Orijinalini görmek için tıklayınız : araçım patlama yapıyor
iz_sport
25-03-2013, 18:08
merhaba arkadaşlar aracım sanki atmosferik araç kesiciye girerde patır patır ederya o şekilde patlama yapıyor gaza yüklendiğimde karbüratörlü 3.20 e21 filitlerinin kapağını çıkarttım onunla bi alakası ola bilirmi yada karbüratörle ilgili bir sorunmu var yada benzini tam cekmiyormu ayarımı kacmış acaba karböratörün :soru::beuj: kafam baya karıştı bi bilgi verirseniz ona göre sökeceğim
131mirafiori
25-03-2013, 18:21
avans ayarı nasıl o motorlarda ?
berkay_aydin
25-03-2013, 18:22
avans'tan yapıyor bencede
iz_sport
25-03-2013, 18:22
avans ayarı nasıl o motorlarda ?
nasıldan kastın :soru:
131mirafiori
25-03-2013, 18:25
nasıldan kastın :soru:
bazı araçlarda kendi yapar bazılarında kendin yaparsın ama seninki karbüratörlü olduğundan muhtemelen manueldir. fazla hava aldığından avans ayarın kaçmıştır gibi geliyor bana...
iz_sport
25-03-2013, 18:26
avans'tan yapıyor bencede
tamam ama çok açık degil ki normal seviyede şuan
iz_sport
25-03-2013, 18:30
bazı araçlarda kendi yapar bazılarında kendin yaparsın ama seninki karbüratörlü olduğundan muhtemelen manueldir. fazla hava aldığından avans ayarın kaçmıştır gibi geliyor bana...
fazla hava aldığı icin bozuluyorsa dediğin doğu ola bilir tekrar bakıyım ya bıktım valla bu karbüratörden ya enjeksiyona ceviricem en sonunda karbüratöre pislik kacmış olabilirmi ? filitreyide çıkarttım cünkü :confused:
131mirafiori
25-03-2013, 18:39
her şey olabilir araba bu avans deriz karbüratör deriz buji kablosu çıkar belli olmaz ama öncelik avans :)
iz_sport
25-03-2013, 18:41
her şey olabilir araba bu avans deriz karbüratör deriz buji kablosu çıkar belli olmaz ama öncelik avans :)
avans ayarında bi sıkıntı yok baktım kesin karbüratörden :beuj:
Fazla hava aldığını için yapıyor.
rekord2000
25-03-2013, 18:58
ateşlemeyi de bi kontrol etmekte fayda var.
kaanpoyrazoglu
25-03-2013, 18:59
Karbüratörden yapıyor sanırım , fazla havayla alakalı.
iz_sport
25-03-2013, 19:49
Fazla hava aldığını için yapıyor.
avans ayarında bir sıkıntı yok ama hava filitresi acık diyede patlama yapmaz ki
NOT: araç lpg li degil
iz_sport
25-03-2013, 19:56
Karbüratörden yapıyor sanırım , fazla havayla alakalı.
http://c1303.hizliresim.com/17/t/lg5qu.jpg (http://bit.ly/c25MCx) pisleenmiş temizlenince adam oldu :D ama baya uğraştırdı be
filitrsiz dolanma sakın pek saglıklı degill
Önce avans ayarına sonra subap ayarlarına baktırın.
rekord2000
26-03-2013, 11:51
sorun halloldu mu? karbüratör bakımı gerektiriyormuş yani hadi geçmiş olsun:)
iz_sport
26-03-2013, 12:32
sorun halloldu mu? karbüratör bakımı gerektiriyormuş yani hadi geçmiş olsun:)
aynen temizledikten sonrada bi avans ayarı çektim köpek gibi oldu ama onunla bi alakası varmı bilmiyorum yakıt arttı :soru::soru:
iz_sport
26-03-2013, 12:33
filitrsiz dolanma sakın pek saglıklı degill
bu şekilde gezmiyorumda aslında hoş bir ses veriyor böylede :) bu şekilde takılsam ne gibi zarar veririm arabaya
rekord2000
27-03-2013, 00:21
bu şekilde gezmiyorumda aslında hoş bir ses veriyor böylede :) bu şekilde takılsam ne gibi zarar veririm arabaya
Motorun içine direk tozu pisliği çekiyosun bu şekilde hele ki madeni bi toz ise giren çalsın sazlar oynasın kızlar ozaman! Karb. Ayarsız olmasın temizliği bakımı yapılmış karb daha az yakmalı.
Emiş sesini seviyorsan şağıdaki gibi bir filtre alabilirsin ;
http://i561.photobucket.com/albums/ss52/xxxtreme22r/Weber%2032%2036/Weber_32_36_11.jpg
iz_sport
27-03-2013, 11:18
Emiş sesini seviyorsan şağıdaki gibi bir filtre alabilirsin ;
http://i561.photobucket.com/albums/ss52/xxxtreme22r/Weber%2032%2036/Weber_32_36_11.jpg
bunu nereden bula bilirim varsa ilan linki atarmısın yada modeli markası ne yazarsan sevinirim
iz_sport
27-03-2013, 11:19
Motorun içine direk tozu pisliği çekiyosun bu şekilde hele ki madeni bi toz ise giren çalsın sazlar oynasın kızlar ozaman! Karb. Ayarsız olmasın temizliği bakımı yapılmış karb daha az yakmalı.
ayar bana güzel geldi ama acaba cokmu actım o yüzdenmi iyi geldi bana :D
rekord2000
27-03-2013, 11:37
ayar bana güzel geldi ama acaba cokmu actım o yüzdenmi iyi geldi bana :D
@0M42 nin söylediği filtreyi takarsan çıkan sese hasta olursun kesinlikle aksesuarcılar dan araştırıp bulmanı tavsiye ederim uzun süre kullandım memnun kaldım şahsen. ayrıca karb.ü sen mi bakıma aldın yoksa iyi bir karb.cü mü yaptı bakımını? kılcal delikler falan var onlar tıkalı olabilir bi dünya benzin hattı incecik borular mevcut içinde biri tıkalı yada ayarsızsa iyi gitse de çok yakar, en azından zenith'lerde öyle, yada karb.cuye yaptırdıysan götür söyle çok yaktığını:)
iz_sport
27-03-2013, 16:58
@0M42 nin söylediği filtreyi takarsan çıkan sese hasta olursun kesinlikle aksesuarcılar dan araştırıp bulmanı tavsiye ederim uzun süre kullandım memnun kaldım şahsen. ayrıca karb.ü sen mi bakıma aldın yoksa iyi bir karb.cü mü yaptı bakımını? kılcal delikler falan var onlar tıkalı olabilir bi dünya benzin hattı incecik borular mevcut içinde biri tıkalı yada ayarsızsa iyi gitse de çok yakar, en azından zenith'lerde öyle, yada karb.cuye yaptırdıysan götür söyle çok yaktığını:)
ben yaptım zaten daha öncede ben değiştim taktım emin ol sökmediğim yeri kalmadı tüm kanallarını temizledim ama dediğin gibi en azından bir karbüratörcüye göstermekte yarar var bide bunu her aksesuarcıda bula bilirmiyiz
rekord2000
27-03-2013, 17:13
Her aksesuarcıda olucagını sanmam amerikan açık hava filtreleri satan yerlerde olur genelde, kalitesiz bişey alma, vakum yapar büzüşür yoksa. Sen iyi bi karb.cü bul, bi güzel ayarlat, kapışları falan değiştirdinmi yenileriyle?
iz_sport
27-03-2013, 17:16
Her aksesuarcıda olucagını sanmam amerikan açık hava filtreleri satan yerlerde olur genelde, kalitesiz bişey alma, vakum yapar büzüşür yoksa. Sen iyi bi karb.cü bul, bi güzel ayarlat, kapışları falan değiştirdinmi yenileriyle?
bişey değişmedim sadece temizliğini yaptım da bu weber karbüratörler nasıl araça bi + sı varmı
rekord2000
27-03-2013, 20:31
bişey değişmedim sadece temizliğini yaptım da bu weber karbüratörler nasıl araça bi + sı varmı
karb. dağıttığın zaman, kapış, contalar, sağlam değil bozuk ise şamandırası falan değişmesi lazım sağlıklı şekilde çalışması için. tüm contaları yeniden kesmen yada setini alıp değiştirmen gerek. weber iyidir ya hem ona açık filtre bulman daha kolay olur, ayrıca sesi de tatmin eder, bide 2. boğaz mekanik olarak çalıştığı için deparda baya işe yarar ama devirli kullandığın vakit benzin içer biraz:) ee okadar da olur
berkay_aydin
27-03-2013, 20:34
aksesuarcılarda bunlardan satıyorlar :)
http://daytonatuning.com/pictures/otm334008.jpg
iz_sport
28-03-2013, 08:01
aksesuarcılarda bunlardan satıyorlar :)
http://daytonatuning.com/pictures/otm334008.jpg
bunun sesi nasıll :beuj:
iz_sport
28-03-2013, 08:03
karb. dağıttığın zaman, kapış, contalar, sağlam değil bozuk ise şamandırası falan değişmesi lazım sağlıklı şekilde çalışması için. tüm contaları yeniden kesmen yada setini alıp değiştirmen gerek. weber iyidir ya hem ona açık filtre bulman daha kolay olur, ayrıca sesi de tatmin eder, bide 2. boğaz mekanik olarak çalıştığı için deparda baya işe yarar ama devirli kullandığın vakit benzin içer biraz:) ee okadar da olur
usta emin ol bu haliyle bile aşırı derecede yakıyor :D arabaya ne oldu anlamadım dün eyilip altına baktım depomu delik diye sanki araba kilometrede 50 60 kurus yakıyor ya :D acayip bi hal aldı bi kac gündür
Karburatörünün marka modeli nedir ? Ona göre e-bay de araştırman gerekir TR de zor bulursun ayrıca bu tür filtrelerin sesleri hep aynıdır hangisini alırsan al emiş sesi alırsın.
Izo senin 21 alti silindirmi dortmu? Normalde ne kadar yakiyor
rekord2000
28-03-2013, 11:48
benzinde 50 60 kr yakıyosun bide şikayet ediyosun:D ben benzine aldığım zaman (ki alamıyorum:( ) 80 90 gidiyo valla. ama veberdede 50 60 yakarsın en fazla işte, ayrıca karb.ünü araştır hakaten parça sıkıntısı olabilir sen bakım yapmamışın temizlik yapmışın ayarları da bozulmuştur muhtemelen
iz_sport
28-03-2013, 13:19
benzinde 50 60 kr yakıyosun bide şikayet ediyosun:D ben benzine aldığım zaman (ki alamıyorum:( ) 80 90 gidiyo valla. ama veberdede 50 60 yakarsın en fazla işte, ayrıca karb.ünü araştır hakaten parça sıkıntısı olabilir sen bakım yapmamışın temizlik yapmışın ayarları da bozulmuştur muhtemelen
:D senin araba V12 sanırım :P
rekord2000
28-03-2013, 13:26
valla yakıtıyla o hissi versede ne yazık ki V12 değil:D
iz_sport
28-03-2013, 14:12
valla yakıtıyla o hissi versede ne yazık ki V12 değil:D
:D :D karbüratörlü arabayı turbolamaya kalksak nasıl bir sonuc cıkar :D bir bilgin varmı
rekord2000
28-03-2013, 14:35
:D :D karbüratörlü arabayı turbolamaya kalksak nasıl bir sonuc cıkar :D bir bilgin varmı
bu konuda OM42 çok daha tecrübeli, http://www.techturkey.com/forum/project-cars/66873-opel-kadett-turbo.html konuyu incelersen baya bi fikir edinebilirsin
Hondafatih
28-03-2013, 14:38
en kötüsünü düşünmek gerekirse karbüratörden giren toz pislik yağ ile katılaşmış tozlar gibi... bu durumda silindirlere ulaşabilir ve motor yaptırabilirsiniz.
Dünyanın en güzel sesleri; 1: Kadın sesi
2:Para sesi
3: Weber sesi:D weber ayrı bir dünyadır...
Ömer Musaoğlu
28-03-2013, 15:16
Ateşleme sistemi kesin sonuç bi daha yapmayacağının garantisi yok kafanız rahat olur
iz_sport
28-03-2013, 15:18
Dünyanın en güzel sesleri; 1: Kadın sesi
2:Para sesi
3: Weber sesi:D weber ayrı bir dünyadır...
fiyatları ne bu weberin :D
fiyatları ne bu weberin :D
Yanıltmıyım ama, 1000 Tl civarında sanırım:)
DetailEF
28-03-2013, 15:30
Tak arabana orjinal kutu içi filtreni, avansıda avans tabancasıyla ayarlat, bakımlarını yap yakıt düşer.
iz_sport
28-03-2013, 15:34
Ateşleme sistemi kesin sonuç bi daha yapmayacağının garantisi yok kafanız rahat olur
ateşleme sisteminde sıkıntı yok :rolleyes:
iz_sport
28-03-2013, 15:35
Yanıltmıyım ama, 1000 Tl civarında sanırım:)
ucuzda değilmiş be :D
ucuzda değilmiş be :D
Yinede bir araştır, belki daha uygundur. verdiğin paraya deger bence:)
iz_sport
28-03-2013, 17:54
Yinede bir araştır, belki daha uygundur. verdiğin paraya deger bence:)
araştırmasına giricem bunun :D
Bazi arkadaslar weberi tek bir modelden ibaret saniyor galiba senin aracini su anki halinden daha iyi yurutecek 150-200 tl ye de weber alabilirsin ornek verecek olursam 38/38 DGES mesela 2.8 V6 Granadalardan cikar iyi guc verir yakitinda oyle ikiye uce katlamaz.
Sunuda belirteyim ne kadar buyuk karburator takilirsa takilsin dereceli egz. ve sikistirma olmadikca kayda deger bir guc alinmaz atiyorum 100 hp stok bir motora dizersin DCOE leri tas patlasa 10-15 hp alirsin km de 700-800 kr yakarsin ama dereceli olsa sikistirmada arttirilirsa yine ayni rakamlara 130-140 hp almak mumkun
Bazi arkadaslar weberi tek bir modelden ibaret saniyor galiba senin aracini su anki halinden daha iyi yurutecek 150-200 tl ye de weber alabilirsin ornek verecek olursam 38/38 DGES mesela 2.8 V6 Granadalardan cikar iyi guc verir yakitinda oyle ikiye uce katlamaz.
Sunuda belirteyim ne kadar buyuk karburator takilirsa takilsin dereceli egz. ve sikistirma olmadikca kayda deger bir guc alinmaz atiyorum 100 hp stok bir motora dizersin DCOE leri tas patlasa 10-15 hp alirsin km de 700-800 kr yakarsin ama dereceli olsa sikistirmada arttirilirsa yine ayni rakamlara 130-140 hp almak mumkun
Dedigim gibi ayrıntılı bilmiyorum. Ögrenmis oldum, tesekkürler.
iz_sport
29-03-2013, 11:13
anladım araç zaten şuan 105 hp yani nasıl diyim sana ben bu arabayı projeye sokmayı düşünüyorum 1 aracımızı m50b25 yaptık aynı kasa bunada düşünüyoruz acaba üzerindeki motoru 3.20 yapıp enjeksiyonluya ceviripmi turbolasak yoksa m20b25 alıp takıp atmosferikmi yapsak m50b25mi atsak gene olmadı bi motor var V12 alıp araca bindirip şaka makinasımı yapsak diyoruz yani aklımızda cok sey var var ama motor alsak projeye sokucak fazla paramız kalmıyor o yüzden bekliyoruz sen karbüratörlü arac turbolamışssın nasıl verim verdimi yapsak gidermi :soru:
Şahsen karburatörlü aracı turbolamak parayı çöpe atmak bana göre.Zamanında o hataya düştüm toyduk bilmiyorduk sana diyebileceğim karburatör/turbo kesinlikle uzak dur.Madem düşüncelerin arasında swap ta var yerinde olsam makinaya M50B25 atar yavaş yavaş turbo için parçaları temin eder zamanı geldiğinde de turbolardım.
V yi boşver V olması seni cezbediyor belki ancak bana göre M50B25 + turbo ile çok çok daha keyifli ve ekonomik bir araç olacaktır aracın.Yada mevcut motorunu enjeksiyona çevirip turbolayabilirsin sonuçta forumda M20 ile uğraşmış iyi sonuçlar almış çok kişi var bununla ilgili bir konu açarsın yardımlar, fikirler, öneriler yağmur gibi yağar sana nede olsa "BMW" bu gönlü geniş bir kere :)
iz_sport
29-03-2013, 12:16
Şahsen karburatörlü aracı turbolamak parayı çöpe atmak bana göre.Zamanında o hataya düştüm toyduk bilmiyorduk sana diyebileceğim karburatör/turbo kesinlikle uzak dur.Madem düşüncelerin arasında swap ta var yerinde olsam makinaya M50B25 atar yavaş yavaş turbo için parçaları temin eder zamanı geldiğinde de turbolardım.
V yi boşver V olması seni cezbediyor belki ancak bana göre M50B25 + turbo ile çok çok daha keyifli ve ekonomik bir araç olacaktır aracın.Yada mevcut motorunu enjeksiyona çevirip turbolayabilirsin sonuçta forumda M20 ile uğraşmış iyi sonuçlar almış çok kişi var bununla ilgili bir konu açarsın yardımlar, fikirler, öneriler yağmur gibi yağar sana nede olsa "BMW" bu gönlü geniş bir kere :)
m50b25 bana da mantıklı geliyor ama biz diğer aracın motorunu cok ama cok uygun bir fiyata bulduk :D o şekilde gene düşse elime hemen alırım ve m50b25'i de turbolamak çok güzel olur ama ona gidicek paralar benim sürüşümle çöpe gidicek demektir :) daha önce turbolu araç deneyimim yok ve şuanki aracımla bile ufak tefek oynadım o kıytırık 105lik 4 silindir motoru bile çok sıkıştırıyorum :) turbolarsam bilmiyorum artık ne olur :D :icon13:
rekord2000
30-03-2013, 19:29
Turbola injeksiyonla falan filan hoşuna giden ne varsa yap ama canından olma her araba çöpe gidebilir ama çöpe gitme sebebi canını yakmasın yeterki Allah korusun.