Orijinalini görmek için tıklayınız : meguars,ziebart,sonax
PiscocuK
28-03-2013, 14:22
Arkadaslar ic dis detayli temizlik icin onereceginiz firma hangisi olur
Mumkunse deneyim ve nedenlerinizi yazarmisiniz
Ben birkere sonax yaptirdim sabah biraktim aksam aldim bir hafta sonra kusmalar olustu oyuzden sonaxa karsi biraz tedirgin duruyorum.
Piyasada meguars ve urunleri hakkinda olumlu seyler duyuyorum
Sizlerinde yorum ve bilgilerini almak istedim
Elinizde ıslak çeken elektrikli süpürge varsa iç temizlikte kral sizsiniz.Vinet,apc,kosla vs ürünler varsa onlarla temizleyip makine ile iyice çektirebilirsiniz.Sonra çekince birkezde fısfısla ıslatıp birdaha çektirin oda durulama olsun.Dashboard'u detay yerleri fırçayla geçin temiz olur .Eğer böyle imkan varsa iç temizliği kendiniz yapın..Polisaj işlerinizi dışarda yaptırın.Meguiars iyidir :)
aliergun
28-03-2013, 15:03
araç içi kumaşsa temizlenip süpürgeyle çekildikten sonra ahtapotla iyice kurutulması lazım. yoksa kusmalar olabilir. yada havanın sıcak olması lazım camlar açık kurumaya bırakılması gerekir.
istanbuldaysanız dış uygulama konusunda yardımcı olabilirim. profilimden referanslarıma bakabilirsiniz.
PiscocuK
28-03-2013, 17:41
Meguarsa gittim kaputa demo yaptilar.hosuma gitti.ic dis detayli 700 tl fiyat verdiler.havalar accik daha duzelsin goturup birakicam
Meguarsa gittim kaputa demo yaptilar.hosuma gitti.ic dis detayli 700 tl fiyat verdiler.havalar accik daha duzelsin goturup birakicam
700 :) saka gıbı bence bıraz daha arastırın
PiscocuK
28-03-2013, 18:25
Pazarlik yaptik 700 tl florya verdi gram inmiyor baska bir meguarsdan fiyat aldik oraya birakicaz.guzel fiyat verdiler
Bu arada merkez icin tesekkurler
cgnozdmr
28-03-2013, 18:56
Bu 700 liranın içinde hangi işlemler varmış ?:soru:
PiscocuK
28-03-2013, 19:13
Bilindik seyler.ozonla temizeme ic dis detayli.boya koruma motor jant temizleme ce en son nxt uygulamasi hepsi bu ;)
PiscocuK
28-03-2013, 19:16
Semtin florya olmasi ile alakasi olabilirmi.arkadasim hatri sayili iyi birbaraci var.ben gittim en kotu arac benimki kaldi dedi :)
d.berkay
28-03-2013, 19:20
700tl bahsettiğiniz işlemler için çok fazla bence. Hani Nano Teknolojik bir koruma falan uygulasalqr bir nebze anlarim da NXT nedir yani.
Mert Safa
28-03-2013, 21:04
Takipteyim :)
Fiyatlarla yazarsak iç-dış tavsiye ediceğiniz yerleri cok iyi olur
böyle işlemlerde araca yapılacak korumanın kaç mikron kazandırdığının da etkisi war yanlış bilmiyosam bu mikronda önemli..ayrıca bu florya meguiars da oto yıkama kaç para çok merk ettim? :D
forumda özel kendi garajında bu işi profesyonelce yapan üyelerimiz var bakınız ruudvan bu kişilerle iletişime geçerseniz bence sizin için daha güzel olur
aliergun ve ruudvan le gorusun derim çünkü bu işi severek yapmak en önemlisi...
cagri-35
28-03-2013, 22:45
700 tl gerçekten şaka gibi fiyatmış.
700 tl gerçekten şaka gibi fiyatmış.
Müstahak kanka sana yemin ediyorum daha pahalı diye daha iyi olduğuna inanan insanlar var...
Bir arkadaşım sen 250 ye iç dış yapıyorsun sonax 1000 tl ye yapıyor yani senin yaptığın aynı değil dedi... bu düşünce yapısı olduktan sonra adamlar 3000 tl de isterler...
700 TL ye komple nano yapıyorlar sanıyorum iç-dış olarak. Bu arada markadan ziyade bayi araştırın derim.
Ruudvan ve Ali istanbul içinde bence aracı gözünüz arkada kalmadan bırakabileceğiniz kişiler bu iş için..
cagri-35
28-03-2013, 23:04
Müstahak kanka sana yemin ediyorum daha pahalı diye daha iyi olduğuna inanan insanlar var...
Bir arkadaşım sen 250 ye iç dış yapıyorsun sonax 1000 tl ye yapıyor yani senin yaptığın aynı değil dedi... bu düşünce yapısı olduktan sonra adamlar 3000 tl de isterler...
Kanka bırak onlar gitsin sonaxa nasıl olsa 2 ay sonra harelencek :) O zaman görürüm ben :)
Bunun örneği her sektörde var, 3 liralık mala 5 dedinmi tutturursan adam pahalı yapıyor / satıyor ama kaliteli derler bu ülkede.
Millet marka adı vermeyeyim sırf markasından dolayı esasında pekte artısı olmayan araçları, çocuk bekler gibi 6-7 ay sıraya girip alıyor, sanki bedava dağıtıyorlar :) Söz konusu marka yıllarca abs siz tek airbagli araba sattı birde. Küfür gibi küfür.
Sebebini ben söyliyeyim, gösteriş meraklılığı.
Arkadaş ortamında muhabbeti geçer biri der 250 tl ye xx de yaptırdım, diğeri der 700 tl ye yy de yaptırdım, aklında ezmiş olur :) günümüz mantalitesi malesef..
700 lira nedir ya. İç dış motor 350 liraya sıfır gibi teslim ediyoruz millet yuh diyo :) 70bin lira verince bayilik için onu çıkartmak lazım tabi :)
arkadaşlar gercekten cok merk ettim şu meguiars florya da oto yıkama fiyatı nedir?
İnternet sitesinin galeri kısmına ferrari lambo porsche koyunca 700 liraya yapılıyor demekki...
Emre Gecü veya Rıdvan da aynı şeyleri yapar ve çok çok daha ucuza malolur sana.
İkisi de işinin ehli, kesinlikle tavsiye ederim.
Burak-Akın
29-03-2013, 00:23
fiyat bana da biraz fazla geldi iç-dış pasta cila işlemleri için.. Ürünleri kendiniz alıp uygun bir ortam varsa uygulayabilirsiniz
PiscocuK
29-03-2013, 06:36
Yolu floryaya dusen yad orada olan arkadaslar sorabilir
Amcamlar cok yogun oldugu icin cok iyi bir ilgi alaka beklemeyin.hic telefon acmayin cvp vermiyor oraya cagiriyorlar :)
İnternet sitesinin galeri kısmına ferrari lambo porsche koyunca 700 liraya yapılıyor demekki...
Emre Gecü veya Rıdvan da aynı şeyleri yapar ve çok çok daha ucuza malolur sana.
İkisi de işinin ehli, kesinlikle tavsiye ederim.
benim facebook sayfamın galeri kısmında da porsche falan var ama ben aynı parayı isteyemiyorum :Deli::Deli::Deli::Deli: (küçük emrah tribine bağladım :) )
gerçekten iyi para 700 tl ben olsam kendim yapardım...al malzemeleri kendin yap derim...
benim facebook sayfamın galeri kısmında da porsche falan var ama ben aynı parayı isteyemiyorum :Deli::Deli::Deli::Deli: (küçük emrah tribine bağladım :) )
hata sende kardeşim 1000 tl istemen lazım :D
ismimi veren arkadaşlara teşekkürler.700 lıra bıraz abes olmus ısı bıldıgımız ıcın bıze cok gelıyor fakat dukkan ıscı masrafı nı cıkartmak ıcınde bıraz fıyatları abartmak gerekıyor sahsen o fıyatlara araba yapılmaz deıl ama ıgne ucu kadar noktaya bıle ılgı gostermek gerekır dıe dusunuyorum
Emre Ekrem
29-03-2013, 14:20
Bilindik seyler.ozonla temizeme ic dis detayli.boya koruma motor jant temizleme ce en son nxt uygulamasi hepsi bu ;)
Aracınıza terlik ve gazete getirmeyi de öğretiyorlar mıymış?
aliergun
29-03-2013, 14:20
bir arabadan 700 lira kazanıcak olsam, armalara kadar söker altlarınada uygulama yaptıktan sonra sıfır oem armaları takıcak kadar uğraşmam gerekir :)
TYPERHAKAN
29-03-2013, 20:52
florya daki yer uçmuş resmen birkere gitmiştim,mekan sahibinin h iç ihtiyacı yok keyif için yapıyor altında son model mersedes,çok klass biryer ama sonuçta yapacağını çoğu yer yapar at la deve değil,aynı uygulamayı aynı malzemelerle sadece dışını boya korumasını 200 tl ye yapıyorum,beyenme garantili,forumdan birçok arkadaşımız referanstır
PiscocuK
30-03-2013, 07:23
Yeni aldigimiz tayyari dun biraktik.resimlerinide cektik bakalim cikinca ne olacak.sonrada benim arabayi birakicam
By CrAzY
30-03-2013, 14:07
Anlamadığım nokta bu kadar kişinin bahsettiğiniz fazla ücret talep ettiğini onun yerine bizim forum arkadaşlarımız yapıyor demesine rağmen sizi oraya çeken şey neydi cok merak ettim
PiscocuK
30-03-2013, 14:27
Yapilan isleri gorduk ve en onemliside meguiars merterdeki yerle iki araba icin pazarlik yapip 350 tl fiyat aldik.floryayi sordugumuzda yapilan islemin aynisu oldugunu ay sonuna kadsr boyle bir kampanya yaptiklarini bwlirttiler.sanirim 350 tl ye meguars icin cok demez arkadaslar
Yapilan isleri gorduk ve en onemliside meguiars merterdeki yerle iki araba icin pazarlik yapip 350 tl fiyat aldik.floryayi sordugumuzda yapilan islemin aynisu oldugunu ay sonuna kadsr boyle bir kampanya yaptiklarini bwlirttiler.sanirim 350 tl ye meguars icin cok demez arkadaslar
Emre-G ile görüşmeden gitmeyin derim,referansı çoktur.Fotografı azdır,koymaz öyle heryere ama işini hakkıyla-severek yapar.Memnunda kalırsınız.
darkmoon
30-03-2013, 15:02
yapılan işçilik çok önemli, yapılan iş çok önemli.. iş pasta cila ise 350 tl bile çok bence kullandığı malzeme ne olursa olsun.. ama kaporta işçiliği varsa boya atması,boya kabarması,vernik erimesi ( bu en çok kuş pisliğinin uzun süre boyada kalmasından olur) o zaman normal..
detailing dedinmi çamurluk içinde oluşan mıcır fırmalası yada kışın zincir takılmışsa zincirin verdiği zarardan ötürü oluşan boyadaki deformasyon giderilmemişse görünen yerlerden çok görünmeyen yerlere detailing uygulanmamışsaki genelde buralarda paslanmada hat safhada olur misal kapı içleri etek iç kısımları kapı iç kısımları vidalama yerleri v.b onada detailing diyemiyorum..
çünkü çevremde aracını kim detailinge götürmüşse ben ciddi kaliteli bir şey göremedim tamam araba dışardan parıl parıl parlıyor ama detaya indinmi hiç bir şeye dokunmamışlar
adamın tavanında boncuk boncuk boya kabarması var dokunmamışlar bir arkadaşın sağ çamurlukda vernik erimesi var dokunmamışlar ona bir şey yapılmaz demişler ona bir şey yapılmaz buna bir şey yapılmaz o zaman sen sadece bir pasta cilayamı 500 tl yada üstü para alıyorsun..
Lafım işini hakkıyla yapana değil tabiki onlara saygım sonsuz aldıkları yada istedikleri parayıda sonuna kadar hak ediyorlar..
PiscocuK
30-03-2013, 15:26
350 tl komple ic dis motor + boya koruma..kaputun bir kismina ve koltuga demo yapildi.kac yillik arkadasimda da yaptirdim sonaxta da yaptirdim ama bu sonucu alamadim.gercekten cok belirgin fark oldu.ben yspilan isciligi ve isleride gordum.sanirim pisman olmayacagiz
sonucu merakla beklıyorum .
evet sonuç merakla bekleniyor :)
PiscocuK
01-04-2013, 13:49
ilk resimler geldi göz alıcı :) kısmetse yarın akşama aracı çıkarıcaz
tabi siz ilk halini göremediğiniz için aaa bumuydu da diyebilirsiniz :) ama ben ilk halini çok iyi bildiğim için başarılı bir çalışma buldum
Florya Meguiars'in 1000 istedigi de olur, tabiri caizse adamina gore muamele diyebiliriz.
Ayrica birkac mesajda yikama fiyatini soran olmus, orasi uygulama yapmadigi araci yikamaz :)) geri cevirir.
Yanlis hatirlamiyorsam 2007de 2008de falan yikama ustu NXT'ye 60-70 lira verirdi arkadaslar orada. (olmadi minimum 50 olsun yani)
Cok gorduk "uygulama yapmadigimiz araclara yikama yapmiyoruz" denildikten sonra "al o zaman anahtari yap uygulamani" diyenleri :)
Ben bir ticarethane olarak son derece basarili buluyorum kendilerini, arkadaslarimizin, dukkan harici uygulama yapan sahislarin 150-300e yaptigini 700-1000e yapabilmek bence beceridir, basaridir (ticarethane olarak dusununce)
Florya Meguiars'in 1000 istedigi de olur, tabiri caizse adamina gore muamele diyebiliriz.
Ayrica birkac mesajda yikama fiyatini soran olmus, orasi uygulama yapmadigi araci yikamaz :)) geri cevirir.
Yanlis hatirlamiyorsam 2007de 2008de falan yikama ustu NXT'ye 60-70 lira verirdi arkadaslar orada. (olmadi minimum 50 olsun yani)
Cok gorduk "uygulama yapmadigimiz araclara yikama yapmiyoruz" denildikten sonra "al o zaman anahtari yap uygulamani" diyenleri :)
Ben bir ticarethane olarak son derece basarili buluyorum kendilerini, arkadaslarimizin, dukkan harici uygulama yapan sahislarin 150-300e yaptigini 700-1000e yapabilmek bence beceridir, basaridir (ticarethane olarak dusununce)
yıkama fiyatı soran benm...çünkü uygulama 700 olan bir işletmenin yıkama fiyatıda muhtemelen 50 falan diye düşündüm...arkadasım amacm sana laf söylemek değil sen fikirlerini güzel bir şekilde dile getirmişsin ama düşünüldüğü zaman söylediklerinde mantık bulamazsın...nedeni de adamlar tutturmuş bir yol geleni havada öpüyor kimse kusura bakmasın :D kimsede içine yedirip ben kazık yedim der mi ? tabi ki demez... o paraya kıydıktan sonra şöyle iyi böyle iyi der... yalnız söyle bir durum war...arkdaslarda bahsetmişler aynı malzeme aynı hatta belkide daha özenli iş max. yarı fiyatına...sonuçta yapılan iş neye göre 700 tl orası tam bi muamma...aslında muamma da değil geleni yolarız mantığı war adamlarda hepsi bu...çümkü bu işin ne bir belgesi var örneğin iso vs gibi nede başka bir durumu...o yüzden kimse kimseyi kandırmasın :D
PiscocuK
02-04-2013, 14:13
4 nisan perşembeye sarktı..bal döküp yalıcaz sanırım :D
bad_machine
02-04-2013, 15:08
sadece yıkama 40 tl arkadaşlar :D
sadece yıkama 40 tl arkadaşlar :D
Yanında hakiki çam balıda veriyolardır heralde o paraya dimi abi döküp yalayalım diye :D o paraya swisswaxta yıkatırım :D
cem_subasi
02-04-2013, 16:33
Yanında hakiki çam balıda veriyolardır heralde o paraya dimi abi döküp yalayalım diye :D o paraya swisswaxta yıkatırım :D
Hahaha :) Çok iyi ya :)
40 TL ye ayda 3 kere arabamı yıkatırım :) Yanlış anlaşılmasın sonuçta microfiber havluyla kurlayıp microfiber bezle silince değişen bişey mi oluyo araba daha çok mu parlıyo :) Lafım burda kimseye bişey söylemek amacında değil florya meguiars'da kötülemiyorum asla; Her satıcının bir Alıcısı vardır :)
yıkama fiyatı soran benm...çünkü uygulama 700 olan bir işletmenin yıkama fiyatıda muhtemelen 50 falan diye düşündüm...arkadasım amacm sana laf söylemek değil sen fikirlerini güzel bir şekilde dile getirmişsin ama düşünüldüğü zaman söylediklerinde mantık bulamazsın...nedeni de adamlar tutturmuş bir yol geleni havada öpüyor kimse kusura bakmasın :D kimsede içine yedirip ben kazık yedim der mi ? tabi ki demez... o paraya kıydıktan sonra şöyle iyi böyle iyi der... yalnız söyle bir durum war...arkdaslarda bahsetmişler aynı malzeme aynı hatta belkide daha özenli iş max. yarı fiyatına...sonuçta yapılan iş neye göre 700 tl orası tam bi muamma...aslında muamma da değil geleni yolarız mantığı war adamlarda hepsi bu...çümkü bu işin ne bir belgesi var örneğin iso vs gibi nede başka bir durumu...o yüzden kimse kimseyi kandırmasın :D
Soylediklerimi yanlis anladiniz sanirim.
Ben niye yikama fiyati sordunuz falan demedim kimseye :)
Zaten uygulama yapilmayan araclara yikama yapilmadigini (kisiden kisiye, aractan araca, yogunluga gore gunden gune farkliliklar gosterebilir) hem duyuyordum cokca kisiden, hem de daha gecen hafta kuzenim bizzat denemis (benim haberim yoktu), meguiarsa girdim dedi, orasi yikama yapmazki uygulama yapmadigi araca dedim, adam da oyle soyledi zaten dedi :)
"Yikama yapmamasi cok iyi bir sey", ya da "700 lira 1000 lira cok uygun bir fiyat" gibi bir sey soylemedim yani, buradaki herkesle ayni gorusteyim bende.
Insanlardan bu parayi talep edebiliyor ve alabiliyor olmalari bana gore ticari bir basaridir dedim sadece. Ayni isin ciddi manada cok daha iyisini, kalitelisini, daha fazla emek isteyenini kimisi 100 liraya yaparken adamlar 1000 liraya yapiyor. Malini iyi satiyor yani. Soylemek istedigim buydu.
Soylediklerimi yanlis anladiniz sanirim.
Ben niye yikama fiyati sordunuz falan demedim kimseye :)
Zaten uygulama yapilmayan araclara yikama yapilmadigini (kisiden kisiye, aractan araca, yogunluga gore gunden gune farkliliklar gosterebilir) hem duyuyordum cokca kisiden, hem de daha gecen hafta kuzenim bizzat denemis (benim haberim yoktu), meguiarsa girdim dedi, orasi yikama yapmazki uygulama yapmadigi araca dedim, adam da oyle soyledi zaten dedi :)
"Yikama yapmamasi cok iyi bir sey", ya da "700 lira 1000 lira cok uygun bir fiyat" gibi bir sey soylemedim yani, buradaki herkesle ayni gorusteyim bende.
Insanlardan bu parayi talep edebiliyor ve alabiliyor olmalari bana gore ticari bir basaridir dedim sadece. Ayni isin ciddi manada cok daha iyisini, kalitelisini, daha fazla emek isteyenini kimisi 100 liraya yaparken adamlar 1000 liraya yapiyor. Malini iyi satiyor yani. Soylemek istedigim buydu.
hocam kusura kalma yanlış anlamışta olabilirim fakat ben böyle şeylere karşı biraz hassasım sanırım...çünkü ister clio olsun isterse ferrari sonucta büyük çoğunluk alın teriyle para kazanıyor...sokaktan para kazanmıyo ve bi ticaret yapan yer bana biz bu arabayı yıkamıyoruz nedenide uygulama yapmadığımız için dese s.git derim :D ya tamam biraz sosyolojik bi durum olucak ama insanların yemek bile bulamadığı kredi kartı borcu olan milyon tane insan olunca acıkcası bu tip işletme sahibi olan insanlar bana depremde zor durumda kalan insanlar olur ve bir grupta depremi koz yaparak ekmeği zeytini pahalıya satar hani ya bana bu tip işletmeler bunu anımsatıyor...tabiki pahalı arabalar pahalı markalar olucak ama her pahalı olan şeyde iyi oluyor mantığı yanlış...tabiki vw ile mercedes kıyaslanmaz yada armani ile colins gibi..belki uç örnekler ama her pahalı şey ile uygun fiyatlı ürün arasında böyle fark olmaz...
bad_machine
06-04-2013, 13:44
Evet arkadaşlar araba zor da olsa geldi.İşyerinden geç geldiğim için fotoğraf çektirmeye vaktim olmadı.
Meguiars' a bırakmıştım aracımı. Lafta çok güzel konuşuldu o yapılacak bu yapılacak şu şöyle bu böyle olacak denildi. İyi güzel ilgililer diye sevindim cuma akşamı bıraktım arabamı salı gündüz alabileceğimi söylediler.perşembe ancak alabildim.Ne dışı ne içi ne de motoru özenle yapılmamış. :( Aceleyle almak zorunda kaldım arabayı işlerim vardı.Pek fazla ayrıntılı bakamadım açıkçası. fırsatım olup detaylı bi şekilde incelediğimde hoşuma gitmeyen bi çok şey olduğunu gördüm.Ya ben çok kıl'ım ''titizim'' temizlik konusunda ya da adamlar özen göstererek yapmadılar işini...
darkmoon
06-04-2013, 14:03
(İngilizce) Detail = Detay (Türkçesi)
(İngilizce) Detailing = Detaylandırma (Türkçesi)
Yani kaportaya vur cilayı ayna gibi parlasın içini özel solüsyonla temizle yolla gitsin değil..
PiscocuK
09-04-2013, 15:53
Evet arkadaşlar araba zor da olsa geldi.İşyerinden geç geldiğim için fotoğraf çektirmeye vaktim olmadı.
Meguiars' a bırakmıştım aracımı. Lafta çok güzel konuşuldu o yapılacak bu yapılacak şu şöyle bu böyle olacak denildi. İyi güzel ilgililer diye sevindim cuma akşamı bıraktım arabamı salı gündüz alabileceğimi söylediler.perşembe ancak alabildim.Ne dışı ne içi ne de motoru özenle yapılmamış. :( Aceleyle almak zorunda kaldım arabayı işlerim vardı.Pek fazla ayrıntılı bakamadım açıkçası. fırsatım olup detaylı bi şekilde incelediğimde hoşuma gitmeyen bi çok şey olduğunu gördüm.Ya ben çok kıl'ım ''titizim'' temizlik konusunda ya da adamlar özen göstererek yapmadılar işini...
sen hem KEL hemde KIL sın kanka :)
devil_berk22
09-04-2013, 17:12
hem o ücreti verip hemde içinize sinmediyse yazık olmuş gerçekten