Orijinalini görmek için tıklayınız : Plaka Değiştirme
Arkadaşlar yarın yeni aracımın satışını alacağım ancak plakasını pek beğenmedim. Plakayı değiştirmek istiyorum işlemler nasıl oluyor.
Araç ruhsatının verildiği ilçe Maltepe yazıyor , benim ikametgah Kartal . Farklı ilçeler olduğu için satışta plaka değiştirmek istiyorum deyince işlem oluyor mu ?
Maliyeti ve işlemlerin sırası nasıl işliyor , çok uğraştırır mı ?
Birde kafama takılan şu anki plaka temiz hasar kaydı v.s. yok yeni aldığım plakada hasar kaydı v.s. çıkma ihtimali var mı ? Bunu emniyet araç değişince sistemde sıfırlıyor mu ?
civic@ef
11-04-2013, 13:16
yeni aldığınız plakada hasar kaydı gözükceğini sanmıyorum şasiden sorgulama daha sağlıklı olur ozman çare tükenmiyor ve eğer trafik şubeleri farklı ise evrak için plaka değiştirebiliyorsunuz.
Emre Abdik
11-04-2013, 13:17
Satışta plaka değişikliği istiyorsun... Kartaldan çıkacak olan seriden veriyorlar. Tramer çıkma ihtimali var ama Tramer Sorgulama birimini arayarak düzelttirebiliosun
Satışta plaka değişikliği istiyorsun... Kartaldan çıkacak olan seriden veriyorlar. Tramer çıkma ihtimali var ama Tramer Sorgulama birimini arayarak düzelttirebiliosun
Tramer ilgileniyormu peki bununla ? Yani ben aracı şu zaman aldım düzeltin deyince düzeliyorsa güzel.
Noterde satış alırken plakam değişssin diyorsunuz.Satış+plaka değişimi ücreti alıyorlar sizden 186Tl tutuyor.Evraklarınızla eski plakanıza yenı sigorta yaptırıp başvuru yapıyorsunuz.30Tl yeni plakalara basım ücreti alıyorlar (Antalya için biliyorum) o kadar.
İlave olarak 120 TL bişey vereceğiz yani birşey değilmiş.
Plaka alma sırasında vs başvuru falan yapılıyormu , noterde talep ediyoruz , sonra direk gidip emniyetten teslim mi alıyoruz.
Ruhsatta yeni plakaya göre çıkıyor sanırım ruhsat v.s. değişmeyecek ?
Sigorta ve kaskoyuda yeni plaka gelince devir edeceğiz sanırım
Özel plaka konusunda yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır :D çok özel istemiyorum kartal daki serilere uygun ama istediğim bir plaka olacak şekilde :D
İbrahim33
08-04-2014, 08:17
Bugün kısmetse bir aracın devrini alacağım.Araç aynı ilçeye kayıtlı.Plakayı değiştirebilir miyiz ?
Bugün kısmetse bir aracın devrini alacağım.Araç aynı ilçeye kayıtlı.Plakayı değiştirebilir miyiz ?
tamamen sana kalmış noter sorucak plaka değişikliği olucakmı diye yada sn belirticeksin istiyorm diye. fiyatıda atıyorum degisimsiz 70 liraya ise degisimli 140 veriyosun okadar:).
İbrahim33
08-04-2014, 08:30
Dur bakalım istediğimiz plaka olursa yapacağız.
SekoLive
08-04-2014, 08:39
Özel plaka konusunda yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır :D çok özel istemiyorum kartal daki serilere uygun ama istediğim bir plaka olacak şekilde :D
hayırlı olsun
gidip kendin halledebilrsn önce rica et baktın olmuyor pazarlık et...