PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 90' Honda Accord "ABL" ışığı ?

akndmrl
07-04-2013, 13:00
Arkadaslar merhaba,

90 model bir accord satın almak üzereyim. Aracı gittik görduk begendik fakat,
"ABL" ikazı beliriyordu ekranda. Türkiyede ki hiç bir forumda buna benzer bir konu göremedim. sadece yurt dışındaki forumlarda ABL den bahsediliyordu. Anladıgım kadarıyla ABS ile ilgili bir mevzu imiş.

şimdi,

1. Anladığım kadarıyla bu ABS ışığı mıdır ? Değilse nedir ?
2. Sorunun kaynağı neler olabilir ?
3. Nasıl bir yol seyredebiliriz çözüm odaklı ?
4. Başımıza büyük bir dert açabilir mi ?

Arıza ışığı ile bir görsel paylaşıyorum daha net olur ..

http://c1304.hizliresim.com/18/7/lv6qt.jpg

akndmrl
07-04-2013, 13:17
Arkadaslar merhaba,

90 model bir accord satın almak üzereyim. Aracı gittik görduk begendik fakat,
"ALB" ikazı beliriyordu ekranda. Türkiyede ki hiç bir forumda buna benzer bir konu göremedim. sadece yurt dışındaki forumlarda "ALB" den bahsediliyordu. Anladıgım kadarıyla ABS ile ilgili bir mevzu imiş.

şimdi,

1. Anladığım kadarıyla bu ABS ışığı mıdır ? Değilse nedir ?
2. Sorunun kaynağı neler olabilir ?
3. Nasıl bir yol seyredebiliriz çözüm odaklı ?
4. Başımıza büyük bir dert açabilir mi ?

Arıza ışığı ile bir görsel paylaşıyorum daha net olur ..

http://c1304.hizliresim.com/18/7/lv6qt.jpg

Edit "ALB"

emrekuzdere
07-04-2013, 13:51
ALB ABS değildir, sadece 92-93 modellerde ABS vardır. 90-91'lerde ALB diye ona benzer eski bir sistem vardır ama günümüzdeki bütün 90-91 accord'larda arzalıdır veya iptal edilmiş. Yani ışığı yanmayan bir araç alsanda muhtemelen ampulu sökülmüştür. Ben daha çalışanını görmedim bu güne kadar. Çözmen zor ve pek bişey elde edemezsin, sende ampulu sök geç başına iş falanda açmaz :)

akndmrl
07-04-2013, 14:31
ALB ABS değildir, sadece 92-93 modellerde ABS vardır. 90-91'lerde ALB diye ona benzer eski bir sistem vardır ama günümüzdeki bütün 90-91 accord'larda arzalıdır veya iptal edilmiş. Yani ışığı yanmayan bir araç alsanda muhtemelen ampulu sökülmüştür. Ben daha çalışanını görmedim bu güne kadar. Çözmen zor ve pek bişey elde edemezsin, sende ampulu sök geç başına iş falanda açmaz :)

aynı yerleri takip ediyoruz sanırım. :) Bu alb nin bir pompası varmış, onu bi araştırmam gerek. Ben tilt olurum böyle seylere :Deli:

emrekuzdere
07-04-2013, 14:33
Evet galiba öyle :) Eğer araba çok hoşuna gitmediyse, yani illa bu demiyorsan 92-93 bulmaya uğraşabilirsin

akndmrl
07-04-2013, 14:49
92 de aynı kasalar mevcut, bir üst kasadan bahsediyorsun sanırım şu euro olanlardan ?

emrekuzdere
07-04-2013, 14:54
yok hayır, aynı kasanın makyajlıları oluyor 92 ve 93 ler. Tamponları sinyalleri stopları falan biraz daha değişiktir ama asıl onu dememim sebebi görüntü değilde ABS olması.

90-91: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/00/90-91_Honda_Accord_sedan.jpg
92-93: http://carphotos.cardomain.com/ride_images/3/2433/4121/31082060002_large.jpg

akndmrl
07-04-2013, 15:02
anladığım kadarıyla yapabilecek pek birşey yok gibi. ışığı söndürüp devam edeceğiz. gerdi bu durum beni Allah kahretmesin. :(

emrekuzdere
07-04-2013, 15:05
Dediğim gibi ışığı sönük araçların %95 inin ampulunu sökmüşlerdir :D Gerçekten beğendiysen arabayı dert etme :)

akndmrl
07-04-2013, 17:34
Dediğim gibi ışığı sönük araçların %95 inin ampulunu sökmüşlerdir :D Gerçekten beğendiysen arabayı dert etme :)

sıkıntı cıkarmıyorsa, sorun yok sökeriz artık. yinede kurcalıyacagım bulursam bir çözum yazarım :)

timucintt
07-04-2013, 18:28
ben bir tane alb tamir ettim genelde akumulator diye bir zımbırtı var onun motoru gidiktir yada modulatörün içindeki contaları patlaktır bir ihtimalede modulatörün içindeki selenoidler kilitli kalabiliyor ama zor ihtimal o... tamiri oluyor... ama işi bilene gideceksin yoksa içine sıçıp sıvar....

Frid
07-04-2013, 18:32
bildiğim bir alb var ama ağır vasıta araçlarda yüklü ve ya yüksüz konumlarda frenlemeye etkisi mevcut, otomobillerde ise limitör versiyonu var aynı mantıkta çalışan pir sistem olabilir mi ?

akndmrl
08-04-2013, 08:53
ben bir tane alb tamir ettim genelde akumulator diye bir zımbırtı var onun motoru gidiktir yada modulatörün içindeki contaları patlaktır bir ihtimalede modulatörün içindeki selenoidler kilitli kalabiliyor ama zor ihtimal o... tamiri oluyor... ama işi bilene gideceksin yoksa içine sıçıp sıvar....

muhtemelen hepsinde aynı sorun yaşanıyor . peki sendekinin sorunu neydi ? neyini tamir ettin, nasıl bir yol izledin ? ona göre bizde söküp bakalım yapılabilecek birşeyse buraya resimleyip konuda açabiliriz ?

şimdiden teşekkurler