PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Plaka Değiştirme

GTCihad
11-04-2013, 13:14
Arkadaşlar yarın yeni aracımın satışını alacağım ancak plakasını pek beğenmedim. Plakayı değiştirmek istiyorum işlemler nasıl oluyor.

Araç ruhsatının verildiği ilçe Maltepe yazıyor , benim ikametgah Kartal . Farklı ilçeler olduğu için satışta plaka değiştirmek istiyorum deyince işlem oluyor mu ?

Maliyeti ve işlemlerin sırası nasıl işliyor , çok uğraştırır mı ?

Birde kafama takılan şu anki plaka temiz hasar kaydı v.s. yok yeni aldığım plakada hasar kaydı v.s. çıkma ihtimali var mı ? Bunu emniyet araç değişince sistemde sıfırlıyor mu ?

civic@ef
11-04-2013, 13:16
yeni aldığınız plakada hasar kaydı gözükceğini sanmıyorum şasiden sorgulama daha sağlıklı olur ozman çare tükenmiyor ve eğer trafik şubeleri farklı ise evrak için plaka değiştirebiliyorsunuz.

Emre Abdik
11-04-2013, 13:17
Satışta plaka değişikliği istiyorsun... Kartaldan çıkacak olan seriden veriyorlar. Tramer çıkma ihtimali var ama Tramer Sorgulama birimini arayarak düzelttirebiliosun

GTCihad
11-04-2013, 13:19
Satışta plaka değişikliği istiyorsun... Kartaldan çıkacak olan seriden veriyorlar. Tramer çıkma ihtimali var ama Tramer Sorgulama birimini arayarak düzelttirebiliosun

Tramer ilgileniyormu peki bununla ? Yani ben aracı şu zaman aldım düzeltin deyince düzeliyorsa güzel.

Doqan
11-04-2013, 13:19
Noterde satış alırken plakam değişssin diyorsunuz.Satış+plaka değişimi ücreti alıyorlar sizden 186Tl tutuyor.Evraklarınızla eski plakanıza yenı sigorta yaptırıp başvuru yapıyorsunuz.30Tl yeni plakalara basım ücreti alıyorlar (Antalya için biliyorum) o kadar.

GTCihad
11-04-2013, 13:31
İlave olarak 120 TL bişey vereceğiz yani birşey değilmiş.

Plaka alma sırasında vs başvuru falan yapılıyormu , noterde talep ediyoruz , sonra direk gidip emniyetten teslim mi alıyoruz.

Ruhsatta yeni plakaya göre çıkıyor sanırım ruhsat v.s. değişmeyecek ?

Sigorta ve kaskoyuda yeni plaka gelince devir edeceğiz sanırım

GTCihad
11-04-2013, 14:57
Özel plaka konusunda yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır :D çok özel istemiyorum kartal daki serilere uygun ama istediğim bir plaka olacak şekilde :D

İbrahim33
08-04-2014, 08:17
Bugün kısmetse bir aracın devrini alacağım.Araç aynı ilçeye kayıtlı.Plakayı değiştirebilir miyiz ?

Berkan
08-04-2014, 08:26
Bugün kısmetse bir aracın devrini alacağım.Araç aynı ilçeye kayıtlı.Plakayı değiştirebilir miyiz ?

tamamen sana kalmış noter sorucak plaka değişikliği olucakmı diye yada sn belirticeksin istiyorm diye. fiyatıda atıyorum degisimsiz 70 liraya ise degisimli 140 veriyosun okadar:).

İbrahim33
08-04-2014, 08:30
Dur bakalım istediğimiz plaka olursa yapacağız.

SekoLive
08-04-2014, 08:39
Özel plaka konusunda yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır :D çok özel istemiyorum kartal daki serilere uygun ama istediğim bir plaka olacak şekilde :D

hayırlı olsun

gidip kendin halledebilrsn önce rica et baktın olmuyor pazarlık et...