Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik sigortasına inanılmaz zam

serhatayasli
04-04-2013, 11:52
300 liralık trafik sigortasının primi, 1200 lira olur mu?
Trafik sigortasna inanlmaz zam - Hrriyet EKONOM (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22964207.asp)

hurriyet.com.tr'den alıntıdır:
Neye dayanarak... Okuyuculardan gelen yüzlerce şikayete dayanarak. Kimileri, trafik sigortasına ödedikleri 200 lira primin, 700 liraya çıkarıldığından dert yanıyor; kimileri ise, daha yüksek fiyat artışları ile karşılaştıklarını söylüyor. Sigorta şirketlerine soruyorum... ‘Yok öyle bir şey, bu kadar yüksek fiyat artışı yapılmıyor, yapılmışsa da mutlaka büyük bir hasar olmuştur’ diyorlar.

Haliyle, başına gelmedi mi, birebir tanık olmadın mı ister istemez tereddütte kalıyorsun... ‘Acaba’ diyorsun. Henüz başıma gelmedi ama birebir tanık oldum.

Anlatayım...

Hem gazetede hem de televizyon programlarında yardımcılığımı Aytaç Nallar yapar. Uzun yıllardır benimle birlikte olduğundan, sigorta konularına da aşinadır. Geçen Çarşamba... Aytaç, gazeteye geldiğinde baktım, suratı asık... Kızgın bir halde, “Aylardır konuşuyoruz ama bu kadar olacağını hiç tahmin etmemiştim, pes yani” dedi. Olayın özeti, şöyle:

Geçen sene eşiyle birlikte küçük bir araç alıyorlar. Alırken otomobil bayi, trafik sigortasını da yapıyor. Ödedikleri prim, 300 lira... 5-6 ay sonra, küçük bir kazaya karışıyorlar. Daha doğrusu, bir aracın tamponuna dokunduruyorlar. Artık ne kadar, kaza denirse... Hasar, trafik sigortasından karşılanıyor.

Sigorta şirketinin ödediği rakam, 150 lira. Aradan bir yıl geçiyor... Geçen hafta trafik sigortasının yenilemesi geliyor. Sigorta şirketini arıyorlar, poliçeyi yenilesinler diye... Bir prim istiyorlar ki, küçük dilinizi yutarsınız... Bin 199 lira... Yanlış okumadınız... Bir sene önce yapılan trafik sigortasına, 150 liralık hasar oldu diye istenen prim, bin 199 lira.

YÜZDE 500 ZAM NEREDE GÖRÜLMÜŞ?

Olayın bundan sonraki sürecine ben de katıldım. Açıkçası, neyle karşılaşacağız diye mera ettim. Aytaç’a, ‘birkaç şirkete daha soralım’ dedim. Hani öneriyorlar ya, ‘en uygun fiyata trafik sigortasını yaptırmak için şirketlerden ayrı ayrı fiyat sorun’ diye... Tam 6 şirketten fiyat aldık... Şirket isimleri bende saklı; sadece A-B-C diye isimlendireceğim.

A şirketi, 920 lira...
B şirketi, 1332 lira...
C şirketi, 1185 lira...
D şirketi, 1150 lira...
E şirketi, 1332 lira ve
F şirketi, 1745 lira.

Düşünebiliyor musunuz, en düşük fiyat veren şirketin yaptığı zam, yüzde 306... En yüksek fiyat verenin artışı, yüzde 581. Oysa bildiğim kadarıyla, mevcut uygulamaya göre trafik sigortasına yapılacak en yüksek zam, yüzde 250’den fazla olamaz.

Sonuç mu? Bir sigorta şirketinden daha fiyat aldık ve o şirkete, 650 liraya trafik poliçesini yaptırdık... Yüzde 216 zamla. Ve trafik poliçesini ucuza yaptırdık diye de sevindik. Hani bir laf vardır, ‘ölümü gösterip sıtmaya razı etmek’ diye... Aynen o misal.

Daha ilginci var... Bin 745 lira fiyat aldığımız şirketi, bir saat sonra yeniden aradık... Bu sefer kaç para fiyat verdiler biliyor musunuz? Bin 900 lira... Aynı model, aynı araç, aynı kişi... Bir saat farkla, iki ayrı fiyat. Şunu da belirteyim... Aynı anda aracın kasko sigortasını da yaptırdık. Kaç paraya mı? Bin 150 liraya...

HASARLI SÜRÜCÜYÜ İSTEMİYORLAR

Şimdi soruyorum... Geçen yıl 300 liraya yapılan trafik sigortasına, sadece 150 liralık hasar oldu diye bir sene sonra, bin 900 lira fiyat vermek; hangi sigortacılık ilkelerine, hangi tüketici haklarına, hangi vicdana sığar.

Anlıyorum... Bu yüksek fiyatları veren sigorta şirketleri, hasar üç kuruş da olsa, hasar yapmış tüketiciyi sigortalamak istemiyorlar. Bu primleri istemelerinin nedeni bir anlamda, ‘benden sigorta yaptırma, git kimden satın alırsan al’ demek. Ancak unutulmamalı ki, trafik sigortası, zorunlu bir sigorta... Yani, şirket satmak mecburiyetinde, sigortalı da yaptırmak zorunda.

Açıkça söyleyeyim... Zorunlu olan trafik sigortasında fiyat artışları böyle giderse, hiç de hoş olmayan sonuçlar doğuracak. Ya sigorta yaptırılmayacak ki, işin bu boyutunu düşünmek bile istemiyorum... Sigortası olmayan araçların yaratacağı bedeni zarar, toplumsal sorun haline gelir. Ya da maddi hasarlı kazalarda kişiler aralarında anlaşacak ki, bu da sigortanın işlevini yitirmesi anlamına gelir. Benden söylemesi...

noyandogan@hurriyet.com.tr

Ahmetfikri
04-04-2013, 11:56
Artık bu ülkede bir şeyin fiyatı artar yada düşerse birilerinin kardeşi yiğeni o sektöre girmiş olabilir diyoruz :)

akucukdogan
04-04-2013, 11:57
Ben pazartesi günü yani 1 nisanda sigorta yaptırdım aracıma 284 lira çıktı. Ben anlamadım neye göre kime göre belirleniyor bu fiyatlar.

fangio
04-04-2013, 11:58
devlet buna bir tavan ücret belirlemeyecek mi? milletin s.nin keyfine fiyat mı verecek? bu mudur yani?

cemsultan
04-04-2013, 12:04
Sigortam.net'den teklif istedim, ordan Anadolu sigorta 1600 lira teklif verdi, araştıra araştıra 370-270 derken 250 liraya Sompo Japan'dan yaptırdım.

Olabildiğince çok yerden fiyat alın, herkes kafasına göre fiyat veriyormuş gibi bir durum söz konusu.

TameR
04-04-2013, 12:06
valla ilk aldığımda 560 ödedim şimdi bakıcaz

Cliosportve
04-04-2013, 12:07
Yapı kredi Sigortayı araplara satmışlar diye duydum
Adamlar nasıl kaymak varsa hiç umursamadan fahiş bir fiyata almışlar
Şimdi bu fiyatları görünce taşlar yerine oturuyor

h.savas
04-04-2013, 12:14
axa dan yaptırdım bende geçen ay 170 tl ye !!!! geçen yılda 130 tl ye yaptırmıştım..

murat86
04-04-2013, 13:32
Az önce sigortacım aradı yenileme için 290 tl zam nerdeki ?

SOMEONESPECIAL
04-04-2013, 13:34
arkadaşın bahsettiği olayda hasar var.
150 TL lik hasarı 10 misli çıkartmaya çalışıyorlar.

darkmoon
aracına parça fiyatına göre olabilir.. parçası zor bulunan nadir olan araçların sigortası yüksek olabilir.

zıpzıp
Ben karşılaştım bu olayla gerçek :)

gselcuk
04-04-2013, 13:46
2.5 2007 model imprezanin sigortasini 330 liraya yaptirdim keyfime diyecek yok :) sigortayi en pahalisindan yaptirmakda o kadar onemli degil varsin karsi taraf ugrassin bence

Onamdar
04-04-2013, 13:46
araç modeli önemli sanırım eski araçları traikten çekmek için yapılan bi durum

SOMEONESPECIAL
04-04-2013, 13:49
20 yaş üzerine hurda teşviği gelecekmiş zaten

GokhanRS
04-04-2013, 13:51
burda servis aracı 300 tl lik hasara karıştı diye 3bin TL trafik sigortası çıkardılar. tabiki yaptırmadı hemen aracı oğluna sattı 550 liraya yaptırdı.

darkmoon
04-04-2013, 13:53
burda servis aracı 300 tl lik hasara karıştı diye 3bin TL trafik sigortası çıkardılar. tabiki yaptırmadı hemen aracı oğluna sattı 550 liraya yaptırdı.

trafik sigortası dolmuş aracımı sattı trafik sigortası dolmadan hemen mi sattı..

SOMEONESPECIAL
04-04-2013, 13:54

Yani bunun önünü bu şekilde kesemezler... Benimde aklıma o geldi. Eşimin oğlumun
üstüne yaparım satışı böyle birşeyle karşılaşırsam diye düşünürken

GokhanRS
04-04-2013, 13:55
trafik sigortası dolmuş aracımı sattı trafik sigortası dolmadan hemen mi sattı..

10 tane arabaları var. adamlara 1 hafta 10 gün önce acente haber veriyor zaten ;)

SOMEONESPECIAL
04-04-2013, 13:56
Sigortasız satış yapmıyor di mi noter

GokhanRS
04-04-2013, 13:59
Sigortasız satış yapmıyor di mi noter

trafik sigortası olmayan araçla trafiğe çıkmak yasak. ama satış yasak değil. sadece satışı aldıktan sonra sigorta yaptırmazsan ruhsatı teslim alamazsın.

darkmoon
04-04-2013, 13:59
yok yapamıyor bende ondan sordum..ben yapamadım sorentoyu satarken sigrotası dolmuş noter satış yapmamışdı..

SOMEONESPECIAL
04-04-2013, 14:00
trafik sigortası olmayan araçla trafiğe çıkmak yasak. ama satış yasak değil. sadece satışı aldıktan sonra sigorta yaptırmazsan ruhsatı teslim alamazsın.

Doğru satış yaptıktan sonra yenileniyor ya da iptal oluyor poliçeee

GokhanRS
04-04-2013, 14:02
yok yapamıyor bende ondan sordum..ben yapamadım sorentoyu satarken sigrotası dolmuş noter satış yapmamışdı..

burdaki noter yaptı daha bu ay. ancak alan arkadaş önce trafik sigortasını yaptırdı öyle ruhsat çıkarabildi. ama sattığımız araçta sigorta bitikti. hemde uzu yıllardır. satış yapmak için 1 günlük sigorta mı yaptırıcaz. otoparkta yattığı trafiğe çıkmadığı sürece gayette sigorta yaptırmayabilirsin.

darkmoon
04-04-2013, 14:02
Doğru satış yaptıktan sonra yenileniyor ya da iptal oluyor poliçeee

o başka sigortasız olması başka benim sorentoda 2 ay geçmiş noter yapmamışdı satışı birde onla uğraşmışdık satış yapıldıkdan sonra arta kalan süreyi sigortaya gidip bir kağıt veriyorsunuz sizin banka hesabınıza geri yatırıyorlar..

timucintt
04-04-2013, 14:03
sıçıp sıvadılar herşeyin içine... o değil sen suçlu olmazsan bile sadece gelip arkadan vurdular die yine senden kazaya karıştın diye bir sonraki trafik sigortana onuda ekliyorlar piçler.

aslan
04-04-2013, 14:03

Ben öğlenleyin yaptım aracın 3 aylık sigortası yoktu bana sigorta sormadı direk yaptı satışı

darkmoon
04-04-2013, 14:04
burdaki noter yaptı daha bu ay. ancak alan arkadaş önce trafik sigortasını yaptırdı öyle ruhsat çıkarabildi. ama sattığımız araçta sigorta bitikti. hemde uzu yıllardır. satış yapmak için 1 günlük sigorta mı yaptırıcaz. otoparkta yattığı trafiğe çıkmadığı sürece gayette sigorta yaptırmayabilirsin.

demek noterden notere değişiyor normalde muayenesiz aracında satışı yasak diye biliyorum ama nette okuduğum kadarı ile satanlar var muayenesiz..

SOMEONESPECIAL
04-04-2013, 14:11
Ülke arapsaçı oldu tepeden tırnağa

CeM öZeR
04-04-2013, 14:12
Polo gti aracıma kasko yaptırdım bugün. Liberty'den 2010 da önceki aracıma yaptırmıştım. Buna geçişte 2011 de 1420 lira çıkmıştı. 2012 de 1325 lira çıkmıştı. Bu sene 1875 lira verdi. Müşteri hizmetlerini aradım şaka yapıyorsunuz galiba ailecek sizden yaptırıyorduk dahada yaptıranın diyip kapattım. Eurekodan zor bela 1420 liraya yaptırdım... Trafik sigortası ilk sene 220 ye 2. sene 280 e yaptırmıştı. Mayıs 11'de trafik sigortasının günü geliyor bakalım ne çıkacak. Heralde 500 çıkar. İyice b-kunu çıkardılar hakkaten...

aslan
04-04-2013, 14:13
demek noterden notere değişiyor normalde muayenesiz aracında satışı yasak diye biliyorum ama nette okuduğum kadarı ile satanlar var muayenesiz..

Öğlen sattıgım aracın 1 senedirde muayenesi yoktu
Olmadı araç satarken bizim buradaki notere gelin :icon_tup:

Seven7
04-04-2013, 14:14
Durum daha kötü oluyor ki bu gidişle. Yine olan bize olacak.
Misal, adamın 5bin liralık arabası var, sigorta çıkarıyor ona 1.500 lira sigorta. Bu adam istese de yaptıramaz ki, ne oluyor? Sigortasız şekilde trafiğe çıkıyor. Sonra ne oluyor? Gelip senin sigortalı aracına vuruyor. Sonra ne oluyor? Karşı tarafın sigortası yok diye sen uğraşıp duruyorsun. Bitti mi? Hayır. Senin sigorta şirketin iş yaptı diye seneye senin sigorta parana %kaç zam yapıyor. Suçun ne? Araban var. :)

riddick
04-04-2013, 14:17
geçen yıl baya bir gecikmeli aptırdığım için 330 lira çıkmıştı.sigorta dönemi içersinde ufacık bir sürtme olayı oldu.diğer aaçta sadece boya çiziği vardi 5 parmak kadar.geçen sigortacım aradı kaza yaptığınız için cezalı olacak dedi 700 lira çıkardı sorduğum tüm şirketler 650 750 civarı fiyat istedi

riddick
04-04-2013, 14:19
tüm kazancı araba durduğu yerden yemeye başladı.daha yakıt da var...tekerleği icat eden amca bugünleri görse anında kırardı herhalde.:D

darkmoon
04-04-2013, 14:21
Öğlen sattıgım aracın 1 senedirde muayenesi yoktu
Olmadı araç satarken bizim buradaki notere gelin :icon_tup:

Sorentoyu sattığım yer adamın iş yerine yakın yüzüncüyılda bir yerdi bizim buralarda olsa sıkıntı olmayabilirdi belki benim hiç bir aracım sigortasız olmaz sorento istisnadı hep yatıyordu unutmuşuz :)

Dragger
04-04-2013, 14:23
Trafik sigortası yaptırırken de artık birçok yerden fiyat almak lazım...

Eskiden farklı değildi, heryerde aynı fiyat cıkıyordu ama farklı artık.

Misal Aksigorta 600küsür cıkardı bana trafik sigortasını, sonra AXA sigortadan 460 470 lira gibi birşeye yaptırdım. Kasko da avivadan 2450 liraya yaptırdım, 4000 5000 cıkaranlar oldu şaka gibi.

Sigortam.net tavsiye ederim.

SONE-R
04-04-2013, 14:25
madem kolpa tutanaklarla sigorta şirketleri zarara uğradı, o zaman sistemi yeniden değiştirsinler. kaza sonrası tutanak düzenlemek için sigorta eksperi çağrılsın..

SOMEONESPECIAL
04-04-2013, 14:25
Benim sigorta işlerimi 3-4 arabadır Pınar yapıyor. Allah razı olsun.
Abi şu uygun şu karta şu kadar taksit diyor yapıyoruz

darkmoon
04-04-2013, 14:28
Anadolu sigorta 1600 lira teklif verdi, araştıra araştıra 370-270 derken 250 liraya Sompo Japan'dan yaptırdım.

sompo japanın fiyatları uygun gibi yalnız diğerlerine oranla.

imprezaWRC
04-04-2013, 14:32
Yapı kredi Sigortayı araplara satmışlar diye duydum
Adamlar nasıl kaymak varsa hiç umursamadan fahiş bir fiyata almışlar
Şimdi bu fiyatları görünce taşlar yerine oturuyor

Allianz'a satıldı, özetle Araplar değil, Almanlar olacak :D :D

darkmoon
04-04-2013, 14:32
sompo japanın sitesinden aldım şimdi

Avantajlar;

• Sompo Japan Trafik Sigortası yalnızca karşı tarafın hasarını karşılamakla kalmıyor, trafiğe çıktığınız anda otomobilinizde bulunan kişiler için vefat ve sürekli sakatlık hallerini ve 3. şahıslara vereceğiniz zararları da (zorunlu trafik poliçe limitlerini aşan kısımlar) kapsıyor.

• Sompo Japan Trafik Sigortası 'na dahil ettiğimiz İhtiyari Mali Sorumluluk ile Zorunlu Trafik Sigortası'nda belirlenen limiti daha da yükselttik.

• Sompo Japan Trafik Sigortası kapsamına Ferdi Kaza ve Hukuksal koruma teminatlarını da ekledik. Hukuksal Koruma Teminatı ile hukuksal uyuşmazlıklarda da güvence altına alıyoruz.

siyahlı kısım iyi bir uygulama eğer dedikleri gibi hukuksal açıdan koruyorlarsa bazı insanlar kazadan sonra değer kaybı davaları açıyor onlarda avukat tutmaya gerek kalmaz sigorta hakkımızı savunur tabi onu kapsıyorsa bu hukuki uyuşmazlık..

serhatayasli
04-04-2013, 14:40
sompo japan'dan uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim. Zamanında Sompo japan'dan kaskom vardı ve çok uğraştırdılar beni... ödeme konusuna gelince düştükleri seviye yerlerde. nerden nasıl kısıntı yaparız nasıl eksik öderiz onun derdindeler. Sompo japan yüzünden 12 senelik sigortacımı bile telefon defterim dahil heryerden sildim...

darkmoon
04-04-2013, 14:44
büyük sigorta şirketleride fiks fiyatlar çekiyor alternatifler lazım..

Emre Ekrem
04-04-2013, 15:03
Şaşırmadım, burası Türkiye ve burada gemisini yürüten kaptan, herkes tepki gösterir fakat kimse itiraz etmiyor!!!

kamildogan.07
04-04-2013, 15:51
Merhaba arkadaşlar bende sigorta işiyle uğraşıyorum. Birçoğumuz hatta hepmizde diyebilirim araba alıp bir kaç yıl binip satıyoruz. Trafik sigortası 4. basamakla başlar 7. basamakda son bulur. 3 yıl kaza yapmadan binerseniz 7. basamağa ulaşır ve o tarife üzerinden değerlendirilirsiniz. Satıştan dolayı iptal ettirdiğimiz poliçelerinin kamyoneti kamyonete , özel otomobili özel otomobile olmak kaydı ile hasarsızlıklarınızı aktarabiliyorsunuz. Yeni çıkan fiyat tarifesinde alternatif olarak müşterilerimizin ilk olarak tc kiml,k numarası ile tramerden satıştan dolayı iptal edilen poliçeyi bularak eski bilgilerini çekiyoruz daha sonra yeni bilgileri girerek poliçeyi onaylıyoruz. Geçen gün mesela yaptığım bir poliçeden bahsedeyim ;

Araç 2006 Model Accord
34 Plaka
Yeni Tescil ( Yani yeni alınmış oluyor noterden )
Araç Sahibi Bayan
İlk olarak X şirketimden baktığımda 784 TL gibi bir primle karşılaştık.
Daha sonra tramerden 5. basamak satıştan iptal bir poliçe bulduk ve hasarsızlığımız aktardık.
Çıkan prim : 381 TL Çok gelebilir ama unutmayalım ilk tescil ve 34 Plaka
Ertesi gün araç 07 plakaya çevrildi ve plaka değişiklik zeyilnamesi düzenledik. Son olarak müşterimizin ödemesi gereken prim : 232 TL ye düştü. Bilgilendirme amaçlı yazıyorum bu bilgiyi
Her şirket malesef aktaramıyor hasarsızlığı trafik poliçelerine. Son olarak buda bonus olsun AKSigorta bu konuda başarılı :)

::ZaFeR::
04-04-2013, 16:00
Ben geçen sene Anadolu Sigortadan arabamı 360 TLye yaptırmıştım.Bu sene sordurduğumda ise 301 tl çıkarttılar.

onurgoyunc
04-04-2013, 20:34
Evelsi gün bir kaza yaşadım,polis raporda suçu bana yazmış. Karşı tarafın hasarı çok değil. Eğer sigorta değerini bu kadar arttıracaksa sigortayı karıştırmadan elden yaptırtsam daha mı iyi mi olur

berk34
04-04-2013, 20:40
Bugun yaptirdim bende 308 liraya axa dan. Gecen sene hdi 301 liraydi .

BlackEmperor
04-04-2013, 20:47
hasarsızlık indirimi olupta 1 nisandan sonra police yenileyenler ne alemde ?

slowmotion
04-04-2013, 21:05
Evelsi gün bir kaza yaşadım,polis raporda suçu bana yazmış. Karşı tarafın hasarı çok değil. Eğer sigorta değerini bu kadar arttıracaksa sigortayı karıştırmadan elden yaptırtsam daha mı iyi mi olur

kesinlikle evet

cemsultan
05-04-2013, 00:28
sompo japanın fiyatları uygun gibi yalnız diğerlerine oranla.
Benim yaptırdığım acente ilemi alakalı bilemiyorum ama bir arkadaşım daha yaptırmış, onunda fiyatı uygun.

sompo japan'dan uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim. Zamanında Sompo japan'dan kaskom vardı ve çok uğraştırdılar beni... ödeme konusuna gelince düştükleri seviye yerlerde. nerden nasıl kısıntı yaparız nasıl eksik öderiz onun derdindeler. Sompo japan yüzünden 12 senelik sigortacımı bile telefon defterim dahil heryerden sildim...

Zorunlu trafik sigortası olduğu için hangi firma olduğundan ziyade hangi fiyat bana uyarsa en iyi firma odur benim için.
Kasko olayı farklı tabi ama zaten 98 model arabaya kasko yapan firma da yok sanırım.

Diğer araçlar Ergo'dan kaskolu, hiç sıkıntımız olmadı bugüne kadar.

S.Özeren
05-04-2013, 00:38
Merhaba arkadaşlar bende sigorta işiyle uğraşıyorum. Birçoğumuz hatta hepmizde diyebilirim araba alıp bir kaç yıl binip satıyoruz. Trafik sigortası 4. basamakla başlar 7. basamakda son bulur. 3 yıl kaza yapmadan binerseniz 7. basamağa ulaşır ve o tarife üzerinden değerlendirilirsiniz. Satıştan dolayı iptal ettirdiğimiz poliçelerinin kamyoneti kamyonete , özel otomobili özel otomobile olmak kaydı ile hasarsızlıklarınızı aktarabiliyorsunuz. Yeni çıkan fiyat tarifesinde alternatif olarak müşterilerimizin ilk olarak tc kiml,k numarası ile tramerden satıştan dolayı iptal edilen poliçeyi bularak eski bilgilerini çekiyoruz daha sonra yeni bilgileri girerek poliçeyi onaylıyoruz. Geçen gün mesela yaptığım bir poliçeden bahsedeyim ;

Araç 2006 Model Accord
34 Plaka
Yeni Tescil ( Yani yeni alınmış oluyor noterden )
Araç Sahibi Bayan
İlk olarak X şirketimden baktığımda 784 TL gibi bir primle karşılaştık.
Daha sonra tramerden 5. basamak satıştan iptal bir poliçe bulduk ve hasarsızlığımız aktardık.
Çıkan prim : 381 TL Çok gelebilir ama unutmayalım ilk tescil ve 34 Plaka
Ertesi gün araç 07 plakaya çevrildi ve plaka değişiklik zeyilnamesi düzenledik. Son olarak müşterimizin ödemesi gereken prim : 232 TL ye düştü. Bilgilendirme amaçlı yazıyorum bu bilgiyi
Her şirket malesef aktaramıyor hasarsızlığı trafik poliçelerine. Son olarak buda bonus olsun AKSigorta bu konuda başarılı :)

Allaha şükürler olsun şu zamana kadar kazam yok 6 yıldırda kendi adıma olan araçlar üstündeydim , şimdi ben Allah korusun bi kaza yaptım seviyem mi düşcek anlıyamadım

sanırım bahsettiğinz olayda ben 7. seviyedeyim ? hiç kasko ve sigorta ile işim olmadı sadece primlerini ödüyorum sigortamda astra j için şuanda 350 tl , 10 şubatta kestirdim poliçeyi yapı krediden

serhatayasli
05-04-2013, 02:03
Fiyat artışı devam edecek

* TÜRKİYE Sigorta Birliği Başkanı Recep Koçak, “Sigorta şirketleri kar etmek için kurulmuş kuruluşlardır. Sigortacılık bir havuz sistemidir. Küçük primler havuzda toplanır ve hasar ödenir. Eğer bu havuzdaki para yetmezse sigortalıdan ilave primler alınmak zorundayız. Ya da havuzun yetmediği yerde sigorta şirketi kendi cebinden bunu karşılamak zorunda ki, bugüne kadar böyle oldu. Şirketler son 6 yılda trafik sigortasından 4 milyar TL zarar etti. Bundan sonra trafik sigortasında fiyatlar artacak. Eğer kaza yapıyorsanız ve sigorta şirketi hasar ödüyorsa primler yükselecek” dedi.

Kaza yapanın primi artacak

* TRAFİK sigortasında, sigorta şirketinin ödeyeceği ölüm ve sakatlık teminatı ile araç başına ödenecek maddi hasarı Hazine belirliyor. Sigorta şirketleri ise Hazine’nin tespit ettiği bu teminatlar karşısında trafik sigortasının primlerini serbestçe belirliyor. Ancak her yılın başında şirketler, primleri kaç kat artıracaklarını açıklıyorlar. Sigorta şirketlerinin 2013 yılı için trafik sigortasında öngördükleri artış oranı ne ise, yüzde 250, yani, sigorta şirketi isterse, bugün ödediğiniz primi yüzde 250’ye kadar artırabilir. Diyelim ki, trafik sigortasına 300 lira ödüyorsunuz, sigortanın yenilemesi geldi, şirket, poliçeyi yenilerken sizden 750 lira isteyebilir. Trafik sigortasında bundan sonra primi asıl belirleyecek faktör ise hasar olacak. Daha açık bir anlatımla, kazaya karışmışsanız ve bunun karşılığında da sigorta şirketi bir hasar ödemişse, sigortanın yenilemesi geldiğinde fahiş prim artışıyla karşılaşacaksınız… Bundan kaçı yok. Eğer ki, sigorta şirketlerinin gözünde ‘hasarlı sürücü’ iseniz, her yıl priminiz katlayarak artacak.

yazının devamı: Sigortamz attrdlar - Noyan Doan - Hrriyet (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22970467.asp?yazarid=10&hid=22971662)

Merthan
05-04-2013, 02:09
Sigorta şirketine gittiğimde en uygun teklifi 450 tl ile Euro Sigorta diye bi şirket verdi,hiç duymadım.
Bu şirketin antetli kağıdı dahi yok.. El yazısıyla kağıda yazıp kaşe basıp gönderiyorlarmış sigortayı işe bak. Korktum yaptırmadım sonraki en iyi teklif Axa sigortadan geldi 650 tl ile mecbur ondan yaptırdım.

Caneration
05-04-2013, 02:16
Ben karşılaştım bu olayla gerçek :)

tam da senden bahsedicektim :D birakç kişiden daha duydum normalde 200-300 tl'lik sigortalar olmuş 1000 tl üzeri ALLAH sonumuzu hayır eylesin :eek: :eek:

BlackEmperor
05-04-2013, 10:56
hasarsızlık indirimi olupta 1 nisandan sonra police yenileyenler ne alemde ?

arkadaşlar bu aldığınız fiyatlar ilk sene fiyatları galiba? hasarsızlıktan yararlanan yok galiba ? kazasız yıl geçiren olmadı mı ?

yakuza
05-04-2013, 11:35
sigortacı değilim ama ray sigortayı tavsiye ederim, önce bi dışarıdan fiyat alın sonra bide raydan fiyat alın derim, hem fiyatta farkediyor hemde allah muhafaza hasar durumundada mağdur etmiyorlar en azından ben edilmedim

Sezgin
05-04-2013, 11:49
şirketin anlaşmalı oldugu servis araç şöförlerinden biride dün baya sövüyordu hükümete. Sigorta primi yaklaşık 700 TL artmış, nasıl olur boyle şey diye çıldırdı adamcagız.

kamildogan.07
05-04-2013, 13:40
Allaha şükürler olsun şu zamana kadar kazam yok 6 yıldırda kendi adıma olan araçlar üstündeydim , şimdi ben Allah korusun bi kaza yaptım seviyem mi düşcek anlıyamadım

sanırım bahsettiğinz olayda ben 7. seviyedeyim ? hiç kasko ve sigorta ile işim olmadı sadece primlerini ödüyorum sigortamda astra j için şuanda 350 tl , 10 şubatta kestirdim poliçeyi yapı krediden

Evet muhtemelen siz 7. basamaktasınız. Kaza yaptığınız taktirde basamağınız bir kademe aşağıya düşer 7. basamak fiyat tarifesiyle 6. basamak fiyat tarifesi tabiki farklıdır ki işin içince birde kaza olduğunu varsayarsak daha farklı bir prim ödeyebilirsiniz. Sigorta & Kasko ne için yaptırıyoruz kendimizi güvenceye almak için. Ufak tefek şeylerde mümkün olduğu kadar kullanmamak gerekli. Şirket tarafından bakarsan onlarda haklı. Misal atıyorum 320 TL bir Zorunlu Trafik Sigortası.. Karşıya ödeyeceği teminat ( 25.000 TL ) Bir kazaya karıştınız ve 3.000 TL gibi bir ödeme yapıldı sizin trafik sigortanızdan karşı tarafa. Sigorta şirketi de bir sonraki yenilemede tabiki bu ödediği parayı bir miktarda olsun sizden almanın çabasında...

Şimdi mesela medya o kadar yaygara yaptıki şu kasko muhabbetinden dolayı 1 nisandan sonra 3 - 4 çeşit kasko olacak diye bangır bangır bağırdılar. Mesela ben Aksigorta ve Liberty sigorta acentesiyim hattan 2 gün önce Liberty sigortanının seminerindeydim. Kesinlikle ve kesinlikle dar kapsamlı kasko poliçesi satmayacaklarını söylüyorlar ki şu anda da sistemde öyle bir kasko poliçesi yapamıyorsun ona nazaran Aksigorta da aynı şekilde. Örnekler veriyorum sadece. Bunu yapan sadece 3 - 4 tane şirket var.

onurgoyunc
05-04-2013, 13:41
arkadaşlar bu aldığınız fiyatlar ilk sene fiyatları galiba? hasarsızlıktan yararlanan yok galiba ? kazasız yıl geçiren olmadı mı ?

Sinan abi ben biraz önce sigortacıyla konuştum, %15 hasarsızlık ile şu anki poliçeye yakın fiyat verdi

kesinlikle evet

sigortacıda aynı şeyi söyledi. düşük tutarlı hasarlarda özellikle yeni süreçten sonra cebinizden karşılamanız daha mantıklı

kamildogan.07
05-04-2013, 13:50

Kazasız yıl geçirmiş olsak bile 20 30 TL gibi bir artış söz konusu. Tabi sigorta şirketlerince bu artış + , - olabilir. Nedeni ise geçen yılki trafik sigortası teminatlarının artması. 22.500 Tl olan teminat yılbaşı itibari ile 25.000 Tl oldu.

darkmoon
05-04-2013, 14:02
eskiden bütün araçlarım kaskoluydu kaskosuz araca hayatta binmezdim şimdi hiç bir aracımda kasko yok yapamam zaten kasko parası gibi trafik sigrotası ücreti veriyorum ve kasko fiyatlarınıda astronomik rakamlara çıkarmışlar.. benim gibide çok insan vardır artık kasko yapmayı bırakmış.. sigorta şirketleri bu mevcut sisteme hükümetle konuşup görüşüp değiştirmezlerse bence pek çoğu ilerde batar...

individual
05-04-2013, 16:58
Rekabet Kurumu trafik sigortasında 'ani inceleme şoku'

Vatandaş, zorunlu trafik sigortası primlerinde yapılan yüksek artışlar üzerine sigorta şirketlerini Rekabet Kurumu'na şikayet etti. Rekabet Kurumu, son iki günde 30'a yakın sigorta şirketine eş zamanlı baskın yaparak, genel müdür ve genel müdür yardımcılarının yazışmalarını mercek altına aldı.

Rekabet Kurumu, vatandaşın şikayeti üzerine trafik sigortası primlerinde meydana gelen olağanüstü artışlar üzerine sektörde ön araştırma başlattı. Ön araştırma çerçevesinde Rekabet Kurumu uzmanlarından oluşan ekipler, iki gün içinde 30'a yakın sigorta şirketinin İstanbul'daki genel merkezlerinde 'eş zamanlı' inceleme yaptılar.

Şirketlerin üst yöneticilerinin bilgisayar yazışmaları, cep telefonu mesajları incelemeye alınırken, ekipler topladıkları bilgi ve belgelerle bugün Ankara'ya döndüler. Söz konusu inceleme ekibi ellerindeki bilgi ve belgeleri değerlendirerek, bir rapor hazırlayacak.

Bu raporda soruşturma açılması gerektiğine kanaat getirirlerse konu Rekabet Kurulu gündemine gelecek. 7 kişilik Kurul, rapor ve ekindeki belgeler ışığında sigorta şirketlerinin aralarında anlaşarak, ortak fiyat belirledikleri ve rekabeti ihlal ettikleri kanaatine varırsa, söz konusu şirketler hakkında soruşturma açılmasına karar verecek.

Yerinde incelemenin 'zorunlu trafik sigortası' ile başlamış olmasına karşın 'kasko sigortalarındaki' artışları da kapsayarak genişleyebileceği belirtilirken, sigorta şirketlerinin plastik ve kimya sanayicilerinin şikayetleri nedeniyle de zaten Rekabet Kurumu'nun gündeminde olduğu öğrenildi.

Rekabet Kanunu'na göre yerinde incelemeden ya 'soruşturmaya gerek yoktur' sonucu çıkacak ya da sektörün tamamı veya bazı şirketler üzerinde soruşturma açılabilecek. Soruşturma açılması halinde şirketlere 3 kez yazılı ve sözlü savunma hakkı verilecek. Soruşturma sonucunda da Rekabet Kurulu ciro üzerinden para cezası verilip verilmeyeceğini karara bağlayacak.

BANKALARA 1.1 MİLYAR

Rekabet Kurumu, son olarak bankacılık sektöründe yaptığı soruşturma sonucunda bankaların kredi kartları, krediler ve mevduat faizleri olmak üzere ortak hareket ederek rekabeti ihlal ettikleri sonucuna varmış ve bankalara toplam 1. 1milyar lira ceza kesmişti.

Rekabet Kurumu trafik sigortasnda 'ani inceleme oku' - Hrriyet EKONOM (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22977245.asp)

BlackEmperor
06-04-2013, 10:59
Sinan abi ben biraz önce sigortacıyla konuştum, %15 hasarsızlık ile şu anki poliçeye yakın fiyat verdi

sigortacıda aynı şeyi söyledi. düşük tutarlı hasarlarda özellikle yeni süreçten sonra cebinizden karşılamanız daha mantıklı

anlaşıldı tamam :cool: sıkıntı yok :D

h.guroglu
06-04-2013, 13:52
valal ben okadar düşük bir fiyata yaptırdımki bugün sigortacı bile şaşırdı

araç 90 model r11 1,7 flash

ilk araştırmaya başladım en üst limit 750 lira sora sora 450 liraya kadar buldum

daha sonra çok eskiden sigorta yaptırdığım bir yere gittim ve ordan aldığım fiyat 280 lira arasındaki uçurumu hesap edin bu çıkan rakama sigortacı bile şaşırdı

üstüne üstlük sigortam ocak ayında bitmişti :D

Burak
06-04-2013, 19:22
valal ben okadar düşük bir fiyata yaptırdımki bugün sigortacı bile şaşırdı

araç 90 model r11 1,7 flash

ilk araştırmaya başladım en üst limit 750 lira sora sora 450 liraya kadar buldum

daha sonra çok eskiden sigorta yaptırdığım bir yere gittim ve ordan aldığım fiyat 280 lira arasındaki uçurumu hesap edin bu çıkan rakama sigortacı bile şaşırdı

üstüne üstlük sigortam ocak ayında bitmişti :D

Aksam aksam cok guzel bir haber oldu bu, umutlarım yeşerdi :) Arac kac yıllık bir ehliyetin üstüne ve hic kazanız olmus muydu?

FK.Sub
06-04-2013, 21:55
Bugün sorgulattım sigortacı bir tanıdığıma axa 308 fiyat verdi yaşım ilerlemiş ve aracımın yaşı genç olsaymış fiyat dahada düşecekmiş :)

h.guroglu
07-04-2013, 00:18
Aksam aksam cok guzel bir haber oldu bu, umutlarım yeşerdi :) Arac kac yıllık bir ehliyetin üstüne ve hic kazanız olmus muydu?

araç 2 yıllık kazam hiç yok yani hasarsızlıkta devam ediyor birde üstüne 9 taksit yaptılar oh mis :D

onursumer
07-04-2013, 09:00
yeni aldığım picantoya trafik sigortası 400 tl civarında çıkardılar :D

kasko ise orjinal parça vs olcak şeklide en uygun 1800tl yuhh dedim :D

ErenErdem
07-04-2013, 09:02
Trafik sigortası geçen sene 290 liraydı. %50 kusurlu trafik kazasına karıştı, bu sene 394 lira oldu. (34plaka)

b.ustaoglu
07-04-2013, 12:35
arkadaşlar bende birşey sorayım. önce ki mesajlarda da bir arkadaş bahsetmiş zaten.

hurda teşviği geliyormuş var mı aslı astarı ? kaç yaşa kadar yeni araç alımında indirim yapıyolar acaba ?

Frid
07-04-2013, 13:15
aracım 90 model 4 kapı sedan civic yaşın 26, geçen sene %10 hasarsızlıkla axa dan 308.76 TL e yaptırdım, şimdi sorgulama yaptım yine axa %10 hasarsızlık 431,83 TL

ayıptır günahtır, kazamız olsa anlayacağım da kazasız adamada fahiş fiyat uygulaması saçma

bu sahte kaza tutanaklarını düzenleyen ve sigorta şirketlerine yüksek fiyat çeken esnaflarında Allah cezasını versin, şu durumu düşürdüler, sanki kasko yaptırıyoruz.

cnrsrn
07-04-2013, 13:15
2011 model aracıma gecen sene 260 tlye axadan yaptırmıştım 15 gün öncede mahleden 290 a yaptırdım

darkmoon
07-04-2013, 13:53
sistemi yanlış yapdılar bence şahıslara vatandaşa bırakılmamalıydı bu iş..

her sigorta şirketinin kendi ekspertizi olucağına tam aksine her sigorta şirketine çalışıcak merkezi ortak bir ekspertiz şirketi kurulmalıydı.. 167-165 gibi kaza hattı verilmeliydi bir kaza anında direk o numarayı arayıp mevkiin söyledinmi merkez en yakındaki ekspertizini yollıycak ekspertiz gelicek kazaya bakıcak tutanağınıda orda tutmıycak merkezde tutucak oraya sadece olay yeri araştırmaya gidicek kazanın nasıl olduğunu bakmaya gidicek zaten devir online digital çağ tutanağını tutup şahısların trafik sigorta şirketlerine mail ile yada direk sigorta şirketlerine bağlı bir yazılım vasıtası ile yollıycak hatta ekspertizlerin tellerine app bile yapabilirler direk o appye girer yollar neyse işde ona göre yol izlenicek..

böylece üç kağıt yalan kaza yapmalarında önüne geçilir ekspertzi şüpheli gördüğü kazayı orda belli etmez orda tek olay yeri araştırması yapmaya gider şüphelense bile çakdırmaz merkezde tutanaığını ona göre tutar.. en temizi ve güzeli bu tip bir şey olabilirdi..