Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin kalitesi ve vuruntu.
Hakan Girginer
27-03-2013, 03:43
Sürekli benzin aldığım ve hiç sorun yaşamadığım benzinci (Anadoluhisarı Total), talebin az olması nedeni ile artık 97 oktan satmıyor.
Ben de o yüzden son iki defadır yaklaşık 1 km ilerideki Küçüksu Shell benzincisine gittim.
Ancak, 9 - 10 psi seviyelerine geldiğimde vuruntu başladı. Normalde 16.5 psi seviyesinde dahi hiçbir sıkıntı yaşamazdım.
Bu benzinciyi kullanıp benzer sorunlar yaşayan oldu mu acaba?
Ya da Shell ile ilgili genel anlamda benzin kalitesi sorunu yaşayan var mı?
Abi ben mazotunu (GTL) kullanıyorum sürekli olarak öncesinde de Vpower olanını kullanıyordum, hiç sıkıntı yaşamadım ki diğer istasyonlardan aldıklarımda bariz kalitesizlik vardı.
Benzini kullanıpta sıkıntı yaşayan da görmedim henüz çevremdeki kişilerden.
İstasyondan istasyona çok değişiyor yakıt kalitesi olayı, tankların temizlenme süreci vs etkiliyor ciddi anlamda. Senin oralarda oturan arkadaşlardan memnun oldukları istasyonların yerlerini yazmalarını beklemeli derim.
Shell benzinlikleriden sıkça şikayet edenleri duydum hatta samimi bir arkadaşım ataşehirdekinden hep almaktaydı araçı 0km den itibaren hep aynı yerden aldı ve araç 8000 küsüratlı kmde iken aracın enjektör memeleri yandı. Yane kısaca shellere karşı bir ön yargılı oldum.
Ilginc bende hep Sariyer shell den alirim hic sikinti yasamadim istasyondan istasyona degistigi soylenir hep.Mesela maslak sanayi girisindeki petrol ofisinden memnun kalmadim hic.
total sürekli kullanıyorsanız ben altunizade capitol un ilersindekini öneririm totalin ana bayisi doco petrol.
Abi bu siralar shellden cok sikayet var almayin .opeti deneyin
Her daim ayni yerden mazot-benzim alirim.
Haramidere'deki Total'ler. Biri Edirne, digeri Topkapi yonunde. Bunlar Total'in kendi islettigi istasyonlar. Hicbir zaman sorun yasamadim. Siz de elinizden geldigince ana bayiileri yada markalarin kendi islettigi istasyonlari tercih edin.
hbatuhanc
27-03-2013, 07:08
Ben Dudullu Petrol Ofisinden alıyorum bugüne kadar bir problem yaşamadım yakıtları bence oldukça kaliteli ve temiz üstelik tanıdık yer.
ceyhun737
27-03-2013, 07:56
Cok guzel bir konuya deginmissiniz , bende aracima benzini hep yolumun ustu olan shell cekmekoyden alirdim yani zaten arka arkaya 2 tane var 5 km aralikla neyse ilk once bana yakon olan madenlerden aliyordum sonra oranin yakiti az koydugu sistemle oynadigi ortaya cikti ve bende obur bayiye yoneldim ama bir yandan da aldigim benzini sorguluyorum cunku aracimin performansi tuketimi degisti , obur shell den neredeyse 3 ay kadar benzin aldim ve ayni durum devam etti bir de ustune aracim ariza isigini yakti en son bakim icin servise gittigimde aldigim benzinin cok kalitesiz oldugu ve sulandirilmis olma ihtimalinin yuksek oldugunu soylediler tabi gorseniz arac rolantide kafayi yedi gereksiz yere vuruntular basladi bu sebepten artik shell den almamaya calisiyorum ki bahsettigim istasyonlar cok islek istasyonlar yani bir de sikayet edegim yakit pompasi vs bir suru sey degistirdim bunlar yuzunden:(
Maslak opet ten hep alırdım fakat dolapdere opet den yakıt almaya başladığımdan beri başka yerden almıyorum maslak opetin benzininden dahi daha iyi en ufak bir vuruntu kesme vs yapmıyor maslak opetten aldım geçen gün gözle görülür fark vardı afr dahi değişti harbiyeden aşşağı inerken dolapdereye sağda otelin yanındaki opeti çevredekilere şiddetle tavsiye ederim yolumu biraz değiştirip dönmeme rağmen başka yerden yakıt almam daha
onursumer
27-03-2013, 08:23
ıstasyona gore degıssede acıkcası shellde bende problem yasadım cıddı bır sekılde kotu yakıttan aracım 1hafta servıste kalmıstı
orhan_guney
27-03-2013, 08:29
Kavacık BP ve zeynep kamil Bp bunlar işin sonudur tam 1 aydır benzin işini kuvaladım bu ikisinden başkası yalan bana.
petrolden petrole deyişiyor yakıt bencede....aslında petrollerde bi oktan ölçme cihazı koyucaklar adam kaç oktan aldıgını görücek.....süper olur walla
Maslak opetten benzini iyi degil ben begenmiyorum normalde avans degerleri alt limitte olan araclarin maslak opetten aldiktan sonra degerler cok yukseliyor hatta hafif avans bile vurmaya basliyor.
Oldum olası mecburi kalmadığım sürece Shell'den almadım hep bu şikayetler yüzünden gözüm korktu resmen :) Full'u beğenen çok duyuyorum ben Kızıltoprak BP'den alıyorum genelde vuruntu falan yok Allaha şükür.
Emre Ekrem
27-03-2013, 10:19
Ankara da düzenli olarak 97 oktan aldığım 2 Opet var ve hiç bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar, bu aralar çevremde Ankara daki Shell lerden memnun olmayan kişi sayısı fazla.
Nightfish
27-03-2013, 10:29
Shell'den mazot alınca benim araç daha az yol yapıyor.
Eryaman'daki Opetten çok memnunum. Her türlü yakıtı oldukça güzel. Çayyolu'nun yukarısındaki, İncek'e bağlanan yerdeki Opet'in LPGsi yüzünden yolda kaldığım olmuştu. Eskişehir yolu üzerindeki, Anadolu Bulvarına dönmeden hemen önceki Opet'in de mazotu cidden çok kötü.
Ankara icin eskisehir yoluna yeni acilan mehmetcik vakfinin opet ini oneririm. cayyolu opetle menzil en az %10 farkediyor
Suleyman
27-03-2013, 10:33
Totalciyim :icon_tup:
bizim kagithane opetten komsunun megane i iki kere enjektor tikadi.
Hepsi ayni yerden aliyor, nasil pisletiyorlar, birsey katiyorlar icine anlamiyorum, bence depo temizligi filan yapmiyorlar. Mazot olarak full den cok memnundum, simdi shell aliyorum. Ama yakin bir yer bulsam totalden alicam
son bikaç haftadır arıza ışıgı flash çakmaya başladı. Hep shell'den alıyordum opet denedim ama halen ara ara yakıyor. Nereden alacağız düzgün benzin anlamadım gitti :soru:
KA®ANLIK
27-03-2013, 10:37
uzuuun zamandır (hatta aileden kalma alışkanlıktır 15-20 senelik) Nuhkuyusu Caddesindeki BP den alırım bende benzinimi kendi araçlarıma...
eskiden Mobil di, mobilin istasyonları varken :)
BP Nuhkuyusu BP Türkiye'nin kendi yeridir, inanılmaz kalitelidir benzini de...
BP Türkiye pazarlama müdürünün mail adresini bulup şikayetimle tüm istasyonun pompalarını yenilediler geçen yıl :D Yani feedback konusunda da iyiler adamlar :)
Onun dışında, genel olarak "FİRMALARIN KENDİ İSTASYONLARINDAN" benzin almanın her zaman daha doğru bir hareket olduğunu düşünüyorum...
tercih ettiğiniz firmanın web sitesinde bulunduğunuz bölgeye yakın kendi istasyonu olup olmadığını check edin, ve oradan alın derim...
Altunizade ve Koşuyolu Total, Totalin kendi yeridir mesela... DOCO Petrol olarak geçiyorlar...
Kullanıcı geri bildirimi olarak çevremdeki istasyon deneyimlerim;
Nato Yolu ( Bosna Bulvarı) OPET - İğrenç benzin ve mazotu vardır... Kesinlikle uzak durun, megane ın pistonunu eritmişliğimiz var :)
Nato Yolu Shell ( Migros yanı) İnanılmaz berbat benzini vardır... AFR saatinin yarım puan fakire gittiğini bizzat gördük standalone beyinli bir arabada :)
Kadıköy sahil petrol ofisi - leş ötesi benzini vardır...
Maslak opet ten hep alırdım fakat dolapdere opet den yakıt almaya başladığımdan beri başka yerden almıyorum maslak opetin benzininden dahi daha iyi en ufak bir vuruntu kesme vs yapmıyor maslak opetten aldım geçen gün gözle görülür fark vardı afr dahi değişti harbiyeden aşşağı inerken dolapdereye sağda otelin yanındaki opeti çevredekilere şiddetle tavsiye ederim yolumu biraz değiştirip dönmeme rağmen başka yerden yakıt almam daha
Madem Dolapdere dedin, Dolapdere'deki Total istasyonunu tavsiye ederim. Hem Total'in kendi işletmesi hemde Bilgi Üni'de okuduğumdan SC'li S2000 ile defalarca test etme fırsatım oldu. Arabamı üzmedi hiçbir zaman.
Suleyman
27-03-2013, 10:40
Madem Dolapdere dedin, Dolapdere'deki Total istasyonunu tavsiye ederim. Hem Total'in kendi işletmesi hemde Bilgi Üni'de okuduğumdan SC'li S2000 ile defalarca test etme fırsatım oldu. Arabamı üzmedi hiçbir zaman.
O totalden zamanında mazot almıştım almaz olaydım bu yüzden şu anki aracıma kağıthanede bulunan totalden alıyorum çoğu zaman...
O totalden zamanında mazot almıştım almaz olaydım bu yüzden şu anki aracıma kağıthanede bulunan totalden alıyorum çoğu zaman...
Şaşırdım doğrusu... Çünkü ben Üni. yıllarını katmazsak bile son 3 yıldır Total'in kendi işletmesi ve ana bayisi olan DOCO'nun işlettiği istasyondan alıyorum mazot ve benzinimi. En ufak sorun yaşamadım. Ama bu öyle hassas bir konuki... Bir istasyondan biri çok memnunken başka bir kişi aynı istasyondan şikayet edebilir. Bu aslında birkaç yıl boyunca test ederek oturacak bir güven olayı... Yoksa hep güvendiğin istasyon da belli bir süre deposunu temizlemeyi ihmal etse, yakıt kalitesi hilesiz bile olsa pislikten sorun yaşatır....
Suleyman
27-03-2013, 11:05
Şaşırdım doğrusu... Çünkü ben Üni. yıllarını katmazsak bile son 3 yıldır Total'in kendi işletmesi ve ana bayisi olan DOCO'nun işlettiği istasyondan alıyorum mazot ve benzinimi. En ufak sorun yaşamadım. Ama bu öyle hassas bir konuki... Bir istasyondan biri çok memnunken başka bir kişi aynı istasyondan şikayet edebilir. Bu aslında birkaç yıl boyunca test ederek oturacak bir güven olayı... Yoksa hep güvendiğin istasyon da belli bir süre deposunu temizlemeyi ihmal etse, yakıt kalitesi hilesiz bile olsa pislikten sorun yaşatır....
Sıkıntıyı da söyleyeyim, 308 dizel aracım varken, mazot almadan önce en ufak bir sıkıntı yoktu ama mazotu alır almaz egzozdan bol bol siyah duman atmaya başlamıştı yakıtın temiz olmayışından olsa gerek...Normalde dolapdere çok yakın bana ama buna rağmen yolumu uzatıp kağıthanedeki totalden alıyorum :)
Istasyonun bayimi yoksa sirket istasyonumu oldugunu nereden gorebiliyoruz arastirdim ama bulamadim internetten bir bilgi?
Mazotumu Aracımı İlk Aldığım Günden İtibaren Belirli Tek Petrol'den Aldım Shell Shell Hakkında Hiç Kötü Duyumlarım Olmamıştı İyi Oldu Bunları Öğrendiğim Şimdi Ben Nerden Mazot Alalım ? Hatta GTL Başlayacaktım Shell'de...
Benzinin kaliteli olmasi diye birsey yok esasinda, tum benzinler, mazotlar ayni..
sadece hile karistirilanlar var o kadar.
Benzinin kaliteli olmasi diye birsey yok esasinda, tum benzinler, mazotlar ayni..
sadece hile karistirilanlar var o kadar.
Mantiken bayi degilde sirket istasyonlari temizlige bakima daha cok dikkat eder cunku kurallar onlarin kendi kurallaridir diye dusunuyorum.Bunlari nereden gorebiliyoruz?
tdipower
27-03-2013, 11:21
ben bazı istasyonlardan aldığım yakıtla dizelde bile vuruntu yaşıyorum (20derece @1.7bar) fakat shell den sıkıntı yaşamadım opetden çok memnunum son zamanlarda :)
uzuuun zamandır (hatta aileden kalma alışkanlıktır 15-20 senelik) Nuhkuyusu Caddesindeki BP den alırım bende benzinimi kendi araçlarıma...
eskiden Mobil di, mobilin istasyonları varken :)
BP Nuhkuyusu BP Türkiye'nin kendi yeridir, inanılmaz kalitelidir benzini de...
BP Türkiye pazarlama müdürünün mail adresini bulup şikayetimle tüm istasyonun pompalarını yenilediler geçen yıl :D Yani feedback konusunda da iyiler adamlar :)
Onun dışında, genel olarak "FİRMALARIN KENDİ İSTASYONLARINDAN" benzin almanın her zaman daha doğru bir hareket olduğunu düşünüyorum...
tercih ettiğiniz firmanın web sitesinde bulunduğunuz bölgeye yakın kendi istasyonu olup olmadığını check edin, ve oradan alın derim...
Altunizade ve Koşuyolu Total, Totalin kendi yeridir mesela... DOCO Petrol olarak geçiyorlar...
Kullanıcı geri bildirimi olarak çevremdeki istasyon deneyimlerim;
Nato Yolu ( Bosna Bulvarı) OPET - İğrenç benzin ve mazotu vardır... Kesinlikle uzak durun, megane ın pistonunu eritmişliğimiz var :)
Nato Yolu Shell ( Migros yanı) İnanılmaz berbat benzini vardır... AFR saatinin yarım puan fakire gittiğini bizzat gördük standalone beyinli bir arabada :)
Kadıköy sahil petrol ofisi - leş ötesi benzini vardır...
Biz de genel olarak Adana'da otomobille ilgilenen arkadaşlar olarak BP'den alıyoruz çünkü bir arkadaşımızın eniştesinin yeri. Yakıt da çok başarılı. Ama firmanın kendi yeri olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ki?
son bikaç haftadır arıza ışıgı flash çakmaya başladı. Hep shell'den alıyordum opet denedim ama halen ara ara yakıyor. Nereden alacağız düzgün benzin anlamadım gitti :soru:
Meçik petrol'den.:D Moil filan ama temiz yakıt sattıkları da gerçek.
ben sürekli shell w power 97 alıyorum hiç bi sorun yaşamıyorum.fakat geçenlerde mecbur kaldım bp den benzin aldım.kavacık bp'den.araç resmen aptallaştı.teklemeye başladı.benzin resmen yetiştirmiyo gibiydi.
Ben de hayatta opet kullanmam, zerre haz etmiyorum.
Önceki iki arabamda da BP kullanıyordum, yeni arabada Shell 97 alıyorum.
Genelde de havaalanı shell istasyonunu kullanıyorum.
KA®ANLIK
27-03-2013, 11:50
Biz de genel olarak Adana'da otomobille ilgilenen arkadaşlar olarak BP'den alıyoruz çünkü bir arkadaşımızın eniştesinin yeri. Yakıt da çok başarılı. Ama firmanın kendi yeri olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ki?
istasyonların girişteki büyük tabelalarının (fiyatların yazdığı tabela )altında "ahmet akaryatık" veya "mehmet petrol" gibi firma isimleri yazar.
kendi istasyonu ise markanın bu şekilde birşey yazmıyor genelde...
misal:
http://www.cakiremlak.com/Ilan_Resimler/9726831.JPG
ayrıca fiş aldığınız zaman fişin üstünde ticari ünvanı yazar istasyonun...
Ben nuhkuyusu BP den aldığımda BP Petrolleri A.Ş yazıyor ticari ünvan olarak ;)
markaların web sitesine girdiğinizde istasyonların ticari isimleri yazar ordan da takip edebilirsiniz...
İstanbul Shell İstasyonları (http://www.arabaport.com/forum/faydali-bilgiler/223-istanbul-shell-istasyonlari.html)
Shell icin ise yarayabilir.
TOLGACANSAHIN
27-03-2013, 12:07
Shell V-Power Diesel alır genelde babam . Ben opet Ultra Force Eurodiesel tercih ederim opetten aldığım mazot performans olarak fark yaratıyor araç çok daha rahat oluyor psikolojikte olabilir :)
Meçik petrol'den.:D Moil filan ama temiz yakıt sattıkları da gerçek.
git gel yarım depoyu yerim oraya :D gerek yok :D
audilover
27-03-2013, 12:17
Bende benzer sorunlari shell de yasadigim icin artik shell den almayi biraktim Cok zor durumda kalmadigim surece shell ve bp bana uzak.
Maslak opet mecbur kaldikca alinabilir (mehmetcik vakfi)
Ama son zamanlarda aldigim en iyi benzini maslak petrol ofisinden aldim zor durumda az alip attim giderken oylesine bir log alayim vuruntu nedir bakmak istedim 0 vuruntu ve hissedilir bir iyilesme oldu.
Maslak sariyet bolgesinde tum istanyonlardan benzin alip testini yaptim defalarca su donemde acik ara sanayinin girisindeki petrol ofisi en iyisi.
Bende büyük sorun yasamıstım shell mazottan fiesta varken enjektör değiştirmek zorunda kaldık
kelalper
27-03-2013, 14:52
Maslak opet felaket araba avans vurmuo bildiğin çekiçle vuruolar oradan aldığımda. Shell de bozdu. Hep aldığım yerin bir gün bir gününü tutmuyor. Evin oradaki aytemizde 95 den başka yok bazen almak zorunda kalıyorum ama avans duymuyorum gerçi ayağımı ona göre basıyorum bitene kadar. BP den de nereden alırsam aliim şu anda sıkıntı yaşamıyorum. Shell in bir sürü yerinde problem var ama o kesin. Ataşehir ve Kozyatağı sıkıntılı.
Maslak opet felaket araba avans vurmuo bildiğin çekiçle vuruolar oradan aldığımda. Shell de bozdu. Hep aldığım yerin bir gün bir gününü tutmuyor. Evin oradaki aytemizde 95 den başka yok bazen almak zorunda kalıyorum ama avans duymuyorum gerçi ayağımı ona göre basıyorum bitene kadar. BP den de nereden alırsam aliim şu anda sıkıntı yaşamıyorum. Shell in bir sürü yerinde problem var ama o kesin. Ataşehir ve Kozyatağı sıkıntılı.
kanka araştırdığım konuştuğum gördüğüm şuan en sıkıntısız bp.zaten hilmidede bp takıntısı vardı hep adam haklıymış..
BlackEmperor
27-03-2013, 16:17
kanka araştırdığım konuştuğum gördüğüm şuan en sıkıntısız bp.zaten hilmidede bp takıntısı vardı hep adam haklıymış..
+2 senedir 97 oktan kullanıyorum sıkıntı yok tavsiye ederim...
izmirde durum nedir bilen varmı arkadaşlar?
kaliteli benzin nerelerde var..
geçen seneye kadar g.yalı shell iyiydi..
ceyhun737
27-03-2013, 16:27
Arkadaslar cekmekoyden almiyorum artik atasehir shell
Nasildir?
Bu arada yazmayı unutmuşum en iyi benzinlikler bence "bp".
Bp istasyonları genelde daha fazla denetleme yapılıoyor herhalde, bu yüzdende şuana kadar sıkıntı yaşayanını görmedim.
Hakan Girginer
27-03-2013, 16:57
Kavacık BP'de ben de hiç kalite sıkıntısı çekmedim.
Tek sıkıntı kalabalık oluşu. Yoğun bir "patron arabası" öküzlüğü yaşanıyor orada.
O yüzden oradan benzin almayı kesmiştim.
Bu arada yazmayı unutmuşum en iyi benzinlikler bence "bp".
Bp istasyonları genelde daha fazla denetleme yapılıoyor herhalde, bu yüzdende şuana kadar sıkıntı yaşayanını görmedim.
+1000 :icon_tup: shellden aldigim yakitla düz yolda 300 km gittim; alelade bir Bp'den aldıgım yakıtla, rampalı iniş çıkışlı yolda 390 km gittim. Cok bariz bir fark bence.
Bende benzer sorunlari shell de yasadigim icin artik shell den almayi biraktim Cok zor durumda kalmadigim surece shell ve bp bana uzak.
Maslak opet mecbur kaldikca alinabilir (mehmetcik vakfi)
Ama son zamanlarda aldigim en iyi benzini maslak petrol ofisinden aldim zor durumda az alip attim giderken oylesine bir log alayim vuruntu nedir bakmak istedim 0 vuruntu ve hissedilir bir iyilesme oldu.
Maslak sariyet bolgesinde tum istanyonlardan benzin alip testini yaptim defalarca su donemde acik ara sanayinin girisindeki petrol ofisi en iyisi.
Cok sasirdim ben maslak sanayi petrol ofisinden hic memnun kalmamistim.Acaba donemine gore fark olabilirmi yani yeni bakim temizlikten cikmis falan olabilir mi siz surekli alip deniyormusunuz ordan?Birde benzinin kalitesi icin afr saatinden bir fikir edinebilirmiyiz daha zengin okurmu kaliteliyse?
bende shell de benzer problem ile karşılaşmıştım.
speed_blue
27-09-2013, 12:41
Bu vuruntu dediğimiz olay aracın ara ara gaz kesmesi oluyor dimi??? 97 kullanilmasibgerekn aracimda 95 kullanırsam araçta vuruntu böyle gaz kesikligi olurmu
flexamin
27-09-2013, 13:00
konya yolundaki opetten aldım memnun kalmadım. shellin nitrosundada performance da pek birşey fark edemedim bir katkı kokusu sinir etti.
ankarada'da benzini iyi olan benzinlik neresi?
nerelerden memnunsunuz.
konya yolundakiler olur balgat olur eskişehir yolu olur. önerebileceğiniz varmı ?
valla beyler şöyle izah ediyim size Esenler de ikamet ettiğim için kışla caddesindeki shelden mazotumu alıodum.. aracla 300 bin km yaptım ve sattım tık yok maşallahı var yani.. öle söliim..beyler dizel araclarda özellikle çeyrekten aşağı indirmeyin mazotu zamanla oluşan pisliği çekmesin pompa
DİPNOT: Mazotlu aracta ışık yanana kadar kullanmayınız.. Yakmamaya gayret ediniz..
Mehmet Opc
27-09-2013, 14:44
maslak opeten sakın benzin almayin ne zaman ordan benzin aldıysam direk bitiyor ve sanki araçın performansında düşüş oluyor ben genellikle gayrettepe petrol ofisinden alirim temiz yakıt ve uzun yol gidiyorum eskiden opel astraya hep shellden benzin alirdim sonra araç arıza lambası yaktı aldıgım benzinden dolayımış ve servisteki adam dediki shellden benzin almayin shelldeki kurşun oranı yüksekmiş herhalde BP hakketen kaliteli geçen gün levent BP den benzin aldım resmen benzin bitmedi direndi yani ve performans olarak sanki araç daha rahatladı dolapdere totalden ne zaman benzin aldıysam araç uzun km gidiyor aynı şeyi arkadaşımda söyledi dolapdere totalden ne zaman mazot aldıysa uzun yol gidiyormuş söyle söyliyebilirim shell ve opetten bence uzak durun
silent furious
27-09-2013, 17:55
Ben Maslak shell den alıyorum bi sıkıntı görmedim ama kafamda terettüt oluştu shell konusunda Maslak shell i kullanan var mı?
izmirde durum nedir bilen varmı arkadaşlar?
kaliteli benzin nerelerde var..
geçen seneye kadar g.yalı shell iyiydi..
Erol abi bende orayı çok iyi biliyordum ama 3 ay kadar önce üst devirlerde benzini kesiyordu pompada 5-6 aylık pompayı çıkarttığımızda filtre yeri içi falan çamur gibiydi depo'da temiz ama kesin olarak shellden kaynaklı bir sorunmu bilmiyorum.