüz , insallah beklediginiz gibi olur , arkadaslar turbo ya saldırmıslar ama hesaplarınıza uymassa hızlı bir sekilde baska bir taneyle degistirebilirsiniz ... büyük bir idda var sanırım bu kadar hızlı ilerledigine göre :)

2jzgte
22-03-2013, 20:54
blokla kapağın arasına 1 2 mm kalınlığında conta şeklinde bi parça koyarsanız sıkıntı çıkmaz ama nerde ne olcağı beli olmaz turbo bu motorunu kaldır ata olabilir :D güzel bi yağlama lazım çok pro yapılan turbo arablarda bile sıkıntı çıkıyo

fatiii
22-03-2013, 21:57
Adamda bi nevi bunu söylemiş zaten. gt30 turboyla .5-.6 barda o arabanın yürümeyeceğini saçmasapan bi yerde boost gelip devir çeviremeden tükeneceğini tecrübe etmiş herkes biliyor :) Kişisel sebeplerle 1 haftada bitireceğim bu arabayı para sorunu yok deyince niyetin alfa yürütmek olduğu anlaşılıyor :) arkadaş hangi turboyla nerde basınç gelip, sıkıştırmasını, whpsini spoolunu bilmiyor bile olsa nakit 10 bini üstüne koyup yürütecek araç alınabileceğini biliyordur ama almadığına göre hedef alfa.. Buraya konu açıp sorup daha cevap bile gelmeden parçaları temin ettiği içinde şu an zaten foruma sövmesi gibi bi durum olamaz. yardım isteyen herkese yardım edilmek için bu forumun var olduğuda aşikar.. :)

Adam amacina uygun turbo almamiski fiyati uygun buldugu icin almis onun gercekten gt30 olduguda asikar.bu is 10 bine bitmez onuda belirtiyorum arti ona dogru yolu gostermeye calisiyorum yada calisiyoruz.

Bu forumun esas amaci bu yada benzeri durumdaki insanlara yardim etmek yada bilgi paylasimi saglamak son zamanlarda forumun fazlasiyla populer olmasi bilen bilmeyen herkezi uye olup bilmeden yazmasina sebep oluyo.forumun kapisinda badigart yokki giriste ayrim yapsin.

Ben burda dogrulari vede olacaklari yaziyimda o varsin yapmasin ondan sonrasini kendi bilir.

Gokturk01
22-03-2013, 23:27
Keşke gt28rs tarzı bir şey alsaydınız.

alperkirman
23-03-2013, 08:15
Keşke gt28rs tarzı bir şey alsaydınız.

aynı şeyin laciverti üstad motor içine girmeden hepsi büyük risk

Red10
26-03-2013, 13:53
arkadaşlar siz tam konuyu bilmediğiniz için kimileri ofsayt proje demiş kimileri turbo araba al demiş. bu araba çok sevdiğim bi insanındı kendisi şuan aramızda değil satıcaktık vazgeçtik bende çok eskiden beri anılarımızın olduğu v maneviyatı olduğu için bu arabayı yüklüyorum ve hafta sonu aracı yapıyorum normal bi aracım var profilimde yazdığım gibi.hiç bir masraftan kaçınmıycamn sadece manevi durumlardan ötürü... öncelikle ben burda uyguna buldum diye almadım bazı tavsiyeler üzerine projeyi uygulayacak arkadaşların limitör iptali ve devir uzatma gibi çalışmaları var şuan ıncıgından cıncıgına ne gerekiyorsa yapıllıyor komple motorada girdik allah utandırmaz inşallah... arkdaşlar bende aracı satıp değişmeyi biliyorum ancak anlattığım gibi durum farklı... OMTech bi nevi anlamış biraz beni :)

izo
26-03-2013, 14:14
Guzel krdesim herkes de sna yardim etmeye calisiyor. Yapmaya karar verdiysen burdaki insanlari dinle veya isin bilenine git. Devr cevirecek bir ust kapagin var mi mesela? Stok kapakla o turboyla cevirecegin fazladan devir ne kdr baski yaratacak biliyor musun?
Ben yapma demiyorum; bna da yapma sat rs al demislerdi, yaptim guzel de oldu. Ancak burdaki ve yabanci siteleri hatmettim. Ulkemizde genelde arastirma/okumya karsi bir tembellik vardir. Ama yeteri kdr bilmeden veya bilen birine teslim etmeden 20k harcasan da yurutemeyibilirsin. Bnm tavsiyem Pozitif bir tutum icine girmen ve burdaki insanlara danisip bigilerini suzup sna en uygun olan cozumu secmen...

Mechanix
26-03-2013, 14:41
Manevi değeri olan aracın için yanlış seçimler yaparak aracını , sanayide yatan ama manevi değeri olan bir arabaya çeviriyorsun.

Acele ettin ve sonuçlarını da yaşadıkça göreceksin. 2 ay sonra bu konuyu okuduğunda "Oha ya , bu kadar adam söylemiş , keşke inat , acele etmeseydim " diyeceksin. Paran ile deneyim sahibi olacaksın.

By_emre
26-03-2013, 14:47
İnş istediğin gibi olur bir sıkıntı çıkmaz

Maxi
26-03-2013, 14:48
kurallara uyduğun sürece her araba turbo olur.

individual
26-03-2013, 15:01
italyan bir araca turbo yapılması.yapılır güzelde olur merakla bekliyoruz bitmesini.cevremde hep alfa için yazılım piston dereceli olarak turbosuz yükleyenler vardı hiç turbo yapan'a denk gelmedim.merakla bekliyoruz sonunu.

ghibli06
26-03-2013, 15:40
olay yapılıp yapılamayacağından ziyade, senin detay vermemenden kaynaklanıyor, bir soru sordun 3. posttan sonra malzemelerin hepsini aldım dedin, şimdi de motor içine giriyoruz diyorsun da hangi malzemelerle giriyorsun? ne marka ve hangi model aldın? kimden buldun ya da nereden getirttin hemen? burada İtalyancı çok arkadaş var bazi şeyler garip geldiği için bu kadar sorgulanıyor ve de çok da haksız değiller...

ALi_G
26-03-2013, 15:51
Bana sorarsan bostanci sanayide carium alfa romeo servisinde onur abiyle bi gorus derim herseyiyle sana yardimci olabilir ki montajida ona yaptir beyin konusunda ve ayarda da ozgun (oz) ile konusmani tavsiye ederim eminim senin icin faydali sonuclar cikartacaktir.