PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yavru ( Dişi ) Rottweiler Yetiştirme

Kahn23
27-03-2013, 10:19
2 senenin ardından tekrar köpek almaya karar verdim. Yaklaşık 6 sene erkek rott yetiştirdim. Ama ayrılmamız gerekti.

Ondan sonra yaklaşık 6 aylık bir golden serüvenimiz oldu ama o da dişi ve sara hastası olduğundan birlikteliğimiz fazla sürmedi.

Bu süre zarfında beslenme-yetiştirme hakkında yeterli bilgim var ama yine de sizlerden bilgi almak istiyorum.

Pazar günü 5 aylık dişi Rott alacağım. Golden varken 2 marka kullanmıştım. Acana ve Orijen. İkisindende inanılmaz derecede memnundum fakat o zamanki fiyatlarla bu zamanki fiyatlar arasında %50 fiyat farkı oluşmuş.

Rott sahibi olan arkadaşlardan mama ve başka konularda da bilgi istiyor yardımcı olacağınızı umuyorum.

Teşk. ;)

ACTPK
27-03-2013, 10:23
Proplan puppy sensitive (somonlu) ya da kuzu etli olanı (ismini hatırlayamadım)kullanabilirsin 190 lira olmalı fiyatı bende dişi bir yavru büyütüyorum şuan 4 aylık rott

Kahn23
27-03-2013, 10:27
Proplan puppy sensitive kullanabilirsin 190 lira olmalı fiyatı bende dişi bir yavru büyütüyorum şuan 4 aylık rott

:) ay olarak iyi denk gelmişiz.. Önerebileceğin bişeyler var mı, şunu yap bunu yapma gibi ?

ACTPK
27-03-2013, 10:39
Daha önce labrador büyüttüm.(Hala bakıyorum) Şunu anladım rott kesinlikle hayatta ilk sahip olunucak bir dost değil. Zor ama karakterli bir hayvan. Tecrübe gerektiriyor. Benden başka kimseyle oyun oynamasına izin vermiyorum. İmkanım olsa yemeğinide sadece ben vericem ama her zaman yanında olamıyorum. Ancak bu yüzden sadece beni dinliyor. Önemli olanda beni dinlemesi. Biraz fino sanıyor benimki kendini. 21 kilo oldu kucağıma çıkmaya çalışıyor. Kesinlikle kucağa alıştırmadım. Buna rağmen böyle:) açıkçası benim tavsiyemden çok iyi bir eğitmenin tavsiyesi daha iyi olur:)

Kahn23
27-03-2013, 10:43
Daha önce labrador büyüttüm.(Hala bakıyorum) Şunu anladım rott kesinlikle hayatta ilk sahip olunucak bir dost değil. Zor ama karakterli bir hayvan. Tecrübe gerektiriyor. Benden başka kimseyle oyun oynamasına izin vermiyorum. İmkanım olsa yemeğinide sadece ben vericem ama her zaman yanında olamıyorum. Ancak bu yüzden sadece beni dinliyor. Önemli olanda beni dinlemesi. Biraz fino sanıyor benimki kendini. 21 kilo oldu kucağıma çıkmaya çalışıyor. Kesinlikle kucağa alıştırmadım. Buna rağmen böyle:) açıkçası benim tavsiyemden çok iyi bir eğitmenin tavsiyesi daha iyi olur:)

Ben ilk Rott'uma baktığımda benim kadar kilosu (60) vardı :) Gerçekten zor bir hayan ama büyüdüğü zamanda gerçek bir dost gibi..

ACTPK
27-03-2013, 10:49
Labradorum erkek rottu bu yüzden dişi tercih ettim birbirlerine kafa tutmamaları için. Dişi olduğu için herhangi bir baş kaldırma sürü lideri olma çabası vs yok bu yüzden çok daha kolay olacaktır.

Yiğit G.
27-03-2013, 11:11
2 senenin ardından tekrar köpek almaya karar verdim. Yaklaşık 6 sene erkek rott yetiştirdim. Ama ayrılmamız gerekti.

Ondan sonra yaklaşık 6 aylık bir golden serüvenimiz oldu ama o da dişi ve sara hastası olduğundan birlikteliğimiz fazla sürmedi.

Bu süre zarfında beslenme-yetiştirme hakkında yeterli bilgim var ama yine de sizlerden bilgi almak istiyorum.

Hocam yanlış anlamada , köpek beslemek sana göre değil zannedersem , köpekler alıpda yok bu sara hastası yok bu dişi vs diye bir müddet besledikten sonra bırakılıcak canlılar değillerdir.Ben ne sahipler tanıyorum 2 gözü kör sakat hatta felçili köpeklerine yıllarca ölene kadar bakıyorlar ilgileniyorlar.Sana kuş balık vs gibi duygusal baglılıgı fazla olmayan hayvanlar bakmanı öneririm.

typh10
27-03-2013, 11:24
Hocam yanlış anlamada , köpek beslemek sana göre değil zannedersem , köpekler alıpda yok bu sara hastası yok bu dişi vs diye bir müddet besledikten sonra bırakılıcak canlılar değillerdir.Ben ne sahipler tanıyorum 2 gözü kör sakat hatta felçili köpeklerine yıllarca ölene kadar bakıyorlar ilgileniyorlar.Sana kuş balık vs gibi duygusal baglılıgı fazla olmayan hayvanlar bakmanı öneririm.

Benim de 8 aylık dişi maltese terrier yavrum var.Şuan cildi ile ilgili problemi var.(egzama) Tedavisi sürerken veterinerimiz benimle kalması durumunda aynı problemin benim cildimde de olacağını,bunun kaşıntı yapacağını o yüzden istersem muayenehanede bırakabileceğimi söyledi. Tabi ki kabul etmedim,varsın biraz kaşınayım cildim kızarsın. Konu sahibi arkadaşa ya da kimseye bak ben kahramanım ne fedakarım demek için yazmıyorum bu yorumu. Eğer evinize yeni bir üye alacaksanız her koşulda arkasında duracağınızdan emin olmadan bu işe girişmeyin.

Mama olarak somon katkılı pro-plan tavsiye ederim kesinlikle. Bir süre sonra mamadan uzaklaşacaktır,çok iştahlı yemeyecektir o dönemde kuzulu olana geçmenizi tavsiye ederim. Irk olarak müthiş bir ırk seçmişsiniz. Kızınız şimdiden hayırlı olsun, güzel günlerde beraber yaşlanmanızı dilerim.:)

Kahn23
27-03-2013, 12:03

Fazla sürmedi derken köpeğim kriz geçirirken öldü. Hemen karşındakini anlamadan suçlama istersen.

Kahn23
27-03-2013, 12:13
Aldığımda hasta olduğunu bilmiyordum ben. Bir gece kalktık ki hayvan bildiğiniz sara krizi geçiriyor. Uzun tedaviler de sonuç vermedi. İ.Ü Veterinerlik Fakültesine defalarca gidildi. Prof. onaylı yeşil reçetelerle onlarca ilaç alındı. İlaçların dozu artırıldı. Fakat bunlarda fayda etmedi. Ve krizler günde 7-8 defalara çıktı.

Yiğit G.
27-03-2013, 12:17
Fazla sürmedi derken köpeğim kriz geçirirken öldü. Hemen karşındakini anlamadan suçlama istersen.

o zaman neden "ama o da dişi ve sara hastası olduğundan birlikteliğimiz uzun sürmedi " diyorsun. Birlikteliliğinin uzun sürmemesinin dişi olması ile ne ilgisi var onu çözemedim , cevabın samimi ve inandırıcı gelmedi.Genelde köpegini kaybeden birisi "ama o da dişi ve sara hastası olduğundan birlikteliğimiz uzun sürmedi" kelimelerini kullanmaz bence... Birde 6 sene beraber olup yine bıraktıgın bir köpek daha var odamı hayatını kaybetti ? neyse günahı boynuna , diğer türlü arkadaşlar yardımcı oluyorlar sorularına bana inandırıcı gelmedi dediklerin ben biraz fazla hassasım bu konularda.

Kahn23
27-03-2013, 12:20
o zaman neden "ama o da dişi ve sara hastası olduğundan birlikteliğimiz uzun sürmedi " diyorsun. Birlikteliliğinin uzun sürmemesinin dişi olması ile ne ilgisi var onu çözemedim , cevabın samimi ve inandırıcı gelmedi.Genelde köpegini kaybeden birisi "ama o da dişi ve sara hastası olduğundan birlikteliğimiz uzun sürmedi" kelimelerini kullanmaz bence... neyse günahı boynuna , diğer türlü arkadaşlar yardımcı oluyorlar sorularına.

Neyse, anlama sorunu olmuş sanırım. Konumuz bu değil zaten. Yine de yorumun için teşk. ederim. :)

siR
27-03-2013, 12:53
pro plan kuzu etli büyük ırk yavru maması 180tl havale fiyatı vardı sanırım, evimin altında toptancı oldugundan ben 150 liraya alıyorum :D

hills proplan royalcanin, 3 ünden şaşmamak gerek

Samet_vti
27-03-2013, 16:27
bugün 1 ay önce sahiplendiğimiz 3 aylık CESS adını verdiğimiz dişi rot yavrumuz öldü sebebini bilmiyoruz sabah ölü bulduk Dükkanda olması gereken aşıları ve beslenmesi veterinerin dediği gibiydi ama kaybettik yavruyu hemde hiç bişeyi yokken sizede tavsiyem iyi bir veterinerden bilgi alarak bakımını yapın ...

Kahn23
27-03-2013, 16:31
bugün 1 ay önce sahiplendiğimiz 3 aylık CESS adını verdiğimiz dişi rot yavrumuz öldü sebebini bilmiyoruz sabah ölü bulduk Dükkanda olması gereken aşıları ve beslenmesi veterinerin dediği gibiydi ama kaybettik yavruyu hemde hiç bişeyi yokken sizede tavsiyem iyi bir veterinerden bilgi alarak bakımını yapın ...

Yavrunuzu kaybettiğiniz için üzüldüm. Tabiki veterinere gidip gösterilecek. Ben yavrunun geçmişini az-çok biliyorum ama yinede veterinerin görmesi daha iyi olacaktır.

Kahn23
27-03-2013, 18:53
Kuzu etli ve balıklı mama arasında protein vb. haricinde fark var mı?

ACTPK
27-03-2013, 19:05
Somon olursa bi sebepten alerji yapma olasiligi daha az oluyordu veterinerim soylemisti. Kuzuda tuyleri daha parlak oluyor sanirim

Kahn23
28-03-2013, 16:04
Fikir sunabilecek arkadaşlar bekliyorum :)

Yiğit G.
28-03-2013, 20:12
Fikir sunabilecek arkadaşlar bekliyorum :)

sorularının cevaplarının hepsini burda alamassın , ama burda alabilirsin seneelrdir üyeyim bütün sorularının cevapları var tr nin en buyuk rott forumu

ROTTFORUM • Ana Sayfa (http://www.rottforum.com/)

Kahn23
29-03-2013, 07:05
sorularının cevaplarının hepsini burda alamassın , ama burda alabilirsin seneelrdir üyeyim bütün sorularının cevapları var tr nin en buyuk rott forumu

ROTTFORUM • Ana Sayfa (http://www.rottforum.com/)

Teşekkür ederim bilgilendirme için :icon_tup: