Orijinalini görmek için tıklayınız : 5 cm eıbach ve sorunlarım
driver_can
14-04-2013, 20:28
Merhabalar,206 aracıma 5 cm eıbach yay taktım 195 45 r16 lastık ve jantlarımı da ıkı gun once taktırdım.Amortısorler mıllerden kısaltıldı yaya gore fakat sertlestırılmedı onu da yaptırmayı dusunuyorum yumusak kaldı.1.sorum aracın on tarafından ılk hareket esnasında tam sag tam sollarda bı ses gelıyor sankı yay oturmamısta ya da amortısor bı yere vuruyormus gıbı bu ses tam olarak neden gelır anlamıs degılım.Bırde aracın onu tam ıstedıgım gıbı basmadı lastık camurluk arasına uc parmagım gırıyor neredeyse ınce yanak lastıgı takınca.Aracı yayları elletmeden bı ıkı cm kadar daha nasıl basarım yayların konforunu bozmak ıstemıyorum.
driver_can
15-04-2013, 12:38
Herhangi bir fikri olan arkadaş yok mu acaba?Aracın ve yayların konforunu bozmayacak şekilde önleri 2cm kadar daha nasıl basabilirim.Yaylar eibach 5 cm yazık olmasın sonra.
Amortisörden basmak istiyorsanız, yayın oturduğu çanağı aşağı alabilirsiniz.
driver_can
15-04-2013, 18:14
Pekı bu yontem aracın konforuna amortısorun calısma sartlarına etkı eder mı suan zaten pek konforlu degıl ama bundan kotu olması da takoz gıbı bısey yapar
MBozkurt
15-04-2013, 21:39
gacır gucur ses geliyorsa amortisör bilyalarından olabilir.ya da yaylar demirleri birbirine çok yakınsa sürtüyor ses çıkarıyor olabilir.sanırım ufak lastik parçaları sarıyorlar kesmet için.
driver_can
15-04-2013, 23:07
Yok ole gacır gucur bı ses gelmıyor sadece arada bır ozellıkle arac yavasca ılk hareket esnasında tak dıye ses gelıyor yaylar yenı takıldı acaba kac cm daha duser kullandıkca arkası suan yuksek torsıyondan o da ınecek bu kez on daha da bellı olucak yuksek dıye.Derdım 2cm daha basmak
driver_can
15-04-2013, 23:08
Ayrıca o lastık parcalar zaten orjınalınde geldı baslarında onları cıkarmadım ole takılı zaten