Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 35bine kadar spor araç incelemesi/alternatifler??

BamBam
04-04-2013, 12:26
Merhabalar,

Sahip olduğum MeganeCoupe’yi (BAM Coupe) satıyorum, ben daha foruma yazmıyorken arkadaşım ProdriveSTI satılık konusunu açmıştı zaten. Bu arada ben de araba bakmaya başladım, haliyle kafalar biraz karıştı tabi. Kendi araştırmalarımı yaptım, mümkün olduğunca alternatifleri belirlerim. Siz de fikirlerinizi, alternatiflerinizi gerekçeleriyle birlikte açıklayabilirseniz çok sevinirim.
Gelelim nasıl bir araç istediğime; şu anda 2001 MeganeCoupe kullanıyorum (bkz. foto), spor görünümü, motoruna göre performansı, zamanına göre zengin donanımı, masrafsızlığı ve sağladığı inanılmaz ekonomi yüzünden aracımdan çok memnunum fakat 5 yıl oldu ve artık değişiklik şart düşüncesiyle harekete geçtim. Daha konforlu, daha güçlü ve daha yeni model bir araç almak istiyorum.

Olmazsa olmazlarım:

- Tek kapı, hatta mümkünse gerçek coupe karoseri. (fazladan iki kapıya hiç ihtiyacım yok :))
- En az 150-160hp motor. Uzun yolda standart 2.0 dizeliyle ya da ne biliyim 1.4 turbosuyla yanaşanlar karşısında keyif kaçırmayacak üzmeyecek bir performansı olsun, 200+hptabiki candır. (Tartışmaya mahal vermesin, standart= aile arabası vsvs. anlamında, anladınız işte)
- Zengin donanım. Ne kadar donanım o kadar iyi.
- Deri koltuklar, ya da en azından deri koltukların mükemmel görüntüsünü aratmayacak kadar kaliteli koltuklar.
- Cam tavan ya da en kötü ufak bir sunroof. Ferahlık iyidir…
- TRİM sesi olmasın. İç aksamdan gelen seslere dayanamıyorum. En fazla basit işlemlerle yalıtımı yapılacak, giderilebilecek sesleri makul karşılayabilirim.
- Her ne kadar atmosferiklerin devir çevirmesi beni benden alsa da, daha yeni nesil (ya da vergisi düşük diyelim :)) turbolu araçlar mantık olarak ağır basıyor. Daha doğuruşu, 2-3 yıl sonraki arabam olarak bir FN2 düşündüğümden bu hissiyatı bastırıyorum diyelim.
- 90.000km üst limit.

Bunlar şimdilik aklıma gelenler; Gelelim alternatiflere:

Renault Megane II RS
Halihazırda Renault kullanmamın vereceği marka taraftarlığı dışında, Nurburgring başarısı (kilitli diferansiyelli ve çıtır modlu hali), 2.0T 225hp motoru, zengin donanımı ve konforu artıları. Eksilerine gelince yakıt tüketimi, yüksek vergisi, modifiye uygulamalarının ülkemizdeki diğer benzer araçlar kadar çok olmaması…
Eksi hanesine piyasası çok canlı değil diyecektim ama 1 aydır baktığım, SFK RS, 37000km’deki siyah RS ve Tekirdağ’daki mavi RS hepsinin ilanı kalktı, satıldılar mı bilemiyorum!!! Bu arada MRS’lerin idamesinin alternatifler arasındaki en masraflısı olduğunu da düşünüyorum. O yüzden çok istememe rağmen biraz mantık çerçevesinde geriliyor.

Golf V GT Sport
2009 modeller kronik sorunlardan arınmış diye okuyorum her yerde. Alman mühendisliği çok cezbediyor, 1.4TSI motoru, 170hp manuel, yakıt tüketimi, kendini ispatlamış yazılımları, konforu ve vergisi çok aklıma yatıyor ama tek kapısı yok gibi, bir de dışarıdan bakınca aile arabası tadında hiç albenisi yok (zevk meselesi, kimse alınmasın) tabi tüm arabayı GTI parçalarıyla donatınca görünüm değişiyor ama iç mekan, ön göğüs ve özellikle koltuklar pek iç açıcı görünmüyor…

Renault Megane III Coupe 1.4Tce Impressor
Aslında listemde yoktu ama geçen arkadaşımın 1.4T Impressor’una binince arabanın dışı özellikle arka tasarımı muazzam, tam bir “coupe”. Hele içine binince mest oldum hiç bu kadar kalite beklemiyordum. Koltuklar olsun, ön göğüs olsun, navigasyonlu ekranı ve joystickiacayip bütün halde ve ergonomik duruyor, yüksek model, yenilikçi tasarımı, yok yok donanım listesi ve dikkat çekici tasarımı cabası. Bu araç 130hp benim 1.6 atmo megane I coupeyle denediğimizde stock olarak arada sadece 3 boy belki az biraz fazlası oluyor. Bu da aslına bakarsak aman aman bir fark değil. Bu arabaya yazılım, filtre, egzos ne yapar düşünmek lazım???Iddalara göre evotech yazılımla 160hp garanti, diğer birkaç işlemle 170-180 aralığını yakalamak mümkün gibi. Eğer öyleyse yukarıda saydığım artılara bakınca MIIICoupe öne çıkıyor gibi…

Opel Astra 1.6T GTC
2008’li modellerden bahsediyorum, kasa kodunu tam hatırlayamadım. Herne kadaropellere ısınamasam da 180hp etkileyici geliyor. Geçen arkadaşımın 180lik insigniasının o ağırlığa göre gidişini görünce etkilenmedim desem yalan olur. Donanım olarak da zengin fakat dışında kullanılan kromlar, ön göğüs ve aracın ön tasarımı nedense beni hiç cezbetmiyor, spor araç havası yok gibi geliyor.

Alfa Romeo GT
Tasarım, görüntü, donanım, kalite hepsi var ama 2.0 atmo motordan 165hp almış bırakmışlar. Kasanın ağırlığını da düşününce performansı çok düşündürüyor. Bir de 2.0 vergisi ödeyip, 2.0 yakıtı yakıp gidememek üzer diye düşünüyorum.Atmo motora bir şeyler yapmak hele ki çok yaygın bir araç değilse hem masraflı hem de yorucu olabilir…

Peugeout 207 RC
Bu aracı bugün fark ettim. Donanımı, performansı ve modifiyeye cevabı gayet tatminkar gibi görünüyor. Performans açsından kendi sınıfında hiç üzecek bir araca benzemiyor. Seneye satmaya kalksam piyasasının da gayet canlı olacağını düşünüyorum. Fakat 5 ileri vites olması çok ilginç sanki bilerek aracı eksik bırakmışlar gibi…her şeyi yaptın donanım görünüm vsvs..sene olmuş 2013, hadi araba 2010 model, o şanzıman nedir arkadaşım…uzun yolda 6ya atmanın keyfi varken???

Audi TT 1.8T Quattro
Kendini ispat etmiş motoru, 225hp, haldex quattro, hala sıradışı tasarımı, ve Audi kalitesiyle harika bir araba fakat piyasada mantıklı araç yok gibi. Düzgün olanlar da çok uçuk rakamlar istiyor maalesef… :(

Benim aklıma gelenler bunlar, sizlerin de fikirlerini ve alternatiflerini merak ediyorum. Keşke yukarıdaki arabalardan ortaya karışık yapabilsem ama maalesef bazı şeylerden feragat etmek gerekecek :)
Cevap yazanlara şimdiden teşekkürler…

Bu arada unutmadan bütçem 30bin belki zorlarsam taş çatlasın 34bini görebilirim.

nosturkye
04-04-2013, 12:31
rx8 düşünülebilir yakın rakamlara görmüştüm sanki

SGTI
04-04-2013, 12:36
TT almaktansa S3 almak biraz daha mantıklı gibi geldi 35 lira ya çok güzel s3 bulunur.Km sınırlarını aşar mı orasını bilemem yanlız.Performans haldex vs vs..Tercih etmesemde ekonomi isteniyorsa tüp düşünebilir.

SEFAKALACAY
04-04-2013, 12:39
Fiyat aralıgından pek emin değilim ancak temiz düzgün bir Audi s3 tüm isteklerinizi karşılar sanıyorum ben de çok kararsızdım nitekim ve s3 ü seçtim.. Donanım,performans,konfor,yakıt ve vergi olarak da mantıklı gözüküyor...

BamBam
04-04-2013, 12:45

Aslında RX8 yukarıda yazdığım özellikleri kapsıyor fakat rotary motor vsvs. biraz yabancı konular, bilmediğim bir maceraya atılmaya pek niyetim yok..

TT almaktansa S3 almak biraz daha mantıklı gibi geldi 35 lira ya çok güzel s3 bulunur.Km sınırlarını aşar mı orasını bilemem yanlız.Performans haldex vs vs..Tercih etmesemde ekonomi isteniyorsa tüp düşünebilir.

Fiyat aralıgından pek emin değilim ancak temiz düzgün bir Audi s3 tüm isteklerinizi karşılar sanıyorum ben de çok kararsızdım nitekim ve s3 ü seçtim.. Donanım,performans,konfor,yakıt ve vergi olarak da mantıklı gözüküyor...

Tavsiye için teşekkürler, model olarak biraz eski olsa da dediğiniz gibi S3'ler kulağa mantıklı geliyor. Biraz da S3'leri inceleyeyim bakalım, temiz ve km sınırına takılmayacak birşey bulunabilir mi ona da bakmak lazım...

ham
04-04-2013, 13:02
36 37 binlere cikilabilirse ***** sitede bu fiyatlara 1-2 bocanegra vardi butun isteklerinizi karsilayacagini dusunuyorum ozellikle ekonomi-performans denklemi acisindan
Edit: yazinin sonundaki 34 bine kadar cikabilirim ibaresini gormemisim

63owen63
04-04-2013, 13:07
Güzel bir tt, veya olursa s3 kriterleri baz aldıgımda aklımda canlanan isimler.

cem_subasi
04-04-2013, 13:10
Bence 1.8 t ye bineceğinize s3 e binersiniz hemde istekleriniz karşılaöış olursunuz

semih
04-04-2013, 13:11
o fiyata temiz tt bulabileceğinizi düşünmüyorum.35k civarındaki s3lerde en az 100.000km üzeri. ben size r53 öneririm.

Erdem K.
04-04-2013, 13:26
mümkünse mcs bakın derim. hatta imkan olursa, aren beyin siyah 2006 r53 cooper s'i çok cazip gözüküyor...

TRSemih
04-04-2013, 13:46
Bence tereddütsüz MegRS. Neden?

- Stock olarak yukarıda listelemiş olduğun alternatif araçların alayını hiç eder.
- Ufak tefek oynamalarla, limitleri min. tutarak çok rahat 260 hp'leri görürsün.
- Donanım ve konfor olarak yeterli seviyede bence. Klasik röno trim seslerine çare bulabilir misin bilmem ama güzel bir yalıtımla içerideki paraziti minumuma indirirsin.
- Vergi, yakıt, vs giderler = fiyat aralığı & performans & konfor kriterleri dengede olan bir araç.
- Alıp-satma gibi bir niyetin yok. Bildiğim kadarıyla ufukta acil para gerektiren bir durumun da yok. 3-5 yıl binersin, istediğinde de satarsın. alıcısı yok değil. hitap ettiği bir kitle var her zaman.
- Her ne kadar coupe karoserine sahip olmasa da, meg3coupe ile yan yana geldiklerinde emin ol çok daha yırtıcı bir duruşu var (bence). madalyonun diğer tarafı; en azından boş değil, atarı var. makyaj dediğin bi'yere kadar :D
- Herkeste olmayan bir araç, göz aşinalığı, yüz eskimesi durumu yok. s3 herkesin tercihi, sen biraz farklı ol :D

NaNick
04-04-2013, 14:07

o fiyata bulunan rx8 den pek bir hayır beklemeyin ama bütçe artarsa konfor donanım ve motor olarak fazlasıyla tatmin edici bir araç artı vergisinin düşük olması ama yakıt konusunda bir şey diyemem :)

Seven7
04-04-2013, 14:34
Çok güzel bir yazı olmuş. :)

Bunlara alternatif olarak Citröen c4 vts ve Volvo c30 da düşünülebilir.
Benim tercihim s3 ve vts arasında olurdu.

imparatoR
04-04-2013, 14:36

- Stock olarak yukarıda listelemiş olduğun alternatif araçların alayını hiç eder.
- Ufak tefek oynamalarla, limitleri min. tutarak çok rahat 260 hp'leri görürsün.
- Donanım ve konfor olarak yeterli seviyede bence. Klasik röno trim seslerine çare bulabilir misin bilmem ama güzel bir yalıtımla içerideki paraziti minumuma indirirsin.
- Vergi, yakıt, vs giderler = fiyat aralığı & performans & konfor kriterleri dengede olan bir araç.
- Alıp-satma gibi bir niyetin yok. Bildiğim kadarıyla ufukta acil para gerektiren bir durumun da yok. 3-5 yıl binersin, istediğinde de satarsın. alıcısı yok değil. hitap ettiği bir kitle var her zaman.
- Her ne kadar coupe karoserine sahip olmasa da, meg3coupe ile yan yana geldiklerinde emin ol çok daha yırtıcı bir duruşu var (bence). madalyonun diğer tarafı; en azından boş değil, atarı var. makyaj dediğin bi'yere kadar :D
- Herkeste olmayan bir araç, göz aşinalığı, yüz eskimesi durumu yok. s3 herkesin tercihi, sen biraz farklı ol :D

yazına istinaden rs lere göz attım ,fakat bişi dikkatimi çekti ilanların geneli galeride..
piyasaları hakkında hiç bir fikrim yok fakat insanın ilk aklına şahıs alıcı bulamayıp arabaların galerilere gelmesi geliyor..

imparatoR
04-04-2013, 14:37
ayrıca bende bu durumdayım şu sıralar konu güzel teşekkürler.takipteyim.

mertrs
04-04-2013, 14:44
Alfa romeo GT : Geçen ay inceledim gerçekten çok beğendim çok kaliteli bir araba :) ( eskiden alfa'mız vardı servisinden bezmiştik artık değişmişte olabilir ama serviş ve satış sıkıntılı olur diye düşünüyorum bu modelde )
Megane RS : Bu fiyat aralığında bu donanımda bu katogoride en mantıklı araçlardan birisi :) İlanlara baktığımız ve çevredeki RS'lerdende gördüğüm kadar istediğinde çok temiz bile olsa çok uzun süre satılmıyor meraklısını bulmak lazım, arasındaki motor farkı çok önemli değilse ( seçeneklerde var diye ) megane 3 coupe çok daha mantıklı geliyor bana :)
Volvo C30'uda bir incele bence abi motor gücü senin aralıkta olmasada düşünülebilecek bir model :)

Daha doğuruşu, 2-3 yıl sonraki arabam olarak bir FN2 düşündüğümden bu hissiyatı bastırıyorum diyelim.

Yukarıda Dediğin için satışı kolay araba seçmekte fayda var abi 2-3 sene sonra satmayı düşünüyorsan rs'e bulaşma bence :)

Seninde coupe'n var satsan ( Geçen ay ilan açmıştım max bükçemizde aynıydı ) bunlardan hangisini tercih ederdin yada ne alırdın dersen de Mini Cooper S derdim :)

imparatoR
04-04-2013, 14:58
colt czt lerde dahil olabilir aslında..

ProdriveSTI
04-04-2013, 15:01
Abi seni tanıdıysam eğer Megane RS senin mantığına uygun bir araç değil ne yazık ki,performansı yerinde olabilir ama,artık alınabilecek mantıklı bir araç değil bana göre.

TSI candır deyip çekiliyorum kenara.Azcık mıncıklama ile çok güzel güçler alıyorsun ve de seni fazlasıyla tatmin edecektir.Bir dünya tsi örneği mevcut zaten biliyorsun.

akbaba78
04-04-2013, 15:12
guzel bi s14 alinir:rolleyes:

kıvancr
04-04-2013, 15:20
3 gün önce doğuşta 2011 7000 de ibiza cupra vrdı cam tavanlı 33500 fiyatla . Buradan biri almasnı isterdim.
ibiza cupra ve bocanagra lara bakablrsnz.

BravoHGT86
04-04-2013, 15:21
Astra bertone turbo bakabilirsin fiyatlarida uygun.

Shadow_Dancer
04-04-2013, 15:26
3 gün önce doğuşta 2011 7000 de ibiza cupra vrdı cam tavanlı 33500 fiyatla . Buradan biri almasnı isterdim.

Satıldı mı acaba o araç?

kıvancr
04-04-2013, 15:35
esenyurt doğuş otoda idi.Hatta araç bocanegra idi cam tavanlı. Malesef bende niyetlenmstm ama satıldı.

Agent
04-04-2013, 15:36
Model, vergi vs düşünüldüğünde 30-40 arasına kafana göre R53 MCS ler var alınabilir.

Dragger
04-04-2013, 15:38
207RC düşünebilirsin, yazılımla 200hp üstü alırsın.

Koltukları da çok güzel, eski de durmuyor araba o fiyatlara bence alınabilecek en iyisi...

Dragger
04-04-2013, 15:46

En ucuz cupra 39bin falan piyasada, nasıl o kadar ucuza vermiş hem de doğuş...

Pert kaydı falan vardır bence.

Low-Rider
04-04-2013, 15:49
35TL üst limitin ise araç aldıktan sonra illa ki masrafları olucaktır, onları da düşünerek yap seçimini

kıvancr
04-04-2013, 15:52
En ucuz cupra 39bin falan piyasada, nasıl o kadar ucuza vermiş hem de doğuş...

Pert kaydı falan vardır bence.

Aracı alıcaktm ,şase vs hepsnı sorgulamstm ben aracı sabahtan opsiyonlamstm gıdıp gordum opsıyonu kaldırıp satmışlar....
ön kaput degısmıs sag sol camurluk boyalıydı. Yolda gıderken ön kaput açıldgı ıcın sıfırdan farksızdı araç.

SGTI
04-04-2013, 15:54
ek olarak tam emin olmamakla beraber ukku üyesinin bi konusu vardı 8l s3 ler hakkında blogda bi yazı yazmıştı.Çok hoşuma gitmişti okumanızı tavsiye ederim.Bir çok konuda yol göstericektir.

Dragger
04-04-2013, 16:09
Aracı alıcaktm ,şase vs hepsnı sorgulamstm ben aracı sabahtan opsiyonlamstm gıdıp gordum opsıyonu kaldırıp satmışlar....
ön kaput degısmıs sag sol camurluk boyalıydı. Yolda gıderken ön kaput açıldgı ıcın sıfırdan farksızdı araç.

Valla dediğin gibiyse o fiyata çok iyiymiş. :)

BamBam
04-04-2013, 16:12
Bu konunun benden başka insanlara da hitap etmesine sevindim...Alternatifler ve ekstra yorumlar için teşekkürler...Tek tek alıntı yapmayacağım:

Aslında S3 çok güzel araba ama "TT yerine S3 al" deniliyor bazı yorumlarda 1.8T 225hp motor ve 4x4 haldex S3'le TT'de ortak değil mi zaten? Yani bir yerde kasa hariç çok yakın arabalar diye düşünüyorum. Doğru mu?

Bir de MCS r53 tavsiyeleri çoğunlukta gibi...bu araçlar hakkında gerçekten hiç kötü birşey duymadım ama görüntüsü bana hitab etmiyor, zevk meselesi işte...yine de piyasadaki araçlara bakıp tekrar değerlendirebilirim, en nihayetinde birşeylerden feragat etmek gerekecek ;)

C30'lar eminim çok hoş araçlar fakat performans konusunda sınıfta kalıyorlar...

33,5 bine boccanegra piyasasına bakınca hakkaten bana da biraz ucuz gibi geldi, zaten satılmış...neyse

Astra Bertone zamanının gerçekten güzel arabası ama VAG grubu dışında modeli düşük araç düşünmek kriterlerim dışında...

Colt CZT'leri hiç incelemedim bir bakıyım...

S14 gerçekten mükemmel olurdu ama günübirlik kullanıma ülkemiz koşullarında ne kadar hitab ediyor orasını bir düşünmek lazım...keşke imkan olsa s14'ü güzelce yükleyip haftasonu arabası yapabilsem..

@TRSemih'in MRS için yazdığı maddeler gerçekten insanın aklını çeliyor, doğru da, ama ileriyi düşününce ve alternatiflere bakınca sanki biraz daha temkinli gitmek gerekiyor gibi...

TSI gerçekten mantıklı ama bütçe birtek golf V'e yetiyor onun da iç tasarımı beni hiç açmıyor malesef...

İncelemeye araştırmaya devam...

BamBam
04-04-2013, 16:14
35TL üst limitin ise araç aldıktan sonra illa ki masrafları olucaktır, onları da düşünerek yap seçimini

Doğru bir yorum, benim de aklımda bu zaten...Aynı durumda araç bakanlara uyarı niteliğinde...extra bir 2-3bin TL'yi bir kenarda hazır tutmak lazım araba alırken...

Low-Rider
04-04-2013, 16:17
Doğru bir yorum, benim de aklımda bu zaten...Aynı durumda araç bakanlara uyarı niteliğinde...extra bir 2-3bin TL'yi bir kenarda hazır tutmak lazım araba alırken...

Hepsi olmasada baktığın modellerin bir kısmını düşük km bulmak zor. Gazlanan araçlar oldukları için birde km yüksek oldu mu rutin bakım dışında şeyler çıkabilir.

Onun dışında ekstra aküydü lastikti çıkabilecek şeyler.

yesil
04-04-2013, 16:35
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-fiyati-dustu-fabia-rs-1,4-tsi-180-beygir-full-plusfull-112929021/detay/

şu ilan dikkatimi çeekti, fiyatı çok uygun ve pazarlık payıda varmış, bir bakın isterseniz.

BamBam
04-04-2013, 17:53
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-fiyati-dustu-fabia-rs-1,4-tsi-180-beygir-full-plusfull-112929021/detay/

şu ilan dikkatimi çeekti, fiyatı çok uygun ve pazarlık payıda varmış, bir bakın isterseniz.

Fiyat guzelmis performans baya bi tatminkar olur heralde ama rengi ve 4kapi oluşu bana uymuyor. Teşekkürler...

__FrK__
04-04-2013, 18:01
206 RC & 207 RC & Colt CZT & Cooper S
Bakım vs. kullanım maaliyetlerine ve fiyatının karşılıklarına göre ben böyle bir sıralama yaptım

Feylesof2150
05-04-2013, 00:35
Arkadaşın yukarıda yazdığı gibi bunlar çok mantıklı.

207 RC & Colt CZT & Cooper S & Ayrıca Mito 1.4 170 hp. & DS3 156 hp.

Colt czt hafif yapısı ve modifiye ile ciddi bir performans yapar.

Ör: ilanlar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-fiyat-dustu-sahibinden-mito-155-hp-deri-koltuk-119849773/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2010-alfa-romeo-mito-155-hp-118125326/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-full-plusfull-hatasiz-beyaz-tavan-mavi-15-bin-de-3-gunluk-fiyat-119197798/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-muhtesem-kaliteyi-ucuza-yasamak-isteyenlere-118072586/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-rx8-mat-siyah-hayran-kalacaginiz-bir-makina-111495018/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-sahibinden-temiz-hatasiz-masrafsiz-mini-cooper-s-119739381/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-temiz-dolu-czt-69708630/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-emsalsiz-temizlikte-gtc-turbo-180-bg-119453045/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kazasiz-ve-tamamen-orjinal-119347113/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-son-indirim-nakit-ihtiyacindan-acil-sahibinden-seat-bocanegra-110818794/detay

İbrahim33
05-04-2013, 00:42
Ben olsam alfa mito , 207 rc veya ds3 üçlüsünden birini seçerdim.Modelleri yeni ve km'leri daha düşük olur diğer araçlara göre.

Cankat
05-04-2013, 01:18
Kilometre ve aşırı besleme olmasa e36 m3 diyeceğim ama o paralara düzgün araba bulunurmu bilmiyorum..

Zero
05-04-2013, 01:58

Kullandigim icin demiyorum ama gercekten bu listede en optimum arac,ayrica artik uygulamalar ve denemelerle sonuca ulasildi misalen benim yakindan bildigim bir arac kelalperin mrs i fazla fazla tatmin edici.Liste oyle kabarik degil ve soyledigin butceye temiz bir arac alip benzer receteyi uygulayip 280+hp sorunsuz bir canavara sahip olabilirsin.Yakit demissin ama gercekten kullanimla alakali olarak saka gibi rakamlara dusebiliyor tuketim.Bende alirken saydigin araclari ve hatta biraz daha yuksek secenekli motor versiyonlarini dusunmustum en mantiklisi o zamanda mrs gelmisti simdide oyle gorunuyor.

Merthan
05-04-2013, 02:00
Ben her zaman arkadaş ortamında falan sölerim yani 30.ooo-35.ooo tl arası alınıcak en mantıklı performans arabası bence Megane Rs.
1-2 ay önce değişensiz (ilanda yazana göre tek parça boyalı ve değişensiz) siyah 37.ooo km'de Megane Rs vardı ve fiyatı 33.ooo tl idi,pazarlıkla falan 32.ooo tl ye falan bitebilirdi ama satıldı.
Keşke şuan satılık olsaydı en azından gidip bakabilirdiniz. İçi,dışı,koltuklar,torpido falan pırıl pırıldı.
Benim içim gitti yani,araba almadan önce görseydim onu ve denilen gibi ise araba yemin ediyorum alırdım :)

Sheyhzade
05-04-2013, 03:00
pd130'da düşünebilirsiniz, küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratan bir araç, hatta ep3'e saplayan vardı TR'de, forumdandı sanırım sahibi de. bende bu düşünceler içerisindeyim bu aralar, cooper gp-pd130-mrs ve bir kaç model arasında gidip gelmekteyim.

Arenimo
05-04-2013, 09:51
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/151360-bu-paraya-kacmaz-emg-cooper.html

Bırakın aldıktan sonra masrafı 2013 içerisinde pul dahi ödemezsiniz

Yigit-Y
05-04-2013, 09:52
Cooper S de olabilir.

CTG
05-04-2013, 09:57
Yaptığınız listede TT hariç hiçbiri gerçek coupe değil :) bence TT güzel seçenek ilanlarda füme temiz bi tane TQ görmüştüm ama fiyatını hatırlamıyorum.

Shadow_Dancer
05-04-2013, 09:59
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/151360-bu-paraya-kacmaz-emg-cooper.html

Hiç düşünmeden alır geçerim, aralarında gerçekten bi tarzı olan tek model bana göre.

GokhanRS
05-04-2013, 10:04
RX8 Akara. 1.3 vergisi ödersiniz :) 230 hp de yeterli. egzoz dışında hiç bir moda gerek yok. 30 lu rakama kazasız nokta boyasız rx8 bulursunuz.

turkerrr
05-04-2013, 10:11
rx8 1.6 vergisi ödüyor 1308 cc olduğu için ... bence çok güzel seçenek ama 30 civarında çok memnun edecek bir araç bulunabilir mi bilmiyorum ...

Arenimo
05-04-2013, 10:13
Yaptığınız listede TT hariç hiçbiri gerçek coupe değil :) bence TT güzel seçenek ilanlarda füme temiz bi tane TQ görmüştüm ama fiyatını hatırlamıyorum.

:D TT de coupe bir araç değil bence

dragon07
05-04-2013, 10:19
bu kriterlere uygun alıcak olsam emg cooperı hiç kaçırmam alırım.

cooper olmazsa söylediklerinize istinaden alıcagınız tek araç var..207rc o paralarada çok düzgün temizini alırsınız.model olarak yeniler ve teknoloji manyagı bi araç her yeri ışıklı.:D

GokhanRS
05-04-2013, 10:34
rx8 1.6 vergisi ödüyor 1308 cc olduğu için ... bence çok güzel seçenek ama 30 civarında çok memnun edecek bir araç bulunabilir mi bilmiyorum ...

sadece makyajlılarmı öyle? yoksa eskileride 1.6 sınıfına çıkıyormu?

gerçi 1.6 olsa bile çok uygun spor araba için.

mrtysn
05-04-2013, 10:38
EMG'yi alirim valla vururum kirbaci :D Mcs olabilir Bocanegra - Cupra olabilir ya da.

CTG
05-04-2013, 10:45
:D TT de coupe bir araç değil bence

altyapı mk4 onun di mi, golf 1.6 trendline :) lafımı geri aldım doğru diyosun

bkaraca
05-04-2013, 12:08
Megane rs> mito> ds3 olurdu benim siralamam. 207 rc aşırı sert gelmişti bana.

Sheyhzade
05-04-2013, 13:50
***** sitedeki mavi RS siteden birinin mi acaba ? bu arada 207ler bana da hiç hoş ve cazip gelmiyor. bir de bence 30bin tl vermişken turbo bi araç alın, fazlasıyla tatminkar oluyorlar ve rs para-performans eğrisinde alınabilecek en mantıklı araçlardan biri.

e.bas
05-04-2013, 13:57
Yazında Bahsettiğin T.dağ daki Mavi Megane RS bende Şuan. Megane RS düşünüyorsan Türkiye Şartlarında adam gibi bi RS e binmek çok zor artık. 30 bin civarı bu donanım bu hp mantıksız diyen varsa yalan soyler yada RS le uzaktan yakından alakası yoktur. nedir parçası biraz pahalıdır narindir hassastır bilinçli şeyler yapmak gerekir. forumda RS konusunda doktora yapmış bi kaç kişi var. Gerçekten uğraşıldığında iyi güçler alınabiliyor.bende daha yeniyim RS te ama o koltuğa her oturduğumda iyiki tercih etmişim diyorum..

e.bas
05-04-2013, 13:59
***** sitedeki mavi RS siteden birinin mi acaba ? bu arada 207ler bana da hiç hoş ve cazip gelmiyor. bir de bence 30bin tl vermişken turbo bi araç alın, fazlasıyla tatminkar oluyorlar ve rs para-performans eğrisinde alınabilecek en mantıklı araçlardan biri.

yazarken mesajını görmedim :) benden önce yazmışsın ben arkadaşa yazıyordum aslında.Şu an ilanı Olan bursada ki RS plaka olanı soruyorsan o araç Çorludan Satıldı bildigim kadarıyla lpg li.

G_TT_I
05-04-2013, 14:06
TT ile;
Icini komple sokup hafifletip, sadece yazilim ile cuma c.tesi rollinglere rahatça çıkarsın, quattro ise her kosulda pistte eglenirsin,
K04 hafif kurcalanip guzel gucler alinir, eger araba aliyim bende kalsin dersen ileride gt30 koyar hizlilardon olursun,
Ici komple sokuk olsada film yapar gece yemege, davete, cluplere gidersin sikinti olmaz yada jant filan yapip german style dersin :)
Gazlamazsan 9-10litre yakar.
Fakat bunlar icin 35e alacagin tt icin bankaya 20.tl koy :) kosulsuz cani alinmis olacaktir ve araba Audi.
30a temiz s3 bulursam kacirmazdim sonuc olarak 1.8t ve quattro.
Benim cok param ve sabrim yoksa beni. Tercihim 207rc alip, downpipe, yazilim, intercooler ve dump valve koymak olurdu,
Ama sonucta araba peugeot, para cokamel durumu.

brs852
05-04-2013, 15:54

kesinlikle :icon_tup:

Vtec_2
05-04-2013, 16:36
2007 H kasa gtc turbo kullanıyorum. İç donanımı cok etkıleyıcı olmasada gıdısı hızlanması ve yakıtı hakıkaten cok guzel. İçi geniş , xenon cruıse kontrol 8 aırbag fark yıkama park sensoru gıbı + ları var. Bana kalırsa tek eksısı bastada soledıgım gıbı ıc donanım konsol.

Birde benım gıbı yazılım cooler egzost yaptırarak 230 - 240 hp leri cok rahat gorebılırsınız. Hem model olarak yeni hemde gorunus olarak güzel bir araba.

Sheyhzade
05-04-2013, 22:47
yazarken mesajını görmedim :) benden önce yazmışsın ben arkadaşa yazıyordum aslında.Şu an ilanı Olan bursada ki RS plaka olanı soruyorsan o araç Çorludan Satıldı bildigim kadarıyla lpg li.

lpgli rs nedir ya :S benzin paran yoksa binme rs'e derler adama ya :S

GokhanRS
05-04-2013, 22:50
lpgli rs nedir ya :S benzin paran yoksa binme rs'e derler adama ya :S

yaklaşık 10 tane lpgli rs var ülkemizde. hiç biride seni bindirmeyi düşünmüyormuş sorun yok yani.

:D :D :D :D

Dragger
05-04-2013, 23:10
30 liraya kazasız boyasız hatasız RX8 var mı harbiden? Yokmuş baktım şimdi :D

ahmetbaha-drs
05-04-2013, 23:13
Corsa D GSI'lar fiyat-performans olarak mantıklı arabalar bana göre.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-acil-cok-acil-102408767/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-fiyat-dustuuu-opel-corsa-gsi-1.6-150-hp-sunroof-lu-104332058/detay

Dragger
05-04-2013, 23:15
Dizel gibi duruyor bunlar da :D

ahmetbaha-drs
05-04-2013, 23:17
Dizel gibi duruyor bunlar da :D

Daha iyi işte tam sleeper yazsın arkaya 1.3CDTI :D

gselcuk
05-04-2013, 23:20
hyundai coupe 2008 ve üst modellerine bak performans olarak tatmin etmesede arabadığın diğer şeyleri bulabilirsin. saydığın araçların hepsi ister istemez masraf çıkarıp seni üzecek araçlar.

İbrahim Erdem
05-04-2013, 23:25
Abi ben megrs veya r53 diyorum.

Benim de minilere karşı önyargım vardı. Ta ki yakın bir arkadaşımın bir sene içinde cooper ve cooper s almasıyla hissiyatını gidişini görerek aslında gayet güzel bir araç olduğunu farkettim.

mehmetelt
05-04-2013, 23:40
sizin için çok mu eski bilemedim ama hem turbo hem cabrio hemde volvo
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-1999-volvo-c70-2.0-t-cabrio-88000-km-24750-tl-90560452/detay

COU
05-04-2013, 23:56
35bine temiz rx8 yoktur ya,aradığınız araçlar masraf çıkarabilecek araçlar onuda göz önünde bulundurun bence,hayırlısı..

Sheyhzade
06-04-2013, 00:52
yaklaşık 10 tane lpgli rs var ülkemizde. hiç biride seni bindirmeyi düşünmüyormuş sorun yok yani.

:D :D :D :D

kaç para yakabilir ki km'de allah aşkına ? bende 2.0 turbo biniyorum merak etme bende onları bindirmem zaten :D :D :D

m. ali öz
06-04-2013, 16:21
Rc le mans yada megane Rs bence o fiyatlara

matthardy
06-04-2013, 16:44
verdim gitti

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-sahibinden-temiz-hatasiz-masrafsiz-mini-cooper-s-119739381/detay/

Sheyhzade
06-04-2013, 18:18
verdim gitti

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-sahibinden-temiz-hatasiz-masrafsiz-mini-cooper-s-119739381/detay/

fiyatı öldürmek değil maksadım lakin çıkabileceğim rakama verse ben alırım valla :D

matthardy
06-04-2013, 20:13
fiyatı öldürmek değil maksadım lakin çıkabileceğim rakama verse ben alırım valla :D

Kaciran kafasini duvarlara vurur demedi demeyin.

Sheyhzade
06-04-2013, 21:51
Kaciran kafasini duvarlara vurur demedi demeyin.

doğru diosun da imkan meselesi işte, hayırlısı diyoruz yapacak bişey yok..

onurdestan
07-04-2013, 20:10
TT quattromu 3 ay evvel sattım şuan s3 üm var bu listedeki en mantıklı araç ikiside fakat stok halde ve kurcalanmamış TT quattro bulmak zor 1.8T de km kafaya takmayın şuanki s3 üm 177 binde 170 binde doğuşta bakıma girmiş ilk sahibinden aldım demek istediğim yeterki geçmişi bakımları vs belli ve fazla kurcalanmamış bir araç olsun 1.8T iyi bakılmışsa bu km lerde emekleme dönemimde denilebilir. yol tutuş konusunda zaten listedekileri küstürür onu tartışmaya gerek yok ama konfor kalite vs konularındada kendisinden 10 yaş gençleri üzecek durumda elektrikli ve bel şişirmeli recaro koltuklar bose ses sistemi orjinal xenon cam sunroof vs gibi donanımlar mevcut ben sadece alman olmasından ötürü bile S3 yada TT derim

Caglar
07-04-2013, 23:48
Benim TT Stock ve kurcalanmamış :)

1998corsa
08-04-2013, 18:16
merhabalar;
bende sizin gibi yakında araç almayı düşünüyorum. benimde planlarım dahilinde araç min. 2003 model ve 35 bın cıvarlarına dusunuyorum.

-atmosferik olarak düşündüğüm araçlar;

+citroen c2 vts 1.6 motor (siteden yiit nickli kişinin aracını ineceleyebilirsiniz) yapılırsa gayet şık duruyo motoruda 106 ve saxo parcaları ılede guclendırebılıyorsunuz. aklımdakı soru ısaretı vıraj kabılıyetı nasıl onu bılemıyorum arkadasımda vtr ı vardı acıkcası cok kotu bır vıraj kabılıyetı vardı hosuma gıtmedı.
+206 rc 2.0 motor hıc kullanma sansım olmadı ama 2005 model clıo rs ım vardı aracımı satıcagım zaman gelen arkadas clıo daha ıyı demıstı.
+suzuki swift sport 1.6 motor araç yorumsal olarak ve internetten yaptıgım arastırma ıle gayet guzel bır arac ama suan sadece satılıklarda 1 tane arac var yuklenırse guzel gucler verebılıyor. vıraj kabılıyetı olarakta gayet tatmınkar.
+2005 clıo rs 2.0 motor kullanma sansım oldu gercekten guzel arac donanım olarak cok yuksek bence kı reno dan boyle bır araba beklemıyordum tek kotu kısmı oncekı sahıbı nam dan coılover yaptırmıs ben vıraj konusunda sıkıntı cekıyordum ama onun dısında cok guzeldı. sattıgıma pısmanım acıkcası.

- turbo olarak dusunursek

+megane 2 rs 2.0 turbo alırsam phase 2 sını alırım 2007 den sonrakıler oncekıler pek hosuma gıtmıyor. donanım olarak cok ust duzey gercekten brembo frenlerı olsun spor koltukları olsun tek dezavantajı bıldıgım kadarı ıle kılosu.
+colt czt 1.5 turbo vıraj ıcın coılover al gerısını bosver dendıgını duydum ama nasıldır bılemem vıtesı sıkıntılı dıyorlar. kucuk evo dıyebılırız performans ıcın yeterlı :)
+207 gt yada rc 1.6 turbo bır dergıde edıtor olarak calısan arkadasım vardı test etme sansı bulmustu aracı fıyat ve performans acısından alınabılınıcek en ıyı araba oldugunu soylemıstı hıc kullanma sansım olmadı, ankara mus plakaydı sanırım onun sesını duymustum eclipse gıbı bır sesı var cok hosuma gıtmıstı kı etuners dan aracın modıfıye ye olan yatkınlıgını ınceleyebılırsınız.
+mını cooper s 1.6 supercharger 2005 ve 2006 modellerınde guncellestırmeler oldugu ıcın daha sıkıntısız dıyorlar ama temızını bulmak zor temızlerınede ıstenen fıyat *****.
+fiat grande punto 1.4 tjet 1.4 turbo bence cok basarılı bır arac hem goruntu hem performans olarak kı gene etuners dan ınceleyebılırsınız. sıteyede uye olan romeo_er2 nıcklı arkadasın aracına bınmek nasıp oldu guzel arac.
umarım yardımcı olabılıcek bılgıler verebılmısımdır. :)

kelalper
08-04-2013, 19:44
valla ben 280 hp civarındaki araba ile iş yapıyorum. Yakıtı üzmez. Cruise ile uzun yolda 100 km ile 7 litre civarı yakıyorum. Şehir içi ortalaması ile 10 litre. İç mekan sesi. Bi tek cam tavan ayakları hafif ses yapmaya başladı. Onların dışında modifiye etmek için dünya parça almaya gerek yok. Ama sağlıklı olarak yazılımlı olarak binmek istiyorsan intercooler şart.

TRSemih
30-04-2013, 15:35
Ilandaki araci bugun satin aldik. Her iki tarafa da hayirli ugurlu olsun.

EMSALSİZ TEMİZLİKTE GTC TURBO 180 BG (http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=121041761)