Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Katalizör Problemi

koray_
03-04-2013, 21:10
arkadaşlar suzuki swift 1.3 glx 1998 model aracın çok yakmasından şikayetçiyim.

50 tl benzin ile 60 km anca gidiyor.

bujiler de eski ama bugün emisyon kagıdına baktım katalizörsüz araç yazıyor.

arıza ışıgı da (check engine) yanıyor.

bu kadar çok yakmasının sebebi bumudur?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bugün sensör geldi sensörü değiştirildi. EGR temizlendi.Arıza ışığı söndü.

ilk izlenimler
Arabanın çekişi arttı.gaza dokunur dokunmaz fırlıyor.Yokuşta çekmiyordu şimdi vites yükselttiriyor.
Motor sessizleşti, rolanti düzeldi.

Yakıtı öbür ay ölçeceğim bakalım.

buda eski sensör:
http://i37.tinypic.com/33ldpuf.jpg

halilcan9455
03-04-2013, 21:12
ilk olarak sensörleri kontrol edin bence.

emrah-ışık
03-04-2013, 21:45
bi an önce suzuki servisine gidip arıza tespit cihazına bağlat abim normal değerlerin üzerinde yakıt sarfiyatı var burdan konuşmak mantıksız olur kafan karışabilir kat bu kadar fazla yakıt sarfiyatına neden olmayacaktır arıza ışığın yanıyor cevabı ancak servisinden net olarak alacaksın burdaki cevaplar seninde aklına gelebilecek acabamı denilen düşünceler olacaktır :D

koray_
04-04-2013, 13:30
teşekkürler. bugün baktırdık ustaya oksijen sensörü çalışmıyormuş.
önceden değiştirilmiş, orjinal de değilmiş.
sipariş edecekler fiyat belli değil ne kadara yapılır acaba tahminen.çok güven olmuyor kazıklanmayalım.

koray_
04-04-2013, 16:34
yetkili servis japonyadan gelecek sipariş verdi.570tl çok gibi geldi ama.

cem_subasi
04-04-2013, 16:55
teşekkürler. bugün baktırdık ustaya oksijen sensörü çalışmıyormuş.
önceden değiştirilmiş, orjinal de değilmiş.
sipariş edecekler fiyat belli değil ne kadara yapılır acaba tahminen.çok güven olmuyor kazıklanmayalım.

Abi işte iki çeşidi var oksijen sensörlerinin biri yan sanayi biri orjinal genelde benzinden yapıyo. Aynı sorun bende de vardı arada yakıyordu benzini farklı yerlerden alıyordum artık tek bi yerden alıyorum. Onun dışında bi problem yaşamadım. Ama ben nissan servisinde söylediğin fiyatları çektiler kendi ustama götürdüm söktüler temizlediler hiç bir sıkıntı çıkarmadı. Bir de şu husus var iki tane var önde olanmı arkada olanmı birisi olmuyo diye biliyorum yanlış bilgi vermek istemem ama o kadar para vermen taraftarı değilim açıkçası. Benzin konusunada gelirsek oksişen sensörü yakıtla ilgili ama yakıtı artırıcak bişey değil yani bende yandığı zaman hatta daha az bile yakıyo dediğim zaman bile oldu hatta hiç söndürtmesem mi diye :) Ama tavsiyem başka yerde bi daha baktırt temizletmeye çalış. Katalizör de benim hesaplamalarıma göre ; 5 kuruş ile 10 kuruş arasında değiştiriyo...

emrah-ışık
04-04-2013, 20:02
yetkili servis japonyadan gelecek sipariş verdi.570tl çok gibi geldi ama.

oooooooooooooohhhhhhhhhhhhhh one öyle bee abi 570 tlmi bu işte bi yanlişlık olmasın abi çook gibi geldi bana bi araştırsaydın sipariş etmeden önce :D

ReSuL
05-04-2013, 07:15
orjinal bosch O2 sensörü 200-250 TL civarındadır ben kendiminkini öyle aldım bi sene önce 210 TL bosch orjinal numarasıyla geldi.. o fiyat baya bi fazla.. sonuçta universal bosch olanlarda var çok daha uygun..

emrah-ışık
05-04-2013, 20:22
orjinal bosch O2 sensörü 200-250 TL civarındadır ben kendiminkini öyle aldım bi sene önce 210 TL bosch orjinal numarasıyla geldi.. o fiyat baya bi fazla.. sonuçta universal bosch olanlarda var çok daha uygun..

hay ağzını seviyim abi aynen abi bosch numarasını çıkar daha ucuza gelir sanayide bosch servisler var ordan teğmin edebilirsin:)

koray_
23-04-2013, 16:35
Dün sensör geldi sensörü değiştirildi. EGR valfi temizlendi.Arıza ışığı söndü.

ilk izlenimler
Arabanın çekişi arttı.gaza dokunur dokunmaz fırlıyor.Yokuşta çekmiyordu şimdi vites yükselttiriyor.
Motor sessizleşti, rolanti düzeldi.

Yakıtı, öbür ay ölçeceğim bakalım.

buda eski sensör:
http://i37.tinypic.com/33ldpuf.jpg

musty01gtc
27-05-2013, 18:15
aynı şey benim de basıma geldi orijinal sensör siparişi verdim 350 tl :(