PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bas vurduğunda çatırdama patırdama sorunu

0M42
04-04-2013, 17:29
Aracımda iki takim component bir adet subwoofer ve bir adet 5 kanal amfi var tüm sistemi bu amfi ile besliyorum iki haftadır sesi yarıdan fazla açtığımda bas larda gürültülü bir çatırdama oluyor "çat çat çat" şeklinde araç çukura düştüğünde de bu ses çıkıyor (ses kısık olsa dahi) sanırım bir bağlantıda temassızlık var öncelikle nereye bakmamı önerirsiniz ? Amfiye giren çıkan tüm fişleri kontrol ettim sorun görünmüyor gevşeme vs. bir durum yok.

Buradaki kasaplara götürmek istemiyorum o yüzden kendim tespitini yapıp onarmak istiyorum sizinde fikirlerinizi almak istedim.

cem_subasi
05-04-2013, 08:21
Bi yerden parazit yapıyordur. Bi arkadaşımın arabasında da öle oldu anfi ile teyp arasında bi kablo var onu kontrol etmelisin bide anfin koltuk arkasında ise bazende anfiye göre oda yapıyo olabilir..

painkller
05-04-2013, 08:51
rca kabloları belki tam takılmamıştır, yada yerinden oynamıştır. - yani toprak kablosu tam şaseye tam sabitlenmemiş (genelde doğrudan şaseden alınıyor öyle ise yorum yapıyorum. Aküye gitmiyor kısa kablo bagaj yakınlarından alınıyor. akü şasesi oynasa sanırım başka kaçaklarda olur.) amfi veya araç üstündeki kabloları kontrol etmek gerekir. ben - kablosundan olacağına ihtimal veriyorum topraklamanın amfide parazit giderici amacının olduğunuda duymuştum.

wekoo
05-04-2013, 09:01
teyp pıoneer ise anfiden gelen rca kabloları yani dec kablolarını teyp arkasından giriş yerlerine saşe ver muhtemelen saşe almıyordur pıoneer teyplerde kronik bi arızadır. sorunun gidecektir...

TameR
05-04-2013, 09:38
rca kablolarında şase yapıyodur muhtemelen ama yüksek seste ve cukura düşünce yapıyo diyosun amfin bagajda ise onun bağlantılarını bağlantı metallerini bi temizle derim hafif zımpara gibi oksit vs bişi yapmış olabilir

cem_subasi
05-04-2013, 10:10
Aynen ben adını bilmediğim için söylemedim büyük ithimal orda bi sıkıntı var tekrardan kontrol etmelisin..

0M42
05-04-2013, 10:30
Sağolun arkadaşlar söylediklerinizi teker teker kontrol ettim amfim bagajda amfiye giren çıkan hiçbir kabloda gevşeme vs. yok birazdan teyp tarafını kontrol edecem.

teyp pıoneer ise anfiden gelen rca kabloları yani dec kablolarını teyp arkasından giriş yerlerine saşe ver muhtemelen saşe almıyordur pıoneer teyplerde kronik bi arızadır. sorunun gidecektir...

Teyp pioneer evet senin mesajını okuyunca hatırladım montajı yapan kişi teybin arkasından çıkan rca kabloları bağlarken rca kablonun ucuna bakır kablo sarıp şase vermişti sanırım orda bir sıkıntı oluştu çünkü başka yerde anormal bir durum göremiyorum kontol edeyim yazacağım buraya.

uqur
05-04-2013, 10:34
Sağolun arkadaşlar söylediklerinizi teker teker kontrol ettim amfim bagajda amfiye giren çıkan hiçbir kabloda gevşeme vs. yok birazdan teyp tarafını kontrol edecem.

Teyp pioneer evet senin mesajını okuyunca hatırladım montajı yapan kişi teybin arkasından çıkan rca kabloları bağlarken rca kablonun ucuna bakır kablo sarıp şase vermişti sanırım orda bir sıkıntı oluştu çünkü başka yerde anormal bir durum göremiyorum kontol edeyim yazacağım buraya.
neden öyle bir şey yaptı montajı yapan arkadaş çihazın şasesinde sıkıntı mı var ? yoksa sorun olmadığı haldemi taktı?

murat_ileri
06-04-2013, 01:33

neden öyle bir şey yaptı montajı yapan arkadaş çihazın şasesinde sıkıntı mı var ? yoksa sorun olmadığı haldemi taktı?

anfi çalışırken çıkışlarda kısa devre olması durumunda pionner teypler pre amp çıkışında 1ohmluk direnci yanar ve yeterli şaseyi alamaz, bu durumda tamir yerine teybin şasesinden rca çıkışına kablo baglanarak sorun çözülür.

0M42
06-04-2013, 11:56
Aslında teybi sıfır almıştım ama sanırım bu bağlantıyı murat ilerinin bahsettiği konuya önlem olsun diye bağlamıştır herhalde sorunda bundan kaynaklanıyordu sorunu çözdüm zaten çok teşekkür ederim herkese :)

mimit
06-04-2013, 16:58
bir arkadaşımızın aracında benzer sorun yaşıyoruz, kablolar komple değişti sorun çözülmedi, jbl 5355 amfide kronik bir sıkıntıntıy dı amfi de farklı araçta istikrarlı çalışıyor. en son ana ünite kaldı birde onu açıp kurcalayalım sizin yöntemi deneyelim. :)

sansar34
06-04-2013, 22:04
bır cok sebebı olabılır prazıt eger olasaydı duragan halde ıkende ufakta olsa bı dıp gurultusu yapardı ılk olark teyıpten cıkan rca uclarını kontorl et butun problemın kaynagı ses gırısınde. ampde preamp girişindeki drenclerde bazen lehım kopuklugu olablıyor bı sureden sonra bakma ımkanınız varsa acıp ölçü aletiyle kontrollerı yapmanızı tavsıye ederım eger sorn hala devam edıyorsa emın olun teyıpten anfıye gıden ses kablosunu komple yenıleyınce gıdecektır farklı bı sorun yoksa tabı :) kolay gelsın

gselcuk
07-04-2013, 00:35
1 temazsızlık, 2 bobinlerin yanmışdır :D

murat_ileri
09-04-2013, 03:18
1 temazsızlık, 2 bobinlerin yanmışdır :D

dediğin gibi bir sorun olsa yüksek seste sürekli korumaya geçer ani yükten dolayı, bobin yansa zaten direk kısa devre olur.

0M42
09-04-2013, 10:41
Bu bahsettiğiniz bobin neyin bobini arkadaşlar ? Benim sorunum sanırım hala devam ediyor dün aynı sorunu bir müddet tekrar yaşadım sonra kayboldu.

murat_ileri
10-04-2013, 00:46
Bu bahsettiğiniz bobin neyin bobini arkadaşlar ? Benim sorunum sanırım hala devam ediyor dün aynı sorunu bir müddet tekrar yaşadım sonra kayboldu.

hoparlör bobini. o arızayı kısa bir video şeklinde yükleyebilirmisin, birde o sırada anfiyi kontrol et korumaya geçiyormu.