Orijinalini görmek için tıklayınız : Tavan Temizliği
immortalboss
02-04-2013, 09:31
Arkadaşlar merhabalar.Detailing işini çok seviyorum ancak üniversitede olduğumdan dolayı babam aracın canını çıkarıyor.Et tavuk ve balık işiyle uğraşıyoruz.Dükkanda kullandığımız full paket 2012 model Doblo var.Ufak tefek nakliye işlerini bununla hallediyoruz.Tavuk yüklerken tavana bir parça fileto değdirmişler. :D Kimse görmediği için orada kalmış.Ben gidip gördüğümde çok geçti.Avuç içinden biraz küçük iz kaldı orada.Islak bezle kabasını aldım.Ancak su tavanda iz bıraktı.Sonra döşemeci bir tanıdığa gittik.O da 1-2 birşey yaptı ancak sonuç olumsuz...14 000 km'de aracın orasının kusurlu olması canımı sıkıyor.Tavan temizliği konusunda hiç bir bilgim yok.Hangi malzemeyi nasıl uygulayacağım konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim.Küçük bir şehirde bulunduğum için detailing malzemelerini internetten alacağım. :)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Vtec2Mesut
03-04-2013, 18:03
hocam tavan temizliğinde su biraz sıkıntılı perde gibi aşşa inme riski var
bu tüp şeklinde kuru köpük temizleyiciler var onları kullanabilirsiniz
tavana sıkarsınız biraz işlemesini beklersiniz ondan sonra bezle silersiniz ardından bezi yıkayıp ıyıce sıktıktan sonra tekrar silersiniz yanlısım varsa üstadlarım düzeltsin
Not: Daha önce hiç tavan uygulaması yapmadım:):)
immortalboss
03-04-2013, 18:11
Arkadaşlar Atas'ın Vinet diye bir ürününü önerdiler onu aldım.Ufak ufak detailing işine girmeye başlıyorum bakalım. :) Eğer sonuç vermezse köpük şeklinde olanlardan deneyeceğim.Yorumunuz için çok teşekkürler.
suprolla
03-04-2013, 18:23
vinet iş görür bence...
örnek olsun diye 5e1 oranda karıştırılmış vinetin perfomansını paylaşıyım...ayrıca 3-4 yıllık balık yağı lekesinide çıkartmıştım koltuktan vinetle
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/72384_10151276067111358_1568356783_n.jpg
d.berkay
03-04-2013, 18:45
Tavana uygulama yaparken tavsiye edebileceğim bir yöntem var. Bir kovaya bir miktar sıcak su koyun. Uygun miktarda da temizlik için aldığınız üründen koyup karışımı yapın. Hatta birazda karıştırıp iyice köpürmesini sağlayın. Daha sonra eldiven kullanarak, mikrofiber bezinizi bu kovada iyice ıslatıp, fazla ıslaklığını sıktıktan sonra tavanı hiç bastırmadan silin. Eğer ilk seferde leke çıkmazsa, d,rek kovanın üzerindeki kuru köpüğü bezin üzerine alıp lekenin olduğu bölgeye sürün. Daha sonra da normal su ile nemlendirdiğiniz beziniz ile kimyasal kalıntılarını gidermek için yüzeyi yavaşça silin..
Meguiar's APC veya Vinet güzel iş görür. Bunun haricinde kuru köpük yapan ürünleri de alıp uygulayabilirsiniz.
immortalboss
03-04-2013, 18:53
İlginize çok teşekkür ederim arkadaşlar.Tavan tertemiz 1 tane avuç içi kadar bir tane tırnak üstü kadar leke var.Çok sinir bozuyor.Sizce ilk uygulamada oranı nasıl yapmalıyım?1-3 veya 1-5 düşünüyorum.
murat_ileri
04-04-2013, 05:05
eger bulabilirsen sotin us 2000 leke çıkarıcı var, çok etkili bir temizleyicidir. tavsiye ederim.
taksici bi arkadaş dan duymuştum tavandaki lekeleri temizlemek için bira yla yapıyoruz demişti :D
immortalboss
04-04-2013, 11:40
Arabanın içinde koku olmaz mı biradan. :D Esansını seviyor galiba taksici arkadaş. :)
Arabanın içinde koku olmaz mı biradan. :D Esansını seviyor galiba taksici arkadaş. :)
kapılara acacan dedi kuruyana kadar hele bide polis cevirdinmi :D :D :D
Kosla oxi + sıcak su ile temizlemiştim ben
taksici bi arkadaş dan duymuştum tavandaki lekeleri temizlemek için bira yla yapıyoruz demişti :D
yanlış bilmiyorsam o yöntemi deri tavanlar için kullanıyolardı
Atas vinetin çıkarmadığı leke görmedim bugüne kadar :)
Yavuz abi senin o torpidolara sürdüğümüz spreyin adı neydi?Çok başarılıydı
eski aracımda önceki sahibi epey bir cigara içmiş bende tavanı gri renk sanıyordum,
yapı marketlerde vs bolca satılan sonax ın şeffaf şişelerdeki iç döşeme temizleyici spreyiyle 5-6 kez arka arkaya yapınca baya bir fark etmişti, her hafta sonu bir bez alıp girişiyordum tavana yavaş yavaş açıldı..tek seferde fazla etki göstermezse hemen pes etmeyin peşpeşe yapın derim.