PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bozulan Walbro 255

Spawn
29-03-2013, 16:15
2008 yılından beri S13 ü 255lph Walbro GSS342 ile kullanıyorum

Benzin pompasından olduğunu düşündüğüm bir problem üzerine pompamı değiştirdim fakat problem başka bir sebepten çıktı .

Yeni taktığım pompa söktüğüm ile 1e1 aynı , söktüğüm pompa da 6 aylık henüz .

Problemi düzelttikten sonra arabayla test sürüşüne çıktım 1 km blok etrafında herhangi bir sıkıntı yok . Benzin çeyrek deponun hafif altında bu arada. Ped de benzin'in içinde, kuru çalışma yok .

Daha sonra 1 hafta sonra bugün arabayı yıkamaya götürmek için yola çıktım , evden 2 km uzaklaştıktan sonra araba bir anda fakire gidip stop etti.

Uzatmıyorum , kenara çektim yarım kontakta pompa sesi gelmediğini farkettim . Allahtan yanımda takım vardı şamandırayı söktüm baktım pompa çalışmıyor , eski söktüğüm pompa da yanımda idi onu taktım çalıştığını gördüm .

Şamandırayı toparlayıp devam ettim.

Bu arada araç stop ettiğinde 2. vitres 3000 devirlerde gidiyordum.

Şimdi sorum şu , senelerdir aynı pompa kullanılmış arabada , sadece 4 KM de pompanın bozulma şansı varmıdır ? yada daha önce bu kadar kısa sürede bozulan walbro ile karşılaşan var mı ?

kRo_bOy
29-03-2013, 16:56
hacı benim pompayı biliyosun 2bin km bile yapmadan bozuldu
ouz 3 senedir kullanıyor problem yok

Spawn
30-03-2013, 09:53
Guncel .benzer problem yasayan yok sanirim

qulozet
18-01-2014, 13:33
Konu biraz hort olucak ama 0 walbro taktım. 150 km sonra araç giderken bozuldu, yolda kaldım. Aynı yerden aynısından bir tane daha aldım 1000 km oldu sıkıntı yok. Pompayı söküp dışarıdan elektrik verip çalıştırdığımızda içinden bir ses geliyordu. İçinde birşeyi sıyırmış dediler, tam anlayamadım orasını. Ek olarak, ilk taktığımızdan 100 km sonra birden bire aşırı sesli çalışmaya başlamıştı.

serhat_R
18-01-2014, 14:07
aynı problemi ben yaşadım. banada dedikleri pompa sıkışmış. zorda kalmadıkça çeyrek deponun altına düşürmeyin benzini dedi.. bende artık ona özen gösteriyorum. şu an 1000 km falan oldu problem yaşamadım.

gurcell
18-01-2014, 14:12
Son 4-5 yıldır çin malı walbro çok var piyasada. Sırf bu yüzden artık walbro almıyorum , deatschworks alıyorum.

[RaCeR]
19-01-2014, 01:08
Efe walbro bende kullanmıştım s13de son zamanlarda rolantide beklerken ciddi ses yapmaya başlamıştı ve benzin basıncı peak yapıp düşüyordu kedi köpek ağlaması gibi ses yapıyordu. Ama gazlarken sıkıntı çıkarmıyordu. Senin yaşadığın olay üretim hatası gibi sanki. Aeromotive bu konularda nasıl acaba?

MeRtCaN
19-01-2014, 09:11
http://aeromotiveinc.com/wp-content/uploads/wpsc/product_images/11142-5.jpg

Aeromotive onerırım
pıyasada satılan walbrolarının hepsı artık çin orjınalı bulmak zo

Maxiboost
19-01-2014, 09:19
Onceleride walbrolarda vardi sikinti, eagle kollar gibi iste :D piyango, son zamanlarda artti tabi. Yapistir bitane bosch sesi tribe sokar hem :D

kerem_euk34
19-01-2014, 10:03
walbro aem vs. pompaların süzgeçleri küçük o yuzden benzin azken çekemiyo yanıyo die düşünüyorum
bu pompaları takarken oem süzgeç kullanırsak bence daha mantıklı bi iş yapmış oluruz oem süzgeç deponun altına kadar iniyo
hondada pompa çapraz durduğu için adamların gönderdiği süzgeç pek işe yaramıyo
belki diğer markalardada aynı sorun vardır
bosch un walbrodan güçlü pompaları türkiyede mevcut ve daha kaliteli

dragon07
19-01-2014, 10:44
bosch yada deatschworks öneririm efe bosch çok iyi

boosted_pug
19-01-2014, 15:18
Benim saxoya walbro takmistim bi aksam gazladim öbür gün öglen yolda kaldim :)

Spawn
25-01-2014, 20:25
bir sene geçmiş üstünden nerdeyse :D

bu konuyu birisine hitaben açmıştım ben .acil lazım olduğu için yurt içinden almıştım , satın aldığım pompa aynı gün içinde bozulmuştu. neyse .

hala walbro kullanıyorum ben bu arada. orjinal . amerikadan bilinen firmalardan alınca çin malı çıkma olasılığı azalıyor.

fakat yeni aldığım arkadaşlara yada soranlara artık önermiyorum . Aeromotive Intank 340 yeni favorim :)