Orijinalini görmek için tıklayınız : araç bilgisayari
sansar34
09-04-2013, 12:34
gecenlerde forumda gezınırken dıy kısmında mini motherboar kullanarak 5 ınc ekrana baglanmıs bı s2000 gordum.
ornek olarak :
http://www.slipperybrick.com/wp-content/uploads/2009/01/lpc-650-hand_large-480x322.jpg
şimdi asıl sorum su bu pc ıle bır program yardımı vasıtasıyla aracın anlınk olarak beyınıne chıp yazılımı atabılırmı bazı soyle dusunmek gerekırse bazı belırlı yazılımlar arabanın motoruna gore yazılıp pc ıcındekı hdd kaydedılıp sonra bu istedigim zaman aktafı hale getırebılırmıyım? programlardan ornek verıyorum bırı ekonomık mod ıcın yazılmıs program dıgerı sport kullanımlar ıcın. işiklarda saglam arabası olan zıbıdı tayfa yanına yanasıyor :) ve dalga gecer gıbı senın arabana bakıyor sende o sırada aracı eco moddan sport moda alınca motoru yormayacak sekılde belırlı bı guc elde edebılırmı? anlık olark bılgısayardan arabaya test edılmıs ve uyumlu bı sekılde calısan bır yazılımı yukleyebılırmı bır 5 10sn ıcerısınde?
5-10 saniyede yazılımı baştan yazmak bana çok olası gelmedi, daha uzun süre gerekir sanki.
bir carpc uygulaması üzerine, uygun yazılım ve donanımla yazılımı değiştir(e)memek için bir sebep düşünemiyorum.
bunun yerine farklı mapleri bir switch aracılığıyla değiştirebilen ecu kullanmak daha sorunsuz ve daha düşük maliyetli olacaktır diye düşünüyorum.
nihayetinde bir pc ile ecu programlamak için ciddi yazılım ve donanım ücretleri gerekiyor. yoksa xp kurmayı bilen herkes çipçi olurdu. ,)
Öncelikle imlanı biraz daha düzeltirsen hepimiz için daha güzel olur. Soruna gelince, yapılabilir. Yıllar önce cardanadam'da bu söylediğini yapan vardı zaten. (Taa 2008'de yapmışlar.)
CARdanADAM.com • Başlığı görüntüle - Subaru Impreza STi CarPC procem: MP3, GPS, TV, Nav, DVD, WWW (http://www.cardanadam.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=19576)
Bu ekonomi veya performans modunu ayrı ayrı haritalar yazıp aktif veya deaktif edebilirsiniz.
Fiat 500deki Sport tuşu gibi veya Alfa daki gibi bu tür sistemler 2 harita kullanır. Yapılabilir ve anlık olarak sistem aktif olabilir ANCAK;
aracınız için uygun bir bağlantı programı yoksa (op-com,vag-com,byteshooter) gibi sıfırdan bağlantı kurmak ve bu haritaları aktif veya deaktif etmek için program yazmak gerekebilir.
sansar34
10-04-2013, 16:31
Öncelikle herkeze teşekkur ederım.
ılk olarak bu sıstemı tek yardımcı ECU olarak dusunmemek gerek bu pc vasıtası ıle dvd muzuk calmak ıcın navıgasyon ıcın olabılır vede yedek bır beyın. :)
ıkıncı olarak yazılım konusuna gelınce onceden yazılmıs arac modellerı ıcın yazılımlar var aracta ılk uygulanıp verımlı bı sekılde calıstıgını gordukten sonra hafızaya kaydedılıp ufak bır ara yuz yazılımla kı bunu lisye giden bılgısayar bolumu ogrencılerı bıle bır ara yuz hazırlayabılıyor, vasıtasıyla programlar aktıf hale getırılıp calıstırılabılır. HERŞEYDEN ÖNCE tabı aracın motor durumuna gore bu işlemler yapılmalı yada motorun alt yapısını ona gore kurmalı
üçüncu olarak bu bılgısayar sıstemının hazır olarakta yurt dısından getırıp sadece baglantı kabloları ve yazılımla ısı bıtırılebılır yada benım en sevdıgım yontem yanı diy dedıgımız kendımızın yaptıgı sıstemde olabılır.
ınternette bıraz arastırmadan sonra
Mini ITX motherboard fıyatı 42$
PSU 200w 25$ (ınce sık gorunuslu hazır kutular var tabı almak ısteyenler onların ıclerınde psu bulunuyor onlarda ortalama 70$ flndı )
RAM 30 ile 80 tl arası degısıyor
İŞLEMCİ ikinci olarak dusundum oda 100 tl ( atom işlemcili kartlarda var onları dusunenler olursa onların fıyatlarıda abartı bı rakam degı)
SSD HDD 150-200tl arası 64 gb yeterlı olur dıye dusundum
ekran olarak pek bakmadım ama ortalama 5 inç bır dokunmatık ekranda 300tl den aşagı degıldır
sonuc olarak ıstedıgınız zaman bır tuşla yarış atı olabılen istediginizdede economık olan normalınden daha az yakan bır arac kım ıstemez ki :)
Benim sattığım Windows yüklü tablet pc'ler var. Onlardan verebilirim. SSDli ve SSDsiz 2 tane var elimde , DOkunmatik 10" ekranlı.
Kasa ile vs. uğraşmazsınız.
mevzu pc toplamayla bitiyorsa, hiç uğraşma parça parça almaya, 200 liraya kullanılmış acer aspire one ssdli modelinden al, kurtul.
ben asıl sorunun carpc kurulumundan ziyade ecuya müdahele olduğunu düşünmüştüm.
sansar34
10-04-2013, 21:02
tablette olabılır tabıkıde ama benımde xplod abının dedıgı gıbı yazılım konsunda takıldıgım bır ıkı konu var aslında tek sorun bılgısayardan etkıslestırdıgınde ne kadar surede gaz pedalına tepkımesı yansıcak onemlı olan bu dıye dusunuyorum ?
Attıgım linkiteki konuyu baştan sona okur isen aradığın hemen her bilgiye ulaşabilirsin, ulaşamadığın olursa sor, illaki bi bilen çıkar. Ayrıca normal güçte bir carpc ile yapabileceklerinin yanında maplar arasında geçiş yapmak denizde damla olur :)
Ayrıca, sanıyorum yeterince araştırma yapmamışsın. Car pc ile kullanılan proğramların yapabildiklerinden bi haberin olmadığını düşünüyorum :) Hedeflediğin çoğu şeyi tek proğram ile yapabiliyorsun zaten. Özetle motor altyapısını ona göre altyapı kurucam tarzı beylik cümlelere gerek yok.. Tek şart elektronik kontrol ünitesinin yeniden ve yeniden yazılıma uyğun olması. (Örnek: Subarular.)
sansar34
11-04-2013, 07:34
beylık cumlesı kurmak degıl amacım sadece bılgı almak demek ıstedıgım sadece bır varsayım olarak dusun hem formun amacı bılgılı olan ınsanlardan yararlanmaktır bılgı paylasımıdır. yınede verdıgınız lınkler ıcın saolun :) musaıt oldugum genıs bı zamanda baştan aşagı ıncelicem
Akın Sarıkaya
11-04-2013, 09:43
bi zamanlar modaydı bagaja kocaman kasaları gömerlerdi :D şimdi gerek yok bence öyle teferruata, tabletlerin gözünü seveyim :D
sansar34
11-04-2013, 10:09
nano teknolıjı cıktı mertlık bozuldu :) :D slında ılk olarak tablet tercıh etmemın sebebı sıstemın donması yada ne bılım herhan gıbı ufak etkenlerden yavşlamaması ıcın dusundum ama sonradan tablette bana mantıklı gelmeye basladı konunun kılıt noktası yazılım oldugunu anladım :)