PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F1/13 - 2. Yaris Malezya

Eriador
23-03-2013, 02:20
2. Round icin Malezya dayiz.Eger yagmur yagmazsa olaylari karistirmassa ( cok az bir ihtimal :) ) guc dengeleri hakkinda daha iyi bir yorum yapabilecez.

http://www.f1-malaysia.com/sepang/turn.gif

Takvimdeki zevkli pistlerden.Gecen seneki yaris.
5cMUrIBWa68
F1 Malaysia Grand Prix 2012 Highlights HD - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=5cMUrIBWa68)

http://www.indiancarsbikes.in/wp-content/uploads/2011/04/Malaysian-Sepang-F1-Racing-Circuit-Rain-Threat.jpg

initial-D
23-03-2013, 02:23
redbull ve renault geçen sene olduğu gibi bu seneninde en iyi 2 aracı gibi gözüküyor şimdilik

Eriador
23-03-2013, 02:34
Aslinda McLaren de o grupa dahildi hatta dayanikli olsa cok daha bile iyidi ama zaten yarim yamalak calisan araci iyice bozdular , buyuk basari :)

edit : Burak kisa yorumlari birak F1 kosesine onem ver , senin gibi bu isten anliyanlara ihtiyacimiz var burda bolum canlanlsin.

Mutu
23-03-2013, 06:56
Antreman turundaki süreler birbirlerine çok yakın zamanlar. Sıralama ve büyük yarıştaki rekabetin seyir zevkini kesiciye sokacağı kesin. Senelerdir takım arkadaşlarının arkasında kalan massanın antreman turlarında alonsoya 0.300s fark atması da ferrarinin bu sene rekabete izin verdiğinin kanıtı olsa gerek. Şurada kalmış 2 saat bari uyumayayım da sıralamaları izleyeyim.
Alonso'dan doğum günü hediyesi olarak pole bekliyorum. :cool:

initial-D
23-03-2013, 08:53
Aslinda McLaren de o grupa dahildi hatta dayanikli olsa cok daha bile iyidi ama zaten yarim yamalak calisan araci iyice bozdular , buyuk basari :)

edit : Burak kisa yorumlari birak F1 kosesine onem ver , senin gibi bu isten anliyanlara ihtiyacimiz var burda bolum canlanlsin.

yok artık :)

sıralamalarda yağmur beklentim var hava kapandı bir taraftan,bir taraf günlük güneşlik gerçi.

birde f1 demek artık %90 lastik demek ama bu yarışta %100 lastik demek olacak gibi.2 viraj dönenin lastikler paramparça.

yumuşak setler çabuk gidiyor ve her virajda ufak ufak parçalanıyor. sert setler ise biraz dayanıklı gibi görünsede ufalanmaya başladığı zaman el büyüklüğünde parçalar attığını gördük

Aranel Ciryatan
23-03-2013, 09:18
hangi kanal yayınlıyor arkadaşlar bende izleyeyim bugün iş yerinde vakit geçmez yoksa :D

tyMu
23-03-2013, 09:20
En sevdiğim pistlerden işten güçten takip edemiyoruz
Dsmart da çok izleyici kaybettirdi spora ülkemizde ,
Netten izlemek için tık.. (http://www.mygaraj.com/2013-formula-1-canli-yayin/)

Aranel Ciryatan
23-03-2013, 09:35
netten izleyemiyorum yaa bizim firewall sisteminde kapalı hep siteler. tv de yayınlanıyorsa TurkcellTV ile televizyondan takip edebilirim çünkü.

BthnKrkt
23-03-2013, 11:11
link varmı acaba izleyebılecegımız usttekinden baska ondan izleyemedım

Aranel Ciryatan
23-03-2013, 11:18
izleyemesekte boyle takip ediyoruz :D
http://img822.imageshack.us/img822/6029/screenshot2013032312145.th.png (http://img822.imageshack.us/i/screenshot2013032312145.png/)

Mutu
23-03-2013, 13:02
Rai 3 sıra düşme cezası almış. Sıralama şu şekilde.

http://i48.tinypic.com/9ps42g.jpg

Mutu
23-03-2013, 14:10
Bu arada 1. vettel ile 2. ve 3. olan pilotlar arasında 1 saniyeye yakın fark mevcut. Yine mi kanatlandı redbull? :)

mert_leon
23-03-2013, 14:28
Eriador hocam öncelikle sana çok teşekkürler. Cumartesi günleri bu konuyu arar oldum. Ferrolar bu sene umut veriyor gibi. Vettel yine çok hızlı ama gönlüm Alonso dan yana.

HUSNU
23-03-2013, 14:38
Farka çok aldanmayın. Sıralama turlarının son bölümün pistte yağmur yapmaya başladı . Sonrasında vettel ve ferrariler yeni set lastik taktılar . Kuru da redbul çok iyi değil. Bu arada yarın pist kuru olursa lastik seçimi serbest olacak .

63owen63
23-03-2013, 14:39
dsmart mı veriyor, hangi kanal ?

mert_leon
23-03-2013, 14:49
Aynen dsmart

Mutu
23-03-2013, 14:55
Sıralamaların özet videosunu gören olduysa link paylaşabilir mi?

Mutu
23-03-2013, 18:15
Farka çok aldanmayın. Sıralama turlarının son bölümün pistte yağmur yapmaya başladı . Sonrasında vettel ve ferrariler yeni set lastik taktılar . Kuru da redbul çok iyi değil. Bu arada yarın pist kuru olursa lastik seçimi serbest olacak .

Doğrudur. İzleyemedim uyuya kaldım. Sadece sürelere göre yorum yaptım. Şuan indirdim, izleyeceğim sıralama turlarını. :icon_tup:

bason
23-03-2013, 18:23
Lotus iyi, Ferrari de iyi... Vettel yağmurda çok iyi kullanıyor fakat Q3 ve Q2 de pek parlak sonuçlar göremedik ve lastik aşınması sorunları var. Kendisi de bu husus da bir açıklama yapmış endişeliler biraz. Rai ve Lotus için zor bir yarış olacak. Ferrariler den eğer yağmur yağmaz ise double gelebilir. Kuru havada Ferrariyi yakalamak zor olacaktır.

Motorlar durdu kanatlar ve lastikler yarışıyor artık. Ruhsuz ama mücadele bakımından tatmin ediyor beni.

eleanor
23-03-2013, 18:33
Bence yarış hızı olarak Ferrari ve lotusları ön sırada görmek mümkün redbull lastikleri çalıştıramıcak gibi gözüküyor o şekilde bi ön yargı ile bakıyorum.Yamur yağarsa massanın gerilemesini görebiliriz.Önlerde yine kimi ve alonso çekişmesini görmek mümkün olucak.Redbull ya 3 . olucak yada en başta kopup gidicek mücadeleci bi araç değil gibi baskı altında yürümüyor.Sanırım Ferrarileri podyumda görmek yüksek ihtimal.Özet olarak fernanonda 1. kimi 2. massa 3. benm tahminim bu duygusal bakarsam massa ve ya kimi 1. olsun derim.

bason
23-03-2013, 18:41
Rai 10. sıradan başlayacak ve geçen yarışta ki gibi bir stratejisinin de olacağını sanmıyorum. Lastikleri burada 1 pit stop az yapacak kadar kullanamazlar. Kullanırlarsa zaten sezonun gerisi için farklı bakmaya başlarım. Redbull ise yarış temposuna göre ayar yapmış gözüküyor fakat 2-3 turda lastiklerinin ne hale geldiğini görme fırsatım oldu Q2 de sanırım. Sağa sola parça ata ata gidiyordu.

bason
23-03-2013, 18:45
Şunu da eklemek gerek Rai iyi start alır da ilk viraja ya da ilk turda 4-5. sıralarda olursa podyumda olur hatta Redbull ile sıkı bir mücadeleye de girebilir. Ferrarilerin çok iyi durumda olduğunu düşünüyorum, bu yarışta en iddialı onları görüyorum. Zevkli yarış olsun, kuru yarış olsun da isimler çokta ırgalamıyor artık.:D

chatlaxs
23-03-2013, 20:33
antrenman ve sıralama kayıdı isteyen pm atsın link gönderiyim :heyoo:

Mutu
24-03-2013, 09:38
Sabahın köründe kalk desteklediğin pilot yarışdışı kalmış olsun. Peh.

initial-D
24-03-2013, 09:57
Vettel daha arasında 1_1.5 saniye olan webere geçecek kadar yaklaşamyıp birde " çok yavaş,yol versin" diyebiliyor utanmadan

Onurkk06
24-03-2013, 10:04
Arkadaşlar yarış kaçda ve hangi kanalda

berk34
24-03-2013, 10:05
Hamiltonun mclaren garajina gitmesi guldurdu sabah sabah :)

Mutu
24-03-2013, 10:22
Hamiltonun mclaren garajina gitmesi guldurdu sabah sabah :)

https://www.youtube.com/watch?v=KYBDEZsr5tk

haha

initial-D
24-03-2013, 10:45
Rosberge çok ayıp oldu hamiltonu tutmama rağmen utandım.hamiltonun benzini bahanesiyle rosbergin podyumu gitti
Gerçi ross brownın olduğu yerde normal bunlar

initial-D
24-03-2013, 10:52
Böyle gerilimli podyum az görülür

mert_leon
24-03-2013, 11:10
Boyle yarismi olur ya su vetteli gram sevmiorum arkadas.

ahmet3425
24-03-2013, 11:28
Yaris ne zaman basliyor ya da bitti mi :D

initial-D
24-03-2013, 11:58
alonsonun kumarı tutmadı.kendince çok matıklı bir hareketti aslında.kanat için pite girip 3-5 tur sonra gene lastik için girmektense, az dayanıp 2sini değiştirmek için girecekti ama olmadı.

hamilton özellikle orta bölümde gayet hızlıydı ama sonlara doğru performansın düşmesini bilemiyorum.hamiltondan kaynaklanmadığına eminim.lastiklerini koruyamadı desem sondan bir önceki pitten çıktıktan sonrada weber ve vettelden kopmaya başlamıştı.belki gerçekten sonlara doğru yakıt tasarrufu için gitmek zorunda kalmış olabilir.bu arada pitte yaptığı şaşkınlığıda farkettik :)

rosbergin hakkı 3.lüktü şüphesiz.hamiltonda farkında olduğu için sevinemedi yeni takımdaki ilk podyumuna.üstelik nico ile çok iyi arkadaşken.yalnız rosbergin 4.lüğe mahkum olmasına sebep bir yanlışı var.hatta tam bir akılsızlık.arka düzlükte hamiltonu geçip sonra startta drs yüzünden geçiliyorsun.bir kere yaptın ve sonucunu gördün.2. kere aynı şeyi niye yapı yapıyorsun.takımın yüreğini ağzına getiriyorsun.üstelik kullandığın aracın lastiği önündekinden iyi değil,aracında önündekinden üstün değil.eeeee?arka düzlükte arkasında kal,startta aç drs yi,düzlük sonunda geç ve zaten hızlıyken tur içinde farkı aç,birdahada yaklaşamasın seni geçecek kadar.bunu yapmak yerine 2 kere aynı yerde aynı hareketi yapıyorsun??ama intikamım acı olacak dedi telsizden, "bunu unutmayacağım" dedi.gerçi az önce basın demecinde "bugün takım için çalıştık,aynısı hamiltondan istendiğinde o da bunu yapacaktır" dedi.

weber ile vettelin arasında geçenlere inandığım senaryo ise şu,

sondan bir önceki pitten sonra vettel weberi yakalamaya başlıyor ama hamilton 2sinide yakalayacak hızda geliyor.vettel bir an önce weberi geçip, weberin hamiltonu oyalayıp kendisinin yarışı kazanması düşüncesinde.weberi yakalıyor ama geçebilecek kadar yaklaşamıyor.hamilton farkı iyice kapatmış,çaresizce takımdan "weber bana yol versin" diye yalvarıyor.arada 1 saniye varken weberin yol kenarına çekmesi lazım vettelin onu geçebilmesi için.neyseki bikaçtur sonra ham pite girip vettelde girdikten sonra takım, weberi özellikle beklettiler ve kendisinden sanıyorum o sırada multi21 karışımda tasarruf yaparak gitmesini istediler.vettelde ise durum tam tersi.ama weberin bundan haberi yok.hatta o vettelinde multi 21de gittiğini düşünmüş olabilir.yarış başından beri aynı tempoda giden ve birbirinden ayarları hariç çok farklı olmayan 2 aracın aynı yakacağını düşünerek.pitten sonra hala tasarruf yapan webere iyice yaklaşan vettel onu geçecek evet,vettelin uğraşması tam bir saçmalık.takım zaten vetteli 1. yapacak,o karar verildi.daha ne istiyorsun.düzlükte drs ile geçeceksin.tamam biraz mücadele ile geçtin gittin.sonraki turda weber zaten %90 ihtimalle vetteli geçemeyeceği bir atak yaptığında çizgisinden çıkıp ilk virajın dışına kadar weberi sürüklüyor.birönceki tur yaptığı gibi.rakip takım araçları bile birbiriyle böyle mücadele vermezken,zaten takım seni birinci yapmak için uğraşırken bu hırs ne?kazanma hırsı arzusu yada yarış ruhu değil bu,ezik bir insan olmakla ilgili.kim ne derse desin.ki takımı bile pes ettirdi."aptalca hareketler" diye yedi lafı,ki orda bir dünya insan sen 1. ol diye düzeni kurdular takım arkadaşına sen daha neyin peşindesin.weberde işi anlayınca 1 turda 2 saniye bıraktı zaten,başlarım yarışınıza dedi.podyum öncesi odaya geldiği gibi weber sinirinden birşey demedi baştan, sonra vettele "multi 21 de gidiyordum senin derdin ne" dediğinde vettelin şaşkınlığı çok komikti.kendi başına okadar saniye farkı kapatıp geçtiğini düşünmüş ama weberin tasarrufta gittiğini öğrenince şok oldu.podyumdan önce o odaya redbulldan 2 farklı basın danışmanı girmeye çalıştı ve almadılar içeri.neweyde webere hiç birşey diyemedi zaten kamera önünde patlaması ihtimaline karşılık.

bu yazdığım benim öyle olduğunu düşündüğüm seneryo,üstte dediğim gibi.aksini iddia edene saygım var, ama birçok şeyde ortada

bir tarafta istediği eline verildiği halde, yarış kazandığı halde takım arkadaşıyla ezik bir rekabet içinde gergin bir atmosfer yaratılan ve durumu kabullenmeyen takım arkadaşları,diğer yanda istediği olmayan bir rosbergin uysal demeci ile, podyumda olmaktan sevinç duymayan hamiltonun farkı+bu durumu yönetme konusunda hornerı ezen bir ross brown farkı olsa gerek

mert_leon
24-03-2013, 12:50
Kaciranlar icin 5 dk sonra smart sporda tekrari var.

rekord2000
24-03-2013, 13:24
yav internette tekrarını izleyebileceğimiz bir yer yok mudur? smart spor yok ne yazık ki:( ulen d-smart bir formula keyfim vardı onuda aldın elimden hayınsın hayın :(

asansu94
24-03-2013, 13:35
webber le vettel biribirlenin suratına bile bakmadı podyumda.Takım yönetiminin kararlarını ne kadar doğru tartışılır. Hamilton güldürdü, orayı kaçırmıstım ama videodan gördüm :D

mert_leon
24-03-2013, 13:45
Olaylara bakıyorumda F1 bitmiş arkadaş. Vettel tam bir ezik sabahtan beri sinir olup duruorum :) Zamanında Senna bu olaylara baş kaldırmıştı dahada onun gibisi gelmedi.

asansu94
24-03-2013, 13:55
alonsonun kumarı tutmadı.kendince çok matıklı bir hareketti aslında.kanat için pite girip 3-5 tur sonra gene lastik için girmektense, az dayanıp 2sini değiştirmek için girecekti ama olmadı.

hamilton özellikle orta bölümde gayet hızlıydı ama sonlara doğru performansın düşmesini bilemiyorum.hamiltondan kaynaklanmadığına eminim.lastiklerini koruyamadı desem sondan bir önceki pitten çıktıktan sonrada weber ve vettelden kopmaya başlamıştı.belki gerçekten sonlara doğru yakıt tasarrufu için gitmek zorunda kalmış olabilir.bu arada pitte yaptığı şaşkınlığıda farkettik :)

rosbergin hakkı 3.lüktü şüphesiz.hamiltonda farkında olduğu için sevinemedi yeni takımdaki ilk podyumuna.üstelik nico ile çok iyi arkadaşken.yalnız rosbergin 4.lüğe mahkum olmasına sebep bir yanlışı var.hatta tam bir akılsızlık.arka düzlükte hamiltonu geçip sonra startta drs yüzünden geçiliyorsun.bir kere yaptın ve sonucunu gördün.2. kere aynı şeyi niye yapı yapıyorsun.takımın yüreğini ağzına getiriyorsun.üstelik kullandığın aracın lastiği önündekinden iyi değil,aracında önündekinden üstün değil.eeeee?arka düzlükte arkasında kal,startta aç drs yi,düzlük sonunda geç ve zaten hızlıyken tur içinde farkı aç,birdahada yaklaşamasın seni geçecek kadar.bunu yapmak yerine 2 kere aynı yerde aynı hareketi yapıyorsun??ama intikamım acı olacak dedi telsizden, "bunu unutmayacağım" dedi.gerçi az önce basın demecinde "bugün takım için çalıştık,aynısı hamiltondan istendiğinde o da bunu yapacaktır" dedi.

weber ile vettelin arasında geçenlere inandığım senaryo ise şu,

sondan bir önceki pitten sonra vettel weberi yakalamaya başlıyor ama hamilton 2sinide yakalayacak hızda geliyor.vettel bir an önce weberi geçip, weberin hamiltonu oyalayıp kendisinin yarışı kazanması düşüncesinde.weberi yakalıyor ama geçebilecek kadar yaklaşamıyor.hamilton farkı iyice kapatmış,çaresizce takımdan "weber bana yol versin" diye yalvarıyor.arada 1 saniye varken weberin yol kenarına çekmesi lazım vettelin onu geçebilmesi için.neyseki bikaçtur sonra ham pite girip vettelde girdikten sonra takım, weberi özellikle beklettiler ve kendisinden sanıyorum o sırada multi21 karışımda tasarruf yaparak gitmesini istediler.vettelde ise durum tam tersi.ama weberin bundan haberi yok.hatta o vettelinde multi 21de gittiğini düşünmüş olabilir.yarış başından beri aynı tempoda giden ve birbirinden ayarları hariç çok farklı olmayan 2 aracın aynı yakacağını düşünerek.pitten sonra hala tasarruf yapan webere iyice yaklaşan vettel onu geçecek evet,vettelin uğraşması tam bir saçmalık.takım zaten vetteli 1. yapacak,o karar verildi.daha ne istiyorsun.düzlükte drs ile geçeceksin.tamam biraz mücadele ile geçtin gittin.sonraki turda weber zaten %90 ihtimalle vetteli geçemeyeceği bir atak yaptığında çizgisinden çıkıp ilk virajın dışına kadar weberi sürüklüyor.birönceki tur yaptığı gibi.rakip takım araçları bile birbiriyle böyle mücadele vermezken,zaten takım seni birinci yapmak için uğraşırken bu hırs ne?kazanma hırsı arzusu yada yarış ruhu değil bu,ezik bir insan olmakla ilgili.kim ne derse desin.ki takımı bile pes ettirdi."aptalca hareketler" diye yedi lafı,ki orda bir dünya insan sen 1. ol diye düzeni kurdular takım arkadaşına sen daha neyin peşindesin.weberde işi anlayınca 1 turda 2 saniye bıraktı zaten,başlarım yarışınıza dedi.podyum öncesi odaya geldiği gibi weber sinirinden birşey demedi baştan, sonra vettele "multi 21 de gidiyordum senin derdin ne" dediğinde vettelin şaşkınlığı çok komikti.kendi başına okadar saniye farkı kapatıp geçtiğini düşünmüş ama weberin tasarrufta gittiğini öğrenince şok oldu.podyumdan önce o odaya redbulldan 2 farklı basın danışmanı girmeye çalıştı ve almadılar içeri.neweyde webere hiç birşey diyemedi zaten kamera önünde patlaması ihtimaline karşılık.

bu yazdığım benim öyle olduğunu düşündüğüm seneryo,üstte dediğim gibi.aksini iddia edene saygım var, ama birçok şeyde ortada

bir tarafta istediği eline verildiği halde, yarış kazandığı halde takım arkadaşıyla ezik bir rekabet içinde gergin bir atmosfer yaratılan ve durumu kabullenmeyen takım arkadaşları,diğer yanda istediği olmayan bir rosbergin uysal demeci ile, podyumda olmaktan sevinç duymayan hamiltonun farkı+bu durumu yönetme konusunda hornerı ezen bir ross brown farkı olsa gerek

Horner: "Vettel bu karar kendisi verdi!" - Formula 1 (http://www.sporx.com/motorsporlari/f1/horner-vettel-bu-karari-kendisi-verdiSXHBQ320615SXQ)

biraz çelişiyor söylediklerinizle ama nekadar doğru haber bilinmez

initial-D
24-03-2013, 14:15
Eğer takım aksini söylerse weberin motivasyonunu yerle bir etmiş olacak, vettel zaten kayırlıyorken bir kere daha gözüne soka soka hakkı olan yarışı elinden almış olacaklar

Haberler yalan dolan, vettele motorunu koru, benzin harcama denmesine rağmen 1.lik için basacağını düşünmüyorum

bason
24-03-2013, 14:52
Öncelikle Alonso'nun kumarı tutmadı ve burada hatalı hem takım hem de Alonso kıvılcım ata ata ne kadar gidebilirsin ki? ciddi bir hasar var belli. Lotus ve Ferrari balon gibi geldi birden geçen yarış Lotus ve Ferrarinin yaptığını bu sefer Redbull ve Mercedes yaptı. Rai arkada çok vakit kaybetti ve lastik kaybetti. 1 pit az yaptı fakat Perezi Hulkenbergi kaç kere pist üzerinde geçmek durumunda kaldı ben sayamadım. Grosjean performansı iyiydi bence. Ön tarafta ki olaylar ise hem üzücü hem de sinir bozucuydu. Ne kadar kalitesiz bir yarış ve podyum oldu anlatamam.

Burak'çım Vettel'in geçiş hamlesi etik dışıydı fakat bunları daha öncede başka pilotlarda da görmüştük.:D Ben Vettel'in hırsının kurbanı olacağını ve geri dönülmez olaylar yaşanabileceğini ön görüyorum, artık iş çığırından çıkmaya başladı. Stres altında Vettel'in yapmayacağı şey yok gibi duruyor. Hem politik hem de pist üzerinde çok tehlikeli bir pilot. Webber'in yerinde olsa 35-36 yaşındasın ya bırak git ya da başka takıma geç sauber ya da williams force india gibi takımlarda rahat koltuk bulabilecek bir pilot. Vettel ve Redbull yönetimi olsam yüzüm kızarırdı. Bunlar daha öncede yaşanıyordu F1 de. Bir çok büyük pilot böyle şeyler yaptı. Hiç olmamasını dilerdim.

Mutu
24-03-2013, 15:10
http://i47.tinypic.com/1zv9wmb.jpg

Yarışın özeti bu fotoğraf benim için. :D

Ayrıca vettel webber konusuna gelirsek, fitnessdayken tvde tekrarını veriyorlardı. İlk düzlükten sonra viraja girerken webber vettele doğru 2-3 kere hamle(geçmek için değil, tekerine doğru) yaptı gibi gördüm. Bu krizi çözmezlerse redbull kaybedecek gibi. :)

Canselmo
24-03-2013, 15:18
vettel özür dilemiş webber den .. evladı başımıza f1 patronu oldu

levent
24-03-2013, 15:41
link varmı beyler yarış için :)

individual
24-03-2013, 19:30
Alonso gibi deneyimli bir pilot ön kanadın o süratlarda kopabileceğini hiç düşünmedimi.ferrari için takımlar şampiyonasında kötü bir durum oldu.

Eriador
25-03-2013, 06:29
Weber lafi gecirmis " Takim her zamanki gibi onu koruyacak "
Istanbul'da Vettel Weber bicmisti ama takim ole bi hava yarattiki sanki Weber hatali.

Vetel acik ara en antipatik pilot olma yolunda gidiyor , Schumacher in podyumda ziplamasi mesurdu buna onun gibi bisi yapim kendi izim olsun diye parmagini liseli gibi gostermesine bu haraketleri eklenince iyice batirdi.

Bu saatten sonra takim emri diye birsey RedBull da kalmamistir ve Weber cok sert oyniyacak. ( haklida )

Lewis bu hafta sonuda +1 i aldi hanesine Vettel in samimiyetten uzak ozur dilemesinden sonra onun acilmasi kendisine buyuk sey kazandirdi.

Ferrari nin kumari tutsaydi altili tutmus gibi olucakti ama yemedi.Lotus gazida bitti 1 hafta surdu ...

initial-D
25-03-2013, 08:12
http://24.media.tumblr.com/3a66b1e52f2506ff906516d632ecfb4b/tumblr_mk6p39IRTp1r8kneko1_400.jpg

http://25.media.tumblr.com/a40f73ab4be705ddda799a9ca36cb214/tumblr_mk6ddqmjoj1r8kneko1_500.png

http://24.media.tumblr.com/d84c5571fabc54950090bac5cfe5dd87/tumblr_mk6a0wUFca1r8kneko1_500.png

http://24.media.tumblr.com/02dcd8935a4a8c47c0dfc55f939d4eca/tumblr_mk6bhjdTdn1r8kneko1_500.png

http://25.media.tumblr.com/638975c4da7f5bc4ba2b7e3b35544118/tumblr_mk5ztrIhUc1r8kneko1_500.png

http://25.media.tumblr.com/2282477cb078fad697aaa9b472d333dd/tumblr_mk5zdiG9wB1r8kneko1_500.jpg

Kahn23
25-03-2013, 08:16
Christian Horner, 2010 yılında ki İstanbul'dan bu yana sürücülerin arasında bir gerginlik olduğunu kabul etti.

"Dürüst olalım, İstanbul'dan beri aralarında çok fazla güven yok. Ama birbirlerine saygı duyuyorlar. 2012 Brezilya yarışını hatırlarsanız orada Mark'a yerini korumasını söyledik."

ghibli06
25-03-2013, 08:22
takım emirlerini Ferrari uygularken Bernie çok sert açıklamalar yapardı, bakalım şimdi konuşacak mı çok merak ediyorum, telsiz konuşmalarından imalı lafları bile mercek altına alan Charlie, aleni olarak edilen yol versin cümlelerine etik yorumlar yapabilecek mi?

ben uzun zamandır F1 in adillikten giderek uzaklaştığını düşünüyorum, son 10 senede sıralama turları, lastikler, yakıt, motor defalarca değişti, yönetim ilginin artması ya da en azından azalmaması için rekabeti kızıştırma yöntemini seçti, bu da gerçek F1 fanlarının tepkisini çekiyor...

90lı yılların sonunda 2 Ferrariden Schumi önde kalkarken 2. Barichello'nun yavaş kalarak arkayı perdelemesi ne kadar etik dışıysa, aleni olarak telsizden yol istenmesi de o kadar kötüydü bence, o zaman pilotlar şampiyonasını kaldırsınlar sadece takımlar şampiyonası olsun...

asansu94
25-03-2013, 13:05
Webber'den Vettel'e şoke eden el hareketi! Yok artık.. - Formula 1 (http://www.sporx.com/motorsporlari/f1/webberden-vettele-soke-eden-el-hareketiSXHBQ320737SXQ)

enteresan :D

NakkaSss
25-03-2013, 13:18
Webber ve Vettel bana 88 Monaco’da pol pozisyonu için savaşan Prost ve Senna' yı hatırlattı..

ghibli06
25-03-2013, 13:22
Webber ve Vettel bana 88 Monaco’da pol pozisyonu için savaşan Prost ve Senna' yı hatırlattı..

'bu aptalcaydı Seb'... yarış esnasında telsizden bunu söyletmeyi başaran çok az pilot vardır...

Mutu
25-03-2013, 13:22
Mark Webber Shows Sebastian Vettel The Middle Finger - Webber Flipping the Bird! - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=jbb3tYcyRvw&feature=youtube_gdata_player)

asansu94
25-03-2013, 14:12
2010 Türkiye Accidente Vettel - Webber GP Turquia 2010 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=H9VdapQyWfg)
2013 Malezya 2013 Malezya GP - Kızgın Boğaların Savaşı | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?v=443162522432752&set=vb.250826161666390&type=2&theater)

vettel yine aynı vettel

cembasmaci
25-03-2013, 14:40
Rosberg yarısın son turlarında izin verin Hamiltonu geceyim ondan hızlıyım dedi. Zaten tur zamanları da onu gosteriyordu. Ama ne hikmetse İngiliz Ross Brawn buna onay vermedi. Schumacher'e yazık oldu. 1 sene daha yarısabilirdir. Adam 41 yasında olmasına ragmen Rosbergle aynı gidiyor veya daha iyi gidiyordu...

initial-D
25-03-2013, 15:24
Rosberg yarısın son turlarında izin verin Hamiltonu geceyim ondan hızlıyım dedi. Zaten tur zamanları da onu gosteriyordu. Ama ne hikmetse İngiliz Ross Brawn buna onay vermedi. Schumacher'e yazık oldu. 1 sene daha yarısabilirdir. Adam 41 yasında olmasına ragmen Rosbergle aynı gidiyor veya daha iyi gidiyordu...

sezon sonunda yarısı kadar puan aldı ama.scumiyi kötülemek için söylemiyorum ama keyfe keder tutumu vardı birazda,e takım içinase puan lazım,puan=para vs..:)

bason
25-03-2013, 15:26
Bir çok büyük pilot bu tip şeyler yaptı. İlginç olan şey Diğerlerinde 2. pilotlar bu durumdan pek rahatsız görünmüyordu. Webber 3 senedir hem zoruna gidiyor ve rahatsız oluyor bu durumdan hemde hala aynı takımda.

initial-D
25-03-2013, 15:31

sennayla prosta hakaret olur:)

hele bir de vetteli sennaya benzetenler varki aman aman...

Sinan'S2k
25-03-2013, 16:29
Vettel takım emrine uymamış ama bence takım emride çok saçma birşey. Adam Webber'den hızlıysa ki hızlı geçmek en tabii hakkı. Aynı takım olunca rakip olmuyorlar mı? Bence F1 in doğası bu olmalı

initial-D
25-03-2013, 16:32
http://25.media.tumblr.com/d8aa82e898b693f62cf02e53db51ad9d/tumblr_mk69zq8sGE1r8kneko1_500.jpg

initial-D
25-03-2013, 16:41
http://www.latimes.com/media/photo/2013-03/75008651.jpg
http://img.khelnama.com/sites/default/files/mediaimages/gallery/2013/Mar/Sebastian%20Vettel,%20Malaysian%20GP%202011.jpg
http://www.whtimes.co.uk/polopoly_fs/f12013gp02mal_jk1376707_1_1990189!image/2746638689.jpg_gen/derivatives/landscape_630/2746638689.jpg
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/03/24/article-2298385-18E4C9FE000005DC-181_634x419.jpg
http://www.nst.com.my/polopoly_fs/1.240973.1364127228!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_454/image.jpg
http://news.bbcimg.co.uk/media/images/66578000/jpg/_66578370_66578369.jpg

Eriador
25-03-2013, 16:55
Vettel takım emrine uymamış ama bence takım emride çok saçma birşey. Adam Webber'den hızlıysa ki hızlı geçmek en tabii hakkı. Aynı takım olunca rakip olmuyorlar mı? Bence F1 in doğası bu olmalı

Aslinda tam olay takim emri degil , olay Weber in kaziklanmasi gibi birsey.Weber e denilen ikisinede araclarinizi multi21 e alin lastik ve yakit tasarrufu saglayarak gidin ve pozsiyonlarinizi koruyun .Weber o yuzden tempo yu dusurdu takima inandi ama sonuc bu.

NakkaSss
25-03-2013, 18:43
sennayla prosta hakaret olur:)

hele bir de vetteli sennaya benzetenler varki aman aman...

Kesinlikle :) senna ile prost un kılı olamazlar ama nedense bi an aklıma geldi sadece :D

chatlaxs
25-03-2013, 19:11
rosbergin podyumunuda yediler :rolleyes:

asansu94
25-03-2013, 23:32
2013 Malezya GP; Biraz Aksiyon Bolca Drama ~ TorkTv (http://www.torktv.net/2013/03/2013-malezya-gp-biraz-aksiyon-bolca.html)

webberin sitemi görülmeye değer :) ''Multi 21 Seb, Multi 21''

Mutu
25-03-2013, 23:41
2013 Malezya GP; Biraz Aksiyon Bolca Drama ~ TorkTv (http://www.torktv.net/2013/03/2013-malezya-gp-biraz-aksiyon-bolca.html)

webberin sitemi görülmeye değer :) ''Multi 21 Seb, Multi 21''

Çok güzel bi siteymiş yahu burası. Teşekkürler link için.

asansu94
25-03-2013, 23:50
Çok güzel bi siteymiş yahu burası. Teşekkürler link için.

Facebooktada sayfaları var paylaşımları çok başarılı,yakından takip ediyorum :)

mert_leon
25-03-2013, 23:54

hızlı filan değildi abi takım multi21 dedikten sonra weber yavaşladı. aralarında 2-3 sn ye varken vettel cocuk gıbı aglamaya basladı weberi önümden alın filan diye. Recep ivediğinde dediği gibi adi cimri bencil pislik :)

HUSNU
26-03-2013, 09:12
Ne olursa olsun bu webber de de iş yok . Harekete bak :)

http://img.gawkerassets.com/img/18iliah2m6kvugif/k-bigpic.gif

individual
26-03-2013, 09:18
Çin yarışı nasıl olucak.Redbull takımı webber'in aracına biraz daha yoğunlaşırmı ?

ghibli06
26-03-2013, 09:30
Çin yarışı nasıl olucak.Redbull takımı webber'in aracına biraz daha yoğunlaşırmı ?

sanmıyorum, RedBull dengeyi sağlamak adına sadece adil yarışa izin verecektir, şu dakikadan sonra her hangi bir pilota ayrımcılık yapmaları sezonu sıkıntıya sokra takım adına...

individual
26-03-2013, 09:36
Zor bir iş ferrari yada rebdull takımı diye geçiyor takım oyunu deniyor strateji deniyor ama iki pilot arasında biri diğerinden ağır basınca hep olaylar çıkıyor.ünlü bir formula 1 pilotu bu yarışta takım arkadaşınız olmaz demişti.

ghibli06
26-03-2013, 09:40
aslında 1 takım ama 2 ayrı ekip var... Schumi kendi ekibinin çoğunu Ferrari'ye getirmişti, pompacı dahil... birbirlerine güvenmiyorlar, stratejiyi diğer pilot ve ekibi bilmiyor... zaten öyle olması gerekli ama diğer ekip ve pilot bazen kendini harcanmış hissedebiliyor...

initial-D
26-03-2013, 11:31
red bull kesinlikle pilotlarından birine ayrıcalık yapmaz.vettele hiç bir zaman yapmadıkları gibi :D

Sinan'S2k
26-03-2013, 11:37
Aslinda tam olay takim emri degil , olay Weber in kaziklanmasi gibi birsey.Weber e denilen ikisinede araclarinizi multi21 e alin lastik ve yakit tasarrufu saglayarak gidin ve pozsiyonlarinizi koruyun .Weber o yuzden tempo yu dusurdu takima inandi ama sonuc bu.

Multi21 denilen sadece bir kod mu yoksa araçların ayarlarını tamamen değiştiren birşey mi? Sanki bana sadece sıralamayı koruyun araçları zorlamayın emri gibi geldi. Çünkü Webber de iyi hırs yapıyor Vettel'i geçirmemek için sanki. Arabası yavaş gibi gelmedi bana. Neyse çok heyecanlı bir kapışmaydı ama özlemişiz :)

ghibli06
26-03-2013, 11:56
Multi21 denilen sadece bir kod mu yoksa araçların ayarlarını tamamen değiştiren birşey mi? Sanki bana sadece sıralamayı koruyun araçları zorlamayın emri gibi geldi. Çünkü Webber de iyi hırs yapıyor Vettel'i geçirmemek için sanki. Arabası yavaş gibi gelmedi bana. Neyse çok heyecanlı bir kapışmaydı ama özlemişiz :)

benim bildiğim multi21 karışımın kodu, daha az benzin yakarak finishe kadar güvenli gelmelerini sağlıyor, o talimatı aldıklarında zaten daha sakin gitmeleri ve yarışı böyle bitirmeleri gerektiğini biliyorlar...

Canselmo
26-03-2013, 12:01
webberin yerinde olsam uzun düzlükten sonraki virajda yanına gelen vettele direk bodoslama girerdim

initial-D
26-03-2013, 12:05

içinde bazı ayarlar barındıran bir harita bence.yarışta sakin gitmek istediklerinde kullandıkları.o emirle bu kod paralel zaten.ha belki takım içinde önceden anlaşılmıştır mesela "multi 21 de giderken geçiş yapmayın" diye.weberin isyanı buna.ama o sırada vettel multi 21de gitmiyordu kesinlikle.

direksiyonda asağ baş parmağın altında multi seçenekleri

2005 renault f1 direksiyonunun 2500 sayfalık kullanım kılavuzu olduğu düşünüldüğünde multi 21in tam açılımı zaten bakarak anlaşılmaz:)

http://img.photobucket.com/albums/v66/ImperiumThroughTheAshes/Formula%201%20Folder/Steering%20Wheels/RedBull-VET.jpg

kickbuttowski
26-03-2013, 12:27
İyice bku çıkmış f1'in hiç üzülmüyorum artık izleyemediğime.. Bu nedir arkadaş yarış olmaktan çıkmış resmen orda göz göre göre vettel'i 1. yaptılar Webberin hakkını yediler Rosberge keza öyle aynı şekilde haksızlık ettiler.
Hiç tadı kalmadı böyle giderse seyirci filan kalmicak f1'e..

Edit: ben webber olsam vetteli yapıştırırdım orda duvara iki arabanında pert olmasını ergen bebenin üstüne yıkardım.

Sinan'S2k
26-03-2013, 14:06
içinde bazı ayarlar barındıran bir harita bence.yarışta sakin gitmek istediklerinde kullandıkları.o emirle bu kod paralel zaten.ha belki takım içinde önceden anlaşılmıştır mesela "multi 21 de giderken geçiş yapmayın" diye.weberin isyanı buna.ama o sırada vettel multi 21de gitmiyordu kesinlikle.

direksiyonda asağ baş parmağın altında multi seçenekleri

2005 renault f1 direksiyonunun 2500 sayfalık kullanım kılavuzu olduğu düşünüldüğünde multi 21in tam açılımı zaten bakarak anlaşılmaz:)

http://img.photobucket.com/albums/v66/ImperiumThroughTheAshes/Formula%201%20Folder/Steering%20Wheels/RedBull-VET.jpg

Multi21 ile araç yavaşlıyorsa Webber'de devreden çıkarmış olabilir. ***** pitten çıktıktan sonra bir ara neredeyse 1 sn farkı açtı sonra Vettel tekrar sıkıştırmaya başladı ki birkaç düzlükte webber'e yetişemedi. Virajlarda işi götürdü gibi vettel daha çok o yüzden soru işareti oldu bende. Tamam takım emrine uymadı Vettel ama Webber de Vettel'e geçilmemek için iyi kastı bence. Neyse sonuçta göze hoş gelen bir kapışma oldu. Rosberg'in ki daha beter bence onda adam bariz hızlı ona rağmen geçemiyor Hamilton'ı. Yazık oldu. Tabii şampiyona da Hamilton'ın daha iddialı olacağını düşünüp bu kararı alıyorlar orası ayrı.

levent
26-03-2013, 14:31
Doğru olan Mercedesin yaptığıydı, Rosberg ben daha hızlıyım geçebilirmiyim dediğinde direk negatif cevabı geldi telsizden, ki çoktan önlerindeki grupla 8sn arkalarındakilerle 15sn civarı fark vardı - mantıklı hareketti ekonomiye geçmek, Vettel alın şunu önümden derken takım bile kesin bir cevap veremedi daha yarışın ortasındayız acele etme sonra hallederiz tarzıydı cevap ki gördük nası hallettiklerini. Adam kayırmaca var Redbull da..

Bu arada DRS siz geçişleri özledim ben ya :D

individual
26-03-2013, 14:33
webber ve vettel 'in o andaki araç verileri hiç bir zaman öğrenmiyecez.takım o anda kimin gaza daha çok yüklendiğini kimin daha çok o emirden sonra kastığını çok iyi biliyor.biliyorki vettel gitti webberden özür diledi.webber emir geldikden sonra yavaşladı.vettel o kadar iyi bir yarıştı sürüş sergileseydi 20 turda birinciliğe otururdu ve arayı açardı.

kabul edelim ki webber bazı pistlerde vettelden daha iyi sürüşler sergiliyor.Alonso kaza yapmasıydı o zaman işler daha değişik olurdu.

levent
26-03-2013, 14:38
(B)alonso da kendi mallığına yansın, 1 tur daha dönerim pist biraz daha kuru olur dedi ama kanadı altına kaçtı :)

individual
26-03-2013, 14:41
Bu arada 2010 - 2011 - 2012 - 2013 Malezya pisti puanları

2010 Vettel 25 - Webber -18
2011 Vettel 18 - Webber - 15
2012 Vettel 0 - Webber - 12
2013 Vettel 25 - Webber - 18

Toplamda

Vettel 17

Webber 15.75

individual
26-03-2013, 14:50
Pirelli: Red Bull'un şikayetleri haksız
Pirelli, Red Bull'un lastikler konusundaki şikayetlerinin doğru olmadığını belirterek, RBR'nin duble yaptığı Malezya Grand Prix'nin bunu kanıtladığını ifade etti.

Pirelli, Sepang'daki hafta sonunda, lastiklerin daha az agresif olmasını isteyen Red Bull'un baskısına maruz kalmıştı. RBR, lastiklerin araç performansı üzerindeki etkisinin çok fazla olduğunu, bunun da aracın hızını sınırlandırdığını ileri sürüyor.

İtalyan lastik üreticisinin motor sporları sorumlusu Paul Hembery, Malezya GP'nin 2013 lastiklerine yönelik eleştirileri susturup susturmadığı yönündeki bir soruya verdiği cevapta, "Dürüst olmak gerekirse aslında sadece bir eleştiri vardı" dedi.

"Herkes bize gelip, (Red Bull'un) neden bahsettiklerini bilmediklerini söylediler" diyen Hembery, "Yeni bir araç kombinasyonunuz var, testler soğuk havada gerçekleştirildi, yeni lastikleri kullanıyorsunuz ve Melbourne'de bunların hepsi ilk kez bir araya geliyor" şeklinde konuştu.

Henüz iki yarışı geride bıraktıklarını ve bir değerledirme için ilk dört yarışın tamamlanmasını beklediklerini kaydeden Hembery, tek bir takımın şikayeti üzerine lastiklerde herhangi bir değişiklik yapılmasının da doğru olmayacağını vurguladı.

Hembery ayrıca, herhangi bir takıma ayrıcalık tanımanın sözkonusu olamayacağını belirtti.

Redbull artık kendine özel lastik üretilmesini istiyor baksanıza :D adamlar duble yaptı hala lastikler çok kötü diyor :D

kadirsa
26-03-2013, 15:00
vettel kendine idol gördüğü schumacher'in izinden gitmeye tam gaz devam ediyor. takım emiri kullanmayı da öğrenmiş. barichello'yu yedikleri avusturya yarışını unutmak mümkün mü.

aferin çok güzel içine ettiniz F1 ruhunun. İzleyemediğim uzak kaldığım için kendimi suçlayıp kötü hissediyordum ama gerek yokmuş.

"ben hızlıyım çekin onu önümden" bu ne arkadaş ya, hızlıysan bileğine güveniyorsan geç git, yada beceriksizsen geçeme ve patla..

HUSNU
26-03-2013, 15:07
https://pbs.twimg.com/media/BGSYgYTCEAEw-Ee.gif

levent
26-03-2013, 15:27
McLaren resmi twitter sayfasında da istediğin zaman uğrayıp selam verebilirsin demişlerdi :)

initial-D
26-03-2013, 15:47
http://25.media.tumblr.com/eb5f5a8cae86d5451344fae9046a636d/tumblr_mk82pbboaB1r8kneko1_500.jpg
http://ih2.redbubble.net/image.13689536.6758/fig,navy,mens,ffffff.u2.jpg
http://cdn.shopify.com/s/files/1/0216/4310/products/he-who-mens-blue_large.jpg?7764

bason
26-03-2013, 16:29
Alonso'da açıklama yapmış. Sanki senin geçmişin tertemiz de en sevdiğim pilot ama akılsız konuşuyorlar. Birde katıldığım bir nokta var kendisine 2. virajda Vettel acayip yavaşladı o yüzden temas etti Alonso'da, tekrarını izledim de neredeyse durmuş Vettel.:)

Eriador
28-03-2013, 03:00
vettel kendine idol gördüğü schumacher'in izinden gitmeye tam gaz devam ediyor. takım emiri kullanmayı da öğrenmiş. barichello'yu yedikleri avusturya yarışını unutmak mümkün mü.

aferin çok güzel içine ettiniz F1 ruhunun. İzleyemediğim uzak kaldığım için kendimi suçlayıp kötü hissediyordum ama gerek yokmuş.

"ben hızlıyım çekin onu önümden" bu ne arkadaş ya, hızlıysan bileğine güveniyorsan geç git, yada beceriksizsen geçeme ve patla..

Avusturalya ile bi olay birbiri ile tamamen farkli.

Ferrari her zaman 1. pilot Schumacher dir dedi ve ona oynuyoruz dediler.Yaristan sonrada Michael in sampuyonlugunu biran once kesinlensin diye boyle birsey yapildi , sampiyonluk kesin oluncada Michael Rubens e yol verdi.

Burda ise enayi yerine koyulma var hani mod21 deydik ? yerlerimizi koruyacaktik ?

Cok farkli hikayeler.

2002 deki olayi unutmayanlar Ferrari ye saydiranlar , 1998 ! de 4 sene onceki McLaren in yaptigina nasil sessiz kaliyorlar ?

McLaren cilerin agzina sakiz ettikleri olayin 1998 ! versiyonu
aHd8n1D4wkM
David Coulthard allows Mika Hakkinen - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=aHd8n1D4wkM)

Ayrica kimse bana Heiki McLaren de iken Lewis le ayni sartlarda yarisiyordu demesin popomla gulerim ( ama haksizlardi demiyorum Lewis cok daha hizliydi tabikide onu destekliyecekler )

Kisaca takim emirleri vardi hep olucak ama insanlari kandirarak yapilmasi salak yerine konmasi sinirleri bozuyor

eleanor
28-03-2013, 08:59

Ferrari her zaman 1. pilot Schumacher dir dedi ve ona oynuyoruz dediler.Yaristan sonrada Michael in sampuyonlugunu biran once kesinlensin diye boyle birsey yapildi , sampiyonluk kesin oluncada Michael Rubens e yol verdi.

Burda ise enayi yerine koyulma var hani mod21 deydik ? yerlerimizi koruyacaktik ?

Cok farkli hikayeler.

2002 deki olayi unutmayanlar Ferrari ye saydiranlar , 1998 ! de 4 sene onceki McLaren in yaptigina nasil sessiz kaliyorlar ?

aHd8n1D4wkM
David Coulthard allows Mika Hakkinen - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=aHd8n1D4wkM)

Ayrica kimse bana Heiki McLaren de iken Lewis le ayni sartlarda yarisiyordu demesin popomla gulerim ( ama haksizlardi demiyorum Lewis cok daha hizliydi tabikide onu destekliyecekler )

Kisaca takim emirleri vardi hep olucak ama insanlari kandirarak yapilmasi salak yerine konmasi sinirleri bozuyor

Sen hep Formula 1 anlat ben sayfalarca okurum valla.En az senin kadar hastayım en az senin kadar biliyorumdur ama senin sorulara kapak cevaplar veren bi formula 1 sever adam daha görmedim.Tebrikler Formula 1 ile ilgili takipçinim.Yoksa Serhan Acar senmisin :) ama yok o mikacıydı sende benim gibi schumicisin :))) eline sağlık.Sırada Çin var onun içinde bir konu gelsin artık.

kadirsa
28-03-2013, 09:43

Cok farkli hikayeler.

aHd8n1D4wkM

İçinde Schumacher geçen bir postta cevap vermemen mümkün değil, tahmin ediyordum :)

Ayrıca ben Avusturya'yı ima ettim, Avustralya'da da olmuştur ferrari bunu hep yapıyor ;)

Hangi takım yaparsa yapsın ben kesinlikle desteklemiyorum takım emirlerini. Yani bu konudaki düşüncem desteklediğim takım veya pilottan bağımsız bir düşünce.

ghibli06
28-03-2013, 10:08
Schumi varken Ferraride, hangi 2. pilot ondan daha hızlıydı? arada tek tek bazı yarışlarda anlık durum ya da otomobil durumlarından belki diyorum ama Ferrarideki takım emirleri şuankiyle çok farklıydı... 2.pilot araya girer arkayı yavaşlatır Schumi farkı açardı, öndeyse de yine yavaşlar arkayı tutar Schumi'nin yakalamasına yardımcı olurdu...

ben o yıllarda da bu işi desteklemezdim ama o zamana haksızlık etmişim, şimdi pilot aleni olarak 'önümden çekilsin' diyebiliyor ya da takım kendi pilotuna 'sakın geçme' diyebiliyor... eğer böyle olacaksa zaten pilotlar şampiyonasına gerek yok, takım puanlarından şampiyon çıksın daha iyi...

benim korkum ciddi bir kazanın olma ihtimali, pilotlar çok gerildi, hem takıma hem de takım arkadaşına bu kadar isyan edilen bir dönem yaşamadım ama son 2-3 yıldır bu rahatsızlık hemen hemen bütün iddialı takımlarda baş göstermeye başladı...

bir de en çok hayret ettiğim neredeyse 1 hafta olacak ne Bernie ne de Charlie'den gram ses yok, eskiden çok acımasız eleştirirdi ama o da korkuyor artık takımlardan ve de bu organizasyonun kısa zaman içinde alternatifinin çıkabilmesinden...

eleanor
28-03-2013, 10:49
Schumi varken Ferraride, hangi 2. pilot ondan daha hızlıydı? arada tek tek bazı yarışlarda anlık durum ya da otomobil durumlarından belki diyorum ama Ferrarideki takım emirleri şuankiyle çok farklıydı... 2.pilot araya girer arkayı yavaşlatır Schumi farkı açardı, öndeyse de yine yavaşlar arkayı tutar Schumi'nin yakalamasına yardımcı olurdu...

ben o yıllarda da bu işi desteklemezdim ama o zamana haksızlık etmişim, şimdi pilot aleni olarak 'önümden çekilsin' diyebiliyor ya da takım kendi pilotuna 'sakın geçme' diyebiliyor... eğer böyle olacaksa zaten pilotlar şampiyonasına gerek yok, takım puanlarından şampiyon çıksın daha iyi...

benim korkum ciddi bir kazanın olma ihtimali, pilotlar çok gerildi, hem takıma hem de takım arkadaşına bu kadar isyan edilen bir dönem yaşamadım ama son 2-3 yıldır bu rahatsızlık hemen hemen bütün iddialı takımlarda baş göstermeye başladı...

bir de en çok hayret ettiğim neredeyse 1 hafta olacak ne Bernie ne de Charlie'den gram ses yok, eskiden çok acımasız eleştirirdi ama o da korkuyor artık takımlardan ve de bu organizasyonun kısa zaman içinde alternatifinin çıkabilmesinden...

Bernie Vettelci o yüzden geçende vettel olduğu için acımasız eleştiri gelmesini bekleme bana sorarsan açıklamasını yapmış paylaşıyorum

Ecclestone, "Ben, bu takım için üç kez dünya şampiyonu olan Sebastian Vettel'in yerinde olsaydım ve birisi telsizi eline alıp bana talimatlar verseydi, muhtemelen kendisine talimat verildiğinde Kimi Raikkonen'in yaptığının aynısını yapardım" şeklinde konuştu.

Sky Sports'a konuşan Ecclestone, Vettel'in bu hareketiyle takım patronu Christian Horner'in otoritesini zayıflattığı iddialarına da katılmadığını belirterek, Vettel'e bir disiplin cezası vermenin de mantıksızca olacağını söyledi.

Sebastian Vettel'in, şampiyon ve yarış kazanan bir pilot olduğunu ifade eden Ecclestone, böyle bir cezanın takımın şampiyonluk hedefine zarar vereceğini ifade etti.

Ecclestone, Red Bull'da kimin kazandığının çok da önemi olmadığını belirterek, "Şampiyon olmak istiyorlar. Onlar için (kimin kazandığı) ne farkeder?" şeklinde konuştu.

ghibli06
28-03-2013, 10:54
Bernie Vettelci o yüzden geçende vettel olduğu için acımasız eleştiri gelmesini bekleme bana sorarsan açıklamasını yapmış paylaşıyorum

Ecclestone, "Ben, bu takım için üç kez dünya şampiyonu olan Sebastian Vettel'in yerinde olsaydım ve birisi telsizi eline alıp bana talimatlar verseydi, muhtemelen kendisine talimat verildiğinde Kimi Raikkonen'in yaptığının aynısını yapardım" şeklinde konuştu.

Sky Sports'a konuşan Ecclestone, Vettel'in bu hareketiyle takım patronu Christian Horner'in otoritesini zayıflattığı iddialarına da katılmadığını belirterek, Vettel'e bir disiplin cezası vermenin de mantıksızca olacağını söyledi.

Sebastian Vettel'in, şampiyon ve yarış kazanan bir pilot olduğunu ifade eden Ecclestone, böyle bir cezanın takımın şampiyonluk hedefine zarar vereceğini ifade etti.

Ecclestone, Red Bull'da kimin kazandığının çok da önemi olmadığını belirterek, "Şampiyon olmak istiyorlar. Onlar için (kimin kazandığı) ne farkeder?" şeklinde konuştu.

ben okumamışım bunu daha , keşke hiç konuşmasaydı...

initial-D
28-03-2013, 11:17
şu yarışta vettelle weber arasındaki durum hamilton ile button arasındada yaşandı.redbulların birbirine çarptığı istanbul yarışında.

ham 1. iken button onu geçti.sonra ham telsizden "hani beni geçmeyecekti" gibi birşey söyledi.redbullar kalınca duble garanti diye kasmadan gidiyorlardı.hamilton da buttondan pozisyonunu geri almıştı zaten tertemiz geçerek.

sonrasında da 2si arasında kavga gürültü olmamıştı

Hamilton VS Button GP Turquia 2010 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Wp_jQo7Yesg)

Wp_jQo7Yesg

Eriador
29-03-2013, 01:39
İçinde Schumacher geçen bir postta cevap vermemen mümkün değil, tahmin ediyordum :)

Ayrıca ben Avusturya'yı ima ettim, Avustralya'da da olmuştur ferrari bunu hep yapıyor ;)

Hangi takım yaparsa yapsın ben kesinlikle desteklemiyorum takım emirlerini. Yani bu konudaki düşüncem desteklediğim takım veya pilottan bağımsız bir düşünce.

Aslinda olay Schumi degil birbiri ile zit . Schumi doneminde bariz birinci pilottu ortada gizli sakli bisi yok burda ise yok efendim suruculer esitte o dinlemedi cart curt.

Vettel acik ara takim tarafindan kollaniyor ( Istanbul da kendisi Weber i bicti ama takim Weber i suclu gosterdi )

Tum bunlar ortadayken yok biz suruculere esitiz diye name cekip insanlari kandiriyorlar o sinir ediyor.

Avusturya - Avusturalya karisikligi bilinc alti olmus McLaren Avusturalya da yapmisti Ferrari dediginiz gibi Avusturya da karistirmisim.

Bu olayin tam tersini acaba Weber yapsa herhalde bugun takimla iliskisi kesildigi haberini okurduk ?

Vettel acisindan bakinda kazandigi butun sampyonluklari son yarista altin puanlarla aldi belki bu yuzden bole bisi yapti ama genede gecerli sebep degil.

Mark da gecisten once gordu Vettel gecmek istiyor sinirlari zorluyor niye acaba multu21 i iptal edip yuklenmedi ?