Orijinalini görmek için tıklayınız : Lazer göz ameliyatı?
alper_pug
06-04-2013, 12:37
Abiler , kardeşler merhaba. Lazer göz ameliyatı olmayı düşünüyorum , halk tabiriyle çizdirmeyi düşünüyorum göZü :D 1.75 - 2.25 miyop ve astigmat var. Çok yüksek olmasada derecelerim , gerçekten çok sıkıldım artık gözlük kullanmaktan. Aranızda bu ameliyatı olanlar var mı? Ameliyat anı ve sonrası tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Tırsmama gerek var mı? :D
cgnozdmr
06-04-2013, 12:50
Ev arkadaşımın gözü çizik :D belli bir dönem çıkmıyorsun güneşe ameliyattan sonra, daha sonrasında da bi dönem güneş gözlüğü kullanıyorsun sürekli olarak tek zorluğunun bu olduğunu söylemişti.Herhangi bir ağrı acı yok oldukça kısa sürede olduğunu da biliyorum.Ama göz bu nihayetinde çok iyi bir yerde yaptırmakta fayda var.
Amelyat 5 dk sürüyor ;) korkacak hiçbirşey yok Çazır cuzur sesler var zaten bayıtmıyorlar makinaya bağlayıp gözlerini açıp bi süre bi cihaza bakıyorsun o hallediyor çıkınca nereye bakarsan odaklama yok gün ışığı felan biraz rahatsız ediyor bi güneş gözlüğü 2 gün sonra herşey full HD ;) diş doktorundan 10 kat daha kolay ;)
SekoLive
06-04-2013, 13:03
alper önce detaylı bir göz muayenesinden geçmen gerekicek herkese lazer yapılamıyor belli bir kornea kalınlıgı olması gerekir. Muayene oldunmu?
kamildogan.07
06-04-2013, 13:11
Bende düşünüyorum doktor ideal numaranın 2.50 3.00 seviyelerinde olacağını söylemişti. Hatta onu söylediği günden beridir gözlük takmıyorum :) 0.75 1.00 di herhalde epey bir ilerlemiştir benimkiside :D
bende tam cizdirme aşamasına geldiğim de lensle tanıştım, miyop ve astigmat var 6-7 aydır kullanıyorum sıkıntı yaşamadan gözlükle boşuna eziyet cekmisim bunca zaman. sana da lensi bi düşünmeni öneririm
ondertopcu
06-04-2013, 14:04
Ben 3 sene once cizdirdim dunya varmis dedim :D ilk once gozlerin lazer icin uygunmu muayne olman lazim cunku her goz cizilmiyor. uygunsa hic dusunme ol derim. 15 Er dakikadan toplam yarim saat surmustu. agri sizi yok sadece ameliyatta gozu acik tutman gerekiyor o biraz zorluyor gerci onun icinde aparat takiyorlar. ameliyattan sonra 3 ay damla kullandim okadar. ben gayet memnun kaldim
herkes çizdiremez gözünü önce iyi bi muayne olman gerek düzgün doktora, yoksa körlüğe kadar yolu var ve genç yaşta tehlikeli zaten. ileride tekrar numara büyüme ve gece körlüğü oluşuyor dışarıda olduğun zamanlar lens evde vs lense ihtiyacın olmadığında gözlük daha sağlıklı olur.
ailende şeker varsa yaptırma çizdirmeyi
m. ali öz
06-04-2013, 14:16
bende tam cizdirme aşamasına geldiğim de lensle tanıştım, miyop ve astigmat var 6-7 aydır kullanıyorum sıkıntı yaşamadan gözlükle boşuna eziyet cekmisim bunca zaman. sana da lensi bi düşünmeni öneririm
herkes çizdiremez gözünü önce iyi bi muayne olman gerek düzgün doktora, yoksa körlüğe kadar yolu var ve genç yaşta tehlikeli zaten. ileride tekrar numara büyüme ve gece körlüğü oluşuyor dışarıda olduğun zamanlar lens evde vs lense ihtiyacın olmadığında gözlük daha sağlıklı olur.
:icon_tup:
Bende 3 senedir lens kullanıyorum sadece haftanın bir gecesi çıkarıyorum. Bazen onu da yapmıyorum, aylık çıkarılan lenslerden benimki. Denize, dusa giriyorum vs. Tabi çıkarıp gözü dinlendirmek daha iyi :)
Tehlikesi olmasa bende düşünüyordum lazer göz ameliyatını. Sonuçta göz kendini yenilemeyen bi organımız riskleri var.
Gözlükten sıkıldıysan lense geç bence bi zorluğu yok.
alper_pug
06-04-2013, 14:35
Herkese çok teşekkürler yanıtlar için. Biraz gıcık bir adamım lensle pek uğraşamam gibi , zaten denemek için hemşire takmaya çalışırken kavga etmiştim :D Birde onu suya koy arada tak çıkar falan yapacağıma hiç inanmıyorum açıkcası. :)
alper önce detaylı bir göz muayenesinden geçmen gerekicek herkese lazer yapılamıyor belli bir kornea kalınlıgı olması gerekir. Muayene oldunmu?
Hayır henüz yaptırmadım muayene uygun mu değil mi diye ama sanki geçtiğimiz 1-2 sene önce bir göz muayenesinde doktor sıkıntı olmaz gibi birşey söylemişti. Gene yaptırmalıyım anlaşılan. İnşallah korneamız izin verir ameliyata :)
ailende şeker varsa yaptırma çizdirmeyi
İlk kez böyle birşeyi sizden duydum. Babam dahil baba tarafının tamamında var şeker neredeyse. Ameliyatın şekerle olan bağlantısı nedir?
alper_pug
06-04-2013, 14:38
:icon_tup:
Bende 3 senedir lens kullanıyorum sadece haftanın bir gecesi çıkarıyorum. Bazen onu da yapmıyorum, aylık çıkarılan lenslerden benimki. Denize, dusa giriyorum vs. Tabi çıkarıp gözü dinlendirmek daha iyi :)
Tehlikesi olmasa bende düşünüyordum lazer göz ameliyatını. Sonuçta göz kendini yenilemeyen bi organımız riskleri var.
Gözlükten sıkıldıysan lense geç bence bi zorluğu yok.
Böyle lens şeklide çok iyiymiş aslında ama hiç inanmıyorum kendime lens konusunda :)
Takıldığım bir konuda , benim derecelerdeki miyoplarda ameliyatın çok randımanlı olmadığı veya ileride tekrar göz bozulma riski. Böyle birşey var mı?
OnurÖzden
06-04-2013, 14:55
Bende düşünmüştüm ama sonra gereksiz olduğuna kanaat kıldım. Biraz da tırstım :D
Benim de gözler 2 numara bozuk, aylık lens kullanıyorum. Hatta iki ay falan unuttuğum oluyor :D
Deniz, havuz, duş hepsine giriyorum, 4 senedir bir sıkıntı yaşamadım.
dayım bu lazer yüzünden sağ gözünü kaybetti, şeker hastası organları bildiğin yemeye başlıyo , kalp göz ciğerler vs. dayımın gözüne vurmuştu.doktor keşke çizdirmeseydi demişti
Böyle lens şeklide çok iyiymiş aslında ama hiç inanmıyorum kendime lens konusunda :)
Takıldığım bir konuda , benim derecelerdeki miyoplarda ameliyatın çok randımanlı olmadığı veya ileride tekrar göz bozulma riski. Böyle birşey var mı?
Göz ileride mutlaka tekrar bozulur babamda ameliyat olmuştu 8 9 sene oldu sımdı gözlük kullanıyor. çok insan var tekrar gözlük kullanmaya başlayan en azından ameliyata uygunsan bu yaşta olma derim göz numaran suan büyümeye devam ediyodur zaten bence lens e bi şekilde alış.
m. ali öz
06-04-2013, 16:07
Benim iki göz de 1.85 miyop astigmat hipermetrop var, ne ararsan var kısacası :)
Aylık çıkarılan lens öneririm, gözümde olduğunu dahi unutuyorum.
Mert'in de dediği gibi ileride göz tekrar bozuluyormuş bence erken. Zaten 24 yaş sınırı var lazer ameliyatta. 25 de olabilir emin değilim geçen bi yerde okumuştum.
Sağ gözüm 4.75 sol 4. astigmat ve miyopum. Ankarada bi özel hastanede muayene oldum ki çizdirecektim de. Bi baktım göz doktoru gözlüklü dedim boşver
poşetçay
06-04-2013, 19:47
gecen sene lazer oldum güneşte we loş yerlerde aşırı ışıkta gözlerim mahfoluyo bi süre sonra numaran geri gelio arac sürerken tv izlerken gözlük kullanmaya basladım kısacası gereksiz sürekli göz yaşartıcı damlada kullanmak cabası tavsiyem yaptırma gör kornea tabakana baktır salamsa lens tak
GokhanRS
06-04-2013, 20:04
ben 4 doktor dolaştım. 3ü yaparız dedi zaten yüzleri güldü lazer ameliyatı diyince money first olayından dolayı :)
1 tane çok önerilen birine gittim. ölçtü biçti. 6 ayda bir ufak ufak göz numaranda artış oluyor. numara artışı durmadan ameliyat olmaz sakın yaptırma yaparım diyenlere de dedi. çünkü artış durmadan yaptırırsan kısa sürede eski numarana geri ulaşıyormuş. doktorları zengin edersin sadece dedi. en az 1 yıl göz numaranda hiç artış olmuyorsa o zaman gel dedi.
belirli bir süre gözlük kulanıp göz numaranız sabitleştikten sonra çizdirin derim.ben 1 yıldır gözlük kullanıyorum.bu yaz çizdirmeyi düşünüyorum.0.75 miyop
Gimifayf
06-04-2013, 20:29
Sağ gözüm 4.75 sol 4. astigmat ve miyopum. Ankarada bi özel hastanede muayene oldum ki çizdirecektim de. Bi baktım göz doktoru gözlüklü dedim boşver
+1907
Abim ve amcam sırf göz doktoru gözlüklü olduğu için yaptırmadı.
salih_560
06-04-2013, 20:35
Merhaba kardeşim bende gözlük kullandım 20 sene kadar sonra kornea rahatsızlıgı oluştu şuanda lens kullanıyorum göz numara sag 7,5 sol 5,5 sana tavsiye cizdirmeden önce kornea kalınlıgına baktır bunu içinde dünya göz hastanesini tavsiye ederim kardeşim ben kornea nakli olacaktı. Dokturum yaptırsam bile %100 güvence vermedi ondan dolayı tam destekli hastaneye git gözlerine iyicene baksınlar öle cizdir bana göre
bende araştırdım ama tırstım açıkçası biraz lense geçmeyi düşünüyprum bende
orhansah
06-04-2013, 21:23
2000 yılında oldum lazer ameliyatını 13 yıl oldu çok şükür aynı netlikte görüyorum hiçbir problem yaşamadım. (sol 5,75 sağ 5,25 dereceydi)
Low-Rider
06-04-2013, 23:21
Ben olalı 7-8 sene oluyor belki biraz daha fazla, çok memnunum tavsiye ederim direk yaptır yaptırmaya uygunsan
Bayrampaşa'da göz nurunu koruma vakfı var, diğer hastanaler gibi ticarethane değildir tavsiye ederim
BarışArdalı
07-04-2013, 00:03
benim de 5 sene olmuştur yaptıralı.1hafta damla kullandım.hiç güneşgözlüğü falan da takmadım.dünya göz'de ameliyat oldum.geçen haftalarda gittim muayneye cam gibi maşallah :D 4er dakika sürdü ameliyat.ne acı ne ağrı hiç korkulcak durum yok.
SekoLive
07-04-2013, 00:45
+1907
Abim ve amcam sırf göz doktoru gözlüklü olduğu için yaptırmadı.
halk olarak cok ön yargılıyız. :) altındaki arabaya göre saygı duyar üst başına göre seoam verir hale grlmişiz. Doktorlar şöyle der kişi gözlükle rahatsa günlük işlerini yapabiliyorsa gözlükle devam etmeli ama konuyu acan arkadaş gibi bu işden sıkıldıysa gozlukle rahat değilse korneanız ve lazer için gerekli durmunuz uygunsa lazeri önerirler. O yuzden gözlüklüdiye vazgeçmeyin göznüz uygun sizde gözlükden sıkıldıysanz yaptırınz. Gözlük takmadıgı için bunun sıkıntısını bilemediğimden net olarak yaptırın vs demiyorum... Bu lazer dediğnz olay düzgün ellerde uygun sekılde yapılırsa genelde başarılı olur . Ama adam yıllarca gozluk takmamıs gelms lazer olmus yaw ben niye iyi göremiyorum diyor:) zaten göz geri gitmiş yüksek ihtiallede tembeleşmiştir ona cok yardımcı olamayabilir lazer olayı. Bide memnuniyet kişiden kişiye değişir. Forumda 200 hp araba bana hızlı gelır ama bazısına cok yavasdır buda biraz böyle kimse kimseyi yanlış yönlendimesin sağlık konusunda özellikle. alpe yernde olsam bir muayene olurdum uygunsamda birazda araştırırdım kend. Karafımı kendim verirdim.
potter744
07-04-2013, 13:24
nemim gozler sol 2.0 miyop astigmat 1.75 sag göz 1.50 astiğmak 1 numara dünya gözde akrabam doktor kaç kez sordum bana söylediği en iyi göz ellenmemiş göz dedi ve kesimlikle sıfır numara olmaz diyo 0.50 numara kalıyormus hiç bir zaman kendi gözün kadar iyi olmaz numaran çok yüksek ile ol dedi yanı 6 7 numara
İbrahim Erdem
07-04-2013, 13:28
Benim de sağ 3.00 sol 3.50 miyop 0.25-0.50 kadar da astigmat var. Biraz daha numaraların yükselmesini bekleyeceğim 4 ü geçtikten sonra çizdirmeyi düşünüyorum.
Alicanrs
07-04-2013, 13:31
hazır bu konu açılmışken birşey sormak istiyorum bilenler vardır umarım göz altı torbası ameliyatı hakkında göz altı torbaları ufaklıktan beri var her gören birşeymi kullanıyorsun diyor rahatsız olmaya başlıyorum.Göz altı torbalarını ameliyatla aldırmak istiyorum fakat güvenemiyorum nereye yaptırabilirim işlem ne kadar sürüyor vs.
blumenberg
07-04-2013, 13:36
ben size sadece birşey sormak istiyorum, buna siz karar verin.. doktorlar neden göz ameliyatı olmuyor.. ? Bende olmayı planlıyordum, fakat tıp'da okurken aldığım derslerden sonra vazgeçtim.
ocean0636
07-04-2013, 14:32
Bu operasyon ne kadar gec yasta yapilirsa o kadar iyi cunku hayatiniz boyunca sadece 1 kere bu bu hakkiniz var ve ilerleyen yaslarda gozlerinizin tekrar bozulma olasiligi da mevcut.
5 tane kuzenim yaptirdi iclerinden doktor olanlar da vardi fakat yaslari genellikle 28-35 arasi..
Tavsiye edilende zaten minimum 25 yasinda yapilmasi fakat paraya ac bazi doktorlar insanlarin sagligiyla oynuyorlar.
Benim gozlerim de 3.00 numara 6 senedir lens takiyorum. 30 yas civarinda bende lazer dusunuyorum fakat suan cok erken..
Arkadaşım ben geçen sene oldum.Öncelikle operasyondan tırsmana gerek yok.Operasyon yaklaşık iki göz için 15-20 dk sürüyor,gözunde hafif baskı hissediyorsun ve gözündeki bozukluğu düzeltme esnasında bir göz için 30 sn kadar gözbebeğini hareket ettirmemen isteniyor eğer istem dışı oynatırsan işleme tekrar başlanıyor.Operasyondan sonra 1 ay kadar damla kullanıyorsun o kadar
Asıl onemli olan operasyona uygun olup olmaman bunun için muayene olman gerekiyor.Hatırladığım kadarıyla;
18 yaşından büyük 65 yaşından küçük olmak
Göz numaralarında 1-2 yıl içerisinde onemli bir değişiklik olmaması gerekiyor
Operasyon sonrasında göz bozukluğunun sıfıra ineceğinin garantisi yok.Artı değerlerde kalabilir,eksi değerlere de inebilir
Ayrıca operasyon sonrasında gözünde işığa karşı hassasiyet oluşuyor normal araç farı merceksiz xenon gibi göz alıyor.Benim yaklasık 1 ayda geçti ama bu kişiden kişiye değişiyor
Herşeyden onemlisi referansları iyi olan bi hastane tercih et
KAŞKALOĞLU GÖZ HASTANESİ | LASIK, lazer tedavisi, katarakt, keratokonus, retina, glokom, kornea ve diğer göz sağlığı hizmetleri sunuyor. (http://www.kaskaloglu.com/?page=main&description=anasayfa)
Ben bu hastanede oldum web sayfasını incelemeni tafsiye ederim daha geniş bilgiye sahip olursun
coolvtec
19-01-2017, 20:31
bi update çekeyim konuya,
gözlerim miyop astimat ve hipermetrop ne ararsan var. hepsi de max 2 civarı ama özellikle astimat çok can sıkıcı. şu an görüntü kalitem 360p civarında özellikle geceleri 144p lere düşüyor astimattan. geçen doktor gözlük yazdı, yer gök 1080p oldu o zaman anladım ne kadar kalitesiz bir görüşe sahip olduğum ama gözlük kullanamadım çıkardım attım.
var mı bu ameliyat hakkında tecrübesi olan, + izmir de doktor ve hastane tavsiye edebilecek?
alper_pug
19-01-2017, 21:02
Vay be konuyu açtıktan 2 sene sonra olmuşum ameliyat. Abi söyleyebileceğim tek şey , hayatımda verdiğim en iyi karardı ameliyat olmak. Neredeyse 2 seneye yaklaşıyor hiç bir sorun , sıkıntım yok çok şükür. Pendik Dünya Göz de Bayram Yapıcı isimli hekim yapmıştı benim ameliyatı. Çok ciddi sayıda kişiye yapmış bir hekim kendisi , ben de çok memnun kaldım. Odadan çıkıp ameliyat olup tekrar odaya gelmem 7-8 dk sürmüştü :D
Ameliyattan sonra sokakta gözlüklü insanlar görünce , hemen ameliyat ol diye durduruyordum :D En kısa sürede olmanı tavsiye ederim abi yaşam kaliten max seviyeye çıkıyor. coolvtec
SpeedlinE™
19-01-2017, 21:06
kimileri çok sağlıksız olduğunu söylüyor doğru mu? hatta bi doktorun bu ameliyatı yaptığını ama tavsiye ettiği bişey olmadığını duymuştum
Lens seçerken nelere dikkat etmeli ? Hangi markayı öneriyorsun ?
M_PROJECT
19-01-2017, 21:48
gecen sene lazer oldum güneşte we loş yerlerde aşırı ışıkta gözlerim mahfoluyo bi süre sonra numaran geri gelio arac sürerken tv izlerken gözlük kullanmaya basladım kısacası gereksiz sürekli göz yaşartıcı damlada kullanmak cabası tavsiyem yaptırma gör kornea tabakana baktır salamsa lens tak
gozden goze degisiyor malesef, 2011 de oldum , ne dedilerse uyguladim 2 gun gun isigina cikmadim , surekli damlalarimi kullandim , ilk 3 ay gece arac surerken isiklar rahatsiz etmeye basladi ama sonrasinda bunye alisiyor . Hala gorusum ilk gunki gibi , goz kurulugu hic yasamadim gayet memnunum . Galiba bunyeden bunyeye bir cok degisiklik gosterebiliyor bu tedavi .
Bende 1.5 ay önce oldum miyop ve astimat 4 numaraydı. Amilyat sonrası ertesi sabaha kadar zor bi zaman dilimi ama ondan sonrası rahat 4-5 güne okumaya vs başlanıyo yavaş yavaşta düzeliyo netleşiyo gün geçtikçe. 6 hafta oldu öneriyorum şimdiden bütün gözlüklülere. Benim doktorumda istanbulda Orkun Müftüoğlu
OnurÖzden
19-01-2017, 23:14
Lens seçerken nelere dikkat etmeli ? Hangi markayı öneriyorsun ?
7 yıldır aır optıx nıght and day kullanıyorum, aylık lenstir yani 30 gün boyunca gözünde çıkarmadan durabilir; ama doktorlar yatarken lensi çıkarmayı öneriyor. Kesinlikle tavsiye ederim.
http://www.opticontacts.com/cart/images/items/Air_Optix_Night_and_Day_Aqua.jpg
İlk mesajı yazdığımda 6-7 ay olmuş şimdi 4 senedir kullanıyorum, doktor "oasys toric" tavsiye etmişti bende bunu aldım aslında genel anlamda çok memnunum senelik paket alıp kullanıyorum hep ama bikaç seferdir takıp çıkarırken yırtılma yaptı. Dediğim gibi genel anlamda tavsiye ederim ama, he tabi birde ben gün içinde kullanıyorum eve gelince gözlüğe geçiyorum hemen daha sağlıklı oluyo bence
peki arkadaşlar bilginiz varmı
yakını görmeyle daha doğrusu görememeyle ilgili güvenilir ameliyat-çözüm varmı?
hem yaş hemde incik boncuk minicik elektronik şeyler sayesinde durum kötü benim
gözlerim miyop astimat ve hipermetrop ne ararsan var. hepsi de max 2 civarı ama özellikle astimat çok can sıkıcı. şu an görüntü kalitem 360p civarında özellikle geceleri 144p lere düşüyor astimattan. geçen doktor gözlük yazdı, yer gök 1080p oldu o zaman anladım ne kadar kalitesiz bir görüşe sahip olduğum ama gözlük kullanamadım çıkardım attım.
var mı bu ameliyat hakkında tecrübesi olan, + izmir de doktor ve hastane tavsiye edebilecek?
Ben 1999 da ameliyat oldum, gözlerim hala ilk günkü gibi birde 16 yıldır sürekli pc başındayım. Astigmat lazerle tedavi edilemiyordu benim zamanımda, şu an teknoloji ne alemde merak ediyorum. Muayene felan yaptırdın mı? lazer tedavisi için?
peki arkadaşlar bilginiz varmı
yakını görmeyle daha doğrusu görememeyle ilgili güvenilir ameliyat-çözüm varmı?
hem yaş hemde incik boncuk minicik elektronik şeyler sayesinde durum kötü benim
Ameliyat için en doğru kararı doktor muayenesinden sonra belli olur, ama lazer tedavisi olabilirsen bir kaç ay çekersin sonra 0 km gözle yola devam edersin :)
Mutluay abi bende askerden dönünce yaptırdım bu operasyonu..
Şeytan kulağına kurşun ama çok memlunum çok şükür
Çok araştırdım ve istanbulda altunizade de Dünyagöz hastanesinde bir doktoru önerdi herkez ve bende oraya gidip 10dakikada hayatımı değiştirtdim :)
Biz kör yaşıyormuşuz derdirtiyor gerçekten..
çizdirin kurtulun hiçbir sıkıntı olmuyor :)
abi bendede astigmatin babası vardı 5 küsürlerde olarak + miyop oda o seviyelerde. Vga'dan uhd ye geçtim bende aynı senin dediğin gibi gözlüksüz sekilde (sağ gozümde bir miktar kaldı onuda doktor söylemişti derecesi cok yüksek oldugu için tam sıfırlanmayabilir diye belirtti). eli yüzü düzgün bir hastanede kontrole gidersen zaten kontrolde söylerler olup olamayacagını yada olursa azda olsa kalabilecegini tarzında. ameliyat işide zaten 5 bilemedin 8 dakika, 10 değil :D
izmir değilde istanbul verebilirim ancak tavsiye olarakta :D
amelyat ta herhangi bir uyuşturma yapılıyormu? ağrılı sızılı bir amelyat türümü?
Amelyat sonrası 2 göz bandajlanıomu? görüntü kalitesi nezaman geliyor. Bu arada benim gözler 3.5 miyop ve az astimat var. 2000 yılından beri lens kullanıyorum
Samimi olduğum bir göz doktoru teknoloji çok yeni ve lazer bir kez yapılabiliyor bekle demişti. Hala öylemi bilmiyorum.
alper_pug
20-01-2017, 12:06
amelyat ta herhangi bir uyuşturma yapılıyormu? ağrılı sızılı bir amelyat türümü?
Amelyat sonrası 2 göz bandajlanıomu? görüntü kalitesi nezaman geliyor. Bu arada benim gözler 3.5 miyop ve az astimat var. 2000 yılından beri lens kullanıyorum
Damla ile uyuşturuyorlar tabiki ama uyuşup uyuşmadığını siz anlamıyorsunuz. Ameliyat sırasında sıfır ağrı , sonrasında ise 4-5 saat batma yaşadım sadece ben. Bandajlama falan yok , ertesi gün araba kullanmıştım ben.
ondertopcu
20-01-2017, 12:07
2009 yılında ataköy dünya gözde lazer ile çizdirdim, dünya varmış boşa yaşamış dedim resmen. O günden bugüne hiç problemim olmadı çok şükür
Nightfish
20-01-2017, 12:14
Göz konusunda özel bi hassasiyetim var, kaşımam gerektiğinde bile 2 kere düşünüyorum. Komple bayıltıp yapabiliyorlar mı acaba ? Ben yaparlarken görmeyim de, ne olursa olsun :)
Gözlüğü çıkarınca dünya kayboluyor, duş almak bile işkence oldu.
hakantunali
20-01-2017, 12:24
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12507651_950748095016394_7762353468026298442_n.jpg ?oh=37b25464cc9ff0eb2d6cbaac936f5f9c&oe=5909A9CF
Göz konusunda özel bi hassasiyetim var, kaşımam gerektiğinde bile 2 kere düşünüyorum. Komple bayıltıp yapabiliyorlar mı acaba ? Ben yaparlarken görmeyim de, ne olursa olsun :)
Gözlüğü çıkarınca dünya kayboluyor, duş almak bile işkence oldu.
Komut alman gerekiyor lazer de belirtilen noktalara sabit olarak bakman isteniyor. Korkulacak bir ameliyat değil.
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12507651_950748095016394_7762353468026298442_n.jpg ?oh=37b25464cc9ff0eb2d6cbaac936f5f9c&oe=5909A9CF
Gerçeği yansıtan bir durum sözkonusu değil. Burak Çömelek herhalde göz bilimi konusunda oldukça otorite bir kişi ?
PRK, İLasik hakkında sorunuz varsa yanıtlayabilirim.
hakantunali
20-01-2017, 12:32
ben gözlükçüyüm çok müşterim var eski durumundan daha kötü olduğunu gördüğüm
5 yıl oldu 3 numara miyoptum lazer oldum herhangi bir sorun yaşamadım. Öncesinde Lens kullanıyordum
Peki sattığınız gözlük ve göz numaralarına dayanarak mı daha kötü ? Ameliyat sonrası komplikasyonlardan mı bahsediyoruz ?
hakantunali
20-01-2017, 12:41
göz numaraları geri geliyor yada daha fazla olarak geri geliyor
Biz de eşim için düşünüyoruz fakat bayanlarda doğum sonrası öneriyorlar bu işlemi. fakat ilerde numaralar daha fazla geri gelir diye korkumuz da var.
coolvtec
20-01-2017, 19:45
Ben 1999 da ameliyat oldum, gözlerim hala ilk günkü gibi birde 16 yıldır sürekli pc başındayım. Astigmat lazerle tedavi edilemiyordu benim zamanımda, şu an teknoloji ne alemde merak ediyorum. Muayene felan yaptırdın mı? lazer tedavisi için?
Kocaman bir maşallah o zaman. Şu an astimat yapılıyor. Pazartesine randevu aldım. Hayırlısı.
M_PROJECT
20-01-2017, 19:54
LASIK has a remarkable success rate, with 96% of patients achieving 20/20 vision or better, according to the American Society of Cataract and Refractive Surgery. LASIK eye surgery is a permanent procedure that corrects vision problems such as nearsightedness, farsightedness and astigmatism.
ayrica herzaman denilen sey su ! Bazi vakalarda laser olsa bile gozluk takmasi gerekebiliyor .Yukarida paylastiginiz seyin hic bir gercekciligi yok . Bu konu ile arastirma yapabilirsiniz 15 dakika google da resmi oranlar ve basarili vakalari bulup kendi kararinizi verirsiniz . 2011 'de oyle yaptim . Hele ki laserle goz konusunda Turkiye ciddi bir pazar ,hasta turizminde de ciddi payi var .
tayreep_john
20-01-2017, 23:02
bu işi yapma arifesindeydim geri vites yaptım :/
bu işi yapma arifesindeydim geri vites yaptım :/
bende ortadayım biraz korkuyorum açıkçası :)
Abi doktor bir kaç damla damlatıyor başkada hiçbir şekilde ne acı ne sızı hissetmiyorsun.
Bandaj falanda yok onlar eskidenmiş..
Masadan kaltığın gibi görüntü %80 değişmiş oluyo zaten, kısa süre sonra tam anlamıyla oturuyor zaten
Bu işin en önemli kısımı ameliyat sonrasındaki ilk bir hafta saatlik damlalar kullanarak dikkat ediyorsun, gerisi tadını çıkarmayla drvam ediyor :)
İyi kontrol ve ölçümden sonra güzel geçen operasyonla tekrar bozulma ihtimali yok gibi nerdeyse. Ben no touch lazer oldum. Görüntü yaval yavaş düzeliyor bunda ama tekrar operasyon olma şansınız var. Araştırırken güncel yazılar ve tedavilere bakın eski teknoloji ile fark çok artık
Bende bilgilerimi yazayım. En taze bu operasyonu geçirmiş birisi olarak.
12.12.2016 tarihinde ameliyat için randevu aldık. Bunun öncesinde kontroller falan. Göz numaralarım sol miyop 2,75 astigmat 1. Sağ miyop 2,25 astigmat 0,75.
Kntroller yapıldı çeşitli ameliyat tipleri saydılar farkları yararları yapılış biçimleri falan. İ-lasic olarak geçen operasyonu oldum. Ameliyat için odaya aldılar önlük falan. Yattık sedyeye. Gözlere damla yapıp uyuşturuyor. Gözler sürekli açık olacak kirpiklerden falan yapıştıryor. benimkinde 'FLAP' dedikleri(tabir doğru olmaya bilir' bir doku var onu doktor kesiyor, kaldırıyor.
LAzer işlemi başlıyor daha sonra. HEr iki göz için aynı işlemler. Ameliyattan sonra gözlere lens koydu. 15 dakika sonra kontrol edeceğim dedi bitrdi. Ameliyat sürem hazırlıklar dahil 25 dakika civarıydı. Ameliyat masasında kalktı. Önlüğü falan çıkardım malzemelerimi alıyorum O arada gözlüğü taktım.(7sene bir fiil çıkarmadan kullanınca alışkanlık. Ameliyattan çıkalı 5 dk olmamış ama gözlüğü takınca göremediğimi fark ettim. Dışarı çıktım tabelalara falan bakıyorum okuyabiliyorum :D
neyse kontrole girdik. Sol gözümdeki lens kaymış. LEns değişti. Çıktık babamla hastaneden yolda gelirken arabada lens tekrar düştü. Hastaneye döndük doktor lens olmayacak kapatalım dedi. Sol gözüm 1 hafta kapalı kaldı. Tek sorunum buydu. 1 hafta süren yaklasık her 2saatte 3 adet damlam vardı. doktor çok korkuttu 3 gün acın çok olacak dişini sık dedi. Amam sadece ameliyattan sonraki 6 saat batma şikayetim oldu harici sorun yaşamadım.
Şimdi 5hafta olmuş ameliyat olalı. Gözlük hem işkence hemde kaliteli bir görüş değilmiş. Şimdi gerçekten memnunum. Ölçümlerde her iki gözde astigmat 0 derece miyopsol gözde 0 sağ gözde 0,25 çıktı. Doktorun söyelediği ise numara önemsiz çizildiği için tam ölçüm alamaya bilir dedi. Ama görüşte hiç problem yok.
Merak edenler için, ameliyat sonrası numara kalırsa ne olacak demiştim. 1sene içinde olursa tekrar ücretsiz çizim yapacaklarını söylediler. Flap kaldırmada tekrar lazer olmada her hangi bir sakınca olmadığını söylediler.
Şimdi olumsuz yönlerini söyleyeyim; güneş ışığına hassasiyetim sanki biraz fazla. Daha doğrusu şu güneşi gördüğümüz bir kaç günde güneş karşıdan vurdugunda gözlerimde biraz fazla yanma yapıyor. Gece karşıdan gelen araç farı biraz fazla yoruyor gibi. Ama tam iyileşme için 4-6 hafta demişlerdi bu operasyon için o tarihleri bekliyorum. Ama olmasada sorun yok güneş gözlüğünü takınca problem bitiyor :D
umarım yardımcı olmuşumdur. Haricen sorusu olan olursa dilim döndüğünce yardımcı olurum.
coolvtec
24-01-2017, 17:53
GÜNCEL;
Dün İZMİR KAŞKALOĞLU göz hastanesi gittim. Tüm muayenelerimi oldu ve maalesef gözün ameliyat için uygun değilmiş. Çok taktir ettim doktoru, para kazanmak için direk ameliyat diyebilirdi.
Biraz daha yaşlanın gelin 50 gibi göz içi lens takalım dediler. HIPO, MİYOP, ASTİ, KATARAK önleme hepsi birden oluyormuş tek mercekle. O zamana kadar da numaralı lens deneyeceğim artık. Hayırlısı.