Orijinalini görmek için tıklayınız : wax ile boya ölçer sorunsalı
arkadaşlar cahilliğimi hoşgörün size bi sorum olcak.aracımı 10 ayrı kaportacıya götürdüm ve tampon hariç boya yok cevabı aldım,fakat peugeot servisi aracın bel altı boyalı oluduğunu söylüyor.makinede boyalı çıkıyormuş.araca iki hafta da bir wax atıyorum.tek aklıma gelen wax ın boya üstüne uyguladığı katmanın boyayı kalın gösteriyor olması mantıksız mı düşüncem acaba.sizin fikirlerinizi almak istedim
Bence mantıksız waxdan dolayı kalın gelmesi . Gerçektende belaltı boyalı olma şansı yokmu ?
_cAgdAsH_
13-04-2013, 18:12
Makinada kalın cıktıgını söyleyen ustada göz yokmu diye sorasım geldi.
Bence mantıksız waxdan dolayı kalın gelmesi . Gerçektende belaltı boyalı olma şansı yokmu ?
bende sıfır almadım sonuçta kesin boyasız diyemem ama aldığım kişi arkadaşım oda boyasız olduğunu söylüyor.bizzat bende 10 tane kaportacı gezdim aralarında çok güvendiğim ustalarda var hepside tampon hariç boya yok dedi ama bu servis olayı kafamı karıştırdı
sadece makinaya bakarak bi kanıya varıyorsa onun ustalığından şüphe ederim.
Aracın boyalı oldugunu söylediği belaltı kısmında makine daha yüksek yada daha düşük şekilde sabit değer mi gösteriyormuş ? Eğer öyle ise, ben hiç itimat etmem. Wax falan kalınlaştırmıştır yada pasta falan inceltmiştir. Sonradan boyansa illaki kalınlık farkları olurdu. Diye düşünüyorum.
d.berkay
13-04-2013, 20:46
Wax boyada kalınlık oluşturacak bir katman oluşturmaz. Eğer 10 usta boya yok derken bir usta var diyorsa şüphe duymanız normal ama güvenmekte çok zor. Boyayı çok yakından inceleyerek bakmak lazım.
Aracın boyalı oldugunu söylediği belaltı kısmında makine daha yüksek yada daha düşük şekilde sabit değer mi gösteriyormuş ? Eğer öyle ise, ben hiç itimat etmem. Wax falan kalınlaştırmıştır yada pasta falan inceltmiştir. Sonradan boyansa illaki kalınlık farkları olurdu. Diye düşünüyorum.
Biz bekleme salonundayken arabayi iceri alip incelediler sonra elinde listeyle gelip arabanin boyali oldugunu soyledi acikcasi cikan degerleri ben gormedim
imprezaWRC
14-04-2013, 14:40
Boya kalınlık ölçer cihazının kalibrasyonu bozulmuş olabilir, 0 km tırdan düşmemiş, serviste boyanmamış bir araçta da deneyin, emin olduğunuz boyasız araç boyalı çıkıyorsa cihazın kalibrasyonu bozulnuş demektir.
Hangi cihazı kullanıyorlar bilmiyorum ancak würth bu konuda oldukça pahalı ve profesyonel bir cihaz üretmiş kesin sonuç verebiliyor çoğu zaman. ayrıca gerçekten usta bir adamda o cihaza gerek duymadan direkt olarak söyleyebilir diye düşünüyorum. wax dediğiniz şeyide bir çok kişi uyguluyor boya kalınlık cihazında bir değişeni oluşturacağını sanmıyorum ki benim aracım orjinal boyasıyla duruyor pırıl pırıl wax vs vs hiç eksik edilmemiş ancak boya kalınlığı standart çıkıyor.
servise çok güvenmiyorum ben, boyasız arabaya komple boyalı dediler nerden anladınız dedim 13 yaşında arabanın boyası böyle olmaz kesin boyanmıştır dedi hemen uzaklaştım o ustadan(!) şahsi fikrim boyayı ölçen makineyi bikaç arabada deneyip sonra kendi arabanızda bakın emin olun, açıkçası ben güveniyorum o cihazlara
ilker_yusuf
11-06-2013, 18:55
Wax ile ilgilimidir bilmem ama başıma benzer bir olay geldi... 2000 Model Nissan aracımı satarken ilk sahibi babamdı.. Opel takas için götürdüğümde sağ ön çamurluk boyalı dedi bir bayiii. Diğer 3 bayi boyasız olduğunu ilettiki arabamız 80.000 km satıldı ve açıkta hiç durmadı.
gram boya yok... Ancak arada sağ çamurlukta ki bir çizikten dolayı formula 1 marka cila uygulamıştım ve çizik kaybolmuştu bu uygulamadan sonra gittiğim opel bayi sağ çamurluk boyalı dedi... Bence kaliteli bir cihaz ile ölçüm yapılmalı.. O cihazların çokta güvenilir olduğunu düşünmüyorum
kalın boya atılmış olabilir...peugeotlarda genelde olur bu tur sorunlar direklerden kapı iiçlerinden mikron düzeyine bakın...
ayrıca makine de çikan mikron değeri nedir?