PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 TSI'a nasıl bir egzos sistemi?

TünayK
28-03-2013, 08:55
ibiza cupra almış olmam ve konu hakkında hiç bir bilgim olmaması, akabinde forumda yaptığım aramalar sonucunda sağlıklı ve derli toplu bilgilere ulaşılamamış olması sebebiyle böyle bir konu açıyorum.

genel geçer egzos ile ilgili paylaşımları tecrübeleri burada paylaşırsak iyi olur diye düşünüyorum.

aynı zamanda şu sorularada bir cevap almak niyetindeyim. durumumu izah edeyim siz yardımcı olun.

arabayı hanımla beraber kullacağımız ve benim30 lu yaşlara yaklaşmam sebebiyle arabada kesinlikle varex olacak. ancak bunu ne şekilde yapmak lazım.???

downpipe işe yarar mı? arkasına kaçlık boru yapmak lazım?

yada downpipe'a girmeden susturucuları söküp varexi o şekilde takmak yeterli olur mu?

yani 2 sistem düşünelim... biri downpipe dahil komple düz boru( ölçüleri siz söyleceksiniz) sonunda warex, diğeri ise orjinal borular susturucular iptal ve varex...

bu iki sistem arasında performans farkı ne olur? attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değer mi?

soruları cevaplarken warex şartı lütfen unutulamasın.

Kind regards...:)

Tholl-ga
28-03-2013, 09:02
dp yaparsın
ortaya varex takarsın mutlu mesut gazlarsın

Tunacan
28-03-2013, 09:02
İlla ki varex diyorsan birşey diyemeceğim fakat dp dahil komple düz borulu milltek sesi dinlemek istersen bende mevcut. Bu arada benim aracı da arada bir eşim kullanıyor :)
Belki bende orta susturucuyu takabilirim.

SGTI
28-03-2013, 09:14
warex i araştırmadığım için tam birşey diyemiyorum ama free flow bizim arabalara iyi gelmiyor.o sebepten dikkat etmen lazım abi.Downpipe ses olarakda performans olarakta yeterli olucaktır.Komple düz boru dan kastın turbodan itibaren komple eksozsa diğer araçlara nazaran alınan güçler alınmaz bence.Bazı devirlerede düşüş bile olabilir.Eksozla mı kullanıcaksınız bilmiyorumda Abimden biliyorum sadece sırf eksozla gezmek iyi değil diyordu ona uygun bir yazılım yapmak lazım.

Tholl-ga
28-03-2013, 10:31
tünay sen gel haftaya benim arabayı sür test et ona göre karar ver ;)

mrtsnr
28-03-2013, 10:32
Kat yerinde kalıp 70mm'lik egzoz yapılabilir. İsteğe göre orta ve son susturucu takılabilir. Yada sadece varex konulabilir.
70mm yerine 63.5'da yapılabilir. 70mm dememin nedeni, milltek cupraya 70mm öneriyor.

Dragger
28-03-2013, 10:33
Hayırlı olsun yavrum :)

metinalan
28-03-2013, 10:50
bende komple milltek var , ses konusunda çok başarılı tam 30 yaş ve üstü :)

Merthan
28-03-2013, 12:10
Kat yerinde kalıp 70mm'lik egzoz yapılabilir. İsteğe göre orta ve son susturucu takılabilir. Yada sadece varex konulabilir.
70mm yerine 63.5'da yapılabilir. 70mm dememin nedeni, milltek cupraya 70mm öneriyor.
Bende downpipe düşünüyodum bugün yarın ama vazgeçtim.Söylentilerden sonra performans konusunda emin olmadığım için yaptırmak istemiyorum bide sende dedin ya gerek yok falan diye,forumda sıkça duydum bunu.
En mantıklısı 70mm düz boru ve varex gibi geliyor banada.

Görkem
28-03-2013, 12:35
vay vayy Tünayım hayırlı olsun ,,,pek rahat durmazsın sen eşinde kullancak olsada :D bence mutlaka varex olucaksa sonda,,downpipe candır onu koy zaten, borular stock kalsın orta susturucuyuda aradan alıver :) al sana en güzel reçete :p ...

TünayK
28-03-2013, 13:17
tünay sen gel haftaya benim arabayı sür test et ona göre karar ver ;)

videodan anlaşılan çok gürültülü değil senin sistem bro. cruise nasıl?? uğultu fln var mı?

Hayırlı olsun yavrum :)

başkanım saol:)

bende komple milltek var , ses konusunda çok başarılı tam 30 yaş ve üstü :)

miltek iyi para diyorlar? doğruluk payı nedir? kaça çözeriz?

vay vayy Tünayım hayırlı olsun ,,,pek rahat durmazsın sen eşinde kullancak olsada :D bence mutlaka varex olucaksa sonda,,downpipe candır onu koy zaten, borular stock kalsın orta susturucuyuda aradan alıver :) al sana en güzel reçete :p ...

sadece down pipe ve son susturucu kombinasyonu uğultu yapmıyorsa o şekilde devam ederim, yoksa araya birde warex kaçar gibi duruyor.

SULTANOGLU
28-03-2013, 13:23
Tunay beyyyy hayirli olsun :)

ghibli06
28-03-2013, 13:26
hayırlı olsun, nasıl bir şey istediğine karar verirsen yardımcı olabilirim, varex dahil...

TünayK
28-03-2013, 13:29
Tunay beyyyy hayirli olsun :)

saolasın haakaaanım:) eski apaçilerden kim kaldı dedim geri dönüş yaptım:)

hayırlı olsun, nasıl bir şey istediğine karar verirsen yardımcı olabilirim, varex dahil...

teşekkür ederim. direk karar vermeme yardımcı olsan nası olur?:)

ghibli06
28-03-2013, 13:32
saolasın haakaaanım:) eski apaçilerden kim kaldı dedim geri dönüş yaptım:)

teşekkür ederim. direk karar vermeme yardımcı olsan nası olur?:)

:D o konuda yardımcı olmak isterdim yani fikir verme olarak ama hiç deneyimim yok o grupla :) V motor ya da 6 silindirli bir şeyler olsa illa ki söz söylerdim :) benim egsozcumda varex var geçen taktırırken inceledim, benden artan kromlar da var, buradan fikir alıp en mantıklı sistem nedir öğrenebilirsen yapımı kolay :)

zafa38
28-03-2013, 13:36
Yerinizde olsam varex Tercih etmezdim hem sesi hem fiyatı ve sorunlarından dolayı... 63.5mm lik Ortalı supersprint veya Custom Bir DP ile Milltekin 63.5 luk olanı var EC-Aproved yani resonatedli sessiz modeli onu düşünürdüm. Zaten Milltek alt devirlerde rahatsız etmeyen sehir içi kullanım için ideal bir yapıdadır...

TünayK
28-03-2013, 13:46

üstüne biraz da leblebi:) her an herşey olabilir diyorsun yani. şaka bir yana bu motorların egzos konusu tam netleşmemiş anlaşılan. herkes kafasına göre tuning durumu var:)

:D o konuda yardımcı olmak isterdim yani fikir verme olarak ama hiç deneyimim yok o grupla :) V motor ya da 6 silindirli bir şeyler olsa illa ki söz söylerdim :) benim egsozcumda varex var geçen taktırırken inceledim, benden artan kromlar da var, buradan fikir alıp en mantıklı sistem nedir öğrenebilirsen yapımı kolay :)

eyvallah başkan:) şu vagcılar konuyu bir çözsün bakalım...

Yerinizde olsam varex Tercih etmezdim hem sesi hem fiyatı ve sorunlarından dolayı... 63.5mm lik Ortalı supersprint veya Custom Bir DP ile Milltekin 63.5 luk olanı var EC-Aproved yani resonatedli sessiz modeli onu düşünürdüm. Zaten Milltek alt devirlerde rahatsız etmeyen sehir içi kullanım için ideal bir yapıdadır...

aracı hanımda kullanacağından istendiği anda sıfır sese dönüşmesi lazım. yada sıfıra yakın..o yüzden warex dedim ama anlaşılan sadece dv orta iptal ve son susturucu ile ses baya bir az oluyormuş doğru mu?

zafa38
28-03-2013, 14:51
aracı hanımda kullanacağından istendiği anda sıfır sese dönüşmesi lazım. yada sıfıra yakın..o yüzden warex dedim ama anlaşılan sadece dv orta iptal ve son susturucu ile ses baya bir az oluyormuş doğru mu?

Dediğiniz kombini biliyorum burda hem cupra var hem gti dediğiniz tarzda. Çokta sıfıra indiği soylenemez alt devirlerde hafif egsozt oldugu hissediliyor fakat ses çok kalitesiz ince tiz şeklinde çıkıyor. Oyle düşünüceğinize Milltek alıp komple alt devirler dediğiniz kombinle aynı nerdeyse. Sıfıra yakın ses istiyorsanızda 63.5 luk sessiz Milltek alın cat back...

TünayK
29-03-2013, 10:20
şimdi ekip aşağıdaki iki videoya dikkat...ilk videoda bu iskoç dımbık standart sesi çekmiş. ikinci videoda ise Edinburgh büyük sanayiye gidip orta susturucu söktürmüş öyle çekmiş.

bu işte bir terslik var gibi. bende şu anda sadece ortada küçük bir susturucu var bu kadar ses çıkmıyor. ne diyorsunuz?

DKGo1XxBLNM

yBs-AWr22dU

AB01
29-03-2013, 18:30
2. Videoda açıkça görünen gazı verip, ayağını çektikten sonra oluşan patlamanın nedeni nedir?

zafa38
30-03-2013, 08:56
Bu videoda bizim orj egsozlar varken orta susturucusuz sesi çekmiştik polo düz çıkış oldugundan birazdaha fazla geliyordu iskoç dımbık da skntı yok ses aynı cok dipten çekmiş sesi..

oJ14919vrWw

Zero
31-03-2013, 04:27
63 mm downpipe ve ardindan orta susturucunun onune ama olabilecek en yakin noktasina cut out yapsaniz?Fazla free flow iyi degil denmis ama ses acisindan size en uygunu bu gibi geldi bana.Hem tam free gibi olmaz biraz borudan devam ederek geldigi icin hemde kapattiniz mi sadece downpipeli gibi olur,tahminime gore yeterince sessiz olur.

levent
31-03-2013, 05:20
Milltek'liye de örnek olsun, stage 2 yazılım ile Revo da 70mm öneriyordu, kullanıcı görüşleri ve aracın ne denli yüklü olduğu / yükleneceği veya standart binileceği ön planda olmalı derim ben olayın akışı konusunda :)

is0DdWe6ybs
Ibiza 6J Cupra Bocanegra Milltek cat back - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=is0DdWe6ybs)

sedat
29-09-2014, 12:53
konu epey bi zaman sonra hortlamış olacak ama bu işin sonucu ne oldu ?
bende de şu an supersprint catback var. şu sıralar trafik epey bi uygulama yapıyor ve sessizde olsa orj olmayan egsozu gördümü bağlıyor araçları.
ben diyorum ki dp yapıp orta susturucu yerine warex sona da orjinal son susturucu taksam nasıl olur ?
araç 2013 cth yazılımsız şu an.