PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kısa dönem askerlik tecil hakkında bilgisi olan

ALPER-VNS
08-04-2013, 14:10
arkadaşlar işler güçler sebebiyle bu sene askere gitmemem gerek.. seneye aralıkta gitmeyi düşünüyorum.. geçen dönem rapor alarak bidahaki celp dönemine kalmıştım.. o zaman 5 gün rapor aldığım için (29.30.1.2.3.) kafam rahat bi şekilde askeriyeye gidip teslim ettim raporumu sıkıntı çıkmadı.. birdahaki döneme kadar uzatıldı sürem..

bu dönem ayın 31i pazar gününe geldi ve 31ine rapor alamadım normalde sınav tarihleri 1.2.3. ama nereye baksam netten 31ini de kapsaması lazım yazıyor.. benim de içime bi şüphe düştü.. raporu götürücez iti güzel ama 31i dahil olmadığı için kabuş etmeme durumları olabilir mi? tut ki kabul etmediler hadi yavrum askere aldık seni derler mi?

normal şartlarda rapor süüresi bittikten sonraki gün götürmek lazım raporu ama ben bu korkudan vermeye gidemedim raporu :) bunu düşünerek 12 sinden sonra götürsek, ya bu sefer de niye raporu zamanında getirmedin derlerse:soru:

babamla gönderiyim raporu dedim sen götürmezsen kabul etmiyolarmış.. şimdi durduk yere 58 yaşında adamı da riske atmıyalım alırlar falan :)

kısacası bilen biri bi el atsın yardımcı olsun napsam

Muharrem C.80
08-04-2013, 14:47
hakkında yakalama/kaçak kararı çıkmadığı sürece kimseyi hadi aldık seni götürüyoruz demezler korkmayın bukadar götürebilirsin bişey olmaz çok çok bidahaki dönem celbine yazarlar.

cagri-35
08-04-2013, 19:28
Dk yani devre kaybı olarak palaspandıras askere alabiliyorlar. Geçen sene askerlık basvurusu yaparken okul sagolsun tecılımı yapmadıgından , dk olarak gidersin gibi muhabbetler döndü. Okuldan kağıt alıp götürdümde öyle hallettim.

::ZaFeR::
08-04-2013, 21:06
mahkemeye çıkarsın para cezasıyla yırtabilirsin.Ya da geriye dönük rapor alabilirsen gerek kalmaz 1.duruma.

pureal
08-04-2013, 21:12
mahkemeye çıkarsın para cezasıyla yırtabilirsin.Ya da geriye dönük rapor alabilirsen gerek kalmaz 1.duruma.

mahmeke yok, ilçe idare kurulu veriyor para cezasını :)

ALPER-VNS
08-04-2013, 21:37
hakkında yakalama/kaçak kararı çıkmadığı sürece kimseyi hadi aldık seni götürüyoruz demezler korkmayın bukadar götürebilirsin bişey olmaz çok çok bidahaki dönem celbine yazarlar.

Şöyle bişey var ben sınava girmemekle bakaya yani kaçak olmuş oluyorum zaten.. Raporu götürünce bakaya damgasını kaldırıyorlar.. Sonuç olarak rapor onay almazsa evet kaçağım.. 12 sinden sonra götürürsem raporu kaçak da olsam para cezası var ve bidahaki dönem gel diyolar.. Soru da zaten raporu şimdi mi götüreyim yoksa 12sini beklemeli miyim

Dk yani devre kaybı olarak palaspandıras askere alabiliyorlar. Geçen sene askerlık basvurusu yaparken okul sagolsun tecılımı yapmadıgından , dk olarak gidersin gibi muhabbetler döndü. Okuldan kağıt alıp götürdümde öyle hallettim.

Huvv bu sakat işte ama sanırım senin henüz mezun durumun olmadığı için uzun dönem alıcaklarmış zaten alırlarsa.. Kısa dönemde devre kaybı diye bişey yok:beuj:

İşte bi bilsem 31inde de raporlu olmak gerekli miydi değil miydi ona göre çözülücek düğüm ama

mahmeke yok, ilçe idare kurulu veriyor para cezasını :)

E iyi bari 12 sini beklesem bile mahkeme falan olmıycak demek

FRTDI
09-04-2013, 09:50
Kısa donemde dk diye bisey yok benim bildigim yani en azından ben askere gittigim zaman oyleydi.. Kısa donem gideceklerin belli donemleri var nisan agustos aralık onun dısında almıyorlar diye biliyorum.

Eger bu sınava girmezseniz ve tecilde bittiyse diger donem gidersiniz ancak hakkınızda mahkeme acılır ancak ondan da bisey olmaz sadece bi sonraki donemde askerdeyken gidip mahkemede ifade verirsiniz o kadar

clioGT
09-04-2013, 09:55
kısa dönem de olay rahat.
benim tecilimi yapmamışlardı unide, karışıklık olmuş eve kağıt geldi, gittim askerlik şubesine ağustos celbine yazdılar. sonra eve bir kağıt daha geldi karakola gittim oraya da ifade verdim oldu bitti. ağustosta gitmek istemiyordum, o yüzden hiç gitmedim bile sonrasında şubeye:), direkt aralık başvuruları alınırken gittim kasım ayında başvurdum. normal gittim askere kısa dönem olarak.

döndükten sonra da o gitmediğim celpten ötürü 100-200tl civarı ceza geldi mahkemeden. ne mahkemeye çıktım, ne arama yakalama çıktı ne devre kaybı. bunlar yok kısa dönemde... yaş olarak da 29 değilsen zaten sıkıntı etme, ne biliymertelem için mesea ales e başvur, onu götür, mayısta gir sınava doktora yaparsın filan?;)

ALPER-VNS
09-04-2013, 16:00
yaş olarak 84 lüyüm 28 yani şimdi ama haziranda 29 oluyorum.. ağustosu aralığa erteletemiycez gibi görünüyo o zaman.. 29 olunca rapor vs de işlemiyo mu acaba.. ales falan o işlere girersek 2 sene daha gitmem geciktikçe de iyice ızdırap oluyo.. aralığa kadar atsam yatiyo bana..