PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nxt 2.0 Meguiar's Cila Nasil Silinmelidir ?

Sezgin
29-03-2013, 13:50
Arkadaşlar kolay gelsin herkese. Oldukca muzdarip oldugum bır konu hakkında sızlerın yardımlarına ihtiyaç duydum.

Aracıma genelde ayda 1, Nxt 2.0 Meg Cilası uyguluyorum. Kendı kapalı garajımda elle atıyorum keyifli keyifli. Ancak sıkıntı cilayı silme işlemine gelindiği zamanda yaşanıyor. Ortalama 30-40 dk boyanın üzerinde kalan cila aşırı şekılde katılaşıyor ve silmeye kalktıgımda felaket derecede boyayı cızıyor.

Genellıkle 3'lü paket satılan MikroFiber bezleri kullanıyorum ( Marketlerde Satılanlar 3 renk halinde ) Fiber diye gecıyor ama, o dahi çiziyor.
Bir arkadaşım pamuk kullan demıstı ama ne kadar etkılıdır bılemedım. Bu gece cila atacagım fakat silme konusundan dolayı tereddütteyim.

**Size sorum bu cilayı araç üzerinden nasıl bır dokudaki bezle temızlemelıyım ?

Teşekkürler..

aslan
29-03-2013, 13:54
Cilayı aracın bir çok kısmına döküp kurutuyormusun cilayı?

Sezgin
29-03-2013, 13:55
Cilayı aracın bir çok kısmına döküp kurutuyormusun cilayı?

Yok hayır. Mesela Kaput ıcın mercımek tanesı kadar 4-5 damla sıkıyorum. Kaputu cılaldıktan sonra camurluga gecıyorum. Onceden sıkıp bekletıp, diğerine gecmıyorum yanı.

ruudvan
29-03-2013, 13:57
şimdi ben buraya neden geldım nezaman geldim.kim getirdi lan beni buraya.

hacı nxt dedıgın cılayı adamlar uretırken amator kullanıcıları yanı snn gıbı arkadasları dusunmus.
demıskı bızbı cıla yapalım adam gotuylede surse surulsun.
artı olarak demıskı adamın ısı cıktı cılasını surdu sılmeyı unuttu ertesı gun vakıt bulabıldı .o zmnda sılebılsın.
kullandıgın cıla katılasınca un gıbı olur daha kolay sılınır.
muhtemelen cızıgı olusturan snn o kullandıgın bezden kaynaklanıyor.
yada surerken sungerle fln cızıyorsun aracını.
cıla pedı ve cıla mıkrofıber bezı kullan temıkzlık ıcın uretılmıs sert ıplıklı mıkrofıber kulllanırsan dedıklerın olabılır.
sungerınde mutlaka temız olsun.

Sezgin
29-03-2013, 14:06
şimdi ben buraya neden geldım nezaman geldim.kim getirdi lan beni buraya.

hacı nxt dedıgın cılayı adamlar uretırken amator kullanıcıları yanı snn gıbı arkadasları dusunmus.
demıskı bızbı cıla yapalım adam gotuylede surse surulsun.
artı olarak demıskı adamın ısı cıktı cılasını surdu sılmeyı unuttu ertesı gun vakıt bulabıldı .o zmnda sılebılsın.
kullandıgın cıla katılasınca un gıbı olur daha kolay sılınır.
muhtemelen cızıgı olusturan snn o kullandıgın bezden kaynaklanıyor.
yada surerken sungerle fln cızıyorsun aracını.
cıla pedı ve cıla mıkrofıber bezı kullan temıkzlık ıcın uretılmıs sert ıplıklı mıkrofıber kulllanırsan dedıklerın olabılır.
sungerınde mutlaka temız olsun.

Hahaha , bu samimi açıklama için tesekkur edıyorum :D Pedin temiz olup olmadıgına sanırım bakarak pek anlayacak durumda degılım. En ıyısı bugun bı 3-5 tane ped alıym her cılaya bırını kullanırım artık. Bez olayına gelınce , sert iplikli olanlarına bakıyorum şimdi internetten. Birde o şekilde deneyelım bakalım :)

ruudvan
29-03-2013, 14:08
pedi 1 tane al her kullanımdan sonra makıneye at yıkansın.

Gökhan Bilgin
29-03-2013, 14:10
Sarı meguiars pedlerinden bikaç tane alsan iyi olur abi yıkayıp tekrar tekrarda kullanabiliyosun bencede kullandığın bezden kaynaklıdır çok arkadaşım kullanıyor hiç çizik görmedim öyle kendimde aldım daha kullanma fırsatı bulamadım mikro fiber meguiars'ın kendi ürünü olandanda alabilirsin :)

aliergun
29-03-2013, 14:14
rıdvanın dediklerine ek olarak şöylede birşey varki wax malzemeyi sadece yağlı görünüm vericek kadar ince atılmalı. pad waxı emdikten sonra bir kaputa 2 damla nxt yeterli mesela.

Fazlası olursa kuruduğu zaman kalın bir katman oluşur ve silmesi oldukça zorlaşır. silmek için uğraşırkende haliyle arabayı çizersin.

utkunoa
29-03-2013, 14:23
Sezgin bence cok beklettigin icin oyle oluyor 15-20 dakka snra sil bu kadar zor cikmaz yinede ayni ozelligi olir, sanantavsiyem cherry wet wax nxt den kat kat kaliteli ve daha kalici :)

Emre Ekrem
29-03-2013, 14:27
Sert mikro fiber bez kullanmayın, iplikler çizilmesine sebep oluyor olabilir.

uqur
29-03-2013, 15:35
bi kaç damla ile kaput yapıyolasa baya cimrisin anlaşılan :D şaka bi yanada 30 40 beklemeye gerek beş dakka bile yeterli uzun süre beklemeye gerek yok kanımca

peace
29-03-2013, 15:50
quick detailer la siliyorum ben yanlış mı yapıyorum?

Dragger
29-03-2013, 15:53
30 40 dakika neden bekliyorsunki?

Ben cilayı bitirdiğim gibi ilk başladığım yerden silmeye başlarım, bekleyince daha mı parlak oluyor?

Bu arada meg cila bezi ile silerim hiç cizildiğini görmedim.

O marketlerde 10 liraya 3 tane satılan bezler hikayeden mikrofiber...evde bile cam sehpa falan sildin mi ciziyor onlar...

Sezgin
30-03-2013, 22:06
aynen sorun cılayı cok fazla bekletmekmıs. yumusak pamuklu bezle cilayı attıktan 3-5 dakıka sonra sılınce sıfır sorun çıkarıyor. Hem sılmesı kolay hem cızık olusmuyor ve aynı parlaklık elde edılıyor.

#Utku Nxt ' im bıtsın senın dedıgıne gececegım bırde onu deneyelım bakalım :)

Herkese tekrar cok cok tesekkurler.

Antalyalogy
03-04-2013, 23:14
Tam ne kadar bekleyeceğinizin yolu için tebeşir testi yapabilirsiniz : sürdükten 5-10 dakika sonra parmağınızı sürün tebeşir tozu gibi parmağınıza toz geliyorsa silme vakti gelmiştir.
Bir de nxt veya muadillerini silerken her zaman sadece bu iş için kullanacağınız bezleriniz olsun ve mümkünse en uzun tüylü olanlarından alın lütfen..
alttaki linkteki ürün birçoğumuz tarafından kullanılmakta tam bir fiyat/performan ürünüdür.
tavsiye ederim..
3pcs of Microfiber Super Plush Buffing Cloth Towel | eBay (http://www.ebay.com/itm/3pcs-Microfiber-Super-Plush-Buffing-Cloth-Towel-/320472159713?vxp=mtr&hash=item4a9da115e1)

KOSEREN
04-04-2013, 00:14
Peki arkadaşlar benimde bir sorum olacak.nxt yi pedi ile araca sürerken bastırarak yedirmek ve daireler halinde bir süre gezdirmekle normal sürüp geçmek arasında bir fark oluyor mu?Bir de sanırım ben biraz fazla döküyorum,bezle silme aşamasında kalıntıları temizlemek bir hayli zamanımı alıyor

aliergun
04-04-2013, 15:47
genelde dairesel şekilde yapılması tercih edilir. fakat bütün yüzeye wax değdikten sonra nasıl uygulandığının bir önemi yok.

mesela sarı meguiars süngere 3-4 nohut tanesi kadar nxt konulduktan sonra bir kaputun yarısı yapılabilir. uygulama esnasında yüzeyin yağlandığını görmeniz kafi. fazla sürmek uzun süre etki göstermesini sağlamaz. ve silerken dediğiniz gibi çizik şeklinde kalıntılar bırakabilir.