Orijinalini görmek için tıklayınız : corsa c ön takım sorunu yardımm ;
corsa c ön takım seslerini nasıl çözebilirim aracımda 3,5 apex yay var inanılmaz ses yapıyo amortisörlerimi sertleştirmeliyim sizce..
Low-Rider
31-03-2013, 22:50
Önce bir rotçuya göster problemin nerede olduğunu öğren.Direksiyonun kutusu seside olabilir..
1.5sene orjinalinden baya basık halde kullandım hiç bir sıkıntı olmadı ön takımda.
yayların 5 olsa ses ondan derdim ama 3.5 ta yapmaması lazım benmkınde yapmıodu hatta suana kadar bır tek corsa c aracımda spor yay ses yapmıodu buyuk ıhtımal rot basların falandır once bı rot balanscıya gdın :)
kronik olan direksiyon kutusu arızasıysa tamir takımı ile yenileyebilir yada muadil-orjinal kutuyla değiştirebilirsin.Kutu sağlamsa rotil , amortisör üst takozlarına baktırabilirsin, şu an benim amortisör üst takozlarımın değişmesi gerekiyor , ufak bir bozuklukta dahi inanılmaz rahatsız edici bir ses yapıyor.
tolga_55
01-04-2013, 00:13
yayların 5 olsa ses ondan derdim ama 3.5 ta yapmaması lazım benmkınde yapmıodu hatta suana kadar bır tek corsa c aracımda spor yay ses yapmıodu buyuk ıhtımal rot basların falandır once bı rot balanscıya gdın :)
1.7 dti da 3.5 cm apexi ile 5 cm den fazla düşüyor. amortisörde esneme payı kalmıyor malesef.
teskkur ederım ogrenmıs oldum bnmkı 1.3 cdtı dı o ıkısı farklımı oluyo ?
tolga_55
01-04-2013, 00:26
1.7 dti daha ağır olduğundan böyle oluyor sanırım.
aliergun
01-04-2013, 01:16
Corsanin hercesit yayini amortisorunu kullandim. Amortisorde problem olmadikca on takimdan ses geldigini duymadim.
sorun çözüldüü askı rotları ve rot başları değiştirildii araya 240 tl cik kaçmışş heralde :)
berkay_aydin
07-04-2013, 00:02
1.7 dti da 3.5 cm apexi ile 5 cm den fazla düşüyor. amortisörde esneme payı kalmıyor malesef.
8-9 cm'de esneme payı kalmıyor, gerisi amortisör milleri kısaltırılarak düşüyor zaten, bende o şekilde ön takım yaptırıp 2 yıl kullandım en son bakımda gösterdim sapasağlamdı :)