PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza sonrasında dava ?

ALy
10-04-2013, 09:28
Merhabalar,
Durum biraz karışık, kankim şirket aracıyla gece alkollü kaza yapıyor. Kaza olduktan sonra öyle böyle derken başka bir arkadaşını çağırıyor ve o ben yaptım diyerek üstüne alıp trafik polisi eşliğinde tutanaklara geçiyor. Sonra şirket aracı kaskodan karşıdaki araçda sigortadan yapıldı, çıktı ve kullanılmaya başlandı. Karşı taraf diyor ki aracım tamirdeyken sigorta aracım ticari olduğu için araba vermedi bende kiraladım ve bu kiralama ücretini(1750TL) bana ver. Yoksa alkollü kaza yaptınız şahitlerim var dava açıcam diye bastırıyor. Cuma günü Pazartesi görüşelim dedik, Pazartesi günü'de rakamı 6000TL 'ye yükseltti.

Bu durumda karşı taraf dava açsa ne olabilir, başına gelen eden duyan gören bilen arkadaşımız var mı?

oguzhan999
10-04-2013, 09:31
Buraya yazmaniz bile sikinti yasamaniza neden olabilir

PiscocuK
10-04-2013, 09:36
tutanaklarda ne varsa olay nasıl yazılıp çizildiyse o şekilde yürür gider..

olayın birde tersini düşün kazayı yapan alkollü değildi ama karşı taraf şahitlerim var alkollüydü diyerek dava açmaya hazırlanıyor.sence sonuç ne olur?

eğer açık verdiğiniz bir yer olduğunu düşünüyorsanız sorun olabilir ama herşey yerli yerindeyse bir sorun yaşamazsınız

son olarak umarım o alkollü araç kullanan kankinin başı ciddi şekilde yanar!!!
şahsen çalıştığı şirketi bilsem arar şikayet ederim

34btr1907
10-04-2013, 09:36
ispatlayamaz iş işten geçmiş yersen durumu yapıyor belliki,tutanaklar var imzalı bi cacık olmaz.

Eyüp
10-04-2013, 09:53
son olarak umarım o alkollü araç kullanan kankinin başı ciddi şekilde yanar!!!
şahsen çalıştığı şirketi bilsem arar şikayet ederim

Bir tek ben bu şekilde düşünmüyormuşum demekki , bir yakınım aynı şekilde kaza yaptı ne yalan söyliyim zerre üzülmedim.

SOMEONESPECIAL
10-04-2013, 10:02
Neyse sosyal mesaj yerine ulaşmıştır ama konunu asıl amacına gelecek olursak
karşı taraf yerse diye boş atıp dolu çekmeye çalışıyor. Sizinde tavrınız "elinizden
ne geliyorsa ardınıza koymayın olsun" kararlı ve net bir biçimde...

ahk
10-04-2013, 10:05
mobese yoksa şahitle bu iş zor olur ve bugüne kadar neden bekledin diye adama sormazlar mı?

aknnn
10-04-2013, 10:06
Mobese kamerası varsa sizde o tutanağı tutan poliste yanar hemde iyi yanar...

aslan
10-04-2013, 10:07
Valla karşı taraf ne yapar ne eder bilmem ama o senin kankin o içkiyi içip direksiyon başına geçmeden düşünecekti bunları

dachosen
10-04-2013, 10:07
Hemmmmen getiriyorum 10 bin tl vericem nolur yapmayın :(((( falan diyin.

ahk
10-04-2013, 10:12

polis kameralara göre tutanak tutmaz. İki tarafında beyanına göre tutanak tutar yani polisin başı yanmaz ama karşı taraf evet şöför alkolsüz olandı dediyse karşı tarafında başı yanar.

individual
10-04-2013, 10:16
o sırada alkol kontrolu yapılmamış yada hastane'den bir raporları yoksa nasıl ispat edebilirler.bir soru sadece.şuna benzemezmi dün ben seni alkol'lu gördüm ama üstünden 1 gün geçmiş yada 2 gün nasıl ispat edebilir?

-Aydın-
10-04-2013, 10:24
Hiç birşey olmaz mahkemeye bile veremez hatta çünkü onun başı yanar ;) O da kendi arabası hemen yapılsın diye şöförün diğeri olduğunu doğrulamadı mı sonuçta :)

rahatsız
10-04-2013, 10:30
koparma pesine dusmus, hic bir sey ispat edemez. sen oralı olma devam et yoluna. hiç bişii olmaz.

onursumer
10-04-2013, 10:31
rapor tutulmuş işlemler yapılmış

şu saatten sonra yapılcak her harekette onlarda suçlu rapor tutulurken yanlış bilgi vermiş sayılıyorlar

bence bu işten hiçbirşey çıkmaz

fatiii
10-04-2013, 10:31
burda kimse tam bilemez aslında ne olur ne olmaz diye sen en iyisi bi avukata sor kesin tavrın ondan sonra olsun..

burdaki yorum yapan arkadaşlarda hep sütten çıkma ak kaşıkdır kesin öyle oh iyi olmuş haketmiş yazıyolar..

Burak Mehmet
10-04-2013, 10:42
kendi başı yanar öyle bir durumda... İfadesini polise yanlış vermiş sorarlar adama ozaman...

ama adam gerçekten madur kaldıysa sizin ayıbınızdan dolayı karşılayın adamın zararını..

orhan_guney
10-04-2013, 10:48
2 tarafta bu işden ciddi zarar görür sigorta şirketleri kendi müşterisine bile dava acar altından kalkamazsınız evrakta sahtecılık heleki sigorta trafık bu tıp durumlarda agır cezalar var bilgin olsun.buraya konu acman bile tuaf yanı bak 2 misafir okuyor şu an ona göre yap hesabını .Arkadaşın ise bu sonuclara katlanmalı alkollu arac kullanılmaz bukadar basıt bahenesı yoktur herkezin ailesi var bekliyeni var yazık günah yapmayın etmeyin kullanmayın şu zıkkımı içince haklı yerde haksıza düşersiniz ocak sündürürsünüz.

turci
10-04-2013, 10:49
dava açarsa yalan beyandan karşı tarafta sıkıntı yaşayabilir.
bence siz tek birşey yapın, açmış olduğunuz konuyu editleyin.

Kahn23
10-04-2013, 10:51
Rolling videoları için bile burası sıkıntıyken bu konuyu buraya açmak başlı başına sıkıntılı.
@piscocuk 'un dediği gibi başkaları da şirketi bilse emin olur burdan şikayet yağmuruna tutar. Altından kalkamayacağı bedeller ödemek zorunda kalır.

TameR
10-04-2013, 11:01
tutanağın altına imzayı attıktan sonra hiçbirşey ispat edemez adı üzerinde imza üstünde ne yazıyorsa kabul ediyorum demektir.. Şikayet eden tarafta yalan beyandan sıkıntı yaşar.. ki ispatlanamayacağı için alkollü olduğu bişey olmaz

ancak arkadaşın alkollüyken ön camdan dışarı çıkarsa bir gün başka bir arkadaşı gelip yerine ölmez bilgisi olsun...

sülüman
10-04-2013, 11:04
siz telefonda konuşurken itiraf ettiyseniz kaydetmişsse basınız agrıyabilir

sovalye
10-04-2013, 11:15
siz telefonda konuşurken itiraf ettiyseniz kaydetmişsse basınız agrıyabilir

ses kayıtları mahkemede delil olarak kullanılamıyor.

xcel
10-04-2013, 11:25

hiç birşeycikte olmaz. polis beyana göre işlem yapar. hatta keşke mobese falan olsada sürücünün alkollü olan eleman olduğu ortaya çıksa. hem alkollü olana hemde sürücü bendim diyene yalan beyandan adli işlem yapılır. call center olarak ikisinede kaçar birşeyler. hem maddi hasar ceplerinden çıkar sigorta ve kasko ve araç kiralamak zorunda kaldığını beyan eden karşı taraf güzelce tazminat davasını açar hemde adli işlemden bir güzel para cezası gelir sicillerinde de görünür adalet yerini bulur...

Alperen-B
10-04-2013, 11:57
rapor tutulmuş arabalar yapılmış bu saatten sonra hiçbişey olmaz.

Kahraman castle
10-04-2013, 12:27
ticari olarak tescil görmüş herhangi bir x aracın hiç bir trafik sigortası poliçesinde kiralık araç vs. klozu mümkün değil.Hiç bir hak idda edemez.

lncdlt
10-04-2013, 12:30
ac davani diyin cunku birsey ispatlayacagini sanmiyorum.

GokhanE.
10-04-2013, 12:36
adamın şahitleri var iyi hoş ta alkollü olduğunu şahitle nasıl ispatlıcak? bi sonraki aradığında bir sorun vatandaşa alkol durumunu nasıl ispatlıcakmış?

nostra
10-04-2013, 12:47
Avukata danışın. eminim böyle bi durumla daha önce karşılaşmıştır. şahsi fikrim , hiçbişey çıkmaz o işten. para koparmaya çalışıyolar..kendimi tutayım diyorum da yazmadan edemiyorum. sosyal mesaj v.s diyenler oluyo. alkol alıyosan şu direksiyona oturma be kardeşimm..seni düşünüyosam namerdim. başkasına zarar vericeksin..

Alperen-B
10-04-2013, 12:58
onlar dava açmadan siz dava açın bence avukatınıza danışarak. benden kiralık araç parası talep ediyor cart curt diye

batuu
10-04-2013, 13:31
olan olmuş bencede koparma peşinde

ozgurluk
10-04-2013, 14:07
Adama sormazlar mı .. neden tutanak tutulurken itiraz etmedin diye ??

sorarlar..

İşin içinde bilmediğimiz başka bir durum yok ise bir *** çıkmaz.

Kaldı ki muhattapları siz değil sizin sigorta şirketinizdir.

kelalper
10-04-2013, 17:10
Sadece tazminat davası açabilir. O da arabam hasar aldı şu kadar gün iş göremedim şu kadar para kaybettim diye. Onun dışında yok alkollüydü carttı curttu isterse arkadaşı savcı ya da hakim olsun genede işe yaramaz. Polisin tuttuğu tutanak esastır. Dediğim gibi sadece iş göremediği için tazminat davası açar onunda iş kapasitesine göre hakim belirler ne kadar olduğunu.

ggtoker
10-04-2013, 17:14
olayı kendı tarafgına cekmek ıstersen benden para kopartmak ıstıyor yalancı sahıtlerle bana dava acmaya calısıyor dersın...

sonuc olarak kaza gunu arkadasınızın yerıne gelen kısıye alkol testı yapılmıstır

devil_berk22
10-04-2013, 18:08
hiçbirşey olmaz sal ipini gitsin

0zan
10-04-2013, 20:22
kaza tespit tutanağı kesin delildir ve aksi sadece kesin deliller ile ispat edilebilir.

Kavramlara takılmayın şöyle açıklayacağım;

Tanık, kamera kaydı, bilirkişi raporu takdiri delildir ve bu gibi deliller ile kesin delil olan kaza tespit tutanağının aksini ispat edemezsiniz.

İçiniz rahat olsun tek kuruş para alamazlar, zira kaza tespit tutanağı aksi kolayca ispat edilebilen bir belge olsa her kazadan sonra 2 şahit bulunur alkollü olarak kaza yapan biri alkolsüzdü denilip her seferinde kaskodan tazminat kolayca alınırdı

delyyy
10-04-2013, 23:06
Kazada kimin kusurlu olduğu önemli, alkol değil.. Eğer kusur sizde ise iş başka...

Ben alkollü alkollü yolda giderken (onayladığımdan değil, örnek veriyorum) arkadan biri gelip bana çarpsa da hasarım ödenir. Polis en fazla ceza yazar alkollü araç kullanmaktan..

gselcuk
10-04-2013, 23:08
salla gitsin hiç birşey olmaz işine baksın. ama konu silinsin tavsiyemdir.

ruudvan
10-04-2013, 23:14
adamın ıstedıgı kadar sahıdı olsun polıs memuru bıle seni makıneye ufletmeden yada kan testı yapmadan alkollu dıye suclayamaz.
bakınız ece erken.yapabıldılermı.
gun gecmıs artık ıstedıgı kadar sahıdım var desın.

c20let
10-04-2013, 23:20
Kazada kimin kusurlu olduğu önemli, alkol değil.. Eğer kusur sizde ise iş başka...

Ben alkollü alkollü yolda giderken (onayladığımdan değil, örnek veriyorum) arkadan biri gelip bana çarpsa da hasarım ödenir. Polis en fazla ceza yazar alkollü araç kullanmaktan..

Yok canım var mı böyle bir şey cidden ? Bana alkol oldu mu kusurlu taraf direk sen oluyorsun gibi işlemişler yıllardır ama doğruluğundan emin değilim.

GokhanRS
10-04-2013, 23:26
burda bu konuyu açarak kanıt sunuyorsun. olurda adam techturkeye girerse yada giren ve olayı bilen bi tanıdığı denk gelirse kanıt olur konu.

cabrioleter
10-04-2013, 23:46
Avukata danışın. eminim böyle bi durumla daha önce karşılaşmıştır. şahsi fikrim , hiçbişey çıkmaz o işten. para koparmaya çalışıyolar..kendimi tutayım diyorum da yazmadan edemiyorum. sosyal mesaj v.s diyenler oluyo. alkol alıyosan şu direksiyona oturma be kardeşimm..seni düşünüyosam namerdim. başkasına zarar vericeksin..

ben de onaylamıyorum bu tür işleri alkolü araba kullanmak çok tehlikeli ama şu video acaba hız sınırı 120 km olan bir yerde mi çekildi almanya otobanlarında mı?
16 RU 190 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fx-BRhlnwI0)

kelalper
11-04-2013, 07:39

Bunu sana kim söyledi bilemiyorum ancak iyi keklemiş. Alkollü olduğun anda ve alkol sınırını geçtiğin anda istersen kırmızı ışıkta beklerken gelip arkadan girsinler sen suçlu olursun. Trafiğe çıkmaya uygun olmadığından dolayı suç senindir.

cem_subasi
11-04-2013, 08:00
İki tarafta imzayı attıktan sonra geçmiş olsun sabaha kadar mahkemeye verse bi cacık olmaz karşı tarafta kabul etti sizde kabul ettiniz tutanağı, adam bildiğin çakallık yapmaya çalışıyo sizde biraz ciddiye alınca yemi yuttunuz zannedip parayı bile arttırmış :) Sabaha kadar uğraşsa sizden bi kuruş alamaz :)

Oytun
16-04-2014, 22:15
. . .

freelife
16-04-2014, 22:20
biri karşı tarafa sonradan akıl vermiş yolunu bulsun diye ... herşey geçmiş gitmiş bu saaten olayla kimse uğraşmaz.

Sh4rk
16-04-2014, 22:37
Is isten gecmis ...

slowmotion
16-04-2014, 22:43
hort :D durum ne acaba dava varmı?

Dayı
16-04-2014, 22:58
alt kat komşum bir sigorta firmasının bölge müdürü az önce bu konuyu kendisi ile konuştum. Dediği aynen şu ; biz sigorta olarak ödememeye çalışıyoruz fakat kaza alkolün etkisi ile olmamışsa mecbur ödüyoruz, alkollü araba kullanmanın cezası ayrı sigorta ayrı diyor.

edit ; taaaa bir sene öncenin konusuymuş yavvvv

Bunu sana kim söyledi bilemiyorum ancak iyi keklemiş. Alkollü olduğun anda ve alkol sınırını geçtiğin anda istersen kırmızı ışıkta beklerken gelip arkadan girsinler sen suçlu olursun. Trafiğe çıkmaya uygun olmadığından dolayı suç senindir.