Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polise 'filmli cam' yasağı

Almanci Tane-R
19-05-2008, 17:24
Polise 'filmli cam' yasağı

Ankra Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün dinlenme iddiasıyla gündeme gelen camları filmli polis araçları için İçişleri Bakanlığı düzenlemeye gidiyor. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge ile camları filmli araçların temizlenmesi ve "bir daha bu tip bir disiplinsizliğe izin verilmemesi" istendi.

Film genelgesi Paksüt'ün dinlendiği iddiasına rağmen camları renkli filimle kaplı olduğu için içi görünmeyen Fiat Doblo marka araçla beraber başladı. Konuya ilişkin tartışmanın yaşanmasındaki en önemli unsur olan aracın içinin görünmemesi, Paksüt ve eşinde endişe yaratmış ve sivil polis otosunun açılması istenmişti.
Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Ahmet Pek, iddiaların asılsız olduğu yönünde açıklamalar yapmalarına rağmen kamuoyundaki şüphe, filimli araç camından dolayı kaldırılamadı. Konuya ilişkin bilgi isteyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polisin şeffaf olması gerektiğini vurgulayarak yönetmeliğin incelenmesini istedi. Yapılan incelemede konuyla ilgili bir düzenlemenin yönetmelikte bulunmadığı anlaşıldı.

Ardından bakanlık tarafından konuya ilişkin bir genelge yapılarak 81 il valiliğine gönderildi. Sivil polis araçlarından filmlerin sökülmesi istenirken, bundan sonra da yapılmaması için polis teşkilatı yetkililerin uyarılması istendi. Emniyet teşkilatının güvenlik hizmeti verirken şeffaf olması gerektiğinin vurgulandığı genelde, etrafta şüphe uyandıracak uygulamalardan kaçınılması istendi.

Bu arada özellikle İstihbarat, Terör ve KOM Dairesi'ne bağlı faaliyet gösteren araçların tamamına yakınının bu tipte olduğunu belirten emniyet yetkilileri “Obzervasyon” diye bilinen “Teknik Takip Araçları”nın bundan sonra kullanılmasının mümkün olamayacağını ifade ederek uygulamaya karşı çıktılar.

http://haber.mynet.com/detay/guncel/Polise%20'filmli%20cam'%20yasa%C4%9Fı/19Mayis2008/N150629

ef186
19-05-2008, 17:29
gerekli nokta araçlarda kesinlikle şart ama bunu komple iptal etmek yerine hangi amaca gore kullanıldığına bakılarak bu yasaklama gelmeliydi diye düşünüyorum ben ....
ornegin narkotik takipteyken içerde tesiz yelek melek adammı takip edicekler olucak işmi ..
ama bi yandanda sivil trafik ekipleri trafikte kırmızı işiktan geçeni yakalamaksa gorevi simsiyah cam ile durmasınlar tabi ..
burda polisin can güvenliğinide düşünmek lazım ...
bence bu karar yanlış film olmalı ancak kullanılıcagı araclar belirlenmeli ve buna gore bi duzenleme yapılması gerekli ....

dragon07
19-05-2008, 17:34
bence film serbestleştirilmeli.nedenine gelince herkez kullanırsa hiçbir araç dikkat çekmez ama sadece teror ve kom dairesinin araçları kullanırsa dikkat çeker.bu daha tehlikeli olsa gerek.

ALPER-VNS
19-05-2008, 18:14
bence de öyle.. sadece belli araçlar filmli olursa da direk deşifre olucaklar.. buarada film işi iyice sakat olmaya başladı madem öle..

Berk007
19-05-2008, 18:20
zaten sivillerin hepsi ben burdayım diyor ki :D
54864687364 tane antenleri var :D

Mr.K
19-05-2008, 18:25
aslinda film serbest olsa kural getirilse ve kural dišinda uygulama yapan yer falanda ceza yese 10numara olur,,mesela onler (enoncamdahil degil) 2numara arkalar 3numara yada sadece 2numara cam filmiini serbest biraksinlar hem icersi gozukuyo hemde ciddi anlamda aracin icinde insanin yanmamasini sagliyo gunesi engelliyo vsvsvs..polislerin araclarinda film olsun olmasin sivil polis kendini cogu yerde belli ediyor zaten:) berkinde dedigi gibi 13213154153546 antenleri var:)

Baran^
19-05-2008, 18:39
Ben bağdat caddesinde oturuyorum yeri geliyor gecede aracımla geziyorum ve tabiri caizse it kopuk oluyor gec saatlerde hoş gündüz bile yanaşıp ''kardeş yenı geldim istanbulda'' diye para isteyenlerde coğaldı.Gece yanımda annem kız arkadaşım yada başka bir bayan olduğunda sıkıştıranlar yada rahatsız edici bakışlar oluyor.Ben ilk arabamdan beri aldığım hafta 3numara film cektiriyorum son kullandığım aracımda yasak diye hertürlü modifikasyonu sökmüş ama cam filmlerine dokunmamıştım.Allah kısmet ederde yenı aracım geldiğindede ilk hafta komple cektireceğim.Polislerin koyu camı vesayiresi beni ilgilendirmiyor canları nası istiyorsa ne uygunsu onu yapsınlar.

Schumi
19-05-2008, 18:42
Hep sölerim. Arabanız gırtlak olsun ama cam filmi olmasın polisle derdiniz yok. Stock oğlu stock aile arabası olsun en stationundan ama film olsun yandınız :D Tabiki polis araçlarının durumu farklı. Bence belli görevlere çıkan araçlarda serbest olmalı.

Dragger
19-05-2008, 20:29
Ahahha iyi yolda önümüze anayasa mahkemesinden biri denk gelmiyor :D

ef186
19-05-2008, 20:48
işin ozu bu film olayında kesinlikle modifiye bilmemne falan deil arac içlerini gorebilmek ..
türkiyede bizim camiayı toplasan filmli araclar arasında %5 kalırız ...
tabi trafik ekipleride bunu yanlış uyguluyor bence ....
caddeyi sallayın başka muhitlerde adam arabanın içinde nammuyu cevirse polise goremiycek polis bilmem anlatabildimmi ...
bunu ayırmak mumkun deil ...
polisin insiyatifini iyi kullanması lazım cevirmelere girerken camlarımızı acıp iç ışıgımızı yakıp farlarımızı park durumuna getirmemiz lazım yani karşımızdaki polise yardımcı olmamız lazım ama herkez bu şekilde saygılı olsa KARŞILIKLI tabi ozamn 3-5 sene sonra çevirmeyi yapan poliste anlar şartların ne oldugunu ...
hem adamın azına merceksiz 10bink zenonla git hem on camıda zifiri siyah yap içerde naptığın belli olmasın adam durdur hiiçbişicik olmasada bugun polis olsam bende durdururum

Baran^
19-05-2008, 20:54
Park halindeki aracı cam filmi yüzünden bağlamaya kalktılarki ön camındada yoktu.Yanı burda konusulanlar gibi olmuyor hersey herzaman.

ef186
19-05-2008, 20:54
Park halindeki aracı cam filmi yüzünden bağlamaya kalktılarki ön camındada yoktu.Yanı burda konusulanlar gibi olmuyor hersey herzaman.

olm bende karşılıklı derken bunu kastediyorum ...

Dragger
19-05-2008, 21:29
Evet cevirmelerde vs kolaylık saglıyoruz ama onlar hic oralı olmuyor :)

ST
19-05-2008, 22:33
Niye saçmaladılarsa gene :D

Neyle uğraşcaklarını şaşırdılar :heyoo:

zübeyir
19-05-2008, 22:44
aslında sevınmedım dersem yalan olur. bizlere arabanda fılm var baglıyoruz diye emır verırcesıne patronumuz gıbı davranan polıslerın de araçlarının fılmlerının sokulmesı benı cok sevındrdı. ohhh iyi olmuşşşşş

emreekin
20-05-2008, 01:08
Hep sölerim. Arabanız gırtlak olsun ama cam filmi olmasın polisle derdiniz yok. Stock oğlu stock aile arabası olsun en stationundan ama film olsun yandınız :D Tabiki polis araçlarının durumu farklı. Bence belli görevlere çıkan araçlarda serbest olmalı.

her zaman katılırım bende...:D

ef186
20-05-2008, 01:15
her zaman katılırım bende...:D

makina haric standart bile olsa bakılan bi araba al o filmi yaptırmazsan devamlı gülerek yada utanarak gezersin milletin bakışından :D

emre ekin güler spec non stop :D

Onuralp
20-05-2008, 08:33
zaten sivillerin hepsi ben burdayım diyor ki :D
54864687364 tane antenleri var :D

Doğru:icon_tup:
Onları trafikte farketmek çok kolay. :D
Gerçi benim için hava hoş abimin arabası haricinde hiç filmli araç yok. :D Zaten nefret ettiğim bir olay. En kötüsü de bayan ve camları filmli şöförlerle daha çok uğraşırlar artık. Ben uyarayim bizimkileri. :D

SOMEONESPECIAL
20-05-2008, 08:39
Bütün acılarını filmli arabalardan çıkartacaklar şimdi... DİKKAT !

McS_R53
20-05-2008, 08:51
bendede cam filmi var 2 çevirmeye girdim ikisindede polis bişey demedi :)

ukku
20-05-2008, 20:00
sigara yasağını da görüyoruz...
okul bahçesinde içiyorlar hala =)