PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : turbo için yag besleme yardımm ??

HAK-AN
03-04-2013, 10:10
arkadaşlar bi turbo projemiz var kısmetse yakında fotolarla geliyoruz ama bilen yapan arkadaşlara bi sorum olucak turbo yag beslemesı nerden alınmalı ben yağ müşürüne bi adaptör yaptırıp almaktan yanayım döünş ise nereden verilmeli ?

XSi
03-04-2013, 10:30
yağ müşirinin ordan sürekli bir akış yoktur, orası yetersiz kalabilir.

Yağ filtrelerinin önüne takılan sandwich plate ler var.

onlardan kullanmak daha uygun olacaktır

Sandwich plate üzerinde çok sayıda port bulunur, bitanesini turbo besleme için kullanabilirsiniz. Hazır takmışken 1 tane de yağ basınç göstergesi takabilirsiniz uğraşmadan :)

XSi
03-04-2013, 10:34
Geri dönüşte, kartere kaynatağınız rakor üzerinden kartere olmalı.

Geri dönüşte minimum basınç olması istendiğinden, basınçlı yağ hattaına bağlamak uygun değildir.

HAK-AN
03-04-2013, 10:53
karterde olmalı evet ama karterdeki yag sevıyesınden ustte olmalı bence hatta karterın olabıldgnce en ust kısmnda olmalı diye dusunuyrum ve fazla dolanmamlı hortum mumkun olan en kısa sekılde yapılmalı yag cubgunun dıbıne motor blogunu delıp bı rekor koymak uygun olmazmı acaba ?

HAK-AN
03-04-2013, 11:44
bide sandwich plate i nerden temın edebilirim ?

0M42
03-04-2013, 12:06
Geri dönüşün kısa yada uzun olması birşeyi değiştirmez yeterki turbodan çıkan yağ yer çekimi etkisi ile rahatça kartere süzülsün bu kadarı kafidir.Ayrıca blok delmek saçma olur ne gerek var ki ? XSİ dediği gibi kartere rekor kaynak ettirmek çok daha mantıklı.

XSi
03-04-2013, 12:57
yağ seviyesinin önemi yok, yeterki turbo karterdeki yağdan yukarıda kalsın :)

Karterin bloğa yakın kısmına bir delik ve yaptıracağınız geri dönüş hortumuna uygun rekoruda o deliğe uygun şekilde sızıntı olmaması için güzelce kaynattırırsanız geri dönüş tamalanmış olur

sandviç pleyt internetten dahi bulabilirsin, aksesuarcılarda, modifiye parçaları satan yerlerde

forumda bile var satılık:

http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/146791-oil-sandwich-plate.html

XSi
03-04-2013, 13:04
Şimdi tekrar düşündüm de..

Turbo yağ beslemek için müşirin deliğide kullanılabilir, oraya yapılacak bir aparat ile hem müşir bağlanıp, hem turboya yağ verilebilir..

Ama sandviç pleyt üzerinde çokça port olacağı için avantajlı, sonradan turbolanmış bir araçta, yağ sıcaklığını ve basıncını göstergeler kollamak faydalı olacaktır..

muratakdag
07-04-2013, 20:31
selam donus direk aşşagı ve yag sevyesının uzerınde bır yerden verılmelıdır bu sorunu yasadım turbonun kecelerınden yag atar ve donus yer cekımıne baglı oldugu ıçın mumkun oldugunca genış bır boru v.b seyle kıvrım olmadan ınmelıdır.