Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 125 FR Yakıt Sorunu!
MertSerhanÖ.
09-04-2013, 12:11
Herkese Merhaba,Malesef 125 TSİ'a benzin yetiştiremiyorum.Şuan Anlık Göstergem 10.8 Lt.(gece düz bomboş yola denk geldimde öyle düşmüş hali)Hadi Açık Hava Filtresi Var Tamam yakıt arttı.Ama Asıl sorum 63'lük egzos borularımın dirsek yerlerinde kaçaklarda mevcut olmaya başladı.Sadece şuanlık kaçakları halletsem kendimi toplayana kadar sorunum biraz dinermi.zaten oem filtreyede geçicem.yoksa benim artık direk olaya bi şekilde el mi atmam lazım?
Hava filtresi kirli ise zengin karışım yapıyor olamaz mı ?
Bir de ben Bora aracım da bir sorun yaşamıştım bir sensörde arıza varmış gaza bastığım an depo aşşağı iniyordu egzoz dan resmen benzın atıyor du araba çiğ benzin.Servise götürün baktırın bence
blackjack
09-04-2013, 22:56
10 litreler normal gelior artık bana fr de bendede aynı..ama rekorum uzun yol 5.1 lt yaktırmak..
bende şehir içi hep 10 lt 8 e inince seviniorum
Yani dediğinize göre dümdüz yolda ve gece en düşmüş hali 10.8 ise şehiriçi 13-14lerde geziyorsunuz demektir eğer öyleyse aracınızda bi sorun var mutlaka servise gidin derim.
Dediğiniz kaçaklardandır muhtemelen,bir an önce oem filtreyede geçin
filtre yakıtı o kadar etkilemez(eger temiz ise,ve ses duycam diye bopbop abuk subuk gaza basılmassa)
karışık gazlamalı vs 11lt ortalama tutturman lazım min..
egzozdaki kaçaklar bence en buyuk düşmanın..
MertSerhanÖ.
10-04-2013, 00:21
Filtremi duzenli olarak temizliyorum.ve arabayi hic zorlamiyorumda.sirf dusurucem diye surekli anlik yakit gostergesi acik yolda kufur yiye yiye gidiyorum.tesekkur ederim bilgileriniz icin.en kisa zamanda servis yolu gozuktu.
İlk başta egzozda ki kaçakları bulup yaptır.otomatikman kasmadan 8-8.5lara düşer zaten ortalaman.
Filtreniz yağlı tip filtre ise, fazla yağlandıgından zamanda akışmetreye verdiği zarardan dolayı yakıtınız yükselmiş olabilir. Akışmetreyi temizleyip orjinal filtre ile deneyin derim.
Hakan_34
10-04-2013, 01:06
benım FR ım 3000 km de ş.içi 13 lt den aşşa düşmüyordu fakat gazladığımdanmış birgün teme çıktım ve 6. vites 80-100 gittim çalıştırdığım an motor soğuktu teme gidene kadar 11 lt ile tın tın gittim temde 20 km içinde 8 lt ye düşürdüm tekrar semtime döndüm ufak gazlamalar ve normal kullanımla 9.5 lt yi geçmedi.biz direk aracı soğuk calıstırıp seri kullandığımızdan yakıt tüketimi bilgisayarda hiç düşmüyor.
individual
10-04-2013, 09:53
Asıl test bana sorarsanız vaktiniz varsa şu şekilde yapın.Gece trafiğin yoğun olmadığı bir saatte düzlük olan bir otoban yada yolda cruise controller ile 90 KM sabit hızda gidin 30-40 km kadar.yanlız otobana giderken aracı sıkıştırmadan sakin kullanın.sonra anlık değilde ortalamaya bakın yakıt tüketimine bakın.
Mesela ben 90KM sabit hızla gittiğimde ortalama 5 litre yazıyor.140KM sabit hızla gittiğimde ortalama 7 litre yazıyordu.
MertSerhanÖ.
10-04-2013, 16:09
Aynen akismetre olsun borularin kaynagi olsun hepsini yapiyim aklimda kalmasin.corlu mahmutbey arasi otoban 90 la gittigimde max.7 ye dusurdum ben.ama kafayi yemek uzereyim yani bunun bukadar yakicagini bilsem 125 lik niye aliyorum?tekrar tesekkurler fikrini sunan herkese
Filtreniz yağlı tip filtre ise, fazla yağlandıgından zamanda akışmetreye verdiği zarardan dolayı yakıtınız yükselmiş olabilir. Akışmetreyi temizleyip orjinal filtre ile deneyin derim.
Cozum burada olmali.Egzos kacagi falan o kadar arttirmamali yakiti soylediginiz rakam bana cok geldi.Hizlanirkende gaz pedaliyla ayaginizin arasinda yumurta varmis gibi basin gaza derdi cook eski bir dergide unutmamisim o tavsiyeyi yillardir.Deneyin fark edecektir.
MertSerhanÖ.
10-04-2013, 23:14
ben nerdeyse hiç basmıyorum yinede değişmiyo işte:)Umarım en yakın zamanda kurtulurum bu işten.ilk işim fıltre olayını halletmek.
O zaman sensorden olma ihtimali dahada kuvvetleniyor.Egzos kacagi tamam belki biraz flow u arttirir basinc cok az yukselir falan(turbo araca duz boru neden cekiliyor mesela o mantik) ama bunlar dediginiz gibi hic basmiyorum yinede yakit dusmuyor sebebi olmaz.
MertSerhanÖ.
11-04-2013, 14:41
servisle konuştum garantiye kesinlikle girmediğini ve içeri giriş için bile ücret talep ediceklerini söylediler.peki ben bunu dışarıdan kime gösterebilirim sensör olayını?kimin alanına girer tam olarak?Motor?