PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corolla 1.4D4 - Jetta 1.9TDI Takas?

TUĞRA
23-03-2013, 21:47
Corolla 2008 model 103bin km de Elegant 1.4 Dizel Otomatik F1 şanzuman,gri renk, en dolusu 1 parça değişen sağında solunda çizik boyaları var

Jetta 2008 model 108 binde Primeline 1.9TDI Otomatik DSG şanzuman, siyah renk, boş olan, değişen boya yok

Corolla yı verip bu jetta alınır mı? sizce üste ne kadar almalıyım? mantıklı bi alışveriş olurmu? bu iki aracında bilinen sorunları nelerdir?

Kadyr
23-03-2013, 22:02
bence mantıksız olur hem donanım hemde vergiden giricek. 1.4tsi olsa neyse

kurtbil
23-03-2013, 22:07
1.9 tdi iyi motor ama 105bg lik versiyonla da corolladan abartılı olarak fazlasını görmezsin.Boşu boşuna vergiyi de arttırmanın anlamı yok.Ayrıca corolla jettaya göre daha donanımlı "jetta primeline" olduğu sürece.

TayfunS
23-03-2013, 22:16
Garantisi bitmiştir heralde bu jettanın DSG de acaba sıkıntı çıkar mı diye düşünüyorum

Equinox
23-03-2013, 22:42
Modeller aynı km ler yakın vergiden dezavantajı var ancak yazılımla iyi güçler alınabilir, tek dikkat edilmesi gereken bence DSG. Zaten corolladaki mmt pek tutulmayan bir şanzıman. Bence mantıklı olabilir.

Değerlendirmek lazım.

levent
23-03-2013, 23:27
üstüne 5-6 lira alacaksan takasla derim, 1.9 un vites oranları rahatlığı var, tabi şehir içinde 1lt kadar fazla yakar corolladan sanıyorum

TUĞRA
24-03-2013, 20:32
Sonuç olarak mantıksız bir takas olur diyorsunuz.. Teşekkürler..
2 aracında olumsuz yönlerinden pek bahseden olmamış, aslında bunlarıda merak ediyorum..

es026
24-03-2013, 22:12
Uzun vadede Corolla daha sorunsuz ve akılcı bir seçim olacaktır. Mmt şanzımanın sıkıntıları olduğu bilinen bir gerçek fakat dsg uzun vadede neler getirir bilemem. Konfor işçilik güven hissi yönünden tabiki Jetta ama Corollada sürüş konforu,bakım süreleri açısından açığı kapatır. Bence Corolla ile devam edin. 1.9 olmasınında fazla bir artısı yok alacağınız güç ikisindende aşağı yukarı aynı.

levent
24-03-2013, 22:34
stok olarak hissiyatları arası çok fark olmaz, tabi dsg hızı yatsınamaz fakat iş güçlendirmeye gelirse 1.9 pd motorun üzerine yok :)

i-vtec07
25-03-2013, 06:35
stok olarak hissiyatları arası çok fark olmaz, tabi dsg hızı yatsınamaz fakat iş güçlendirmeye gelirse 1.9 pd motorun üzerine yok :)

Stock olarak fark olmaz mı? Bu bölümü iyi düşün abi bi yanda 1.4 90 hp mmt bi yanda jetta dsg 1.9 105 hp..:) üstüne 2 3 lira verirse değerlendirin derim.yanlız yakıt ve vergi artıcaktır.

halilcan9455
25-03-2013, 06:39
Stock olarak fark olmaz mı? Bu bölümü iyi düşün abi bi yanda 1.4 90 hp mmt bi yanda jetta dsg 1.9 105 hp..:) üstüne 2 3 lira verirse değerlendirin derim.yanlız yakıt ve vergi artıcaktır.

+ olarak corolla 190 nm tork jetta 250 nm yanlış bilmiyorsam

Jön Türk
25-03-2013, 06:54

Levent fark olur ya toyota vites değişimleri çok kötü sanki içerden biri debriyaja basıyor zaten 1.4 90 pek tadı yoktu yürüyüşünün.
Değişime gelince bence pek mantıklı değil midline olsaydı belki diyebilirdim.

TUĞRA
25-03-2013, 07:51
Açıkcası bahsettiğim jettayı kullandım ama corollaya göre bi fark göremedim gidişinde, ikisininde g.tü ağır, performans olarak bi fark beklentim yok bence ikisi arasındada pek fark yok, benim için önemli olan sorunsuzluk ve satmak istediğimde en kısa zamanda zararsız kolay satabilmem..

metinmb407
25-03-2013, 08:13
üstüne 5-6 lira alacaksan takasla derim, 1.9 un vites oranları rahatlığı var, tabi şehir içinde 1lt kadar fazla yakar corolladan sanıyorum

5-6 lira vay be amma değersizmiş. Levent naptın aga yaa :D

Benim yorumum bir VW ci olarak dolu bir araçtan boş bir araca inmemeniz. Midline olsaydı düşünebilirdiniz.

Oynama düşünceniz varsa 1.9TDI tadından yenmez. Yakıt olarak tahminim her ikisi de yakındır 1-2 litre oynar en fazla. 1.9 hacmine aldanmayın yakıt konusunda.

Toyota otomatiği sürüş konforu anlamında DSG den iyi değil bunu zaten çoğu arkadaş kabul etmiş. Ama DSG nin de mekatronik arızası yüzünden tercih edilebilirliği azaltıyor yoksa müthiş bir şanzuman. 2-3 bin liraya mekatronik değişimi yapılabiliyor.

Bence burada sizin ne istediğiniz önemli. Bu teklife, düşünceye nereden ulaştınız? Ona göre kafanızdaki soru işaretlerini aktarırsanız daha net cevaplar alabilirsiniz.

rcbrs
31-03-2013, 07:48
Jetta corollaya göre gövde anlamında daha tok
Vergi farkını öderim,dsg de problem yok derseniz takas şansı artar

KOSEREN
31-03-2013, 08:50
Toyota'dan memnunsanız bence mantıksız bir alışveriş olur :)

metinmb407
31-03-2013, 21:09
Belki izlemişsinizdir ama şu video aslında çok şey anlatıyor :)

IWzAEPZ760k

levent
31-03-2013, 21:23
5-6 lira vay be amma değersizmiş. Levent naptın aga yaa :D

Benim yorumum bir VW ci olarak dolu bir araçtan boş bir araca inmemeniz. Midline olsaydı düşünebilirdiniz.

Oynama düşünceniz varsa 1.9TDI tadından yenmez. Yakıt olarak tahminim her ikisi de yakındır 1-2 litre oynar en fazla. 1.9 hacmine aldanmayın yakıt konusunda.

Toyota otomatiği sürüş konforu anlamında DSG den iyi değil bunu zaten çoğu arkadaş kabul etmiş. Ama DSG nin de mekatronik arızası yüzünden tercih edilebilirliği azaltıyor yoksa müthiş bir şanzuman. 2-3 bin liraya mekatronik değişimi yapılabiliyor.

Bence burada sizin ne istediğiniz önemli. Bu teklife, düşünceye nereden ulaştınız? Ona göre kafanızdaki soru işaretlerini aktarırsanız daha net cevaplar alabilirsiniz.

Belki izlemişsinizdir ama şu video aslında çok şey anlatıyor :)

[YOUTUBE]IWzAEPZ760k[/YOUTUBE

Sen de aşırı fanatik görünüyorsun şuanda aga.

Corolla'nın 2. eldeki hızı Jetta'dan fazla, özellikle 100k km sonrasındaki satılabilirlik potansiyeli. 2.0 TDi Comfortline olsaydı Jetta kafa burun takaslanabilirdi.

Oldu olacak Jetta'cı üste para alsın deseydin bi de :D

1.9 TDi 105 hp stok olarak ahım şahım giden bir araç değil ki Midline olanı arkadaşımda var, bir çok kez binme şansım oldu. Hissiyat olayı gidiş olarak kıyaslandığı zaman pek farklı değildi açıkçası benim arabamdan. Kendi de aynı şeyi diyordu.

Yol tutuş , Jetta
Uzun yol konforu , denk sayılabilir
Ses izolasyonu , Jetta
Malzeme kalitesi , çok farklı sayılmaz yer yer değişir (bence)
DSG > MMT zaten
Yakıt olarak , Corolla daha az yakacaktır açıkça, özellikle şehir içi trafikte 7lt nin üzerine çıkmak imkansıza yakın..
Performans , stok vs stok arada uçurum yok Jetta 1-1,5 boy önde yürür genel şartlarda 40-160 denenirse (MMT ile 2,5 boy olsun hadi)
Servis , Toyota'nın müşteri memnuniyeti tartışılmaz zaten, plazaya girdiğiniz anda sizle ilgilenmeleri yeter, VW de siz bakınmaya başlayınca yanınıza geliyorlar anca..

Videoya gelince ABD de satılan Corolla'lar Avrupa pazarındakilere kıyasla ciddi kalitesizdir, gerek plastik gerek malzeme olarak, tüm dünya bunu bilir. VW bayisinin Corolla daha iyi veya denk demesini beklemiyordun heralde bir de :icon_tup:

metinmb407
31-03-2013, 22:53
Valla fanatik olan sensin bence :D 5-6 bin lira nedir aga en başta :D

Ben tarafsız şekilde yorurmlarımı yaptım. Nasıl burada servis problemi Doğuş un sorunu ise, Toyotanın ABD deki kalitesi de markanın sorunu.

2. eldeki satış rakamlarını görmeden yorumlamak biraz zor. Ama Jetta 1.9 değil de 1.6 TDI olsa idi emin ol Toyota nın dizelinden daha çok satardı.

Midline yi donanım olarak söyledim Midline olsaydı düşünülebilirdi dedim :)

DSG nin dezavantajını anlattım. Masrafı fena çarpar. Ama sürüş konforu açısından MMT den daha iyidir bunda hemfikiriz.

Servis ilgisi servis merkezine göre değişiyor. Edirne Mercan dan çok memnundum mesela. Toyota Kale servise girdim yüzümüze bakmadılar bea :D Servis yerine göre değişir diyorum.

Yakıtında yakın olacağını söyledim 1-2 litre en fazla o kadar farkeder.

Vergi burada dezavantaj.

Ben VW ci olarak gayet tarafsız olduğumu düşünüyorum :D Çıtkırıldım Avrupa araçlarını beğenmeyen sensin :D

levent
31-03-2013, 23:08
fanatiklik falan kalmadı bende, gayet objektif baktığımı düşünüyorum ki jetta'nın da corolla'nın da önde olabileceği noktaları belirttim zaten. ha şunu da söyliyim bu saatten sonra başka bir Toyota ile işim olmaz, artık o defter kapandı :) senden daha almancı daha bi avrupalı olurum şaşırırsın :D görkem'e sor en yakınımızda o var :D

33-34 e 2.0 tdi comfortline vardı daha geçenlerde 120k km de dsg + sunrooflusundan hemde, dedim olsa olsa 29-30 ederi olsa Toyota piyasası da *****, 5-6 lira çıktı ortaya.

mercan iyi, kale de aynı şekildeydi bana karşı tavırları ikisine de ilk gidişimde yani pek bi farklılık yoktu işin açığı..

1-2 lt dizelci için az rakamlar değil, %20-%40 demek dizel için 1-2 lt :D

TUĞRA
01-04-2013, 07:42
Yorumlar için sağolun, her iki aracında artıları ve eksileri var bunlara göre denk araçlar sayılabilir..
Jetta nın midline oluşu ve ort piyasa fiyatlarına göre (bahsettiğim özelliklerdeki bi jetta 33lere satılmayı bekliyor ilanlarda ama corollaya 35 yazıldığında hemen satılanlar var, bnm araştırmalarıma göre jettanın ederi 31-32, corollanında 36-37) bende üste 5bin tl fark istedim..
Jettanın sahibi 2-3bine razıydı 5bin için hesap kitap yapacakmış..

ilkercom
02-04-2013, 13:52
yakıtı için dizele biniyorsun zaten. ne gereği var değişmenin. corolla da çok donanımlı bi araba değil.

eklenen videoya gelince altında yorumlarda corollaya binnler şempanze değil yazıyordu bir ara. cidden saçmalamış vw bayiisi ki aslında haklı adam. fena ezik vaziyette amerikada vag grubu.

metinmb407
03-04-2013, 09:47
fanatiklik falan kalmadı bende, gayet objektif baktığımı düşünüyorum ki jetta'nın da corolla'nın da önde olabileceği noktaları belirttim zaten. ha şunu da söyliyim bu saatten sonra başka bir Toyota ile işim olmaz, artık o defter kapandı :) senden daha almancı daha bi avrupalı olurum şaşırırsın :D görkem'e sor en yakınımızda o var :D

33-34 e 2.0 tdi comfortline vardı daha geçenlerde 120k km de dsg + sunrooflusundan hemde, dedim olsa olsa 29-30 ederi olsa Toyota piyasası da *****, 5-6 lira çıktı ortaya.

mercan iyi, kale de aynı şekildeydi bana karşı tavırları ikisine de ilk gidişimde yani pek bi farklılık yoktu işin açığı..

1-2 lt dizelci için az rakamlar değil, %20-%40 demek dizel için 1-2 lt :D

Haberlerini alıyorum merak etme :D Golf IV e falan merak salmışsın :D Benden daha Almancı ol şaşırmam sevinirim :hahaha: Benden daha fazla bilgi sahibi olursun bende senden faydalanırım :D 1-2 litre fena fark kabul ama birisi 1.4 D4D diğeri 1.9TDI. Ayrıca 1.6 TDI şu an 4d4 dizelden daha az yakıyor (0.1 ile 0.3 arasında değişiyor manuel-otomatik aynı.).