Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot 206 HDİ ? Ford Fiesta TDCİ ?
Arkadaşlar 17 bine kadar dizel araç bakıyoruz sizce 206 HDİ mı ? Fiesta TDCİ mı ? hangisi alınır hangisi bizi rahat ettirir başımız ağırsın istemiyoruz çok yakın bi öğrenci arkadaşımıza alıcaz yardımcı olursanız seviniriz .
ben alacak olsam peugeot'u düşünmezdim bile. bence fiesta.
Düzgün araba alınıp düzgün bakıldıktan sonra fark etmicek ki motorlar zaten aynı 206 derim ben fiestadan daha konforlu kullanımı daha rahat ford daha sert daha rahatsız 1.4 psa grubu motor bakımları düzenli olduktan sonra yormaz da yolda da bırakmaz tavsiye ederim uzun süre kullanmış biri olarak ama arabayı kesinlikle düzgün bakılmışını alın dediğim gibi 206 günlük kullanıma daha uygundur
Ben 206 Hdi nin 2.el piyasasının daha iyi olduğunu düşünüyorum,rahat satar.
Öğrenci arabası olması itibariylede 206 iyi bi seçim olur.
Normalde ben Peugeot markasına hiç sıcak bakmam.Ford Peugeot tan çok daha kaliteli bir markadır ***** ama sizin bahsettiğiniz kasa fiesta ile 206 arasında aman aman kalite farkı olduğunu düşünmüyorum.
206 daha sportif görünümlü sevilen bir arabadır,bende 206 Hdi.
Hondafatih
22-03-2013, 16:47
fiesta kullanıcısı olarak güzel bir seçim olur bana göre ama 1 miktar daha üste koyabilirsen makyajlı kasa fiesta almanı tercih ederim (2006-2008)
Orçun Dikayak
22-03-2013, 16:54
Fiesta kullanıcısıyım ancak kendi aracım diye söylemiyorum ama ben Fiesta derim.Nedenine gelirsek aracın yürüyeni sert ancak bi o kadar gaddar yol tutuşa gelirsek bence emsallerine göre çok çok iyi derim.Motorları zaten aynı o konuda karşılaştırmaya girmiyorum.Parça fiyatları Ford'un gayet bulunabilir ve uygun düzeyde.Ama yinede iki aracıda kullanıp öyle almanızı tavsiye ederim.Bu arada aracım 146000 km'de daha bana tek sıkıntı yaratmadı normal bakımları yapıldığı sürece.
Hemen hemen denk arabalar, aynı paraya en düşük km'li olan en yüksek model olan en temiz olanı alırım model kıyaslamasından çok.
Her şeyi aynı derseniz de, ben olsam 206 alırım.
2006 yılından beri şirket aracı olarak 206 kullanıyorum 2006da sıfır aldıgımız aracı 2011de 258.000km de sattık bakımları hiç aksatılmadı vede satana kadar bizi yolda bırakmadı.. ardından 206+ aldık oda yaklaşık olarak 100 bine geldi şuan 2. araç olarak kendıme ilk sahibinden hatasız değişen boyasız 206 aldım 180 bin gibi bir km de ve maşallahı var aracın eğer düzgün bakılmış bir 206 bulursan almanı tavsiye ederim..
ykavcioglu
22-03-2013, 17:04
ben 206 alırım, hem daha az yakıyor hem o bütçeye daha temizleri var hemde fiesta'dan daha kaliteli(bana göre).
2 aracada sahiptik, fiesta benim gözümde 2007'de düştü:D
Temizlik olarak baktığımızda 206lar daha temiz bizde 206 düşünüyoruz teşekkürler yorumlar için. Fazlaca arıza olmasın yolda bırakmasın yeterli öğrenci durumunu bilirsiniz :)