Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl Bir Uygulama Yapabilirim ?
GuneyOnur
05-04-2013, 16:03
Öncelikle araç 2002 Volvo S40 , 160 Gr. Kil Hamurunu Yavuz Abi'den sipariş verdim.
Bunun haricinde son 2-3 aydır arabayı yıkamacılarda sürekli fırçayla yıkatıyorum.***** arabanın boyası çizik içinde geçen hafta Winox'ta Waxlı şampuan ile yıkama yaptırttım araç kendini biraz daha toparladı.Onun haricinde önce kil ile girişip ardından Amatör olarak Meg. Pad Ve Meg Micro. Bez ile uygulayabileceğim hem çizik giderici hemde parlaklık verici Pasta,Wax ve Cila hangilerini kullanabilirim ? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..
mmged_jan
05-04-2013, 16:28
kılcalar rahatsız ediyorsa ultimate compound yada yok aradan aradan parlıyor diyorsanız swirl x vb bir ürün kullanabilirsiniz konuda acemi iseniz internette bir çok uygulama videosu mevcut bir kaç ufak deneme ile mantığı çözebilrsiniz
wax olarak nxt işinizi fazlası ile görür daha deneyimli yorumlarda gelecektir bende biraz acemisiyim :) bu tavsiye ettiğim ürünler amatör kullanıcılar için tasarlanmış ürünledir
GuneyOnur
06-04-2013, 13:23
Kil p.tesi elime ulaşacak başka öneride bulunmak isteyen varmı ?
d.berkay
07-04-2013, 09:30
AutoGLYM SRP alıp elle uygulayabilirsiniz. Daha az zahmetle çizikleri olabildiğince saklamış olursunuz. Üzerine de koruma amaçlı bir wax sürerseniz 1 ay kadar parlar aracınız.. :)
GuneyOnur
07-04-2013, 13:29
AutoGLYM SRP alıp elle uygulayabilirsiniz. Daha az zahmetle çizikleri olabildiğince saklamış olursunuz. Üzerine de koruma amaçlı bir wax sürerseniz 1 ay kadar parlar aracınız.. :)
Çok teşekkürler abi o zaman sırayla Kil-Srp-Wax yapabilirim değilmi ? Ayrıca acemiliğimden soruyorum Srp`den sonra Winoxun waxlı yıkama şampuanı var onu kullansam olurmu yoksa nxt gibi bir waxmı kullanayım ?
sametozt
07-04-2013, 13:35
Çok teşekkürler abi o zaman sırayla Kil-Srp-Wax yapabilirim değilmi ? Ayrıca acemiliğimden soruyorum Srp`den sonra Winoxun waxlı yıkama şampuanı var onu kullansam olurmu yoksa nxt gibi bir waxmı kullanayım ?
Srp'den sonra cilalı yıkama şampuanıyla yıkarsanız korumaya almış olmazsınız.Srp'nin üstüne nxt,fk1000p,Collinite 915,ag hd wax gibi ürünler kullanırsanız kalıcılığı daha fazla olur.Tabi bu ürünlerin içinden en uygunu nxt.Bütçenize göre içinden seçip kullanabilirsiniz.Ya da bölünmüş olarak bu ürünlerden bulursanız sizin için daha iyi olur.Şimdiden kolay gelsin :)
GuneyOnur
22-04-2013, 16:37
AutoGLYM SRP siparişini geçti.Bu hafta elimde olur FK1000P 100 Gr. Siparişini geçtim oda 10-15 gün içinde elimde olacak şimdi sadece alınacak
Meg MF Bez
Meg El İle Uygulama Pedi
Ayrıca sonraki haftalarda yıkama içinde
Meg Nxt Şampuan Veya Ultimate Wash Wax hangisini tercih etmeliyim sizce ?
Bunlarıda tamamldıktan sonra Haziran başı gibi yapmayı düşünüyorum uygulamayı...
Şampuan olarak kesinlikle Turtle wax'ın zip wash şampuanını öneririm çünkü çok cilalı bir şampuan ürün bu
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSdmKGHZLqEvsJcteVjzBGgyYeYVljlx bj8sxyBuz9X3Q_g-3Ln
GuneyOnur
22-04-2013, 19:06
Şampuan olarak kesinlikle Turtle wax'ın zip wash şampuanını öneririm çünkü çok cilalı bir şampuan ürün bu
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSdmKGHZLqEvsJcteVjzBGgyYeYVljlx bj8sxyBuz9X3Q_g-3Ln
Abi benim için önemli olan araç lacivert olduğu için ultra parlaklık sağlamak
Bakalim o zaman birde bu şampuanı deniyelim
sametozt
22-04-2013, 19:36
Şampuanın parlaklığa etkisinden ziyade temizlik kabiliyeti önemli aslında.Ph nötr şampuanlar kullanmakta fayda var. Araca parlaklık katan şampuan cila vs değildir.Arabanın tamamiyle çiziksiz olmasıdır.O yüzden ilk amacınız srp ile çiziklerinizi kapatıp fk1000p ile korumaya almak olmalı. Şahsen wash and wax kullanıyorum.Memnunum fakat şampuanım bitince sonax turuncuyu denemek istiyorum.
nxt ile collinite915 i nası bir tuttunuz onu anlayamadım ?
sametozt
22-04-2013, 19:46
Eğer mesajınız banaysa tabiki bir tutmuyorum.Hem bütçe meselesi hem de kalıcılık meselesi.Ayrıca gözden kaçırdığım bir nokta olmuş.Srp üstüne nxt yaparsak nxt içindeki temizleyiciler srp'nin yaptığı dolguyu alabilir.
GuneyOnur
23-04-2013, 06:35
Eğer mesajınız banaysa tabiki bir tutmuyorum.Hem bütçe meselesi hem de kalıcılık meselesi.Ayrıca gözden kaçırdığım bir nokta olmuş.Srp üstüne nxt yaparsak nxt içindeki temizleyiciler srp'nin yaptığı dolguyu alabilir.
Srp üstüne Fk kullanıcam bende abi bir sıkıntı olmaz herhalde ?