PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gtechniq C6 ve I1 den sonra temizlik

Ranthor
25-03-2013, 09:32
Ben bir gtechniq serisi yaptim,

Camlardaki kaydiri muhtesem (g1 diye geciyor)
koltuklardaki I6 super is yapiyor, su tutmuyor koltuklar, kaydiriyor, fakat bunlari nasil temizleyecegim, Islak bezle mi? all purpose cleanerla mi? Etkisinin azalmasini istemiyorum.

Ayrica torpido icin I1 aldim, bence overrated gereksiz pahali bir urun, suruldu mu surulmedi mi belli degil, biraktigi matlik,doku da guzel degil. Resmen israf.
6 ay kaldigi iddia ediliyor, silmezsen belki 7 ayda kalir, ama dedigim gibi yeni birsey deil, sadece pahali. Bence almayin.

Bu da mi suyla temizleniyor? Fikri olan var mi?

7 liraya aldigim nigrin 10 kat daha guzel.

imprezaWRC
25-03-2013, 11:05
Ozan'ım, G1 camla kimyasal reaksiyona giren bir ürün o yüzden onu alkolsüz cam sil ile temizleyebilirsin.
Koltuklara gelirsek, oturdukça koltuklardaki koruma etkisini yitirecektir. Rutin temizlik için hafif nemli bez yeterli olabilir. Ancak apc veya türevi koltuk temizleyiciler mutlaka etkisini azaltacaktır.

I1 sürdüğün yerleri kuru bezle geçebilirsin.

Ranthor
25-03-2013, 11:10
Kuru bez, istegim temizligi yapmaz sanirim. Nemli bezle silip, arada bir yeniden sikarim I4 ile

imprezaWRC
25-03-2013, 11:13
Kuru bez, istegim temizligi yapmaz sanirim. Nemli bezle silip, arada bir yeniden sikarim I4 ile

Koruma olduğu için bence kuru bezle torpido temizliğini yapabilirsin. Koltuklarda da koruma olduğu için, kir,leke olduğunu düşünmüyorum, onlarıda süpürge işlemiyle halledebilirsin :)

Ranthor
30-04-2013, 21:50
Hello,

How should I clean c6, normally I would like to use a damp towel ( damp with mild soap for hygiene)

Is c6 resistant to water? If not, how can I clean the interior?

BR
Ozan
===============

Hi Ozan,

Many thanks for your email. Cleaning it like this will be fine.

Rob

============

Yani azıcık sabun değmiş nemli bezle silebiliyoruz..

emirhan sph
30-04-2013, 23:25
I6 I bende almak istiorm arabamin ici bej inanilmaz sknti cekiyorum. On hazirligi nasi yaptiniz koltukta. Iyice apc ile temizleyip ahtapotla kuruttuktan sonra fisfisla falanmi skliyor yoksa beze sklip yediriliyomu ? Arastiriyorum bu ara nano urunleri ama biraz tirsiyorum. Meguiarsin pastasindan sonra alkolle temizleyince kaportayi baya sknti yasiyanlar falan var gozum yemedi acikcasi pek :(

Ranthor
30-04-2013, 23:37
Nano lafini gec, adi nano olunca birsey degismiyor, daha pahali satmak icin bir taktik gibi dusun.
I6 yi temiz, kutu yuzeye sikiyorsun o kadar. hic bir zarari yok. uygulamasi kolay.

tabi once gozukmeyen bir yerde dene, leke filan yapar 1/10000 dir ama seni bulur.

pasta ve alkol ile ilgili bir sıkıntı yok, sürekli kullanılan bir yöntem.
Başka problem vardır orada, pastadan sonra sulandırılmız izopropıl alkolu ben hep kullanıyorum..

emirhan sph
30-04-2013, 23:49
Ya bi kac kisiden duydum birebir gormedim meguiars pastalar yagli oldugu ve kapatici ozelligi oldugu icin alkolle sildikten sonra arabanin kaportasinin baya kotu oldugunu duydum. Surekli meguiars pasta kullandigim icinde denemeye pek gozum yemedi. Ama ic dosemeden yana cok skntim var kesinlikle denicem sanirsam aquartz inda bi urunu vardi fabric miydi neydi unttum . En kisa zamanda alip uygulicem cunku su damlasindan bile leke kaliyo koltukta cok kotu durumda

Onrcn
01-05-2013, 08:45
Ya bi kac kisiden duydum birebir gormedim meguiars pastalar yagli oldugu ve kapatici ozelligi oldugu icin alkolle sildikten sonra arabanin kaportasinin baya kotu oldugunu duydum. Surekli meguiars pasta kullandigim icinde denemeye pek gozum yemedi. Ama ic dosemeden yana cok skntim var kesinlikle denicem sanirsam aquartz inda bi urunu vardi fabric miydi neydi unttum . En kisa zamanda alip uygulicem cunku su damlasindan bile leke kaliyo koltukta cok kotu durumda

Evet alkol eger doldurucu, kapatici etkisi olan bir pasta nin uzerinde kullanildiginda hatalar ortaya cikar, orada cikmasa bile Nanolex Ultra gibi ustun koruma saglayan birsey surerseniz ne kadar hata varsa geri gelir.

F4R
01-05-2013, 10:13
torpido için G-Techniq 303 daha iyi diyorlar. biraz parlaklıkda veriyormuş ve daha temiz duruyormuş, UV filtresi var aynı şekilde...

Ranthor
01-05-2013, 11:11
303 başka bir markanın, o da güzel ama pahalı bence.
fiyat performans olarak en iyisi nigrin uv korumali olanı 9 tl mi neydi şişesi.

kapatici yani filler ozellikli pastalar var. Meguiars in bazı hataları yağlı ama kapatici dolu değil. Yani asindiriyolar gayet.
Pasta yaptıktan sonra pril ile arabayı bir güzel yıka azicik da alkol ile sil ki. yüzeydeki hatalar ortaya çıksın . Onları da hallet akabinde...

Onrcn
13-12-2013, 21:46
303 başka bir markanın, o da güzel ama pahalı bence.
fiyat performans olarak en iyisi nigrin uv korumali olanı 9 tl mi neydi şişesi.

kapatici yani filler ozellikli pastalar var. Meguiars in bazı hataları yağlı ama kapatici dolu değil. Yani asindiriyolar gayet.
Pasta yaptıktan sonra pril ile arabayı bir güzel yıka azicik da alkol ile sil ki. yüzeydeki hatalar ortaya çıksın . Onları da hallet akabinde...

Pril yeterli bir urun degil. Deneyenler oldu cok kotu sonuc aldik. IPA bile yeterli olmuyor meg urunlerinde, rahatca soyleyebilirim

Ranthor
13-12-2013, 21:49
dogrudur, yag kalabilir..

Onurcan, 7 ay olmus:)

maytem
13-12-2013, 22:05

Ozan; yağdan ziyade polish ürünlerinde özellikle son kat finish ürünlerinde parafin olabiliyor bunuda pril fairy yada İPA çözemiyor ,zayıflatabilir ama tam anlamıyla çözdükleri söylenemez.
Eski bir konu ama güncellenmiş oldu:)

Ranthor
14-12-2013, 08:43
parafin mumun ham maddesi degil mi?
neyle silecegiz?

maytem
14-12-2013, 08:52
parafin mumun ham maddesi degil mi?
neyle silecegiz?
Aynen öyle ,bunlara özgü temizleyiciler paint cleanser türü ürünler ve solventler var ,tabi bu bize daha çok nano kaplama öncesi durumlarda gerekli klasik wax sealantlar uygulanacaksa bu temizleyicilere gerek yok:icon_tup: parlaklığın sırrı birazda bu mumlarda saklı diye düşünüyorum:)

Onrcn
14-12-2013, 09:09
: D Bende ayni seyi dusunuyorum, Ahmet abi bi gelemedin Istanbul a :D

maytem
14-12-2013, 10:11
: D Bende ayni seyi dusunuyorum, Ahmet abi bi gelemedin Istanbul a :D
Yeni yılın ilk ayında inşallah niyetimizde var Onurcan :icon_tup:

Onrcn
14-12-2013, 10:19
Yeni yılın ilk ayında inşallah niyetimizde var Onurcan :icon_tup:

sabahlar olmasin :hahaha:

Ranthor
14-12-2013, 18:08
peki buna ne diyorsunuz
kesinlikle amator urun degil, kullansak elimize damlasa orumcek adama donusur muyuz?Parafin Mum Çözücü (http://www.koch-chemie.com/index.php?option=com_content&view=article&id=39&Itemid=22)

Ranthor
14-12-2013, 18:15
bu koch chemie kimmiş ya amma iddiali urinleri var

imprezaWRC
15-12-2013, 10:39

Çok fena yağ ve belki birazda silikon kalıyor. Autogeek'te konusu vardı; adam efalarca yıkıyor yağlar anca gidiyor; yetmiyor pasta sonrası adam tekrar kille yüzeyi temizlemiş.