Orijinalini görmek için tıklayınız : Jdm farlarimi actim, cami icten distan zimparaladim fakat cizikleri pasta almiyor?
Jdm farlarimi actim, camini hem icten hemde distan once 500 sonra 1000 sonrada 2000 zimparayla su esliginde zimparaladim ve polisaj makinasiyla meguiars ultimate pasta ve ince pasta gectim fakat cizikler kaldi, sok oldum. Hic beklemiyordum boyle bir durumu.
Simdi ne yapabiliriz? Bunu parlatmanin bir yolu var midir?
Megerse okuyup ogrendigim butun bilgiler plastik farlar icinmis.
Ciddi yardima ihtiyacim var beyler. :(
Kanka farlar harbi cammı ?
mustafa.
25-03-2013, 03:36
O kadar göze batan çizikler yoktu abi iyi duruyodu far keşke hiç açmasaydın .:confused:
emrah-58
25-03-2013, 04:46
3000 zımpara sabunlu suyla atmayı deneyip , tekrar daha kalın bir pasta ile deneseniz düzelme olurmu acaba ,ben far camı yanmış aracımı bu şekil düzeltmiştim.. ki kimse düzeltemezsin yeni far alman lazım diyordu.
KGüneyli
25-03-2013, 05:19
Eğer camsa, Camdaki cizikleri gidermen biraz zor. Zor olmasa bile çok uğraştırır.
metinmb407
25-03-2013, 08:14
İçerden zımparalama sebebiniz nedir?
GokhanRS
25-03-2013, 08:33
geçmiş olsun cam ise işin çok zor. belki saatlerce uğraşırsan bi nebze düzelebilir.
Zor bir işe kalkışmışsınız, farları içten zımparalamak kolaydır fakat çiziğini almak zordur. Tavsiyem sırasıyla zımpara işlemini tekrarlamanız ve çiziği minimize ettikten sonra pasta yapmanız (gerçek cam ise farınız allah kolaylık versin)
knka senın bu arabayla ugrasların yuzunden yemn edıyorum ben strese girdim.
sürekli olumsuz bseylerle karsılasıyosun :(
suprolla
25-03-2013, 09:08
malzeme camsa silisli bişey vardı cam polisajı için ondan alın yada yakında saatçi varsa ona gidin belki halledebilir
resim koysan bilen arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir
constantine_502
25-03-2013, 09:10
500 numaranın çiziğini 1000 numara toparlamayabilir. en baştan başlayıp 800-1200-1500-2000 gibi ilerlerseniz toparlayacaktır.
YavuzNaz
25-03-2013, 09:14
Samet yün keçe ile cama seryum oksid uygulayacaksın kardeşim, ancak bu şekilde tekrar farlarını kullanılabilir hale getirebilirsin.
koray ozan
25-03-2013, 09:47
farlarinizi neden icten zimparaladiniz?
o farlar benim bildigim mika
500 kumluk zimparaninin izini 1000 lik cok zor giderir. 800-1200-1500-2000 hatta bulabilirseniz 2500 zimpara yapip, mikaysa m105 temin edip yun pedle uygulayin, camsa seryum oksitle uygulama yapin...
metinmb407
25-03-2013, 10:31
2500 bile yeterli olmayabiliyor. 3000 bulamadım ben bu iş için camlarım öyle duruyor.
imprezaWRC
25-03-2013, 11:01
Sonax'ın seryum oksitli cam pastasını denedin mi?
Kanka farlar harbi cammı ?
Aynen kanka cam ve ben cam ciziklerine cozum olmadigini okumustum bir konuda, butun zimparayi cektikten sonra aklima geldi.
O kadar göze batan çizikler yoktu abi iyi duruyodu far keşke hiç açmasaydın .:confused:
Benim gozume batiyordu iste kardesim, bugulu bugulu duruyordu, cam gibi olsun istedim.
3000 zımpara sabunlu suyla atmayı deneyip , tekrar daha kalın bir pasta ile deneseniz düzelme olurmu acaba ,ben far camı yanmış aracımı bu şekil düzeltmiştim.. ki kimse düzeltemezsin yeni far alman lazım diyordu.
Tesekkurler, tekrar bu sekilde deneyecegim.
İçerden zımparalama sebebiniz nedir?
Xenon yanigi.
Zor bir işe kalkışmışsınız, farları içten zımparalamak kolaydır fakat çiziğini almak zordur. Tavsiyem sırasıyla zımpara işlemini tekrarlamanız ve çiziği minimize ettikten sonra pasta yapmanız (gerçek cam ise farınız allah kolaylık versin)
Ne yazikki cam, patladi elimde olay.
malzeme camsa silisli bişey vardı cam polisajı için ondan alın yada yakında saatçi varsa ona gidin belki halledebilir
Saatcilerde cam cizigi icin madde mevcut mudurki?
500 numaranın çiziğini 1000 numara toparlamayabilir. en baştan başlayıp 800-1200-1500-2000 gibi ilerlerseniz toparlayacaktır.
Bu sekilde deneyecegim sagolun.
Samet yün keçe ile cama seryum oksid uygulayacaksın kardeşim, ancak bu şekilde tekrar farlarını kullanılabilir hale getirebilirsin.
Nereden buluruz abi bu seryum oksidi?
farlarinizi neden icten zimparaladiniz?
o farlar benim bildigim mika
500 kumluk zimparaninin izini 1000 lik cok zor giderir. 800-1200-1500-2000 hatta bulabilirseniz 2500 zimpara yapip, mikaysa m105 temin edip yun pedle uygulayin, camsa seryum oksitle uygulama yapin...
Far cami icten sisliydi, xenon yanigi diyelim, bunu alabilmek icin icten zimparaladim.
2500 bile yeterli olmayabiliyor. 3000 bulamadım ben bu iş için camlarım öyle duruyor.
Hayir nereden bulabilirim? Bu arada icine polisaj makinasiyla yapamiyorum, butun ugraslarimla denedim. Daha uygun kucuk bir ped bulmam lazim sanirim.
berkay_aydin
25-03-2013, 13:06
abi matkap ucuna takılan pedlerden alabilirsin, zaten elle zımpara çiziği giderilmez ?
http://www.superalsat.com/images/64/643443_0.jpg
imprezaWRC
25-03-2013, 13:13
Hayir nereden bulabilirim? Bu arada icine polisaj makinasiyla yapamiyorum, butun ugraslarimla denedim. Daha uygun kucuk bir ped bulmam lazim sanirim.
Bauhaus'da bulabilirsin.
abi matkap ucuna takılan pedlerden alabilirsin, zaten elle zımpara çiziği giderilmez ?
http://www.superalsat.com/images/64/643443_0.jpg
Makinayla deniyorum ama camin icine sigmadigi icin ped girmiyor kardesim. Bu pedler camin icine oturur mu? Polisaj makinasiyla kullanilabilir mi yoksa matkap mi gerekli?
Bauhaus'da bulabilirsin.
Cam seryum oksiti mi yoksa kucuk pedleri mi bauhaus'ta bulabilirim?
Cam için Seryum Oksit şart. Ama onuna bile iyi sonuç almak ciddi anlamda zor. Heleki farın iç kısmı çok zor.
Flexipads Rayon Glass Polishing Discs | Durable Cutting Pads For Glass Polishing (http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog/flexipads-rayon-glass-polishing-discs-cat10.html)
Bu pad cam için uygun ama farın iç kısmı için tabla cama değebilir incedir pad. Zımpara işinide polisaj yada matkap ile yapın. Elle çok zor bir iş. 2k, 2.5k 3k grit su zımparası bulmak zor değil TR de bulunabiliyorlar. ZIMPARALAR-SU-75MM-150MM-RÖTÜŞ MALZEMELERİ*ZIMPARA TAKOZLARI. ERDEM BOYA ve KİMYA SANAYİ TİCARET adlı şirketin ürün ve hizmetleri (http://erdemboya.ticiz.com/product_list/group_67828)
Seryum oksit toz halinde bulunabilir. Meguiars m105 ile karıştırıp uygulayabilirsiniz. Yada su ile karıştırıp pasta kıvamına getirip uygulanabilir.
YavuzNaz
25-03-2013, 15:08
pm gönderdim kardeşim, ihtiyacın olan malzeme saf seryum.
Yardimlariniz icin herkese cok tesekkurler, before after fotolarini cekip koymayi dusunuyorum isin icinden cikabilirsem.
chatlaxs
25-03-2013, 20:52
internetten alabileceğimiz bi yer var mı bunu ?
suprolla
25-03-2013, 22:12
Saatcilerde cam cizigi icin madde mevcut mudurki?
saat camlarındaki çizikleri alabiliyorlarsa senin işinide görürler diye düşündüm...
kendin yapcaksanda seryumsuz camı kurtaramazsın diye biliyorum...
camın iç kısmı içinde ufak tablalar olcak onları kullanbilirsin....başkada bişey aklıam gelmiyor....
umarım camları kurtarabilirsin...allah kolaylık versin :)