Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : oto kuaför (bilgi)

PiscocuK
02-04-2013, 08:27
selamlar

sanırım forumda bu işlerle uğraşan bir çok arkadaşımız var.kuzenimin bir arkadaşı oto kuaförünü devrediyor.yıkama uygulama vs herşey mevcut.konum olarak güzel bir yerde.avm altında yaklaşık 250-300m2 bir alan etrafında hastaneler residence vs var.sevdiğim ama bilmediğim bir sektör.99 senesinden beri tekstilin içindeyim ekstra birşeyler yapmak istiyorum.etrafımda da bu işlerle uğraşan kimse kalmadığı için bilgi alamıyorum.

şuan tam sezonu olduğu için bu işe girmeyi düşünüyorum ve bu işle uğraşan arkadaşların engin fikirlerine +/- yönlerine çok ihtiyacım var.yardımcı olursanız çok sevinirim

douu
02-04-2013, 08:36
parası güzel iş kolay diyen kimseye aldanmayın. çalışırsanız Allah elbet rızkınızı verir ama hizmet sektörünün en belalı kesimlerinden birisi bu iş kesinlikle. bir oto yıkamaya gelen insanların tahminlerinizden çok daha fazla beklentileri oluyor. çok sabırlı olmanız şart. keyif kısmına bakacak olursak hepimiz araba işinin içindeki insanlarız. elbette keyifli olacaktır. ama dediğim gibi her gelen insan anlayışlı olmuyor.

başıma gelen yüzlerce şeyden bir kaç örnek vermek gerekirse :D

arabasını yıkadık ertesi gün geldi bu koltuğa kusmuşsunuz diyen bir müşterim oldu. adam akşam kusmuş arabaya koltuk leş gibi. bize yıkmaya çalıştı :)
lastiklerin yanaklarını parlatırken iç tarafa da parlatıcı sürdürmek isteyen 2 kişiyle karşılaştım.
göz gözü görmeyecek kadar yağmur yağarken arabasını iç dış yıkatıp hatasız bir şekilde silinmesini isteyen bi müşterim oldu. ( lastik parlatma dahil :) )

daha sıralarım onlarca şey. dediğim gibi iş keyifli ancak çok sabırlı olmanız şart.

PiscocuK
02-04-2013, 09:10
insanın sevdiği iş olunca yapar diye düşünüyorum.sonuçta ticarete küçük yaşta başladım her sektörün kendine göre riskleri zorlukları var.insanlarla birebir çalışıp uğraşmak ve hizmet sektöründe olmak başlı başına bir sorun zaten benim gözümde..çünkü kimseyi mutlu edemiyorsunuz.parasının iyi olduğunu duydum ama işin kolay olduğunu savunmuyorum kesinlikle

aslan
02-04-2013, 09:24
Abi be eğer kendine zaman ayırmak istiyorsan heleki birde evli isen hiç bu işe girmesen daha iyi

metinn
02-04-2013, 09:33
en büyük sıkıntı elaman gerisi kolay bu işler dışardan göründügü gibi degil sıkıntısı fazla ;)

douu
02-04-2013, 10:02
pazarları falan da açık olması muhtemel bi iş yeri planınız varsa eğer kendinize zaman ayırmayı unutun :) 5 aydır tek tatilim 2 gün kurban bayramı tatili :)

PiscocuK
02-04-2013, 10:29
iş olsun cumartesi pazarı sorun değil.çok gezen evden çok çıkan biri değilim.

M.Sözge
02-04-2013, 10:35
abi ilk başlarken öyle deniyor ama zaman geçtikçe fikrin değişiyor 6 sene işlettik gel birde bize sor.sormak istediğin birşey varsa cevaplayabilirim

aslan
02-04-2013, 10:37
iş olsun cumartesi pazarı sorun değil.çok gezen evden çok çıkan biri değilim.

Abi çok rahat bakıyorsun işe eğerki olurda yaparsan bu işi hatırlatırız;)

wekoo
02-04-2013, 10:39
bence ugraşmayı seviyorsan güzel zevkli bir iş benim görüşüm allah şimdiden kolaylık wersin...ne diyelim nasip her işin var bi zorlugu...

PiscocuK
02-04-2013, 10:42
Abi çok rahat bakıyorsun işe eğerki olurda yaparsan bu işi hatırlatırız;)

yapı meselesi kardeşim :) genel olarak öyleyim hani dünya yanıyor deseler :)) korurum soğuk kanlılığımı

immortalboss
02-04-2013, 10:43
Benim de eğlenceli bulduğum bir iş.Ama insanlar bu işten çok soğutuyor.Arabasını herkes en hızlı şekilde yıkatmak istiyor.Garip garip istekleri var.Benim en son şahit olduğum şey arabayı yıkadıktan sonra bir de pasta cila atıver dedi. :D Sanki 2 dakikalık iş. :D