Orijinalini görmek için tıklayınız : Pasta cila önerileri
34tb9544
05-04-2013, 12:06
Fazla kafa karıştırmadan :) bi kac soru sorup öneri almak isterim
Öncelikle yok 105 kullan yok 9563 kullan :):) diye yazılar yazılıyor nette araştırdığım kadarı ile bunlarda pek fazla bi şey anlamıyorum kendi boyacimla yapacagım için elimizde normal bir makine ve sünger bir ped var
Elimde olanları listelersem
1-g3 Sari sise pasta
2- colonite 915
3-black hole
4-nxt
5- normal bir makine ve sünger bir ped
Simdi sorum su bunların yanına ne eklersem daha guzel bir parlaklık elde ederim
Ve sıralamayı nasıl yapmalıyım arac siyah renk
Birde ince zimpara kullanıp aracı matlastirip yapmayı ama duzeltemem diye korkuyorum
şu ara kullandıklarım sölyim en memnun kaldığım auto glym in cilası on numara geldi bana
bide çbs nin teflonlu cilası
auto glym bana nxt i den bi gömlek üstün geldi
playhard
05-04-2013, 13:02
araçta çok çizik yoksa zımparalama bence çünkü üstüne pastayla geçmen gerekicek.onun üzerine hare almak için pastacila geçmen gerekicek.ki bu işler çok sabır gerektiriyor.arabanın boyası orjinalse ve sabırlı biriysen pastayla çizik almaya giriş zımparayı boşver.benim sıram 85 meg pasta-205 meg pasta cila-meg 7 glaze-son olarakta wax.
extra parlaklık için glaze kullan.
G3 den kastınız Farecla G3 sanırım. Bildiğim kadarı ile ağır bir aşındırıcı. Eğer boya çok sert değilse (Mini nasıldır bilemiyorum, alman araçlarının boyaları serttir mesela). G3 çok abartı olur.
Ayrıca Sünger deyip geçmemek gerekiyor. O süngerlerin o kadar çok çeşidi var ki.
Benim sana tavsiyem (eğer boyacın pasta konusunda iyi ise) Meguiars 105 sonrası Meguiars 205 uygula. Sonrasında Finish pad ile black hole uygula. Black hole hem parlatır hem dolgu yapar. Üstüne Collinite fıstık gibi olur.
Detailing işi buradaki proje işlerinden aşağı değildir. Bilgi beceri ve malzeme gerektirir. Birde elinde Quick Detailer ürün bulundur. Aracını yıkadıktan sonra bununlar waxın ömrünü uzatırsın. Ama aracınıda ne idüğü belirsiz kimyasallarla yıkatma waxı söker atar. Peşinden de Black Hole gidebilir. Kaliteli şampuanlar çokda pahalı değiller ;)
İlk önce bir kil alıp aracı bir kille temizle
Bu arada zımparayı görmemişim. Aman zımparadan uzak dur. Zımpara kullanıcam diyorsan 2500/3000 grit zımpara kullan. Komple araca zımpara çooook yazık olur.
ilkercom
05-04-2013, 13:19
siyah arabaya megy 7 glaze ve collinite süper gider.
34tb9544
05-04-2013, 14:09
Aracımın boyası zaten iyi tamamı orjinal boyası cok derin çiziklerim yok zaten amac yaz temizliği ve guzel bi parlaklık her Yikama sonrası hızlı cila zaten atılıyor 1 yer haricinde yıkanmıyor kendim dahi yıkasam yikamadaki sampuani kullanıyorum su an cok memnunum herseyinden acikcasi ben biraz daha parlaklık olmasından yana daha kaliteli bi seyler var mı diye soruyorum elimdeki malzemelerden sadece g3 pastayı degistitrebilirim gerisi sürekli lazım zaten
ghibli06
05-04-2013, 14:21
abiler bence bu işi daha önce yapmadıysanız zımpara işine hiç girişmeyin ya da bilen birine yaptırın, eski aracımda kaputu sadece 2-3 sürtmeyle açmıştım, o derece acemiydim yani (aracım boyanırken denedim komple boyamadan önce, antrenman maksatlı :) )...
YavuzNaz
05-04-2013, 14:40
Zımpara en son çare, Elindeki ürünlere göre sıralama yaparcak olursam
Kil olmadan olmaz
G3 pasta
Black hole
Colli 915 atıp korumaya alabilirsin, daha sonra parlaklığı ve korumanın ömrünü dahada uzatmak için ataş hydrorep yada meg quik detailer spray i her yıkamadan sonra araca sıkıp silebilirsin
kickbuttowski
05-04-2013, 14:57
g3 pasta compound sa arkasından hareleri almak için finish yada polish pasta gerekir.. Glaze'i yedirmesi de marifet tabi biraz uğraştırır gibi.. Kil olmadan da tam temizlik ne kadar yapılabilir tartışılır..
bence liste şöyle olmalı
1-Yıkama, kil
2-Compound pasta - yün ped ile (Yalnız köşelerde dikkat edilmesi gerek)
3-Polish/Finish pasta
4-Glaze
5-915
Birde en önemli işlerden biri ışık olayı.. Işık yoksa ne yaptığınızı göremezsiniz. Kesinlikle bir projektör edinin uygun fiyata castoramalarda evkurlarda koçtaşlarda bulunur.
Aslında bu işin sabit bir reçetesi yok. Şöyle düşünün aracınızın boyasını zaten vernik koruyor. Siz boyayı koruyan katmanı koruma altına alacaksınız.
Pasta ve Pad de aslında zımpara etkisi yapar. Ama zımparaya kıyasla çok çok azdır. Eğer ki boyanın durumu iyi ve hafif aşındırıcılarla çözülecek gibi ise ağır aşındırıcı pastaları kullanmak verniği inceltmekten başka hiç bir fayda sağlamaz. Ayrıca aracın her bölgesi aynı oranda çizikli değildir. Bununda anlamı şudur. Her bölgeye ayrı reçete gerekebilir. Tırnak ile hissedilen çizik yoksa zımparayı bir kenara bırakabilirsiniz.
Bir kere Farecla G3ü bir kenara bırakıcaksınız. Bu ürün genelde yeniden boyanmış yada derin çizikler için kullanılır. Hare yapması kaçınılmazdır. Yün Pad kullanıcısı usta bile olsa hare bırakabilir. Aracınıza iyi bakımışsanız hafif aşındırıcılarla işi çözebilirsiniz.
Pasta, Pad, Devir, Baskı ve uygulama süresi sonucu etkileyen faktörlerdir. Eğer ki çizikleri gösteren fotolar olursa daha net cevaplar verilebilir.
B.Battal
05-04-2013, 16:09
Bu iş biraz riskli daha iyi parlasın derken arabayı hare içinde bırakabilirsiniz. Profesyönel destek almakta fayda var yada hiç pastaya girmeden blackhole üstüne 915 le devam edebilirsin. Yalnız glaze üzerine 915 çok fazla tutunmayabilir ömrü kısa olabilir.
34tb9544
05-04-2013, 18:59
Ya kimse yanlış anlmasin sakın İllaki çoğunuz daha bilgilidir ama daha onceden g3 yapıp ustune blackhole ve colonite 915 yaptım
Eski listem su şekildeydi
G3
Hare giderici
Blackhole
Colonite 915
ti çizik derken aracımda çizik Zaten sadece kılcal ufak çizikler var yani ben normalde bunları daha onceden yaptım o zaman fazla asindrici olan g3 U eleyip 105 yada 205 kullanicam
cerkez_kral
05-04-2013, 23:46
turtle wax diye bi cila var denemeni tavsiye ederim abi her aracıma uyguluyorum gerçekten çok kaliteli
Dostum selam. Bütün taktikleri denedim. Hemen hemen tüm markaları denendim. Farecla g3 çok çok güzel bir pasta. Diğer markalar gibi yağı v.s v.s. kalmaz. Sonra onları cıkarıcam diye uğrasır durursunuz. G3 ve sonlandırcı atarsınız. Üstünede elle cila yaparsınız. Bence zımpara işini boyanın üzerine yapışmış cimento yada onun gibi maddeler ve ufat tefek sürtme izleri çizikleri varsa onları 2000 zımpara yapman yeterli. Diğer markalar çok fazla devir istiyor. Farecla daha az devir ve su sayesinde ne pedin kirlenir nede boyayı yakma şansın azalır.
sametozt
06-04-2013, 08:45
Ya kimse yanlış anlmasin sakın İllaki çoğunuz daha bilgilidir ama daha onceden g3 yapıp ustune blackhole ve colonite 915 yaptım
Eski listem su şekildeydi
G3
Hare giderici
Blackhole
Colonite 915
ti çizik derken aracımda çizik Zaten sadece kılcal ufak çizikler var yani ben normalde bunları daha onceden yaptım o zaman fazla asindrici olan g3 U eleyip 105 yada 205 kullanicam
Abi çiziklerinin durumu kılcalsa ilk önce polishing pedle m205 dene. Daha sonra yüksek aşındırıcıya geç. Spot test yaparsan daha iyi olur. Boyayı fazla fazla aşındırmamış olursun.
Risendark
14-06-2013, 22:33
ÇBS'den başkasını tanımam... ÇBS'nin cilası olarakta mavi olan en ideali ve en iyisi bence...
ilkercom
14-06-2013, 22:48
çbs silikonlu çok kullandım. bi defa uygulaması çok zor. sağlığa çok zararlı. ve en önemlisi üreten firma şerefsizin önde gideni.
illa çbs kullanacaksan teflonlu olanını kullan. hem uygulaması daha kolay hem daha kalıcı. bu tip amatör ürünler içinde turtle wax ın bi cilası var üzerine tanımam. arabayı yıkadıktan sonra üzerine döküyorum biraz. kurularken biraz bulaşıyor. komple siliyorum deli gibi parlıyor.
Risendark
14-06-2013, 23:07
orası öyle çbs nin uygulaması zor sağlığada biraz zararlı ama sonuç mükemmel çoğu cilaya basar... haa aklıma gelmişken 'Formula 1 Carnabua' cila var oda çok hoşuma gidiyor sonuç güzel fiyatıda uygun 14 tl 'ye aldım 1 hafta önce....
g3 yada 105 veya bı baska pasta .ne olursa olsun elın alısık deılse hare bırakır .
sıralama olarakta.
clay bar (kil not:amatorden profa medium -abrassive olarak gider.)-compound(pasta) - polish(ince pasta yada hare giderici) - glaze -wax(cila) pasta polish olayından sonra temizleyici toz alıcı sprey sıvılar girebilir.
Abi g3=javelin ben kuzenin kartalına uygulama yaptıydım boyalı parçalar boya makinesinde boyasız gözüküyordu :D
boya kalınlıgı aractan araca degısır g3 le alıcagın katman ıle baska markanın pastası arasında cok bı fark yoktur a. yada b hepsı asındırıcı sonucta
Yeşil R53
15-06-2013, 00:03
Kankacim dunyalarida sursen iki yikamada hepsi gidiyor cunku birsuru kombinasyon yaptigin zaman hassas eldivenlerle yikayip guzel mikrofiber bezlerle kurulaman lazim. Yani saatlerce cilalayip kuyu suyyla yikattigin da bosa gidiyor. Ikincisi gri ataba herzaman parlar hareleri kolay gostermez benim sana verdigim glaze bile iki uc yikamada bir islak gorunum saglar. Birdigeri ise kalici wax fk 1000p var tavsiye ederim. Benim kullandigim atas virtus 473 makinayla kolay ve guzel oluyor. Bence sen kenara meguiars m105 ve m205 ikilisi kenarda hep olsun m105 hafif kolay kullanilir basarili bi pasta m205 te hem parlatma hem wax etkili polish tir. Bunun sonu yok basarilar:) benimde urunlerim bitti hafta ici perpada erdem boya var adamlar detayli urunleri satiyorlar gidelim alalim:)
ilker_yusuf
23-06-2013, 17:57
Arkadaşlar ilk defa pasta cila yapıcam. Turtle Wax cila aldım. yuvarlak kutuda olan. aracımı güzelce yıkayıp ıslak hızlı cila ile kuruladıktan sonra bunu nasıl uygulamalıyım? Nemli bez ile uygulayıp daha sonrasında tekrar kuru bir bezle mi kurulayım? yada farklı bir uygulama var mıdır?
ilkercom
24-06-2013, 10:00
hızlı cila ile kurulamasan da olurmuş. bu tip ürünleri uygulamada fazla detaya gerek yok. neticede 1.5 ay ömrü var en çok. yumuşak sünger veya ped ile sür. mikrofiber bezle temizle, parlat.
ilker_yusuf
24-06-2013, 17:28
Süreceğim sünger nemli olmalı mı? bir kaç kişi nemli uygula dedi ama. bunun nedeni nedir?
ilkercom
24-06-2013, 18:27
Kalicilik az olur. Uygulamayi kolaylastirmak icin yapilan bisey. Ben yikamadan sonra arac islakken uzerine cila serpiyorum o sekilde yaydirarak siliyorum. Cilayi sulandirarak da kullanan var.
ilker_yusuf
24-06-2013, 20:53
Teşekkür ederim. Bakalım detailing olaylarına yeni başlayan biriyim. Şuan atas ürünlerini tercih ettim denemek amacıyla en kısa zamanda Meguiars NXT almam gerekli galiba wax uygulama olarak :) MF olarak BİM yada A101 de satılanları kullanıyorum. 2 kova su ile yıkıyorum şuan.
Aykut106
24-06-2013, 21:11
kılcal cizikler fazla degilse benim tercihim 105 filan yapmadan 205 ustune collinite905 tercih ederim.Birde m205 ile 905 arasına glaze dedikleri (m66) yapılıyordu sanırım.camlara m21 bitti gitti:D
Bunları hangi pedlerle yapmak daha mantıklı onu tam kavrayamadım tam olarak bende:)
Scholl den sasmayin pastada. Uygulamasi da baya baya kolay.
Scholl s3(cok cizik varsa yun, yoksa cuttidg pad).
Scholl s30+Nano compound, orta yada yumusak ped.
Ipa ile guzelce silin uzerine ne istiyorsaniz atin. Nxt fln demeyin ama. Ya fk atin yada nano bir urun kullanin. Su anda garajda eglencesine bizim clio yu yapiyorum ;) sealant olarak nanolex ultra ve wolfs body wrap atiyorum. Sabah bir kat daha body wrap le sonlandiracagim ;)
ilkercom
24-06-2013, 23:07
Meguiars oyle aman aman fark yaratan bisey degil. Ben bi no7 glazeini kullaniyorum bidde 85 i.
Wax olarak colli iyidir. Ama glaze uzerine atinca cok kalici degil.
Risendark
01-07-2013, 11:45
Pasta olarak g3 sarı olanı kullandım ama çok memnun kalmadım. Cila olarak Formula 1 sarı carnabua özlü cila var memnun kalacağınıza eminim...